|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Brumek podaję Emi herbatkę koperkową której wypija przez cały dzień max 30ml,mogę jej podać oczywiście więcej ale wypluwa, więc max wypije 30.Daje jej herbatkę w "awaryjnych sytuacjach" nie raz ma tak, że zje- je 15 min, a za 30 min płacze na picie, często zdarzało się tak, że już byłam gotowa z nią do wyjścia a ona woła na pić, podałam jej herbatkę i gra. Ona zadowolona i Ja.No i koperkowa działa lepiej na jej bączki, więc dlatego podaję jej herbatkę.I czuje się psychicznie lepiej na mieście wiedząc, że w torbie mam w razie czego herbatkę
![]() Madziulka Ja proponuje na początku po prostu się nastawić że w nocy będziesz wstawała co 2h.Czasem mam wrażenie, że jak oczekuje od Emi aby spała dłużej to ona nie śpi,a jak chce aby mniej spała to ona więcej śpi, więc niczego od niej nie oczekuje ![]() Mój D pojechał ![]() Dam sobie radę, bo kiedy staje przede mną jakieś wyzwanie to biorę to na klatę i podnoszę głowo wysoko i idę do przodu.. W wieczorem przed snem się łamie ![]() Jeszcze dobrze nie wyjechał a już tęsknie. Bu.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Wszystkim ciociom dziekujemy za kciuki! Mam nadzieje, ze jutro sprawia, ze bedziemy miec po klopocie.
Cytat:
Ja tez mysle, ze skoro juz bierzesz antybiotyk, to jest bezpiecznie. Cytat:
Cytat:
A jak dzis katar? Cytat:
To wracaj i pisz! Zanus a powiedz, bo juz nie raz chcialam zapytac, ale zapominalam... co robisz, ze tak pieknie chudniesz? Jestem pelna podziwu. Wkleila bys jakas fotke... Cytat:
![]() Cytat:
Antos robi glosno, ale co dziwne jak byl na mm, to robil cicho, tylko po napieciu widzialam, ze kupka. No i na mm robil rzadko, a teraz juz wraca do normy, bo po kazdym karmieniu i glosno przy okazji. Cytat:
![]() Cytat:
My tez jeszcze nie szczepieni, przez ta bilirubine. Ide przebrac kupsko... |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |||||
Zadomowienie
|
Witam Kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nadrabiam... Cytat:
Cytat:
![]() Kajool najlepsze życzonka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też czasami za tym tęsknię, ale do drugiego "bejbika" mi się nie śpieszy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
#1565 |
Zakorzenienie
|
W klubie zdjęcia z obiau
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nie wiem o co kaman z prostowaniem kreatyną? Ubieram w jesienny kombinezon. no to pisz więcej ![]() Cytat:
![]() Byłam godzinę na spacerze z moim Baleronikiem ![]() Zimnoo, mroźno, dłonie mi skostniały bo bez rękawiczek. Słońce się schowało ![]() Rozwalony dzień mam, nic się kupy nie trzyma ![]() Idę po drodze do klubu obejrzę Lilkę jak koopka i Aagu jak wcina dynię. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1568 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie robiłam żadnych przygotowań, po prostu poszliśmy ![]() A dziś w ogóle świetnie. Troszkę długą przerwę mieliśmy bo nie było czasu iść, więc zastanawiałam się jak będzie, ale super! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Ja już po szkole
![]() Domek śpi, ja też się grzeję w łóżku. Madziulka hmm nie wiem co Ci poradzić, bo u mnie Doemk w nocy właśnie pięknie śpi pomimo tego, że zjada tylko jedną pierś, gdzie w dzień zjada 2 i do tego nie chce spać ![]() Chyba musisz przeczekać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze chyba zapytam o opinię naszej pediatry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Łatwo sprawdzić kiedy leci treściwe mleczko, ja np. widzę jak ściągam pokarm, najpierw leci takie prawie "przeźroczyste" a później jak mleko. Ta pierwsza faza to leci niecałą minutkę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Matko 15 min to tyle nawet Domek nie je! A wyjada wszystko, więc to by wskazywało, że mam samą "wodę" ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj i Ciebie rozkłada. Kurujcie się dziewczyny. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Natko, można brać dzieci na basen od 6 tygodnia. Ale ostatnio w tej książce Zawitkowskiego on radził, żeby poczekać do 3 miesiąca, bo wtedy dziecko juz w miarę dobrze reguluje sobie ciepłotę ciała i tak nie odczuwa zmian temperatury powietrze-woda. Bo dla młodszego jest to bardzo, bardzo nieprzyjemne i może zrazić do "basenowania".
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie ja juz sie nie moge doczekac kiedy pójde z tztem i Filipem na basen - oni chodza co niedziele - to taki ich meski wypad
![]() Filip uwielbia wiec mysle ze Lilce tez sie spodoba bo w wannie lezy jak zahipnotyzowana ![]() Planuje pójść za 3 tygodnie, bo w 2 najblizsze niedziele mamy imprezy, a pote, juz Lilka skończy 4 miesiace wiec spoko mozna
#1574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-10-16 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
BAN stały
|
Ja tylko na chwilę.
Iza dziś o 15:25 skończyła 5 miesięcy!!!! Ja nadal w łóżku a ból kości,mięsni i stawów jest okrutny,wyję z bólu.Powoli przechodzi ale mam antybiotyk i przeciwbólowe i lóżko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Scio i jak było na uczelni? Co myślisz o Wszechnicy? Cytat:
Cytat:
![]() Tak, Malwinka też robi głośno koopę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edit: Jaki podgrzewacz do butelek polecacie? Musze mamie kupić, bo przez 3 dni się męczyła podgrzewając moje mleczko w butelce umieszczonej w garnuszku? Czy taki najtańszy z allegro dałby radę, czy lepiej zainwestować w coś droższego? Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-10-16 o 16:06 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A Ty Kochana wracaj do zdrowia i do Nas ![]() Smutno mi dziś.... trochę zawiodłam się na TŻcie. Hmmm... tak w skrócie to nadużył mojego zaufania. Teraz pojechał grać w piłkę, a ja siedzę, czekam aż Domiś się obudzi i się smucę ...
![]() |
#1578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nerolka ![]() ![]() kochane bardzo dziękuję za życzonka zdrowia ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że jednak w końcu wyzdrowiejemy bo już dostaję na łeb siedząc w domu od 4 dni a przede mną kolejny tydzień bo pediatra zabroniła nam małego na dwór brać jak chory, a on jak na złość zrobił się taki zabawowy że co kwadrans muszę nowe zajęcie i zabawę wymyślać!!! Masakra !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
BAN stały
|
Zrobiłam dziś Karlkowi różaną sesje
![]() oto efekty. co prawda jakosc kiepska ale mi się podoba ![]() Niestety nie mam zadnego programu, a mozna by bylo je fajnie obrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Wtajemniczenie
|
No Dziubek jak wyzdrowiejesz to zapraszam. Spuścisz mu łomot
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Bartessa super zdjęcia. dwa ostatnie wymiatają ![]() ![]() Może Zanetaa pomoże w obróbce. Ona lubi się tym bawić ![]()
#1581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj..... aż tak nabroił...? ![]() Nerola, ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Rozeznanie
|
witam niedzielnie
![]() ale weekendy szybko leca..za szybko ![]() wcz bylismy na 50.ur mojego wujka-razem z Filipkiem. kochany wie,jak sie podbudowac, byl grzeczny jak aniolek, usmiechal sie do wszystkich, bawil, i potem zasnal mimo mega halasu ![]() ![]() ![]() a dzis obiadek u mamy a potem bylismy u tzta kolegi-dopiero wrocilismy ![]() i wlasnie popijam dla relaxu piwo bezalkoholowe ![]() ![]() lece nadrabiac! ![]() Nerola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Zadomowienie
|
madziulka a szymon przysypia przy piersi czy sie odrywa i zasypia, bo jezeli zasypia z cycem w buzi to moze zrob tak, ze smyrasz go po buzi lub stopie a jak sie odrywa i zasypia to najpierw karmienie, zmiana pampersa wtedy powinien sie obudzic i znowu cyc.
brumku ja tez tracy hogg niecierpie, przez nia w tym najtrhudniejszym czasie po porodzie wpadlam w gigantyczny dol. a tefzaz wszystko sie unormowalo i mamy wlasne rytualy tylko wszystmko wymagalo czzasu. co do mleka ja po karmieniu wyduszam troche i sprawdzam jaki kolor ma mleko. mocno bialy to ta smietanka, lekko bialy druga faza, przezroczysty pierwsza. jak was czytam dziewczyny to wydaje mi sie ze malego wychladzam. ubieram mu bodziaki, spodnie i skarpetki, kurteczke, czapke i do wozka pod kocyk. NErOlko Gratlacje dla Izy. da karo dziekuje za zyczenia.
![]() |
#1584 |
BAN stały
|
Nerola aż cięzko uwierzyc, że to już tyle czasu minęlo... Izunia już niedlugo bedzie siedziec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo ubieram, albo bardzo podobnie. Wczoraj i dziś - bodziak i bluzeczka z długim rękawem, spodnie, na wierzch ciepła bluza, i pod ciepły koc. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny i jaki ja w końcu mam komentarz napisać tej babce
![]() ![]() Jeśli wystawie neutrala to będzie ok ? Czy powinnam wystawić pozytywną opinię mimo tego ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A z podgrzewaczem nie pomoge, bo nie mam pojecia. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A my piwkujemy (tym razem karmi) i jemy pizze... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez jedziemy z Brzechwa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Dałam Sarce kaszke Hippa, zjadła ale bez szału ![]() Przez żaden smoczek nie chciała lecieć, a trójprzepływ za wielki i się Sara krztusi, więc wyciełam dziurke nożyczkami w smoku "1", leci idealnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Wtajemniczenie
|
ja przyszlam sie tylko przywitać i mykam do łazienki, a potem muszę dzisiejszy dzien nadrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.