|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
wrocilam po imprezie.... i kurcze kaca mam...choc juz sama nie wiem czy to kac czy glowa mnie boli przez ten cholerny katar, ktorego nie moge sie pozbyc juz chyba 4 tydzien;/ ale bylo sympatycznie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- edit: wrocilam wczoraj po 2 ale dopiero teraz do kompa sie dorwalam:P |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Hejka
Ja dziś zagladałam ale nikogo nie było to nic nie pisałam , bo mój post był wczoraj ostatni . ![]() Ana byłam wczoraj w HM , ale masakra ✂✂✂✂✂✂✂nik taki że nic nie szło znaleźć , ludzie się chyba rzucili w poszukiwaniu rzeczy na zime . tej koszuli z linka albo nie było albo w tym bałaganie ja jej nie znalazłam . chciałam kupić te ocieplacze co pokazywałyście jedne jakies zbemłane w kącie znalazłam więc sobie podarowałam. Czapki dla SZymka nie było kupiłam mu w reimie i szaliki dla dzieciaków tak samo . wkurzyłam się tylko na ten HM do tego takie kolejki że szok . a mówią że ludzie kasy nie mają . Bao butów w linku niet . Ja dla dzieciaków już wszystko mam i całe szczęście bo zwariować można w tych sklepach ![]()
#363 |
Raczkowanie
|
a ja miałam iść spać... ale przeczytałam ania twojego posta...
wczoraj zamiast na wykład pojechałyśmy do Silesi... biegałyśmy od sklepu do sklepu i tyle ludzi było że głowa boli... czekałyśmy na koleżankę przed h&m i jedne powiedziała to samo co ty że niby ludzie kasy nie mają a takie tłumy! ja oczywiście sobie nic nie kupiłam ![]() a my dla małej na zime mamy tylko płaszczyk i zamszową kurteczkę z nexta... ale to nie wystarczy na takie duże mrozy... muszę jej kupić jakąś porządną grubą kurtkę... i jakieś gacie do tego;/ nie wspominając już o butach! a jutro nam będą wymieniać drzwi wejściowe do domu... znowu wszystko będzie zakurzone... ide spać... wczoraj padłam przed 22... dziś też już nie dam rady dłużej wysiedzieć... pa!! p.s. od środy kala zasypia w łóżeczku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
machaj amok jak nic
![]() ![]() dziś byłam u nas na chwilkę na rynku i to samo dokładnie ludzi tyle że nie ma gdzie parkować . a w niedzielę u nas jest giełda taka właśnie typowo ubraniowa . Dlatego starAM SIĘ zawsze wczesniej robić takie zakupy . nie raz ludzie na mnie patrzą jak na debila jak kupuję we wrześniu kozaki , i przymierzając je zdejmuję małemu sandały ![]()
#365 |
Zakorzenienie
|
Ania to ja tak z zakupami na święta , robię z miesiąc wcześniej , ostatni tydzień to nawet z domu się nie ruszam , chora jestem na te tłumy
![]() Kozaki już kupiłam małemu , kurtki i spodni jeszcze nie , tż ma w niemczech zobaczyć , jak tam nie kupi to dopiero tu będę szukać. Mi tez by sie przydały kozaki ale jak pomyslę że mam jechać do sklepu i coś mierzyć to mnie trafia. Machaj ja sobie nic nie kupuję , tylko niezbędne rzeczy ,jak już coś muszę.Mam bardzo mało ubrań mieszczą się na jednej półce , nie interesuje mnie co jest modne , kupuję rzeczy klasyczne i w takich kolorach żeby mi pasowały do wszystkiego. Pół dnia dzisiaj przespałam z Mikiem , jakiś do d... później jakoś się ogarnęłam i wyszliśmy na dwór, pograbić liscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jeszcze raz daję linka: http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/pr...-81335w35.html
![]() |
#367 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No baa!Ja w ogóle nie wątpię,że całość się świetnie prezentowała ![]() Cytat:
![]() ![]() I mój tż zawsze powtarza podczas zakupów"a ludzie podobno pieniędzy nie mają" ![]() Trudno Ania jak sama w poniedziałek nie kupię to przepłacę na all ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobra ja idę po pączki ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zakupy świąteczne też zawsze dużo wcześniej robie Cytat:
Darusia jak będziesz w piotrkowie, ja bardzo chętnie się spotkam. ![]()
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Jejku, jak ja Wam zazdroszczę tego, że lubicie kupować - ja nie znoszę. Ja chciałabym, żeby ktoś mi ubrania do domu dostarczył, najpierw wybrał i przymierzył na mnie ale bez mojego udziału. Zakupy spożywcze chyba lubię najbardziej - proste to i nie jestem do nich za gruba
![]() A alkohole lubię - w sensie drineczków ![]()
#371 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale słodziak ![]() Lind zazdraszczam takiego ciepełka zdjęcia śliczne nacytowałam się i mi się nie zaznaczyło z seri moje dziecko to wczoraj Julka biegała po domu bez majtek ![]() ![]() bylismy też na spacerze w lesie i Julka naumiała się mówić liść ale tak ładnie i wyraźnie i gugam < czyli drugą > to mi się tak podoba, że co chwile mówiłam by powtórzyła, była też rzeka, do której by wpadła, Tż w ostatniej chwili ją złapał ![]() nagrałam filmik ale nie umiem go wrzucić, jak Julka się na karuzeli tej co linka wklejałam kręci i wołam gugi gugi < drugi drugi > a mnie wczoraj dopadły pierwsze oznaki zimy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#372 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też czasem lubię popić, ale musi mnie najść, oczywiście odkąd Mała się urodziła, to baaaaardzo rzadko mi się zdarza, ale drinkiem wieczorem nie pogardzę ![]() ale ja tez rozcieńczam, nawet wino w colą piję ![]() jedynie co to Whiskey lubię i nie muszę jej smaku zabijać całkowicie ![]()
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() machaj, mi tez na siebi strasznie szkoda kasy odkąd mała jest, nawet jak juz po cos idę, to często "nie dochodzę" i sie milion razy zastanawiam czy aby na pewno mi to potrzebne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
Czesc
tz rozklada choroba, mala cos zaczyna lekko kichac, ja tez sie srednio czuje dzisiaj;/ ale juz posprzatane, obiad nasyzkowany i tylko pranie i podlogi zostają. PRANIE RĘCZNE!-Naszykowałam sobie pranie wstawilam i mi sie pralka SPIER**LIŁA już całkiem! No i extra, trzeba bedzie w koncu kupic nowa bo przeciez z tym zlomem sie nie da zyc! szkoda ze teraz ale wyjscia nie ma, dzisiaj tz wroci pozno, ale jutro badz pojutrze juz na bank trzeba bedzie po cos pojechac. No po prostu extra, a akurat naszykowalam rzeczy mlodej i nie jest ich malo;/ wsciekla jestem jak osa!. Poza tym dzisiaj 2 rocznica ślubu, a tz rano mnie wkurzyl, mowie mu zeby smieci zabral -dobrze i wyszedl i zapomnial i mial mi przyniesc zakupy ale tak mu sie spieszylo ze do pracy pojechal i jak to mowi zapomnial, niech nowy mozg sobie wymieni gdzies na szrocie po drodze ![]() mala juz taka padnieta byla ze przyszla oparla sie o mnie i padla:P ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- co do alkoholu lubie szampana ale od czasu do czasu i piwko i nic wiecej. Wodki ani zadnych drinkow niczego takeigo nie lubie.
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
Sara te ocieplacze z h&m dobre są na Zosie?chcę jej kupić drugą parę(pierwszą mam nie z h&m)ale nie wiem sama,bo niby one są małe-na niemowlęta.
Są też inne,większe,ale znowu napisane jest,że dla większych dziewczynek ![]() ![]()
#376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ana a ty dla siebie jakie masz te ocieplacze i jak je nosisz?
![]() |
#377 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Moje dziecko pobiło dzis swój rekord w spaniu. matko jedyna!! szok- spała do 8.30!! ![]() ![]() Pierwszy raz chyba wstałam wcześniej od niej i juz chciałam by sie obudziła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Ja nie ana ale też mam ocieplacze i ja je noszę róznie. W zeszłym roku do zamszowych, sciaganych kozaczkow. zakladalam je wyzej niż siegała cholewka i je tak ściągałam. Nosilam je do legginsów. A teraz noszę do takich wiazanych butów za kostkę i albo wkladam w srodek i opuszczam albo zakladam na nie i też marszczę...
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
Weźcie mi coś doradcie, bo sama już nie wiem.
Igor strasznie wymusza, gryzie, wpada we wściekłość, ciągnie mnie za włosy (zabraniam mu, krzyczę, odciągam, a on dalej - jak głuchy...) jak mu nie chcę ustąpić, ucieka, jak mu mam ubierać bluzę albo buty i może to głupie, ale ciężko mi fizycznie nad nim zapanować - potrafi tak się wyginać i wywijać, że ja wymiękam. Normalnie rośnie mi taki potwór jak z Superniani :/ Powiedzcie, że Wasze dzieci też są nieco potworne.
#379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dwie pary:jedne w panterkę i drugie coś jak Zosia kremowe.Ostatnio jak lało to założyłam czarne leginy do nich czarne kalosze(mam takie niematowe,a błyszczące) i lekko z nich fajnie wystawały te ocieplacze ![]() No i tak właśnie zamierzam je nosić.Do kozaków i kaloszy ![]()
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
megi- moje dziecko już ten etap przechodziła. Było to strasznie męczące. Teraz od kilku dni znów wróciły ataki ale są chwilowe bo juz chyba wie, że nic nimi nie wskóra. I jakos daje jej się przetłumaczyć. Choć teaż potrafi się tak wyginać i wywyijać, że nie mogę jej utrzymać a trzymać muszę bo by walnęła głowa w podłogę- tak się odgina do tyłu...
Także moja też jest małym potworkiem ![]() Ostatnio raz nam odegrala taka histerię, że już sie bałam, że ataki powróciły ze wzmożoną siłą. Wracaliśmy ze spaceru, mala jak zawsze chciala wchodzić sama po schodach do domu ale tak się gramolila ze ja wzielam wiec zaczał sie nerw i trwał jakieś 10 minut w domu. tak się darla, tak jakby sie zmuszala z całych sil, az usta miała sine i krzyk jakby jakiś szatan w nią wstąpił... na szczęście minęlo i jak na razie (tfu,tfu) nie powrócilo...
#381 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie jestes sama w tym dziwnym zdziczałym zachowaniu.
![]() |
#382 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Miała taki okres, że potrafiła uderzyć. Zawsze mówiłam jej, że nie wolno, czasami też za to siedziała w kącie. Musiała przeprosić za takie zachowanie.
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
moja az takich akcji nie urzadza, ale u mnie systarczy jednbo slowo i sie uspokaja, nie krzycze ani nic, ale zupelnie innym tonem takim zlym tonem mowie "Oliwia!?" i ona sie patrzy, w2idzi ze juz nie ta mine mam i sie przytula i daje buziaka albo robi taka minke usta w dzioba i glowa w dol co oznacza chwilowego focha a mnie jej fochy kolo tylka lataja
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Mojej sie przypomni nieraz akcja "ugryzc" w kontaktach z innymi dzieciakami jej jeszcze pilnuje, przewaznie jestem gdzies blisko niej. A jak nie chce jej czegos dac to podbiega zabiera inna rzecz i mysli ze mi na zlosc zrobi i sie a taka zloscia na mnie lampi.
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Kto ma ochote na impreze Halloween po raz drugi organizuje u nas z Dj i karaoke ostatki przebierane.. strój dowolny ZAPRASZAM
![]() ![]() ![]() SZKODA ZE TAK DALEKO MACIE OKAZJA TO SPOTKANIA by była.. przepraszam caps sie włączył
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
Moja w nerwach też nie bije ani nie gryzie. czasem walnie mnie z otwartej ale traktuje to bardziej jako zabawa bo się smieje na co ja wtedy stanowczo mówię ze tak nie wolno i w żadnym wypadku sie nie uśmiecham. Tłumaczę, ze to boli, że mama będzie smutna wtedy od razu mnie całuje i taki smutny wyraz twarzy jej sie robi... ale to skutkuje bo już zdecydowanie rzadziej tak robi.
A do sklepów chodzę z nią rzadko ale jak już jestem to raczej jest grzeczna. A jak zaczyna mi o cos plakać i krzyczeć (jak np. ostatnio przy kasie o lizaka) to wtedy tym bardziej jej nie kupuję... i nie zwracam uwagi na jej krzyki. dziś np byłysmy w lumpeksie i zaczęła wybierać zabawki. Moja mama powiedziała, że jej cos kupi- najwyzej sie wrzuci w pralkę (były nowe maskotki). Więc pokazuje jej te nowe dwie maskotki żeby sobie wybrala a ona, ze nie chce tylko koniecznie chciala lalkę. dziewczyny- po prostu najbrzydsza i najbardziej zniszczona zabawka w tym sklepie!! ![]()
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na piski krzyki i przekleństwa, najlepiej działa ignorancja. Na bicie przytrzymanie rączek i mówienie ostrym tonem ze nie wolno. Przy ubieraniu możesz zignorować tylko że jest ryzyko że dziecko się nakręci i takie wyjdzie wrzeszczące z domu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#387 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
U nas dzisiaj jest przepiękna pogoda, aż szkoda do domu wracać ![]() ![]() Machaj - ja tam ostatnio też nie lubię wydawać na siebie. Może i bym coś kupiła ale nic szczególnego mi się nie podoba (może i podoba ale ja się nie widzę ![]() Dzieciakom uwielbiam kupować ale kupuję tylko to co potrzebują na bieżąco. Tż zakupy ubraniowe robi sobie sam bo jak twierdzi to bardzo intymne ![]() Mnie najbardziej wkurza ktoś kto mówi że skoro sobie nie kupuję to jestem nieszczęśliwa ![]() Cytat:
![]() Jak była niedawno w H&M i nie było ani jednego ludzia, pomijając mnie ale ceny też były zacne. Ludzie niby kasy nie mają ale za to karty kredytowe. Ja już jakiś czas nie byłam w CH bo mnie ludzie wpieprzają, za dużo ich, łażą jak zahipnotyzowani i szukają, szukają, jest głośno a rzeczy na wieszakach czasami wyglądają gorzej niż w lumpie. W weekend nie ma siły żeby mnie ktoś do CH wyciągnął ![]() "Nasze" dzieciaki też już wszystko mają na zimę. Evitka mnie zmobilizowała pytaniem o kombinezony, sprawdziłam co mamy i tylko dokupiłam resztę. Tylko buty dla syna Tż ale ma upatrzone i dzisiaj kupuje. Cytat:
Cytat:
![]() Taka wesoła ze mnie nudziara ![]() Cytat:
![]() jest trójka dzieci w podobnym wieku, Zosia - 18 m, Lenka - 20 m i Michał 25 m. Latają, zjeżdżają, huśtają się i nagle jedno bierze wiaderko do piasku, drugie się drze że to jego wiec mama wyciąga drugie wiaderko i się zaczyna bo to inne jest lepsze. Drze się narazie dwójka i przeciągają się tymi wiaderkami, moja Zosia patrzy z łopatką i grabkami na nich i też zaczyna się drzeć i walić po nich swoim sprzętem ![]() To tak dla Twojego spokoju ![]() Jeśli chodzi o ubieranie to raczej nie ma problemu bo wystarczy słowo spacer i leci po ubrania. Mam inny "problem" bo Zosia chce się sama ubierać no i lubi sobie polatać na golasa i wszystko zdecydowanie dłużej trwa. Czasami włączam jakąś bajkę ![]()
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
Moja też dzisiaj nie w humorze wstała i jak po nią poszłam to coś jej nie pasowało i ze złości zaczęła walić siłowo głową w szczebelki,co ją bolało,bo grymas zrobiła,ale się nie rozpłakała.Spokojnie poczekałam aż przestanie,po 3 razie zapytałam czy już skończyła?ona,że tak i się uspokoiła.
#389 |
Zakorzenienie
|
Zosia nie bije, nie gryzie, nie ciągnie. Jak kiedyś mnie uszczypnęła to ostro powiedziałam "NIE", ryczała przez kilka minut ale to się nie powtórzyło. Jak się wścieka i rzuca zabawkami - zabieram je i chowam, jak klepie raczką - przytrzymuję i mówie "NIE", nie chce podać ręki - wsadzam do wózka (kiepsko działa narazie), jak nie chcę iść tam gdzie mnie prowadzi to siada i czeka - też wkładam do wózka (na dworze) a w domu zostawiam i idę sobie. W sklepie jak jest grzeczna to pozwalam wszystko oglądać, dotykać i ona tak sobie chodzi i bierze z półki, odkłada i tak w kółko
![]() Nie mam niestety złotego środka co zrobić żeby dziecko było grzeczne ![]()
#390 |
Zakorzenienie
|
A propos zakupów to ja dziś w lumpku wyczaiłam te sandałki z adidasa co miałam kupić z przeceny tylko zastanawiałam się nad rozmiarem. Kupiłam jej za 9 zł niemal nówki rozmiar 23. Powinny być dobre na lato bo brakuje jej ok 2 cm i są sporo za luźne. Kolor- pomarańcz z żółtym. W sumie za te pieniądze to nawet jak będą niedobre to nie będzie mi żal
![]() Poza tym super kurteczkę na zimę w kolorze fioletowym i spodnie w kratkę. Dla siebie oczywiscie NIC ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Przyszły dziś te bodziaki. Zamówiłam jednak te mniejsze- i dobrze. Są ok ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.