|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#44041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
Ja ścinam niedługo znowu, pójdę do tej samej, co mi właśnie tak fajnie obcięła Cytat:
A tam, saszetkę można kupić Ciężko zdecydować, co wypróbować hihi - może masło mango Cytat:
![]() Jutro śpię w naszym przyszłym domku, tam miększa woda, nie wiem, co wziąć, żeby ładnie było. Pottersa na pewno, może alterrę granat i keratynę, bs też będzie potters i żel bielendy do stylizacji. Pójdę spać z odciśniętym żelem, zawinięte w pieluchę, może przetrwają do rana
|
|||
|
|
|
#44042 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW taki blog - mały nieszkodliwy autolans ![]() Zdjęcia w dzienniku regeneracji: KLIK. I wcześniej mniej udana trwała KLIK Cytat:
![]() Na pierwszym to Ci ładnie Ale Twoje własne lepsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdecydowałam! Psikadło Hydrolat migdałowy, kropla aloesa 10x, kropla keratyny, kropla oleju jojoba Faktycznie keratyna pachnie jak maggi :EPytanie mam: co sądzicie o dawaniu keratyny na skalp? Jakieś za i przeciw? Jakieś reakcje skóry? |
||||
|
|
|
#44043 |
|
Zakorzenienie
|
a olejek rycynowy nakładacie na suche włosy?
|
|
|
|
#44044 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Anwen witaj
![]() znam siostrzyczkę z MM, Ciebie z bloga i z jej makijaży na Tobie, piękne obie a w ogóle to blisko chyba mieszkacie (Z-ść) Cytat:
a poza tym masz śliczny odcień, szkoda go ruszać ![]() miodkiem co najwyżej ![]() Cytat:
![]() zdrówka ![]() Cytat:
albo w półkole, będzie pięknie jak odsłonisz ten spód (chciałabym tak ufać fryzjerce :x) Cytat:
Cytat:
2. Cytat:
![]() oj już nie tak, Sylwestrowy niepocieszony na suche zwykle, albo w dodatku do maski/odżywki
|
|
|
#44045 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale super blask Cytat:
Haha dzięki, ale za mną dopiero 3 miesiące pielęgnacji, mam nadzieję że zapał mi nie minie Masz piękne włosy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Obejrzałam Twój album i muszę powiedzieć że masz przepiękne włosy Cytat:
Kurczę, ale to miło że kogoś zainspirowałam, micha się sama cieszy Cytat:
Tylko po co twarz zamazywałaś? I tak Cię znamy, znajdziemy i zjemy :P Po przyjeździe do domu czekała na mnie paczuszka z keratyną i pantenolem. Umyłam włosy szamponem Isana Med, d/s Isana do włosów farbowanych plus keratyna (no przecież musiałam od razu wypróbować ale wali jak Maggi), z której ilością chyba przesadziłam, jako b/s i stylizacja w jednym Pantene do loków. Teraz plunking i nałożę trochę męskiego żelu z Isany. Wiem, zestaw dziwny i niezbyt fajny ale wszystkie włosowe kosmetyki powywoziłam na stancję i mało co zostało mi w domu
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-10-14 o 22:54 |
||||||||
|
|
|
#44046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę się doczekać aż zobaczę Twoje włosy na żywo ![]() Cytat:
Ja dałam chyba o wiele za mało bo efektu nie widzę ![]() Spróbowałam ciemnoróżowego Hegrona jako b/s do reanimacji. Pachnie jak Pantene. Konsystencja bardziej cywilizowana, bardziej gęsty. Efekt OK Chyba znam już jeden z powodów, dlaczego szampon BD (natura) niektórym szkodzi. Wysokie pH - ok.8 (Dorwało dziecko papierki lakmusowe BD 8, żel aloe 7, kawa z mlekiem 8, sok z cytryny 2/3)Miłego dnia, ja znowu do pracy ;] Mam nadzieję że sprawnie pójdzie
|
||
|
|
|
#44047 |
|
Zakorzenienie
|
anwen witaj
co do trwalej to nie rob ja co prawda wpadam tu sporadycznie teraz ale caly czas jestem na biezaco z wami
|
|
#44048 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jak powiedziałam, tak robię włosom dwudniowe SPA Na noc maska z Kallosa mlecznego z miodem, hydromanilem i żelem lnianym, rano zmylam i do wieczora pochodzę w Heenarze Stukło mi 3 miesiące z wami ![]() Z racji tego postanowiłam sobie zrobić "rocznicowy" prezent i ukręcić serum keratynowe wg receptury z ZSK Paczka mazideł przyszła tak wielka, że padłam z wrażenia Może sieję teraz niezdrową konkurencję, ale wydaje mi się, że ZSK wychodzi taniej od Mazideł.Maliniarko, nie jesteś już lisiczką Odrost zniknął![]()
|
#44049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodałam 20 ( ![]() Ten ciemnoróżowy Hegron, tzn że cała butelka ciemna a nie tyko zakrętka? Widziałam go ostatnio w sklepie i się zastanawiałam ale jednak odpuściłam, ostatnio większość mojego keszu wydaję na piwo Cytat:
Chwal się efektami koniecznie ![]() Dziewczyny czy jak dodaję keratyny do odżywki d/s to mogę dodać jeszcze pantenol? W ogóle możecie napisać swoje spodoby na keratynę?
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-10-15 o 12:21 |
||
|
|
|
#44050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ależ miłą miałam niespodziankę - przyszłam do pracy i okazało się, że niepotrzebnie, bo biuro jednak nie pracuje Wyspałam się, pokazałam się że mi zależy i wyrażam gotowość, i jeszcze zostałam podwieziona prosto na ZAKUPY ![]() (nic włosowego tym razem Najpierw pozabawiam się z produktami z ZSK )
|
||
|
|
|
#44051 |
|
Zadomowienie
|
Dodaję obiecane zdjęcia - po cięciu. Wiem, że jakość jest słaba, ale robiłam je komórką przy słabym świetle. To jaśniejsze zdjęcie jest robione z lampą błyskową, więc kolory są trochę oszukane.
Ogólnie, włosy nie są w najlepszej formie, bo użyłam zestawu KCKT + KCCC, a wcześniej włosy umyłam Joanną z makiem. Jednak najlepszy jest dla mnie szampon użyty przed KCKT i KCCC, ale się przeprowadzałam i zapomniałam go ze sobą wziąć:/ |
|
|
|
#44052 |
|
Zakorzenienie
|
małgosia - jak dla mnie śliczne, możemy się zamienić
![]() Ajrisz mierzy pH: /skala wg zdjęcia ze strony ZSK / Hipp nie wyszedł, pH między 5 a 6 czyli bardzo ślicznie. Hegron neutralny Te dwa szampony z SLS mnie zawiodły, takie mają mieć "pH neutralne dla skóry" ;] Zacznę do sklepu chodzić z paseczkami
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-10-15 o 13:16 |
|
|
|
#44053 |
|
Zakorzenienie
|
małgosia, zamień się włosami! Dopłacę
|
#44054 |
|
Zadomowienie
|
Czyli gdyby zakwasić czymś BD to może być lepiej? Ostatnio się zastanawiam czy mi służy
![]() małgosia - łaaadnie!
|
|
|
|
#44055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ot małe ryzyczko
|
|
|
|
|
#44056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj chyba też sobie jakieś papierki skołuję ![]() W ramach czesania i reanimacji zrobiłam płukankę lniano-keratynową z kroplą jojoby i NMFu, ciekawe co z tego wyjdzie przed zawinięciem w koszulkę było baaardzo fajnie Kurcze, ale miałam ze dwa takie kołtuniska aż myślałam, że nawet odżywka nie pomoże :/ Nie mam czasu codziennie moczyć i rozczesywać włosów, co tu zrobić, żeby się tak nie plątały? ![]() Wygońcie mnie do nauki |
|
|
|
|
#44057 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w dziennym świetle najlepiej ![]() Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
![]() (ufam, ufam ale teraz mam bardziej nieprzewidywalne włosy więc może byc róznie z poziomem zadowolenia - najwyzej spotkamy się teraz zebys ty mnie pocieszaął )Cytat:
![]() a jak w sklepie zaczniesz paski wyciagac to cię zaczną ekspedientki jak Eloe traktowac (ona opowiadała ze się o składy jej pytaja itp) - jak eksperta od kosmetyków - szycha bedziesz juz całkiem
|
|
#44058 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja Cię za to kojarzyłam z MM Eowinka nie raz pokazywała mi Twoje prace. Teraz mieszkam w Krakowie, a siostra w Lublinie, ale za zamościem bardzo tęsknie, a Ty skąd jesteś? Zdjęcie 1 poprawiane w PS dlatego lepiej wygląda, ale włosy też były w strasznym stanie. Cytat:
A prostowałam głównie z ciekawości, myślałam, że to na kilka miesięcy tylko, nie spodziewałam się, że tak długo będzie się to trzymać. Cytat:
Na trwałą się na pewno nie zdecyduje, jakby mi się teraz zniszczyły włosy po prawie 2 latach intensywnego o nie dbania to chyba bym się załamała Mam nadzieję, że naturalnie zaczną mi się znów falować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak chciałam się pobawić w małego chemika ![]() ![]() Cytat:
|
|
#44059 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Fajna zabawa
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo skończysz jak ja - pod mostem ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#44060 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Więc będę na glicerynę uważać, a tej Isany nigdy nie miałam i w tej sytuacji nie wiem, czy się zdecyduję Cytat:
Cytat:
Emolientowe odżywki też mi służą. Lżejsze zawsze mogę wzbogacić którymś z olejków. Tylko ten skalp... Dziś postanowiłam zaryzykować i zrobiłam sobie odżywkę specjalnie do skóry głowy z półproduktów z ZSK. Wyszła mi konsystencja mleczka, zapach nie odrzuca Wmasowałam sobie solidną porcyjkę w skalp i trochę we włosy i siedzę już dłuższy czas z lekkim niepokojem ![]() Jeśli nie wyłysieję po niej i będą efekty to podam przepis
|
|
#44061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#44062 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja jestem i tak zboczona chemicznie, najchętniej bym sobie pół laboratorium do domu zniosła
![]() Cytat:
Dałam za mało żelu albo za dużo wody. Trochę puch, ale pierwsze określenie jakie przychodzi mi do głowy to objętość Po płukance lnianej zamiast dwóch, trzech grubych loków w które zwija mi się połowa włosów mam taką luźną... mieszaninę Tylko grzywka wygląda jak przetłuszczona.. Pierwsze zdjęcie już po spacerze na dworze.Cytat:
Chociaż to i tak nic nie pomoże na plątanie przy głowie:/ Cytat:
|
|||
|
|
|
#44063 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wolę nie ryzykować Cytrynką i miodkiem dalej będę Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawa jestem tej odżywki do skóry głowy, napisz przepis koniecznie. |
||||
|
|
|
#44064 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Trochę ostatnio zaniedbałam wątek, ale o włoski dalej dbam Po ostatnim myciu zrobiłam płukankę octową. Jakie ja mam teraz błyszczące włosy! Nie mogę przestać się nimi zachwycać. Poza tym, czytam składy, uczę się i coraz więcej rozumiem. Z włosami też coś dobrego zaczęło się dziać- po myciu, z prawej strony, robią się grube korkociągi. Mam zapał, by coraz bardziej o nie dbać. I po cichu liczę, że może mnie ominie kryzys włosowy
|
|
|
|
#44065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i ostatnio zachwyciłam się Bingo shea i 5 alg ale odkryłam, że jeśli jej nie przedawkuję to fajnie zabezpiecza przed puszeniem i w sumie nawet służy nieźle włosom, nawet pomaga na skręt o dziwo. Jednak ograniczam stosowanie ze względu na zmywalność.Właśnie umyłam włosy, nie wypadło ich więcej niż zwykle, więc moja receptura chyba nie zabija Podaję przepis: Nawilżająco-regenerująca odżywka do skalpu by EIRI ![]() Wszystkie produkty pochodzą z ZSK oprócz oleju winogronowego, który pochodzi z Biedronki ![]() Składniki na ok. 60ml: -faza olejowa łącznie ok. 20ml: olej z pestek winogron 12ml olej jojoba 4ml olej awokado 2ml emulgator SLP 2ml -faza wodna łącznie ok. 40ml: mleczan sodu 2,5ml aloes zatężony 10% 2,5ml ekstrakt liposomowy z kofeiną i argininą 2,5ml witaminy All in One 1ml hydrolat różany 31,5ml W osobnych zlewkach łączymy fazę olejową i wodną, następnie wlewamy olejową do wodnej i całość mieszamy mieszadełkiem ok.2 minut. Potem można dodać szczyptę gumy ksantanowej (dodałam połowę łyżeczki o poj. 1ml) i olejek eteryczny 2-3 krople (dodałam 5, ale chyba za dużo). Konsystencja wyszła naprawdę cudowna, emulsja jest lekka, piankowa, delikatna i niezbyt tłusta. Dałam olejek eteryczny grejpfrutowy, więc pachniało mi cytrusową różą Przez jakiś czas po aplikacji czułam mrowienie na skórze i stąd uważam, że olejku eterycznego mogło być za dużo. Ewentualnie zadziałała tak kofeina. Reszty składników nie podejrzewam, bo wszystkie już testowałam i uczulenia nie było. Kiedy zmywałam odżywkę włosy były bardzo śliskie, widocznie nawilżone, wyglądały tak ładnie, że po myciu dałam tylko na parę chwil bingo z kaszmirem i stylizator, żeby zbytnio nie przeciążyć. Póki co wszystko gra, ale zobaczymy co będzie po wyschnięciu
|
|
#44066 | |
|
Wtajemniczenie
|
heloł
![]() dzisiaj się wyprostowałam lokówkosuszarką (czeka na baty )foto: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1318703414 ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#44067 |
|
Rozeznanie
|
Hej, laseczki. Nie mam czasu na czytanie, ani pisanie. Wrzucę moze tylko do codziennika.pa
Na szybko przejrzałam zdjęcia. biblu, cudnie po cięciu!!! Małgosiu, przepiękne są. Katie, fajnie w codzienniku, gładko,lekkie zawijanie na końcach, zdrowiutkie w porównaniu z początkiem, ale chyba wolę Twoje fale ![]() Malinko, lisiczka zniknęła. I szkoda, i fajne, bo wyrównało się trochę. I zmykam do TŻ. Paaa.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-10-15 o 21:46 |
|
|
|
#44068 |
|
Raczkowanie
|
A ja takie krótkie i szybkie pytanko: co sądzicie o suchych szamponach? I czy znacie jakiś warty uwagi? Przestawiam się na rzadsze mycie i zastanawiam się, czym by sobie pomóc w razie czego
|
|
|
|
#44069 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobroci zakończony, włosy schną. Ciekawam, jak to serum keratynowe się sprawdzi
|
#44070 |
|
Zakorzenienie
|
a bu, mam proste włosy
(płukanka z szałwii i skrzypu
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

Z trudem obiad zjadłam
A tam, saszetkę można kupić
)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)

Ja Cię za to kojarzyłam z MM Eowinka nie raz pokazywała mi Twoje prace. Teraz mieszkam w Krakowie, a siostra w Lublinie, ale za zamościem bardzo tęsknie, a Ty skąd jesteś?
, nie wiem jak to mozliwe albo skąd to wrażenie