|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Izabella pamiętam jak u NAs 2 lata temu galerię otwierali to byl masakra- tłumy.. lepiej wybrac się na spokojnie w tygodniu i najlepiej rano - cisza i spokój
![]() Właśnie takiego usypiania chce nauczyć małego.. będzie cięzko oj będzie:PP aż się boję hehe. Przy zasypianiu na noc - usypia sam odłożony do łóżeczka, ale w dzień ..:| no nic, będę walczyć
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas nocka Ok, ale bez cudow ![]() Lena spala do4.30 i pozneij do 9 ... tzn moze wczesneij sie obudizla, ale jak ja obudizlam sie o 9.10 to sie bawila. Z rana zrobila juz kupe po szyje, wiec byla kapiel... wczoraj nie jadlysmy nic stalego to moze dlatego ![]() aguchaw- Lena zasypia z butla... sama zasypiala w UK... teraz musimy ja znowu nauczyc...smoka nie chce
|
#3663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ją będziecie uczyć zasypiać samą? wszelkie rady będą mi pomocne
|
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, u my po koszmarnej nocy, Leoś od 20.20 do 01.00 budził się co 30 i 20 minut. Do tego ja chora i dzisiaj nie pojechałam na zjazd...
aguchaw mój niestety tylko przy cycku zasypia. Chociaż.....wczoraj pierwszy raz od niepamiętnych czasów Leoś zasnął na spacerze...był ubrany w kombinezon zimowy....no, a ja za lekko i stąd choroba. Okropna pogoda u nas i wieje ciągle. szymelka nie wiem co to za zgrubienie, ale ja u Leosia wyczułam takie ruchome coś na potylicy. Ja mam taką jakby grudkę w szczęce, więc może odziedziczył, ale zapytam jeszcze w przyszłym tygodniu pediatry na szczepieniu. |
|
|
|
#3665 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() A tak wogóle było coś ciekawego w tych sklepach dziecięcych?
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tygodniu też się wybiorę ![]() no jak to w tych sklepach, wg mnie same ciekawe ciuszki ![]() mi się bardzo podobają ciuszki z sieciówek HM, reserved, C&A
|
|
#3667 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
hej
tak się zastanawiam czy zacząć od chwalenia małej, co bym tego nie żałowała później ![]() jakoś zaczynają nam się regulować noce ostatnie 2 dni Łucja miała 3 drzemki (wcześniej 2), doszła nam wieczorna tak ok.17-18 zwykle kąpaliśmy ją ok.19 bo była już zmęczona, potem jedzonko i spać zasypiała ale miała czujny sen i zanim porządnie usnęła to przez 2 godziny do niej chodziłam , jak już usypiała to ja też padałamteraz wykąpaliśmy ją trochę później bo po wieczornej drzemce nie była tak wcześnie zmęczona, jedzonko i zasnęła już na dobre, tak ok.21 no i na karmienie obudziła się przed północą, po 3 i ok.6 takie noce są super Cytat:
![]() a ile znajomości tam zawarłam ![]() ale nie żeby to było moje ulubione zajęcie na studiach, cieszę się że już nie muszę wystawać w kolejkach Cytat:
![]() a pogoda u nas też do d.py wczoraj wybrałam się z Łucją na zakupy bo warzywa się skończyły i nie miałam jej z czego obiadu ugotować rano słońce, akurat jak byłyśmy prawie gotowe do wyjścia to zaczęło padać zdążyłyśmy zrobić zakupy i rozpadało się na dobre ![]() musiałam wzywać transport na pomoc bo nie dało rady wrócić z małą wózkiem ehhh jesień ![]() oby jak najszybciej te pluchy minęły Cytat:
wczoraj zauważyłam, że Lusia też bije brawo ![]() Cytat:
i pięknie waży Księciunio ![]() Cytat:
![]() marzenia się spełniają Cytat:
Cytat:
![]() zdrówka dla Fabianka Cytat:
wszystko to jeszcze przed nami mam nadzieję, że trafimy na "życiowych" kapłanów a nie głosicieli jedynych i słusznych prawd życiowych ![]() fajne takie domowe przedszkole ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() z koleżanek dwie urodziły trochę po mnie ale wróciły już do pracy więc nie ma kiedy się spotkać na swoim osiedlu mam jedną znajomą a ostatnio na spacerze poznałam 2 nowe mamy, im nas więcej tym weselej a czemu nie masz? u mnie wszędzie pełno maluchów, jakiś wysyp w tym roku u Ciebie nie???? a książkę masz papierową czy na komputerze? Łucję jak jest zmęczona odkładam do wózka i trochę kołyszę czasem zdarzy jej się zasnąć w leżaczku ale to rzadko ja się dziś chyba za porządki wezmę muszę Łucji pokój posprzątać i wynieść się z nią z salonu bo tu urzęduje na macie na kanapie ale dziś nam pokazała jak się nauczyła pokonywać przeszkodę z poduch idę bo się księżniczka obudziła miłego dnia
|
|
|
#3668 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naszczescie po chwili sam go wypluwa![]() Wazne, zeby wpasowac sie w moment, kiedy dziecko jest juz zmeczone ale jeszcze nie rozdraznione, bo wtedy bardziej sie skupi na placzu niz na wyciszeniu. Czasem stosuje metode 5-2-10-2 ale to wtedy kiedy za pozno go klade Cytat:
![]() Zdrowka zycze Dzien dobry ![]() Dzis TZ wraca ![]() U nas pogoda przepiekna, niebieskie bezchmurne niebo ale zimnoooooo! Zaraz bede sie szykowac do wyjscia do sklepu i oczywiscie nie mam pojecia jak ubrac Nino, bo jak jestesmy na sloncu to zaczyna byc naprawde cieplo ale jak tylko w cien wejdziemy to po prostu az dreszcz cie przechodzi z chlodu Tak sie boje go przewiac lub przegrzac - zwlaszcza przed podroza A to juz w nastepna niedziele![]() Wczoraj upieklam ciasto czekoladowe na przyjazd TZa... Oczywiscie juz podskubalam i ciagnie mnie znowu
|
|
#3669 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze nie widziałam nigdy tylu ludzi w jednym miejscu oczywiście też wyszłam z pustymi rękoma nie rozpieszcza Cię ostatnio Idalka ze snem Cytat:
![]() Łucja jak się budzi to pierwsze o czym myśli to jakby tu spaść z łóżka Cytat:
hmm..a ze spaniem w wózku super co mu tak pasowało? może było mu cieplutko, może on ciepłolubny chłopak? jeśli macie blisko Stokrotkę to od 13 do 19 października jest promocja pampersów active baby economy pack za 39,99 zł
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
wpadam tak na chwile, bo ostatnio mało mam czasu na internet, tylko wieczorami, gdy Nadia już spi. gratuluje wszystkich nowych zebulkow, nabytych umiejętności i skończonych miesięcy ![]() choraskom życzę zdrówka ![]() ja wróciłam do roboty dwa tygodnie temu, Nadia poszła do żłobka, który uwielbia, gdy tylko wchodzimy do środka, to mi niemal wyskakuje z nosidła z radości Bawi się z dziećmi i widac, ze jej służy codzienny kontakt z nimi.przez ten czas nabrała dużej prędkości w raczkowaniu,. umie sama siadać i siedzi stabilnie. teraz zaczęła już stawać, podtrzymując się czegoś. Pozdrawiam wszystkich
|
#3671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za wszystkie odp na temat tej nieszczęsnej trzydniówki
![]() Cytat:
hehe jak fajnie pisać w czasie przeszłym ![]() jakoś pewnego pięknego dnia włożyłam go do łóżeczka pod karuzelę, musiałam umyć naczynia, buczał bo buczał ale chciałam dokończyć, wracam a ten śpi następnego dnia powtórzyłam to samo i od tej pory zasypia sam pod karuzelą, czasem po 20 minutach a czasem po 5 Cytat:
![]() ale u mnie c&a jest lipne Cytat:
Dziewczyny , mamy już 4 zębolki ! ![]() ale była jazda z tymi jedynkami , hoho
|
|
#3672 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem, bardzo ważne jest aby każdy dzień zawierał stałe elementy - żeby dziecko wiedziało co je w danym momencie czeka.. ![]() Jeśli chodzi o znajome z dzieckiem to własnie u mnie jakoś nie bardzo.. Wśród koleżanek to żadna w najbliższym czasie nie będzie miała dziecka, a tak na ulicy jak idzie jakaś mama, to nie mam śmiałości na tyle żeby zagadać jakoś mi głupio Cytat:
) Rozumiem, że ta medota 5,2... polega na wychodzeniu na ten czas i wracaniu np po 5 min ? a Jeśli on płacze całe 5 min to jesteś twarda i czekasz?czy dajesz za wygrana? Ja sie boję, że nie dam rady czekać jak on będzie płakał;/ i wymiękne i wrocimy do starego sposobu usypiania.. Cytat:
![]() Widzę, że Nadia robi postępy w błyskawicznym tempie!! Gratulacje za nowe umiejętności i śliczne ząbki ) Sprytna z niej dziewczynka!!Montii w takim razie chyba ja też tak zaczne robić, przecież w końcu chyba zapomni i starych przyzwyczajeniach i uśnie. W Książce napisali, zę potrzeba spania będzie silniejsza niż przyzwyczajenia:pp oby oby.. JA od wczoraj też mam wrażenie że zęby idą bo maruda straszna.. ale nic nie widać tylko bardoz się ślini, jeśli to zęby to niech wychodzą proszęęę:P Fabio bardzo marudizł ?ile to trwało? Dobrze, że już wyszły ![]()
Edytowane przez aguchaw1 Czas edycji: 2011-10-15 o 13:49 |
|||
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
co do tego sposobu usypiania, to przeczytałam dwie książki na ten temat i nie spodobał mi sie już styl pisania o dzieciach, jakiś taki nieprzyjemny
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
aguchaw oj u nas jedynki to był koszmar, zaczęło się niewinnie a skończyło na gorączce, mega marudzeniu, nie chciał jeść itp itd
przelewał mi się przez ręce, miał ponad 39 C.. sama nie wiem czy to zęby czy trzydniówka ale ząbki wyszły i Fabian nie gorączkuje, pewnie okaże się w pon czy będzie wysypka czy nie. dziąsła wyglądają masakrycznie, jak jedna wielka ranka ale już widać dwie biale kreseczki i humorek Fabiana powrócił ![]()
|
#3675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z reguł usypia na spacerze, a jeżeli w domu to w 95 % na rękach... Wydaje mi się, że mam jeszcze chwilę czasu na odzwyczajenie od usypiania na rękach, chociaż dzieciaczek do którego chodzi moja ciocia od malutkiego był uczony sam usypiać i teraz tylko daje mu się pieluchę, kładzie do łóżeczka i śpi sam Cytat:
zazdroszczę ![]() ![]() Cytat:
![]() !!!
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Montii
zaraz skojarzyłam z Fabiankiem,bo Maja tez mi mało je znaczy,mleka tylko...zostawia mi po 100 ml
|
|
#3677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pić z butelki też nie, albo tak bokiem pił żeby nie dotykać jedynek ale dzisiaj już jadł z łyżeczki ale musiałam b.delikatnie mu podawać żeby nie dotknąć obolałych dziąseł ![]() agaga89 dziękujemy ! teraz kolej na dolne hehe
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak czytam o Twoim horrorze, to aż się boję górnych jedynek ...
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Natka
|
#3681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() było ciężko, fakt, najgorsza ta niemoc , bo jak tu pomóc? muszą wyjść heh moje dziecko znowu pod stołem
|
|
#3683 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Twoja Nadia w jaki sposób usypia w dzień? Cytat:
Mój też mało jada, pluje, nie chce. moze faktycznie zęby..Cytat:
i w większości sytuacji usypia też na rękach, gdy widzę, że jest zmęczony to biorę na ręce i spiewam i trwa to max 5 min. Zasadniczo nie jest to męczące dla mnie, ale myślę, że jeśli nie zaczne oduczać teraz to on sam się raczej nie oduczy tego:|| z drugiej strony nie chce męczyć dziecka.. a chyba im dziecko mniejsze tym łatwiej (chyba) |
|||
|
|
|
#3684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobno po górnych jedynkach idą górne dwójki, ale to tylko reguła u Filipka górnych zębów nie ma śladu, za to dolna dwójka zaczyna być widoczna, nie wiem jak to się dzieje ![]() Cytat:
Ja mam nadzieję, że nie będę płakać w przyszłości, ale narazie nie przeszkadza mi, że pada mi na rękach czasem go biorę na ręce, siadam tylko a on usypia sam, no ale fakt, że jest wciąż na rękach już kiedyś miał tak, że usypiał sam znudzony, ale od ponad 2 tygodni po tym ząbku-trzydniówce-katarku jest strasznie drażliwy i cycek tylko na rękach do spania...
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
agaaga89 aaa myślałam,że teraz znowu dolne.. no nic,ciekawe które następne. obojętnie, aby tak nie cierpiał !
tra a masz jakąś płytę? jak tak to podaj tytuł, może coś puszczę Fabiankowi relaksującego hi ![]() agucha możliwe!
|
#3687 |
|
Raczkowanie
|
Agaaga - Dla mnie póki co też takie usypianie może być - ale jak pomyślę, że teraz - gdy waży 8kg po kilku min odczuwam ręce, to co będzie poźniej
<brzydal> dlatego też, chciałabym to zmienić, ale w taki sposób by nie było do dla niego stresujące i żeby poźniej nie stało się tak, że jak go będę odkładać do łóżeczka to będzie myślał, że to jakaś kara.. Tra Czyli w zasadzie nie masz problemów z usypianiem. U Nas tak się zdarzyło, że zaczęłam usypiać na rękach bo widziałam, że wtedy dzieje się to "bezboleśnie" ) na szczęście kiedy odkładam do łóżeczka spiącego to spi (np teraz 1.5h) W nocy i wieczorem po kąpieli bez problemu sam w łożeczku, najgorzej w dzień. Super, że w dzień przesypia tak długo!! Bezproblemowe dziecko A budzi się jeszcze w nocy na jedzenie? MAsz może jakiś link do takich utworów? Może też zastosuję
|
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Happy Baby Mozart for Kids
http://www.cduniverse.com/search/xx/...For+Babies.htm scaignelam jescze w ciazy i miałam zawsze na komórce, wiec zaczęłam puszczać Nadii juz w szpitalu i naprawde dobrze działa na nią. ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- nocki ostatnio mamy trudne, ale to chyba przez zęby. a na jedzneie sie budzi tak kolo północy, kiedy mi idziemy akurat spać.
|
#3689 |
|
Raczkowanie
|
Tra dzięki za link - skorzystam
![]() Oby zęby nie dały się NAdii we znaki, tak jak Fabiankowi |
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
U nas znowu kiepska noc. Lenka budziła sie wiele razy, o 1 była mega zielna kupa i ciągle ten katar, poprostu leje Jej sie z nosa! :/chcieliśmy iść wczoraj do lekarza, ale Nasza lekarka nie dobiera tel :/ Jestem wykończona tym Jej spaniem, a raczej nie spaniem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

jak ją będziecie uczyć zasypiać samą? wszelkie rady będą mi pomocne
a co do mieszania mleka, ja bym mieszała tak jak mówi EgoEgo

, jak już usypiała to ja też padałam

Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim??