Zazdrośnice - część 42.! :-) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-17, 11:16   #4801
justyna_dt
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice - część 42.! :-)

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Witam
Magda dobrze, że nic poważnego nic Ci się nie stało
Crozee fajnie , że już czujesz bardziej dziecko ciekawe jakie to uczucie jak ma czkawkę
Peach zajrzałaś do środka ?

A ja sobie ciągle czekam za telefonem od TŻ aby dowiedzieć się czy muszę iść dziś do pracy czy nie !
Jeśli będę musiała iść to na 16 do 24 w domu będę około 1 w łóżku przed 2 może a wstać we wtorek będę musiała o 4 ! więc trzymajcie kciuki za to abym mogła zostać dziś w domu

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Justyna To miałaś przygodę
Ja tak miałam z inwazją koników polnych/szarańczy . W nocy coś mi fruwa po pokoju myślę komar ale chwila ciszy i coś gra .... myślę no masakraaaa ! Wstałam zapalam światło a tam konik polny gigant z 15 cm miał to była jakaś 2-3 w nocy , więc poszła tatę obudzić żeby mnie wybawił przed tym robalem
Drugi raz to samo byłam taka w✂✂✂✂iona wzięłam poduszkę i poszłam do drugiego pokoju spać ( przy okazji rano mamę wystraszyłam bo myślała, że ktoś się włamał do domu ) a za trzecim razem sama się pozbyłam robala i kupiłam sobie moskitierę
Przekichane z tymi zmianami...
A z konikami polnymi też przerabiałam temat, chociaż mam moskitiery w całym domu

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:17   #4802
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
Zwies, ale dobry mąż a wy gdzie teraz mieszkacie? WYnajeliscie razem jakies nowe mieszkanie czy ktores z was przeprowadziło sie do tz na stare mieszkanie?
Mi wypowiedziano mieszkanie w sierpniu i od września wynajęliśmy już mieszkanie dla nas dwojga
No a dzisiaj dostałam rano herbatę z maliną, prawie że do łóżka i kanapkę na wynos

Edit - właściwie to wynajęliśmy je już w sierpniu, bo znaleźliśmy.

Edytowane przez Zwies
Czas edycji: 2011-10-17 o 11:20
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:20   #4803
kasia0912
Zakorzenienie

I dlatego cieszę się,że mieszkam na 5 piętrze ale u TŻ myszy to norma.

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:21   #4804
upadly_aniol00
Zakorzenienie

BYou powiedz mi ile procentową śmietanę powinnam dać do tej tarty ?
Stary 2011-10-17, 11:24   #4805
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Hej,
ja nie czuje się lepiej więc potuptałam do lekarza. Dostałam jakieś leki, jak w dwa dni nie przejdzie mam wziąć antybiotyk. Dzis zostaje w domu, ale jutro muszę na uczelnie i jak tu człowiek ma wyzdrowieć?

Peach gratulacje

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:28   #4806
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Justyna ogólnie pracuję na 3 zmiany
6-14
14-22
22-6
Ale dziś w firmie jest kontrola a ja nie jestem zatrudniona przez firmę, w której pracuję tylko przez ...teraz nie pamiętam jak to się nazywa
Przez pośrednika czy jakoś tak jest firma która zatrudnia osoby do mojej firmy na pewien czas.
i my wtedy nie dostajemy wymaganego stroju i mamy umowę i dzieło czy zlecenie i niższą kasę .
Dopiero jak się sprawdzimy po pewnym okresie przechodzimy na umowę już z firmą w której pracuję albo jeśli ludzie już nie są potrzebni są zwalniani.
Więc z racji kontroli osoby pracujące tak jak ja nie poszły na swoją zmianę (6-14) i ktoś z góry zarządził , że dwie zmiany z godziny 6-14 i 14-22 przyjdą na godzinę 16 do 24... tylko nie przemyśleli tego , że ja będąc na zmiane pierwszej będę spała z 3 godziny bo we wtorek idę już normalnie na 6

Nie wiem czy ktoś mnie zrozumiał
Stary 2011-10-17, 11:29   #4807
kasia0912
Zakorzenienie

Smerf biedna jesteś ja na szczęście jakoś się trzymam wychorowałam się w lipcu.

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2011-10-17, 11:34   #4808
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Justyna ogólnie pracuję na 3 zmiany
6-14
14-22
22-6
Ale dziś w firmie jest kontrola a ja nie jestem zatrudniona przez firmę, w której pracuję tylko przez ...teraz nie pamiętam jak to się nazywa
Przez pośrednika czy jakoś tak jest firma która zatrudnia osoby do mojej firmy na pewien czas.
i my wtedy nie dostajemy wymaganego stroju i mamy umowę i dzieło czy zlecenie i niższą kasę .
Dopiero jak się sprawdzimy po pewnym okresie przechodzimy na umowę już z firmą w której pracuję albo jeśli ludzie już nie są potrzebni są zwalniani.
Więc z racji kontroli osoby pracujące tak jak ja nie poszły na swoją zmianę (6-14) i ktoś z góry zarządził , że dwie zmiany z godziny 6-14 i 14-22 przyjdą na godzinę 16 do 24... tylko nie przemyśleli tego , że ja będąc na zmiane pierwszej będę spała z 3 godziny bo we wtorek idę już normalnie na 6

Nie wiem czy ktoś mnie zrozumiał
ja zrozumiałam rzeczywiście kiepsko wymyślili, a przeciez musi być chyba okreśłona liczba godzin wolnego między zmianami?

Stary 2011-10-17, 11:35   #4809
BYou
MBZ♥

Stefani chcę się zapisaćnarazie robię rozeznanie i szukam jakiegoś fitnes klubu. w tamtym roku areo był na miejscu, a teraz się nie zanosi i będę musiała jeździć do miasta

Aniołku robiłam z 18% i z 30%-z tą drugą lepsza

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:40   #4810
upadly_aniol00
Zakorzenienie

smerf no chyba powinna być .
Ale firma nie patrzy na to chyba przez to ,że jesteśmy z firmy pośredniczej .
w ogóle miałam mieć dzień wolny 2 dni wisiała taka informacja o w piątek zmienili ją byłam pytać się do kierownika czy ja jako osoba ucząca się na ważne stanowisko też mam przyjść ...ale niestety nie był kierownik ten co powinien i się nie dowiedziałam ...bo dla mnie jest troszkę to bez sensu jeśli pójdę do pracy to raczej będę robić coś innego ew. będę na przełomie 2 zmian czego nie lubię no i znowu obcy mi ludzie czyli potrójny stres dla mnie .

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

BYou dzięki może w ten weekend przetestuje przepis
Stary 2011-10-17, 11:47   #4811
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
smerf no chyba powinna być .
Ale firma nie patrzy na to chyba przez to ,że jesteśmy z firmy pośredniczej .
w ogóle miałam mieć dzień wolny 2 dni wisiała taka informacja o w piątek zmienili ją byłam pytać się do kierownika czy ja jako osoba ucząca się na ważne stanowisko też mam przyjść ...ale niestety nie był kierownik ten co powinien i się nie dowiedziałam ...bo dla mnie jest troszkę to bez sensu jeśli pójdę do pracy to raczej będę robić coś innego ew. będę na przełomie 2 zmian czego nie lubię no i znowu obcy mi ludzie czyli potrójny stres dla mnie .
współczuje, mam nadzieję, że ci odpuszczą

Stary 2011-10-17, 11:50   #4812
kasia0912
Zakorzenienie

Anioł to kiepsko,ale zmęczony pracownik to nie wydajny pracownik.

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2011-10-17, 11:57   #4813
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Carmi jak moj BB krem sie spisał ??

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 12:01   #4814
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, że kupiłam sobie w końcu porządne buty na aerobik, tylko śmiać mi się chce, bo masywne na mojej wielkiej stopie sie wydają, a do tego są szerokie z przodu, no ale to buty do ćwiczeń, więc zamienilam design na wygodę i ochronę stawów. Do chodzenia mam zwykłe adidasy, które zgrabniej wyglądają.

Zaszalałam też z kolorem

Dziś będę w nich pierwszy raz na aerobiku ćwiczyć
Fajne buty Też mam takie z reeboka, ale czarne. Piękne to one nie są, ale bardzo wygodne.
Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
Carmi co do stosowania diety staram sei ograniczac cukry proste
ale mam wrazenie ze za malo wody pije i oglnie obwody sie zmneijszaja ale Waga stoi w miejscu
Za mało tzn. ile? Ja piję ok 2 l w pracy i co chwilę biegam do toalety...
Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Magda, faaaajne!

A ja dzisiaj jadę na spinning, 5.11., 10.11. i 16.11. mam peeling i masaż wyszczuplająco-antycellulitowy, w międzyczasie wizytę u dermatologa, oczyszczanie skóry u kosmetyczki... Wzięłam się za siebie

Nie pochwaliłam się Wam, jaką miałam noc. Otóż w mojej sypialni zamieszkała mysz. Hades strasznie niuchał, nie wiedziałam, o co mu chodzi. Już śpimy prawie i słyszę szuranie. Wróciłam od TZa po 1:00, więc do 3:00 mama robiła polowanie u mnie przy otwartym balkonie, a ja szczękałam zębami na łóżku, bo się boję myszy tak z zaskoczenia pies szalał i też ją niuchał i gonił. W końcu przetrzepałyśmy wszystko łącznie z meblami i jej nie znalazłyśmy. Mama uznała, że uciekła przez balkon, ja byłam pewna, że nie, bo nic nie widziałam, a nie wychodziła też z sypialni drzwiami. No ale ok, idę spać. I znowu - cisza, już usypiam, a tu koło mojej głowy, na podłodze słyszę szemranie opakowania z chusteczek. I takie tup tup tup. Zaświeciłam światło, a ta se defiluje przez pokój, nie mam pojęcia, gdzie była schowana no i polazłam za nią i chcę ją wypłoszyć... a jej tam nie ma. Chyba wynalazła jakieś tajne przejście. W✂✂✂✂iłam się, wzięłam kołdrę i poduszkę i poszłam do biurowego pokoiku na moją sofkę 120 cm, zwinęłam się w kulkę i próbuję usnąć. Pies otworzył sobie drzwi i władował się do mnie, więc się gnietliśmy we dwójkę na tej sofce, on w pionie chrapał, bo inaczej się nie zmieścił, DO BUDZIKA nie zmrużyłam oka, ergo - nie spałam dzisiaj wcale ale czuję się nad wyraz dobrze, oprócz tego, że mnie oko troszkę piecze ale złapałam nerwa i dzisiaj jadę po łapki, nie mam już litości, nie będę przez jaśnie pannę zarywać kolejnej nocy
Współczuję nieprzespanej nocy
Cytat:
Witam
Magda dobrze, że nic poważnego nic Ci się nie stało
Crozee fajnie , że już czujesz bardziej dziecko ciekawe jakie to uczucie jak ma czkawkę
Peach zajrzałaś do środka ?

A ja sobie ciągle czekam za telefonem od TŻ aby dowiedzieć się czy muszę iść dziś do pracy czy nie !
Jeśli będę musiała iść to na 16 do 24 w domu będę około 1 w łóżku przed 2 może a wstać we wtorek będę musiała o 4 ! więc trzymajcie kciuki za to abym mogła zostać dziś w domu

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Justyna To miałaś przygodę
Ja tak miałam z inwazją koników polnych/szarańczy . W nocy coś mi fruwa po pokoju myślę komar ale chwila ciszy i coś gra .... myślę no masakraaaa ! Wstałam zapalam światło a tam konik polny gigant z 15 cm miał to była jakaś 2-3 w nocy , więc poszła tatę obudzić żeby mnie wybawił przed tym robalem
Drugi raz to samo byłam taka w✂✂✂✂iona wzięłam poduszkę i poszłam do drugiego pokoju spać ( przy okazji rano mamę wystraszyłam bo myślała, że ktoś się włamał do domu ) a za trzecim razem sama się pozbyłam robala i kupiłam sobie moskitierę
U moich rodziców też świersze atakują, najczęściej w łazience. Raz mi jeden skoczył na plecy podczas kąpieli, to myślałam, że umrę ze stresu.
Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
Hej,
ja nie czuje się lepiej więc potuptałam do lekarza. Dostałam jakieś leki, jak w dwa dni nie przejdzie mam wziąć antybiotyk. Dzis zostaje w domu, ale jutro muszę na uczelnie i jak tu człowiek ma wyzdrowieć?

Peach gratulacje
To pod kołderkę i wygrzewać się! Mam nadzieję, że dostałaś chociaż L4.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 12:02   #4815
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Fajne buty Też mam takie z reeboka, ale czarne. Piękne to one nie są, ale bardzo wygodne.

Za mało tzn. ile? Ja piję ok 2 l w pracy i co chwilę biegam do toalety...

Współczuję nieprzespanej nocy

U moich rodziców też świersze atakują, najczęściej w łazience. Raz mi jeden skoczył na plecy podczas kąpieli, to myślałam, że umrę ze stresu.

do chwili obecnej wypilam tylko małą kawę

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 12:02   #4816
BYou
MBZ♥

Aniołku niestety tak bywa, że firma matka nie przejmuje się pracownikami pośredników w czasie kontrolimam nadzieję, że mimo wszystko poradzisz sobie i szybko przejdziesz na normalną umowę

Stary 2011-10-17, 12:03   #4817
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Kasia im to powiedz
Carmi chyba zawału bym dostała ! tym bardziej, że brzydzą mnie koniki polne
Stary 2011-10-17, 12:03   #4818
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
leże, dostałam

Stary 2011-10-17, 12:05   #4819
upadly_aniol00
Zakorzenienie

BYou jeśli szybko wszystkiego się nauczę i nadam się no i będę mogła już sama robić to w szybkim tempie przejdę na umowę ( sam kierownik pokłada we mnie duże nadzieję )
Stary 2011-10-17, 12:06   #4820
BYou
MBZ♥

Carmi ja kiedyś chodziłam na łowy świerszczowe i pasikonikowe bo mój TŻ miał takiego dużego pająka, a raczej pajęczycę: Princessę i jk pojechał do szkoły oficerskiej to się nią zajmowałam. Koleżanki bały się u mnie spaćale ona miała swoje terrarium, była zabezpieczonajednak na czas odwiedzin wynosiłam ją do innego pokoju

Stary 2011-10-17, 12:08   #4821
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
Carmi jak moj BB krem sie spisał ??
Całkiem ok, jest chyba najbardziej kryjący, ale generalnie wszystkie są chyba podobne. Tylko u mnie Hot pink się nie do końca sprawdza - polecałabym go do cery suchej, bo ja się święcę jak latarnia :/

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Carmi ja kiedyś chodziłam na łowy świerszczowe i pasikonikowe bo mój TŻ miał takiego dużego pająka, a raczej pajęczycę: Princessę i jk pojechał do szkoły oficerskiej to się nią zajmowałam. Koleżanki bały się u mnie spaćale ona miała swoje terrarium, była zabezpieczonajednak na czas odwiedzin wynosiłam ją do innego pokoju
Princessę
Stary 2011-10-17, 12:08   #4822
kasia0912
Zakorzenienie

czytam o tym co się dzieję w komunikacji miejskiej w warszawie. Tragedia. I tak przez dwa lata.

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2011-10-17, 12:16   #4823
Gwizdak
Zakorzenienie

Dzieńdobry,

cześć i czołem!
Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
BYou - mnie też rozwala Twoje nadrabianie..... wydaję się niemożliwe

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
lubię Was czytać i coś napisać od siebie--wieczorami nie jestem na necie--, a nie tak wpaść z doskoku i pisać tylko o sobie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Pani profesor uraczyła nasz dziś tekstami, że studia poczekają i trzeba dzieci rodzić przed 25 rokiem życia
no łatwo powiedzieć, że studia mogą czekać, jak się jest profesorem Chce kobita uciąć łeb konkurencji w przedbiegach
Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Mieliśmy wczoraj iść do kina, a skończyliśmy w łóżku z laptopem i filmem kino w tygodniu. A poza tym to dowiedziałam się od D., że "doszły go słuchy", że kilku cichych wielbicieli chętnie by mnie skradło, ładną ściemą mi pachnie ale trzeba mu przyznać, że komplemenciarz i mile mnie połechtało
te początki..... słodko
Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
I miałam w weekend stłuczkę... Tzn. autobus którym jechałam miał... O mało co nie walnęłam twarzą w szybę przy hamowaniu, bo miałabym po nosie... A tak skończyło się na brodzie.. Dobrze, że się trzymałam i zamortyzowałam uderzenie...
O żesz! Dobrze, że nic Ci nie jest..... ale broda mocno pochatarana?

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
wczoraj jak szlam spac to mały miał czkawke, bo z piec minut sie rytmicznicznie poruszał
ooo współczuję, Mrówka miała bardzo często - im bliżej końca tym częściej, tylko ona tak czkać potrafiła pół dnia - strasznie głupie uczucie. A najśmieszniejsze, że tak jej zostało i nadal ma czkwki często, co w ogóle jej w niczym nie przeszkadza

Ale mieliśmy weekend pracowity. W sobotę lajcik, tylko spaliśmy długo, potem byliśmy u moich rodziców na obiedzie i w sklepie po cieplejsze czapki dla Mrówki. Wczoraj za to daliśmy czadu w mieszkaniu - ja przy garach, tż montował tv na ścianie. Ja byłam na zakupach - nie wzięłam 2 zł do wózka i musiałam latać po markecie z koszykiem. A zakupów miałam ze 20 kg. W międzyczasie oddałam zdjęcia do wywołania, Pani w zakładzie foto mi dała tą dwójkę, to odłożyłam siaty do wózka, ale... zapomniałam zdjęć (kapnęłam się w domu). W sklepie jeszcze zorientowałam się, że nie kupilam drożdży, a były mi potrzebne do produkcji pizzy (z przepisu Carmi, pyszna ). Potem do domu i korek, a ja już jechałam w nerwach, że Mała głodna. Wpadlam do domu akurat w momencie, kiedy tż ją przewijał, a ona się darła. Nakarmiłam i okazało się, że tych zdjęć nie mam. Już byłam wkurzona tymi zakupami, korkiem, dźwiganiem i jeszcze to!
Nakrzyczałam na tż bez powodu, jak mi powiedział, żebym się zastanowiła, gdzie je zgubiłam W końcu on pojechał do galerii po zdjęcia, a ja zajęłam się robieniem pizzy. Z szafki wypadła mi metalowa forma do ciasta i rąbnęła w zlew, czym wystraszyła strasznie Mrówkę - nie mogłam jej uspokoić, w końcu przestała krzyczeć, ja ją nakarmiłam i odpadła. Wrócił tż, ja go przeprosiłam, że byłam okropna, a ten mi..... kolczyki z Apartu wręcza w prezencie i mówi, ze jestem cudowna....
Potem już miło upływał dzień. Mrówka spała, tż montował ten tv, ja pichciłam. Upichciłam pizze i zupę gulaszową na dzisiaj. Tż miał kłopot z tym tv - śrobu cieżko wchodziły w ścianę i długo mu się zeszło, w związku z czym drugi raz w jej krótkim życiu to ja ją kąpałam. Jakoś poszło. No i na koniec dnia usta usta obejrzeliśmy i po weekendzie.

A teraz mam zamiar się zabrać za porządkiw garderobie, ale jakoś mi się nie chce i Mróweczka mi ułatwia nie zajmowanie się tym, bo własnie się obudziła
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 12:22   #4824
kasia0912
Zakorzenienie

Gwzidak faktycznie intensywny weekend,a Mąż na medal po prostu.

tak mi się nie chcę iść na to położnictwo, a potem do 20 dietetyka heh

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2011-10-17, 12:22   #4825
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Gwizdak To Ci mąż cudowny się trafił ! Chyba nma poprawę humoru te kolczyki a pokażesz nam jakie dostałaś ?
Stary 2011-10-17, 12:23   #4826
carmelova
Zakorzenienie

Gwizdak ale masz wyrozumiałego męża W gruncie rzeczy weekend minął rodzinnie I cieszę się, że pizza smakowała. Też wczoraj ją robiłam
Stary 2011-10-17, 12:26   #4827
kasia0912
Zakorzenienie

Jak fajnie. Powtarzają Magdę M od początku

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2011-10-17, 12:28   #4828
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Gwizdak gdzie Ty znalazłaś takiego faceta? dla niego

Stary 2011-10-17, 12:29   #4829
Gwizdak
Zakorzenienie

A kolczyki takie:

http://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod5021_0_o.jpg
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 12:30   #4830
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
ładne

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości