|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Moja pediatra twierdzi ze do roku jest w normie edit : cookie zobacz tu Filip ma 7 miesiecy i lekki zezik jeszcze mial..... teraz nie ma sladu
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-10-14 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Dziękuję wszystkim za miłe słowo o Dominiczku i jego czapie
![]() ![]() Jasne, że można! ![]() ![]() Mój zezował jakoś do miesiąca, teraz już nie. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() KAJOOL STO LAT KOCHANA, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
Natko Agatka będzie jadła ziemniaczki z dynią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |||
Zadomowienie
|
Kajool sto lat!
![]() Cytat:
Krajalnica żebyś się nie męczyła ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też uwielbiam, gdy małemu wyrywaja się kolejne dźwięki ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- A my ze spacerku wróciliśmy i mały jeszcze śpi. Służy mu świeże powietrze, bo w domu nigdy tak długo nie sypia. Szkoda, że tak zimno. W parku pustki. Widziałam tylko ze 3 mamy z wózkami... Dzwoniłam do rodziców, ale u nich jeszcze gorzej, bo śnieg sypie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Zadomowienie
|
Hej. I ja jestem. Coś nie mogę na dłużej wskoczyć na wizaż bo mała domaga się ciągle uwagi dziś
![]() ![]() ![]() Kajool -Sto lat!!! Sto lat!!! Sto lat!!!!! ![]() ![]() Bartessa - i dla Ciebie też, bo doczytałam, że miałaś urodzinki ![]() Za wszystkie skończone tygodnie/miesiące ![]() ![]() ![]() Dobra idę dalej czytać i jeść obiad zarazem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka chcąc by dziecko spało w łóżeczku, połozyła mu koło główki zamiast pieluszki swoja koszulę nocną (pachnącą mamą i mleczkiem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzi o Scio ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy jak będzie wieczorem, dziś pierwszy raz mam zamiar spróbować ją położyć do łóżeczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Wtajemniczenie
|
Hej hej jestem.
Dziękujemy za kciuki, jak zwykle działają. Bioderka bez zarzutu i pani dr nie mogla sie jej nachwalić. Dzis Wiki kończy 7 tygodni. A ja chyba znów mam @ ![]() Bartessa spróbuj na dno wanienki kłaść pieluche tetrowa i dobiero małego. My tak robimy. Dodatkowo na poczatku zawijam Wiki w taka ciepła, mokra pieluche i najpierw myjemy główkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1391 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Zakorzenienie
|
Patent z koszulką nocną parę razy stosowaliśmy na Filipie
![]()
#1393 |
BAN stały
|
Kajool ja również dołączam się do życzeń i co mogę dopowiedzieć: zeby serducho puchnęlo z miłości
![]() A Wam oczywiscie dziękuje za zyczenia, ale to juz dawno było ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Dziewczyny, ale mam pyszny przepis na szybki placek, nazywa się sernik z nutellą. Jadłyscie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Zakorzenienie
|
Co do spania to moje jak są mega zmęczone potrafią zasnąć nawet na wersalce jak leżą a mama coś robi i zerka
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- dawaj Bartessa przepis bo brzmi super
#1395 |
BAN stały
|
No to tak:
na tortownice sredniej wielkosci. 1. Spód: - szklanka nutelli plus starte suchary. Miksujemy je razem, tak zeby byly gęste i wszystko odlepilo się od scian naczynia. Mase wykładamy na spód, uciskamy lyzką ile się da zeby utwardzic. 2. Serek: opakowanie 600g serka Mój Ulubiony plus 2x cukier waniliowy miksujemy razem i wykladamy na spod. 4. Posypujemy płatkami migdałowymi 5. Kolejna warstwa -Bita smietana: pol litra kremówki ubijamy na sztywno, dodajemy 2 śniezki ( a jezeli np smietanfix to trzeba poslodzic) i wykladamy na serek. 6. 2 galaretki wisniowe, i wisnie bez pestek na wierzch. Mozna użyc spoojnie innej opcji np pomaranczowa galaretka i mandarynki. z tym ze z wisniami jest najsmaczniejszy, mozna rowniez samą galaretke. Ja dodatkowo do serka i smietany dodaje zelatyne, zawsze jest pewniejszy ![]() Przepyszny. Jak mam jeszcze w lodowce to zrobie zdjęcie. Bo mógl zniknąc ![]() Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-10-14 o 15:09 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 | ||||||
Rozeznanie
|
mnie bolą od noszenia małej, może i Ciebie?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jak smakowało?? My po szczepieniu - mała była dzielna!!! zapłakała ale szybciutko ię uspokoiła, teraz śpi, oby nie miała gorączki ![]() No i waży 5760 czyli w 6 tygodni przybrała 1 kg. Nie imponująco ale w normie. Pewnie gdyby tyle nie ulewała to więcej by przybrała. Tak czy inaczej jest ok ![]() Za to jest długa - sama ją w domu zmierzyłam i wyszło mi 63cm ![]() nie wiem czy dobrze mierze - od czubka głowy do pięt?? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | ||
Zadomowienie
|
A miałam pytać, czy to płaszczyk jesienny czy zimowy? Mi przydałby się nowy zimowy, ale nie wiem czy jest już coś interesującego w sklepach...
Sporadycznie Cytat:
Cytat:
![]() Ale bomba kaloryczna.... ale bym zjadła.... dobrze że mam pączka na czarną godzinę ![]() Marina&Igi ![]() Dzisiejszej nocy ja schizowałam z powodu rzekomej obecności małej w łóżku. Za pierwszym razem nakrzyczałam przez sen na męża, za drugim razem przyłożyłam mu w plecy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Dziękuję za miłe słowa otuchy. Niestety od wczoraj wieczorem mam zapalenie tym razem prawej piersi ![]() Humor do d... Nawet to, że wygrałam w jakimś tam konkursie smsowym kosz na zużyte pieluchy TT nie pociesza na chwilę... Czytam Was, jedyna moja rozrywka i pocieszenie ![]() ![]() Miłego poppłudnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
Sarenka ma dziś 3 miesiące, 3 tygodnie i 3 dni
![]() Marinka jak tak dziś czytałam o twoich rozpuszczonych butelkach... niesamowite w sumie że tak zareagował plastik na gotowanie, zastanawiam się tylko czy nalałaś wody do garnka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mnie się właśnie przypomniało, ze rok temu mieliśmy inseminacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Zadomowienie
|
dziekuje za zyczenia. milo tak strasznie czytajac je.
wodaqua wyobraz sobie ze mi znowu zatkal sie kanalik. bol niesamowity i znowu ta sama piers ale znalazlam winowajce -stanik
![]() |
#1403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Uciskał Cię gdzieś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() brawa dla Sarenki! ![]() Cytat:
![]() Właśnie kończy mi się piec szarlotka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj rocznica poczęcia, dokładnie w nocy
![]() ![]() ![]() ![]()
#1409 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co ja zrobiłam?
Dziś był ostatni dzień kiedy można wymienić kombinezon Dominika, więc pojechaliśmy bo 74 jest za duży. Do sklepu mamy jakieś 25 km. Idziemy już z TŻtem przez pasaż jak sobie zażartowałam: "Ale by było jakbym wzięła nie ten paragon". Hahaha, hihihi po czym okazało się w sklepie, że faktycznie zabrałam inny ![]() ![]() ![]()
#1410 |
Rozeznanie
|
kocham szarlotke
![]() ja nie mogę z moją mamą - powiedziała do Karolci: "powiedz A-GIE" ![]() chodziło jej oczywiście o A-GU ![]() apropos to moja mówi czasem A-BUUUU ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.