|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
hej dajcie linka do tej suszarki bo zaraz oszaleje ..
|
|
|
|
#2312 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
http://pl.easysleep.info/ prosze
|
#2313 |
|
Raczkowanie
|
dzieki. zaraz w ulubionych zapisuje i właczam na cały głos bo zjade..
|
|
|
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
Agnyska-moze zapiszesz na pierwszej stronie link, to szybciej tam maminki znajda??
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw go karmię na leżąco, jak wypluje już cyca bo śpi, pionizuje go delikatnie do odbicia i kładę do łóżeczka, nawet nie kwęka zobaczymy na jak długo!Wczoraj pierwszy raz od urodzenia po kąpaniu wstał po 4 godzinach dziki szał, potem tak mniej wiecej co 1,5-2 godziny wstawał, ale i tak jestem mega zadowolona, całyc czas na plus idzie wszsytko do przodu!Co do kropelek, ja już daję jak widze że mały zaczyna się prężyć wieczorem i zaczyna płakać przy cycku, nerwowo wypluwać, daję wtedy 10 kropelek Sab Simplex , trochę się jeszcze podenerwuje i jest ok, nie ma już mega płaczu. Już tak od tygodnia robię i jest ok suszarka na realu jest lepsza
|
|
|
#2316 |
|
kosmitka
|
Małgosia mój nie usypia przy cycu, więc tak nie mogę - w nocy zasypia wtulony we mnie lub męża, jak go odkładam to ma wielkie oczy. Czasem żeby zasnął muszę go lulać na rękach, bo ryczy jak opętany - wtedy odłożenie nawet do łóżka jest trudne. wiem, robię to z własnej wygody, ale też muszę się wyspać.
Kupię te sab simplex. A poza nimi nic nie dajesz?
|
|
#2317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ancia...ja juz dawalam Infacol i espumisan ....od wczoraj daje Sabsimplex...ale daje 15 kropli przed kazdym jedzeniem...tak jest na ulotce....Nie wiem czy trzeba troszke czasu zeby zadzialaly ale moja wczoraj tez miala kolke ale juz tak nie wyla .Swoja droga pomogl tez troszke smoczek w buzce i skupila uwage na tym smoczku,..... Ja tez sie zastanawiam czy to brzuszek bo to mi wyglada jakby mala miala jakies skurcze....Bo wczoraj jak lezala to po chwili zaczela stekac i plakac a po paru sekundach przestala i tak co moze 3 min,...A przy tym zauwazylam ze odchodza jej baczki i moze to ja tak boli..Ponoc przy kolce maluchy placza non stop.Ech juz sama nie wiem.... ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Zapomnialam dodac ze codziennie daje malej 100 ml herbatki koperkowej .Wode koperkowa Gripe water tez mam ale jakos jeszcze jej nie uzylam... ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- A mojej malej zrobil sie lupiez na glowce.... ...i jak myslicie co moge z tym zrobic???---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Ojej a co sie dzieje z maluszkiem...?
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-16 o 11:45 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 |
|
kosmitka
|
Monia mój niekonieczne chce pić herbatkę koperkową, ale spróbuję.
|
|
#2320 |
|
kosmitka
|
Wypił 60 ml
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ale mojego Filipka wysypalo na buzce ;( i jeszcze jakos dziwnie sie zachowuje od rana. Zjadl po troszke z obu cyckow. Jednego ciagle puszczal i sie denerwowal a na drugim spal. Jak sie go bralo to krzyk. Tz dal mu bule to dwa razy pociagnal i zasnal na 4h. Teraz sytuacja podobna-spi na cycu... a pozniej znowu spadnie na wadze A tak w ogole Filip ma miesiac rowno
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-16 o 12:04 |
|
|
|
#2322 | |
|
Wtajemniczenie
|
a jednak posmakowalo
![]() Cytat:
za rowny miesiacCotka moja tez przysypia przy butli ...to ja lekko smyram po buzce albo mowie delikatnie zeby sie obudzila....i skutkuje ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Jestem bardzo ciekawa co u egwene6...jak sobie radzi z blizniakami
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-16 o 12:08 |
|
|
|
|
#2323 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przytulanki powiadasz Ja sobie teraz tego nie wyobrażam...Cytat:
Wyżej napisałam jak właśnie u mnie z tym bólem po cc było. A wlasnie pomoglas ta odp. A jak nie spi to co z nim robisz??? Nosisz? Odkladasz? A z tą odp. właśnie pomogłaś gratulacje ![]() I zdrówka dla Filipka |
|||
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie maluch zasmakuje sab simplex , naprawdę mlaska dla mnie one o takie o są spróbuj! dziś powiesiłam pierwszy raz zabawki na bujaczku, na takim pałąku i mały pierwszy raz się na nie patrzy z zaciekawieniem Karuzlea Rainforest do mnie jedzie
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja to stosuje przy cyu prawie od poczatku ;D |
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2327 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra dosyc tego lenistwa....
...piekna pogoda na zewnatrz...czas na spacer...musze malej cyknac fotki do paszportu...swoja droga zastanawiam sie jak takiemu maluszkowi sie robi zdjecia.... .... a po poludniu znajomi wpadaja do nas zeby poznac nasz skarb...Do szybkiego napisania maminki i brzuchatki...
|
#2328 | |||
|
Zadomowienie
|
ale cisza tutaj dzisiaj...
aż tak źle? Cytat:
![]() ancia mój też nie chciał, ale zaczełam robić taką mega słabą tą herbatkę i jakoś popija troszkę. Cytat:
no zleciało zleciało... brawa za miesiąc ![]() też mam rainforest... przy melodyjce z lasu to i ja usypiam ![]() Cytat:
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuski
![]() rany moje dziecko dzis pomyliło sobie dzien z nocą...pospała chwile po kąpieli a potem oczy jak 5zł i nie było spania... uśpiliśmy ją farelką koło 1 w nocy na 1,5 h potem zatkałam ją cycem i pokimała znowu godzinę...o 6 wymiękłam i dostała flachę, zjadła 30 ml i zasneła na 4,5 godziny. Masakra ![]() nie rozumiem tego mojego dziecka ![]() Archi rozumiem, ze Piotruś nie chce spać...moja jak nie śpi to ją trochę noszę, trochę odkładam na kanapę póki spokojnie leży
|
|
|
|
#2330 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale rosną te nasze pociechy... Dopiero teraz widać jak ten czas leci. Moje dziecko mnie zniszczyło Całą noc się biedny męczył z brzuszkiem, puszczał bąki łooo mtko co to byly za baki Koło 9 usnął na dlużej,a potem strzelił takie kupsko, niemal cały w nim był no a na koniec, podczas przebierania, chyba żeby pokazać jak bardzo się cieszy, że pozbył się takiego balastu, puścił mamie cudowną fontannę Uśmiechnął się z miną "Miłej niedzieli mama"
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
i krwawie caly czas i zaczyna mnie to wnerwiac juz![]() Sis dzien dobry Wiadomosc od Asika: Hej, jestem dzis na kroplowce. po 10 rano mi podlaczyli i maly zaczal miec slabe tetno wiec przyszedl lekarz i kazal szykowac do ciecia, ale sie wyrownalo wiec nie zrobili. Przebil mi za to pecherz plodowy wiec sacza sie wody teraz znow mam kroplowke i od czasu do czasu jakis skurcz maly sie pojawia"
|
|
#2332 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello w tę słoneczną niedzielę
Nasza Gwiazda ma dziś 2tyg, a mam wrażenie, że jest z nami od zawsze ![]() ![]() Cytat:
ale my nie myjemy buźki w czasie kąpieli, tylko później na przewijaku ![]() Aga a co chodzi z tym naciąganiem, po co to się robi?Ktoś Ci zalecał - w sensie lekarz? Czy sama tak wymyśliłaś? Aga, Danika, Kaileight dzięki za odp o wzroku, tyle że Wy właśnie jesteście tymi "przypadkami" co opisują w necie Cytat:
u nas (odpukać) na razie skutkuje...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nasza od początku śpi w łóżeczku sama ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-10-16 o 15:23 |
||||||||||
|
|
|
#2333 | |
|
Rozeznanie
|
za miesiąc FilipkaCytat:
![]() My dzisiaj byłyśmy na spacerku póki jeszcze słoneczko jest ![]() Teściowa mnie rozbawia- moja mama nosiła Izunię na jednej ręce i teściowa zwróciła jej uwagę, że jak tak będzie nosić to uchybie dziecko ![]() P.s można jeść drożdżówki? bo tż robi i nie wiem czy mogę się skusić ![]() I pochwalę się moją Izunią |
|
|
|
|
#2334 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w biegu
zdolna bestyjka chyba że wolałabyś cesarkę ??? ![]() Archi, OrangeJuice, Aiszka, Irmiyh malamutka anuska Martusia Ulcia i która tam jeszcze gratuluję no posypało się październikowo... madzialena-lublin kochana dziękuję za przesyłanie pozytywnych fluidków i informacje na forum i wszystkim mamuśką za miłe słowa walczymy z karmieniem piersią i bólem wszystkiego jakoś się układa choć mała charakterna i straszna pijawka do cycka ałłłaaa mąż jest cudowny...gotuje obiadki, nosi małą i staje na głowie żeby mi trochę ulżyć ...pochwaliłam mam nadzieję że się nie zepsuje hehe ![]() szkoda że tylko tydzień będzie z nami na razie nie wyobrażam sobie jak się ogarniemy bez niego pozdrawiamy idę się pościągać laktatorkiem bo zaraz głodomor się obudzi a moje cycki dziś się kurują i chyba nie przeżyję kolejnego ataku małego głoda jak się ogarniemy i mała pozwoli to opiszę co i jak się z nami działo...długa historia na szczęście z happy endem ![]() trzymajcie się wszystkie dzielnie
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Mucka zjedz i obserwu, kazde dziecko reaguje inaczej. Nie powinno dziac sie nic specjalnego wg mnie.
|
|
|
|
#2336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i pochwale się wydaje mi się że teraz dla tż jestem bardziej atrakcyjna niż przed ciążą a i mam jeszcze jedno pytanko, nie zlinczujcie mnie za te ciągłe pytania ![]() kiedyś zjadłam jednego cukierka czekoladowego i małej nic nie było - tzn że mogę jeść czekoladę czy może była za mała "dawka" żeby małej zaszkodziło ?
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-10-16 o 16:14 |
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Super.
|
|
#2338 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Oby nic się z tego nie rozwinęło Ale za to drugą noc z rzędu dał pospać mamie i budził się co 3hCytat:
Tak czy siak na tabletki muszę jeszcze poczekać ![]() Cytat:
Jutro na zakupy się wybieram![]() Cytat:
Ale masz pewność, że z każdym dniem będzie tylko lepiejSzymek na początku zawsze zasypiał, a teraz różnie. Na laktację polecam ogólnie dużo pić (u mnie świetnie działa Karmi Staram się żeby Szymek jak najwięcej był w łóżeczku, ale marnie mi to idzie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2339 | ||
|
Zakorzenienie
|
moje młode pojadło, pół godzinki aktywności i poprawiła sobie z drugiego cyca i śpi...mam nadzieje ze w nocy nie bedzie znowu szaleństwa
![]() kurcze nie doczekałam sie jesczze na położną a taka jestem ciekawa ile mała waży...wogóle musze sobie pospisywać pytania na kartce i chyba jutro zadzwonie do przychodni coby ją pospieszyć Rabarbar super ze mężul tak pomaga mówisz, że mała żarłoczna - tak jak mój rekin ![]() Cytat:
![]() oj biedna Asia...wytrzymali ją w tym szpitalu a teraz sie pewnie jeszcze umęczy tym wywoływaniem. Trzymam mocno za szybki postęp ![]() Cytat:
![]() Izunia cudna a drożdżówke jadłam 2 razy i sensacji nie było |
||
|
|
|
#2340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiedzialam ze ciemieniucha tez sie tak objawia.... zaczelam smarowac oliwka i daje jej czapeczke na 30 min a potem wyczesuje...---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- sliczna ta Twoja Izunia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

zobaczymy na jak długo!
dziki szał, potem tak mniej wiecej co 1,5-2 godziny wstawał, ale i tak jestem mega zadowolona, całyc czas na plus idzie wszsytko do przodu!
. Może kupić ten sab simplex? Tak jak jest od 2 dni, tego jeszcze nie było, nigdy tak się długo nie darł, masakra. Nie wiem, czy to brzuszek, ale chyba tak.

ale my nie myjemy buźki w czasie kąpieli, tylko później na przewijaku 
zaczelam smarowac oliwka i daje jej czapeczke na 30 min a potem wyczesuje...