Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 00:21   #1051
Finlora
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

No i masz, już jakaś menda zaczęła licytować mój cień

Znowu mi się przysnęło przed kompem Idę pod prysznic i spać

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2011-10-12 o 00:22
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-12, 04:42   #1052
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi Pokaż wiadomość
Kasiu, PiS ładowałby kase w kościół, a drogi na euro i tak żadna partia nie skonczyłaby na czas
W Polsce skakali z radości jak dostaliśmy EURO 2012, a ja na przemian śmiałam się i płakałam. Wiadomo było, że nas na to nie stać i nie damy rady. Chyba, że prowizorką . I taka jest . Szkoda, że jako koordynatora prac nie zatrudnili Pawła Bartłomieja Piskorskiego . On ma doświadczenie w budowaniu autostrad do donikąd .
A tak po prawdzie - od 28 lipca 1993, od daty sławetnej zdrady narodowej - konkordatu, który podpisał ówczesny minister MSZ- Krzysztof Skubiszewski { ratyfikował ówcześnie nam panujący - A. Kwaśniewski}, wszystkie rządy ładują grube pieniądze w KK.
Ale nie przeczę - niektórzy członkowie obecnego PiS-u pokalali się przyłożeniem ręki do tego niechlubnego faktu .

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
No i jak? Udało się coś załatwić?
Załatwić - nic, bo nie ma innego wyjścia, jak płakać i płacić. Ale jestem trochę mądrzejsza w tym temacie. Czekamy na ruch US.

Cytat:
dlatego suma sumarum głosowałam na Palikota
Tak jak już pisałam : "panem et circenses" . Igrzyska gwarantowane, chleba na pewno z tego nie będzie.
Wiesz kto został kandydatem RP na vice marszałka Sejmu ?! Igrzyska rozpoczęte !

Cytat:
No ale z tego co czytałam to gdyby wygrał Palikot (co było niemożliwe) zyskaliby tylko najbogatsi
Aga, tak jest u nas od lat . Zauważ, że np. wszystkie podwyżki płac, emerytur są procentowe . To kto zyskuje ?!

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Może w takim razie czas sprawdzić czarną serię Gliss Kur'a?
Ano właśnie . W czwartek rzucę okiem czy stoi na półkach.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Ja tam mu wierzę.
A ja go jakoś nie mogę tak do końca rozgryźć . Zresztą, jak czytam, nie tylko ja. Cały czas kołata mi się po głowie, że to zakamuflowana falanga PO . Taka piąta kolumna.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Ależ nam się wątek poważny zrobił
E tam - smutny . Taki na czasie

Cytat:
Na allegro jest wystawiony cień Inglota, który strasznie chciałam kupić aukcja kończy się w piątek (akurat kiedy będę w pracy )

To chyba Asia pisała, że jest opcja, dzięki której automatycznie można licytować.

Cytat:
z tego co wiem Palikot chciał odciąć kościoły od kasy panstwa, zredukowac wydawane niepotrzebnie sumy pieniędzy, usunąć religie ze szkół, a zamiast tego sponsorowac in vitro, zalegalizowac związki partnerskie,miękkie narkotyki, itp, więc nie wiem jak to miałoby zaszkodzic biedniejszym, a pomóc bogatym? obiecywał zrobic z Polski kraj 'bardziej wolny i świadomy'
choc wiadomo, że obiecywać to można gruszki na wierzbie
I według Ciebie - dzięki tym utopijnym pomysłom staniemy się narodem wolnym i świadomym ?! Nie żartuj .
Z pazernymi szamanami w czarnych sukienkach nie wygra, bo mamy konkordat. Żeby taką umowę zerwać potrzeba potężnej rewolucji, a chciwi i rządni dostatków doczesnych szamani do tego nie dopuszczą. Zdążyli już porządnie wyprać mózgi .
Sponsorować in vitro ? A z jakiej racji ? Kto będzie podejmował decyzję : leczenie chorego na nowotwór czy też sztuczne zapłodnienie . Na wszystko pieniędzy nie starczy. Kto będzie panem życia i śmierci ? A może tak jak w tym dowcipie o cyganach : przychodzi umorusane dziecko; cygan pyta cyganki : myjemy czy robimy nowe ?
Jaka "legalizacja związków partnerskich" { myślę, że masz na myśli homoseksualne, bo konkubinat w Polsce jest usankcjonowany prawnie} ? Mnie nie interesuje co kto robi we własnym domu, ale oni chcą większych przywilejów . Zalegalizować = objąć świadczeniami socjalnymi . Nie chcesz płacić na kościół, a na gejów chcesz ? Ja - nie.

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi
mam partnera na studniówke, który sam za siebie zapłaci
Dawaj, dawaj ! Opowiadaj, opowiadaj !

Cytat:
Ja tam niekoniecznie jestem za legalizacją narkotyków. Skoro można zalegalizować miękkie to czemu nie twarde od razu?
Coś Ty ?! Toż kołowate i naćpane legalną trawką ludzie na ulicach, to wolność i swoboda !!!
"Czerwona zaraza" Polaków rozpiła prawie darmową wódką. Ta chce - otumanić skrętami. Bezwolnych łatwiej prowadzić na rzeź.

Cytat:
Kasiu zapomniałam, maseczki zamierzam zamówić koreańskie, na pewno nie testowałaś
Takich dobroci to nie testowałam .
A jak tam te kosmetyki do włosów, które dostałaś ? Warte uwagi ?

Cytat:
Nie daj się !

Cholercia, ale u mnie leje . A ja muszę dzisiaj znowu daaaaleko jechać.

Miłego dnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-12, 15:54   #1053
NaKrawedzi
Zakorzenienie

co do kosmetyków do włosów to zaczęłam testy i niedługo bd recenzować na blogu, bo to ze współpracy mam

co do studniówki to partner sam sie zgłosił, a że mi pasuje to idziemy razem

co do polityki pewnie, że masz Kasiu wiele racji, ale czepiać sie tak można kazdej partii, ja dumałam nad PO i RP i mimo ludzi którzy są w partii RP oddałam swój głos na RP, wygrało PO i cieszę się, że nie PiS, przynajmniej na wybory poszłam
masz racje, że Polski nie stać na refundowanie in vitro, ale wszystko co zrobi dana partia odbędzie się kosztem czegoś innego, chyba, że jakaś cudna partia popcha naszą gospodarke do przodu co jest tak wykonalne jak zainmponowanie nasza autostradą na euro 2012. Palikot przynajmniej nie wydał tyle kasy na kampanie wyborczą, a i tak każdy go już zna nie chce się wymądrzać, bo jestes dużo bardziej zorientowana w polityce, a ja przejrzałam programy wyborcze przed wyborami, ale każdy ma prawo miec swoje przekonania polityczne nawet jeśli nie ma się tak mocnych argumentów jak Ty
i nie wiem kto został kandydatem RP, nie interesowałam się.

Nakarm pieska

Wymienię

Edytowane przez NaKrawedzi
Czas edycji: 2011-10-12 o 15:55
NaKrawedzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-12, 18:21   #1054
ImmortalLover
Zakorzenienie

Oj widzę,że tu temat polityki jest nie moje klimaty, nei znam się, niestety, na tym. Za to wiem, co odpowiada za kac I niei chodzi mi tu o sam alkohol.

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-12, 18:50   #1055
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
W Polsce skakali z radości jak dostaliśmy EURO 2012, a ja na przemian śmiałam się i płakałam. Wiadomo było, że nas na to nie stać i nie damy rady. Chyba, że prowizorką .
To tak samo jak z Eurowizją - co roku wysyłają naszego "reprezentanta" i modlą się, żeby tylko nie wygrał bo nie mielibyśmy gdzie tego zorganizować, tym bardziej, że mielibyśmy tylko rok na przygotowanie całej imprezy Chyba, że specjalnie wybierają takie "gwiazdy", żeby nie wygrały
Już sobie wyobrażam jacy wszyscy musieli być posrani kiedy Górniakowa zdobyła drugie miejsce

Cytat:
Aga, tak jest u nas od lat . Zauważ, że np. wszystkie podwyżki płac, emerytur są procentowe . To kto zyskuje ?!
Fakt Mój ojciec, który ma 500zł renty dostaje 10-20 zł podwyżki a taki, który ma 2-3 tysiące dostaj o wiele więcej

Cytat:
Cały czas kołata mi się po głowie, że to zakamuflowana falanga PO . Taka piąta kolumna.
Tym bardziej, że Tusk nie wyklucza współpracy z Palikotem

Cytat:
Coś Ty ?! Toż kołowate i naćpane legalną trawką ludzie na ulicach, to wolność i swoboda !!!
"Czerwona zaraza" Polaków rozpiła prawie darmową wódką. Ta chce - otumanić skrętami. Bezwolnych łatwiej prowadzić na rzeź.

Cytat:
Nie daj się !
Ustawię cenę maksymalną, tyle ile jestem w stanie dać a jak mnie przelicytują to trudno.

Cytat:
Cholercia, ale u mnie leje .
U mnie też, od samego rana

Ale się wkur... Byłam dzisiaj u lekarza po receptę na tabletki anty, tzn chciałam zamówić receptę w rejestracji tak jak ostatnio. I co? Okazało się, że nie mogę otrzymać recepty w taki sposób bo nie mają już funduszy (jakie fundusze są potrzebne do wypisania recepty ) i muszę się zapisać. Oczywiście prywatnie bo na nfz nie ma już miejsc do końca roku. Noż kurna mać! Co miesiąc zabierają mi z pensji ponad 2 stówy na zdrowotne a kiedy chcę iść do lekarza muszę czekać kilka miesięcy albo płacić Gdyby to jeszcze był nie wiem jaki specjalista ale ginekolog? No i nie wiem co mam teraz zrobić, w przyszłym tygodniu powinnam zacząć kolejne opakowanie a nie uśmiecha mi się płacić 8 dych za wizytę tylko po to, żeby dostać receptę na leki, na które zaraz wydam kolejne 8 dych
Stary 2011-10-12, 21:25   #1056
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:

Znowu mi się przysnęło przed kompem Idę pod prysznic i spać
Ja nagminnie przysypiam z Yao.

Cień licytuj do ceny ze stoiska minus koszty wysyłki. Jak nie wylicytujesz, to może ja Ci kupię u siebie i wyślę - kosztowo wyjdzie tak samo
Cytat:
A ja go jakoś nie mogę tak do końca rozgryźć . Zresztą, jak czytam, nie tylko ja. Cały czas kołata mi się po głowie, że to zakamuflowana falanga PO . Taka piąta kolumna.
Może i piąta kolumna, a może i nie. Bo z jednej strony furtka nie zamknięta, ale z drugiej już się mówi o kontynuowaniu koalicji z PSL . A co jak co, PSL to chyba najgorsze skur.... z nich wszystkich. Bo nieważne, jak wiatr polityczny zawieje, zawsze są gotowi się sprzedać, byle tylko rządzić. Zero kręgosłupa jakiegokolwiek...

Bardziej niż na filar PO mi to wygląda na nową lewicę [co za połamana konstrukcja zdania ]

Cytat:
Sponsorować in vitro ? A z jakiej racji ? Kto będzie podejmował decyzję : leczenie chorego na nowotwór czy też sztuczne zapłodnienie . Na wszystko pieniędzy nie starczy. Kto będzie panem życia i śmierci ? A może tak jak w tym dowcipie o cyganach : przychodzi umorusane dziecko; cygan pyta cyganki : myjemy czy robimy nowe ?
Jaka "legalizacja związków partnerskich" { myślę, że masz na myśli homoseksualne, bo konkubinat w Polsce jest usankcjonowany prawnie} ? Mnie nie interesuje co kto robi we własnym domu, ale oni chcą większych przywilejów . Zalegalizować = objąć świadczeniami socjalnymi . Nie chcesz płacić na kościół, a na gejów chcesz ? Ja - nie.
A ja powiem, że nie mam nic przeciwko sponsorowaniu in vitro. Trochę pewnie inaczej an to patrzę, bo przez pryzmat swojego życia rodzinnego Do tego państwo przecież namawia do rozmnażania, więc czemu mieliby nie wspierać finansowo tych, którzy chcą, ale nie mogą? Wszak dzieci to przyszłość narodu

Co do wyboru - nic się nie zmienia w tej kwestii. Jak teraz wygląda służba zdrowia? Mają określoną pulę gotówki na daną "chorobę", którą rozdają między placówki i nie ma przeproś - albo czekasz w kolejce, albo czeka Cię prywatne leczenie, bo z puli NFZ się skończyło...
Po prostu przybędzie jedna rubryczka w koszyku świadczeń. Mogłaby być finansowana chociażby z "podatku" na kościół.

Z legalizacją to raczej chodzi o wszelkie spadki i rzeczy typu: odwiedziny w szpitalu. Świadczeniami socjalnymi objęte są osoby bez względu na swój status związku. Przecież jako mężatka/osoba w związku nie mam z tego tytułu większych uprawnień do korzystania ze świadczeń. Chyba, że masz na myśli co innego, bo może różnie rozumiemy te pojęcia

Cytat:

Ale się wkur... Byłam dzisiaj u lekarza po receptę na tabletki anty, tzn chciałam zamówić receptę w rejestracji tak jak ostatnio. I co? Okazało się, że nie mogę otrzymać recepty w taki sposób bo nie mają już funduszy (jakie fundusze są potrzebne do wypisania recepty ) i muszę się zapisać. Oczywiście prywatnie bo na nfz nie ma już miejsc do końca roku. Noż kurna mać! Co miesiąc zabierają mi z pensji ponad 2 stówy na zdrowotne a kiedy chcę iść do lekarza muszę czekać kilka miesięcy albo płacić Gdyby to jeszcze był nie wiem jaki specjalista ale ginekolog? No i nie wiem co mam teraz zrobić, w przyszłym tygodniu powinnam zacząć kolejne opakowanie a nie uśmiecha mi się płacić 8 dych za wizytę tylko po to, żeby dostać receptę na leki, na które zaraz wydam kolejne 8 dych
Masakra... coś Cię ewidentnie babka kantuje i naciąga na kasę moim zdaniem. Albo usiłują wyciągnąć kasę za prywatną wizytę, albo wyciągnąć kasę z NFZ za "przyszłego" pacjenta, bo z samego wypisania recepty bez wpisania w grafik wizyt na fundusz to faktycznie nic nie zarabiają i pewnie się o to cała sprawa rozbija

Spróbuj może zadzwonić do przychodni przyszpitalnej i zapytać, jak przyjmują lekarze i czy długo się czeka.
Piszę o tym, bo pamiętam, że kiedy pojechałam zdjąć szwy, to korytarze były prawie puste i praktycznie z ulicy weszłam i zostałam przyjęta bez konieczności wcześniejszego umawiania się.
Ewentualnie Twój lekarz rodzinny jeszcze mógłby wypisać.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-12, 22:01   #1057
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Cień licytuj do ceny ze stoiska minus koszty wysyłki. Jak nie wylicytujesz, to może ja Ci kupię u siebie i wyślę - kosztowo wyjdzie tak samo
Licytacja jest od 5 zł, koszt przesyłki też 5 zł, koszt nowego wkładu 10 zł. Jeśli mi się nie uda to się do Ciebie uśmiechnę

Cytat:
Masakra... coś Cię ewidentnie babka kantuje i naciąga na kasę moim zdaniem. Albo usiłują wyciągnąć kasę za prywatną wizytę, albo wyciągnąć kasę z NFZ za "przyszłego" pacjenta, bo z samego wypisania recepty bez wpisania w grafik wizyt na fundusz to faktycznie nic nie zarabiają i pewnie się o to cała sprawa rozbija

Spróbuj może zadzwonić do przychodni przyszpitalnej i zapytać, jak przyjmują lekarze i czy długo się czeka.
Piszę o tym, bo pamiętam, że kiedy pojechałam zdjąć szwy, to korytarze były prawie puste i praktycznie z ulicy weszłam i zostałam przyjęta bez konieczności wcześniejszego umawiania się.
Ewentualnie Twój lekarz rodzinny jeszcze mógłby wypisać.
Dziwi mnie, że nie mają już kasy z NFZ. Przecież i tak na dany dzień zapisują ograniczoną liczbę pacjentów, właśnie przez te limity, więc jak mogła im się skończyć kasa na 3 miesiące przed końcem roku
Nie wiem czy lekarz w jakiejś innej przychodni wypisze mi receptę bez żadnych badań, tylko dlatego, że ja chcę takie i takie tabletki... Myślę, żeby iść do mojego rodzinnego tylko nie wiem też czy mi wypisze bez tego świstka od ginekologa. Wprawdzie mam tę kartkę ale z maja i nie wiem czy moja lekarka nie stwierdzi, że minęło już zbyt dużo czasu i ona potrzebuje aktualnej
Stary 2011-10-12, 23:01   #1058
'Estelle'

Cytat:
Licytacja jest od 5 zł, koszt przesyłki też 5 zł, koszt nowego wkładu 10 zł. Jeśli mi się nie uda to się do Ciebie uśmiechnę

Dziwi mnie, że nie mają już kasy z NFZ. Przecież i tak na dany dzień zapisują ograniczoną liczbę pacjentów, właśnie przez te limity, więc jak mogła im się skończyć kasa na 3 miesiące przed końcem roku
Nie wiem czy lekarz w jakiejś innej przychodni wypisze mi receptę bez żadnych badań, tylko dlatego, że ja chcę takie i takie tabletki... Myślę, żeby iść do mojego rodzinnego tylko nie wiem też czy mi wypisze bez tego świstka od ginekologa. Wprawdzie mam tę kartkę ale z maja i nie wiem czy moja lekarka nie stwierdzi, że minęło już zbyt dużo czasu i ona potrzebuje aktualnej
Może mają już wszystkie wizyty do końca roku zapełnione?
Chociaż raczej w to nie wierzę bo raczej zapisują max z wyprzedzeniem miesięcznym do tego typu lekarzy [tj. bez skierowania]. Bo do specjalistów to faktycznie długo można czekać

Rodzinna powinna pójść Ci na rękę w sumie. Przyznam szczerze, że na tabsy to ja nigdy żadnych badań nie miałam i za każdym razem były trafione.

Stary 2011-10-12, 23:07   #1059
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Może mają już wszystkie wizyty do końca roku zapełnione?
Chociaż raczej w to nie wierzę bo raczej zapisują max z wyprzedzeniem miesięcznym do tego typu lekarzy [tj. bez skierowania]. Bo do specjalistów to faktycznie długo można czekać
Gdybym chociaż połowę tej kasy, którą miesięcznie zabierają mi na składki mogła sobie odkładać na potencjalne wizyty u lekarza to nie sądzę, żebym musiała tyle czekać

Cytat:
Rodzinna powinna pójść Ci na rękę w sumie. Przyznam szczerze, że na tabsy to ja nigdy żadnych badań nie miałam i za każdym razem były trafione.
Mam nadzieję, chodzę do kobiety od ponad 15 lat więc może będzie dobrze. Oby tylko nie kazała mi kupować u siebie w aptece bo tam są o wiele droższe

Złamałam się - kupiłam znowu to lusterko-ciastko na ebayu, które kiedyś do mnie nie doszło, zobaczymy czy teraz dotrze
Stary 2011-10-13, 05:27   #1060
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
co do kosmetyków do włosów to zaczęłam testy i niedługo bd recenzować na blogu, bo to ze współpracy mam
To daj znać - kiedy napiszesz. Poczytam .

Cytat:
co do studniówki to partner sam sie zgłosił, a że mi pasuje to idziemy razem
Opowiedz coś więcej . Jam ciekawa takich historyjek

Cytat:
Napisane przez NaKrawędzi
przynajmniej na wybory poszłam

Cytat:
każdy ma prawo miec swoje przekonania polityczne
Ależ oczywiście . Inaczej mielibyśmy drugą Kubę lub Kambodżę .

Cytat:
Fakt Mój ojciec, który ma 500zł renty dostaje 10-20 zł podwyżki a taki, który ma 2-3 tysiące dostaj o wiele więcej

Ano widzisz ! Twój ojciec, który pracował uczciwie przez wiele lat, ma głodową pensję, a kaci narodu polskiego, którzy w UB-owskich więzieniach pałami nerki odbijali - mają po kilkadziesiąt tysięcy. Przed słowami : wyprowadzić sztandar, zdążyli siebie uprzywilejować. Kaczyński dążył do zniesienia tych przywilejów. A teraz jeszcze, jako wisienkę na torcie - "ślepego" na salonach przyjmują i fetują.

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover
Za to wiem, co odpowiada za kac I niei chodzi mi tu o sam alkohol.
Co ??? Ja znam tylko "moralniaka".

Cytat:
Napisane przez Finlora
Ale się wkur...

Lekarz rodzinny powinien wypisać. Nie wiem, bo nie używam. Nie, nie lekarza domowego. Tabletek nie używam .

A tak 'a propos - wiesz kto ma z ramienia PO zostać Marszałkiem Sejmu, drugą po Prezydencie osobą w Polsce ? Znana specjalistka w gnębieniu współobywateli - Pani Ewa Kopacz . Mam nadzieję, że Hrabia Gafa Komorowski będzie miał choć trochę odwagi i postawi się Donaldinowi .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Co miesiąc zabierają mi z pensji ponad 2 stówy na zdrowotne a kiedy chcę iść do lekarza muszę czekać kilka miesięcy albo płacić

Mnie nie przebijesz . Ja płacę 150 euro miesięcznie i mam tak samo prze*srane jak Ty i większość w Polsce.

Cytat:
A co jak co, PSL to chyba najgorsze skur.... z nich wszystkich. Bo nieważne, jak wiatr polityczny zawieje, zawsze są gotowi się sprzedać, byle tylko rządzić. Zero kręgosłupa jakiegokolwiek...
Zgadzam się jak nie wiem co ! Donaldino zapewne obiecał im, że nie ruszy KRUS-u i ma klakierów na tacy .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Bardziej niż na filar PO mi to wygląda na nową lewicę
Mnie się wydaje, że on sam nie wie, w którą stronę iść . Krzyczy, że jest antyklerykałem, ale kto go tam wie ?! Jak dokładniej przejrzeć program jego ugrupowania i popatrzeć na ludzi, którymi się otoczył, można zauważyć, że to czysty populizm , Chociaż, obściskuje się z Urbanem, a więc - betonowa lewica .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Do tego państwo przecież namawia do rozmnażania, więc czemu mieliby nie wspierać finansowo tych, którzy chcą, ale nie mogą? Wszak dzieci to przyszłość narodu
To niech się zajmie tymi już żyjącymi, a nie zygotami .
Parę dni temu rozmawiałam z panią, która, gromkim głosem mówiła, że najlepszym lekarstwem na rozwiązanie problemu emerytalnego w przyszłości jest wprowadzenie ustawy o "bykowym", które notabene pośrednio obecnie istnieje, jako wprowadzona ustawą w 2007 r, ulga podatkowa na dzieci.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Mogłaby być finansowana chociażby z "podatku" na kościół.
Jak najbardziej - mogłaby być !

Cytat:
Napisane przez Estelle
Z legalizacją to raczej chodzi o wszelkie spadki i rzeczy typu: odwiedziny w szpitalu.
Nie tylko . Oni chcą legalnych ślubów, oficjalnego konkubinatu, adopcji itp. A więc przede wszystkim - ulg podatkowych, zerowego podatku od spadków i darowizn {tak jak piszesz} i wielu jeszcze innych rzeczy . Mogłoby się powiedzieć : no cóż, rodziny hetero to mają, dlaczego oni nie mogliby tak mieć. To normalne . Dla mnie - nienormalne . Ale, jak słusznie zauważyła NK - "... każdy ma prawo mieć swoje przekonania ...".
Pożyjemy, zobaczymy . Po wczorajszych przeciekach z kuluarów, widać, że będzie wesoło . Spełni się może prognoza Jacka Kuronia, który w 1989 przewidywał : " ... lepiej może nie będzie , ale weselej - na pewno ...". Jak bonie-dydy, będę plackiem siedziała i posiedzenia Sejmu oglądała .

Miłego dnia
Stary 2011-10-13, 14:53   #1061
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:

Złamałam się - kupiłam znowu to lusterko-ciastko na ebayu, które kiedyś do mnie nie doszło, zobaczymy czy teraz dotrze
ooo też bym pragła

Cytat:
Co ??? Ja znam tylko "moralniaka".
Tzn chodziło mi bardziej o sam proces powstania kaca.Aparaty Goldiego itd

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2011-10-13, 17:31   #1062
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
To daj znać - kiedy napiszesz. Poczytam .

Opowiedz coś więcej . Jam ciekawa takich historyjek

Nie tylko . Oni chcą legalnych ślubów, oficjalnego konkubinatu, adopcji itp. A więc przede wszystkim - ulg podatkowych, zerowego podatku od spadków i darowizn {tak jak piszesz} i wielu jeszcze innych rzeczy . Mogłoby się powiedzieć : no cóż, rodziny hetero to mają, dlaczego oni nie mogliby tak mieć. To normalne . Dla mnie - nienormalne . Ale, jak słusznie zauważyła NK - "... każdy ma prawo mieć swoje przekonania ...".
Pożyjemy, zobaczymy . Po wczorajszych przeciekach z kuluarów, widać, że będzie wesoło . Spełni się może prognoza Jacka Kuronia, który w 1989 przewidywał : " ... lepiej może nie będzie , ale weselej - na pewno ...". Jak bonie-dydy, będę plackiem siedziała i posiedzenia Sejmu oglądała .

Miłego dnia
ok tylko te notki będą sie stopniowo pojawiac, planuję 3, jedna szampony, druga odzywka do spłukiwania, trzecia odżywki bez spłukiwania

to brat mojej kolezanki, którego średnio znam. Moja kol wiedziała, że nie bardzo mam ochotę płacić 250zł za osobę towarzyszącą (co innego za chłopaka z którym się jest) i jej brat sam pytał czy mam z kim iść, bo on jest chętny i za siebie zapłaci, ale jesli chcę z nim iść, a nie z łaski no i idzie ze mną

ja nie mam nic przeciwko zakłądniu rodzin przez homo

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-10-13, 17:36   #1063
ImmortalLover
Zakorzenienie

NK powiem Ci,że moja koleżanka zerwała z chłopakiem zaraz przed 100dn i poszła na nią z bratem swojej przyjaciółki. I... Te wakacje spędzili już razem

Stary 2011-10-13, 17:39   #1064
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
NK powiem Ci,że moja koleżanka zerwała z chłopakiem zaraz przed 100dn i poszła na nią z bratem swojej przyjaciółki. I... Te wakacje spędzili już razem
a co to ma do mnie? xD

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-10-13, 17:56   #1065
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
a co to ma do mnie? xD
Nie wiadomo jak się skończy Twoja 100dn chociaż nie- nie zwracaj uwagi na chłopców. Ucz się

Stary 2011-10-13, 18:01   #1066
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiadomo jak się skończy Twoja 100dn chociaż nie- nie zwracaj uwagi na chłopców. Ucz się
ludzie tacy jak ja są sami xD

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-10-13, 18:15   #1067
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
ludzie tacy jak ja są sami xD
Czyli jacy?

Stary 2011-10-13, 18:17   #1068
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jacy?
specyficzni

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-10-13, 18:38   #1069
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
specyficzni
Okej nie wchodzę dalej w temat

Dziś stwierdziłyśmy z dziewczynami,że nasz rok jest pełen znanych ludzi. Wypatrzyłyśmy już Jacoba ze "Zmierzchu", braci Legun z MT, Pawła z "Pierwszej miłości" i teraz lekka prywata Piotra Licieskiego/Michała Łagode z "M jak miłość" x1000

Stary 2011-10-13, 19:52   #1070
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarz rodzinny powinien wypisać. Nie wiem, bo nie używam. Nie, nie lekarza domowego. Tabletek nie używam .
Mam nadzieję.

Cytat:
A tak 'a propos - wiesz kto ma z ramienia PO zostać Marszałkiem Sejmu, drugą po Prezydencie osobą w Polsce ? Znana specjalistka w gnębieniu współobywateli - Pani Ewa Kopacz . Mam nadzieję, że Hrabia Gafa Komorowski będzie miał choć trochę odwagi i postawi się Donaldinowi .
Taaak, słyszałam Jako minister zdrowia się nie sprawdziła to teraz ma zostać marszałkiem
Wczoraj słyszałam na tvn24 (Kolenda Zaleska mówiła), że jeśli wybory będą tajne to wygra Schetyna a jak jawne to Kopaczowa

Nie wiem czy Wy też ostatnio zauważyłyście tę nagonkę na nauczycieli? Być może nie bo nie macie z tym bezpośrednio styczności ale kiedy bym nie włączyła tv albo nie wzięła do ręki gazety to trafiam na artykuły jak to nauczycielom jest dobrze itd. Nawet dzisiaj w Rzeczpospolitej - że nauczyciel 20 godzin w tygodniu i zarabia średnio 5000
Jakby się normalnie uwzięli. TŻ dzisiaj stwierdził, że musi pomyśleć nad tym, żeby jakoś szybciej spłacić kredyt bo jak rząd wreszcie uwali kartę nauczyciela to może być ciężko...
Stary 2011-10-13, 19:59   #1071
ImmortalLover
Zakorzenienie

Mnie jest bliżej problemom pielęgniarek, które nawet pomimo strajków nie dostają podwyżek

Stary 2011-10-13, 20:03   #1072
Finlora
Zakorzenienie

Mnie z kolei do nauczycieli bo mam jednego w domu i wiem, że wcale nie jest tak różowo jak to przedstawiają w mediach albo jak to wypowiadają się ludzie, którzy nie mają o tym żadnego pojęcia. O pracy pielęgniarek przynajmniej nikt nie mówi, że jest lekka i przyjemna i nikt nie nazywa ich bandą nierobów.
Żałuję, że nauczyciele nigdy nie zdecydują się na taki prawdziwy strajk jak górnicy czy pielęgniarki (czyli zamknięcie szkół) bo się boją o swoją pracę.

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2011-10-13 o 20:04
Stary 2011-10-13, 20:35   #1073
ImmortalLover
Zakorzenienie

No ja mam trochę inne zdanie,ale już kiedyś o tym chyba pisałyśmy

Stary 2011-10-13, 20:40   #1074
Finlora
Zakorzenienie

Ja też miałam kiedyś inne zdanie dopóki nie zobaczyłam jak to wygląda naprawdę. Kiedyś też widziałam tylko wolne ferie, wakacje i etat 18 godzin. Dlatego ja się nie wypowiadam na temat pracy ludzi, o której nie mam pojęcia - między innymi pielęgniarek.
Już też spotkałam się ze stwierdzeniami, że ja nic w pracy nie robię tylko siedzę na tyłku 8 godzin i kupę kasy za to dostaję, że popracowałabym sobie fizycznie to dopiero bym zobaczyła jak wygląda praca, w której się haruje i po której człowiek ma prawo wrócić do domu zmęczony.

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2011-10-13 o 20:48
Stary 2011-10-13, 22:50   #1075
'Estelle'

Cytat:
Też mnie kuszą takie gadżeciki. Ale widziałam ostatnio w Rossie takie ładne, duże, kwadratowe i się zastanawiam, czy go nie wziąć zamiast tych z ebaya.
Jak zwykle nie mogę się zdecydować.
Cytat:
To niech się zajmie tymi już żyjącymi, a nie zygotami .
Parę dni temu rozmawiałam z panią, która, gromkim głosem mówiła, że najlepszym lekarstwem na rozwiązanie problemu emerytalnego w przyszłości jest wprowadzenie ustawy o "bykowym", które notabene pośrednio obecnie istnieje, jako wprowadzona ustawą w 2007 r, ulga podatkowa na dzieci.
Cicho, bo ja używam
Cytat:
A ja tam nie mam nic przeciwko ślubom. Skoro i tak żyją razem, to co za różnica dla nas, osób z zewnątrz, czy między nimi jest umowa cywilna, czy nie... bo skoro dla takich osób to ważne, to czemu mieliby nie mieć papierka... A pary takie nie będą miały prawa do adopcji - postulat programowy.
Co do ulg - skoro rząd daje, to czemu nie skorzystać? A niech mają - każdemu po równo. Moim zdaniem orientacja nie powinna wykluczać z takich przywilejów. Państwo i tak wystarczająco dużo zdziera. Normalne/nienormalne - to kwestia własnych przekonań, natomiast na pewno są to tacy sami ludzie w sensie bycia obywatelem i człowiekiem. Tak samo pracują, płacą podatki, mają uczucia i prawo do szczęścia.

Hehe, widzę, że tak się możemy przekonywać i przekonywać

A ja wypełniam sieciową ankietę na temat mleka

Stary 2011-10-14, 05:50   #1076
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Tzn chodziło mi bardziej o sam proces powstania kaca.Aparaty Goldiego itd
Aaaa . Ledwo drzwi do uczelni otworzyła, a już naukowiec . Dobrze, dobrze .

Cytat:
ok tylko te notki będą sie stopniowo pojawiac,
Będę czekać .

Dawajcie znać jak coś napiszecie, bo nie mam czasu śledzić na bieżąco .

Cytat:
Napisane przez NaKeawedzi
no i idzie ze mną
Fajnie . A jakiś znośny ? Sprawdź czy umie tańczyć

Cytat:
a co to ma do mnie?

Jak to co ? Jeśli fajny - trzymamy kciuki za ciąg dalszy .

Cytat:
specyficzni
Padnę ! Cóż za autocharakterystyka !
A któż z nas nie jest specyficzny ?

Cytat:
Dziś stwierdziłyśmy z dziewczynami,że nasz rok jest pełen znanych ludzi.
To się będzie działo ! Którego bierzesz na warsztat ?!

Cytat:
Jako minister zdrowia się nie sprawdziła to teraz ma zostać marszałkiem

To posuniecie czysto taktyczne . Donaldino jak ognia boi się Schetyny, który już od dłuższego czasu ostrzy sobie pazurki na szefa PO i ma dużą rzeszę zwolenników. A teraz laskę marszałkowską da w rękę pani Ewie, zasłaniając się ustawą o parytetach. Pójdzie Grześ w ministry i Donaldino będzie go miał blisko siebie i będzie go mógł lepiej kontrolować. Dostanie jakąś paskudną tekę, np. tę po Cezarym i przepadnie, odejdzie w niebyt. Nie przypuszczam, żeby Schetyna dostał ponownie MSW.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Nie wiem czy Wy też ostatnio zauważyłyście tę nagonkę na nauczycieli?

Być może temat zastępczy ? Od dawna krzyczeli, żeby wziąć się za budżetówkę . Szkoda, że nie wezmą się za swoich pociotków. Donaldino zamierza rozdzielić MSW od Administracji, a więc nowe ministerstwo i koryta dla najbliższych i wiernych pretorianów.

Cytat:
Cicho, bo ja używam
Asiu, używasz, bo Ci się należy. To nie o to chodzi. Cała polityka prorodzinna jest do d*py. To nie może być oparte na jałmużnach.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Hehe, widzę, że tak się możemy przekonywać i przekonywać
Hłe, hłe, hłe ! Fajnie mi się z Wami gada, bo lubię ludzi którzy mają inne niż ja poglądy i umieją uzasadnić swoje stanowisko . Czasem { } daję się nawet przekonać.

Muszę się pochwalić. Dzięki duuużej pomocy Agi, kupiłam tą czarną serię z Gliss Kura . Dzisiaj testy .

Moja Psiapsióła wylatuje w niedzielę w stronę słońca na urlop . Jak ja Jej zazdroszczę ... D*psko wygrzeje !

Miłego dnia

---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ----------

Asia - wiem, że u Ciebie makabrycznie krótko z czasem, a ja Ci tu jeszcze głowę zawracam. Ale Ty specjalistka w tej dziedzinie .
Możesz rzucić okiem czy te buty ślą do Polski i za jaką cenę ?!
Idealne dla mnie na zimę na latanie z psami .
http://www.ebay.co.uk/itm/WOMENS-LAD...item6fc4a551a0

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-WOMENS...item68c8676f38

Stary 2011-10-14, 12:11   #1077
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie . A jakiś znośny ? Sprawdź czy umie tańczyć

Jak to co ? Jeśli fajny - trzymamy kciuki za ciąg dalszy .

Padnę ! Cóż za autocharakterystyka !
A któż z nas nie jest specyficzny ?
tanczyłam z nim kiedys na imprezie

to nie tak

taka charakterystyka mówi bardzo wiele jak sie jej przyjrzeć pod innym kątem

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2011-10-14, 17:39   #1078
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
To się będzie działo ! Którego bierzesz na warsztat ?!
No jak to którego? Piotra Lisieckiego/Michała Łagodę Tu wrzucę zdjęcia tych gości, gdyby któraś nie wiedziała Jeden minus-przy nim (w sumie nawet jego do tego nie potrzeba) jestem totalną kretynką, która nic nie wie ;o
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 89669734.jpg (49,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (17,1 KB, 3 załadowań)

Stary 2011-10-14, 20:45   #1079
'Estelle'

Cytat:
Asiu, używasz, bo Ci się należy. To nie o to chodzi. Cała polityka prorodzinna jest do d*py. To nie może być oparte na jałmużnach.
A z tym się zgodzę

Cytat:
Hłe, hłe, hłe ! Fajnie mi się z Wami gada, bo lubię ludzi którzy mają inne niż ja poglądy i umieją uzasadnić swoje stanowisko . Czasem { } daję się nawet przekonać.

Cytat:
Muszę się pochwalić. Dzięki duuużej pomocy Agi, kupiłam tą czarną serię z Gliss Kura . Dzisiaj testy .
Supoerowo Czekam na wieści. Jak zużyję moje spraye [a już naprawdę zostało niewiele ] to też kupię coś z GK, tylko nie wiem czy czarne, czy serum magiczne.

Cytat:
Moja Psiapsióła wylatuje w niedzielę w stronę słońca na urlop . Jak ja Jej zazdroszczę ... D*psko wygrzeje !
Ja też zazdroszczę. Miałam w planach w tym roku gdzieś ostatnią szansę wykorzystać, kasa już uzbierana, hotele poprzeglądane/wybrane, nawet Ali paszport zrobiliśmy i - akurat wtedy się zaczęły te wszystkie zamieszki w Tunezji i Egipcie i znowu rok bez wakacji... A teraz nieprędko wyjedziemy...

Cytat:
Asia - wiem, że u Ciebie makabrycznie krótko z czasem, a ja Ci tu jeszcze głowę zawracam. Ale Ty specjalistka w tej dziedzinie .
Możesz rzucić okiem czy te buty ślą do Polski i za jaką cenę ?!
Idealne dla mnie na zimę na latanie z psami .
http://www.ebay.co.uk/itm/WOMENS-LAD...item6fc4a551a0

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-WOMENS...item68c8676f38

E tam, na ebay czas jest zawsze Przecież to chwila kliknąć i sprawdzić
Pierwszy sprzedawca wysyła do PL za 6 funciaków, drugi nie wysyła. Jakby co, to daj znać - kupię
Cytat:
to nie tak
A jak ???
Cytat:
No jak to którego? Piotra Lisieckiego/Michała Łagodę Tu wrzucę zdjęcia tych gości, gdyby któraś nie wiedziała Jeden minus-przy nim (w sumie nawet jego do tego nie potrzeba) jestem totalną kretynką, która nic nie wie ;o
Dobrze, że dałaś foty, bo ja gości w ogóle nie jarzę
Ten drugi to nawet podobny do byłego kumpla mojego TŻ'ta [byłego, bo z uwagi na swoje postępowanie usłyszał od nas kiedyś kiedyś kilka słów prawdy i się obraził ]

Stary 2011-10-14, 22:26   #1080
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
To posuniecie czysto taktyczne .
Zgadzam się

Cytat:
Donaldino zamierza rozdzielić MSW od Administracji, a więc nowe ministerstwo i koryta dla najbliższych i wiernych pretorianów.
Żeby było jeszcze zabawniej to wymyślili, że aby zrobić coś z biurokracją powstanie biuro do walki z biurokracją

Cytat:
Daj znać jak testy bo też sobie ostrzę ząbki na tę serię

Wygrałam mój cień

Byłam dzisiaj na trybunałach kabaretowych i Kabaret z Konopi (jak dla mnie) pobił wszystkich - znalazłam na yt, same zobaczcie A jeśli nie będzie wam się chciało oglądać całego skeczu (ja uważam, że jest świetny) to zobaczcie chociaż samą końcówkę (gdzieś tak od ok 5:45) a dowiecie się co tak naprawdę znaczy skrót ZUS
http://www.youtube.com/watch?v=h5ooVpTGgBY

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2011-10-14 o 22:31
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości