|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Gratulacje Martus.... ![]() A my zaraz zmykamy na USG bioderek.... prosimy o kciuki.... Jak wrocimy to sie pochwale co moja corcia zrobila.....tymczasem do zobaczenia,,,,
|
|
#2132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Cytat:
|
|
#2133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2134 |
|
Raczkowanie
|
cześć kobitki melduję że 8.10.2011 o godz 18:55 urodziłam....córkę Dominikę waga 3900 i 57 cm,termin porodu był na 27-29 wrzesień
było CC nasza największa niespodzianka Pozdraiwam
|
#2135 |
|
Zadomowienie
|
Już się pogubiłam, której mamusi gratulowałam, a której jeszcze nie...wybaczcie, że zrobię to zbiorowo....
WSZYSTKIM DZIELNYM MAMUSIOM I ICH CUDOWNYM DZIECIACZKOM GRATULUJĘ!!!!!!!!!!! ![]() kla ski:![]() Ulcia ![]() Ciekawe jak Asia A teraz odnośnie nowych dyrektyw unijnych co do misiów mówimy stanowcze NIE!!!
|
|
|
|
#2136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój bąbel wczoraj dzień przespał cudnie, ale za to w nocy może od 21 były dwa ciągi po 2 godziny, a tak po godzince raz lepiej raz gorzejTeraz już śpi po 2 godzinach aktywności ![]() Cytat:
Gratulacje dla nowych mamuś!
|
|
|
#2137 |
|
Raczkowanie
|
Nie nadrabiam tylko informuje ze
09.10.2011 o 14.15 przyszedł na świat mój kochany syneczek przez cc. p.s. Po urodzeniu zmienilismy imie ma KUBUŚ to bardziej do niego pasuje .Zgram zdjecia z aparatu to w kleje. |
|
|
|
#2138 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki ja tak z doskoku - JAK CZESTO TRZEBA ZMIENIAC SMOCZEK ???
|
|
|
|
#2139 | |
|
KWC
|
Cytat:
Chyba że pytasz o wymianę w skali dnia Ja tam mam 3 sztuki i sterylizuje je zawsze rano. W ciągu dnia Gratulacje dla Martusi i Julii Dzisiaj mój mały Ryś konćzy miesiąc
Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-10-14 o 10:36 |
|
|
|
|
#2140 |
|
Rozeznanie
|
dzięki Spray - tak też właśnie mi się gdzieś kiedyś o uszy obiło.
a jeszcze jedno sobie pozwolę wiem ze kiedyś był temat higieny dziewczynek to ja terazw kierunku mam chłopczykówJAK JEST Z HIGIENĄ SIUSIACZKÓW, OD KIEDY TRZEBA NACIĄGAĆ SKÓRKĘ?? ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Spray brawa dla Eryczka za miesiąc i dla mamy za "przebrnięcie" |
|
|
|
#2141 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
ufff
nadgoniłam ![]() moja Gunia marudziła dzis w nocy okropnie. 2 godziny wisiała mi na cycu po czym padła na chwile. Obudziła sie i chciała jeść, dałam jej drugą pierś to taka była juz wkurzona ze nie umiała złapać...dopiero dostała mm 60ml zjadła i padła i spała od 6 do 9.30 a ja razem z nią teraz zjadła ładnie cyca i odsypia nockę a mamusia zjadła sniadanie i buch na forum ![]() Cytat:
ja jestem strasznie ciekawa ile waży moja nuśka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymamyCytat:
GRATULACJECytat:
a fotka cudna Cytat:
witamy Kubę
|
|||||||||
|
|
|
#2142 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiadomosc od Ulci :
Moj synek urodzil sie o 5.08 czasu polskiego. Wazy 4476gr I ma 60 cm. Silami natury. Bolalo, kilka szwow. Obciagnal oba cyce, dopil mm I spi. Gratucje dla wszystkich rozpakowanych I kciuki dla potrzebujacych ich. Buziaki
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-14 o 12:18 |
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Spray brawo dla malucha
![]() Anciu pytałaś mnie wczoraj jakie mleko dajemy - zwykły NAN 1 i wchodzi ładnie, kupki młoda robi normalnie po nim Agnysko i tobie nie odpowiedziałam chyba co do tego hegara - tak nazywają u nas lewatywę nie wiedziałam ze jakies różne określenia istnieją ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
biedna Ulcia sie pewnie umordowała żeby takiego klocuszka urodzić...
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Raczkowanie
|
danika-tak czekaliśmy na chłopca
|
#2145 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkich i gratuluje wszystkim mamusiom.
nie dam rady nadrobic wszystkiego ale tak szybciutko chcialabym tylko poinformowac ze moj kochany syneczek
|
#2146 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
..a na taki luksus nie moge sobie na razie pozwolicCytat:
GRATULACJE!!!!! ![]() ![]() Cytat:
GRATULUJE!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tez jestem ciekawa co inne maminki chlopczykow na to powiedza
|
|
#2147 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Anuska gratuluję ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Martusia ,Julia, Eveline serdeczne gratulacje ![]() klas ki:![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() ale mamus się rozpakowało
|
||
|
|
|
#2148 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
GRATULUJE ![]() DUZO ZDROWKA DLA MAMY I SYNKA!!Cytat:
![]() A zastanawiłam się czy którejś z brzuchatek usg zrobi figla i urodzi się co innego ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
Kapka Marcelek cudny i napewno z blizną albo wąsikami
bedzie przystojniacha
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Wow ile nowych maminek
Moje dziecię przekrzyczało odkurzacz zdolniacha ale głód był silniejszy i teraz zadowolona leży i pije mleczkoA wiecie jaka ona słodka??? Jak tylko wezmę ją do karmienia na ręce i podłożę peluszkę pod bródkę to ona już wie że dostanie jedzonko i tak słodko jak kotek mieli języczkiem |
|
|
|
#2151 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
a mi nie dowierzały ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
gratulacje miał byc duzy i chłopak i jest |
||||
|
|
|
#2152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdrówka dla mamusi i syneczka szybko sie uwinęłas ![]() Ancia:ja cisnienie mam nadal wyzsze . leki przyjmuje nadal. ale nie mierze za czesto cisnienia bo zwyczajnie nie mam kiedy. za 1,5 tyg ide na kontrole do gina to mi powie co daj z lekami na cisnienie. mi połozna szwy sciągnęła w 6 dobie po cc. Leos nie mial usg głowki.
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#2153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nooo słodka martusia chyba Ty pisałas że dźwięk suszarki przestał działać - Bartek się hipnotyzuje jeszcze przy szumie fal z tej stronki którą podawałam ostatnio http://pl.easysleep.info/ |
|
|
|
|
#2154 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[COLOR="Magenta"] gratuluje niespodzianki ![]() [/COLOR]Cytat:
gratuluje ![]() Cytat:
Gratuluje ![]() Cytat:
gratuluje ![]() buuuuuuuuuu...wszystkie rodza tylko nie ja.....buuuuuuu |
|||||
|
|
|
#2155 | |||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do higieny pisiora- nie odciągam tej skórki, położna zabroniła. |
|||
|
|
|
#2156 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkim nowym maminkom gratuluje....
My juz po USG...dziekujemy za kciuki.....Badanie wyszlo dobrze, ale ostatecznie musimy poczekac na list od pediatry. Musze sie pochwalic , ze moja ksiezniczka przez caly wczorajszy dzien byla grzeczniutka....az z podziwu nie moglam wyjsc Sama zasnela w ciagu dnia i wieczorem....Bawilysmy sie razem a ona tak slodko sie usmiechala....![]() Rano dostala lekkiego katarku i teraz pytanko co moge jej zapodac na katarek bo nie wiem...
|
#2157 | |
|
KWC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2158 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
witam z rana
Cytat:
![]() to Cię wzieła z zaskoczenia ![]() Cytat:
stokrotka u nas też te krople są a to inaczej niż u mnie, u mnie w szpitalu już tego samego dnia przyszła babeczka i pytała czy chcemy rejestrować w szpitalu i jeśli chcesz to umawia wizytę w biurze na drugi dzień (ten komfort, ze mają swoje biuro w szpitalu) i w sumie jak wychodzisz ze szpitala to dzieciaszek już zarejestrowany ![]() dobrze, że już masz to załatwione ![]() jak dobrze pamiętam to wysłałam akt urodzenia, dowód osobisty tż (bo jego nazwisko ma dziecko), 4 zdjecia z czego 2 podpisane przez gardę + formę a i dokumenty potwierdzające pobyt. zerknij tutaj Cytat:
zobaczysz co powiedzą na ważeniu ![]() ja się martwiłam, że mój za dużo przybrał, bo za 2dni skończy 3tygodnie a już waży 4kg. ale w sumie jak pomyślę, że urodził się z wagą 3600 to w sumie to też za dużo nie jest... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() kellysss na Ciebie też przyjdzie pora
|
|
#2159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cierpliwosci kochana....zaraz i Ty urodzisz.... Cytat:
Ojej ale slodziak
|
|
#2160 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

klask i:
, no ale trzeba go przebrać
Mam nadzieję, że Szymek niedługo się przestawi na takie spanie bo chyba się wykończę
raz lepiej raz gorzej

bo znowu będę się czuła jak matka głodząca dziecko.

nieźli jesteście, ja nigdy w życiu ryzyk-fizyk, boszzzz jak bym teraz zaszła to
Sama zasnela w ciagu dnia i wieczorem....Bawilysmy sie razem a ona tak slodko sie usmiechala....