|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
|
#3782 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() Iga po urodzeniu miała taką małą czerwoną plamkę na powiece i kuzynka-pediatra tłumaczyła mi, że mnóstwo dzieci rodzi się z takimi krwiaczkami i one w większości przypadków wchłaniaja się do 1 roku życia dziecka, potwierdzam Iga jak miała 7 mies to plamki juz nie było Cytat:
Cytat:
![]() biedna ale się namęczyłaś w nocy... ![]() ale mnie dzisiaj coś brzucho nawala.... w ogóle cos dzisiaj nie w sosie jestem, a dziisaj mam gości na obiedzie... chate z lekka ogarnęłam, obiad juz zrobiony i padam... a przed chwilą się poryczałam na ostatnim odcinku Brzyduli... Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-10-14 o 13:04 |
|||
|
|
|
#3783 |
|
Rozeznanie
|
Lece zaraz po małego do przedszkola... jak uda mi się wstać, taka słaba dawno nie byłam.. masakra z tym wymiotami:/
wskoczę po drodze do mamy bo przyszła moja spódnica ciążowa z allegro potem się pochwalę fotkami :P
|
|
#3784 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczynki,nie potrzebnie sobie wmawiam takie głupoty.Całusy dla Was muuuua
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
Anulka poleciałam na pierwszą stronę żeby Ci syneczka dopisać a tam......Cię nie ma
Szybciutko mi prosze dane podać ![]() ![]() Aaaaa i wiem co sie jeszcze miałam zapytać(sory jak pisałaś a ja tuman zapomniałam).....Agawo a ty kiedy poznasz płeć??
|
#3786 | ||
|
Zadomowienie
|
ajj zapomniałam naszym mamuskom nauczycielkom złożyć życzonka
oj dawno w szkole nie byłam Cytat:
![]() masz rację, zostały dwa kawałki - cóz ja poradze ze mój synio tyle pochłania ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z tym lozyskiem mialam plamienia, wiec zakaz seksu tyczyl sie chyba wlasnie typowo stosunku ze wzgledu na jakies mechaniczne ze tak powiem uszkodzenia, ale fakt przy skurczach macicy to i orgazm nie wskazany, bo to nic innego jak skurcze...
|
|
|
|
|
#3788 |
|
Zadomowienie
|
Likas kciukasy za tatę
![]() Lucy1111 bardzo się cieszę, ze torbiel się zmiejsza Bybella ![]() MartaNiunia super zakupki i wózeczek też pierwsza klasa, my chyba też taki kupimy, albo jakiś baaardzo podobny.... i też dołączam do grona z zakazem seksowania się... i muszę Was zmartwić, ze to dotyczy i jednego i drugiego... zero, nic Kamciurka masz rację, że orgazm to nic innego jak skurcze i mega twardnienie brzucha, a więc niewskazane.... Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-10-14 o 13:19 |
|
|
|
#3789 | |||||||
|
Zadomowienie
|
dzięęęki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() aaa śliczne Cytat:
już nie będę ![]() a na usg miałąm to samo !!! lekarz powiedział: widać cipkę!! i to jakoś mega wulgarnie jak dla mnie zabrzmiało ale cóż jak miał powiedzieć Cytat:
ehhhh a z takimi snami to szybko patrz na okno po przebudzeniu podobno wtedy się sny zapomina Cytat:
![]() aaa my mieliśmy zakaz do 14 tyg potem droga wolna a teraz znowu.... kurcze zazdroszczę gołąbków mi nie ma kto zrobić, ja nie umiem a mama 300 km ode mnie a więc teraz o mojej wizycie: szyjka w ciągu dwóch dni skróciła się o ponad 1cm, mała obróciła się główką w dół ( była miednicowo wczesniej ułożona) i szykuje się do wejścia w kanał rodny samo zakładanie nie boli, choc lekarz tam mi go strasznie mocno wpychał no i w ogóle jak go zobaczyłam to mówię, że spory ten krążek a facet do mnie: spokojnie, zmieści się no i muszę leżeć, bo jakbym nie poszła dzisiaj to bym mogła zostać pierwszą mamusią na forum aaa przed założeniem pessara miałam wymaz z szyjki i meeeeeeeeega bolało! już się boję co będzie przy porodzie
|
|||||||
|
|
|
#3790 |
|
Zadomowienie
|
Wrocilam of fryzjra i jestem mega zadowolona
nie mam odrostow i wloskow troche mniej ![]() a teraz biore sie szybko za obiada ![]() do pozniej
|
#3791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja bym nie wierzyla w to łapanie się, przestraszanie itp ... Dobrze, że TZtowi i szwagrowi nic się nie stało Bodziaki cudne, sama sie nad nimi ostatnio zastanawiałam w Lidlu Ale nie wziełam w końcu ![]() Cytat:
Postaraj się szybko o nim zapomnieć, wszystko jest dodrze
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-14 o 13:36 |
||
|
|
|
#3792 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Bybella, kciukasi zacisniete!
Odwiedz naszego Agatka, jak bedziesz w poblizu ![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego samych chetnych do nauki dzieci i duuuuzo cierpliwosci ![]() Cytat:
pozno poszlam spac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dlatego jak my mielismy zakaz, to na poczatku tz tez taki madry, ze przeciez sa inne sposoby, a ja na to "pfff..taaak...dla Ciebie to moze i sa Fiu fiu jak sie pieknia te nasze przyszle Matulki Moze i ja sie gdzies, na cos zapisze? Niewazne gdzie, niewazne na co, byle sie troche odgruzowac
|
|
#3793 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() o boże ale mi przykro kochana, że tak się stało - dobrze ze poszłas do lekarza!!!!!!!!!! Cytat:
|
|
|
#3794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3795 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i postanowiłam tez se tak dogodzic ide w czwartek
|
|
|
#3797 |
|
Zadomowienie
|
MissZuzia a co!!! trzeba czasem zrobić z siebie lachona!!!
i dogodzić sobie a tak z innej beczki macie jakieś wypróbowane sposoby na wyczyszczenie skórzanych rękawiczek?? bo mam takie piękne czerwone, dostałam od Tż-ta w zeszłym roku, ale są przybrudzone, poszłam do czyszczenia chemicznego, to powiedzieli, ze mogę dać na wlasną odpowiedzialność, bo mogą się zmiejszyć, albo popękać... więc nie dałam bo nie chce ich zniszczyć... to co pomożecie??? |
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny, łatwo się składa Bardzo podobny do niego jest Bomble Bee, którego ja mam na oku, ale tu muszę się uśmiechnąć do Anankee, bo firma, która je produkuje jest z Częstochowy, i Anankee chyba też, może coś o niej słyszała
|
|
|
#3799 |
|
Raczkowanie
|
To proszę dopisać i mnie , lat 34 warszawa, termin 26 luty 2012 córeczka
|
|
|
|
#3800 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki
Wybrałam się na ponad tygodniowy urlop do mamy Będziemy szukać wózka i robić zakupy dzidziolowe Mam przed sobą wory od siostry które będę zaraz rozpakowywać i cieszyć oczy ubrankami![]() Szkoda tylko, że tż zobaczę dopiero w przyszły weekend, jest uzależniona od tego mojego małża ![]() Przedwczoraj w końcu kupiłam sobie kurtkę i nie marznę W samą porę bo dziś rano był przymrozek Mam nadzieję, że mi grzybów nie zniszczyło bo mam ochotę na grzybobranie W końcu jestem na Warmii![]() Miłego dnia kochane ![]() Pearpearl - proszę przekaż dla Agatka i maleństwa uściski i całusy Mówię całkiem poważnie, więc jak coś to niech daje znać![]() Mocne uściski i całusy także dla Haniuli eliza1984 - nie złe przeżycia z tym pożarem! Nie przejmuj się tymi "przepowiedniami" to są bajki, nie masz się czym stresować ![]() Likas - dużo zdrówka dla taty! n1kotynka - dobrze, że byłaś czujna i odwiedziłaś gina teraz już wszystko będzie cacy![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() :diab elek:Cytat:
|
|
#3801 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamunie
Cytat:
"Z poradnika pani domu: Rękawiczki z gładkiej skóry konserwujemy środkiem natłuszczającym albo bezbarwnym kremem do skóry. Kiedy zmokną należy je wypchac bibułką i pozostawic do wysuszenia. Do czyszczenia zakładamy rękawiczki na ręce i myjemy je szamponem do włosow, a następnie dokładnie płuczemy. Do ostatniego płukania dodajemy odrobinę gliceryny. Ponieważ po wysuszeniu skóra twardnieje, należy ją po prostu zgniesc, a w razie potrzeby wcześniej nasmarowac gliceryną" i jeszcze "RĘKAWICZKI KOLOROWE - WIŚNIOWE I GRANATOWE - łatwo tracą kolor. Czyści się je watką maczaną w spirytusie denaturowanym, odwrócone na lewą stronę i dopiero po wyschnięciu odwraca je na prawą stronę." ten drugi cytat pochodzi stąd http://www.porady.co.pl/czyszczenie_...korkowych.htmlMam dziś zły humor - może mi poprawi spotkanie z niewidziana od 2 lat koleżanką Na obiad robie dziś sos grzybowy z kaszą "pęczak" tylko taką miałam w domu i nie wiem czy smaczna jest
|
|
#3802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny właśnie doznałam szoku.....oglądam zdjęcia koleżanki na NK i wrzuciła zdjęcia synka który wcina w najlepsze wielkiego piernika w czekoladzie....synek ma 3 miesiące!!!!! Jak byliśmy u nich w odwiedzinach, mały miał 2 miesiące to prowadziła go pod pachy, zero asekuracji dla kręgosłupa i główki.....jak z tamtąd wyszliśmy od razu powiedziałam tżtowi zeby czasem nic nie zapamiętywał z tej wizyty bo to co oni robią z tym dzieckiem to przegięcie.
|
|
#3803 |
|
Zadomowienie
|
Kasik normalnie szczęka mi opadła
Pozycja dziękuję |
|
|
|
#3804 |
|
BAN stały
|
Spiesze wam doniesc ze maly Dominik od kolezanki od dzis jest na oddziale z mama i bedzie pod 24godzinna obserwacja a od wczoraj oddycha samodzielnie
. A ona cieszy sie jak dziecko ze wreszcie moze go ubrac w swoje ubranka i juz nie jest na internsywnej terapii
|
|
|
|
#3805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś tak mi dzisiaj nieswojo na zolądku było i gradło mnie pobolewa, kaszel też mnie trochę męczy :/ Brrr.... Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3806 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bezsensuCytat:
![]() byłam w mojej biedronie i niestety zostały już tylko mleczka do prania więc kupiłam jeden do kolorów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
daj trochęęęęę!!!!!!!!!! wszystkiego najlepszego dla małża!Cytat:
miała cytomegalie w ciąży tzn się zaraziła i jej córcia ma podejrzenie autyzmu słabego i niestety lekarze powiedzieli że to może byc przez to![]() a mój maż(3tygodniowy dopiero przecież) sie boi kochać i nie chce w ogóle chociaz zakazu nie mamy...rozmowy nie pomagają i nic nie mogę zrobić![]() Cytat:
a wózek bardzo ładny!! tez sobie na niego polookam![]() my dzisiaj jemy z Lilka łososia z ziemniaczkami i na deser racuchy z jabłkami pychaaaa !!posprzątalam dopiero pół sypalni i nie chce mi się tam wracac na razie jeszcze nam sie pralka popsuła
|
|
#3807 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
Ja dzisiaj zaś w jakimś podłym nastroju jestem który bierze się z powietrza, mąż przychodzi z pracy i mówi do mnie w żartach że jeszcze nic nie zrobiłam a ja w płacz i ryczałam z 20 minut porażka to moje dziecię będzie chyba bardzo płaczliwe :p oby nie ![]() A teraz pytanie do mam które mają łożysko na ścianie przedniej. Czy Wasi tżeci czują ruchy jak położą rękę na brzuchu? Mój mąż i starsza córka nic nie czują a ja mam wrażenie że Dorotka mocno mnie kopie. Jestem w 22 tygodniu i z tego co pamiętam to w pierwszej ciąży mąż bez problemu czuł ruchy. I tak się zastanawiam czy to nie jest spowodowane właśnie tym łożyskiem z przodu?
Edytowane przez dph Czas edycji: 2011-10-14 o 14:53 |
|
|
|
#3808 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj na razie byłam u dentysty i jeść za bardzo nie mogę jeszcze, więc spróbuję bąbelka później rozruszać Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I w końcu mam pierwsze ciuszki dla Bąbelka, na razie tylko 5 bodziaków, ale zawsze coś a no i taki śpiworek nie wiem czy to się przydaje, ale cena była dobra, więc kupiłam
|
|
#3809 | |
|
Zadomowienie
|
Ja kasze lubię ,ale pęczaka jakoś nie miałam okazji skosztować.Daj znać czy była dobra
Cytat:
Zaraz jadę po męża na stacje bo znowu nie chce iśc z buta i może kupimy rybę na obiad z frytkami i surówka najchętniej z kapusty,a później znowu do mamci bo chlłopaki będą robić garaż,a ja będę sie bawić z moim skarbem chrześniakiem 3 letnim.Jak ja go kofam DPH moja córcie dziś też prawie wogóle nie kopie,moze ze 2 razy poczułam ,ale widocznie tak dzieciaczki mają ,leniuszki stresuja nas
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-10-14 o 14:53 |
|
|
|
|
#3810 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam potwierdzić na ostatniej wizycie, ale moje dziecię zacisneło nożki i lekarz już nie chciał kombinować :/ Ale uprę się na kolejnej, że ma jeszcze podglądnąć i się pochwalę Cytat:
Nikotynka, jak trzeba to leż, dzidzia musi jeszcze chwilkę wytrzymać. Dobrze, że Ci ten pessar założyl Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-14 o 14:58 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

ja sie ucieszylam, a kolezanka mnie sprowadzila na ziemie ze to pewnie jeszcze hormony po poprzedniej a nie ciaza... ludzie jak sie obudzilam bylam tak szczesliwa nie wyobrazacie sobie ... musze ten sen wywalic szybko z glowy 

potem się pochwalę fotkami :P

już nie będę

Moze i ja sie gdzies, na cos zapisze?

Gabrysia - 09.02.2012
zeby tak cięzarną wpieniać.
bezsensu
daj trochęęęęę!!!!!!!!!! wszystkiego najlepszego dla małża!