|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#44011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
dziewczyny wracam do was z podkulonym ogonem
mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ![]() nie dam rady na pewno nadrobić całego wątku, ale postaram się na bieżąco wciągnąć właśnie zobaczyłam włosy little.b.blue i po prostu padłam! ![]() Myszko - gratuluję dziewczynki
|
#44012 | ||
|
Wtajemniczenie
|
O, to mój przypadek
![]() Cytat:
ale za to brak slesu uwielbia mój skalp. I chwilowo nie mam pojęcia jak to pogodzić Cytat:
|
|
#44013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, nie wiem jak to mozliwe albo skąd to wrażenie
|
|
|
|
|
#44014 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, mamusia też niemądra 2 lata prostowała, potem ścięła sianko i da się mieć ładne włoski potem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zaczęłam mówić, ile czasu na to schodzi (bo jednak trochę więcej nam schodzi, niż tylko umycie włosów i nałożenie czasem odżywki bez spłukiwania czy w sprayu do rozczesania), to też koleżanka uznała, że nie chciałoby jej się. A dla nas to już takie naturalne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale mój skalp ich nie toleruje i trudno Isana z babassu mi obciąża, mam zbyt delikatne i ona ma chyba za wysoko glicerynę, bo przyklap po niej miałam, w ogóle za nią nie przepadam, nawet do odżywiania, słaby skręt po niej mam zawsze, ale już się kończy W ogóle ostatnio widzę, że wszystko, co ma dość wysoko glicerynę (maska gloria, właśnie isana babassu) bez większej ilości olejów i ekstraktów mi włosy rozprostowuje. Tak samo jak dodam gliceryny za dużo do maski, więc unikam ostatnio.Cytat:
![]() Cytat:
Falki niedługo wrócą, tylko się nimi zaopiekuj od nowa Od kilku myć mam cały czas korkociąg po lewej ![]() Lecę zrobić TŻ-towi obiad, ale czas tu na loczkowym leci
|
|||||||
|
|
|
#44015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piękny korkociąg
|
|
|
|
|
#44016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dzis ugotuję żel lniany i jak coś wyjdzie wkleję Wam zdjęcia Opiekuję się nimi w sumie intensywnie, jedyne co to je namiętnie rozczesywałam jak już wyschły, szczotką Tangle Teezer, więc nie miały szans falować
|
|
#44017 | ||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Ja miałam amlę w proszku z mazideł i ta własnie świetnie się sprawdzała. Na Bhringgraj z Helfów moje włosy źle reagują, po nałożeniu na skalp zwiększone wypadanie Tylko zapach mi nie przeszkadza, ale to nie powód, bym kupiła ponownieCytat:
Cytat:
Więcej w analizie. Cytat:
![]() Cytat:
Możesz sobie założyć apaszkę na szyję albo nosić 2 kominy (ja tak nosiłam w dzieciństwie - 1 komin wąski na głowę i szyję i drugi szerszy na szyje i ramiona). Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Ja żałuję, ze dziś nie ubrałam swojego kaszkietu w kratkę... Cytat:
Cytat:
Naturalny w YR? Cytat:
Gdzie na tym zdjęciu masz proste włosy? Bo ja nie widzę. A nie jest tak, że fale zimą mają tendencje do prostowania? Co prawda nie zima, ale już zaczął się sezon grzewczy i w powietrzu sucho. Punkt rosy też przestaje napawać optymizmem.
|
|
#44018 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#44019 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam isanę połysk jedwabiu ale chyba miałam kupić inną
nie wiem czy w rossmanie mi ją wymienią...
|
|
|
|
#44020 | |||||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lektura na wolne chwile Ale nie wątpię, że masz to wszystko już za sobą ![]() Cytat:
Fajna sprawa - czerwony irokez Gratuluję potomkini, Myszko Będzie kolejna lokaska Cytat:
Cytat:
![]() Stefannio mniej czy więcej - mnie się podoba to, co zobaczyłam na zdjęciu.
|
|
#44021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć na blogu miałaś takie delikatne fale Cytat:
Wiesz co, no siarczany wysuszają, więc nie wiem, w jakiej kondycji włoski były by na dłuższą metę po myciu takim szamponem, na pewno w kwestii braku wysuszania lepiej by działał jakiś delikatny bez SLS czy SLES albo i odżywka Ale na pewno dużo olejowania i emolientowe odżywki, jeśli już agresywny szampon.Cytat:
|
|||
|
|
|
#44022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i na pewno będę się Was doradzać, bo coś czuję, że nie będzie mi łatwo w walce o fale zwłaszcza po tej nieszczęsnej keratynie :/
|
|
#44023 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() wybaczcie, że nie cytuje więcej ale za dużo tych postów jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oczywiście,że przyjmiemy Cytat:
Jutro wybieram się do rossmanna i zastanawiam się co kupic...... ![]() dziewczyny isana różowa jest d/s czy b/s ? można jej używać jako b/s ? Wiecie co czekam 5 dzień na przesyłke z DOZ-u i jeszcze niema no lece zrobić sobie peeling kawowy na twarz i jakąś maseczke
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-10-14 o 15:31 |
|||
|
|
|
#44024 | ||
|
|
Cytat:
Nawet bardzo Cytat:
A jak tam Joanna? Testujesz?Milena różowa Isana jest d/s, ale nie spróbujesz jako b/s, nie dowiesz się. Daleko, bo daleko, ale jest proteina. Pamiętaj, ze to humektant, więc może spuszyć (szczególnie, gdy PR wynosi 1! Już się zaczęło...)Idzie zima!
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-10-14 o 15:37 |
||
|
|
|
#44025 |
|
Zakorzenienie
|
Anwen, witaj
To historie z Twojego bloga przekonały mnie do zmiany pielęgnacji, chwała Ci ![]() Wróciłam na weekend na wieś i postanawiam zrobić moim włosom dobrze Na noc będzie maska z miodem, żelem lnianym i co mi się tam zobaczy, a jutro z rana olej
|
#44026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Joanne (masz na myśli te produkty do kreconych?) postanowiłam oddać, wczoraj rozlosowałam na blogu. Dopiero dziś wpadłam na pomysł reaktywowania moich fal (muszę się przyznać, że zainspirowała mnie little.b.blue) kascyko - bardzo się cieszę
|
|
#44027 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Cytat:
A może to po prostu kwestia tych badziewnych odżywek które muszę zużyc (nienawidzę akcji denko...)Widzę, że Twoje coraz bardziej w stronę loków ![]() A, i gratuluję dziewczynki (tzn jeśli chłopiec to też gratuluję ![]() Cytat:
A propos czapek. U mnie jedynym sprawdzającym się materiałem jest skóra (którą noszę z bólem serca, ale nie kupuję nowej tylko przerabiam na czapki prehistoryczne futra po rodzinie, które są do wyrzucenia), bo niestety przy każdym innym materiale poci mi się głowa i przy myciu włosów rano, w południe już mam tłuste. A przy śliskich dodatkowo elektryzują mi się włosy. Za to kominy też polecam, ja noszę jako szalik, owinięty 2 razy wokół szyi, a jak mi zimno w głowę to naciągam i na głowę. Przy -20 niekoniecznie się sprawdza bez czegoś dodatkowego na głowę ale na teraz jest w sam raz. Leżę chora
|
|
#44028 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() o tak! heheheh heh no prosta to moze nie, ale i tak włoski fajnie wyszły mi się bardzo podobaja !Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do włosków - sliczny korkociąg w ogóle to pomyslalam dzisiaj po zastosowaniu oleju z orzecha wloskiego (super włosy mam dzisiaj) ze chyba mamy trochę podobne włosy... moim oczywiscie sporo brak do twojej swietnej kondycji ale skręt ciut podobny.. Albo sobie wmawiam bo twoje takie ładneCytat:
![]() Uwaga, uwaga zapisałam się do fryzjera. Moja ulubiona fryzjerka od razu wiedziała co chcę zeby zrobiła jak rzuciłam słowa " bo ja na konsultacje z nowymi włosami i chciałabym scieniować moze..." A ona od razu ze "ooo to przodu nie bedziemy ruszac, z tyłu tylko wierzchnią warstwę troszkę bo przycięzka, ale tylko wierzch zeby nie zostawić za ma ło dołu.." Mam nadzieje ze nie zaszkodze włosom, mysle też ze pani moja zna moje włosy i zrobi tak jak bede chciała. To co ona mówiła cieniowanie z tyłu i wymyslilam sobie ze chcę bardziej w trójkąt tył może, bo teraz mam taki nieokreslony kształt, przód krótszy więc moze własnie tak tył ciąć? Teraz z tyłu mam sciete tak jak na zdj, i własnie myslę o bardziej w trójkąt, co wy na to? Boje sie tylko ze jak sie pokręcą to zostanie mi jeden loczek (taki ogonek) na wierzchołku tego trójkąta... ale może tylko takie mam wrażenie. Pomożecie zdecydowac?
|
|
#44029 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakis czas temu dostałam odlewke od kuzynki i jako d/s było fajnie chyba kupię i spróbuje tym bardziej, że cena wynosi 2,99 w promocji to prawie darmo wiem.....właśnie niestety już się zaczęło... Troszke się obawiam zimy ciekawe jak włoski będą się sprawowaćCytat:
(pierwsze zdjęcie) Co do tego ogonka ... ja też się obawiałam tego jak mi ścinała ale nigdy mi się nie robił taki ogonek
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-10-14 o 15:58 |
||
|
|
|
#44030 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli faktycznie zimą się falki prostują, to częściej będzie taka fryzura ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do fryzjera, to mi trójkąt się średnio kojarzy, że będą takie ogonki z tyłu smętne,ale ja ostatnio miałam niezbyt miłe doświadczenie z fryzjerem, więc nastawiona jestem pesymistycznie. Tak czy owak powodzenia![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Milena |
|||
|
|
|
#44031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#44032 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Isana ds, ale spróbuj i bs Choć mi obciążyła bs.Cytat:
No coś im się tak loczkuje, część fal, część małych loczków ![]() Cytat:
Ja mam taki ala trójkąt-półkole, pokażę zdjęcie i chyba dość fajnie to wygląda ![]() Ale się dziś obkupiłam na ciuchach, 3 bluzeczki za 45zł(z czego jedna z H&M za 12) i żakiet świetny śliwkowy za 12
|
||||
|
|
|
#44033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() tylko ciekawe czy u mnie to tak ładnie bedzie wyglądac.... hmmm zobaczymy. Myszko mogę sobie zapożyczyć zdjęcie? pokaże fryzjerce
|
|
#44034 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kuruj się Też sugerowałabym bardziej U niż V. Na V będzie czas jak będą dłuższe, teraz U wydaje mi się bardziej korzystne A tak to właśnie delikatnie z wierzchu, a co tam przy twarzy to sama wiesz najlepiejCytat:
Paczka z ZSK przyszła Z trudem obiad zjadłam
|
|||||||
|
|
|
#44035 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak tam Organicum? Nie podrażnia? Właśnie widziałam, że czeka mnie sporo nadrabiania, ale to dla mnie sama przyjemność Akurat mam wolny weekend (TŻ na uczelni) więc spokojnie sobie wszystko poczytam. Maski pod czepek robię często - mniej więcej raz w tygodniu, ale z tym zakwaszaniem mogło by się udać... Tylko nie mam pomysłu jak... myślisz, że płukanki wystarczą? A może by coś kwaśnego do maski i pod czepek? Muszę nad tym pomyśleć... Zaraz staję do garów i będę żel robić, dobrze, że mam jeszcze siemię w domu, bo przy tej pogodzie na pewno bym się nigdzie nie ruszyła a wogóle to ostatnio już zaczęłam rozważać trwałą, ale na szczęście odnalazłam swoje stare zdjęcia po trwałej (na wizażu) i od razu mi przeszło
|
|
#44036 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
Wypróbuję i zobaczymy co będzie ![]() Cytat:
![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - 19:18 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - No lece dziewczynki Miłego weekendu wam życzę
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-10-14 o 19:18 |
|
|
|
|
#44037 | ||
|
Zakorzenienie
|
O tak jest
Nie podrażnia, nie wysusza ale też nie nawilża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje skarby nie wiem od czego zacząć |
||
|
|
|
#44038 |
|
Zakorzenienie
|
żałuję że sciełam włosy... ściełam bo miałam siano i się słabo kręciły, gdybym trafiła tu wcześniej to bym nie ścieła eh eh.. nic to poczekamy aż odrosną
jutro będę musiała wybrać się na zakupy z pożądną listą
|
|
|
|
#44039 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Ty miałaś robioną trwałą??? Pewnie, ze chcę zobaczyć, gdzie je znajdę? a co henny to ja ją mam własciwie tylko na odrostach, więc wielkiej różnicy nie robi ![]() 1. po trwałej 2. a tu już po trwałej i dekoloryzacji - straaasznie zniszczone
|
|
#44040 |
|
Zakorzenienie
|
kurczę nie mogę tego złapać, co zdjęcie to inny kolor mi wychodzi
najbardziej chyba to wygląda jak tutaj (po tym marionie, dzisiaj po południu) chyba na razie tak to zostawię, będę przyciemniać domowymi sposobami tylko (chyba strasznie sucho wyglądają )
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

mam nadzieję, że mnie przyjmiecie 

ale za to brak slesu uwielbia mój skalp. I chwilowo nie mam pojęcia jak to pogodzić
, nie wiem jak to mozliwe albo skąd to wrażenie

\
Testujesz?
Już się zaczęło...)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
)