|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() no i kuruj sie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dlatego ze mna tez, tak dlugo jak nie bedzie takiej potrzeby, to sie na cc nie pisze ![]() Cytat:
![]() ![]() wiem, ze mialam duzy brzuch, wiele osob mnie pytalo, czy jestem pewna, ze to nie blizniaki ![]() ale z drugiej strony gdzie to 4 kg dziecko mialo sie zmiescic, dodatkowo przy moim obwodzie bioder 88 cm... w sumie obawialam sie, czy nie jestem za waska, zeby rodzic naturalnie, ale bylo ok, no moze poza malym szczegolem, ze podczas porodu lub schodzenia sie miednicy cos mi przeskoczylo w jednym biodrze i przez 2 tyg sie prawie ruszyc nie moglam ![]() Gizmiatko, ![]()
![]() |
#632 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
dzien Doberek
![]() Gizmiatko kciuki trzymam za wizyte, Madziara za Twoja wizyte tez kciuki trzymam. konia na naszym forum byly juz czesto dyskusje o sluzbach zdowia w poszczegolnych krajach, zwlaszcza te z nas co mieszkaja nie w Polsce sie wypowiadaja, bo zwyczajnie mamy porownanie miedzy polska a zagraniczna sluzba zdrowia. juz wczesniej pisalam, ze wszedzie sa plusy i minusy i na pewno nie napisze ze ktoras sluzba zdrowia (angielska lub polska) jest lepsza lub gorsza...sa zwyczajnie rozne i wiele rzeczy moze zdziwic..zarowno na plus jak i na minus. tak jest np. z badaniem ginekologicznym podczas ciazy, Polki sie dziwia ze tutaj w UK nie ujrzysz gina podczas ciazy, a Angielki ( w tym polozne i lekarze jak i same ciezarne) nie rozumieja dlaczego w Polsce tak czesto ginekolog bada ciezarna. kwestia tradycji, przyzwyczajen itd. ja wczoraj walczylam juz nie tylko ze wzdeciami ale tez zaparciami...to jest jazda...nie zycze nikomu ![]() oj tak podczas ciazy ja tez mam slaby sen. kurcze jak to jest, w weekend zaden problem obudzic sie o 6 - 7 rano, a jak przychodzi poniedzialek to by sie spalo i spalo i nie chce sie wstawac do pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie tez bym poznala gdyby mi zrobili usg w 18 tygodniu, tyle ze oni tutaj robia 3 razy tylko. Pomiedzy 11-14 zeby wykryc te wady genetyczne, nastepne w 20 a trzecie nie wiem nawet, jakos juz pod koniec chyba. No wiec jak nic musze jeszcze 5 tygodni czekac. Mam tylko nadzieje ze dzidzius pozwoli mi poczuc ruchy juz kolo 18 tygodnia, tym bardziej ze to juz drugie dziecko
![]()
#634 |
Zakorzenienie
|
Mi się śpi coraz gorzej. Jest mi zwyczajnie duszno, mimo że mamy nocna temperaturę ustawiona na 18 stopni
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gucia, no to widze ze nie tylko ja mam zaniki pamieci , juz myslalm ze jakis dziwolag ze mnie ![]()
![]() |
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzisiaj mam ambitny plan zafarbowac wlosy.... bo juz patrzec na siebie nie moge, a pod koniec tygodnia mam spotkac sie z ex szefowa zeby sie ze mna rozliczyla i zebym oddala jej klucze i wziela swoje rzeczy z salonu, wiec nie chce wygladac na zaniedbana bezrobotna ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() alez mi sie nie chce siedziec w pracy, nie mam co robic, sama w biurze jak palec, chyba zrobie sobie zaraz on-line kurs ksiegowosci ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć jeśli mogę
![]() Mam na imię Iwona, mam 36 lat i mieszkam w Poznaniu. Obecnie jestem w 16 tc i jak na razie termin mam na 5 kwietnia. Już raz byłam w ciąży ( w tym roku zresztą) , niestety przestała się rozwijać w 9 tygodniu ![]() Teraz jestem na L-4 i podczytuję Was od początku. Stwierdziłam więc, że nie będę anonimowa i do Was dołączę. życzę Wam miłego słonecznego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w pierwszej ciazy mialam potworne problemy z tym ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() fajnie, ze sie ujawnilas ![]()
![]() |
#641 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Zimnica tutaj taka,ze juz sie przeprosilam z zimowa kurtka(a rok temu chcialam ja wywalic,bo za szeroka-teraz jak znalazl) ![]() Ja tez w nocy ciezko sypiam..suche powietrze;/ i jakos miejsca nie umiem sobie znalezc. Wlasnie zakupilam pierwsze rzeczy dla Małego/Małej..bo juz sie nie moglam powstrzymac, jak rozkminie jak to zrzucic z telefonu to Wam pokaze ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
a co do "podczytywaczek", to zauwazylam, ze osobka o nicku poprostuja25 juz tez od dluzszego czasu z nami jest, ale sie nie ujawnia
![]() zapraszamy... my nie gryziemy... az tak mocno ![]() ![]()
#644 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za miłe przyjęcie
![]() W Poznaniu też dzisiaj bardzo zimno, w tej chwili na termometrze tylko 4 stopnie. Brrrrr Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2011-10-17 o 09:30 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Wtajemniczenie
|
witaj iw32
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak apropo papierosow, myslisz ze po urodzeniu i skonczeniu karmienia znowu zaczniesz? O i witam kolejna mamusie z poznania!
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-10-17 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Zakorzenienie
|
Laski co wy pijecie? Soki, wode, herbatę? Bo ja lubię zielona herbatę ale widzę ze sa sprzeczne opinie co do jej picia w ciąży
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie oceniam , która służba zdrowia jest lepsza. A skoro o dolegliwościach mowa to ja mam od dwóch dni mdłości poranne znowu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie
![]() U nas w Poznaniu też dziś bardzo zimno, w tej chwili 4 stopnie na termometrze. Brrr Ja teraz zmykam na zakupy. Dziś idziemy w odwiedziny do znajomych i robię na szybko ptasie mleczko: 3 galaretki truskawkowe rozpuszczone w 750 ml wody, ostudzone zmiksować z 750 ml mleczka skondensowanego niesłodzonego. Odstawić do lodówki na 3 godziny. Smaczny, szybki i prosty deser Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2011-10-17 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() zaczęłam dzisiaj 20 tc ![]() mam pytanie - jak mam pobrać siuśki do badania skoro w nocy wstaję po kilka razy i nad ranem jedyne co z siebie wycisnę to kilka kropli... ![]() ![]() ![]() co do cc- ja nie mam niestety innej opcji ze względu na serducho...szkoda...ale zdrowie najważniejsze ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty iw32-witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś chciałam mieć dwóch synów, teraz mam córkę i zupełnie mi zobojętniało to czy będzie parka czy nie.Ale wiedzieć chcę , bo właśnie nie wiem czy mnie czekają wielkie zakupy czy tylko uzupełnienie garderoby po Córci. Uwielbiam te działy dziecięce w sklepach i zawsze się tam wzruszam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak narzekacie ze zimno i nie wiem czy sie pochwalic ( zeby nie byc wredna) u mnie juz 24 stopnie ![]() Ja musze sie taka pogoda nacieszyc bo jak zima wroce do polski to szok termiczny bedzie napewno ![]()
![]() |
#654 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też Świeżynka wątkowa , ale jest miło, więc chyba się tu zestarzeje. A najlepsze jest to ,że jest co czytać, produkcja idzie pełną parą ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Oj to fajnie masz z tą temp. u nas 20 mniej , ale ja to tam w jakiś sposób staram się polubić jesień, lubię takie wieczorki przy ciepłej herbacie lub kakao, zawsze próbuje znaleźć plusy wszystkiego ,żeby doła nie zaliczyć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#655 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja generalnie rzucilam palenie w 2009 roku, potem w 2010 popalalam. Nie sadze zebym po ciazy wrocila do nalogu, bede sie bronila rekami i nogami ![]() Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Konia ja na tych dzialach dzieciecych to tez swira dostaje,ale to chyba kazda z nas ![]() Agabi czy przyjma od kogos innego to chyba dobra wola pielegniarek tak ze trudno przewidziec jak jest u Ciebie, zadzwon moze i sie dowiedz, a co do siuskow, kazda z nas siusia wiele razy w nocy wiec to ze nie jest to taki calonocny mocz to nie jest problem, a co do tego ze rano tylko kilka kropelek to juz nie wiem, moze uszykuj sobie szklanke wody przy lozku, obudz sie z 30 min wczesniej, wypij, poloz sie jeszcze troche i potem bedzie troche wiecej? A co do cc to kazda z nas ma jakies fobie, obawy itd. Ja chcialam cesarke wczesniej, teraz nie chce. Nie wiem z czego to wynika, ale ogormny strach przed porodem naturalnym jest psychiatrycznym wskazaniem do cc i uwazam ze u dziewczyn ktore taka panike na sama mysl o porodzie sn odczuwaja nie nalezy tego bagatelizowac! Ale to moje zdanie
![]() |
#657 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Rozeznanie
|
Ja mam już 2 kg na plusie w 16 tyg. i mam nadzieję dużo nie przytyć bo krótko przed ciążą zjechałam 10kg w dół, aby nie startować z taką wagą jak przy poprzedniej ciąży. Płci też nie znam ale to za wcześnie. Mój Tż wolałby chłopca bo ma córkę z pierwszego małżeństwa ale mi jest zupełnie obojętne. Byle było zdrowe
![]() Co do robienia zakupów, przygotowywania wyprawki itp. to ja pewnie zacznę po 20 tygodniu. Po poprzednim niepowodzeniu cały czas się boję, czy wszystko będzie dobrze i nie potrafię się cieszyć z tej ciąży. Mam nadzieję, że to minie. Moja siostra ma 2-letniego synka więc większość rzeczy z łóżeczkiem i wózkiem na czele dostanę od niej ![]() Koniakonia, ja też za chwilę będę spod Poznania a właściwie znad. Przeprowadzamy się na wieś 15 km na północny zachód od miasta bo w mojej kawalerce będzie nam ociupinkę za ciasno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
Kurczę woda mi teraz nie idzie bo jest za zimno. Chyba soki zacznę mocniej rozrabiać z wodą
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Konia ja tez w sumie lubie jesien, takie wieczorki pod kocykiem przed telewizorem z cieplym kubkiem w rece i ten odglos jak krople deszczu uderazja w szybe. No ale teraz jestem tutaj i tak jak mowisz, tzreba sie cieszyc tym co sie ma ![]() Tez mi sie wydaje ze milo tu u nas na forum, calkiem calkiem ![]() Jak sobie pomysle ze za kilka m-cy bedziemy pomalutku witac malenstwa na tym swiecie, opisywac porody, trudy pierwszych dni to az mnie ciarki przechodza ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.