|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: seks przed ślubem - problem
Cytat:
![]() Jakim kole? Dziewczyno, masz jakiś problem z wypowiedziami innych osób, to tu nie wchodź. ![]() I nie ekscytuj się tak.
|
|
|
|
|
|
#392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że Stary Testament i wizję okrutnego, mściwego Boga też sam On podyktował? ![]() Cytat:
![]() Ale za to słyszałam od paru osób o takich przypadkach. Ale dobrze robisz, broń księży, niech sobie będa dalej tacy zakłamani, pazerni na kasę, skoro mają takich obrońców, to co się mają zmieniać i nad sobą pracować, nie? Poczytaj sobie drugi post, to Ci dopiero ciśnienie skoczy (bo na to, że oczy się otworza nieco, to raczej nie ma co liczyć...)http://forum.gazeta.pl/forum/w,902,1...o_pr_.html?v=2 |
||
|
|
|
|
#393 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
i nie ekscytuję się, każdy ma prawo do swobodnej wypowiedzi
Edytowane przez misiasloneczko Czas edycji: 2011-06-01 o 19:49 |
|
|
|
|
|
#394 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż Cię roznosi, bo ktoś ma inne zdanie niż Ty. |
|
|
|
|
|
#397 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#398 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
żegnam bo naprawdę wkurzam się jak tu jestem :P |
|
|
|
|
|
#399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#400 |
|
Konto usunięte
|
"Najdroższa vixen!
Twa niechęć do Koscioła czyni Cię najbardziej wyjatkową dziewczyna na Wizażu. Gdziekolwiek sie pojawisz z utesknieniem wyczekuję na twe słowa prawdy. Racz nie gardzić mymi pochlebstwami, o najcudowniejsza! A na potwierdzenie mych słów przysyłam mego sługe z głową księdza proboszcza na tacy Uniżony Kiwuś" Masz i się ciesz
|
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
misiasloneczko,
apropo jeszcze molestowania seksualnego dzieci wśród księży.. Nie zraża Cię do kościoła to, że takie przypadki są ukrywane, księża-pedofile przenoszeni z parafii do parafii zamiast zostać wywaleni z KK raz a dobrze na zbity pysk, prosto do więzienia? |
|
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki, dzięki ![]() Ale w ramach samokrytyki powiem, że spotkałam w życiu jednego (JEDNEGO) sensownego księdza, z którym można było dyskutować i rozmawiać o zyciu. A tych księży już trochę widziałam ![]() A ta niechęć do kościola zniknęłaby, gdyby Polska stała się normalnym świeckim państwem z całkowitym rozdziałem państwa od KK. A że ktoś wierzy w sens zakazu seksu przed ślubem, zakazu nowoczesnej antykoncepcji, to już nie mój problem, w różne absurdalne rzeczy ludzie wierzą, na czymś w końcu pieniądze trzeba zarabiać ...
|
|
|
|
|
|
#403 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W ogóle co to za pomysł jest, mieszanie instytucji RELIGIJNEJ do spraw państwa? Tak się wszyscy naśmiewamy z Hameryki, a Polska to jeden wielki kabaret jest
|
|
|
|
|
|
#404 |
|
Blond forever!
|
A ja myślę, że _vixen_ ma jednak jakiś problem z tym, że niektórzy przynależą do KK - jest Ciebie za pełno na wszelkiego tego typu wątkach i przekonujesz do swoich racji ludzi, których tak naprawdę nie przekonasz, bo wiary i przynależności do KK nie jest łatwo zostawić z dnia na dzień.
I niech Cię może przestanie boleć, że inni zamiast spaceru i leżakowania przed telewizorem idą w niedzielę do Kościoła, ufają księżom zza ambony i mają tryliardy wątpliwości co do słuszności tej instytucji. Sorry za offtop.
|
|
|
#405 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
przykład. Biorę karteczkę. Żółtą pustą. Piszę na niej pierwsze zdanie : Wyższy byt, niech będzie bóg natchnął wszystko co na niej jest napisane. Zdanie drugie: Wyższy byt ma zawsze racje. Zdanie trzecie: treść dowolna, wygodna, spełniająca potrzeby jakiejkolwiek grupy (najlepiej mojej). Jeśli ktoś by się czepiał, i krytykował zdanie trzecie, to przecież mam dowód w zdaniu nr 1 i 2 krytycy racji nie mają! Jak byk stoi w pierwszym zdaniu, że To Wyższy byt, nie ja, tak zwyczajna istota podyktował te nieskazitelne i wspaniałe treści. Ktoś ma wątpliwości do mądrości bytu. Oto z pomocą przychodzi nam zdanie numer dwa! Przyjmujemy to? ![]() (metoda zastosowana na jehowych światków, działa! nie wrócili, mam nadzieję, że nie zapoczątkowałem jakiegoś odłamu żółtej karteczki :/ oczywiście byłem miły i poświeciłem im ze 2 godziny z mojego cennego życia). Jak kupisz pralkę zlemer i napiszą w instrukcji, że najlepsza i najcudowniejsza, to nawet jakby się co chwila psuła, to dalej byś tak uważała? Wszak w instrukcji napisali, a mylić się słowo zapisane nie może! Swoją drogą jakbym teraz dopisał do biblii coś, to znaczy, że bóg to dopisał? Nawet jakby nie wiem jak paskudne te słowa by były? Idąc tak w zaparte za tym cytatem trzeba by to uznać za prawdziwe.Co do księży pedofili, to polecam http://pilaster.blog.onet.pl/Pedofil...,ID415838211,n Są drobne problemy z tym, ale pokazuje, że z ilością księży pedofili nie jest aż tak źle. Problemem jest to, ze nadal to tam występuje, a przecież, o czym ten temat jest, głoszą wstrzemięźliwość do ślubu i mają wielu słuchaczy. To jest problem. Problemem też jest wygodna i wewnętrzna metoda rozprawiania się z pedofilią (tam pilaster poległ, bo krk nie lubi, gdy mu ktoś księdza jak człowieka traktuje i po sądach ciąga, więc i statystyki są w jakiś sposób nietrafne, pozostaje mieć nadzieję, że niewiele). misiasloneczko, ja mam nadzieje, że nikt tutaj z nas nie widział czegoś takiego jak akt pedofila na własne oczy. Ciekawe odwołanie się do empirii od kogoś, kto nie wymaga jej do przyjęcia swoich, mocno go determinujących wierzeń Jest jeszcze dla Ciebie nadzieja ale pamiętaj, i w czystej empirii czeka Cię zguba...
|
|
|
|
|
|
#406 |
|
Rozeznanie
|
strasznie się się zrobił kościelny ten wątek.....a chodziło tylko o jeden tyci aspekt-seks przed ślubem-który nie dla wszystkich jest tylko kwestią religijną a zroobił sie wielki OOOOOFFFFFF top na temat sensu czy bezsesnsu rozdziału kościoła od państwa
![]() Lubie za to wizaż....
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystkich tych, co zamiast leżakowania przed telewizorem grzecznie ida na mszę i sluchają księdza mu ufaja, nie spotka los babci mojej znajomej, do której przychodzi na domową wizytę ksiądz ze słowami: "Babka, a to Ty żyjesz jeszcze?"... ![]() Koniec offtopu... |
|
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Chamstwo może się trafić wszędzie, u lekarza, u profesora, u księdza. I nie rozumiem określenia "grzecznie idą na mszę" ? Co w tym "grzecznego" niby? To tak jakby mówić, że ktoś grzecznie idzie na koncert, grzecznie do kina. Ot zwyczajna potrzeba, która sprawia satysfakcję. Naprawdę tak ciężko zrozumieć, że niektórzy ludzie naprawdę wierzą i potrzebują kontaktu z bogiem, a instytucja kościoła jest dla nich po prostu narzędziem, w pewien sposób to umożliwiającym, nawet jeśli mają świadomość jej wad...?
|
|
|
|
|
#409 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=wisienka_na_torcie; 27255309]Chamstwo może się trafić wszędzie, u lekarza, u profesora, u księdza. I nie rozumiem określenia "grzecznie idą na mszę" ? Co w tym "grzecznego" niby? To tak jakby mówić, że ktoś grzecznie idzie na koncert, grzecznie do kina. Ot zwyczajna potrzeba, która sprawia satysfakcję. Naprawdę tak ciężko zrozumieć, że niektórzy ludzie naprawdę wierzą i potrzebują kontaktu z bogiem, a instytucja kościoła jest dla nich po prostu narzędziem, w pewien sposób to umożliwiającym, nawet jeśli mają świadomość jej wad...?[/QUOTE]
Nie wiem jak innym, ale mi tak
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym sam twierdzi, że bliskość fizyczna zbliża ludzi do siebie i że chorym byłoby unikać cielesności w zdrowym związku. Ktoś tu zarzucił, że księża nie mogą się wypowiadać w takich kwestiach tylko na podstawie przeczytanych książek. Zaręczam, że tekst pt. "dużo czytam" to w większości ściema. Przecież zanim zostaną wyświęceni, mają różne sytuacje, targają nimi emocje, poznają kobiety i w niektórych przypadkach nie dochodzi w ogóle do święceń, a inni jednak odpuszczają kobiety i idą za Bogiem. Ale przecież jest niestety wielu księży, którzy udają świętoszków, a mają dzieci. |
|
|
|
|
|
#411 |
|
Blond forever!
|
To już jest problem Twojej nietolerancji.
|
|
|
#412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- Cytat:
Ja już pomijam 8 - nie mów fałszywego świadectwa. W księdze wyjścia dekalog nie jest rozpisany na punkty, to jednolita, pełna treść woli boskiej.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
||
|
|
|
|
#413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
związek czy małżeński czy nie trzeba pielęgnować. a bliskość fizyczna jest nieodłącznym elementem związku. |
|
|
|
|
|
#414 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
No jeszcze tego brakuje, zebyś miała zabraniać...
![]() Nie masz takich potrzeb, to nie rozumiesz. Ja też z resztą nie mam. Moja mama np. nie znosi wody, zwłaszcza głębokiej i ona nie rozumie jak komukolwiek może sprawiać przyjemność pójście na basen czy pływanie. Niby głupi przykład, ale dokładnie tak to działa. |
|
|
|
|
#416 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednym z fundamentów wiary jest silna wola i samodyscyplina. Tu nie chodzi o złamanie przykazania, bo "nie mogliśmy się powstrzymać, ale bardzo żałujemy", ale o "co nam ksiądz będzie się wtrącał do naszego bzykanka' - myślę, że to zasadnicza różnica w podejściu do seksu przedmałżeńskiego w religii katolickiej.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
Eh w moim przypadku jest inaczej. Nie jestem za bardzo za kościołem i jego przekonaniami. Wierzę w Boga na swój sposób. Jestem z moim chłopakiem 7 miesięcy. Były pieszczoty i cała reszta przyjemności, ale bez współżycia. Jesteśmy dla siebie pierwsi. Ale ja boje się tego że jak zaczniemy to robić to on przestanie mnie szanować. I dlatego nie moge się zdecydować. Rozmawiałam z nim na ten temat. Oczywiście mówił że nigdy by sobie czegoś nieodpowiedniego na mój temat nie pomyślał. Kocham go ale nie wiem czy facetom można w tym temacie całkowicie zaufać. Czy potem on nie przestanie sie starać bo bedzie wiedział że mnie już, że tak powiem "zaliczył". Doradźcie coś?
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#420 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
A jak facet przestaje szanować dziewczynę, z którą sypia, to coś jest z nim nie tak Bo nie szanuje dziewczyny za coś, co sam robi.Cytat:
Ale skoro masz takie wątpliwości, to na razie wstrzymaj się z seksem pochwowym. Nie ma się co do niego zmuszać
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Tak się wszyscy naśmiewamy z Hameryki, a Polska to jeden wielki kabaret jest
ale pamiętaj, i w czystej empirii czeka Cię zguba...