Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-16, 10:56   #1771
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

od kilku dni lepiej, rano mdli ale ciągle staram się coś jeść.ale ciągle bym leżała albo spała, no ale w porównaniu co było tydzień temu jak leżałam i pół dnia nie wiedziałam na którym boku leżeć to teraz jest rewelacyjnie, zauważyłam że lepiej też jest jak siedzę a nie leżę mniej mdli, i wody mogę się napić szklankę nie mdli jak kiedyś

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 11:00   #1772
kapukat
Zakorzenienie

no to super to słyszeć.... czyli niedługo już wstaniesz wreszcie cieszę się bardzo.... a teraz jadę na miasto, bo potem na USG
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 11:14   #1773
śliweńka
Zakorzenienie

hmmm czy niedługo wstanę, ja już chodzę po domu gotuje obiad, ale większość dnia leżę, bo gin gadał że się oszczędzać i krótkie spacery, więc większość robi TŻ a jutro wizyta u gina

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

w porównaniu z tymi mdłościami co były kiedyś jak trafiłam do szpitala to niebo a ziemia, teraz to ja jestem w stanie funkcjonować i iść do kibla i patrzeć na niego bo wcześniej to nie wiedziałam czy sikać czy rzygać najpierw

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-16, 11:53   #1774
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

śliweńka ile już leżysz??? u mnie chyba już po plamieniu ale ciiiii poczekam pare dni dla pewności. Musialam sie dzwignac z Młodyn

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 12:00   #1775
śliweńka
Zakorzenienie

27.09 miałam krwawienie od tamtej pory się bycze w domu, jutro idę do gina

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-16, 12:06   #1776
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

to ja 13.10. 8 tydzien ciąży ech ja 25.10 ide do gina. Wczoraj musiałam wyjsc z domu i pojechac po Mlodego,ale na szczescie nic sie nie stalo.

Stary 2011-10-16, 12:17   #1777
śliweńka
Zakorzenienie

ja mam nadzieję że jutro będą dobre wieści u gina, ja zaczęłam wczoraj 13 tydzień

co znalazłam na allegro http:// allegro.pl /czas-kiszonych-ogorkow-o-stanie-odmiennym-nowa-i1825590345.html

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

to jest fajne

http:// allegro.pl/wspomnienia-matki-dla-mojej-corki-piekny-pamietnik-i1854890935.html

http:// allegro.pl/disney-kubus-puchatek-album-naszego-dziecka-i1855353231.html

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-16, 13:27   #1778
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

popatrze pozniej u mnie dzis frytki na obiad :P

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

i wiem skąd u mnie plamienia ja głupia baba w czwartek przeniosłam maszyne do szycia walizkową ale jestem poje....a normalnie brak mi słów na swoją głupote. Ona waży ok.30kg rany boskie

Stary 2011-10-16, 13:58   #1779
śliweńka
Zakorzenienie

my dziś kurczak w przyprawie gyros, frytki co zostały z piątku w zamrażalniku i mizeriaale się obżarłam

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
popatrze pozniej u mnie dzis frytki na obiad :P

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

i wiem skąd u mnie plamienia ja głupia baba w czwartek przeniosłam maszyne do szycia walizkową ale jestem poje....a normalnie brak mi słów na swoją głupote. Ona waży ok.30kg rany boskie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-16, 14:09   #1780
kism
Wtajemniczenie

Hej, hej
Dobrze, że w weekend trochę spokojniej u nas, to w miarę szybko mi się udało Was doczytać. Ja wczoraj pół dnia łaziłam po mieście w poszukiwaniu ubrań i kosmetyków dla siebie (kupiłam emulsję z babydream na wszelki wypadek ), butów i kurtki zimowej dla Maksa i prezentu na urodziny dla babci. Z ubraniami zostanę jednak przy allegro, w mieście u mnie rewelacji nie ma, a na allegro ceny o połowę albo i więcej mniejsze Po południu pojechaliśmy właśnie do babci na urdoziny i tak cały dzień zleciał. Wieczorem wzięłam na kolana do łóżka laptopa, włączyłam wizaż, przeczytałam dwa zdania... Odłożyłam laptopa i w sekundę usnęłam

ania_85, witaj
Zdrówka dla Ciebie i maleństwa

niuniuniau, witaj również
Na pewno dacie z radę z dwoma maluchami, choć też na pewno lekko zwłaszcza na początku nie będzie, ale jaka radość jak się odchowają i duża szansa, że będzie bardziej zżyte rodzeństwo z taką różnicą
Ja to czasami żałuję, że u mnie tak los nie zdecydował
Możesz z nami pisać od razu, a w wolnej chwili jeszcze przecież doczytać wątek. To bardzo miłe, że jeszcze o tym pomyślałaś, kiedy już jest 60 stron

kapukat, a Ty na którego gina się zdecydowałaś? Ten polski póki co, skoro piszesz, że nie wybitny specjalista?
Kciuki za same dobre wieści

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
kupiłam dziś w c&a spodnie za 59zł po przecenie takie bardziej sportowe bojówki, ale czekam aż przecenią jedne jeansowe za 159zł
śliweńka, chyba te same mam One takie niezbyt grube są, takie raczej letnie, co? Ale bardzo wygodne dla mnie Wczoraj caluteńki dzień w nich łaziłam i zero uciskania ani spadania. Te jeansy to myślisz, że jest szansa, że niedługo przecenią? Ja nie jestem bywalcem w c&a, nie wiem jak często, tam jakieś przeceny są W sumie w ogóle daleko mi pod tym względem do stereotypowej kobiety, bo w ogóle nie lubię łażenia po sklepach

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Czesc
Ale sie wyspalam ... poszlam spac o 12stej wstalam o 11 dobrze ze maz w pracy i tego nie widzi
Eee tam... Mój widzi takie rzeczy i musi akceptować, nie ma innego wyjścia

Cytat:
Napisane przez kasiuniap1987 Pokaż wiadomość
kurcze tylko znowu od wczoraj mam jaką biegunke, leje się ze mnie jak z kranu a co najlepsze to to, że ja prawie nic nie jem więc nie wiem skąd jeszcze ta biegunka, tak samo dzisiaj
mamy nadzieje, że wkrótce to wszystko minie i będe się cieszyć z ciązy w pełni
kasiunia, faktycznie, biegunka jak tyle trwa nie jest dobra w ciąży Mnie jeden lekarz chciał już do szpitala na kroplówki wysłać, na szczęście trzeciego dnia mi przeszło. Zażywaj sobie taki zwykły węgiel, a przeciwko odwodnieniu trzeba pić płyny nawadniające (np. Orsalit, Gastrolit). Te leki miałam zalecone, są bezpieczne w ciąży. Wyślij męża czym prędzej do apteki

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
w 13tc juz mozna wiedziec jaka jest plec dziecka?
zaaaabcia, można Ja z Maksem sześć lat temu dowiedziałam się właśnie w 13 tc, później już tylko się potwierdzało Też byłam wtedy w szoku, bo wydawało mi się, że to dopiero najwcześniej tak koło połowy ciąży można zobaczyć

Cytat:
hmmm czy niedługo wstanę, ja już chodzę po domu gotuje obiad, ale większość dnia leżę, bo gin gadał że się oszczędzać i krótkie spacery, więc większość robi TŻ a jutro wizyta u gina
w porównaniu z tymi mdłościami co były kiedyś jak trafiłam do szpitala to niebo a ziemia, teraz to ja jestem w stanie funkcjonować i iść do kibla i patrzeć na niego bo wcześniej to nie wiedziałam czy sikać czy rzygać najpierw
Czy sikać czy rzygać...
Kciuki za wizytę

Cytat:
wiem skąd u mnie plamienia ja głupia baba w czwartek przeniosłam maszyne do szycia walizkową ale jestem poje....a normalnie brak mi słów na swoją głupote. Ona waży ok.30kg rany boskie
Pandzia, z żalem przyznaję Ci rację, to było nieostrożne Przynajmniej teraz już się bardziej będziesz pilnować
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 14:38   #1781
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hej, hej
Dobrze, że w weekend trochę spokojniej u nas, to w miarę szybko mi się udało Was doczytać. Ja wczoraj pół dnia łaziłam po mieście w poszukiwaniu ubrań i kosmetyków dla siebie (kupiłam emulsję z babydream na wszelki wypadek ), butów i kurtki zimowej dla Maksa i prezentu na urodziny dla babci. Z ubraniami zostanę jednak przy allegro, w mieście u mnie rewelacji nie ma, a na allegro ceny o połowę albo i więcej mniejsze Po południu pojechaliśmy właśnie do babci na urdoziny i tak cały dzień zleciał. Wieczorem wzięłam na kolana do łóżka laptopa, włączyłam wizaż, przeczytałam dwa zdania... Odłożyłam laptopa i w sekundę usnęłam

ania_85, witaj
Zdrówka dla Ciebie i maleństwa

niuniuniau, witaj również
Na pewno dacie z radę z dwoma maluchami, choć też na pewno lekko zwłaszcza na początku nie będzie, ale jaka radość jak się odchowają i duża szansa, że będzie bardziej zżyte rodzeństwo z taką różnicą
Ja to czasami żałuję, że u mnie tak los nie zdecydował
Możesz z nami pisać od razu, a w wolnej chwili jeszcze przecież doczytać wątek. To bardzo miłe, że jeszcze o tym pomyślałaś, kiedy już jest 60 stron

kapukat, a Ty na którego gina się zdecydowałaś? Ten polski póki co, skoro piszesz, że nie wybitny specjalista?

śliweńka, chyba te same mam One takie niezbyt grube są, takie raczej letnie, co? Ale bardzo wygodne dla mnie Wczoraj caluteńki dzień w nich łaziłam i zero uciskania ani spadania. Te jeansy to myślisz, że jest szansa, że niedługo przecenią? Ja nie jestem bywalcem w c&a, nie wiem jak często, tam jakieś przeceny są W sumie w ogóle daleko mi pod tym względem do stereotypowej kobiety, bo w ogóle nie lubię łażenia po sklepach

Eee tam... Mój widzi takie rzeczy i musi akceptować, nie ma innego wyjścia

kasiunia, faktycznie, biegunka jak tyle trwa nie jest dobra w ciąży Mnie jeden lekarz chciał już do szpitala na kroplówki wysłać, na szczęście trzeciego dnia mi przeszło. Zażywaj sobie taki zwykły węgiel, a przeciwko odwodnieniu trzeba pić płyny nawadniające (np. Orsalit, Gastrolit). Te leki miałam zalecone, są bezpieczne w ciąży. Wyślij męża czym prędzej do apteki

zaaaabcia, można Ja z Maksem sześć lat temu dowiedziałam się właśnie w 13 tc, później już tylko się potwierdzało Też byłam wtedy w szoku, bo wydawało mi się, że to dopiero najwcześniej tak koło połowy ciąży można zobaczyć

Czy sikać czy rzygać...
Kciuki za wizytę

Pandzia, z żalem przyznaję Ci rację, to było nieostrożne Przynajmniej teraz już się bardziej będziesz pilnować
no ja nie lubiłam chodzić po sklepach jak miałam mega mdłości, to nawet do sklepu żadnego się nie wybierałam, no a te spodnie nie są jakieś mega grube a czy przecenia te jeansy to zobaczymy bo mi się podobały ale cena za droga

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

dziewczyny wam też w ciąży zwiększyła się ilość śluzu?bo ja to muszę wkładkę nosić

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-16, 14:53   #1782
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny wam też w ciąży zwiększyła się ilość śluzu?bo ja to muszę wkładkę nosić
Od kilku dni przed testem do dziś. Normalne
Stary 2011-10-16, 14:57   #1783
debesciara
Zadomowienie

Chyba jeszcze nie był poruszony ten temat, ale powiedzcie dziewczyny jak u was z seksem a konkretnie chęcią na niego? U mnie brak.. z tym że nigdy nie byłam jakąś szczególną entuzjastką, ale teraz no nic.. zero.. mężu załamany.. W internecie wyczytałam, że to normalne w pierwszym trymestrze, ale sama już nie wiem..

A druga sprawa czy macie irracjonalne obawy przed poronieniem? Ja mam zupełnie nie uzasadnione.. Głupie to, a nie mogę się pozbyć.. ;/

A co do zachcianek, mama dzisiaj upichciła zupę ogórkową.. czym po prostu trafiła w 10, zjadłam prawie 3 talerze, taka kwaśniutka mmmmniam
A frytki wczoraj, były przesadziłam trochę.. ale pyły pyszne
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 15:00   #1784
aneczka240
Wtajemniczenie

Na chwilkę wpadłam nadrobić
Śliweńko też jestem trochę bardziej "wodnista", ale przypomina mi to mniej więcej dni płodne, więc chyba w sumie nie jest źle
Kapukat trzymam za wizytę
Niuniuniau ja stricte nad morze jeżdżę jedynie na rybkę. W Helu mamy jedną sprawdzoną smażalnię i zawsze tam jeździmy, bo są duże porcje za małe pieniądze A tak to do Gdyni na lody i gofry - również mamy swoje stałe miejsca, uwielbiamy lody włoskie i ilekroć skusimy się w innym miejscu na nie, to żadne jeszcze nie dorównały smakiem tym gdyńskim Z goframi jest identycznie.
Mąż pojechał do salonu orange, bo zapomniał pin do telefonu i sobie go zablokował. PUK został u mamy, a mama oczywiście wszystko wyrzuca (tak jak paragon na nasz toster, który nawet się nie włączył i w ogóle nie grzał, ale bez paragonu to sobie mogliśmy), więc musiał jechać.
Ja trochę posprzątałam, bo miał przyjść kolega na piwko, ale teraz w sumie nie wiem, jak się z mężem dogada, skoro ten ma wyłączony telefon Kicia śpi w transporterku - tak to jej ukochana miejscówka, a jak jedziemy samochodem do rodziny, to drze papugę, jakby na kolcach siedziała
Dziś nawet się dobrze czuję, nie miałam zbytnich mdłości. Jutro od rana na badania i ciocia mi poleciła, że mam iść i złożyć reklamację na poprzednie, bo nie miałam wartości CMV IgM wpisanej liczbowo, tylko że wątpliwe. Tak myślę, że we wtorek się udam do przychodni i poproszę o wyjaśnienie tego, a jak nie to niech mi zrobią ponownie badania na ich koszt - ewidentnie jest ich błąd.

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 15:02   #1785
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Od kilku dni przed testem do dziś. Normalne
no czytałam że dużo kobiet tak miało że to wina hormonów, denerwuje mnie to czasem jak wkładki nie włożę

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Chyba jeszcze nie był poruszony ten temat, ale powiedzcie dziewczyny jak u was z seksem a konkretnie chęcią na niego? U mnie brak.. z tym że nigdy nie byłam jakąś szczególną entuzjastką, ale teraz no nic.. zero.. mężu załamany.. W internecie wyczytałam, że to normalne w pierwszym trymestrze, ale sama już nie wiem..

A druga sprawa czy macie irracjonalne obawy przed poronieniem? Ja mam zupełnie nie uzasadnione.. Głupie to, a nie mogę się pozbyć.. ;/

A co do zachcianek, mama dzisiaj upichciła zupę ogórkową.. czym po prostu trafiła w 10, zjadłam prawie 3 talerze, taka kwaśniutka mmmmniam
hmm jak miałam mdłości to zapomniałam co to seks

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-16, 15:03   #1786
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja na początku związku miałam większy temperament niż teraz, a w ciąży to już w ogóle. Ja mężowi tłumaczę, że to dla dobra dziecka i musi to przetrzymać.
A co do poronienia, to też mam czasem takie myśli. Jeszcze bardziej się boję, że np. na jednej wizycie będzie wszystko ok, maluszek zdrowy i w ogóle, a na drugiej już się może okazać, że jest źle. I przed kolejną wizytą też się boję, mimo że ona dopiero za miesiąc.

15

Stary 2011-10-16, 15:05   #1787
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Na chwilkę wpadłam nadrobić
Śliweńko też jestem trochę bardziej "wodnista", ale przypomina mi to mniej więcej dni płodne, więc chyba w sumie nie jest źle
Kapukat trzymam za wizytę
Niuniuniau ja stricte nad morze jeżdżę jedynie na rybkę. W Helu mamy jedną sprawdzoną smażalnię i zawsze tam jeździmy, bo są duże porcje za małe pieniądze A tak to do Gdyni na lody i gofry - również mamy swoje stałe miejsca, uwielbiamy lody włoskie i ilekroć skusimy się w innym miejscu na nie, to żadne jeszcze nie dorównały smakiem tym gdyńskim Z goframi jest identycznie.
Mąż pojechał do salonu orange, bo zapomniał pin do telefonu i sobie go zablokował. PUK został u mamy, a mama oczywiście wszystko wyrzuca (tak jak paragon na nasz toster, który nawet się nie włączył i w ogóle nie grzał, ale bez paragonu to sobie mogliśmy), więc musiał jechać.
Ja trochę posprzątałam, bo miał przyjść kolega na piwko, ale teraz w sumie nie wiem, jak się z mężem dogada, skoro ten ma wyłączony telefon Kicia śpi w transporterku - tak to jej ukochana miejscówka, a jak jedziemy samochodem do rodziny, to drze papugę, jakby na kolcach siedziała
Dziś nawet się dobrze czuję, nie miałam zbytnich mdłości. Jutro od rana na badania i ciocia mi poleciła, że mam iść i złożyć reklamację na poprzednie, bo nie miałam wartości CMV IgM wpisanej liczbowo, tylko że wątpliwe. Tak myślę, że we wtorek się udam do przychodni i poproszę o wyjaśnienie tego, a jak nie to niech mi zrobią ponownie badania na ich koszt - ewidentnie jest ich błąd.
ja pamiętam dorsza z jednej smażalni na helu, ale nigdy nie zapomnę gofrów z nad soliny ta bita śmietana, polewa toffi i malinydo dziś żałuję że nie wzięłam jeszcze jeżyn a juz wtedy wiedziałam żem ciężarna widzę że z tym śluzem jest nas więcej

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Ja na początku związku miałam większy temperament niż teraz, a w ciąży to już w ogóle. Ja mężowi tłumaczę, że to dla dobra dziecka i musi to przetrzymać.
A co do poronienia, to też mam czasem takie myśli. Jeszcze bardziej się boję, że np. na jednej wizycie będzie wszystko ok, maluszek zdrowy i w ogóle, a na drugiej już się może okazać, że jest źle. I przed kolejną wizytą też się boję, mimo że ona dopiero za miesiąc.
o widzę że nie tylko ja mam takie myśli

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-16, 15:18   #1788
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Z ochotą na seks u mnie wszystko dobrze, aż za dobrze bo gin kazał się wstrzymać
Co do drugiego pytania, cóż... Czy obawy aniołkowych mam są uzasadnione? Może są... Ja mam... Odliczam dni do końca 13 tc, który wydaje mi się jakąś magiczną granicą. Pewnie, że i po tym czasie zdarza się niekiedy coś złego, ale jest już znacznie mniejsze ryzyko
Ale najważniejsze to starać się o tym nie myśleć! Nie ma innej rady
Stary 2011-10-16, 16:00   #1789
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
co widziałyście na usg w 5t3dc? w poniedziałek mam wizytę i się strasznie denerwuję bo boję się, że coś będzie nie tak a ja nawet nie będę w stanie tego poznać.
U mnie na usg dokładnie w 5t 3d był pęcherzyk o wielkości 19mm i w środku "coś" się tworzyło

Cytat:

czy jak ustaną te plamienia? to moge zrobic trochę więcej kroków po domu? czy leżeć?? już mi tyłek drętwieje cholera.
Leż i nie kombinuj. Raz na jednym boku, raz na drugim.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiecie jak wygląda badanie przezierności karkowej??? To jest usg dopochwowe czy już przez brzuszek, a to usg może być 3D czy jest normalne???
Ja mam zrobic takie badanie za 2 tygodnie, ale dzisiaj widziałam zdjęcia koleżanki koleżanki, która robiła badania genetyczne (nie wie jak się dokładnie nazywały ) i te zdjęcia był po prostu super! Dzieciaczka było tak widać jakbyście go miały przed sobą i tu nawet nie było mowy o pomyłce w ustaleniu płci, a ona jest w 13tc.
Na płeć w tym tygodniu jest za wcześnie. Narzędzia damskie i męskie są do siebie baaaardzo podobne i jak dla mnie to jest ryzyk fizyk, bo przecież i tak jest 50:50 w 16-17 tygodniu najwcześniej to już bardziej prawdopodobne, ale tu jest za wcześnie.
Na usg 3D najlepiej sobie iść tak jak na połówkowe, dziecko już obrasta w tłuszczyk, ale nadal jest chudziutkie. Najlepszy widok w okolicach 30 tygodnia.

Cytat:

ach Ty babo...

Cytat:

Tak.... Jest mega dużo... Mój mąż się śmieje że te wkładki tak szybko znikają że ja je chyba zjadam to apropo też tego że jestem prawie cały czas głodna

Ale kurcze niby czuję że coś bym zjadła, ale odrzuca mnie od wszystkiego...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 16:06   #1790
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Tak.... Jest mega dużo... Mój mąż się śmieje że te wkładki tak szybko znikają że ja je chyba zjadam to apropo też tego że jestem prawie cały czas głodna
Ja dziś od rana pożarłam bułkę z pasztetem pomidorowym i keczupem, wypiłam prawie litr soku jabłkowego, dwie herbatki z cytrynką i miodem, zjadłam dwie mandarynki, miseczkę żurku wczorajszego, kilka małych wafelków, a teraz mam ochotę na puree ziemniaczane, bo oglądałam rano program Wiem,co jem i właśnie było o ziemniakach Zaraz sobie ugotuję kilka z czosnkiem na puree, a na kolację już zamówiłam bagietkę czosnkową z czosnkowym sosem Wieczorem jeszcze wypiję gorące mleko z miodem i masłem, do tego termofor i ciepłe gacie na tyłek i mam nadzieję, że troszkę mi przejdzie. Nie czuję się przeziębiona, ale lekki katar mam i nie chcę, żeby się to w coś większego przekształciło

15

Stary 2011-10-16, 16:06   #1791
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:

co znalazłam na allegro http:// allegro.pl /czas-kiszonych-ogorkow-o-stanie-odmiennym-nowa-i1825590345.html
to jest fajne
http:// allegro.pl/wspomnienia-matki-dla-mojej-corki-piekny-pamietnik-i1854890935.html
http:// allegro.pl/disney-kubus-puchatek-album-naszego-dziecka-i1855353231.html
Super te ksiażeczki znalazłaś, zwłaszcza ten album dla bobasa mi się podoba. Kupi taki mojemu, będzie miał pamiątkę.
Cytat:

Cytat:

Ja nie mam w ogóle ochoty na seks w tej chwili, a odkąd mam te mdłości to już nawet przestałam o tym myśleć, przestał istnieć dla mnie kompletnie. Mam nadzieję, że to mini z drugim trymestrem.
A co do strachu przed poronieniem, to u mnie jest ta obawa i to mocna. Za każdym razem w ubikacji sprawdzam, czy nie ma jakiegoś plamienia. No i strach przed wizytą i przed tym, że się np okaże że pęcherzyk pusty albo serducho nie biję. Dobijają mnie te myśli.
marao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 16:18   #1792
katka_19
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny,
u mnie wyjątkowo ciężkie dni. Remont dalej pełną parą, już wysiadam czasami. Miałam ostatnio 4 wolne dni i cały czas była akcja sprzątanie.
Jutro kończymy malowanie, zaczynamy kłaść panele.
Fachura od kuchni dał ciała, źle pomierzył ściany i wyszła luka między ścianą a blatem całe 5 cm!!!! Ja nie mam do tego typa sił Własnie jesteśmy na etapie dostawiania tych 5 cm sciany.
Prócz tego dziś powiedzieliśmy u mnie w domu o ciąży-wszyscy byli w szoku, ale szczęśliwi

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 16:21   #1793
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś od rana pożarłam bułkę z pasztetem pomidorowym i keczupem, wypiłam prawie litr soku jabłkowego, dwie herbatki z cytrynką i miodem, zjadłam dwie mandarynki, miseczkę żurku wczorajszego, kilka małych wafelków, a teraz mam ochotę na puree ziemniaczane, bo oglądałam rano program Wiem,co jem i właśnie było o ziemniakach Zaraz sobie ugotuję kilka z czosnkiem na puree, a na kolację już zamówiłam bagietkę czosnkową z czosnkowym sosem Wieczorem jeszcze wypiję gorące mleko z miodem i masłem, do tego termofor i ciepłe gacie na tyłek i mam nadzieję, że troszkę mi przejdzie. Nie czuję się przeziębiona, ale lekki katar mam i nie chcę, żeby się to w coś większego przekształciło
mój TŻ bronił się rękami i nogami by oglądać ze mną ten program a teraz sam mi przychodzi i komentuje program, dziś nawet że tyle te kalorii frytki mają co w programie mówili, ale później doszedł do wniosku że z piekarnika mniej kaloryczne, ale się zawiódł powiedział że za mało odmian przedstawiła mój TŻ to ma fioła ostatnio obejrzał odcinek o mleku i zaczął inne kupować bo zdrowsze wg programu

Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
Super te ksiażeczki znalazłaś, zwłaszcza ten album dla bobasa mi się podoba. Kupi taki mojemu, będzie miał pamiątkę.

Ja nie mam w ogóle ochoty na seks w tej chwili, a odkąd mam te mdłości to już nawet przestałam o tym myśleć, przestał istnieć dla mnie kompletnie. Mam nadzieję, że to mini z drugim trymestrem.
A co do strachu przed poronieniem, to u mnie jest ta obawa i to mocna. Za każdym razem w ubikacji sprawdzam, czy nie ma jakiegoś plamienia. No i strach przed wizytą i przed tym, że się np okaże że pęcherzyk pusty albo serducho nie biję. Dobijają mnie te myśli.

ja zanim trafiła do szpitala to mówiłam TŻ że korzystaj ze mnie dziś póki ja w formie ja też w kibelku zawsze patrze czy papier czysty

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
U mnie na usg dokładnie w 5t 3d był pęcherzyk o wielkości 19mm i w środku "coś" się tworzyło

Leż i nie kombinuj. Raz na jednym boku, raz na drugim.

Na płeć w tym tygodniu jest za wcześnie. Narzędzia damskie i męskie są do siebie baaaardzo podobne i jak dla mnie to jest ryzyk fizyk, bo przecież i tak jest 50:50 w 16-17 tygodniu najwcześniej to już bardziej prawdopodobne, ale tu jest za wcześnie.
Na usg 3D najlepiej sobie iść tak jak na połówkowe, dziecko już obrasta w tłuszczyk, ale nadal jest chudziutkie. Najlepszy widok w okolicach 30 tygodnia.

ach Ty babo...

no ja w wkładki już w rossmanie kupuję 60sztuk opakowanie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-16, 16:31   #1794
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
mój TŻ bronił się rękami i nogami by oglądać ze mną ten program a teraz sam mi przychodzi i komentuje program, dziś nawet że tyle te kalorii frytki mają co w programie mówili, ale później doszedł do wniosku że z piekarnika mniej kaloryczne, ale się zawiódł powiedział że za mało odmian przedstawiła mój TŻ to ma fioła ostatnio obejrzał odcinek o mleku i zaczął inne kupować bo zdrowsze wg programu
Ja lubię oglądać ten program, bo można się wiele dowiedzieć. Najlepsze jest to jak mówią, że np. hot dogi to zło, czy kebab, ale raz na jakiś czas można
Idę zrobić to puree z ziemniaków, a nie z paczki

15

Stary 2011-10-16, 17:35   #1795
mala77
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

padłam
Powodzenia na wizycie
Cytat:
my dziś kurczak w przyprawie gyros, frytki co zostały z piątku w zamrażalniku i mizeriaale się obżarłam
Dzisiaj podniosłam się z wyrka i zmaściłam naleśniki z dżemem. Zauważylam, że bardziej niedobrze mi po mięsie niż po innym jedzeniu. Zostałam przymusową wegetarianką
Cytat:
no ja nie lubiłam chodzić po sklepach jak miałam mega mdłości, to nawet do sklepu żadnego się nie wybierałam, no a te spodnie nie są jakieś mega grube a czy przecenia te jeansy to zobaczymy bo mi się podobały ale cena za droga

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

To jest normalne. Byle był bezzapachowy i bezkolorowy.
Cytat:
...Kicia śpi w transporterku - tak to jej ukochana miejscówka, a jak jedziemy samochodem do rodziny, to drze papugę, jakby na kolcach siedziała
Nasza kota też nienawidzi samochodu. Podróż raz w roku 7h do moich rodziców to jak jazda na sygnale. Syrena alarmowa i zapachowa /zdarza jej się kupę ze stresu zrobić - fuj/
Badania reklamuj, to jest taka sama usługa jak każda inna. Za źle zrobioną odpowiada wykonawca.

Cytat:
...
Mi się jeszcze dodatkowo głupoty śnią
Czekam do wizyty 24,10 i jeśli wtedy będzie dobrze to odetchnę /mam nadzieję/ bo będzie już 11tc, a wszystkie aniołki były w 8tc. Jakaś taka moja magiczna granica.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Przez 'Wiem co jem' zakupy zaczęły zajmować mi 2x więcej czasu. Nauczyłam się czytać składy. I uczę wszystkich dookoła
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 17:39   #1796
debesciara
Zadomowienie

Czyli nie jestem sama, lepiej od razu
Teoretycznie wrodzona ze mnie optymistka.. a tu masz.. chyba taka kobieca natura że się martwimy na zapas.. Zastanawia mnie apropos tej przezorności w patrzeniu na papier toaletowy, czy jak ciąża obumiera to coś niepokojącego widać.. czy dopiero USG. Boże jakie ciężkie tematy zamiast się cieszyć.

Eh.

Odnośnie upławów, też mam obfite, także to chyba rzeczywiście normalne.
Stary 2011-10-16, 17:53   #1797
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, hej

zostałam przy nim na razie - ale wiecie co dzisiaj zrobiłam? uciekłlam z wizyty - weszłam i dowiedziałam się, że Pan doktor chce mi zrobić usg z przeziernością kartku - zbladłam, powietrza mi zabrakło i powiedziałam, że jeśli te badania nic innego nie dają jak inforamcje że z moim dzieckiem jest dobrze lub źle to ja dziękuję - Pan doktor powiedział że nie ma problemu i że mnie rozumie i że zostaje mi tydzień jeślibym zmieniła zdanie....ja zdania nie zmieniam - te badania nic mi nie dadzą oprócz stresów. I po co się martwić?i tak mam ciągle jakies koszmary. Dzisiaj śniło mi się że dziecko na usg wyszło - z głową nastolatki i tułowiem niemowlaka... przerażające

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Ja lubię oglądać ten program, bo można się wiele dowiedzieć. Najlepsze jest to jak mówią, że np. hot dogi to zło, czy kebab, ale raz na jakiś czas można
Idę zrobić to puree z ziemniaków, a nie z paczki

mnie też wciągnął chociaż na początku sposób bycia głównej prowadzącej mnie wkurzał - bo miałam wrażenie że ona robi wszystko żeby mówić jak do idiotów - ale teraz jej to wybaczam

a co do seksu - ja za to jak przed ciążą było mi wsio radno czy jest czy go nie ma tak teraz mnie roznosi i po ścianach chodzę
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 18:07   #1798
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
ojjj .. uwazaj tam na was !!

Cytat:

Powaznie? To maz za mna chodzi kiedybedzie wiadomo czy chlopczyk czy dziewczynka a ja mu gadam ze kolo lutego dopiero

Cytat:
----------

ojj tak

Czesc dziewczyny

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-16, 18:17   #1799
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
zostałam przy nim na razie - ale wiecie co dzisiaj zrobiłam? uciekłlam z wizyty - weszłam i dowiedziałam się, że Pan doktor chce mi zrobić usg z przeziernością kartku - zbladłam, powietrza mi zabrakło i powiedziałam, że jeśli te badania nic innego nie dają jak inforamcje że z moim dzieckiem jest dobrze lub źle to ja dziękuję - Pan doktor powiedział że nie ma problemu i że mnie rozumie i że zostaje mi tydzień jeślibym zmieniła zdanie....ja zdania nie zmieniam - te badania nic mi nie dadzą oprócz stresów. I po co się martwić?i tak mam ciągle jakies koszmary. Dzisiaj śniło mi się że dziecko na usg wyszło - z głową nastolatki i tułowiem niemowlaka... przerażające

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

mnie też wciągnął chociaż na początku sposób bycia głównej prowadzącej mnie wkurzał - bo miałam wrażenie że ona robi wszystko żeby mówić jak do idiotów - ale teraz jej to wybaczam

a co do seksu - ja za to jak przed ciążą było mi wsio radno czy jest czy go nie ma tak teraz mnie roznosi i po ścianach chodzę
Te sny rzeczywiście wyrysane a nie mogłaś lekarzowi powiedzieć że nie chcesz tej przezierności, tylko żeby normalnie Cię zbadał?

Co do prowadzącej.. cóż jest specyficzna, ale też bardzo lubię ten program. Ale można stwierdzić że o poważnych w gruncie rzeczy sprawach, mówi jak do debila. Cóż

Zazdroszczę z tym seksem..

PS: kism Przypominam się o wpisanie na magiczną listę..
Asia, 26lat, tp 27.05 z góry dziękuję

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2011-10-16 o 18:24
Stary 2011-10-16, 18:21   #1800
pestkaxx
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszłe Mamusie, jestem również zwiastunem czerwcowej Mamusi, to dopiero 7 tydzień i jestem bardzo szczęśliwa
Jak narazie nie mam objawów, jedynie spać mi się chce hehe pozdrowionka

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

A mam pytanko wcześniej bardzo lubiłam słodycze, a teraz przeszła mi ochotamiała może któraś z Was tak??
pestkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości