|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Nika - Cieszę się, że Kalinka zdrowa i wszystko wychodzi na prostą
Szymelka - dobrze, że nocka lepsza. Zauważyłam, że w większości tu przypadków na forum, ostatnio nocki nie są jakieś super, także pozostaje wierzyć, że prędko się to unormuje Natka- super że Anastazja zdrowiutka a co do mieszania mleka, ja bym mieszała tak jak mówi EgoEgo![]() Mirabilka - Twoje relacje z teściową nic się nie polepszyły? Nieciekawie mieszkać tak blisko teściów, kiedy relacje są złe ale cóż zrobić, życie;P Izabella - u Nas ostatnie 2 dni podobnie, 5 rano pobudka i z godzinkę harcuje :PP tylko na szczęscie zasypia poźniej na dłuzej niż godzinę, bo chyba bym padła
|
|
|
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
aguchaw1 od zmysłów odchodziłam po tej diagnozie, bo świadczy ona o okropnych zaburzeniach neurologicznych. Na szczęście już druga neurolog nie potwierdziła tej diagnozy.
Teraz czeka nas jeszcze udrażnianie kanalika łzowego w Chorzowie i jeszcze szukam dobrego ortopedy bo na jeździmy na biodeka co 5 tyg. i zawsze coś...teraz Małej podobno nie rozwinęły się jeszcze panewki jakiś kosmos z tymi lekarzami
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Mirabilka o tak,tak! takiego mężczyznę musi mieć!
![]() nika o kurde,rzeczywiście kosmos :/ oby wszystko było dobrze,trzymam kciuki ![]() Castia Głupolku,wszystko się ułoży-jesteście na SWOIM i to jest najważniejsze! Malwisia w końcu ma swój prawdziwy dom
|
|
#3634 | |
|
Rozeznanie
|
do jutra jest termin składania wniosków na stypendium no i wszyscy się rzucili na ostatnią chwilę
![]() Cytat:
![]() Mój mały przez ten katar marudny jest strasznie. Nie chce pić mleka, nie chce zasypiać wieczorem Niech to się już skończy i niech wróci do siebie bo zwariuję.
|
|
|
|
|
#3635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zdrówka dla Alanka |
|
|
|
|
#3636 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za przeprowadzke!! Bedzie suuuper, zobaczyszCytat:
No to fajnie, ze siedzonko podpasowalo Hej dziewczyny! Nie mialam jakos czasu dzis na Wizaz - troszke domek ogarnialam, pozniej spiewanki w bibliotece z malym a pozniej kolezanka wreszcie wpadla i pozachwycala sie Ksieciuniem, wiec czwartek zlecial. Bylismy tez na kontroli - po zapaleniu uszka wszystko ok Oczywiscie co do oczka to uslyszalam, ze nikt mi sie dzieckiem w takim wieku nie zajmie no i ze on nic zlego nie widzi. Ech... Zdaje mi sie, ze trzeba bedzie pogadac z jakims lekarzem w PL...Dzis wazylam Nino ![]() 8.070 g czystej milosci a ma dopiero 5miesiecy i 6 dniOd wczoraj - nie chce zapeszac - synek przeprosil sie z zupkami ![]() A ja zaraz wciagne kilka ciasteczek i ide spac ![]() Pa Pa!
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bardzo dziękujemy za wszystkie gratulacje i buziaki
kochane jesteście![]() Cytat:
a jest praktycznie 2 miesiące starszy ... Niezły wynik Wreszcie dostałam skierowanie na testy alergiczne panel pokarmowy, nie wspomnę ile razy się prosiłam ale łaskawie się doczekaliśmy i w poniedziałek idziemy Filipowi oddać krew ![]() Castia jeszcze będziesz się cieszyła, że jesteście na swoim
|
|
#3638 | |||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
my wczoraj mieliśmy dzień marudera. gorączka trzymała do wieczora i całe popołudnie Mateusz marudził. na noc dałam nurofen i na szczęście spał ładnie ale obudził się po 4 wyspany. jakoś dospaliśmy do 7. gorączki chyba już nie ma, główka chłodna więc mam nadzieję że dziś już wróci moje grzeczne i nie marudzące dziecko ![]() a za oknem u nas wielkie 0 st.C, na szczęście jest słońce i oby było do końca dnia Cytat:
![]() Cytat:
rodziców zawsze możesz odwiedzić, rano na kawkę wpaść, pogadaćfajne chwile przed wami Cytat:
ja nie wiem jak można pomylić ten efekt zachodzącego słońca, no chyba że jakiś maleńki kawałek tej białkówki było widać ale wtedy to nie ma tego zachodzącego słońca. szczególnie nie rozumiem tego że lekarz się nie poznał. na szczęście jest wszystko w porządku i oby było coraz lepiej. 3mam mocno kciuki a z tym samolotem to widzę że jest tak jak myślałam. dobrze że spytałaś bo zaczęłam się już zastanawiać nad tym ![]() Cytat:
Cytat:
my przechodziliśmy z bebilonu comfort na zwykły bebilon. ale proces przechodzenia jest chyba taki sam niezależnie od rodzaju mleka |
|||||
|
|
|
#3639 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie!
u nas dzis 3 pobudki, ale za każdym razem było oczyszczanie nosa małej, bo ma taki katar ze szok, gile lecą jak szalone :/ ![]() Cytat:
ale ostatnio ma mega problem z zasypianiem, no i ze spaniem w nocy :/Cytat:
|
||
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
iweczka- wspolczuje nocki u nas nocka super sen od 20.30 do 8.30 -0pobudek ![]() ooo kupa smierdzi tz musi przebrac.... lece bo dziecko je nam buty
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3642 | ||
|
Zadomowienie
|
Jejku kiedy ja Was dziewczyny nadrobie. Niby tylko 3 strony, ale nie mam czasu. Teraz tŻ wzial Lilly na spacer, wiec mam chwile.
Cytat:
Waga piekna. Moja miesiac temu tyle nie wazyla. Teraz od 2 tygodni nie moge sie doprosic health visitor zeby przyjechala do nas z waga ![]() Super, ze je zupki. Zdolny chlopak! Po prostu wzial Cie na przetrzymanie, zebys teraz zachwycala sie nim przy kazdej lyzeczce Cytat:
Dobra dziewczyny zmykam wziac kapiel, bo juz woda naleciala. |
||
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
u nas kiepsko, wychodzące jedynki + trzydniówka... chyba trzydniówka bo pediatra nie powiedziała na 100% ale oprócz gorączki,marudzenia i osłabienia nic mu nie jest [ oskrzela ok itp ] dziewczyny jak u waszych dzieci przebiegała trzydniówka? ![]() bo pamiętam,że kilka dzieciaczków męczyło się z nią...
|
#3645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Doczytam was później,bo juz mam zaległości z wczoraj.Padłam o 20:30. Ale jedna dobra wiadomośc,że w końcu załatwiłam ten nieszczesny chrzest(oczywiście nie w niedzielę!),niestety nie obyło się bez niespodzianek i jest problem żebym była chrzestną dla synka siostry.Niestety wydało się jak załatwiałam chrzest dla Lilki,ze mam być chrzestna,a przeciez nie mogę,bo żyje w grzechu bez ślubu kościelnego ![]() Zmykam,bo zaraz będe miała przedszkole w domu.Czekam na kyzunke z 7 miesięczną córeczka i siostre z synkiem.Ale będzie rozpierdziucha
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-10-14 o 12:00 |
|
|
|
|
#3646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz mamy katar i gorączkę ale naszczęście poza tym nic mu nie jest wstał właśnie po 2,5 h spania i rozrabia
|
|
#3647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my nie mieliśmy 3dniówki więc nie pomogę Cytat:
ale fajnie masz z odwiedzinami. chciałabym żeby u mnie w rodzinie też takie dzieciaczki małe były i żebyśmy się tak odwiedzali. zazdroszczę ![]() Mateusz ma 2 kuzynki 8letnie więc one tylko chwilę się nim zainteresują i lecą dalej. właśnie z jedną z nich i z teściową idziemy na spacerek po 14 ja jestem w trakcie sprzątania (mała przerwa na herbatkę) a Mati właśnie padł i śpi
|
||
|
|
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
Montii - My trzydniówki nie mielismy, wiec rowniez nie pomoge
coralady - super,ze w koncu udalo sie zalatwic chrzest. A dlaczego nie w niedziele? My juz dawno po chrzcie i zarowno chrzestny , jak i chrzestna "żyją w grzechu" i nie bylo zadnego problemu. W ogole pamietam jak zamieszkalismy z TŻtem na swoim (a bylo to na 3 lata przed naszym slubem) i jak ksiadz chodzil po koledzie , to oczywiscie zapytal czy jestesmy po slubie. Powiedzielismy, ze nie, a on do nas - i bardzo dobrze, teraz są inne czasy, młodzi ludzie muszą się sprawdzić, a nie , że slub biorą raz dwa i pozniej się rozwodzą. No, ale rok pozniej byl inny ksiadz i oczywiscie zylismy w straaaasznym grzechu wedlug niego. Moja Lila nie ma kuzynow wcale. Troche to zabawne, ze ja jako najmlodsza z calego mojego kuzynostwa jako pierwsza wyszlam za mąż, a po 2 latach jako jedyna doczekalam się dzieciątka. Reszta ani mysli o dzieciach i modlą się , żeby tylko nie wpasc. TŻ jest najstarszy ze swojego kuzynostwa i tez jako jedyny ma dziecko, ale reszta stara sie, wiec jest szansa, że się wystaraja w koncu! |
|
|
|
#3649 |
|
Zadomowienie
|
Montii u nas trzydniówka tez zbiegłą się z ząbkami...wysoka gorączka i ostatniego dnia wysypka
coralady nie ma sprawy My chrzest też nie mieliśmy w niedzielę..wybralismy sobotę, bo było bez mszy tylko obrzęd chrztu św. Fajnie Mała nie marudziła, bo trwalo to zaledwie 30 min. iweczka jak wygląda ten zabieg, bo ja już jestem zestresowana. Dziecko usypiają czy dają jakieś inne znieczulenie? a potem ile to wszystko trwa i jak długo musiałyście leżeć w szpitalu?
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-10-14 o 14:23 |
|
|
|
#3650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to fajny ksiądz wam sie tafił,taki normalny.A w chrzciliscie w Polsce?Ale wymyśliliśmy sobie,że ochrzcimy w piatek po wieczornej mszy,a w sobote na spokonie bezie impreza.Robimy w dom(pierwszy raz tak duzo osób bedzie)więc dla nie to nie lada wyzwanie.Nawet stół musimy pożyczyc,ale mam nadzieje,że bedzie dobrze ![]() A po wizycie dzieci,bałagan w domu że szkoda gadać .Patrząc na te dzieci śmiałyśmy sie,że nie wyobrażamy sobie mieć bliźniaki,a co dopiero trojaczki
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#3651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My chrzcilismy w Polsce tuz przed wyjazdem do Anglii. Tez musialam sporo zalatwiac, bo chcialam w katedrze w konkretna date (a oni robia chrzty tylko 2 razy w miesiacu) bo jednak TZ musial przyleciec i chrzestni tez mieli swoje plany i musieli z wakacji wrocic. A tak to od razu TZ nas zabral do siebie jak juz przylecial. Ksiadz nie chcial sie oczywiscie zgodzic, bo oni hurtowo robia chrzciny, a pozniej jeszcze nie chcial mi sie zgodzic na fotografa w kosciele. Ale ja sie nie dalam, strasznie kłótliwa jestem i skonczylo sie na tym, ze jako jedyni mielismy chrzest podczas mszy dzieciecej w niedziele i oczywiscie fotograf byl , tylko bez lampy robil zdjecia. Bylo naprawde pieknie. Nawet mielismy rezerwacje kilku lawek z przodu dla rodziny. Ale Lilunia byla w takiej dluuuuugiej sukni z czepkiem. |
|
|
|
|
#3652 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
U nas nocka jak ostatnio, czyli masakra, aż szkoda pisać... Mam zamiar jutro się wyspać, ale czy się uda?? Jutro też przyjeżdża moja mama, bo jej kolej teraz wypada z Lenką ![]() Muszę ogarnąć trochę mieszkanie po całym tygodniu ![]() Cytat:
Cytat:
oby nic już nie wróciło. Cytat:
Lenka przechodziła trzydniówkę dokładnie przez 3i pół dnia- tyle utrzymywała się wysoka gorączka - zbijałam ją pedicetamolem 1ml, bo czopki były za słabe. Czwartego dnia pojawiła się wysypka, a piątego dnia już było po wszystkim. Najgorsze jest jak gorączka się utrzymuje - dziecko marudzi bo się męczy, nie chce jeść i nie ma siły się bawić. Lenka bardzo dużo spała wtedy. Oby u Was bezproblemowo i szybko minęło.
|
|
#3653 |
|
Rozeznanie
|
no nie Ty masz anioła nie dziecko
zazdroszczę takich nocek ![]() U nas nocka to przynajmniej 2 pobudki i cycek
|
|
|
|
#3654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szymelka mam nadzieję,że sie w koncu wyśpisz! Szczerze mówiąc ja średnio widzę się w sytuacji kiedy pracuje(wstaje po nieprzespanej nocy) i zajmuje się dzieckiem i jeszcze dom na głowie.Podziwiam!
|
|
|
|
|
#3655 |
|
Rozeznanie
|
coralady
Póki co jakoś ciągnę i nawet energię do pracy mam- dobrze, że dziś piątek, to podładuję akumulatory ![]() Mam pytanie: Wyczułam u Lenki na piersi zgrubienie, taki jakby guzek pod skórą, jak dotykam to jej nie boli, ale wcześniej tego nie było i martwię się co to jest Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim?? Wczoraj wieczorem to zauważyłam, i dziś po pracy poszłam do przychodni, ale oczywiście już nie mieliśmy szans się załapać na wizytę, więc czekam do poniedziałku.
|
#3656 | ||
|
Raczkowanie
|
hej
Cytat:
biedny umęczył sie po szczepieniu. moje dziecko na szczescie nie reaguje na szczepionki gorączką ale co sie na histeryzuje w trakcie szczepień, to ja dziekuję no 3maj kciuki, ja jeszcze nie chcę@ Cytat:
to ja mam super proboszcza u siebie w parafii, nawet nie pytał czy mamy slub, o chrzestnych , obojetne mu było kto jest chrzestnym, nawet zadnych zaswiadczen nie musieli miec, nic, aa nawet nie musielismy sie spowiadac ![]() a ja dzisiaj w koncu poszłam do lek. cos to przeziebienie nie chce mi przejsc i gorączka ale trafiłam na taką cudaczną lek. która stwerdziła tylko ze skoro karmię piersią to zebym poszła poprosic panią w aptece o jakis syrop na kaszel dla karmiących i ona mi nie pomoze![]() i moje dziecko chyba zaczyna miec katar
|
|
#3657 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jak rano go biorę do nas, to spełza mi z łóżka, dobrze że poduszki rozkładam! Cytat:
podziwiam za gotowanie z takimi obostrzeniami jak mi się przypomni ![]() Cytat:
Cytat:
najważniejsze, że będziecie na swoim Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co pamiętam to 200 zł, ale Tż się kłóci, że 180 zł, coś w tych granicach w każdym razie
|
|
#3659 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
do sciągania kataru, polecam "katarek" moim zdaniem, dużo lepszy niz fridaCytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
JA niestey nie mam i nie zapowiada się, żebym miała ![]() Cytat:
) Coś tu bardzo spokojnie od wczoraj U nas nocka z jedną pobudką na jedzenie i spanie do 7. MAm do WAs pytanie? W jaki sposób Wasze dzieciaki usypiają w dzień ? Czy odkładacie je do łóżka i same zasypiają?Czy bujacie, nosicie ? Zaczęłam czytać ksiązkę "kazde dziecko może nauczyć się spać" i mam zamiar te ich zasady wprowadzić w życie, ale wcześniej chcialabym wiedzieć jak Wy usypiacie dzieciaki
|
|||||||
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj byłam na otwarciu nowej galerii,
i to był błąd ![]() dziki tłum i dużo czasu straciliśmy a nic nie kupiłam bo kolejki do przymierzalni i kas nieludzkie Do tego nocka kiepska tzn po mleku o 5 nie chciała już mi spać, i teraz już ma pierwszą drzemkę ![]() Cytat:
ja odkładam jak widzę, że już zmęczona jest i sama zasypia, tzn. wcześniej przeważnie daję jej herbatkę, i śpi ze smokiem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

a co do mieszania mleka, ja bym mieszała tak jak mówi EgoEgo
ale cóż zrobić, życie;P

za przeprowadzke!! Bedzie suuuper, zobaczysz
ale łaskawie się doczekaliśmy i w poniedziałek idziemy Filipowi oddać krew 

Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim??
ale trafiłam na taką cudaczną lek. która stwerdziła tylko ze skoro karmię piersią to zebym poszła poprosic panią w aptece o jakis syrop na kaszel dla karmiących
dziś dwa razy wstała i jak podeszłam do łóżeczka to ona an czworaczkach stała. oczy półzamknięte i szlochała