mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-17, 09:51   #1141
goldika
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Anusiak ja mialam wizyty do 3,5-4tygodnie do 36tc. Teraz dopiero kazal mi przyjsc w 38tc wiec niczym sie nie przejmuj.
Zreszta tak szczerze to moglabym w ogole nie miec tej ostatniej wizyty. Jakos przestaly mnie one krecic.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:52   #1142
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
a ten brzuch to MUSI się obniżyć? bo słyszałam o przypadkach, że zero skurczy ani obniżenia brzucha i nagle CHLUP

nie nie podobno nie musi...

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
Tylko z imieniem bym miała problem.

Ale juz tyle razy był siudiak więc raczej bedzie Maciuś .
Byle zdrowe .
zawszze może być Maciejka

Cytat:
no chyba
TŻ wkłada sprzęt?

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
hahahaha... ja przewrotnie mialam byc chlopcem i tata zadzwonil do szpitala, a baba mu ze gratuluje córki, a ten na ni ą z ryjem, że niezły burdel tam mają bo przeciez on syna ma. I pare innych epitetow. przeklinał ją tam niezle, az przyjezdza do szpitala i do mojej mamy ze niezły tu burdel bo babka mu mowi przez tel ze córka, a mama- no widzisz... córka

każa na lewym boku lezec, albo lewoskretnie
ja miałam być Robertem
ale chłopczysko to siedzi we mnie na pewno - zawsze byłam strasznym urwisem

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio gin mówiła, ze najnowsze badania dowodza iz płec zalezy tylko od faceta.Nie wiem gdzie to czytała.
Mój tata wchodzac na porodówke usłyszał na schodach płacz i dalej juz nie szedł, bo wiedział ze 3dziewucha
Przy mnie (4córce) po tel zrobił pepkoweTaki był radosny))
zawsze komórki mężczyzny decydowały o płci - komórka jajowa jest zawsze zeńska XX, natomiast plemniki mogą być XX lub XY
także reklamacje wiadomo do kogo
mój mąż straaasznie chciał dziewczynkę, a ja chłopca i drugi też mógłby być chłopiec

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:52   #1143
ela3010
Zadomowienie

Dzień dobry kochane.

Widzę ze temat płci na tapecie, my spodziewamy się drugiego chłopca, gdybym urodziła córę to byłabym w szoku.

Dalia.

A ja od rana wziełam się za robotę, prania, odkurzyłam, zmyłam naczynka. Prasowanie też już zrobione. Za niedługo idę się kapać bo wizytę mam po południu, z czego się cieszę bardzo bardzo i ciekawa jestem czy bardzo się tam u mnie pozmieniało.

JA tak jak Myszeczka wchodzę na forum i zastanawiam się czy pojawił się moze nowy dzidziuś.

O, dużo dziś nas wizytujących, oby wszystkie wieści były optymistyczne.

To prawda z tą miłościa na początku, ja jak urodziłam Matika to na początku nic nie czułam, tzn miałam poczucie obowiązku, że to moje dzieciątko i to ja muszę się nim zająć ale bardziej to robiłam tak dlatego że muszę a nie z miłości. Trwało to u mnie ze dwa dni, a potem okruszek mój stał się całym światem.
Wydaje mi się że poród to swego rodzaju szok dla matki bo staje się odpowiedzialna za drugiego człowieka tak na 1000procent i zanim to dotrze do niej to tak to wygląda że jest rozbita, płaczliwa, a jeszcze zmeczenie dochodzi i wiadomo .
Ale nie wszystkie tak mają, i nie ma co się martwić na zapas.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:00   #1144
kami5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Oj... gdzieś miałam rozpisane swoje cykle- obserwacjie z iluś tam miesięcy, bo i tak robiłam przed ślubem do poradni rodzinnej
Ale ogólnie zasada jest taka, że w samą owulację- chłopiec, a przed dziewczynka. Na necie jest troche "kalendarzyków"

Do później
Hej. No nie wiem czy tak dokładnie jest bo ja od listopada zeszłego roku robiłam testy owulacyjne i sex był zawsze w okolicach owulacji. A w miesiącu w którym się udało, test pokazał zbliżającą się owulację dopiero 2 dni później, tzn 2 dni po seksie. Tż chciał chłopca, a mi było to bez różnicy. No ale udało się i ma być chłopiec. Moje cykle są reguralne od 29 do 31 dni.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:01   #1145
muffinka90
Zakorzenienie

hej mamuski

Myszeczko tez codziennie jak wchodze to sie zastanawiam, czy jakas niespodzianka jest na forum

Anusiak ja mialam do 36tc co miesiac-poltora, potem 3 tygodnie, teraz 2 tygodnie miedzy wizytami, jak nic sie nie dzieje, to raczej nie ma potrzeby co chwile chodzic

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:05   #1146
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Kurcze, chyba wybiorę się wcześniej do lekarza rodzinnego po L4, bo nie sypiam w ogóle w nocy i w pracy siedze jak zombie. dzisiaj przed wyjściem normalnie się poryczałam że już nie daję rady... A dopiero jutro ma przyjść dziewczyna na zastępstwo, której mam pokazać co i jak się robi... Sama nie wiem co robić, ale jestem nieprzytomna i marze jedynie o tym, żeby sie położyć...

Posmęciłam trochę i biorę się za doczytywanie
Anusiak, ja mam identycznie. Dzis nie spię juz od 3.00!!! Ale w pracy jeszcze jakos funkcjonuje, choc myśle, że kryzys na spanie przyjdzie za godzinkę.... Ja w czwartek mam wizyte u mojej lekarki prowadzacej i tym razem nie będę się wzbraniac przed L4, które ona zwsze probuje mi wcisnąć. W ostatnim miesiącu ciąży zasłuzyłam na odpoczynek A tak na serio to nie mam w planach zwalniać tempa tylko pomóc rodzicom, bo u mojego taty znów sie dyskopatia odezwała.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:06   #1147
basiula19
Zadomowienie

Witam poniedziałkowo

czytam Was i czytam a net mi sie tnie i tnie

wizyty ja do końca miałam co 4 tygodnie i na ostatniej też mi powiedział żebym przyszła w dniu tp jakbym nie urodziła wcześniej i też 4 tygodnie wychodzi że będzie jakoś wtedy.......

co do płci to nam za każdym razem lekarz mówił, że chłopak będzie i to w sumie 3 różnych lekarzy mówiła także spokojna jestem no i mam zdjęcie jajeczek i chyba za duże by były na piczke hehehe

nam do tp zostało tylko 18 dni

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:09   #1148
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a ja jak zobaczylam mala to sie zakochalam w niej jeszcze bardziej niz jak mieszkala w brzuchu

pralka nam sie zje*ala, no kurde!!

lece prac recznie, odezwe sie pozniej.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:12   #1149
dygotka8
Zakorzenienie

dzień doberek
Cytat:
dlatego trzeba byc sprytnym i rodzic wczesniej o ile dzidzia współpracuje
no właśnie,o ile dziecko współpracuje

Anusiak-ja mam co 3 tygodnie.
co do niewyspania-to ja tak mam całą ciążę-pamietam,że jak chodizłam do pracy jeszcze rzed L4 to byłam wrakiem człowieka i o 12 juz padałam i przysypiałam...mam nadzieję,że dzidzia się w swojego tatusia wda lub w dziadka ze spaniem:pro si: a nie w mamusię...

mam ochotę na cos słodkiego,ale nie wiem na co:co nfused:

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:16   #1150
mol_aa
Zadomowienie

basiula wow juz niedlugo i zobaczysz swoje malenstwo

dzisiaj to ja w domu oszaleje, sasiad napierdziela wiertarka, jakby nie mogl dupska zebrac i remont zrobic w 2-3tyg, grzebie sie strasznie, a mnie to coraz bardziej wkurza i irytuj. Najgorsze jest to, ze jak robi, to dopiero zaczyna o 11, konczy o 15 a w takim tempie to on remontu nie zrobi do stycznia
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:17   #1151
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dobry
Ja wlasnie wrocilam z zakupow,ostatni raz!!Wszystko boli,brzuch,krzyz,kolana .
W ogole cierpna mi w nocy dlonie,obojetnie,jakbym sie nie polozyla,ciagle mam mrowki.Dziwne
Snila mi sie Ania i jej rodzinka .Ze przyjechali do nas

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
to ponoc normalne, ze na poczatku nic sie nie czuje do dziecka. Nawet po porodzie! Wiec nie martw sie, predzej czy pozniej uruchomia sie w Tobie odpowiednie uczucia
Jak wam poloza dzidzie na piersiach zaraz po wyjsciu z brzucha,to od razu wszystko sie obudzi,zobaczycie

Cytat:
a ten brzuch to MUSI się obniżyć? bo słyszałam o przypadkach, że zero skurczy ani obniżenia brzucha i nagle CHLUP
Nie musi sie obnizyc .A to chlup faktycznie moze byc z nienacka,jak u mnie np .Beznadziejne uczucie,wydaje Ci sie,ze sikasz,a nie mozesz tego zatrzymac
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:19   #1152
ela3010
Zadomowienie

Basiula Tobie coś za szybko te dni lecą.

Ja nawet zerknąc dziś nie mogę ile mam do końca bo jakieś zielone tło mi się wyświetla, ale mślę że mam jakieś ponad 30 dni.

Dygotko zapraszam na karpatkę, ciacha z masą toffi i jogurty z owocami
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:19   #1153
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Ja po ślubie robiłam testy owulacyjne itd. i nic nie wychodziło TŻ nawet chodził 2 razy do poradni dla facetów i spermę oddawał by sprawdzili co jest nie tak. Wyszło że ma tylko 4 % dobrych plemników ruchliwe były ale witki i główki nie były odpowiednie.

Później darowaliśmy sobie testy owulacyjne itd. nie myśleliśmy o tym, kochaliśmy się prawie codziennie i się UDAŁO
W dniu kiedy odbierał 2 wyniki w swojej klinice chciał się umówić na wizytę a ja powiedziałam że kupimy najpierw test ciążowy. Bo chyba mi się okres spóźnia. Tak było śmiesznie bo nie pamiętałam kiedy miałam okres ostatni ale liczyłam i liczyłam i tak czy siak mi się spóźniał. Rano zrobiłam test i wyszły 2 kreski cieszyłam się jak małe dziecko.
A teraz zostało Nam 35 dni do powitania NASZEGO NAJWIĘKSZEGO SZCZĘŚCIA

a co do wizyt to do tej pory mieliśmy co miesiąc ale teraz pewnie będą co 2 tygodnie

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png

Edytowane przez joamic1
Czas edycji: 2011-10-17 o 10:23
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:21   #1154
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Nie musi sie obnizyc .A to chlup faktycznie moze byc z nienacka,jak u mnie np .Beznadziejne uczucie,wydaje Ci sie,ze sikasz,a nie mozesz tego zatrzymac
No właśnie ja sie boje, że wody mi odejda w najmniej oczekiwanym momencie (chyba każdy moment taki jest) ale też w najmniej oczekiwanym miejscu np. na uczelni. Koleżanka się zasmiała, że jak urodze na uczelni to dzidzia dostanie indeks, więc najlepiej jakby akcja sie rozpoczęła w okilicach Dziekanatu
Stary 2011-10-17, 10:21   #1155
Wiszkaa
Raczkowanie

Mam dziś wisielczy humor. Czuje się zmęczona, niewyspana i wszystko mnie boli. Już któryś dzień z kolei budzę się o 4-5 rano i już nie mogę spać. Jem coś, siedzę na kompie, pije mleko i się kładę z powrotem po jakichś 2 godzinach.Wstaję potem 10-11. I czytam w necie, że to normalne. Ja zwariuje jak tak będzie do porodu

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:22   #1156
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny po kilkudniowej nieobecności

Pisałyście, że po 30tc wizyte u gina macie co 2 tyg - ja miałam 11.10, a następną mam dopiero 08.11, więc po 4 tyg dopiero
kochana ja miałam 23.09, teraz 24.10 i nast dopiero 14.11 (ale myśle że mała już na świecie wtedy bedzie ) więc skoro nic sie nie dzieje, czestsze wizyty są zbędne (tak mi pow. lekarka)

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:25   #1157
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
No właśnie ja sie boje, że wody mi odejda w najmniej oczekiwanym momencie (chyba każdy moment taki jest) ale też w najmniej oczekiwanym miejscu np. na uczelni. Koleżanka się zasmiała, że jak urodze na uczelni to dzidzia dostanie indeks, więc najlepiej jakby akcja sie rozpoczęła w okilicach Dziekanatu
Tez sie tego obawiam :/.Najgorsze jest to,ze nic nie zrobisz,bo jest tego taka ilosc,ze nawet 5 wkladow nie zatrzyma.Z dusza na ramieniu zakupy dzisiaj robilam,bo balam sie,ze sie rozleje
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:28   #1158
Aniolina
Rozeznanie

ja tez mam wizyty co 3 tygodnie teraz i nie wiem czy bede miec jeszcze usg. Wychodzi na to, ze ostatnia wizyte bede miala 2 tygodnie przed porodem, no i spodziewam sie, ze lekrz mi powie zebym przyszla w tp jak nie urodze, ale jeszcze nie wiem.

Co do KTG to moj lekarz mowil, ze od 38 tc zleca raz na tydzien.
MOje kolezanki w tej przychodni, ale u innych lekarzy pod koniec ciazy mialy co 2 dni, choc one obie po 35 roku zycia, wiec to tez pewnie ma wplyw.

Ja mam pytanie odnosnie zaswiadczenia do becikowego. Kiedy sie to wystawia? czy moge to dostac od lekarza zanim jeszcze urodze czy to po porodzie bede sie musiala tam udac? a moze w szpitalu to wystawiaja?
Chcialabym jeszcze zalatwic to w tym roku, zeby sobie ulatwic.

Mam teraz taka sytuacje ze moja firma zmienia dostawce uslug medycznych i do listopada moge chodzic do mojej starej przychodni, ale placic swoja kase, a potem pisac podanie o zwrot do nowej przychodni ;/ wiec wolalabym jak najmniej tam chodzic.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:28   #1159
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie kochane mamuśki

Stęskniłam się za wami Wczoraj wyszliśmy i już mieliśmy jedną nieprzespaną noc mała miała kolkę do 4 nad ranem teraz mam tylko chwilkę spokoju bo zaraz będę karmić.
Tż wklejał zdjęcie ja nie miałam kontaktu z internetem do wczoraj gdy was wieczorem nadrobiłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 10:28   #1160
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dzień doberek

no właśnie,o ile dziecko współpracuje

Anusiak-ja mam co 3 tygodnie.
co do niewyspania-to ja tak mam całą ciążę-pamietam,że jak chodizłam do pracy jeszcze rzed L4 to byłam wrakiem człowieka i o 12 juz padałam i przysypiałam...mam nadzieję,że dzidzia się w swojego tatusia wda lub w dziadka ze spaniem:pro si: a nie w mamusię...

mam ochotę na cos słodkiego,ale nie wiem na co:co nfused:
tż wczoraj upiekł michę rogali z dżemem, zjadłam 18 aż mnie zmuliło - zapraszam

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Basiula Tobie coś za szybko te dni lecą.

Ja nawet zerknąc dziś nie mogę ile mam do końca bo jakieś zielone tło mi się wyświetla, ale mślę że mam jakieś ponad 30 dni.

Cytat:
kochana ja miałam 23.09, teraz 24.10 i nast dopiero 14.11 (ale myśle że mała już na świecie wtedy bedzie ) więc skoro nic sie nie dzieje, czestsze wizyty są zbędne (tak mi pow. lekarka)
ja mam co 4 tygodnie choć za parę dni 37tc
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:28   #1161
sozaa
Rozeznanie

O kurcze, czyli faktycznie, jak już poleci to.... a mam jeszcze pytanie (bo temat mnie zafascynowal ), jakim "strumieniem" to leci?
Stary 2011-10-17, 10:29   #1162
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Elaaa-no weź mnie nie dręcz gdybys mieszkała bliżej to już bym była pod drzwiami
cos tofiowego bym zjadła,ale co-ciacha sama robiłaś czy kupione?

Wiszka
-też tak mam,tylko,że staram sie nie jeść wtedy,posiedzę,wypije herbatę,pozmywam gary,itp potem sie kładę,czytam książke i jelśli uda mi się zasnąć to śpię max 2 godziny

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:31   #1163
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Tez sie tego obawiam :/.Najgorsze jest to,ze nic nie zrobisz,bo jest tego taka ilosc,ze nawet 5 wkladow nie zatrzyma.Z dusza na ramieniu zakupy dzisiaj robilam,bo balam sie,ze sie rozleje
i nie miałaś żadnych ale to żadnych symptomów???
a w którym tc urodziłaś? i ile ma się czasu od odejścia wód?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 10:31   #1164
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
ale to chyba w sumie rzadko sie zdarza, statystycznie to czesciej chyba wody sie sacza albo pozniej odchodza? ja sobie tak tlumacze
Stary 2011-10-17, 10:32   #1165
mol_aa
Zadomowienie

Ania juz wrocila oprocz kolki jak malutka sie sprawuje?? duzo spi??

elf z mila checia pozarlabym rogaliki, ale zgaga to mnie wykonczy
Stary 2011-10-17, 10:32   #1166
Jagooda_
Raczkowanie

Witam

Cytat:
Ggoora, Dalia jak samopoczucie?

a ja chciałam podpytać o KTG - miałyście już robione? robią w szpitalu czy macie przy okazji wizyty w gabinecie?
ja nie miałam ktg, u mnie w przychodni nie ma, jak nie urodze do terminu, to potem mam się zgłaszać na IP i będa monitorowac sprawę, ale wszystkiego się dowiem jutro na ostatniej wizycie.

Anusiak 83
ja mam od początku wizyty co 4 tygodnie i po 30 tyg. też tak mam, teraz wyjątkowo będe miała po 3,5 tyg., bo moja ginka zmieniła dni przyjmowania w przychodni

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo

czytam Was i czytam a net mi sie tnie i tnie

wizyty ja do końca miałam co 4 tygodnie i na ostatniej też mi powiedział żebym przyszła w dniu tp jakbym nie urodziła wcześniej i też 4 tygodnie wychodzi że będzie jakoś wtedy.......

co do płci to nam za każdym razem lekarz mówił, że chłopak będzie i to w sumie 3 różnych lekarzy mówiła także spokojna jestem no i mam zdjęcie jajeczek i chyba za duże by były na piczke hehehe

nam do tp zostało tylko 18 dni
aaaa to już niedługo zmobilizowałaś mnie, żeby dziś się udać w poszukiwaniu stanika do karmienia, ale ten czas teraz szybko leci ...

Za dzisiejsze wizyty

Dzisiaj jestem jakaś niewyspana, nie mogłam zasnąć, bo mi Mała wpychała nogi pod żebra, a jak zasnęłam to wstyd się przyznać, ale niedawno wstałam. Nie lubię takich dni, bo już jest prawie południe a ja w proszku.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:32   #1167
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

32

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:32   #1168
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane mamuśki

Stęskniłam się za wami Wczoraj wyszliśmy i już mieliśmy jedną nieprzespaną noc mała miała kolkę do 4 nad ranem teraz mam tylko chwilkę spokoju bo zaraz będę karmić.
Tż wklejał zdjęcie ja nie miałam kontaktu z internetem do wczoraj gdy was wieczorem nadrobiłam
super Aniu, ze juz jestes, teraz pewnie bedzie juz tylko lepiej
Stary 2011-10-17, 10:34   #1169
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane mamuśki

witaj Aneczko
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:34   #1170
mol_aa
Zadomowienie

Aniolina raz bylam swiadkiem jak dziewczynie odeszly wody w .. tesco. moj tz byl przerazony, ze tyle ich moze poleciec, a ona biedna ze zlosci, z nerwow i chyba przerazenia stala w tej kaluzy, po 5 min przyjechala karetka i ja zabrali
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości