Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-14, 12:49   #3781
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
w ogóle to trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizytę!
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 12:53   #3782
mala_stopka
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u mamy ,żeby zafarbowała mi moje mega wielkie odrosty (strasznie szybko te włosy rosna w ciaży) i przy okazji mama dała mi bodziaki dla Nikoli które kupiła w Lidlu.Mój mąż pomagał szwagrowi w naprawie samochodu kolegi i coś tam odwalili i zaczęło sie palić w garażu.Zobaczyłam przez okno jak mąż wylatuje z garazu ,a tam pełno ognia i dymu.strasznie sie przestraszyłam ,a mama z tych nerwó ciagnęła szlauf do garażu żeby gasić,ale całe szczęście jej nie wyszło bo to benzyna się podpaliła.Chłopaki jakoś ugasili ten pozar Nie wiem czy z tych nerwów jak zobaczyłam pozar to nie złapałam sie za twarz,choć mama mówi że nie trzymałam twarzy,a to dlatego się martwie bo taka znajoma jak była w caży złapała sie za twarz jak zobaczyła pożar i jej córeczka urodziła sie z wielką czerwona plamą na twarzy
.Ogólnie później znowu patrze i się chajca ,ale to sie zapaliła deska którą przykryty był kanał.Z tego wszystkiego spaliła sie chłopakom jakaś pompa i muszą teraz wyłozyć z własniej kieszeni To juz 2 pożar króry widze w ciaży,pierwszy był jak wybuchł gaz w mieszkaniu na przeciwko.
z tymi plamami to raczej przesąd, więc nie martw się na zapas...
Iga po urodzeniu miała taką małą czerwoną plamkę na powiece i kuzynka-pediatra tłumaczyła mi, że mnóstwo dzieci rodzi się z takimi krwiaczkami i one w większości przypadków wchłaniaja się do 1 roku życia dziecka, potwierdzam Iga jak miała 7 mies to plamki juz nie było

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Jak ja poszłam na usg (oczywiście chcieliśmy znać płeć)to lekarz powiedział "za przeproszeniem CIPA" - dosłownie tak powiedział!

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
ja slyszalam, ze moze sie wydluzyc, trzeba duzo lezec, zeby nie bylo nacisku na szyjke, a moze idz do innego na spokojnie, niech obejrzy i przygotuj sobie pytania i wypytaj o wszystko

no z ta szyjka to jest masakra bo to chwila i potrafi sie skrocic, dziewczyna z ktora lezalam w szpitalu miala spiecia brzucha poltorej dnia i skrocila jej sie z 3,8 na 1,9 a na wizycie byla kilka dni wczesniej...

no wlasnie ja tez slyszalam ze potrafi sie wydluzyc....

a ja mialam dzisiaj straszny sen az w nocy sie obudzilam i nei spalam, potem zasnelam znowu i dalej mi sie to snilo. Sen dotyczyl dzidziola, ze cos jest nie tak i trzeba zakonczyc ciaze... wrocily obawy z poprzedniej ciazy... lezalam z dwie godziny w nocy i wysluchiwalam ruchow, potem juz zaczelam pukac stukac w brzuch, az synus sie chyba wkurzyl i mi takiego kopa sprzedal, ze zasnelam po 5 minutach, ale snilo mi sie dalej, ze dzien po zabiegu zrobilam test wyszedl pozytywny ja sie ucieszylam, a kolezanka mnie sprowadzila na ziemie ze to pewnie jeszcze hormony po poprzedniej a nie ciaza... ludzie jak sie obudzilam bylam tak szczesliwa nie wyobrazacie sobie ... musze ten sen wywalic szybko z glowy
hmm, a mi wydawalo się, ze juz nie może się wydłużyć, ale w sumie nie pytałam o to gina więc nie wiem, może się mylę

biedna ale się namęczyłaś w nocy...

ale mnie dzisiaj coś brzucho nawala.... w ogóle cos dzisiaj nie w sosie jestem, a dziisaj mam gości na obiedzie...
chate z lekka ogarnęłam, obiad juz zrobiony i padam...

a przed chwilą się poryczałam na ostatnim odcinku Brzyduli...

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2011-10-14 o 13:04
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 12:54   #3783
MartuNiunia87
Rozeznanie

Lece zaraz po małego do przedszkola... jak uda mi się wstać, taka słaba dawno nie byłam.. masakra z tym wymiotami:/

wskoczę po drodze do mamy bo przyszła moja spódnica ciążowa z allegro potem się pochwalę fotkami :P
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 12:58   #3784
eliza1984
Zadomowienie

Dziękuję dziewczynki,nie potrzebnie sobie wmawiam takie głupoty.Całusy dla Was muuuua
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 13:00   #3785
kasikzaki
Zadomowienie

Anulka poleciałam na pierwszą stronę żeby Ci syneczka dopisać a tam......Cię nie ma jak to tak?? hm??
Szybciutko mi prosze dane podać

Aaaaa i wiem co sie jeszcze miałam zapytać(sory jak pisałaś a ja tuman zapomniałam).....Agawo a ty kiedy poznasz płeć??
Stary 2011-10-14, 13:03   #3786
MissZuzia
Zadomowienie

ajj zapomniałam naszym mamuskom nauczycielkom złożyć życzonka : roza:
oj dawno w szkole nie byłam
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dzien dobry, Dziewczynki

eeee, to sie nie oplaca
pewnie wszystko zjecie, nim tam dotre
helołłł pewnie dopiero wstałaś
masz rację, zostały dwa kawałki - cóz ja poradze ze mój synio tyle pochłania
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

1. sukienkę ciążową w lumpku za 16 zł ale jest słodka i do tego meega wygodna
2. płaszczyk ciążowy, też w lumpku za 60zł

No i zaklepaliśmy dzidzi wózeczek w sklepie.
super zakupy, gratuluje

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 13:08   #3787
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:

a inne sposoby...hm...bo mnie to wlasnie zawsze zastanawia...
jak jest zakaz, to "innymi sposobami" mozena miec orgazmy?
yyyy wiesz co teraz mnie oswiecilo ja z tym lozyskiem mialam plamienia, wiec zakaz seksu tyczyl sie chyba wlasnie typowo stosunku ze wzgledu na jakies mechaniczne ze tak powiem uszkodzenia, ale fakt przy skurczach macicy to i orgazm nie wskazany, bo to nic innego jak skurcze...

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 13:12   #3788
mala_stopka
Zadomowienie

Likas kciukasy za tatę

Lucy1111 bardzo się cieszę, ze torbiel się zmiejsza

Bybella

MartaNiunia super zakupki
i wózeczek też pierwsza klasa, my chyba też taki kupimy, albo jakiś baaardzo podobny....

i też dołączam do grona z zakazem seksowania się...
i muszę Was zmartwić, ze to dotyczy i jednego i drugiego... zero, nic
Kamciurka masz rację, że orgazm to nic innego jak skurcze i mega twardnienie brzucha, a więc niewskazane....

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2011-10-14 o 13:19
Stary 2011-10-14, 13:21   #3789
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Heloł
Nikotynka
dzięęęki
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

napiszę tylko, że wysypka tż to jakieś uczulenie, więc jestem spokojna

idę nadrabiać
całe szczęście
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

trzymam kciuki za wizyty

ja tez ide dzis do fryzjera na 10 wlasnie wstawilam pranie, rozwiesze ogarne sie i lece

Milego dzionka
dzięki i pokaż się potem
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

hej hej ja już dawno na nigach
trzymam kciuki za wizytę, daj znać po co i jak, koniecznie
dzięęęęki

Cytat:
Moja przyjaciółka miała zakladany ten krążek ,wiec nic się nie bój to nic nie boli i trwa bardzo szybko,nie wydaje mi się z tego co mówiła ,że 5 min

Wczoraj byłam u mamy ,żeby zafarbowała mi moje mega wielkie odrosty (strasznie szybko te włosy rosna w ciaży) i przy okazji mama dała mi bodziaki dla Nikoli które kupiła w Lidlu.Mój mąż pomagał szwagrowi w naprawie samochodu kolegi i coś tam odwalili i zaczęło sie palić w garażu.Zobaczyłam przez okno jak mąż wylatuje z garazu ,a tam pełno ognia i dymu.strasznie sie przestraszyłam ,a mama z tych nerwó ciagnęła szlauf do garażu żeby gasić,ale całe szczęście jej nie wyszło bo to benzyna się podpaliła.Chłopaki jakoś ugasili ten pozar Nie wiem czy z tych nerwów jak zobaczyłam pozar to nie złapałam sie za twarz,choć mama mówi że nie trzymałam twarzy,a to dlatego się martwie bo taka znajoma jak była w caży złapała sie za twarz jak zobaczyła pożar i jej córeczka urodziła sie z wielką czerwona plamą na twarzy
.Ogólnie później znowu patrze i się chajca ,ale to sie zapaliła deska którą przykryty był kanał.Z tego wszystkiego spaliła sie chłopakom jakaś pompa i muszą teraz wyłozyć z własniej kieszeni To juz 2 pożar króry widze w ciaży,pierwszy był jak wybuchł gaz w mieszkaniu na przeciwko.
nie wierz w zabobony!! tylko się będziesz stresowała niepotrzebnie wszystko będzie ok, swoją drogą już przez te same pożary się pewnie nieźle zmartwiłaś, nie ma co dokładać sobie stresów jeszcze czy dzidizuś będzie miał coś na twarzy
Cytat:
A to bodziaki od mamy ,a zdjęcie brzunia w klubie
aaa śliczne
Cytat:
Ojeeejjj... nie krzycz tak, obudziłaś mnie
Razem z moją dzidzią trzymamy podwójne kciuki za wizytę

Gratuluję synka, wstaw fotkę
Jak ja poszłam na usg (oczywiście chcieliśmy znać płeć)to lekarz powiedział "za przeproszeniem CIPA" - dosłownie tak powiedział!
yyy sory już nie będę
a na usg miałąm to samo !!! lekarz powiedział: widać cipkę!! i to jakoś mega wulgarnie jak dla mnie zabrzmiało ale cóż jak miał powiedzieć
Cytat:
hejka kochane mamuski

kochana ja juz od 16 tygodnia mam zakaz, da sie przezyc, sa inne sposoby

za wizyte i napisz zaraz co i jak

a ja mialam dzisiaj straszny sen az w nocy sie obudzilam i nei spalam, potem zasnelam znowu i dalej mi sie to snilo. Sen dotyczyl dzidziola, ze cos jest nie tak i trzeba zakonczyc ciaze... wrocily obawy z poprzedniej ciazy... lezalam z dwie godziny w nocy i wysluchiwalam ruchow, potem juz zaczelam pukac stukac w brzuch, az synus sie chyba wkurzyl i mi takiego kopa sprzedal, ze zasnelam po 5 minutach, ale snilo mi sie dalej, ze dzien po zabiegu zrobilam test wyszedl pozytywny ja sie ucieszylam, a kolezanka mnie sprowadzila na ziemie ze to pewnie jeszcze hormony po poprzedniej a nie ciaza... ludzie jak sie obudzilam bylam tak szczesliwa nie wyobrazacie sobie ... musze ten sen wywalic szybko z glowy
no właśnie jak tylko jest zakaz to zaraz ochoty nabraliśmy z tż ehhhh

a z takimi snami to szybko patrz na okno po przebudzeniu podobno wtedy się sny zapomina
Cytat:

w ogóle to trzymajcie kciuki za jutrzejsza wizytę!

ja już teraz mam miesieczny zakaz, lekko nie jest

a ja mam dzisiaj dobrze, mamusia mi przyniesie na obiad gołąbeczki, które tak za mną chodziły od miesiąca, mniam

miłego dnia mamuśki

aaa my mieliśmy zakaz do 14 tyg potem droga wolna a teraz znowu....
kurcze zazdroszczę gołąbków mi nie ma kto zrobić, ja nie umiem a mama 300 km ode mnie

a więc teraz o mojej wizycie:

szyjka w ciągu dwóch dni skróciła się o ponad 1cm, mała obróciła się główką w dół ( była miednicowo wczesniej ułożona) i szykuje się do wejścia w kanał rodny mocno już mnie tam na dole uciskając i stąd te skurcze ;/ zatem decyzja czy leżę plackiem 2 miesące czy pessar no i mam założony samo zakładanie nie boli, choc lekarz tam mi go strasznie mocno wpychał no i w ogóle jak go zobaczyłam to mówię, że spory ten krążek a facet do mnie: spokojnie, zmieści się no i muszę leżeć, bo jakbym nie poszła dzisiaj to bym mogła zostać pierwszą mamusią na forum jeszcze kilka tygodni musi wytrzymać, nie wiem czemu małej tak się spieszy
aaa przed założeniem pessara miałam wymaz z szyjki i meeeeeeeeega bolało! już się boję co będzie przy porodzie
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 13:24   #3790
uska000
Zadomowienie

Wrocilam of fryzjra i jestem mega zadowolona nie mam odrostow i wloskow troche mniej

a teraz biore sie szybko za obiada

do pozniej

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 13:34   #3791
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Eliza, przykro mi, że masz takie przeżycia Ale ja bym nie wierzyla w to łapanie się, przestraszanie itp ... Dobrze, że TZtowi i szwagrowi nic się nie stało

Bodziaki cudne, sama sie nad nimi ostatnio zastanawiałam w Lidlu Ale nie wziełam w końcu

Cytat:
Kamciurka, straszny sen Postaraj się szybko o nim zapomnieć, wszystko jest dodrze

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-10-14 o 13:36
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 13:35   #3792
pearpearl
Wtajemniczenie

Bybella, kciukasi zacisniete!
Odwiedz naszego Agatka, jak bedziesz w poblizu
Cytat:
o kurcze, ja tez
wszystkiego najlepszego
samych chetnych do nauki dzieci
i duuuuzo cierpliwosci
Cytat:
Napisane przez Zuzia
helołłł pewnie dopiero wstałaś
no co...
pozno poszlam spac
Cytat:
Napisane przez Zuzia
masz rację, zostały dwa kawałki - cóz ja poradze ze mój synio tyle pochłania
wiedzialam,ze nie ma co sobie glowy zawracac
Cytat:
yyyy wiesz co teraz mnie oswiecilo ja z tym lozyskiem mialam plamienia, wiec zakaz seksu tyczyl sie chyba wlasnie typowo stosunku ze wzgledu na jakies mechaniczne ze tak powiem uszkodzenia, ale fakt przy skurczach macicy to i orgazm nie wskazany, bo to nic innego jak skurcze...
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
i też dołączam do grona z zakazem seksowania się...
i muszę Was zmartwić, ze to dotyczy i jednego i drugiego... zero, nic
Kamciurka masz rację, że orgazm to nic innego jak skurcze i mega twardnienie brzucha, a więc niewskazane....
no wlasnie, wlasnie
dlatego jak my mielismy zakaz, to na poczatku tz tez taki madry, ze przeciez sa inne sposoby, a ja na to "pfff..taaak...dla Ciebie to moze i sa " i du.pa

Fiu fiu
jak sie pieknia te nasze przyszle Matulki Moze i ja sie gdzies, na cos zapisze? Niewazne gdzie, niewazne na co, byle sie troche odgruzowac

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 13:37   #3793
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
szyjka w ciągu dwóch dni skróciła się o ponad 1cm, mała obróciła się główką w dół ( była miednicowo wczesniej ułożona) i szykuje się do wejścia w kanał rodny mocno już mnie tam na dole uciskając i stąd te skurcze ;/ zatem decyzja czy leżę plackiem 2 miesące czy pessar no i mam założony samo zakładanie nie boli, choc lekarz tam mi go strasznie mocno wpychał no i w ogóle jak go zobaczyłam to mówię, że spory ten krążek a facet do mnie: spokojnie, zmieści się no i muszę leżeć, bo jakbym nie poszła dzisiaj to bym mogła zostać pierwszą mamusią na forum jeszcze kilka tygodni musi wytrzymać, nie wiem czemu małej tak się spieszy
aaa przed założeniem pessara miałam wymaz z szyjki i meeeeeeeeega bolało! już się boję co będzie przy porodzie

o boże ale mi przykro kochana, że tak się stało - dobrze ze poszłas do lekarza!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Wrocilam of fryzjra i jestem mega zadowolona nie mam odrostow i wloskow troche mniej

a teraz biore sie szybko za obiada

do pozniej
poka poka jak wygladasz

Stary 2011-10-14, 13:49   #3794
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

Ojej to dobrze ,ze poszłaś do lekarza i że założył Ci ten pessar.A nie musiałaś go kupić sama sobie w aptece?Bo moja koleżanka musiała sama tylko gin odał jej rozmiar i czy mówił ,że przez to możesz teraz wcześniej urodzić
Stary 2011-10-14, 13:51   #3795
likas
Raczkowanie

Cytat:

Likas, trzymamy kciuki za tate. Miejmy nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze.
A co do porodu, to dlaczego tego boisz sie 5 razy bardziej,skoro pierwszy mialas taki...hm..."lajtowy"?
W zasadzie to nie wiem dlaczego, mam takie wrażenie, że drugi raz mi się nie upiecze
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 13:52   #3796
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Fiu fiu
jak sie pieknia te nasze przyszle Matulki Moze i ja sie gdzies, na cos zapisze? Niewazne gdzie, niewazne na co, byle sie troche odgruzowac
ehs ale ze mnie zazdrosnica i postanowiłam tez se tak dogodzic ide w czwartek teraz musze sie ladnie do meza usmiechnac po kaske

Stary 2011-10-14, 14:03   #3797
mala_stopka
Zadomowienie

MissZuzia a co!!! trzeba czasem zrobić z siebie lachona!!!
i dogodzić sobie

a tak z innej beczki macie jakieś wypróbowane sposoby na wyczyszczenie skórzanych rękawiczek??
bo mam takie piękne czerwone, dostałam od Tż-ta w zeszłym roku, ale są przybrudzone, poszłam do czyszczenia chemicznego, to powiedzieli, ze mogę dać na wlasną odpowiedzialność, bo mogą się zmiejszyć, albo popękać... więc nie dałam bo nie chce ich zniszczyć...
to co pomożecie???
Stary 2011-10-14, 14:05   #3798
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
No i zaklepaliśmy dzidzi wózeczek w sklepie. Zupełnie inny niż myśleliśmy, ale zrobiłam wywiad z panem od wózeczków i się okazało, że te, które miałam na oku to nie warto. Generalnie zasada jest taka, że jeśli czegoś nie ma na sklepach a jest w internecie to nie koniecznie należy temu ufać okazuje się bowiem, że większość z tych wózków, które na neciku mamy w cenie 800zł (3 w 1) to są wózeczki produkowane na wschód (rosja), niektóre nie przeszłyby nawet w Polsce - w sensie nie uzyskały by tam tyh wszystkich certyfikatów i pozwolenia do wpuszczenia do obrotu, a że producenci oprócz tego, że je eksportują to chcą sobie często zarobić w kraju i wrzucają kilka sztuk na takie all na przykład i o tych wózkach ciężko znaleźć opinie, zresztą nawet kupujących na allegro często brak.
no to tyle co żem się dowiedziała - a wózeczek dzidzia będzie miała Babyactive JET kolor czerwony (nigdy mi się czerwone nie podobały, ale ten tak) braliśmy ostatni w sklepie, bo promocja obejmowała wózki na sklepie (czyli nie było wyboru innych kolorów niz te na sklepie) i w cenie 1199zł mamy:
- gondola
- spacerówka
- fotelik
- okrycia na nóżki na wszystkie 3 wersje
- folie przeciw deszczową
- moskitierę
- torbę z przewijakiem
- duży kosz na zakupy
- fajne, duże pompowane koła

daliśmy zaliczkę i wózek oraz resztę pieniążków tak liczymy, że grudzień/ styczeń zabierzemy... w sumie mamy przynajmniej ten wózek jakby "na raty" hehe
MartuNiunia, też oglądałam na żywo ten wózeczek Fajny, łatwo się składa
Bardzo podobny do niego jest Bomble Bee, którego ja mam na oku, ale tu muszę się uśmiechnąć do Anankee, bo firma, która je produkuje jest z Częstochowy, i Anankee chyba też, może coś o niej słyszała

Stary 2011-10-14, 14:11   #3799
dolores181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Anulka poleciałam na pierwszą stronę żeby Ci syneczka dopisać a tam......Cię nie ma jak to tak?? hm??
Szybciutko mi prosze dane podać

Aaaaa i wiem co sie jeszcze miałam zapytać(sory jak pisałaś a ja tuman zapomniałam).....Agawo a ty kiedy poznasz płeć??
To proszę dopisać i mnie , lat 34 warszawa, termin 26 luty 2012 córeczka
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 14:13   #3800
Mijus
Rozeznanie

Witam Mamuśki
Wybrałam się na ponad tygodniowy urlop do mamy Będziemy szukać wózka i robić zakupy dzidziolowe Mam przed sobą wory od siostry które będę zaraz rozpakowywać i cieszyć oczy ubrankami
Szkoda tylko, że tż zobaczę dopiero w przyszły weekend, jest uzależniona od tego mojego małża
Przedwczoraj w końcu kupiłam sobie kurtkę i nie marznę W samą porę bo dziś rano był przymrozek Mam nadzieję, że mi grzybów nie zniszczyło bo mam ochotę na grzybobranie W końcu jestem na Warmii

Miłego dnia kochane

Pearpearl - proszę przekaż dla Agatka i maleństwa uściski i całusy Jakby czegoś potrzebowała to mój tż jest do poniedziałku w okolicy więc może pomóc Mówię całkiem poważnie, więc jak coś to niech daje znać

Mocne uściski i całusy także dla Haniuli

eliza1984
- nie złe przeżycia z tym pożarem! Nie przejmuj się tymi "przepowiedniami" to są bajki, nie masz się czym stresować

Likas - dużo zdrówka dla taty!

n1kotynka - dobrze, że byłaś czujna i odwiedziłaś gina teraz już wszystko będzie cacy

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam na tym USG. Niby babka w porządku -ale to nie to samo co ta moja.... moja więcej opowiada.... mówi... a ta taka... oglądała to USG i nic nie mówiła. Tak mocno wpatrywała się w serce... więc w końcu zapytałam...a ona ,że nic nie widzi tutaj aby budziło to jakieś zastrzeżenia wiec super.... i reszt podobno też ok.
Pytała się też czy chcę znać płeć więc jej mówię ,że tak i już na 80% wiemy- teraz czekamy na potwierdzenie. Nie powiedziałam jej ,że niby chłopak... czekałam na jej wynik. i ZGADZA SIĘ!!!! tylko zobaczyła i mówi " to mamy chłopca...." więc już na 100% mogę powiedzieć ,że będzie chłopak i wczoraj też wieczorem pojechałam jeszcze po te bodziaki z tygryskiem i kłapouchym do tesco. - moje pierwsze nabytki na dzidzi 9 oprócz tych z H%&M co kupiłam wcześniej wczoraj)
Gratuluję synusia

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

napiszę tylko, że wysypka tż to jakieś uczulenie, więc jestem spokojna

idę nadrabiać
Uffff dobrze, że nic poważnego!

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość

Napiszę tylko, że byłam w zeszłym tygodniu u gin i okazało się, że torbiel, którą moje Maleństwo miało w splocie naczyniówkowym wchłania się! w ciągu tygodnia z 7mm zmniejszyło się do 4mm. Także jest nadzieja, że zniknie zupełnie
Super wiadomość

Cytat:
:diab elek:

Cytat:
ajj zapomniałam naszym mamuskom nauczycielkom złożyć życzonka
Pozwolę się dołączyć do życzeń
Stary 2011-10-14, 14:16   #3801
pozycja77
Zadomowienie

Cześć Mamunie
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
MissZuzia a co!!! trzeba czasem zrobić z siebie lachona!!!
i dogodzić sobie

a tak z innej beczki macie jakieś wypróbowane sposoby na wyczyszczenie skórzanych rękawiczek??
bo mam takie piękne czerwone, dostałam od Tż-ta w zeszłym roku, ale są przybrudzone, poszłam do czyszczenia chemicznego, to powiedzieli, ze mogę dać na wlasną odpowiedzialność, bo mogą się zmiejszyć, albo popękać... więc ie dałam bo nie chce ich zniszczyć...
to co pomożecie???
znalazłam taki sposób w necie - ale nie próbowałam
"Z poradnika pani domu:

Rękawiczki z gładkiej skóry konserwujemy środkiem natłuszczającym albo bezbarwnym kremem do skóry. Kiedy zmokną należy je wypchac bibułką i pozostawic do wysuszenia. Do czyszczenia zakładamy rękawiczki na ręce i myjemy je szamponem do włosow, a następnie dokładnie płuczemy. Do ostatniego płukania dodajemy odrobinę gliceryny. Ponieważ po wysuszeniu skóra twardnieje, należy ją po prostu zgniesc, a w razie potrzeby wcześniej nasmarowac gliceryną"
i jeszcze "RĘKAWICZKI KOLOROWE - WIŚNIOWE I GRANATOWE - łatwo tracą kolor. Czyści się je watką maczaną w spirytusie denaturowanym, odwrócone na lewą stronę i dopiero po wyschnięciu odwraca je na prawą stronę." ten drugi cytat pochodzi stąd http://www.porady.co.pl/czyszczenie_...korkowych.html

Mam dziś zły humor - może mi poprawi spotkanie z niewidziana od 2 lat koleżanką
Na obiad robie dziś sos grzybowy z kaszą "pęczak" tylko taką miałam w domu i nie wiem czy smaczna jest

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 14:18   #3802
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
To proszę dopisać i mnie , lat 34 warszawa, termin 26 luty 2012 córeczka
oki doki

Dziewczyny właśnie doznałam szoku.....oglądam zdjęcia koleżanki na NK i wrzuciła zdjęcia synka który wcina w najlepsze wielkiego piernika w czekoladzie....synek ma 3 miesiące!!!!! Jak byliśmy u nich w odwiedzinach, mały miał 2 miesiące to prowadziła go pod pachy, zero asekuracji dla kręgosłupa i główki.....jak z tamtąd wyszliśmy od razu powiedziałam tżtowi zeby czasem nic nie zapamiętywał z tej wizyty bo to co oni robią z tym dzieckiem to przegięcie.
Stary 2011-10-14, 14:30   #3803
mala_stopka
Zadomowienie

Kasik normalnie szczęka mi opadła , co Ci ludzie wyprawiają z tak małym dzieckiem....

Pozycja
dziękuję
Stary 2011-10-14, 14:33   #3804
AgaMili
BAN stały

Spiesze wam doniesc ze maly Dominik od kolezanki od dzis jest na oddziale z mama i bedzie pod 24godzinna obserwacja a od wczoraj oddycha samodzielnie . No i dzis skonczyl tydzien. A ja sobie o nich myslalam ze skoro sie nie odzywa 3 dni to pewnie mu sie pogorszylo . A ona cieszy sie jak dziecko ze wreszcie moze go ubrac w swoje ubranka i juz nie jest na internsywnej terapii
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 14:35   #3805
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
A co masz jakiegoś doła? a dla szefa należy sięzeby tak cięzarną wpieniać.
Kasik, humor też mam nie najlepszy, ale coś mnie chyba łamie Jakoś tak mi dzisiaj nieswojo na zolądku było i gradło mnie pobolewa, kaszel też mnie trochę męczy :/ Brrr....

Cytat:
Ja juz od jakiegoś czasu śledziłam te najpopularniejsze imiona i nie powiem, dwa typy też mieliśmy tzn tż zaproponował Nikole albo Oliwię gdyby to były imiona które od dawna by mi się podobały to pewnie byśmy sie zdecydowali ale tz nie wiedział ze one takie popularne a aż tak mu nie zależało. I jednego wieczoru zaczęłam czytać na głos właśnie imiona z tej stronki, te które mi się podobały i tż pozytywnie zareagował właśnie na Milenkę
Też to swoejmu czytałam :/ Ale może jakoś bliżej stycznia coś zaczniemy myśleć intensywniej

Cytat:
Dzien dobry, Dziewczynki

Agawoo, jak zwykle juz na posterunku. Ty to masz zdrowie!
No wlaśnie chyba nie mam dzisiaj

Stary 2011-10-14, 14:35   #3806
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Tak, już dawno mamy w tej samej sieci To TZ przeniósł się do tej co ja miałam jeszcze jak ze sobą chodziliśmy
I moja mama i jego rodzice też mają w tej samej
ehh byłam pytac w salonie i sie okazalo że mój mąż ma w biznesowym i nie moge miec do niego za darmo ani on do mnie nawet jak sie przeniose do jego siecibezsensu
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Mnie też długo u Was nie było, chociaż staram się podczytywać Jestem teraz u rodziców i nie mam za dużo czasu na siedzenie...

Napiszę tylko, że byłam w zeszłym tygodniu u gin i okazało się, że torbiel, którą moje Maleństwo miało w splocie naczyniówkowym wchłania się! w ciągu tygodnia z 7mm zmniejszyło się do 4mm. Także jest nadzieja, że zniknie zupełnie

Doczytałam o tych proszkach biedronkowych w promocji, lovella. Kupiłam dwie paczuszki - do białego i koloru

Dużo zdrówka dla Każdej z Was, bo zima idzie :/
Nie dajcie się przeziębieniom.
super że torbiel sie wchłania
byłam w mojej biedronie i niestety zostały już tylko mleczka do prania więc kupiłam jeden do kolorów
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, muszę się usprawiedliwić za wczoraj.
Jestem co prawda na zwolnieniu ale tez mam takie tematy, które muszę w pracy pilnować i właśnie wczoraj byłam w pracy a dokładnie w delegacji, wyszłam z domu o 6 rano a wróciłam o 19 30. Włączyłam co prawda kompa ale byłam tak zmęczone, że sprawdziłam tylko pocztę i poszłam spać.

Grzecznie dziś nadrobiłam więc jestem na bieżąco

Musze Wam sie wyżalić - mój tat ma dziś zabieg wszczepienia rozrusznika, chciałam pojechać do szpitala, ale zabieg jest po południu a ja muszę pojechać po Alę do przedszkola więc nie dam rady . W dodatku mamy samochód u mechanika, bo się popsuł, a tata leży w Łodzi - do szpitala mam ok 40 km.

Z lepszych informacji - mój pierwszy poród, druga faza trwał 5 minut (mam na dowód w książeczce) pierwsza faza 1:35, ale wpisali tak chyba żeby coś wpisać - znieczulenie nie bylo wogóle potrzebne.
Ale w związku z tym tego porodu boje się 5x więcej.
kciuki za tate trzymam
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

, w tej samej i mamy do siebie, tzn. zawsze któreś z nas do drugiego, darmowe rozmowy, no i smsy.
Tylko np. moja mama ma w innej sieci i już na rozmowy z nią więcej płacę

Czasem chyba maluszek ma jakieś chwile "przestoju". Mój ma dni bardziej lub mniej aktywne
_________________________ ___
Bry

Mąż poszedł świętować Dzień Nauczyciela
A ja na obiad do mamy, bo ma zrobić kurki w śmietanie

no i wieczorem imprezka nawet wczoraj wieczorem robiliśmy ciasto, bo to miał być nasz wkład Mąż na śniadanie robił degustację
No i sukienka pasuje tylko muszę zobaczyć, czy grube rajty będą mi jeszcze dobre, czy kupić większy rozmiar

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Aaaa... co do szyjki, to też ponoć mam skróconą i jej dalsze losy rozstrzygną się na kolejnej wizycie
mmm pyszności kurki w śmietanie daj trochęęęęę!!!!!!!!!! wszystkiego najlepszego dla małża!
Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie mamusie i dzidziusie!

Poszłam wczoraj na badania krwi i moczu. Dziś odebrałam rano wyniki i znowu mam leukocyty powyżej normy. Na ostatnim badaniu też były wyższe,ale lekarz mówił, że to przez to , że musiałam wyrwać zęba. wtedy mogły być podwyższone bo wizyta u gina była tydzień po wyrwaniu zęba. A teraz to już 5 tygodni minęło od wyrwania, a leukocyty nie spadają. Wizyty mam w poniedziałek u lekarza. Miałam jeszcze dodatkowo robiony wyniki CRP i jest ujemny to dobrze. Ma któraś z Was może podwyższone leukocyty? A przy okazji miałyście robione badania na cytomegalowirusa??
ja robiłam nie mam odporności ani się nie zaraziłam i będę robic znowu w następnym miesiącu...ponoc się nie da tego leczyc niestety, no ale sprawdza się to żeby wiedzieć. mojej mamy koleżanki córkamiała cytomegalie w ciąży tzn się zaraziła i jej córcia ma podejrzenie autyzmu słabego i niestety lekarze powiedzieli że to może byc przez to

Cytat:

ja już teraz mam miesieczny zakaz, lekko nie jest
a mój maż(3tygodniowy dopiero przecież) sie boi kochać i nie chce w ogóle chociaz zakazu nie mamy...rozmowy nie pomagają i nic nie mogę zrobić

Cytat:
ojjj nie było mnie tu z 2dni i normalnie dużo żeście musiały zjeść i nakupować nowych rzeczy bo z 5 stron jak nic do nadrobienia mam .

Więc jeśli chodzi o dzidzie to wierciocha się niesamowicie, że normalnie ciężko spać w nocy.

no, o tym co zjadłam przez te 2 dni to już sobie podaruję pisanie, ale za to pochwalę się co kupiłam

No i zaklepaliśmy dzidzi wózeczek w sklepie. Zupełnie inny niż myśleliśmy, ale zrobiłam wywiad z panem od wózeczków i się okazało, że te, które miałam na oku to nie warto. Generalnie zasada jest taka, że jeśli czegoś nie ma na sklepach a jest w internecie to nie koniecznie należy temu ufać okazuje się bowiem, że większość z tych wózków, które na neciku mamy w cenie 800zł (3 w 1) to są wózeczki produkowane na wschód (rosja), niektóre nie przeszłyby nawet w Polsce - w sensie nie uzyskały by tam tyh wszystkich certyfikatów i pozwolenia do wpuszczenia do obrotu, a że producenci oprócz tego, że je eksportują to chcą sobie często zarobić w kraju i wrzucają kilka sztuk na takie all na przykład i o tych wózkach ciężko znaleźć opinie, zresztą nawet kupujących na allegro często brak.
no to tyle co żem się dowiedziała - a wózeczek dzidzia będzie miała Babyactive JET kolor czerwony (nigdy mi się czerwone nie podobały, ale ten tak) braliśmy ostatni w sklepie, bo promocja obejmowała wózki na sklepie (czyli nie było wyboru innych kolorów niz te na sklepie) i w cenie 1199zł mamy:
- gondola
- spacerówka
- fotelik
- okrycia na nóżki na wszystkie 3 wersje
- folie przeciw deszczową
- moskitierę
- torbę z przewijakiem
- duży kosz na zakupy
- fajne, duże pompowane koła

daliśmy zaliczkę i wózek oraz resztę pieniążków tak liczymy, że grudzień/ styczeń zabierzemy... w sumie mamy przynajmniej ten wózek jakby "na raty" hehe

teraz wrzucę troszkę fotek z zakupów o których pisałam i wózeczek (Nie mogę w internecie znaleźć fotki takiego czerwonego jak nasz więc wrzucam niebieski)

P.S idę ponadrabiać co żeście naskrobały ostatni... dziś mam masakrę wymiotuję od 5 rano! teraz zjadłam kromkę suchego chleba i czekam na efekt..TŻ panikuje, że do lekarza mam iść.. ale myślę, że póki co to mi nie pomoże lekarz nic, dopiero jak by to trwało dłużej i nie mogłabym jeść ani pić ??
ale super zakupy!!a wózek bardzo ładny!! tez sobie na niego polookam

my dzisiaj jemy z Lilka łososia z ziemniaczkami i na deser racuchy z jabłkamipychaaaa !!
posprzątalam dopiero pół sypalni i nie chce mi się tam wracac na razie jeszcze nam sie pralka popsułaa po remoncie cala kupa prania przecież wrrrr

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 14:50   #3807
dph
Rozeznanie

Cześć mamuśki Ja dzisiaj zaś w jakimś podłym nastroju jestem który bierze się z powietrza, mąż przychodzi z pracy i mówi do mnie w żartach że jeszcze nic nie zrobiłam a ja w płacz i ryczałam z 20 minut porażka to moje dziecię będzie chyba bardzo płaczliwe :p oby nie

A teraz pytanie do mam które mają łożysko na ścianie przedniej. Czy Wasi tżeci czują ruchy jak położą rękę na brzuchu? Mój mąż i starsza córka nic nie czują a ja mam wrażenie że Dorotka mocno mnie kopie. Jestem w 22 tygodniu i z tego co pamiętam to w pierwszej ciąży mąż bez problemu czuł ruchy. I tak się zastanawiam czy to nie jest spowodowane właśnie tym łożyskiem z przodu?

Edytowane przez dph
Czas edycji: 2011-10-14 o 14:53
dph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 14:51   #3808
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie, dziecko czuje że jesień idzie
Są sposoby na rozruszanie maluszka. Wieczorem powinien być najbardziej aktywny, napij się soku z pomarańczy lub zjedz czekoladę, połóż się na lewym boku albo na plecach. Jak to nie pomoże to przytknij latarkę do brzucha, lub posłuchajcie muzyki, dzieciątko powinno się rozbrykać.
Próbowałam wczoraj ze słodkim i nic nie zadziałało, zasnąć nie mogłam to tylko czekałam na ruchy maleństwa. Może to przez te moje nerwy ostatnio, za bardzo się przejęłam problemami koleżanki.
Dzisiaj na razie byłam u dentysty i jeść za bardzo nie mogę jeszcze, więc spróbuję bąbelka później rozruszać

Cytat:
no, o tym co zjadłam przez te 2 dni to już sobie podaruję pisanie, ale za to pochwalę się co kupiłam

No i zaklepaliśmy dzidzi wózeczek w sklepie.
Jakie fajne zakupy

Cytat:
A ja od kilku dni do sniadania wyciskam sobie sok z dwoch pomaranczy, bo wit c pomaga wchlaniac zelazo i poznikaly mi zajady (tfu tfu), ktore tez sa oznaka anemii
moze idzie na lepsze?
No zdecydowanie musi być lepiej

Cytat:
To ja dziękuję za życzenia, bo do grona nauczycieli się zaliczam

I w końcu mam pierwsze ciuszki dla Bąbelka, na razie tylko 5 bodziaków, ale zawsze coś a no i taki śpiworek nie wiem czy to się przydaje, ale cena była dobra, więc kupiłam

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 14:52   #3809
eliza1984
Zadomowienie

Ja kasze lubię ,ale pęczaka jakoś nie miałam okazji skosztować.Daj znać czy była dobra

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Spiesze wam doniesc ze maly Dominik od kolezanki od dzis jest na oddziale z mama i bedzie pod 24godzinna obserwacja a od wczoraj oddycha samodzielnie . No i dzis skonczyl tydzien. A ja sobie o nich myslalam ze skoro sie nie odzywa 3 dni to pewnie mu sie pogorszylo . A ona cieszy sie jak dziecko ze wreszcie moze go ubrac w swoje ubranka i juz nie jest na internsywnej terapii
Wiedziałam ,ze wszystko będzie dobrze,super wiadomość

Zaraz jadę po męża na stacje bo znowu nie chce iśc z buta i może kupimy rybę na obiad z frytkami i surówka najchętniej z kapusty,a później znowu do mamci bo chlłopaki będą robić garaż,a ja będę sie bawić z moim skarbem chrześniakiem 3 letnim.Jak ja go kofam

DPH moja córcie dziś też prawie wogóle nie kopie,moze ze 2 razy poczułam ,ale widocznie tak dzieciaczki mają ,leniuszki stresuja nas

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2011-10-14 o 14:53
Stary 2011-10-14, 14:52   #3810
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, ja już znam, ale sie nie chwalilam, bo chcę jeszcze potwierdzić Mialam potwierdzić na ostatniej wizycie, ale moje dziecię zacisneło nożki i lekarz już nie chciał kombinować :/ Ale uprę się na kolejnej, że ma jeszcze podglądnąć i się pochwalę

Cytat:

Nikotynka, jak trzeba to leż, dzidzia musi jeszcze chwilkę wytrzymać. Dobrze, że Ci ten pessar założyl

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki
Wybrałam się na ponad tygodniowy urlop do mamy Będziemy szukać wózka i robić zakupy dzidziolowe Mam przed sobą wory od siostry które będę zaraz rozpakowywać i cieszyć oczy ubrankami
Szkoda tylko, że tż zobaczę dopiero w przyszły weekend, jest uzależniona od tego mojego małża
Przedwczoraj w końcu kupiłam sobie kurtkę i nie marznę W samą porę bo dziś rano był przymrozek Mam nadzieję, że mi grzybów nie zniszczyło bo mam ochotę na grzybobranie W końcu jestem na Warmii

No to udanych łowów

Cytat:
Dziewczyny właśnie doznałam szoku.....oglądam zdjęcia koleżanki na NK i wrzuciła zdjęcia synka który wcina w najlepsze wielkiego piernika w czekoladzie....synek ma 3 miesiące!!!!! Jak byliśmy u nich w odwiedzinach, mały miał 2 miesiące to prowadziła go pod pachy, zero asekuracji dla kręgosłupa i główki.....jak z tamtąd wyszliśmy od razu powiedziałam tżtowi zeby czasem nic nie zapamiętywał z tej wizyty bo to co oni robią z tym dzieckiem to przegięcie.

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-10-14 o 14:58
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości