![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
![]() Anusiak ja mialam wizyty do 3,5-4tygodnie do 36tc. Teraz dopiero kazal mi przyjsc w 38tc wiec niczym sie nie przejmuj. Zreszta tak szczerze to moglabym w ogole nie miec tej ostatniej wizyty. Jakos przestaly mnie one krecic. |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
nie nie podobno nie musi... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale chłopczysko to siedzi we mnie na pewno - zawsze byłam strasznym urwisem Cytat:
także reklamacje wiadomo do kogo ![]() mój mąż straaasznie chciał dziewczynkę, a ja chłopca i drugi też mógłby być chłopiec ![]()
![]() |
#1143 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
![]() Widzę ze temat płci na tapecie, my spodziewamy się drugiego chłopca, gdybym urodziła córę to byłabym w szoku ![]() Dalia ![]() A ja od rana wziełam się za robotę, prania, odkurzyłam, zmyłam naczynka. Prasowanie też już zrobione. Za niedługo idę się kapać bo wizytę mam po południu, z czego się cieszę bardzo bardzo i ciekawa jestem czy bardzo się tam u mnie pozmieniało ![]() JA tak jak Myszeczka wchodzę na forum i zastanawiam się czy pojawił się moze nowy dzidziuś ![]() O, dużo dziś nas wizytujących ![]() To prawda z tą miłościa na początku, ja jak urodziłam Matika to na początku nic nie czułam, tzn miałam poczucie obowiązku, że to moje dzieciątko i to ja muszę się nim zająć ale bardziej to robiłam tak dlatego że muszę a nie z miłości. Trwało to u mnie ze dwa dni, a potem okruszek mój stał się całym światem. Wydaje mi się że poród to swego rodzaju szok dla matki bo staje się odpowiedzialna za drugiego człowieka tak na 1000procent i zanim to dotrze do niej to tak to wygląda że jest rozbita, płaczliwa, a jeszcze zmeczenie dochodzi i wiadomo ![]() Ale nie wszystkie tak mają, i nie ma co się martwić na zapas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]() Myszeczko tez codziennie jak wchodze to sie zastanawiam, czy jakas niespodzianka jest na forum ![]() Anusiak ja mialam do 36tc co miesiac-poltora, potem 3 tygodnie, teraz 2 tygodnie miedzy wizytami, jak nic sie nie dzieje, to raczej nie ma potrzeby co chwile chodzic |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
Witam poniedziałkowo
![]() czytam Was i czytam a net mi sie tnie i tnie ![]() wizyty ja do końca miałam co 4 tygodnie i na ostatniej też mi powiedział żebym przyszła w dniu tp jakbym nie urodziła wcześniej i też 4 tygodnie wychodzi że będzie jakoś wtedy....... co do płci to nam za każdym razem lekarz mówił, że chłopak będzie i to w sumie 3 różnych lekarzy mówiła także spokojna jestem no i mam zdjęcie jajeczek i chyba za duże by były na piczke hehehe nam do tp zostało tylko 18 dni ![]()
#1148 |
Zakorzenienie
|
a ja jak zobaczylam mala to sie zakochalam w niej jeszcze bardziej niz jak mieszkala w brzuchu
![]() pralka nam sie zje*ala, no kurde!! lece prac recznie, odezwe sie pozniej.
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
dzień doberek
Cytat:
![]() Anusiak-ja mam co 3 tygodnie. co do niewyspania-to ja tak mam całą ciążę-pamietam,że jak chodizłam do pracy jeszcze rzed L4 to byłam wrakiem człowieka i o 12 juz padałam i przysypiałam...mam nadzieję,że dzidzia się w swojego tatusia wda lub w dziadka ze spaniem ![]() ![]() mam ochotę na cos słodkiego,ale nie wiem na co ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1150 |
Zadomowienie
|
basiula wow juz niedlugo i zobaczysz swoje malenstwo
dzisiaj to ja w domu oszaleje, sasiad napierdziela wiertarka, jakby nie mogl dupska zebrac i remont zrobic w 2-3tyg, grzebie sie strasznie, a mnie to coraz bardziej wkurza i irytuj. Najgorsze jest to, ze jak robi, to dopiero zaczyna o 11, konczy o 15 a w takim tempie to on remontu nie zrobi do stycznia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | ||
Wtajemniczenie
|
Dobry
![]() Ja wlasnie wrocilam z zakupow,ostatni raz!!Wszystko boli,brzuch,krzyz,kolana ![]() W ogole cierpna mi w nocy dlonie,obojetnie,jakbym sie nie polozyla,ciagle mam mrowki.Dziwne Snila mi sie Ania i jej rodzinka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zadomowienie
|
Basiula Tobie coś za szybko te dni lecą
![]() ![]() Ja nawet zerknąc dziś nie mogę ile mam do końca bo jakieś zielone tło mi się wyświetla ![]() Dygotko zapraszam na karpatkę, ciacha z masą toffi i jogurty z owocami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zadomowienie
|
Ja po ślubie robiłam testy owulacyjne itd. i nic nie wychodziło TŻ nawet chodził 2 razy do poradni dla facetów i spermę oddawał by sprawdzili co jest nie tak. Wyszło że ma tylko 4 % dobrych plemników ruchliwe były ale witki i główki nie były odpowiednie.
Później darowaliśmy sobie testy owulacyjne itd. nie myśleliśmy o tym, kochaliśmy się prawie codziennie i się UDAŁO ![]() W dniu kiedy odbierał 2 wyniki w swojej klinice chciał się umówić na wizytę a ja powiedziałam że kupimy najpierw test ciążowy. Bo chyba mi się okres spóźnia. Tak było śmiesznie bo nie pamiętałam kiedy miałam okres ostatni ale liczyłam i liczyłam i tak czy siak mi się spóźniał. Rano zrobiłam test i wyszły 2 kreski cieszyłam się jak małe dziecko. A teraz zostało Nam 35 dni do powitania NASZEGO NAJWIĘKSZEGO SZCZĘŚCIA a co do wizyt to do tej pory mieliśmy co miesiąc ale teraz pewnie będą co 2 tygodnie
9 miesięcy z OliV ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-10-17 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Raczkowanie
|
![]() Mam dziś wisielczy humor. Czuje się zmęczona, niewyspana i wszystko mnie boli. Już któryś dzień z kolei budzę się o 4-5 rano i już nie mogę spać. Jem coś, siedzę na kompie, pije mleko i się kładę z powrotem po jakichś 2 godzinach.Wstaję potem 10-11. I czytam w necie, że to normalne. Ja zwariuje jak tak będzie do porodu ![]()
![]() |
#1156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Rozeznanie
|
ja tez mam wizyty co 3 tygodnie teraz i nie wiem czy bede miec jeszcze usg. Wychodzi na to, ze ostatnia wizyte bede miala 2 tygodnie przed porodem, no i spodziewam sie, ze lekrz mi powie zebym przyszla w tp jak nie urodze, ale jeszcze nie wiem.
Co do KTG to moj lekarz mowil, ze od 38 tc zleca raz na tydzien. MOje kolezanki w tej przychodni, ale u innych lekarzy pod koniec ciazy mialy co 2 dni, choc one obie po 35 roku zycia, wiec to tez pewnie ma wplyw. Ja mam pytanie odnosnie zaswiadczenia do becikowego. Kiedy sie to wystawia? czy moge to dostac od lekarza zanim jeszcze urodze czy to po porodzie bede sie musiala tam udac? a moze w szpitalu to wystawiaja? Chcialabym jeszcze zalatwic to w tym roku, zeby sobie ulatwic. Mam teraz taka sytuacje ze moja firma zmienia dostawce uslug medycznych i do listopada moge chodzic do mojej starej przychodni, ale placic swoja kase, a potem pisac podanie o zwrot do nowej przychodni ;/ wiec wolalabym jak najmniej tam chodzic. |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane mamuśki
![]() Stęskniłam się za wami ![]() ![]() Tż wklejał zdjęcie ja nie miałam kontaktu z internetem do wczoraj gdy was wieczorem nadrobiłam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Rozeznanie
|
O kurcze, czyli faktycznie, jak już poleci to.... a mam jeszcze pytanie (bo temat mnie zafascynowal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() cos tofiowego bym zjadła,ale co-ciacha sama robiłaś czy kupione? Wiszka-też tak mam,tylko,że staram sie nie jeść wtedy,posiedzę,wypije herbatę,pozmywam gary,itp potem sie kładę,czytam książke i jelśli uda mi się zasnąć to śpię max 2 godziny
![]() |
#1163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a w którym tc urodziłaś? i ile ma się czasu od odejścia wód? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zadomowienie
|
Ania juz wrocila
![]() elf z mila checia pozarlabym rogaliki, ale zgaga to mnie wykonczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | ||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
Anusiak 83 ja mam od początku wizyty co 4 tygodnie i po 30 tyg. też tak mam, teraz wyjątkowo będe miała po 3,5 tyg., bo moja ginka zmieniła dni przyjmowania w przychodni Cytat:
![]() Za dzisiejsze wizyty ![]() Dzisiaj jestem jakaś niewyspana, nie mogłam zasnąć, bo mi Mała wpychała nogi pod żebra, a jak zasnęłam to wstyd się przyznać, ale niedawno wstałam. Nie lubię takich dni, bo już jest prawie południe a ja w proszku.
![]() |
#1167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
32 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zadomowienie
|
Aniolina raz bylam swiadkiem jak dziewczynie odeszly wody w .. tesco. moj tz byl przerazony, ze tyle ich moze poleciec, a ona biedna ze zlosci, z nerwow i chyba przerazenia stala w tej kaluzy, po 5 min przyjechala karetka i ja zabrali
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.