|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#43981 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#43982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
suszenie - nawiew z ogrzewania na mnie i jazda prawie jak suszarka byłam w desperacji, bo już spóźniona a włosy zupełnie mokre
|
|
|
|
|
#43983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Tęskniłam za Wami Dziewczyny, będę częściej zaglądać, pierwszy pracowniczy szok chyba minął .Przeczytałam zaledwie kilka stron, ale widzę tu ogromne zmiany! Piękne włosy!
|
|
|
|
|
#43984 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nowe zwierzątko Bliżej ucha! FajnieCytat:
Nie widzę potrzeby kupowania tak drogiego szamponu. Szampon ma myć i trzyma się go na włosach najwyżej kilka minut, jaką szansę mają składniki żeby zadziałać? Co innego jeśli masz wielorakie alergie, choroby skóry itp, wtedy nie ma zbyt drogiego środka jeśli ma pomóc. Zazwyczaj jednak wystarczy taniutka Barwa, Babydream Coś z proteiną jeszcze, keratyną, jedwabiem (lista u mnie) I jak dziewczyny piszą: b/s. Niechby to była Joanna Naturia czy krem do rąk z Biedronki zielony Może być też jakaś b/s z proteinami od razuCytat:
![]() |
|||
|
|
|
#43985 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze.. tyle czasu na wizażu a teraz dopiero odkryłam ten wątek
czytam i czytam i od jutra dbam o loki takie postanowienie
|
|
|
|
#43986 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o rany, butelka! A ja zawsze się męczę polewaniem z jakiegoś rondla, którym w ogóle nie umiem wycelować w głowę |
||
|
|
|
#43987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() najlepsze rozwiązania są czasami najprostsze ![]() ja lubię butelki z mleka, bo mają duży wlew (lniany można wlać bez lejka nawet) i dokładnie litr pojemności np takie http://www.nerlo.pl/zdj/plast_m15.jpg a do wydobywania masek używam takiej łyżeczki (gdzieś czytałam, że metal może wchodzić w reakcje z różnymi składnikami, więc wolę plastikowe) http://wd1.photoblog.pl/np1/201105/A7/94895670.jpg włoski też są głodne ![]() Cytat:
hehe zwierzątka może i były, ale wiatr wszystko rozwiał a z tym kolesiem serio: aparycja to jedno, ale te powyciągane sklejone kosmyki? eeeee?
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-10-13 o 21:06 |
|||
|
|
|
#43988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ajrish, Stefannia, little.b.blue dzięki za opinie
![]() Cytat:
![]() Dziś znów zmokłam, mam na głowie kręcony kołtun Aha, kocham maski Bingo, ta z shea jest wspaniała, rewelacyjnie nawilża, a po tej z kaszmirem i kolagenem włosy mają taki połysk, że oślepnąć można. Będę polować na kolejne, bo cena śmieszna a efekty
|
|
#43989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43990 |
|
Zakorzenienie
|
ja się czuję totalnie zagubiona w tej chwili
czytam sobie i właśnie się dowiaduje iż muszę rozpocząć od oczyszania.. chyba zrobię sobie jakąś listę rzezy do zakupienia i ruszam do sklepu jutro akurat mam wolne
|
|
|
|
#43991 | |
|
Zakorzenienie
|
sanrioo - Witaj
![]() Cytat:
Będzie się malować, kolczykować i nie wiem co wymyślą jeszcze za naście lat ale włosów nie ruszy
|
|
|
|
|
#43992 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak jestem zdania, że przez ten moment kiedy łyżeczka ma styk z maską za wiele reakcji nie zdąży zajść. Zresztą i tak przeważnie mieszam palcami Ale czuję, że butelka to będzie wybawienie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#43993 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny przed rozpoczęciem CG umyć włosie szamponem z siarczanami? czy odrazu przejść do stosowania pigułki? tego nie mogę doczytać..
|
|
|
|
#43994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- silikony, - polyquaternia i quaternia (pq i q) - PVP i inne copolymery. (cytat z pigułki) to tak
|
|
|
|
|
#43995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a u mnie dzisiaj chyba po raz pierwszy od chyba pół roku związane... w messy bun i tak mi jakoś fajnie, wygodnie bez poprawiania i nerwów że puch w ciągu dnia
|
|
|
|
|
#43996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję! |
|
|
|
|
#43997 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz jadę na 8mym życiu, ale chyba niedługo będzie 7 jak się napatrzę na takie długie włosy ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
hehe koleżanka w pracy powiedziała: "chcę mieć takie włosy jak ty" (ma proste) ja jej na to opowiedziałam dokładnie co z nimi robię... "i co dalej chcesz mieć włosy jak ja?" "eeee.. nie nie" ![]() daj znać jak ta maska, ostatnio szukałam jej wszędzie: byłam w Rossie, Naturze, Astrze i Leclercu i nie mieli, więc walnęłam szaponetkę
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-10-13 o 22:38 |
|||
|
|
|
#43998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny, chyba się udało troszkę przyciemnić tą marionową maską ![]() katie ja ją kupiłam w niesieciowej drogerii (3zł/2 saszetki) ale poszłam i pytałam, bo nie widziałam jej nigdzie, a okazało się, że jest jakbyś chciała kiedyś to mogę Ci kupić robiłam też płukankę z żelu isanowego pomarańczowego+żelu aloesowego wygniotłam włoski i fajnie, ale zaraz siadły chyba nie będzie skrętu dobrego
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-10-13 o 22:42 |
|
|
|
|
#43999 |
|
Zakorzenienie
|
ja obecnie używam tego do mycia włosów http://www.yves-rocher.com.pl/szampo...wlosow_suchych chyba nic nie znalazłam z listy skilikonów...
|
|
|
|
#44000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hmm to spróbuję jeszcze poszukać "niesieciowo", ale bardzo dziękuję za propozycję, jak nie znajdę to się uśmiechnę i upomnę o pomoc ![]() no ta pomarańczowa isana średnio się nadaje do rozcieńczania, w moim przypadku w każdym razie idzie na mokre włosy po b/s i plunkingu, w innej konfiguracji efekt jest rudny do przewidzenia (no ale ja też mam uwrażliwione włosy przez to co im prawie rok od stycznia robiłam... )
|
|
|
|
|
#44001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katie jak coś to do usług ![]() a isanka no nie wiem co teraz. już je zostawię jak są, bo nie chcę dokładać a nie wiem czy kolor wyjdzie na foto, bo co zrobię to inny kolor mają
|
|
|
#44002 |
|
Zakorzenienie
|
skład tu
![]() Skład: aqua, ammonium lauryl sulfate, polyacrylate-1 crosspolymer, glycol distearate, decyl glucoside, cocamidopropyl betaine, coco-glucoside, glyceryl oleate, parfum, sodium benzoate, Avena sativa kernel (oat) flour, dicaprylyl ether, polyquaternium-10, guar hydroxypropyltrimonium chloride, citric acid, amyl cinnamal, glyceryl stearate, sodium chloride, linalool, salicylic acid, hexyl cinnamal, butylphenyl methylpropional, cinamyl alcohol |
|
|
|
#44003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ammonium lauryl sulfate---gdzieś mi się rzuciło, że mu blisko do SLES, ale mogę się mylić pq-10, ale dopiero po zapachu
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-10-13 o 23:55 |
|
|
|
|
#44004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie umiem powiedzieć czy może być "prostym szamponem z SLS" ... Pq jest daleko ale zaraz za ALS jest polimer, nie wiem jaka zmywalnosc |
|
|
|
|
#44005 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() soł tru
|
|
#44006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() A ja dziś prosta, jestem w szoku. Wczoraj rano myłam, taki te fale były inne, jakby nie bardzo falowane, a bardziej "piorun w rabarbar" dziś wstaje, bez zamiaru mycia, więc wstaje 30 minut później , patrzę a one są idealnie gładkie i takie jakby proste. Nawet zrobiłam zdjęcie, żeby Wam pokazać. I widać, że są długie![]() Zastanawiam się, czy to nie efekt mycia trzy razy pod rząd Isaną babasu. Jak myję szamponami one wykazują większą chęć kręcenia się. Muszę pomyśleć jaki delikatny szampon kupić, do tej pory myłam alterrą migdałową, babydream mi bardzo nie pasował kiedyś - może jakbym teraz spróbowała, to może byłoby lepiej. Muszę sobie przemyśleć sprawę ![]() Cytat:
Edytowane przez Stefannia Czas edycji: 2011-10-14 o 09:13 Powód: nie dołączyłam obiecanego zdjęcia:) |
|
|
|
|
#44007 |
|
Zakorzenienie
|
cześć stefciu
czyli powinnam zakupić jakiś inny szampon żeby oczyścić włosy po używaniu tego z Yves rocher z owsem? kurka a myslałam że to dosyć naturalny szampon jestem alergiczką i czytam składy pod kątem parabenów bo zazwyczaj mam uczulenie w postaci swędzenia czy plam czerwonych po stosowaniu kosmetyków z nimi.---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- stefciu nawet nie wiedziałam że masz takie piękne włosy! bardzo ładnie wyglądają takie zadziorne
|
|
|
|
#44008 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za komplement
![]() Co do szamponu to Ci nie podpowiem, bo sama mam z tym problem. Mam wypróbowaną alterrę migdałową - w porządku i babydreama, który moim włosom nie bardzo podpasował. |
|
|
|
#44009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Twoje, chociaz przyprostowane, to i tak bardzo fajnie się ułożyły. Moje tak nie chcą ![]() Wczoraj zrobiłam mycio-płukanie. Znaczy nałożyłam odżywkę na spryskane wodą, potem spłukałam i tylko umyłam sobie okolice grzywki (której nie mam, ale zawsze wydaje mi się, że mi się koło czoła kłaki tłuszczą). Hm... Chyba muszę umyć szamponem, bo są jakieś takie sklapiałe. Kurcze, tyle uwagi kłakom ostatnio poświęciłam, a one ciągle nie chcą się odwdzięczyć, wredne
|
|
|
|
|
#44010 |
|
Zadomowienie
|
Nie oganiam świata. Miało byc tak, że im moje kłaki dłuższe, tym więcej fal, a im bardziej rosną tym bardziej są proste...
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

prawie jak suszarka
.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

teraz jadę na 8mym życiu, ale chyba niedługo będzie 7 jak się napatrzę na takie długie włosy 

jestem alergiczką i czytam składy pod kątem parabenów bo zazwyczaj mam uczulenie w postaci swędzenia czy plam czerwonych po stosowaniu kosmetyków z nimi.