Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1468 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-14, 11:41   #44011
anwen
Zadomowienie

GG do anwen
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

dziewczyny wracam do was z podkulonym ogonem mam nadzieję, że mnie przyjmiecie
nie dam rady na pewno nadrobić całego wątku, ale postaram się na bieżąco wciągnąć

właśnie zobaczyłam włosy little.b.blue i po prostu padłam! Ja chcę z powrotem moje fale

Myszko - gratuluję dziewczynki sama marzę o córeczce..

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 12:13   #44012
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
O, to mój przypadek

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
A ja dziś prosta, jestem w szoku. Wczoraj rano myłam, taki te fale były inne, jakby nie bardzo falowane, a bardziej "piorun w rabarbar" dziś wstaje, bez zamiaru mycia, więc wstaje 30 minut później, patrzę a one są idealnie gładkie i takie jakby proste. Nawet zrobiłam zdjęcie, żeby Wam pokazać. I widać, że są długie

Zastanawiam się, czy to nie efekt mycia trzy razy pod rząd Isaną babasu. Jak myję szamponami one wykazują większą chęć kręcenia się. Muszę pomyśleć jaki delikatny szampon kupić, do tej pory myłam alterrą migdałową, babydream mi bardzo nie pasował kiedyś - może jakbym teraz spróbowała, to może byłoby lepiej. Muszę sobie przemyśleć sprawę
A ja mam podobnie. Delikatne mycie doprowadza do wyprostu. Ostatnio zaczynam dochodzić do wniosku, że mój skręt uwielbia sles ale za to brak slesu uwielbia mój skalp. I chwilowo nie mam pojęcia jak to pogodzić

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Nie oganiam świata. Miało byc tak, że im moje kłaki dłuższe, tym więcej fal, a im bardziej rosną tym bardziej są proste...
Ale są niezmiennie śliczne, czy proste czy kręcone
Stary 2011-10-14, 13:09   #44013
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
A ja mam podobnie. Delikatne mycie doprowadza do wyprostu. Ostatnio zaczynam dochodzić do wniosku, że mój skręt uwielbia sles ale za to brak slesu uwielbia mój skalp. I chwilowo nie mam pojęcia jak to pogodzić
No właśnie, ja też mam wrażenie że moim włosom SLS pasuje , nie wiem jak to mozliwe albo skąd to wrażenie
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 14:14   #44014
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość

Żeby tylko potem na nastoletni bunt jej nie wzięło i katowanie włosów prostownicą, albo innym wynalazkiem
No właśnie, a jak zechce mieć czerwonego irokeza Nie no, mamusia też niemądra 2 lata prostowała, potem ścięła sianko i da się mieć ładne włoski potem

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
A tam, mama zasieje jej taką miłość do włosów że nie tknie Będzie się malować, kolczykować i nie wiem co wymyślą jeszcze za naście lat ale włosów nie ruszy
Mam tą wizję: wszędzie tatuaże, kolczyki w nosie, w brwi i piękne, kręcone blond włoski

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość

hehe koleżanka w pracy powiedziała: "chcę mieć takie włosy jak ty" (ma proste) ja jej na to opowiedziałam dokładnie co z nimi robię... "i co dalej chcesz mieć włosy jak ja?" "eeee.. nie nie"
Miałam podobnie Zaczęłam mówić, ile czasu na to schodzi (bo jednak trochę więcej nam schodzi, niż tylko umycie włosów i nałożenie czasem odżywki bez spłukiwania czy w sprayu do rozczesania), to też koleżanka uznała, że nie chciałoby jej się. A dla nas to już takie naturalne

Cytat:

dziewczyny, chyba się udało troszkę przyciemnić tą marionową maską , ale to dokładnie zobaczę w dzień i jak wyschną
katie ja ją kupiłam w niesieciowej drogerii (3zł/2 saszetki)
ale poszłam i pytałam, bo nie widziałam jej nigdzie, a okazało się, że jest jakbyś chciała kiedyś to mogę Ci kupić

robiłam też płukankę z żelu isanowego pomarańczowego+żelu aloesowego
wygniotłam włoski i fajnie, ale zaraz siadły chyba nie będzie skrętu dobrego
Czekam na zdjęcie kolorku, czy się przyciemnił troszkę Ja mam ochotę na tą marionową, ale do wersji blond, tylko nie wiem, czy ma to sens, bo blondu nie mam, ale może by tak trochę refleksy delikatne zrobiła

Cytat:
Dzień dobry
A ja dziś prosta, jestem w szoku. Wczoraj rano myłam, taki te fale były inne, jakby nie bardzo falowane, a bardziej "piorun w rabarbar" dziś wstaje, bez zamiaru mycia, więc wstaje 30 minut później, patrzę a one są idealnie gładkie i takie jakby proste. Nawet zrobiłam zdjęcie, żeby Wam pokazać. I widać, że są długie

Zastanawiam się, czy to nie efekt mycia trzy razy pod rząd Isaną babasu. Jak myję szamponami one wykazują większą chęć kręcenia się. Muszę pomyśleć jaki delikatny szampon kupić, do tej pory myłam alterrą migdałową, babydream mi bardzo nie pasował kiedyś - może jakbym teraz spróbowała, to może byłoby lepiej. Muszę sobie przemyśleć sprawę
Mi też po szamponach z SLS mocniej się kręcą Ale mój skalp ich nie toleruje i trudno Isana z babassu mi obciąża, mam zbyt delikatne i ona ma chyba za wysoko glicerynę, bo przyklap po niej miałam, w ogóle za nią nie przepadam, nawet do odżywiania, słaby skręt po niej mam zawsze, ale już się kończy W ogóle ostatnio widzę, że wszystko, co ma dość wysoko glicerynę (maska gloria, właśnie isana babassu) bez większej ilości olejów i ekstraktów mi włosy rozprostowuje. Tak samo jak dodam gliceryny za dużo do maski, więc unikam ostatnio.

Cytat:
Nie oganiam świata. Miało byc tak, że im moje kłaki dłuższe, tym więcej fal, a im bardziej rosną tym bardziej są proste...
Ja już mam chyba taką długość (po rozczesaniu z odżywką bs, jak są proste, do zapięcia stanika) że już są cięższe i kręcą się nieco słabiej, niż jak były lekko za ramiona, idę ściąć i tak niedługo z kilka cm, bo ostatni raz ścinałam w listopadzie zeszłego roku

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
nie dam rady na pewno nadrobić całego wątku, ale postaram się na bieżąco wciągnąć

właśnie zobaczyłam włosy little.b.blue i po prostu padłam! Ja chcę z powrotem moje fale

Myszko - gratuluję dziewczynki sama marzę o córeczce..
Dziękuję Kochana I super, że jesteś z nami, tak dawno Twoich pięknych, długich włosków nie widziałam, wklej nam tu je Falki niedługo wrócą, tylko się nimi zaopiekuj od nowa

Od kilku myć mam cały czas korkociąg po lewej Do tej pory był jeden po prawej, a teraz i po lewej, strasznie się cieszę

Lecę zrobić TŻ-towi obiad, ale czas tu na loczkowym leci
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 14:27   #44015
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Mi też po szamponach z SLS mocniej się kręcą Ale mój skalp ich nie toleruje i trudno Isana z babassu mi obciąża, mam zbyt delikatne i ona ma chyba za wysoko glicerynę, bo przyklap po niej miałam, w ogóle za nią nie przepadam, nawet do odżywiania, słaby skręt po niej mam zawsze, ale już się kończy W ogóle ostatnio widzę, że wszystko, co ma dość wysoko glicerynę (maska gloria, właśnie isana babassu) bez większej ilości olejów i ekstraktów mi włosy rozprostowuje. Tak samo jak dodam gliceryny za dużo do maski, więc unikam ostatnio.

Od kilku myć mam cały czas korkociąg po lewej Do tej pory był jeden po prawej, a teraz i po lewej, strasznie się cieszę
Czyli jeśli mi na skalp nie szkodzą, to może mogę je stosować i więcej olejować?

Piękny korkociąg
Stary 2011-10-14, 14:35   #44016
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
No właśnie, a jak zechce mieć czerwonego irokeza Nie no, mamusia też niemądra 2 lata prostowała, potem ścięła sianko i da się mieć ładne włoski potem

Mam tą wizję: wszędzie tatuaże, kolczyki w nosie, w brwi i piękne, kręcone blond włoski

Miałam podobnie Zaczęłam mówić, ile czasu na to schodzi (bo jednak trochę więcej nam schodzi, niż tylko umycie włosów i nałożenie czasem odżywki bez spłukiwania czy w sprayu do rozczesania), to też koleżanka uznała, że nie chciałoby jej się. A dla nas to już takie naturalne

Czekam na zdjęcie kolorku, czy się przyciemnił troszkę Ja mam ochotę na tą marionową, ale do wersji blond, tylko nie wiem, czy ma to sens, bo blondu nie mam, ale może by tak trochę refleksy delikatne zrobiła

Ja już mam chyba taką długość (po rozczesaniu z odżywką bs, jak są proste, do zapięcia stanika) że już są cięższe i kręcą się nieco słabiej, niż jak były lekko za ramiona, idę ściąć i tak niedługo z kilka cm, bo ostatni raz ścinałam w listopadzie zeszłego roku

Dziękuję Kochana I super, że jesteś z nami, tak dawno Twoich pięknych, długich włosków nie widziałam, wklej nam tu je Falki niedługo wrócą, tylko się nimi zaopiekuj od nowa

Lecę zrobić TŻ-towi obiad, ale czas tu na loczkowym leci
Piękny korkociąg!!!

ja dzis ugotuję żel lniany i jak coś wyjdzie wkleję Wam zdjęcia Opiekuję się nimi w sumie intensywnie, jedyne co to je namiętnie rozczesywałam jak już wyschły, szczotką Tangle Teezer, więc nie miały szans falować

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2011-10-14, 14:56   #44017
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
miała któraś ten puder Amla? czyli w zasadzie mogłabym kupić ten puder i dodawać go do odżywek, tak?
Jaki puder? Możesz podać link?
Ja miałam amlę w proszku z mazideł i ta własnie świetnie się sprawdzała.
Na Bhringgraj z Helfów moje włosy źle reagują, po nałożeniu na skalp zwiększone wypadanie Tylko zapach mi nie przeszkadza, ale to nie powód, bym kupiła ponownie
Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Myłam szamponem z loreala, po nim nigdy mi sie nie przetłuszczały, dałam na koniec płukankę z cytryną...
I nic poza tym?
Cytat:
I jeszcze jedno: czy w tej masce mogę coś przedawkować przy dłuższym stosowaniu?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ja.html&next=1
Odżywka była analizowana, więc zajrzyj tam. Nie jest zgodna z cg, potrzebny będzie szampon. Na dodatek jest (olej?) słonecznik i jeśli to olej, to może obciążać. możliwe podrażnienia, jeśli nałożysz na skórę.
Więcej w analizie.
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Znalazłam dwie odżywki w Biedronce i nie wiem czy wrzuccac na analizowany czy moze nie warto nawet na nie patrzec, spojrzycie? Jak bedzie trzeba to przepisze i wrzuce.
Wrzuć. Będzie kolejny punkt na liście
Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Marniutkie, nie warto, przed zapachem tylko 2 silikony (jeden cykliczny), 2 emolienty i 1 kationowy surfaktant (antystatyk).
Ja dodam tylko, że po zapachu podrażniający IPA i sporej wielkości proteiny.
Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
A co do tych kominów - to nie wieje po szyi z tym?
Możesz sobie założyć apaszkę na szyję albo nosić 2 kominy (ja tak nosiłam w dzieciństwie - 1 komin wąski na głowę i szyję i drugi szerszy na szyje i ramiona).

Cytat:
Napisane przez _cornelia_ Pokaż wiadomość
suszenie - nawiew z ogrzewania na mnie i jazda prawie jak suszarka byłam w desperacji, bo już spóźniona a włosy zupełnie mokre
To nie masz się co dziwić, że włosy się rozprostowały. Rozwiałaś je.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Kall Pokaż wiadomość
Wytargałam z szafy kaszkiet, który od środka ma gładki materiał. Będę go nosić w chłodniejsze dni (czyli już dzisiaj ubrałam), a na zimę poszukam czegoś grubszego. Nawet dobrze się składa, że lepiej jak mają gładką podszewkę- takie są cieplejsze
dzięki temu wiatr nie przewiewa, co masz gwarantowane w przypadku włóczkowych bezpodszewkowych czapek
Ja żałuję, ze dziś nie ubrałam swojego kaszkietu w kratkę...
Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
ja obecnie używam tego do mycia włosów http://www.yves-rocher.com.pl/szampo...wlosow_suchych chyba nic nie znalazłam z listy skilikonów...
Cytat:
skład tu

Skład: aqua, ammonium lauryl sulfate, polyacrylate-1 crosspolymer, glycol distearate, decyl glucoside, cocamidopropyl betaine, coco-glucoside, glyceryl oleate, parfum, sodium benzoate, Avena sativa kernel (oat) flour, dicaprylyl ether, polyquaternium-10, guar hydroxypropyltrimonium chloride, citric acid, amyl cinnamal, glyceryl stearate, sodium chloride, linalool, salicylic acid, hexyl cinnamal, butylphenyl methylpropional, cinamyl alcohol
Dziewczyny już napisały, ja dodam, że ze względu na to, co zaznaczyłam na czerwono nie nadaje się jako prosty szampon z siarczanem
Cytat:
kurka a myslałam że to dosyć naturalny szampon
Naturalny w YR? O to trudno... choć widać, ze zaczął się starać...
Cytat:
jestem alergiczką i czytam składy pod kątem parabenów bo zazwyczaj mam uczulenie w postaci swędzenia czy plam czerwonych po stosowaniu kosmetyków z nimi.
Nie tylko parabenami alergia żyje...
Cytat:

soł tru
wspaniałe!
Cytat:
A ja dziś prosta, jestem w szoku.
Gdzie na tym zdjęciu masz proste włosy? Bo ja nie widzę.

Cytat:
A nie jest tak, że fale zimą mają tendencje do prostowania? Co prawda nie zima, ale już zaczął się sezon grzewczy i w powietrzu sucho. Punkt rosy też przestaje napawać optymizmem.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 15:00   #44018
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Gdzie na tym zdjęciu masz proste włosy? Bo ja nie widzę.
Prosta w porównaniu z ostatnimi razami No ale poprawnie powiem, mniej falowana niż zwykle
Stary 2011-10-14, 15:04   #44019
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

kupiłam isanę połysk jedwabiu ale chyba miałam kupić inną nie wiem czy w rossmanie mi ją wymienią...
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 15:08   #44020
Eloe77

Cytat:
No proszę, kogo przywiało Witamy
Cytat:
Poczytaj sobie to, co mam w podpisie, powinno wystarczyć, a z wątka warto zerknąć do 1. posta - sporo ciekawych linków.
Lektura na wolne chwile Ale nie wątpię, że masz to wszystko już za sobą
Cytat:
Ostatnio zaczynam dochodzić do wniosku, że mój skręt uwielbia sles ale za to brak slesu uwielbia mój skalp. I chwilowo nie mam pojęcia jak to pogodzić
Obserwuj włosy. Do slsu potrzebne jest emolientowe odżywianie, byś nie miała spiórkowanych włosów. Czyli ten olej to całkiem dobry pomysł. Ale i nieco cięższa odżywka d/s po szamponie będzie mile widziana.
Cytat:
No właśnie, a jak zechce mieć czerwonego irokeza
Fajna sprawa - czerwony irokez Gratuluję potomkini, Myszko Będzie kolejna lokaska
Cytat:
Jeśli tylko kręcone, to jest nasza. Bierzemy i z kolczykami
Cytat:
Piękne! Niech się rozmnażają

Stefannio mniej czy więcej - mnie się podoba to, co zobaczyłam na zdjęciu.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-10-14, 15:16   #44021
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny korkociąg!!!

ja dzis ugotuję żel lniany i jak coś wyjdzie wkleję Wam zdjęcia Opiekuję się nimi w sumie intensywnie, jedyne co to je namiętnie rozczesywałam jak już wyschły, szczotką Tangle Teezer, więc nie miały szans falować
Nie rozczesuj nie rozczesuj Choć na blogu miałaś takie delikatne fale

Cytat:
Czyli jeśli mi na skalp nie szkodzą, to może mogę je stosować i więcej olejować?

Piękny korkociąg

Wiesz co, no siarczany wysuszają, więc nie wiem, w jakiej kondycji włoski były by na dłuższą metę po myciu takim szamponem, na pewno w kwestii braku wysuszania lepiej by działał jakiś delikatny bez SLS czy SLES albo i odżywka Ale na pewno dużo olejowania i emolientowe odżywki, jeśli już agresywny szampon.

Cytat:
Fajna sprawa - czerwony irokez Gratuluję potomkini, Myszko Będzie kolejna lokaska
Jeśli tylko kręcone, to jest nasza. Bierzemy i z kolczykami
Piękne! Niech się rozmnażają
Stary 2011-10-14, 15:22   #44022
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
No proszę, kogo przywiało Witamy
Poczytaj sobie to, co mam w podpisie, powinno wystarczyć, a z wątka warto zerknąć do 1. posta - sporo ciekawych linków.
Lektura na wolne chwile Ale nie wątpię, że masz to wszystko już za sobą
no ba! Kiedyś to była moja ulubiona lektura! Z checią sobie wszystko powtórzę, bo uwielbiam to w jaki sposób piszesz Ty i inne dziewczyny o włosach

i na pewno będę się Was doradzać, bo coś czuję, że nie będzie mi łatwo w walce o fale zwłaszcza po tej nieszczęsnej keratynie :/

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2011-10-14, 15:30   #44023
milena798
Rozeznanie

Hej dziewczyny

wybaczcie, że nie cytuje więcej ale za dużo tych postów jest

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Obiecane fotki.
1,2 i 3 przed fryzjerem, reszta z dzisiaj. Przepraszam za kiepską jakość tych dzisiejszych z tyłu - kiepskie światło
Co myślicie? \
są meega bardzo mi się podobają

Cytat:
witaj oczywiście,że przyjmiemy

Cytat:
piękny korkociąg

Jutro wybieram się do rossmanna i zastanawiam się co kupic......
dziewczyny isana różowa jest d/s czy b/s ? można jej używać jako b/s ?

Wiecie co czekam 5 dzień na przesyłke z DOZ-u
i jeszcze niema

no lece zrobić sobie peeling kawowy na twarz i jakąś maseczke
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2011-10-14 o 15:31
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 15:34   #44024
Eloe77

Cytat:
no ba! Kiedyś to była moja ulubiona lektura! Z checią sobie wszystko powtórzę, bo uwielbiam to w jaki sposób piszesz Ty i inne dziewczyny o włosach
dziękujemy i cieszymy się Nawet bardzo
Cytat:
i na pewno będę się Was doradzać, bo coś czuję, że nie będzie mi łatwo w walce o fale zwłaszcza po tej nieszczęsnej keratynie :/
Po keratynie? Jako półprodukt czy jako produkt gotowy?
A jak tam Joanna? Testujesz?

Milena różowa Isana jest d/s, ale nie spróbujesz jako b/s, nie dowiesz się.
Daleko, bo daleko, ale jest proteina. Pamiętaj, ze to humektant, więc może spuszyć (szczególnie, gdy PR wynosi 1! Już się zaczęło...)
Idzie zima!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-10-14 o 15:37
Stary 2011-10-14, 15:37   #44025
kascysko
Zakorzenienie

Anwen, witaj To historie z Twojego bloga przekonały mnie do zmiany pielęgnacji, chwała Ci

Wróciłam na weekend na wieś i postanawiam zrobić moim włosom dobrze Na noc będzie maska z miodem, żelem lnianym i co mi się tam zobaczy, a jutro z rana olej
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 15:40   #44026
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
dziękujemy i cieszymy się Nawet bardzo
Po keratynie? Jako półprodukt czy jako produkt gotowy?
A jak tam Joanna? Testujesz?
Po encanto - prostowaniu keratynowym, trzyma się to cholerstwo juz prawie rok. jak wysuszę na szczotce to do tej pory pytają mnie czy prostowałam włosy :/

a Joanne (masz na myśli te produkty do kreconych?) postanowiłam oddać, wczoraj rozlosowałam na blogu. Dopiero dziś wpadłam na pomysł reaktywowania moich fal (muszę się przyznać, że zainspirowała mnie little.b.blue)

kascyko - bardzo się cieszę

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2011-10-14, 15:42   #44027
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Ale są niezmiennie śliczne, czy proste czy kręcone
Dziękuję
Cytat:
No ale przy moich falach 2a/b, powinny falowac bardziej. A tu . Ale może jak będę miała do pasa to będą fale A może to po prostu kwestia tych badziewnych odżywek które muszę zużyc (nienawidzę akcji denko...)
Widzę, że Twoje coraz bardziej w stronę loków
A, i gratuluję dziewczynki (tzn jeśli chłopiec to też gratuluję ), zapomniałam napisac wcześniej
Cytat:
A nie jest tak, że fale zimą mają tendencje do prostowania? Co prawda nie zima, ale już zaczął się sezon grzewczy i w powietrzu sucho. Punkt rosy też przestaje napawać optymizmem.
W sumie to nie wiem czy tak jest, bo w zimie jeszcze nie wiedziałam że mam fale. Ale możliwe, że to jeden z czynników prostujących.

A propos czapek. U mnie jedynym sprawdzającym się materiałem jest skóra (którą noszę z bólem serca, ale nie kupuję nowej tylko przerabiam na czapki prehistoryczne futra po rodzinie, które są do wyrzucenia), bo niestety przy każdym innym materiale poci mi się głowa i przy myciu włosów rano, w południe już mam tłuste. A przy śliskich dodatkowo elektryzują mi się włosy.

Za to kominy też polecam, ja noszę jako szalik, owinięty 2 razy wokół szyi, a jak mi zimno w głowę to naciągam i na głowę. Przy -20 niekoniecznie się sprawdza bez czegoś dodatkowego na głowę ale na teraz jest w sam raz.

Leżę chora Ale zawsze to więcej czasu na zakręconą lekturę

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 15:43   #44028
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Marniutkie, nie warto, przed zapachem tylko 2 silikony (jeden cykliczny), 2 emolienty i 1 kationowy surfaktant (antystatyk).
dzieki

Cytat:
ja się czuję totalnie zagubiona w tej chwili czytam sobie i właśnie się dowiaduje iż muszę rozpocząć od oczyszania.. chyba zrobię sobie jakąś listę rzezy do zakupienia i ruszam do sklepu jutro akurat mam wolne
lista to dobra opcja ja w rossmanie jak robilam pierwsze zakupy to miałam takie chyba 4 str A4 wydrukowane zeby miec z czego szukac.

Cytat:

dziewczyny, chyba się udało troszkę przyciemnić tą marionową maską , ale to dokładnie zobaczę w dzień i jak wyschną
ooo to spoko, moze obedzie się bez meczenie farbowaniem

Cytat:

soł tru
o tak! heheheh

Cytat:
Dzień dobry
A ja dziś prosta, jestem w szoku.
heh no prosta to moze nie, ale i tak włoski fajnie wyszły mi się bardzo podobaja !

Cytat:
hmmmm włosow nie odgadniesz

Cytat:

heheh no ładnie wizja przednia
A co do włosków - sliczny korkociąg w ogóle to pomyslalam dzisiaj po zastosowaniu oleju z orzecha wloskiego (super włosy mam dzisiaj) ze chyba mamy trochę podobne włosy... moim oczywiscie sporo brak do twojej swietnej kondycji ale skręt ciut podobny..
Albo sobie wmawiam bo twoje takie ładne

Cytat:

Wrzuć. Będzie kolejny punkt na liście
Ja dodam tylko, że po zapachu podrażniający IPA i sporej wielkości proteiny.
ok wrzucę niech tam sobie siedzą dla potomnosci, ale jutro bo dzisiaj nie mam czasu przepisać

Uwaga, uwaga zapisałam się do fryzjera. Moja ulubiona fryzjerka od razu wiedziała co chcę zeby zrobiła jak rzuciłam słowa " bo ja na konsultacje z nowymi włosami i chciałabym scieniować moze..." A ona od razu ze "ooo to przodu nie bedziemy ruszac, z tyłu tylko wierzchnią warstwę troszkę bo przycięzka, ale tylko wierzch zeby nie zostawić za ma ło dołu.." Mam nadzieje ze nie zaszkodze włosom, mysle też ze pani moja zna moje włosy i zrobi tak jak bede chciała.

To co ona mówiła cieniowanie z tyłu i wymyslilam sobie ze chcę bardziej w trójkąt tył może, bo teraz mam taki nieokreslony kształt, przód krótszy więc moze własnie tak tył ciąć?
Teraz z tyłu mam sciete tak jak na zdj, i własnie myslę o bardziej w trójkąt, co wy na to?
Boje sie tylko ze jak sie pokręcą to zostanie mi jeden loczek (taki ogonek) na wierzchołku tego trójkąta... ale może tylko takie mam wrażenie.
Pomożecie zdecydowac?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08833.jpg (51,6 KB, 56 załadowań)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 15:48   #44029
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Milena różowa Isana jest d/s, ale nie spróbujesz jako b/s, nie dowiesz się.
Daleko, bo daleko, ale jest proteina. Pamiętaj, ze to humektant, więc może spuszyć (szczególnie, gdy PR wynosi 1! Już się zaczęło...)
Idzie zima!
dzięki
jakis czas temu dostałam odlewke od kuzynki i jako d/s było fajnie
chyba kupię i spróbuje tym bardziej, że cena wynosi 2,99 w promocji to
prawie darmo
wiem.....właśnie niestety już się zaczęło... Troszke się obawiam zimy ciekawe jak włoski będą się sprawować

Cytat:
To co ona mówiła cieniowanie z tyłu i wymyslilam sobie ze chcę bardziej w trójkąt tył może, bo teraz mam taki nieokreslony kształt, przód krótszy więc moze własnie tak tył ciąć?
Teraz z tyłu mam sciete tak jak na zdj, i własnie myslę o bardziej w trójkąt, co wy na to?
Boje sie tylko ze jak sie pokręcą to zostanie mi jeden loczek (taki ogonek) na wierzchołku tego trójkąta... ale może tylko takie mam wrażenie.
Pomożecie zdecydowac?
Ja mam właśnie ścięte w trójkąt i jestem zadowolona KLIK
(pierwsze zdjęcie)
Co do tego ogonka ... ja też się obawiałam tego jak mi ścinała ale nigdy mi się nie robił taki ogonek. Fryzjerka tak ci zetnie, żeby się ładnie układało
62 cm
Moje włosy

Czas edycji: 2011-10-14 o 15:58
Stary 2011-10-14, 16:03   #44030
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Stefannio mniej czy więcej - mnie się podoba to, co zobaczyłam na zdjęciu.
Mi tez się podoba, jest tak jakby dużo zdrowiej
Jeśli faktycznie zimą się falki prostują, to częściej będzie taka fryzura

Cytat:
Wiesz co, no siarczany wysuszają, więc nie wiem, w jakiej kondycji włoski były by na dłuższą metę po myciu takim szamponem, na pewno w kwestii braku wysuszania lepiej by działał jakiś delikatny bez SLS czy SLES albo i odżywka Ale na pewno dużo olejowania i emolientowe odżywki, jeśli już agresywny szampon.
Masz rację, nie bedę tak katować włosów. Zerknę do codziennika podpatrzę czym Ty myjesz głowę, skoro ta Isana Ci też rozprostowywuje

Cytat:
heh no prosta to moze nie, ale i tak włoski fajnie wyszły mi się bardzo podobaja !

Uwaga, uwaga zapisałam się do fryzjera. Moja ulubiona fryzjerka od razu wiedziała co chcę zeby zrobiła jak rzuciłam słowa " bo ja na konsultacje z nowymi włosami i chciałabym scieniować moze..." A ona od razu ze "ooo to przodu nie bedziemy ruszac, z tyłu tylko wierzchnią warstwę troszkę bo przycięzka, ale tylko wierzch zeby nie zostawić za ma ło dołu.." Mam nadzieje ze nie zaszkodze włosom, mysle też ze pani moja zna moje włosy i zrobi tak jak bede chciała.

Pomożecie zdecydowac?
Dzięki, mi w sumie też się podobają
A co do fryzjera, to mi trójkąt się średnio kojarzy, że będą takie ogonki z tyłu smętne,ale ja ostatnio miałam niezbyt miłe doświadczenie z fryzjerem, więc nastawiona jestem pesymistycznie. Tak czy owak powodzenia

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Milena przepięknie
Stary 2011-10-14, 16:55   #44031
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Może nie zupełnie trójkąt, tylko takie bardziej półkole? Zawsze fryzjerki które zwracały uwagę na to, że mam włosy falowane (no wtedy były falowane) tak mi cięły, żeby właśnie nie zrobił się taki ogon.
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 17:50   #44032
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

A bo Ty kochana miałaś to prostowanie keratynowe, a to ile czasu się utrzymuje?

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
piękny korkociąg

Jutro wybieram się do rossmanna i zastanawiam się co kupic......
dziewczyny isana różowa jest d/s czy b/s ? można jej używać jako b/s ?

Isana ds, ale spróbuj i bs Choć mi obciążyła bs.

Cytat:
Dziękuję

No ale przy moich falach 2a/b, powinny falowac bardziej. A tu . Ale może jak będę miała do pasa to będą fale A może to po prostu kwestia tych badziewnych odżywek które muszę zużyc (nienawidzę akcji denko...)
Widzę, że Twoje coraz bardziej w stronę loków
A, i gratuluję dziewczynki (tzn jeśli chłopiec to też gratuluję ), zapomniałam napisac wcześniej
Zdrowiej kochana
No coś im się tak loczkuje, część fal, część małych loczków

Cytat:

heheh no ładnie wizja przednia
A co do włosków - sliczny korkociąg w ogóle to pomyslalam dzisiaj po zastosowaniu oleju z orzecha wloskiego (super włosy mam dzisiaj) ze chyba mamy trochę podobne włosy... moim oczywiscie sporo brak do twojej swietnej kondycji ale skręt ciut podobny..
Albo sobie wmawiam bo twoje takie ładne

Pomożecie zdecydowac?
A wiesz, że kilka dni temu patrzyłam w codzienniku czy tu wklejałaś zdjęcie i też stwierdziłam, że mamy podobne

Ja mam taki ala trójkąt-półkole, pokażę zdjęcie i chyba dość fajnie to wygląda

Ale się dziś obkupiłam na ciuchach, 3 bluzeczki za 45zł(z czego jedna z H&M za 12) i żakiet świetny śliwkowy za 12
Stary 2011-10-14, 18:02   #44033
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:

(pierwsze zdjęcie)
Co do tego ogonka ... ja też się obawiałam tego jak mi ścinała ale nigdy mi się nie robił taki ogonek. Fryzjerka tak ci zetnie, żeby się ładnie układało
no właśnie o czymś takim myślałam, to juz jakiś zdecydowany kształt a nie tak jak u mnie nie wiadomo co. Ale ty masz dużo więcej włosków i u ciebie ogonków nie ma... a u mnie to niewidomo... no nic kto jak kto ale fryzjerka powinna wiedziec...

Cytat:
A co do fryzjera, to mi trójkąt się średnio kojarzy, że będą takie ogonki z tyłu smętne,ale ja ostatnio miałam niezbyt miłe doświadczenie z fryzjerem, więc nastawiona jestem pesymistycznie. Tak czy owak powodzenia
zobaczymy mam jeszcze czas, za tydzien fryzjer dopiero. Także się pozastanawiam

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Może nie zupełnie trójkąt, tylko takie bardziej półkole? Zawsze fryzjerki które zwracały uwagę na to, że mam włosy falowane (no wtedy były falowane) tak mi cięły, żeby właśnie nie zrobił się taki ogon.
no to pomyślę i zapytam też fryzjerkę co ona myśli, zna moje włosy bardzo dobrze bo scinam u niej juz od dawna, nigdy nie narzekałam bo robiła dokładnie to co chciałam. Albo jak chciałam zeby doradziła to tez było ok.

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Ja mam taki ala trójkąt-półkole, pokażę zdjęcie i chyba dość fajnie to wygląda
o to to! dokąłdnie tak bym chciała tylko ciekawe czy u mnie to tak ładnie bedzie wyglądac.... hmmm zobaczymy. Myszko mogę sobie zapożyczyć zdjęcie? pokaże fryzjerce

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 18:05   #44034
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
I oto kobieta, od której zaczęła się moja blogowa choroba Witaj
Cytat:
Ona jest granatowa, może ochłodzić odcień. Na moich nie było widać różnicy ale ciemnawe mam jak na blond :P
Cytat:
To zapnij pasy bo się tego narobiło
Cytat:
Masz gdzieś info jak sobie radzą inne falowane po Encanto? Mam pomysł ale tak zupełnie z powietrza - rozruszanie łuski. Znaczy maski pod czepek, kwaśne płukanki. Plus tona humektantów ofkors
Cytat:
a Joanne (masz na myśli te produkty do kreconych?) postanowiłam oddać, wczoraj rozlosowałam na blogu. Dopiero dziś wpadłam na pomysł reaktywowania moich fal (muszę się przyznać, że zainspirowała mnie little.b.blue)
Nie żałuj, wiesz że istnieją składowo lepsze
Cytat:
Mogą bardziej ale takie są bardzo ładne i promieniują zdrowiem

Kuruj się
Cytat:
Uwaga, uwaga zapisałam się do fryzjera
Też sugerowałabym bardziej U niż V. Na V będzie czas jak będą dłuższe, teraz U wydaje mi się bardziej korzystne A tak to właśnie delikatnie z wierzchu, a co tam przy twarzy to sama wiesz najlepiej
Cytat:
(pierwsze zdjęcie)
Zapomniałam jakie pikne

Paczka z ZSK przyszła Z trudem obiad zjadłam

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 18:31   #44035
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
A bo Ty kochana miałaś to prostowanie keratynowe, a to ile czasu się utrzymuje?
miało być przez trzy miesiące, a ostatni raz robiłam w grudniu w zeszłym roku i włosy do tej pory nie są takie jak przed

Cytat:
I oto kobieta, od której zaczęła się moja blogowa choroba Witaj

Ona jest granatowa, może ochłodzić odcień. Na moich nie było widać różnicy ale ciemnawe mam jak na blond :P

To zapnij pasy bo się tego narobiło

Masz gdzieś info jak sobie radzą inne falowane po Encanto? Mam pomysł ale tak zupełnie z powietrza - rozruszanie łuski. Znaczy maski pod czepek, kwaśne płukanki. Plus tona humektantów ofkors

Nie żałuj, wiesz że istnieją składowo lepsze
Witaj Jak tam Organicum? Nie podrażnia?

Właśnie widziałam, że czeka mnie sporo nadrabiania, ale to dla mnie sama przyjemność Akurat mam wolny weekend (TŻ na uczelni) więc spokojnie sobie wszystko poczytam.

Maski pod czepek robię często - mniej więcej raz w tygodniu, ale z tym zakwaszaniem mogło by się udać... Tylko nie mam pomysłu jak... myślisz, że płukanki wystarczą? A może by coś kwaśnego do maski i pod czepek? Muszę nad tym pomyśleć...

Zaraz staję do garów i będę żel robić, dobrze, że mam jeszcze siemię w domu, bo przy tej pogodzie na pewno bym się nigdzie nie ruszyła

a wogóle to ostatnio już zaczęłam rozważać trwałą, ale na szczęście odnalazłam swoje stare zdjęcia po trwałej (na wizażu) i od razu mi przeszło

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2011-10-14, 18:44   #44036
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Milena przepięknie
Cytat:
Zapomniałam jakie pikne
Dzięki dziewczyny

Cytat:
Isana ds, ale spróbuj i bs Choć mi obciążyła bs.
Wypróbuję i zobaczymy co będzie

Cytat:
a wogóle to ostatnio już zaczęłam rozważać trwałą, ale na szczęście odnalazłam swoje stare zdjęcia po trwałej (na wizażu) i od razu mi przeszło
a masz fotki jak miałaś trwałą? jestem ciekawa jak wyglądałaś

- - - - - - - - - - - - - - - - - - 19:18 - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

No lece dziewczynki Miłego weekendu wam życzę

62 cm
Moje włosy

Czas edycji: 2011-10-14 o 19:18
Stary 2011-10-14, 19:00   #44037
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Jak tam Organicum? Nie podrażnia?
O tak jest Nie podrażnia, nie wysusza ale też nie nawilża
Cytat:
Tylko nie mam pomysłu jak... myślisz, że płukanki wystarczą? A może by coś kwaśnego do maski i pod czepek? Muszę nad tym pomyśleć...
Teraz jak masz hennę to trudno powiedzieć... Na pewno krzywdy nie zrobią
Cytat:
To jak nie chcesz znowu chcieć to nie oglądaj moich

Moje skarby nie wiem od czego zacząć

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 19:07   #44038
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

żałuję że sciełam włosy... ściełam bo miałam siano i się słabo kręciły, gdybym trafiła tu wcześniej to bym nie ścieła eh eh.. nic to poczekamy aż odrosną jutro będę musiała wybrać się na zakupy z pożądną listą
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 19:17   #44039
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Wypróbuję i zobaczymy co będzie

a masz fotki jak miałaś trwałą? jestem ciekawa jak wyglądałaś
a pewnie, że mam

Cytat:
O tak jest Nie podrażnia, nie wysusza ale też nie nawilża

Teraz jak masz hennę to trudno powiedzieć... Na pewno krzywdy nie zrobią

To jak nie chcesz znowu chcieć to nie oglądaj moich

Moje skarby nie wiem od czego zacząć
o widzisz! gdzieś mi się Twój blog zagubił w tych wszystkich komentarzach, a głupia nie zapisałam go sobie od razu
A Ty miałaś robioną trwałą??? Pewnie, ze chcę zobaczyć, gdzie je znajdę?
a co henny to ja ją mam własciwie tylko na odrostach, więc wielkiej różnicy nie robi

1. po trwałej
2. a tu już po trwałej i dekoloryzacji - straaasznie zniszczone
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 219541ba3a.jpg (63,4 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3939c38d06.jpg (70,5 KB, 94 załadowań)

27.10.11 -Prawo Jazdy

Włosy 2011-2012

www.anwena.blogspot.com
Stary 2011-10-14, 19:19   #44040
Maliniarka
Zakorzenienie

kurczę nie mogę tego złapać, co zdjęcie to inny kolor mi wychodzi , zdjęcia z wyzwalacza za ciemne, z lampą za jasne lub za ciemne

najbardziej chyba to wygląda jak tutaj (po tym marionie, dzisiaj po południu)
chyba na razie tak to zostawię, będę przyciemniać domowymi sposobami tylko
(chyba strasznie sucho wyglądają )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg marionmari.jpg (37,1 KB, 60 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości