Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-17, 11:21   #1891
mar2sia
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Witajcie
Ale naskrobałyście przez weekend aż miło
U nas też dzisiaj piękny dzień, słoneczko świeci, pewnie jest zimno... nie wystawiłam jeszcze nosa na zewnątrz

A propos chorób - jak jakiś miesiąc temu byłam chora to leczyłam się miodkiem, czosnkiem i cytryną, po jakiś 4 dniach przeszło samo.

Dzisiaj zaczynamy 13 tydzień, jutro mam wizytę, ciekawe czy lekarz będzie chciał zrobić przezierność itp. Koleżanka mówiła mi, że wtedy powiedzieli jej na 80% płeć bo młody tak się ładnie ustawił

Dziewczyny, czy Wam też rosną włosy na brzuchu?
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:26   #1892
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
bo to jest jak temat ciąża i kot w domu, ciemnogród powoduje że rodzina cała sądzi że kota trzeba ewakuować bo dziecko i toxo a wystarczy się trochę wyedukować
To niby do mnie? Nie mówiłam, że posiadanie kotów powoduje toxo a po prostu napisałam, że nienawidzę kotów samych w sobie. Owy ciemnogród swoją osobą prezentujesz co najwyżej Ty, skoro uważasz, że badania w ciąży są po to żeby pogrążyć przyszłych rodziców informacjami o chorobach ich nienarodzonego dziecka.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
bosheee co Ty w ogole piszesz???? jak mozna w ten sposób:confused ::mur : znam duzo ludzi z zespołem i to są wspaniali ludzie mogłabyś się od nich nauczyc np pokory
Nie napisałam nic złego o ludziach z zespołem downa tylko przedstawiłam jak wygląda osoba leczona a jak nie. Tacy ludzie są w stanie normalnie funkcjonować. Przeczytaj dokładnie zanim coś negatywnie skomentujesz.
Pytasz po co te badania. Na pewno nie po to żeby rodziców zostawić samych sobie ale żeby leczyć dziecko.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Edytowane przez martita_891
Czas edycji: 2011-10-17 o 11:28
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:35   #1893
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

jakbym miała dziewczynke chciałabym czerwony, bo czerwień to jeden z moich ulubionych kolorów w ciąży, jak chłopca to coś granat - czerń. A Twoje są całkiem niezłe
Wózek w jasnym, rzucającym się w oczy kolorze zwiększa bezpieczeństwo.
Warto zastanowić się nad tym pod tym właśnie kątem.
Fakt, że na czerwonym będzie szybciej widać zabrudzenia niż na czarnym, brązowym czy granatowym, ale dla mnie to sprawa drugorzędna.

No i kwestia wózków 3 w 1 czy jak im tam... w życiu bym dzieciaka to tego fotelika nie włożyła, nie wiadomo co to za badziew. Bez badań, bez testów zderzeniowych. Za duże niebezpieczeństwo dla dziecka.
Lepiej jednak dołożyć te kilkaset złotych i kupić porządny, markowy fotelik z atestami, przebadany. Nawet używany, z pewnego źródła.
NA bezpieczeństwie nie można oszczędzać.

Co do badań, to każdy może mieć własne zdanie. Jeden chce, inny nie.
Nie jest to badanie obowiązkowe, i na szczęście niewielki odsetek dzieci rodzi się z wadami genetycznymi.
Każdy robi jak mu serce i rozum podpowiada.

Zjadłam w domu sniadanie, w pracy juz 2 banany, kawałek ciasta, kaszę mannę i właśnie wciągam kanapkę... będę potworem.:brzyda l:

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:37   #1894
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mar2sia Pokaż wiadomość
Witajcie
Ale naskrobałyście przez weekend aż miło
U nas też dzisiaj piękny dzień, słoneczko świeci, pewnie jest zimno... nie wystawiłam jeszcze nosa na zewnątrz

A propos chorób - jak jakiś miesiąc temu byłam chora to leczyłam się miodkiem, czosnkiem i cytryną, po jakiś 4 dniach przeszło samo.

Dzisiaj zaczynamy 13 tydzień, jutro mam wizytę, ciekawe czy lekarz będzie chciał zrobić przezierność itp. Koleżanka mówiła mi, że wtedy powiedzieli jej na 80% płeć bo młody tak się ładnie ustawił

ja też idę dziś do gina a włosy mam już chyba od miesiąca czarniejsze

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
To niby do mnie? Nie mówiłam, że posiadanie kotów powoduje toxo a po prostu napisałam, że nienawidzę kotów samych w sobie. Owy ciemnogród swoją osobą prezentujesz co najwyżej Ty, skoro uważasz, że badania w ciąży są po to żeby pogrążyć przyszłych rodziców informacjami o chorobach ich nienarodzonego dziecka.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Nie napisałam nic złego o ludziach z zespołem downa tylko przedstawiłam jak wygląda osoba leczona a jak nie. Tacy ludzie są w stanie normalnie funkcjonować. Przeczytaj dokładnie zanim coś negatywnie skomentujesz.
Pytasz po co te badania. Na pewno nie po to żeby rodziców zostawić samych sobie ale żeby leczyć dziecko.
poczytaj co ty wypisujesz, moja wymiana zdań już się kończy z tobą

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:43   #1895
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
poczytaj co ty wypisujesz, moja wymiana zdań już się kończy z tobą
Próbowałam Ci wyjaśnić, że takie badanie nie jest po to, żeby po prostu rodzice dowiedzieli się, że mają chore dziecko i koniec ale po to, żeby to u dziecka wcześniej wdrożyć leczenie.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-10-17, 11:46   #1896
katka_19
Wtajemniczenie

Ja też już powoli przeglądam wózki.
Kolorystycznie chciałabym by nie był za ciemny, ale też nie za jasny.
Czerwień, niebieski-ok, by był w miarę uniwersalny kolorystycznie.
Dużo dobrych opinii słyszałam na temat X-Landerów i wózków Graco.

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:46   #1897
pestkaxx
Raczkowanie

Witam ja już od rana w pracy i tak zimno brr bo jeszcze nie zaczeli grzać heh mąż podrzucił mi polarka bo do 16 bym zamarzła heh a co do badania usg czy maluszek zdrowy to gdzie można zrobić?czy to mój ginek zrobi czy tylko ma mi dać skierowanie?? myslę ze bym sie zdecydowała tylko nie wiem gdzie... U mnie słonko świeci ale niestety rano było -1 st dzis mama mnie odwiedzi z gołąbkami mniam, mam smaki na coś konkretnego
pestkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:50   #1898
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Witam Was Dziewczyny,
powiedzcie mi ile płaciłyscie za badania, które gin zlecił Wam po pierwszej wizycie?
Za badania krwi dzisiaj dałam 340zł, jutro daję mocz- 12zł i robię cytologię- 30zł.
Oczywiście u mnie jak zawsze pielęgniarka dłuuugo szukała żyły i wypompowano ze mnie 4 fiolki krwi.

W aktualnym Skarbie z Rosmanna jest artykuł dot wyprawki niemowlęcej i całkiem sensowna wg mnie lista rzeczy do kupienia dla malucha.

Edytowane przez Freya_85
Czas edycji: 2011-10-17 o 11:51 Powód: literówka
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:53   #1899
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestkaxx Pokaż wiadomość
Witam ja już od rana w pracy i tak zimno brr bo jeszcze nie zaczeli grzać heh mąż podrzucił mi polarka bo do 16 bym zamarzła heh a co do badania usg czy maluszek zdrowy to gdzie można zrobić?czy to mój ginek zrobi czy tylko ma mi dać skierowanie?? myslę ze bym sie zdecydowała tylko nie wiem gdzie... U mnie słonko świeci ale niestety rano było -1 st dzis mama mnie odwiedzi z gołąbkami mniam, mam smaki na coś konkretnego
Między 10 a 15 tygodniem mniej więcej mierzy się przezierność karkową usg ale zalecane jest na bardzo dokładnym urządzeniu usg. Jeśli Twój lekarz takowy posiada to zrobi Ci to w ramach wizyty. Można wykonać test potrójny PAPP-A jeśli są wątpliwości.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-10-17, 11:58   #1900
mar2sia
Raczkowanie

Cytat:
ja też idę dziś do gina a włosy mam już chyba od miesiąca czarniejsze
O której masz wizytę? będę trzymać kciuki

Cytat:
Próbowałam Ci wyjaśnić, że takie badanie nie jest po to, żeby po prostu rodzice dowiedzieli się, że mają chore dziecko i koniec ale po to, żeby to u dziecka wcześniej wdrożyć leczenie.
Raz jedyny się wtrącę i powiem, że ton żadnej Twojej wypowiedzi nie jest równy z intencjami. To moje zdanie.

Cytat:
Napisane przez pestkaxx Pokaż wiadomość
Mąż przydatna sprawa Niestety nie wiem jak to wygląda u lekarza jutro się dowiem

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Za badania krwi dzisiaj dałam 340zł, jutro daję mocz- 12zł i robię cytologię- 30zł.
Oczywiście u mnie jak zawsze pielęgniarka dłuuugo szukała żyły i wypompowano ze mnie 4 fiolki krwi.

W aktualnym Skarbie z Rosmanna jest artykuł dot wyprawki niemowlęcej i całkiem sensowna wg mnie lista rzeczy do kupienia dla malucha.
Na dzisiaj mam plan wybrać się do Rossmana ale tylko przejrzę, bo póki co przerażają mnie te wszystkie sprzęty
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:59   #1901
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Ja też jestem lekko przeziębiona. Wczoraj zaaplikowałam sobie porządną dawkę czosnku, wieczorem mleko z miodem i od rana się troszeczkę lepiej czuję. Zaraz pójdę do apteki po sól morską w sprayu, bo lekki katar mam. Jeszcze myślę nad maścią majerankową do smarowania pod nosem, ale zapytam panią w aptece czy można ją stosować w ciąży. A tak to wieczorem sobie zrobię kominek z podgrzewaczem i inhalację miętową.

Ja też sobie wyznaczyłam taką jakby granicę: jak będzie serduszko słychać, to znaczy, że jest maleństwo i jest dobrze, a teraz chyba kolejną, że jak do 10t się nic nie zdarzy złego (tfu tfu na psa urok), to też będzie dobrze.

Ja już dziś od rana na nogach. Pojechaliśmy z mężem do akademii medycznej na kolejne pobranie i znów 220 zł poszło. Dobrze, że teściowa przyjeżdża, to troszkę pieniędzy nam pożyczy, bo nie wiem, czy dociągniemy do kolejnej wypłaty Na same badania i wizyty poszło ponad 500 zł Dobrze, że mieliśmy dość duży zwrot za wodę, to czynsz mniejszy przez 3 miesiące płacimy.
Zaraz zjem jajko na twardo, bo znów czuję, że nachodzi faza akcji zwrotnej. I dziś cały dzień w wyrku leżę - nie ma bata, nie ruszam się, chyba że jedynie zjeść i do wc
Miłego dzionka
Tylko sprawdź jaki masz olejek miętowy, bo wyczytałam, że nie każdy można.
[quote=https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Ciaza/Olejki-eteryczne-w-ciazy[/quote]
...Olejki do masażu i stosowania na skórę lub do kąpieli niewskazane w ciąży:
...mięta polna i zielona – olejek z mięty polnej, zielonej (pozostałe miętowe dozwolone)

Na same badania bhcg wydaliśmy już jakieś 150zł + inne ok 50zł na razie. Dlatego mam cichą nadzieję morfologie itp. zrobić z pieniędzy rządowych

miałam się włączyć w dyskusję o usg genetycznym, ale po namyśle jednak dam spokój. Wszystkim zafasolowanym zdrowia życzę

Edytowane przez mala77
Czas edycji: 2011-10-17 o 12:01 Powód: zmienilam zdanie
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:59   #1902
Freya_85
Raczkowanie

W temacie wózków: ja początkowo chciałam 3 w 1, ale okazało się, że w bloku nie będzie komórek lokatorskich, więc teraz zastanawiam się nad kupnem 2 w 1 (fotelik + gondola), a jak maluch będzie mieć koło roku, to bym kupiła większy fotelik samochodowy i spacerówkę.
Mnie się podobają czarne wózki.
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 12:00   #1903
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
O której masz wizytę? będę trzymać kciuki

Raz jedyny się wtrącę i powiem, że ton żadnej Twojej wypowiedzi nie jest równy z intencjami. To moje zdanie.

Mąż przydatna sprawa Niestety nie wiem jak to wygląda u lekarza jutro się dowiem

Na dzisiaj mam plan wybrać się do Rossmana ale tylko przejrzę, bo póki co przerażają mnie te wszystkie sprzęty
o 16

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-17, 12:02   #1904
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
jak można wdrożyć wcześniej leczenie dziecku z zespołem downa???? pytam Cie??? Kobieto to nie leczenie tych dzieci sprawia, ze jedne radza sobie lepiej a drugie gorzej. TO PRACA RODZICÓW I TERAPIA to sprawia.

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 12:04   #1905
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
Tylko sprawdź jaki masz olejek miętowy, bo wyczytałam, że nie każdy można.

...Olejki do masażu i stosowania na skórę lub do kąpieli niewskazane w ciąży:
...mięta polna i zielona – olejek z mięty polnej, zielonej (pozostałe miętowe dozwolone)

Na same badania bhcg wydaliśmy już jakieś 150zł + inne ok 50zł na razie. Dlatego mam cichą nadzieję morfologie itp. zrobić z pieniędzy rządowych

miałam się włączyć w dyskusję o usg genetycznym, ale po namyśle jednak dam spokój. Wszystkim zafasolowanym zdrowia życzę
na necie są zdjęcia usg dziecka z downem to od razu rzuca się w oczy pęcherz, na wikipedii widziałam

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
jak można wdrożyć wcześniej leczenie dziecku z zespołem downa???? pytam Cie??? Kobieto to nie leczenie tych dzieci sprawia, ze jedne radza sobie lepiej a drugie gorzej. TO PRACA RODZICÓW I TERAPIA to sprawia.

z tego co mi wiadomo to nie uleczalne bo to wina genów

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-17, 12:05   #1906
mala77
Zakorzenienie

mar2sia, śliweńka miłego oglądania dzieciaczków
Stary 2011-10-17, 12:06   #1907
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Już Ci odpowiedziałam. Dzieci z zespołem downa w 90% są obciążone innymi schorzeniami i w tym kierunku można rozpocząć leczenie.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-10-17, 12:08   #1908
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Już Ci odpowiedziałam. Dzieci z zespołem downa w 90% są obciążone innymi schorzeniami i w tym kierunku można rozpocząć leczenie.

buhahaha

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
z tego co mi wiadomo to nie uleczalne bo to wina genów
dokladnie

Stary 2011-10-17, 12:09   #1909
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
Czy nie widzisz, że siejesz ferment. Wszyscy próbują Ci wytłumaczyć, że nie podoba im się ton Twoich wypowiedzi, a nadal nie dociera.
Zakończmy tę dyskusję

Edytowane przez mala77
Czas edycji: 2011-10-17 o 12:11
Stary 2011-10-17, 12:09   #1910
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
buhahaha

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

dokladnie
Może rozwiń swoją myśl...myślisz, że te dzieciaki rodzą się jedynie z zespołem downa?

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-10-17, 12:13   #1911
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Może rozwiń swoją myśl...myślisz, że te dzieciaki rodzą się jedynie z zespołem downa?
jestem po pedagogice i stazu w SOSW wiec wiem o tych dzieciach bardzo duzo, a Ty obrazasz je mowiac o sliniacych sie ludziach:confus ed:

Stary 2011-10-17, 12:14   #1912
Efijy
Rozeznanie

witam!

Dołączając się do rozmowy na temat wózków to muszę przyznac że ciemne też mi się podobają ale tak się zastanawiam bo dzidziuś przyjdzie jak będzie coraz cieplej to tak się zastanawiam czy nie bedzie mu bardziej grzało jak np. buda będzie czarna nie wiem może się mylę a wy co myślicie?

a mi ostanio spodobał się taki

http://www.navington.com/produkty/wozek-cadet
zwłaszcza to ze można fotelik bezpośrednio montowa na stelaż
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 12:17   #1913
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
jestem po pedagogice i stazu w SOSW wiec wiem o tych dzieciach bardzo duzo, a Ty obrazasz je mowiac o sliniacych sie ludziach:confus ed:
Nikogo nie obraziłam, zobrazowałam jak wygląda osoba leczona a jak zostawiona samopas bo do niektórych tutaj nie dociera, że takie osoby poddane odpowiedniemu leczeniu i terapii mogą żyć normalnie i funkcjonować samodzielnie.
Myślisz, że po co jest badanie przezierności? Żeby lekarze mieli z tego kasę i tyle? Że nie ma w tym innego sensu niż stwierdzenie 'pani dziecko ma zespół downa, proszę wykonać test potrójny i się załamać'?

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-10-17, 12:18   #1914
śliweńka
Zakorzenienie

nawet jak moje dziecko będzie się ślinić i tak będzie moim oczkiem w głowie i będę je kochać a ciąży nie usunę!!!

poza tym ja ten temat skończyłam bo gin zakazał denerwowania się

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-17, 12:18   #1915
mala77
Zakorzenienie

nad wózkiem jeszcze się nie zastanawiamy. Wiem na pewno, że chustę kupimy, bo w takim mieście jak Wrocław ciężko poruszać się wózkiem /np. w komunikacji miejskiej/. Za to dzidzia w chuście ma milo, przytulnie, bezpiecznie, a mama obie ręce wolne
Wózek tylko na długie spacery
Stary 2011-10-17, 12:19   #1916
marao
Zadomowienie

GG do marao

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Witam Was Dziewczyny,
powiedzcie mi ile płaciłyscie za badania, które gin zlecił Wam po pierwszej wizycie?
130 zł, ale czy mi zrobili na pewno wszystko to dopier jutro sprawdzę, jak odbiorę wyniki, bo coś dziwnie mało mi się wydaje.
Cytat:
Dodatkowo ciekawe jest to, że 80% dzieci urodzonych z zespołem downa to dzieci matek, które nie ukończyły 35 roku życia.
Nie strasz, proszę Cię.
Cytat:
Tak, czarne
Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Też to wczoraj przeglądalam
Cytat:
o 16
Trzymam kciuki.

Ja dzisiaj powiedziałam Kierownikowi o ciąży. Szczerze mówiąc myślałam, że się wścieknie, ale zareagował całkiem pozytywnie. Pogratulował, zapytał, czy lekarz każe mi iść na zwolnienie. Zaproponował, że jak się lepiej poczuje, to zawsze mogę wrócić. Nie wiem na ile to było szczere, ale nie będę się nad tym zastanawiać. Ważne, że odbyła się ta rozmowa w miłej atmosferze.
marao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 12:19   #1917
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
witam!

Dołączając się do rozmowy na temat wózków to muszę przyznac że ciemne też mi się podobają ale tak się zastanawiam bo dzidziuś przyjdzie jak będzie coraz cieplej to tak się zastanawiam czy nie bedzie mu bardziej grzało jak np. buda będzie czarna nie wiem może się mylę a wy co myślicie?

a mi ostanio spodobał się taki

http://www.navington.com/produkty/wozek-cadet
zwłaszcza to ze można fotelik bezpośrednio montowa na stelaż

sądzę że nie bo wtedy by nie produkowali takich kolorów a i tak wózek jest otwarty

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-17, 12:21   #1918
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Nikogo nie obraziłam, zobrazowałam jak wygląda osoba leczona a jak zostawiona samopas bo do niektórych tutaj nie dociera, że takie osoby poddane odpowiedniemu leczeniu i terapii mogą żyć normalnie i funkcjonować samodzielnie.
Myślisz, że po co jest badanie przezierności? Żeby lekarze mieli z tego kasę i tyle? Że nie ma w tym innego sensu niż stwierdzenie 'pani dziecko ma zespół downa, proszę wykonać test potrójny i się załamać'?

podkreślam leczenie tu nie bardzo ma do rzeczy jeśli dziecko się urodzi trzeba z nim pracować mieć serce i szacunek a Ty szacunku nie masz i nie rozmawiaj juz do mnie, bo nie wolno mi sie denerwowac

Stary 2011-10-17, 12:21   #1919
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
130 zł, ale czy mi zrobili na pewno wszystko to dopier jutro sprawdzę, jak odbiorę wyniki, bo coś dziwnie mało mi się wydaje.

Nie strasz, proszę Cię.

Tak, czarne

Też to wczoraj przeglądalam

Trzymam kciuki.

Ja dzisiaj powiedziałam Kierownikowi o ciąży. Szczerze mówiąc myślałam, że się wścieknie, ale zareagował całkiem pozytywnie. Pogratulował, zapytał, czy lekarz każe mi iść na zwolnienie. Zaproponował, że jak się lepiej poczuje, to zawsze mogę wrócić. Nie wiem na ile to było szczere, ale nie będę się nad tym zastanawiać. Ważne, że odbyła się ta rozmowa w miłej atmosferze.

najważniejsze żebyś ty się dobrze czuła i dobrze że scen kiero nie robił, ja już moją pracą przestałam się przejmować co myślą bo teraz jestem najszczęśliwsza na świecie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-17, 12:22   #1920
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
nawet jak moje dziecko będzie się ślinić i tak będzie moim oczkiem w głowie i będę je kochać a ciąży nie usunę!!!

poza tym ja ten temat skończyłam bo gin zakazał denerwowania się

o dokladnie klaski :

mnie taka dziewczynka nauczyła szacunku, cierpliwości i pokory i dzięki mojej pracy z nią otworzyła się a nie dzięki leczeniu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości