Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-13, 14:25   #1261
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Zostałam studentką Będę spełniać swojemarzenia, mam pomysł na firmę, może się uda, ale to za rok, może dwa
gratulacje! Co studiujesz?

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dzisiaj się dowiedziałam, że nie zostanie mi przedłużona umowa. 'Nowa' kierowniczka nie widzi miejsca w swoim zespole dla niedospozycyjne matki, która jej zdaniem powinna siedziec w domu i wychowywać dziecko, jak już sie zdecydowała na taki absurdalny krok jak zakładanie rodziny w tak młodym wieku
Beatko, Marcin ma 33 i pół
iustyna- gratulacje dla męża
Co za durne babsko...
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Beatko You napisała NA WAGARACH a nie na WARGACH

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 14:27   #1262
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Scio studenciku gratulacje

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 14:27   #1263
83monia
Zakorzenienie

patik - moje wczoraj (wlasnie taka temp jak piszesz) bylo tak ubrane: pajac, body z długim, skarpetki, welurowe spodnie i bluza, welurowe kapciuszki, koc ciepły, lekki polarkowy (tamten ciepły jest jako śpiworek) kocyk, czapeczka. od kilku dni tez tak spi w domu przy otwartym oknie jak padało.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 14:27   #1264
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Beatko You napisała NA WAGARACH a nie na WARGACH
: hahaha:
ja tez przeczytałam WARGACH
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 14:34   #1265
nerola
BAN stały

Mamad teraz jak mam katar to nie wiem
Ale ogólnie ze mnie zapachy szybko ulatują i jak już nie czuję to się dopsikuję.
Niektóre fajnie się łączy.
Inne idą globalnie a 1 dodatkowy na nadgarstek
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 14:45   #1266
jacieeeee
Wtajemniczenie

Melduję się. Już po. Tragiczna trauma
Myślałam, że jestem twarda bo szczepienie mnie nie rusza, ale ten zabieg był okropny.
Musiałam trzymać zawiniętego w prześcieradło Dominika za ręce, przygnieść piersią mu nogi, żeby się nie ruszał. Pielęgniarka trzymała mu głowę, a lekarka wkładała igłę do kanalika i tak kilka razy. Płakał a ja razem z nim.
Potem ze zmęczenia padł i spał prawie 3 godziny. Nawet nie jadł. Teraz leży w leżaczku i tak do wieczora będziemy się bujać a to w leżaczku a to na rękach bo mu nie wolno na płasko leżeć.
A najgorsze, że nie ma 100% pewności, że się nie wróci to g ó w n o

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 15:16   #1267
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Hello.

Iustyna gratulacje dla malza

U nas nudy. Wiki śpi, ja nadrobilam wizaz i zaraz za obiad sie biorę.

Jutro idziemy na USG bioderek, poproszę skromnie o kciuki.

Brunetko moja Mala tez odgina sobie uszko. Lewe. Do tego ma skłonność do obracania główki na lewo. Zawsze tak śpi. Staram sie obracać jej głowę podczas snu żeby nie była płaska z jednej strony. Znacie jakieś sposoby na to? Podkladac Cos pod główkę na noc by nie Spala cały czas na lewej stronie ????

W poniedziałek wybieramy sie do polskiej ambasady w Londynie po paszport dla Wiki.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 15:31   #1268
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Co to jest Wax? dobre to to?
Do dobra odżywka do włosów, choć wymagająca w stosowaniu. Ma konsystencje wosku, nakłada się to na 20-30 min i najlepiej mieć głowę w cieple, więc albo kąpiel w tym czasie, albo zagrzać ręcznik i zawinąć włosy. Odżywka polecana jest m.in. po chemioterapii. A i jeszcze jedno, później mimo dokładnego płukania włosy są dość ciężkie, ale warto.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Krystuś ma już 3 miesiące
Tradycyjnie Ida Crazy dziewczynki buziaczki od Krystianka
Dziękujemy i my was ściskamy. 3 miesiące to poważny wiek

U nas pogoda lepsza więc chciałam skoczyć z mała na spacer, ale Ida chyba nie miała ochoty, bo się rozpłakała i musiałyśmy wracać.

Humor nocny:
Wczoraj późno kładę się spać, mąż już od godziny śpi. Wchodzę do sypialni, a on siedzi na łóżku i podnosi kołdrę, na prawo, na lewo, do góry.
Ja: Co robisz?
Mąż: Szukam Kropki
J: (Parskam śmichem, że niby pod kołdrą ma być?) Śpi w łóżeczku.
M: Odniosłem ją ?
J: Od początku dziś śpi w łóżeczku.
M: Nieprawda! Była tu!
J: Idź spać....
No i poszedł. Oczywiście rano nic nie pamiętał
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 15:38   #1269
BABONIK
Zadomowienie

Jacieee- dzielny Dominik.... i dzielna mama ,oby nie wróciło

Scio-gratuluję

Beatka- no właśnie mój z tych "owłosionych" do tego jak zczesałam tą pierwszą ciemieniuchę to potem wyszła jeszcze gorsza za kazdym razem coraz większa...za chiny nie chce się to ustabilizować

AgaG. ale macie jazdę z tą bilirubiną... mam nadzieje,że to nie większe problemy z wątrobą. za zdrowie Antosia!!!a wage ma taką jak Nikoś a młodszy o 2 tygodnie a o flachę nie płacz słońce...nie on pierwszy i nie ostatni! dzieci na flaszce rónwnie szczęśliwe co na cycu- a to chyba właśnie o to chodzi,żeby dzidzi było dobrze.nie??

Kurde Wodaqua-ale Ty masz wyjątkowe piersi... strasznie Cie szybko łapie zapalenie trzymaj się,mam nadzieje,że szybko się to rozejdzie!!zdrówka życzę

Scio-kochana zobaczę jak jest po tej olejuszce,jak nie bedzie pomagać to spróbuję Twojego kremu AA

CookieM. co za baba....a może tak zrobić,ot tak??

Youyou-zrób sobie coś ładnego na miejscu tego starego

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 15:39   #1270
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Apropo: jak ubieracie dzieci w takie dni? niby 10 stopni, a odczuwalna to chyba zero
Sara miała: body z długim, rajstopki i dres i kombinezon jesienny, przykryta kocykiem. Nie wiem czy za cienko, czy za grubo
A co to będzie w zimie?
U nas podobnie. Body z długim rękawem, skarpetki, ogrodniczki sztruksowe, polarowy kombinezon i na to kocyk. Aha i czapka.
Stary 2011-10-13, 15:42   #1271
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No to mogę Wam powiedzieć, że bardzo dziękuję za kciuki bo....

DOSTAŁ PRACĘ!
to wspaniałe wieści - mąż na pewno będzie Ci wdzięczny do końca życia że dałaś pierwszeństwo jego karierze, kiedy stanęła przed nim taka szansa - na Twoją z pewnością przyjdzie pora w odpowiednim czasie

Cytat:
Mam cichą nadzieję, że rozkwitnę po 30-stce. Podobno tak jest z koziorożcami - coś jak wino, im starsze tym lepsze, ładniejsze czy jakoś tak . Tak sobie będę wciskać co rano .

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie!
Muszę sie pożalić, bo znowu dorwało mnie zapalenie piersi - dosłownie z chwili na chwilę - wczoraj około 14 zrobiło mi się gorąco, kości bolały i lewa pierś - od razu pokapowałam się że to to, ale dlaczego? Nie mam pojęcia, bardzo dbam o to by nie zaziębić, przycisnąć, czy odciągać w nocy gdy mała śpi, a i tak się cholerstwo przypałętało.
Zwaliło mnie dosłownie z nóg, taka grypa + bolący cyc. Ale przystawiałam Zosię, przykładałam kapustę i jadłam ibuprom - dziś jest o niebo lepiej, ale nadal mi słabo.
Pozdrawiam!
biedactwo - ja na szczęście nie miałam zapalenia, więc nie wiem jaki to ból i fatalne samopoczucie - nawału zresztą też nie miałam - ale trzymaj się cieplutko i szybko wracaj do zdrówka.

Cytat:

Zostałam studentką Będę spełniać swojemarzenia, mam pomysł na firmę, może się uda, ale to za rok, może dwa

Ja jestem chora, nie zbliżam się do Agu, do południa zajmuje się nią teściu, ja tylko przewijam, po południu mąż, ja bym chciała przytulić się i pocałować ją
również szybciutko zdrowiej kochana

i brawa dla studentki
Cytat:
Dzisiaj się dowiedziałam, że nie zostanie mi przedłużona umowa. 'Nowa' kierowniczka nie widzi miejsca w swoim zespole dla niedospozycyjne matki, która jej zdaniem powinna siedziec w domu i wychowywać dziecko, jak już sie zdecydowała na taki absurdalny krok jak zakładanie rodziny w tak młodym wieku
co za kierowniczka bez serca... zamiast jakoś umożliwić powrót do pracy to jeszcze tak dowaliła... - mogę się założyć że to jakaś zgorzkniała stara panna zupełnie antydzieciowa i stąd ta niechcęć...

to piękny wiek ma Twój tż
a mogę spytać na czym polegała Twoja praca? tak ogólnie oczywiście - jeśli nie chcesz to nie pisz of course - wiem, wscibska jestem

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 15:42   #1272
BABONIK
Zadomowienie

Vaniliova- ja też kombinuję co by tu jeszcze poprawić

dziękuję bardzo za wszystkie komplementy

Aania- co u Was?? może nas odwiedzicie?? coś nie możemy się spotkać a tak niedaleko do siebie mamy...

Nerolka- no właśnie Nikoś ma sporo włosków, co je wyczeszę to pojawia się tego jeszcze więcej.Na olejuszce pisze,że powinna uregulować pracę gruczołów łojowych na skórze...no zobaczymy.... bo to jakiś dramat- no do tego stopnia,że się węzeł powiększył

Nikoś już z nami
Stary 2011-10-13, 15:52   #1273
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Humor nocny:
Wczoraj późno kładę się spać, mąż już od godziny śpi. Wchodzę do sypialni, a on siedzi na łóżku i podnosi kołdrę, na prawo, na lewo, do góry.
dobre

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Aania- co u Was?? może nas odwiedzicie?? coś nie możemy się spotkać a tak niedaleko do siebie mamy...

wiem
Wybiorę się, ale nie obiecuję kiedy... uczelnia mi się zaczęła i nie mam czasu na nic... w tym tygodniu codziennie gdzieś jeżdżę

Stary 2011-10-13, 16:05   #1274
BABONIK
Zadomowienie

No tak Aania- październik...
moja Ewka- pamiętasz ją,ta z jogi- urodziła tydzień temu w piątek Maję.CC bo mała się nie odwróciła,rodziła w Bochni i jest zadowolona z pobytu w szpitalu.Chwaliła Klasę i Majewskiego.

Nikoś już z nami
Stary 2011-10-13, 16:06   #1275
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
gratulacje! Co studiujesz?

Co za durne babsko...

edukacje przedszkolną i wczesnoszkolną - spełniam swoje marzenie

Dziękuje dziewczyny

Moja Agata tez mało kosmetyczna, kąpemy się w niebieskim babydream, raz na jakiś czas ją posmaruje, teraz buźke smarujemy kremem, bo sie bardzo ślini i makrostki na brodzie. Czasem tez posmaruje ją oliwką, ale to najczęściej jak robimy masaz

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 16:19   #1276
editka2022
Rozeznanie

witam my dzis mialysmy pierwsza rehabilitaje malej(oczywiscie prywatnie,bo na nfz dopiero pod koniec listopada)mamy mase cwiczen dla malej po 2 godziny dziennie,Korneli cwiczenia sie podobaly gwegala i usmiechala sie prawie caly czas.rehabilitantka powieziala ze tragedi niema ale Nela jest jednak troche napieta,ale damy rade i wyjdzemy z tej asymetrii napewno,jesem dobrej mysli
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 16:27   #1277
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
No tak Aania- październik...
moja Ewka- pamiętasz ją,ta z jogi- urodziła tydzień temu w piątek Maję.CC bo mała się nie odwróciła,rodziła w Bochni i jest zadowolona z pobytu w szpitalu.Chwaliła Klasę i Majewskiego.

O, no widzisz
ja tam byłam ostatnio u koleżanki - 11 tydzień, leży na patologii z krwawieniem To warunki super, z lekarzy dość zadowolona ale z reszty personelu już niekoniecznie...

Pogratuluj jej oczywiście!!!

Stary 2011-10-13, 16:28   #1278
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Myślałam, że jestem twarda bo szczepienie mnie nie rusza, ale ten zabieg był okropny.
Musiałam trzymać zawiniętego w prześcieradło Dominika za ręce, przygnieść piersią mu nogi, żeby się nie ruszał. Pielęgniarka trzymała mu głowę, a lekarka wkładała igłę do kanalika i tak kilka razy. Płakał a ja razem z nim.
Potem ze zmęczenia padł i spał prawie 3 godziny. Nawet nie jadł. Teraz leży w leżaczku i tak do wieczora będziemy się bujać a to w leżaczku a to na rękach bo mu nie wolno na płasko leżeć.
az mi lzy stanely w oczach biednymaly dominik

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witam my dzis mialysmy pierwsza rehabilitaje malej(oczywiscie prywatnie,bo na nfz dopiero pod koniec listopada)mamy mase cwiczen dla malej po 2 godziny dziennie,Korneli cwiczenia sie podobaly gwegala i usmiechala sie prawie caly czas.rehabilitantka powieziala ze tragedi niema ale Nela jest jednak troche napieta,ale damy rade i wyjdzemy z tej asymetrii napewno,jesem dobrej mysli
trzymam kciuki za skuteczna rehabilitacje
brunetko ksztalt uszka uwarunkowany jest genetycznie wiec spokojnie.

my po szczepieniu, maly plakal ale dlatego, ze go polozylam
przyszly tez nam gryzaki tommy tippy ale sa super (takie w ksztalcie smoczka),
Stary 2011-10-13, 16:33   #1279
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
niestrasz nam caly czas jedno oczko ropieje jedne kropelki dostalismy niepomogly,teraz mamay drugie jak niepomoga,to pewnie tez bedzie przetykanie
Cytat:
No to mogę Wam powiedzieć, że bardzo dziękuję za kciuki bo....

DOSTAŁ PRACĘ! Na razie będzie jezdził i się uczył od instruktorów, potem zostanie juniorem instruktorem a następnie kurs w Niemczech i instruktor pełną gębą (jak się sprawdzi jako junior). Dostanie za 10 dni szkoleń 3 razy tyle, co teraz na pół etatu zarabia. Szkolenia w całej Polsce . To tyle plusów....
no to super gratulacje,dla meza

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja męża poznałam pięc i pół roku temu i od razu wiedziałam że coś z tego będzie

.
to tak jak ja,poznalam meza w swojej pierwszej pracy,jak poszlam zaniesc cv i ja go zobaczylam to wiedzialm z bedzie moim mezem(mozecie mi wierzyc albo ne,ale poprostu tak poczulam)a bylam wtey z kim innym od 2 lat

moja kluska po ciezkich cwiczeniach zasnela w 5 sekund
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 16:36   #1280
Zmalowana
Zakorzenienie

Crazy, a jak dokładnie wygląda i się nazywa ta odżywka ? ;>

Kupiłam Pszczole zabawką. http://allegro.pl/chicco-zestaw-gimn...870883654.html

Za uwaga całe 50 zł

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-10-13 o 16:38
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 16:39   #1281
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
niestrasz nam caly czas jedno oczko ropieje jedne kropelki dostalismy niepomogly,teraz mamay drugie jak niepomoga,to pewnie tez bedzie przetykanie
Nie straszę Teraz Dominik już zachowuje się normalnie, gaworzy, śmieje się, a czasem marudzi, poza tym koopę właśnie walnął czyli zepsuty nie jest Ale swoje dziś przeszedł, a ja razem z nim. Da się to przeżyć, ale serce się kraja. A jeśli macie mieć przetykany kanalik to nie ma co zwlekać!!! My stosowaliśmy 4 rodzaje kropel i nic. A dziś były tam dwa dzieciaczki około roczne i dla nich to dopiero trauma. Kumate już są i w ogóle. Poza tym jak tu utrzymać takie wijące się, roczne dziecię??? Im wcześniej tym lepiej.

I dzięki Wam dziewczyny za wszystkie kciuki i ciepłe słowa

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-13, 16:46   #1282
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

kochana ja jednak mimo wszystko polecam leżaczek i taka zabawkę http://allegro.pl/muzyczny-przyrzad-...843074417.html
bo dzieki nim mam kilka godzin "odpoczynku"przy moim non stop aktywnym dziecku i nie musze kombinowac jak go zniechęcić do siedzenia na rękach mamy
potwierdzam!!! dzsiaj mała leżała 45 minut i sie bawiła - to cud

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny położyłam małego na łóżko, chwilkę się odwróciłam, a on spadł na podłogę na dywan Spadł na brzuszek. Płakał, ale jak go wzięłam na ręce to od razu przestał, rozebrałam go całego i obejrzałam. Ma tylko lekko zaczerwienione czółko - posmarowałam altacetem junior. Teraz przysnął, ale cały czas go obserwuje... Jak myślicie powinnam jechać z Nim do szpitala? Boże co ze mnie za matka, a jak mu się coś stało?
To chyba wszystko przez to moje przemęczenie
ojej! napewno wszytko w porządku. muszę moją bardziej plnować

Cytat:
Youyou- ja robie w przyszłą sobotę makijaż permanentny na oczach,a też karmię,wiec myśle,że można robić też tatuaż .Ja bym chętnie wykolorowała swój,bo mam czarny a to sie pochwalę moim tatuażem-kocham go co niektórym może wydać sie dziwne
śliczny tatuaż, bardzo kobiecy, też bym taki mieć mogła

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
elika nie wiem jak na piersi, ale ja na MM też nie wiem kiedy głodny mój Potworek, bo on już chyba się nauczył że systematycznie co 3-4 godziny dostaje jeść i wie, że nie musi się o to prosić. Przynajmniej ja tak sobie to tłumaczę
hmm, może rzeczywiście nic złego nie robię

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Krystuś ma już 3 miesiące

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziś stawiam soczki i drinki
waga pokazała 56,7

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Beatko kilka razy dziennie czym innym
Od rana np.Cinema,potem Addictem,Midnight Poison,L'instant,Insolenc e,Dolce Vita,Coco Chanel zwykle na noc.
Tak pachnie Iza ale to się zmienia kilkanaście razy w ciagu dnia.
aż mnie głowa boli na samą myśl (ja wyczulona na zapachy)

Cytat:
straszne jesteście dzielni!!!
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 16:49   #1283
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Wersja do włosów ciemnych: link
Jest także do włosów blond.
Generalnie jak powiesz w aptece wax, wiedzą o co chodzi.

Edytowane przez CrazyMachine
Czas edycji: 2011-10-13 o 16:51

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 17:35   #1284
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

ja wariuje. jestem chora, nie moge zblizyc sie do małej, ona popłakuje, chce ją przytulić

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 17:42   #1285
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki
Macham rączką z łóżka
postawiłam sie dziś troche polenić z Jasiem w łóżku
wiec sie troszke powygłupialiśmy a terza mój malutki synek leży na ogromnej poduszce , przykryty ogromną kołdrą

jak prawdziwy Księciuniu

Żanetko piękne buciki,
zresztą podobne z futerkiem widziałam w cocodrillo
myslałam Jaskowi takie na chrzest kupić

co do włosów wypadających- u mnie na razie nie wypadają , ale jak widze ok 3 miesiąca zaczyna sie problem
Madziulka alez musiałaś sie wystraszyć
mam nadzieje że malństwu nic nie jest
Agulaabarwitaj
Brumeczku
A to wieczorne marudzenie myślisz że związane jest z kolkami?

Jak Tymek dzisiaj spał wogóle?

co do antykoncepcji jako mądra dziewczywnka powinnam wiedzieć że karmienie piersią gwarancji nie daje, ale jako głupia blondynka jeszcze nie pomyslałam o skutecznej antykoncepcji i mam cichą nadzieje że ni nabroimy

wygońcie mnie do ginrkologa

co do drugiego maluszka- to ja chce bardzo, tylko musimy troszke odczekać po cesarce
myśle że 3 lata przerwy między dpzieciaczkami byłoby świetnie
mam tylko obawy czy nie bedzie problemów z zajsciem bo mam PCO
ja tez jestem z klubu pco
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Pewnie to epizod, a jeśli nie to tylko się cieszyć!

Nie wkręcać sobie proszę napewno wszystko z nią w porządku! poprostu śpioszek

Oj trzymam kciuki żeb to była drobnostka!!!!

Mam ten sam problem - ale jeszcze małe te nasze pociechy i potrzebują tulenia, bo same nie potrafią sie uspkajać. Moja to aż grochy jej z oczu leciały ale jak ją zabawiłam to uśmiech od ucha do ucha

Witam wczoraj byłam padnięta i nie otwierałam nawet laptopa.
Dziękuję serdecznie za kciuki
Badanie słuchu wyszło tak samo jak poprzednio , szukając pozytywów - dobrze że nie jest gorzej
Następne badania za tydzień we Wrocławiu...

Karolcia coraz gorzej sypia - pobudki o 12, 4, 5.30, 7.30
Wiecie co, ja nie wiem kiedy ona jest głodna, mam wrzuty, że ją przekarmiam. Karmię ją co 2 godz., ona zajada, ale jakoś szczególnie nie daje mi znać, że jest głodna co o tym sądzicie? Czy jakby nie była głodna, a ja dawałabym jej pierś to by nie chciała?
Może spróbuje poczekać i może naucze sie rozróżniać moment, że jest głodna faktycznie
ja bym poczeks
ala az sama sie upomni. sama czasami tak robie i ta po pol godzinie od prawidlowego czasu karmienia maly chrzaka, ze nalezuy mu sie posilek

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mam problem z jednym uszkiem Ali. Bo jak rusza główką to jedno uszko zawsze jej się zagina. Co robic ??? Nie chcę żeby miała odstające uszko
Cytat:
Dzisiaj się dowiedziałam, że nie zostanie mi przedłużona umowa. 'Nowa' kierowniczka nie widzi miejsca w swoim zespole dla niTedospozycyjne matki, która jej zdaniem powinna siedziec w domu i wychowywać dziecko, jak już sie zdecydowała na taki absurdalny krok jak zakładanie rodziny w tak młodym wieku
iustyna- gratulacje dla męża

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

cookie a do kiedy masz macierzynski a umowe do kiexdy? bo umowa przedluza ci sie automatycznie do konca macierzynskiego a jeszcze zanim sie macierzynski skonczy mozesz wnioskowac o skrocenie wymiaru czasu pracy wtedy tez jestes pod ochrona. tylko nie wiem czy w twoim wypadku tak by bylo. ale co za sucz z tej kierowniczki
Stary 2011-10-13, 17:54   #1286
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Do dobra odżywka do włosów, choć wymagająca w stosowaniu. Ma konsystencje wosku, nakłada się to na 20-30 min i najlepiej mieć głowę w cieple, więc albo kąpiel w tym czasie, albo zagrzać ręcznik i zawinąć włosy. Odżywka polecana jest m.in. po chemioterapii. A i jeszcze jedno, później mimo dokładnego płukania włosy są dość ciężkie, ale warto.

Dziękujemy i my was ściskamy. 3 miesiące to poważny wiek

U nas pogoda lepsza więc chciałam skoczyć z mała na spacer, ale Ida chyba nie miała ochoty, bo się rozpłakała i musiałyśmy wracać.

Humor nocny:
Twój tż robi jak ja jeszcze jakiś czas temu

A ta odżywka czy tam maseczka to moze ta BIOVAX o której pisałam chyba wczoraj?-też po chemioterapii?

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

my po szczepieniu, maly plakal ale dlatego, ze go polozylam
przyszly tez nam gryzaki tommy tippy ale sa super (takie w ksztalcie smoczka),
poka poka gryzaki

Cytat:

Kupiłam Pszczole zabawką. http://allegro.pl/chicco-zestaw-gimn...870883654.html

Za uwaga całe 50 zł
fajna, mamy podobną, ale jeszcze stoi w kącie i się kurzy.
Sara nie łapie jeszcze zabawek w rączki

Jaciee boedny Dominiczek. Oby nie wróciło to g ó w n o

Jutro idziemy na szczepienie.
Nie wiem co z rota, Sara DZISIAJ SKOŃCZYŁA 12 TYGODNI, jak wczoraj przez telefon pytałam pediatry czy nie za późno to coś zaczęła motać i ściemniać. Zobaczymy co jutro powie.
Boje się. Po szczepieniu uciekam na cały dzień na uczelnię, w sobotę też od 8-20 jak ja wytrzymam bez Malutkiej? Zostaje z tż, i teściowa korzystając z okazji ze mnie nie będzie też pewnie będzie miała swój udział w bawieniu.
Mam nadzieję, że nie będzie gorączki i innych..
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 18:14   #1287
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wariuje. jestem chora, nie moge zblizyc sie do małej, ona popłakuje, chce ją przytulić
Będzie dobrze. Wyzdrowiejesz i wytulisz ją za wszystkie czasy.

Zapomniałam Wam napisać, że mój Dzieć wstał dziś o 5tej
I był wyspany Chyba przebieranie pieluchy go wybudziło, albo dość długa drzemka popołudniu zrobiła swoje. Sama nie wiem. Leżeliśmy w łóżku do 7mej, gdzie Domek na przemian śmiał się, wiercił i popłakiwał, aż w końcu przysnął na całe 40 minut.
Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-13, 18:30   #1288
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
cookie a do kiedy masz macierzynski a umowe do kiexdy? bo umowa przedluza ci sie automatycznie do konca macierzynskiego a jeszcze zanim sie macierzynski skonczy mozesz wnioskowac o skrocenie wymiaru czasu pracy wtedy tez jestes pod ochrona. tylko nie wiem czy w twoim wypadku tak by bylo. ale co za sucz z tej kierowniczki
umowa przedłuża się automatycznie do dnia porodu, nie do końca macierzyńskiego

Stary 2011-10-13, 18:38   #1289
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Twój tż robi jak ja jeszcze jakiś czas temu

A ta odżywka czy tam maseczka to moze ta BIOVAX o której pisałam chyba wczoraj?-też po chemioterapii?

poka poka gryzaki

fajna, mamy podobną, ale jeszcze stoi w kącie i się kurzy.
Sara nie łapie jeszcze zabawek w rączki

Jaciee boedny Dominiczek. Oby nie wróciło to g ó w n o

Jutro idziemy na szczepienie.
Nie wiem co z rota, Sara DZISIAJ SKOŃCZYŁA 12 TYGODNI, jak wczoraj przez telefon pytałam pediatry czy nie za późno to coś zaczęła motać i ściemniać. Zobaczymy co jutro powie.
Boje się. Po szczepieniu uciekam na cały dzień na uczelnię, w sobotę też od 8-20 jak ja wytrzymam bez Malutkiej? Zostaje z tż, i teściowa korzystając z okazji ze mnie nie będzie też pewnie będzie miała swój udział w bawieniu.
Mam nadzieję, że nie będzie gorączki i innych..
Patik takie http://allegro.pl/nowosc-gryzak-dzia...855354200.html
Stary 2011-10-13, 18:49   #1290
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Hello.

Iustyna gratulacje dla malza

U nas nudy. Wiki śpi, ja nadrobilam wizaz i zaraz za obiad sie biorę.

Jutro idziemy na USG bioderek, poproszę skromnie o kciuki.

Brunetko moja Mala tez odgina sobie uszko. Lewe. Do tego ma skłonność do obracania główki na lewo. Zawsze tak śpi. Staram sie obracać jej głowę podczas snu żeby nie była płaska z jednej strony. Znacie jakieś sposoby na to? Podkladac Cos pod główkę na noc by nie Spala cały czas na lewej stronie ????

W poniedziałek wybieramy sie do polskiej ambasady w Londynie po paszport dla Wiki.
co sposobu:kilo soli
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości