Koko-loki układamy i o ślubach wciąż gadamy-PM 2012 cz.XII - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-15, 11:59   #3511
madzia2306
Zakorzenienie

Dot.: Koko-loki układamy i o ślubach wciąż gadamy-PM 2012 cz.XII

Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
tył sukni jest ok, ale te rękawy
rękawy u drugi plan mnie rozwalił

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 12:04   #3512
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
evoonia dzięki za słowa otuchy.. mnie ciągle z tyłu głowy siedzi taka myśl że jak tż mnie nie zobaczy to nie zrobi WOW
jak go zapytałam w jakiej sukni by mnie widział to stwierdził że w każdej będę ładnie wyglądać... a potem sie zaczął śmiać że wymyślam sobie problemy i on zacznie już ćwiczyć minę na dzień ślubu
Na 100% będzie WOW. O to się nie martw. Spokojna Twoja rozczochrana
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Jeśli się uda, to za 1,5 godz będę mierzyła suknie, więc trzymajcie kciuki , żeby TŻ chciał ze mną podjechać do jednego salonu (bo nie mam z kim dzisiaj jechać, a samej nie chcę!)

Miłej soboty
No to kciukasy. Niech się uda wypad salonowy. Czekamy na info, co i jak
Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
kurcze, przeczytałam teraz te wczorajsze gorące "rozważania" - dziwnie się czuję i nie wiem co o tym myśleć
na pewno niezmienne jet jedno: punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
Oj tam myśleć. Przy sobocie nie myślimy. Odpoczywamy No i piszemy
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
Co to za rękawiczkowy zwis?! Czyżby zapowiedź najnowszego trendu 2012
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 12:12   #3513
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hej Kochane ja sie dalej czuje fatalnie.. dodatkowo mam kaszel TZ rano probowal sie przytulac, buziakowac i drapal mnie po pleckach (couwielbiam) ale udawalam, ze spie czekam az mi wyjasni o co wczoraj mi chodzilo... na szczescie dzisiaj jest w pracy to moze do wieczora ochlone

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Zawsze chciałam mieć siostrę Dobranoc
Teraz masz tyle wizazowych siostrzyczek, ze mozesz z każdą pogadac na kazdy temat

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

Też mi się tak wydaje, że był zdenerwowany i tak palnął. pewnie jutro będzie przepraszał Ale Paulinko kochana moja, czemu Ty pokasowałaś swoje posty?? żeby Cię Laski nie zacytowały, to bym nawet nie wiedziała, o co chodzi

wykasowalam, zeby mnie "przypadkiem" jakies znane osoby nie czytaly, ale zostalo i tak to, co Dziewczyny zacytowaly, a nie bede Ich juz prosic zeby to tez pokasowaly, wiec niech juz bedzie Ale dziekuje za slowa otuchy mam nadzieje, ze dzisiaij z Nim pogadam..

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość

A teraz smutniejsza wiadomość. Tż wyjeżdża w poniedziałek na 2 tygodnie w delegację na drugi koniec Polski Zostanę sama w mieszkanku i się będę bać przez to. Zawsze jak jestem sama to mam jakieś schizy (za dużo horrorów) Dobrze, że Wy jesteście to mi umilicie wieczory.

No i dzisiaj zostało mi 11 miesięcy do ślubu
My zawsze bedziemy z Toba! nawet w nocy mozesz tutaj pisac jak bedziesz sie smutac

za 11 MDŚ

Cytat:
dzięki za słowa otuchy

i zgadzam się z niut wątek to wątek... tworzą go ludzie nie tematy. Jeśli ktoś chce o czymś pisać niech pisze a jeśli ktoś nie ma czasu czytać niech nie czyta
Ja przez pewien czas nie miałam czasu tutaj nadrabiać i tego nie robiłam. Ale to MOJA strata. Do głowy by mi nie przyszło żeby ktoś musiał ograniczać swoje wypowiedzi lub zastanawiać się czy o tym jeszcze może tu napisać czy nie
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie porządkowo!

Coraz bardziej zaczyna mi się nie podobać ta rozmowa. A propozycje, żeby się podzielić na dwie części, albo zrobić inny wątek nie dotyczący ślubu mnie wprost zdenerwowały. I co ja mam iść do innego wątku bo mam ślub w październiku?? A może najlepiej rozumiem się z PM z mają przykładowo. (taki przykład tylko). Skoro pewne osoby nie mają ochoty czytać niech nie czytają, a jak mają za dużo to zawsze można sobie znaleźć bloga ślubnego i sobie czyta.
JA nigdy za wiele nie pisałam, ale cenię wasze zdanie i wiele decyzji pomogłyście mi podjąć nie tylko związanych ze ślubem, ale jak widzę takie wypowiedzi jak marylki to tracę ochotę na wszystko co związane z tym forum.
Zgadzam sie z Wami Dziewczyny w 100%

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, pokłóciłam się wczoraj z Tżtem i to pierwszy raz w ten sposób, w ogóle wczoraj zachowywał się w stosunku do mnie jak mąż z 20 letnim stażem i taką obojętnością, dawno już nie płakałam, a wczoraj nie mogłam przestać i dziś wyglądam jak zombie

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

acha i miałam napisać o tych musujących kulach do kąpieli z Biedronki - któraś z Was prosiła o relacje. Ja miałam tylko jedną na wypróbowanie i powiem, że była świetna. Zabarwiła mi wodę w wannie na różowo, pięknie pachniała i na skórze zostawiła taką powłokę jak po oliwce - niestety do biedronki mi nie po drodze,ale jak już będę w okolicy, to zakupię tych kulek na zapas. polecam

widze, ze wczoraj byl jakis fatalny dzien. nie dosc, ze spiecie na wątku to jeszcze w zyciu prywatnym... ale trzeba myslec pozytywnie

co do kulek..mmmm.. z chcecia bym je wyprobowala, ale mam tutaj tylko pryszcic, a do umywalki sie nie zmieszcze

Cytat:

Wczoraj pisałam wam o cenach obrączek u mojego jubilera. Porozmawiałam z Tż i zdecydowaliśmy, że kupimy już obrączki. On niby twierdził, że może cena spadnie do przyszłego roku, ale ja mu uświadomiłam, że nie spotkałam się, żeby ktoś obniżał ceny zwłaszcza, że obrączki to dość chodliwy towar, a nawet jeśli to o 100zł najwyżej, a wzrosła w ciągu miesiąca o 400zł. I teraz pytanie od was. Zrobiłam wstępną selekcję bo umówiliśmy się, że ja mu pokażę, które mi się podobają, a on powie które z tych mu się podobają i coś wybierzemy. To 3 faworyci moi. Co myślicie?? Które najładniejsze??
mi sie podobają w takiej kolejnosci jak wkleilas 1, 2, 3

Cytat:
Jeśli się uda, to za 1,5 godz będę mierzyła suknie, więc trzymajcie kciuki , żeby TŻ chciał ze mną podjechać do jednego salonu (bo nie mam z kim dzisiaj jechać, a samej nie chcę!)

Miłej soboty
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 12:12   #3514
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
A co, jak już będziesz mężatką, to Cię Mąż nie będzie puszczał na babskie spotkania?
Nie no aż tak to nie będzie, pewnie że by puścił na wypad ale wtedy z pewnością będę mieć ograniczenia czasowe nie to co teraz
Stary 2011-10-15, 12:23   #3515
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
[RIGHT][LEFT]Hej Kochane ja sie dalej czuje fatalnie.. dodatkowo mam kaszel TZ rano probowal sie przytulac, buziakowac i drapal mnie po pleckach (couwielbiam) ale udawalam, ze spie czekam az mi wyjasni o co wczoraj mi chodzilo... na szczescie dzisiaj jest w pracy to moze do wieczora ochlone
Zdrowiej Ale coś mi się wydaje, że wieczorem zostaniesz uleczona
Stary 2011-10-15, 12:29   #3516
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Ale ja niektórym z Was zazdroszczę magistra! Ja nadal nie mam pierwszego rozdziału, a ,co najgorsze, obronę będę mieć w lipcu- tydzień lub dwa przed ślubem!

Uwaga, pierdoła o fasolce:
pomyślało mi się dzisiaj, że chyba chcę odstawić tabsy nie po ślubie, ale wcześniej- już tak koło maja i nawet powiedziałam TŻowi, że trudno i w razie czego przeboleję jakoś okres na ślubie, ale będzie zmuszony chodzić ze mną wymieniać tampony Bo zachciało mi się dzidziusia... Dziewczynki, malutkiej, kochanej, pucatej i pięknej po mamusi W pon się zapytam ginekologa ile trzeba odczekać po tabletkach - ja w tych kwestiach jestem zielona
To ja Ci powiem, że podziwiam, że chcesz to tak w ostatniej chwili bronić Ja teraz się broniąc zdychałam z nerwów, a co dopiero gdyby to miało być tuż przed ślubem... Moja rada: napisz tego szita jak najszybciej, bo nie wiesz, ile jeszcze poprawek będzie Ci promotor kazał zrobić i próbuj się bronić w czerwcu! Powiedz, że Ci zależy, że ślub itd. Bo naprawdę takie stresy sobie fundować tuż przed ślubem to nic fajnego...

Co do fasolki - odstaw sobie w maju, ale zabezpieczajcie się dalej, najlepiej przynajmniej do ślubu. Po odstawieniu trzeba odczekać parę miesięcy, łykając przy tym najlepiej kwas foliowy. Oczywiście jeszcze dopytaj gina, ale z tego co wiem, nie powinniście od razu po odstawieniu tabletek szaleć

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
A teraz smutniejsza wiadomość. Tż wyjeżdża w poniedziałek na 2 tygodnie w delegację na drugi koniec Polski Zostanę sama w mieszkanku i się będę bać przez to. Zawsze jak jestem sama to mam jakieś schizy (za dużo horrorów) Dobrze, że Wy jesteście to mi umilicie wieczory.

No i dzisiaj zostało mi 11 miesięcy do ślubu
Współczuję Kochana, 2 tygodnie to dla mnie niewyobrażalny okres rozłąki na dzień dzisiejszy. Ale 3mam kciuki, żeby Ci szybko minęło
No i gratuluję 11 mdś

Cytat:
Dziewczyny, pokłóciłam się wczoraj z Tżtem i to pierwszy raz w ten sposób, w ogóle wczoraj zachowywał się w stosunku do mnie jak mąż z 20 letnim stażem i taką obojętnością, dawno już nie płakałam, a wczoraj nie mogłam przestać i dziś wyglądam jak zombie
Oj Kochana, mam nadzieję, że szybciutko się pogodzicie Nie chce mi się wierzyć, że TŻ podszedł do Ciebie z obojętnością, może po prostu przez wkurzenie był zimny i tak to wyglądało, ale na pewno w środku szalały Mu emocje... przecież kocha Cię nad życie Mnie się zdaje, że Wasz związek już jest tak długi, że po prostu nie wystarcza Wam już mieszkanie oddzielnie i to może rodzić różne frustracje i jak tylko zamieszkacie razem, to wszystko będzie super.

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Wczoraj tak z podpierduchy podsunęłam TŻowi różne zdjęcia sukien. Fasony maści wszelakiej i kazałam mu wybrać 5, które mu się najbardziej podobają i po raz kolejny utwierdziłam się w tym, że podobają nam się te same fasony Tylko biedny przerażony pytał: "ale nie ubierzesz takiej szerokiej, wielkiej, prawda? - Nie chcę się o Ciebie potykać"
Co się dziwić, nasze chłopy nawykłe do naszych drechów, dżinsów, ewentualnie krótkich spódnic mają prawo się bać rozłożystych kiec Chociaż mój i tak jest w dobrej sytuacji, bo mi się czasem zdarza włożyć długą zwiewną spódnicę, to wie mniej więcej, jak sie ze mną obchodzić

Cytat:
i teraz już widzę jakieś dziwne teksty, aluzje, jedne piszą mniej drugie piszą mniej i po co wam to? po co to obrażanie się? nena zapodała świetny pomysł i tego się trzymajmy... a po tej całej aferze już widzę że niektóre się wycofały, Maxwelka mówisz że przeczytalaś tu słowa które w ciebie jakoś ugodziły... ja też takie słowa pzeczytałam i co... i dalej się udzielam... mam dośc tych dziwnych aluzji.... tyle w temacie z mojej strony...
Zgadzam się, ja też bym już nie chciała czytać tych ironicznych aluzji, że nie powinnyście pisać tego czy tamtego, bo jest to źle widziane. Od razu się nie przyjemnie robi, jak coś takiego się czyta.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Weszłam dzis na net bo troche sie otrzasnełam ze swoich kłopotów (na 4 dni sie zaknełam w domu bez telefonu i tylko z czesiowym dostepem do neta) Pomogło...a wczoraj dowiedzielismy się, że ojciec Tż bierze za miesiąc- uwaga ŚLUB!!!!

Nie chcieliśmy zapraszać jego partnerki bo to dziwna baba....a teraz co mamy zrobić? Jak ją zaprosimy to połowa Tz rodziny nie przyjdzie....

Tż ma zagwostke i dół od wczoraj..a co ciekawsze..ojciec go jeszce nie powiadomił..tylko poprosił o świadkowanie Tz siostre...
Osz cholera, to się porobiło.... sama nie wiem, co Ci poradzić :/ A czemu połowa rodziny TŻta miałaby nie przyjść, która połowa, od Jego Mamy? Chyba tym bardziej powinni przyjść, żeby wspierać Twoją Mamę...
Kurde, bo jak nie zaprosicie nowej żony Ojca, to On sam się może obrazić i nie przyjść...

Cytat:
Wczoraj pisałam wam o cenach obrączek u mojego jubilera. Porozmawiałam z Tż i zdecydowaliśmy, że kupimy już obrączki. On niby twierdził, że może cena spadnie do przyszłego roku, ale ja mu uświadomiłam, że nie spotkałam się, żeby ktoś obniżał ceny zwłaszcza, że obrączki to dość chodliwy towar, a nawet jeśli to o 100zł najwyżej, a wzrosła w ciągu miesiąca o 400zł. I teraz pytanie od was. Zrobiłam wstępną selekcję bo umówiliśmy się, że ja mu pokażę, które mi się podobają, a on powie które z tych mu się podobają i coś wybierzemy. To 3 faworyci moi. Co myślicie?? Które najładniejsze??
Hm, wszystkie są śliczne, ale mi się najbardziej podoba 3 wzór

Cytat:
Oo, będzie gosza w kiecy! 3mają się 3mają nasze kciukasy!

Kurcze, też nie mogę znaleźć tego "Nie mów pannie młodej" wszędzie się trzeba rejestrować, płacić albo podawać nr telefonu... Jak któraś znajdzie, to wklejać proszę

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 12:42   #3517
justyna_g4
Zakorzenienie

Dziękuję wam za rady, czy oceny (jak zwał tak zwał). Mnie jakoś te pierwsze urzekły i nie mogę teraz o żadnych innych myśleć. Przejrzę jeszcze raz stronę jubilera i jutro zapytam Tż, które jemu się najbardziej podobają i będę mieć nadzieję, że powie, że te co mi.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 12:45   #3518
Brydzia_
Zakorzenienie

Ja w kwestii tabletek mam taki problem... że tż od razu po ślubie chce się starać o dziecko. Sama jestem jak najbardziej za ale tu pojawia się problem właśnie... nie odstawie tabletek kilka miesięcy przed ślubem, bo znając moje szczęście w dniu ślubu będę miała okres A tż znowu nie chce po ślubie czekać kilku miesięcy. W tej sytuacji nie ma chyba rozwiązania które by zadowalały nas oboje

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 13:00   #3519
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
wstawiam wszystkie te udane i te nie udane jedne mi się podobają bardziej inne mniej pomimo że różnią się tylko szatą graficzną zdobień to każde wygląda inaczej
moje typy:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1318618349
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1318618349
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1318618349
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
To masz szczęscie że jej się spodobała
Ja swojej teściowej pokazałam ta kieckę na która dałam zaliczkę i tą Herm'sa a ona ani słowem sie nie odezwała Ja jesli ktoś nic nie mówi uwazam że nie sie nie odzywa bo sie nie podoba. Nie powiedziłą nic tylko cos zaczeła komentowac że przydłąby sie ramiaczka i od razu pokazuje jakie. Z tymi jej opisanymi ramiaczkami wyglądłabym jak bokser ale to szczegół. Ogólnie nie podobaja mi sie ramiaczka i nie sa mi polecane przez panie z salonów i w tym sie z nimi zgadzam w 100%. Swoją droga okrycie ramion tez mi już wybrała. Nie wciska mi niczego tak na chama ale czuje presje z jej strony. Nawet Tz zauwazył że razem z jej druga przyszła synowa tylko nadawały ale nie skomentowały konkretnie czy sie podoba czy nie. Byłam tez przez tesciowa lekko napastowana bo nie chciałam Tz uprasowac koszuli ale to rozmowa nie na dziś. Dobrze że chociaz Tż nie jest slepy i też zauważa że cos jej nie tak.

Ale sie rozpisałam.. ale musiałam sie wyżalić W koncu komu jak nie wam..

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale pamiętacie, że jak koszula będzie śnieżnobiała to suknia też musi być taka? Inaczej suknia będzie wyglądała na brudną lub zżółkłą. Trzeba to bardzo ostrożnie dobierać. Pewnie wszystkie to wiecie, ale mi powiedziała dopiero Pani w salonie, jak zamówiłam suknię. Dała mi kawałek materiału i powiedziała, że koszula powinna być jak najbardziej zbliżona kolorem (mam taką naturalną/ciepłą biel).
no właśnie mnie to przeraża, bo tyle jest odcieni bieli boję sie też o welon, że odcień będzie sie nie zgadzał bo biały będzie zbyt biały a ecru za żółty...
Cytat:
widzę że dzisiaj więcej osób ma ciężki dzień...
ja się zaczęłam przygnębiać, naszły mnie myśli ze wyglądam beznadziejnie w sukni :/ że mogłam jej nie kupować, że może wcale mi ta zimna biel nie pasuje
aż mi się płakać chce więc chyba czas iść spać
na pewno przejdzie...
Cytat:
Kolczyki śliczne i bransoletka też Niech kupuje

Cytat:

Ewusia, śliczne te welony! Aż sama zaczęłam oglądać i najprawdopodobniej będę miała coś takiego: http://moda.allegro.pl/welon-mgielka...865313354.html
oo, też świetny

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
dziękuję za opinię później jeszcze pisałam, ze zdecydowałam się jednak na inne nie na komplet, tylko sobie sama dobrałam od jednego sprzedawcy

Cytat:

Cytat:
Wczoraj tak z podpierduchy podsunęłam TŻowi różne zdjęcia sukien. Fasony maści wszelakiej i kazałam mu wybrać 5, które mu się najbardziej podobają i po raz kolejny utwierdziłam się w tym, że podobają nam się te same fasony Tylko biedny przerażony pytał: "ale nie ubierzesz takiej szerokiej, wielkiej, prawda? - Nie chcę się o Ciebie potykać"

to jest dobry pomysł żeby przynajmniej krój sukni przedyskutować z TŻem żeby później wtopy nie było ostatnio słyszałam historię, ze para wyćwiczyła jakiś układ na pierwszy taniec i w ogóle, ale pan młody nie wiedział ze jego wybranka ma suknię typu princeska z trzema kołami itp i jak ją zobaczył to powiedział, że w takim razie on nie będzie z nią tańczył tego układu bo bie będzie sie potykać o jej kieckę no i nie zatańczyli... pokiwali się tylko, wszystkie ćwiczenia na marne poszły....

Cytat:
u mnie 203
o rany, a u mnie równe 200 dziś no to pijemy

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Niestety chyba nie ma wyboru i zaprosimy tescia samego...inaczej od razu możemy pożegnac sie z fajnym ślubem, Tż mama tego nie przeżyje..
fatalna sytuacja współczuję
Cytat:

1 i 3 dla mnie troszkę zbyt ozdobne ale ładne
Cytat:
i czekam na relację

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 13:06   #3520
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Na TLC właśnie leci powtórka Nie mów pannie młodej. Oglądam, bo wczoraj zapomniałam.
Stary 2011-10-15, 13:09   #3521
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Na TLC właśnie leci powtórka Nie mów pannie młodej. Oglądam, bo wczoraj zapomniałam.
ja to włączyłam przypadkiem wczorj wieczorkiem i obejrzałam ta laska nie przypadła mi do gustu kompletnie...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 13:22   #3522
(kicia)
Zakorzenienie

Kurcze napisałam wam takiego długiego posta i się nie zapisał eh

Tak w ogóle to hej lachonki

I koniec kłótni nikt tu nie będzie się dzielił. I nie obrażać się bo nie ma o co

Kocur sytuacja nie ciekawa nawet nie wiem co doradzić bo czy tak czy tak może być niemiło.

Nena też myślałam że wy się nie kłucicie. mam nadzieję że się szybko pogodzićie

Dziękuję za opinie w sprawie zaproszeń wybór będzie trudny. Kupiłam dziś papier ecru 120g satynowany matowy. Podobał mi się taki lekko błyszczący ale 1zł za kartkę przy 60sztukach to trochę szkoda.

Po drodze zaszłan do jednego salonu z sukniami zapytać o cenę welonu niestety nie mieli w całe takich. I tak jak wchodziłam bałam się że spodoba mi się jakąś suknia bardziej niż moja i będzie problem. Ale o dziwo nie. Wszystkie wydawały mi się takie nijakie i mam nadzieję że tak już zostanie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 13:26   #3523
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Dziękuję za opinie w sprawie zaproszeń wybór będzie trudny. Kupiłam dziś papier ecru 120g satynowany matowy. Podobał mi się taki lekko błyszczący ale 1zł za kartkę przy 60sztukach to trochę szkoda.

Po drodze zaszłan do jednego salonu z sukniami zapytać o cenę welonu niestety nie mieli w całe takich. I tak jak wchodziłam bałam się że spodoba mi się jakąś suknia bardziej niż moja i będzie problem. Ale o dziwo nie. Wszystkie wydawały mi się takie nijakie i mam nadzieję że tak już zostanie
To kolejny dowód na to, że ta, którą zakupiłaś to Twoja wymarzona.
Stary 2011-10-15, 13:27   #3524
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
u mnie jeszcze nie. zastanawiam się ciągle nad projektem jeszcze. może w przyszłym tygodniu się za to zabiorę tak na porządnie

Kindziu, ja wczoraj do swojego mówię " Misiek, mam ci do pokazania jeden taki kawałek i musisz go posłuchać bo to bym chciała na pierwszy taniec" no a on " OK, ale później mi pokażesz" no to ok. Poszliśmy do niego, odpaliłam laptopa a on mi go zajął a potem na koniec wyłączył Pytam się dlaczego mi laptopa wyłączył? a on że "to ty chciałaś usiąść do kompa?? myślałem że dla mnie go włączyłaś?" ręce mi opadły ale ok, mówię że idę go odpalić bo chcę mu tą piosenkę pokazać, a on do mnie "a nie możesz później" no więc ja że nie. Na co on " no ale proszę, choć zagramy w scrabble a potem mi pokażesz" - u mnie uparcie że nie bo to zajmie 10 minut raptem albo i mniej. No to TŻ powiedział " ok, ok zgadzam się na tą piosenkę cokolwiek to jest tylko chodź zagrajmy w te scrabble" no i niech no mi tylko zdanie zmieni teraz jak nic. Biedny nawet nie wie co go czeka z moją inwencją twórczą to taki układ wymyślę że jeszcze będzie mnie błagał żeby było coś innego

Dziękuję za filmik uwielbiam od wczoraj za mną ten kawałek łazi
nie wiem chłopak w co sie pakuje

Cytat:
Zdrowiej Ale coś mi się wydaje, że wieczorem zostaniesz uleczona
dzieki a wieczorkiem to zobaczymy

a ja nie mam TLC no tak, czego moglam sie spodziewac po abonamencie 14,90
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 13:32   #3525
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo, fajnie, że napisałaś Od razu sobie zaznaczyłam, żeby nagrywało mi wszystkie odcinki nie trzeba będzie pilnować.

Cytat:
To świetny objaw

O, reklama się skończyła, oglądam

Stary 2011-10-15, 13:36   #3526
arletka1313
Zakorzenienie

cześć, u mnie dziś śnieg padał

ale ładne obrączki, pierwsza mi sie najbardziej podoba
miłego dnia, będę do was zaglądac.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

u mnie już 105 dni!!!!
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 13:43   #3527
Chatka
Wtajemniczenie

Nie no, LOL: "Kamil musi się spieszyć, żeby zorganizować BEACIE wymarzony ślub" jakie tam w ogóle lecą teksty

Już pomijając, że to program amerykański i w Ameryce organizacja wesela w 2 tygodnie jest jak najbardziej realna, ale u nas? przecież tam chyba jakiś sam najgorszy szajs już został... Już nie mówiąc o tym, że w sukni wyglądała bardzo ładnie, a zaczęła marudzić.

Stary 2011-10-15, 13:48   #3528
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Nie no, LOL: "Kamil musi się spieszyć, żeby zorganizować BEACIE wymarzony ślub" jakie tam w ogóle lecą teksty

Już pomijając, że to program amerykański i w Ameryce organizacja wesela w 2 tygodnie jest jak najbardziej realna, ale u nas? przecież tam chyba jakiś sam najgorszy szajs już został... Już nie mówiąc o tym, że w sukni wyglądała bardzo ładnie, a zaczęła marudzić.
Też mi się ta suknia bardzo podoba a laska zachowuje się księżniczkowato. Wiadomo, że facet zawsze inaczej będzie podchodził do spraw organizacyjnych, ale się stara
Stary 2011-10-15, 14:06   #3529
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mi się ta suknia bardzo podoba a laska zachowuje się księżniczkowato. Wiadomo, że facet zawsze inaczej będzie podchodził do spraw organizacyjnych, ale się stara
Powinni zrobić polskie Bridezilla i tam ją umieścić Co za panna, bez kitu, wszystko jej nie pasowało, a chłopak przecież myślał głównie o tym, żeby jej się podobało. Przerobiła totalnie kieckę, a na koniec jak powiedział, że wygląda zupełnie inaczej, niż jak ją kupował, to ta: "ale co to moja wina?"

A najbardziej mnie bawi, że oni kompletnie nic ze sobą nie ustalili. Tzn. rozumiem, że przez 2 tygodnie się mieli nie kontaktować, ale co... wcześniej w ogóle nie rozmawiali na ten temat? Poza tym sam program jest robiony tandetnie, zalatuje latami 90tymi... a w dodatku tworzony jest przez amerykanów żal, bo naprawdę mogli fajny program zrobić, ale widzę, że a nie program...

Stary 2011-10-15, 14:13   #3530
arletka1313
Zakorzenienie

dziewczyny co myślicie o tym żeby rodzicom kupić obrazy np z papieżem?
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 14:15   #3531
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Powinni zrobić polskie Bridezilla i tam ją umieścić Co za panna, bez kitu, wszystko jej nie pasowało, a chłopak przecież myślał głównie o tym, żeby jej się podobało. Przerobiła totalnie kieckę, a na koniec jak powiedział, że wygląda zupełnie inaczej, niż jak ją kupował, to ta: "ale co to moja wina?"

A najbardziej mnie bawi, że oni kompletnie nic ze sobą nie ustalili. Tzn. rozumiem, że przez 2 tygodnie się mieli nie kontaktować, ale co... wcześniej w ogóle nie rozmawiali na ten temat? Poza tym sam program jest robiony tandetnie, zalatuje latami 90tymi... a w dodatku tworzony jest przez amerykanów żal, bo naprawdę mogli fajny program zrobić, ale widzę, że a nie program...
No, nadawałaby się do Bridezilli
A na miejscu tego kolesia to bym się obraziła o tę kieckę - serio
A odnośnie do samego programu, to powiem tyle, że jeszcze żadna polska wersja znanego programu mnie nie zachwyciła. Wszystko jest jakieś takie tandetne i sztuczne - bardziej niż gdzie indziej
Stary 2011-10-15, 14:26   #3532
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
Hm, nie wiem, ale jako podziękowanie? To chyba zależy od tego, jak bardzo religijni są Wasi Rodzice... No i jakby na coś takiego zareagowali. Moi np. są bardzo religijni, ale nie wiem, czy chcieliby dostać obraz z papieżem jako podziękowanie na ślubie. Rodzice TŻta natomiast zupełnie nie są religijni, więc Oni by się dopiero zdziwili

Jak chcecie obrazy, to może jakieś swoje zdjęcia ładnie oprawione? Albo ostatnio widziałam fajną rzecz na jednym filmiku ślubnym - dali rodzicom swoje karykatury w ślubnych strojach, ale nie takie przesadzone, tylko takie bardzo radosne, fajnie to wyglądało

Stary 2011-10-15, 14:29   #3533
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

u mnie już 105 dni!!!!
Gratulacje 105 dni ja czekam na rok do ślubu...już nie długo. Ostatnio się zastanawiałam nawet czy nie jestem ostatnią z PM tutaj na wątku.

U mnie już nie dużo brakuje i też zacznie padać.
Co do obrączek dziękuję. Ja jestem taka niezdecydowana, że szok i pewna będę wyboru tylko wtedy jak Tz przyjdzie i powie, że właśnie te pierwsze mu się podobają. Ja w sumie jestem na nie zdecydowana, ale jak on będzie chciał inne to nie wiem...

Cytat:
kupić z jakiej okazji??

Laura

Stary 2011-10-15, 14:31   #3534
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
No, nadawałaby się do Bridezilli
A na miejscu tego kolesia to bym się obraziła o tę kieckę - serio
A odnośnie do samego programu, to powiem tyle, że jeszcze żadna polska wersja znanego programu mnie nie zachwyciła. Wszystko jest jakieś takie tandetne i sztuczne - bardziej niż gdzie indziej
No właśnie ja nie wiem, o co w tym chodzi... Czy naprawdę tylko w TVNie mamy dobrych operatorów i montażystów? Większość programów robionych przez polskie staje jest jakieś takie bez smaku.. Jakby na siłę. Może to też kwestia tego, że Polacy nie potrafią zachowywać się jeszcze przed kamerami, bo stosunkowo od niedawna mają z nimi do czynienia i nie są obecne w ich codziennym życiu, jak w Ameryce. Ale mimo wszystko dobry operator w takich programach jak np. Mam talent nawet mało wyraźistą postać fajnie potrafi pokazać, zmontować... A wszystkie te inne programy to takie flaki z olejem

Stary 2011-10-15, 14:35   #3535
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Popatrzyłam teraz na stronę naszego jubilera bo chciałam zerknąć na cenę czy dużo wzrosły. On tam ma ceny podzielone na obrączki jednokolorowe, dwukolorowe, trzy kolorowe i później podział na 3mm,4mm,5mm,...

I patrzę sobie na 6mm tak orientacyjnie. Ostatni raz jak patrzyłam to kosztowały 1600zł, a teraz 2000zł
Teraz zaczynam żałować, że nie kupiliśmy. A Tż stwierdził, że jak teraz idzie do góry to kiedyś zacznie spadać. Właśnie ogarnęło mnie przerażenie.
Jak byliśmy z Tż w galerii, to sprzedawca w Aparcie też radził, aby już rozglądać się za obraczkami, bo ceny cały czas idą do góry i wątpie żeby spadły do przyszłego roku I tu sama nie wiem, bo wszyscy na około się dziwią, że kupować tak wcześnie to jakaś głupota, bo przecież tyle czasu zostało (u nas 9 miesięcy) Tylko tak się mówi, ale przed ślubem jest mase wydatków i 400 zł więcej to naprawde sporo, więc niebawem ponownie poruszę temat zakupu

Cytat:
widzę że dzisiaj więcej osób ma ciężki dzień...
ja się zaczęłam przygnębiać, naszły mnie myśli ze wyglądam beznadziejnie w sukni :/ że mogłam jej nie kupować, że może wcale mi ta zimna biel nie pasuje
aż mi się płakać chce więc chyba czas iść spać
Skoro to był Twój pierwszy typ, to na pewno ten najlepszy! Ja np zawsze tak mam W dniu ślubu dojdzie jeszcze makijaż, fryzurka dodatki, wiec na pewno będziesz wyglądać olśniewająco i na nowo się do niej przekonasz

Cytat:
Ja strasznie lubię czytać (i pisać) o rękawach, pieczeniu i ciastkach. Więc zachęcam też innych.

W ogóle się nie przejmujcie dziewczyny - piszcie jak zawsze. To ma być przyjemność i odstresowanie, a nie kolejny stres.

Nie wiem czy pamiętacie jak się zastanawiałam nad tym organizerem za 90 zł. Któraś z Was poleciła mi link na Allegro i zdecydowałam się:
http://allegro.pl/plan-organizacyjny...876431679.html

Co prawda aukcja się skończyła niedawno i nie zdążyłam, ale napisałam do Pani i wystawiła jeszcze raz. I tak: ma koszulki w środku na dokumenty. Bardzo się cieszę, bo strasznie lubię takie pierdółki.
Hmmm, super ten organizer! Szkoda, że jestem w dołku finansowym Ale to faktycznie może być fajna pamiątka!

Cytat:
To ja prosiłam o relacje. Skoro tak polecasz to chyba się wybiorę i kupię. A z Tż na pewno wszystko będzie dobrze

Mój Tż idzie dzisiaj na imprezę firmową. Bardzo nie lubię tek imprezy bo mam bardzo złe skojarzenia z nią. Kiedyś wam opowiadałam... Dzisiaj się okazało, że musi być jutro na 8 w straży bo chodzi na kurs przedmedycznej pomocy czy jakoś tak i nie będzie mógł siedzieć na tej imprezie do rana (co mnie w ogóle nie martwi) z tym, że będę musiała po niego jechać ale to spoko.

Mnie się najbardziej podobają 3-cie, choć może nie jestm obiektywna, bo my chemy całe obrączki z żółtego złota

Cytat:

u mnie już 105 dni!!!!
Łaaał śnieg, no nie, na całego się u mnie budzi magia świąt (to już chyba choroba)

Instagram

Edytowane przez kleo111
Czas edycji: 2011-10-15 o 14:36 Powód: literówka
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 14:48   #3536
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Jak byliśmy z Tż w galerii, to sprzedawca w Aparcie też radził, aby już rozglądać się za obraczkami, bo ceny cały czas idą do góry i wątpie żeby spadły do przyszłego roku I tu sama nie wiem, bo wszyscy na około się dziwią, że kupować tak wcześnie to jakaś głupota, bo przecież tyle czasu zostało (u nas 9 miesięcy) Tylko tak się mówi, ale przed ślubem jest mase wydatków i 400 zł więcej to naprawde sporo, więc niebawem ponownie poruszę temat zakupu
No własnie tego się boję, że zamiast spaść to jeszcze wzrosną. My mamy jeszcze ponad rok i zdecydowaliśmy, że kupimy bo w ciąg miesiąca cena wzrosła o 400zł wiec jak do przyszłego roku jeszcze raz tyle wzrośnie. Moja mama rozmawiała z koleżanką, która pracuje u złotnika i ona jej powiedziała, że cena złota cały czas się waha i teraz np spadła ostatnio ale ceny wyrobów jubilerskich nie.

Laura

Stary 2011-10-15, 15:09   #3537
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

MARGIDA melduję z radością, że baba wg Twojego przepisu wyrosła jak szalona i chyba zjem ją na ciepło, bo pachnie bosko. Wlałam do niej mój ulubiony olejek migdałowy
Stary 2011-10-15, 15:12   #3538
M_ilkaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja strasznie lubię czytać (i pisać) o rękawach, pieczeniu i ciastkach. Więc zachęcam też innych.

W ogóle się nie przejmujcie dziewczyny - piszcie jak zawsze. To ma być przyjemność i odstresowanie, a nie kolejny stres.

Nie wiem czy pamiętacie jak się zastanawiałam nad tym organizerem za 90 zł. Któraś z Was poleciła mi link na Allegro i zdecydowałam się:
http://allegro.pl/plan-organizacyjny...876431679.html

Co prawda aukcja się skończyła niedawno i nie zdążyłam, ale napisałam do Pani i wystawiła jeszcze raz. I tak: ma koszulki w środku na dokumenty. Bardzo się cieszę, bo strasznie lubię takie pierdółki.
fajny ten organizer lubię ogladać takie rzeczy, ale z korzystaniem z nich już gorzej - przestałam kupować kalendarze, organizery itp bo nie uzupełniam ich

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
MARGIDA melduję z radością, że baba wg Twojego przepisu wyrosła jak szalona i chyba zjem ją na ciepło, bo pachnie bosko. Wlałam do niej mój ulubiony olejek migdałowy
oooooooo a ja juz tak dawno nic nie piekłam
a tak w ogóle to smacznego
Stary 2011-10-15, 15:24   #3539
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

prawidłowa reakcja
ja nawet bardziej lubię oglądać suknie teraz jak już mam swoją niż wcześniej, bo wcześniej mnie to tylko stresowało, bo jeszcze czekał mnie zakup, a teraz oglądam z przyjemnością, bo i tak żadna mi się bardziej nie podoba niż moja
Cytat:
no nie wiem zależy czy rodzice są religijni... ogólnie pomysł z obrazem nie jest zły, ale może jednak jakiś inny temat tego obrazu
my chcemy naszym dać nasze zdjęcia z sesji narzeczeńskiej (o ile ładnie wyjdą) oprawione i coś jeszcze do tego
Cytat:
dokładnie takie sztuczne te polskie wersje są

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 15:34   #3540
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
mi sięnajbardziej podobają trzecie, ale nie jestem obiektywna, bo moje są zupełnie proste i nie znam się na takich łączonych z wzrokami

Cytat:
za mierzenia i ewentualne zdjęcia

Cytat:
Ja w kwestii tabletek mam taki problem... że tż od razu po ślubie chce się starać o dziecko. Sama jestem jak najbardziej za ale tu pojawia się problem właśnie... nie odstawie tabletek kilka miesięcy przed ślubem, bo znając moje szczęście w dniu ślubu będę miała okres A tż znowu nie chce po ślubie czekać kilku miesięcy. W tej sytuacji nie ma chyba rozwiązania które by zadowalały nas oboje
a może odstaw już teraz (używajcie innych metod) i poobserwuj cykl. Jesli masz dość regularny, to będziesz potrafiła ocenić, czy w dniu ślubu wypadnie ci @. Jeśli koło np. kwietnia stwierdzisz, że niestety @ dopadnie Cie w dniu ślubu, to zaczniesz kolejne opakowanie

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości