Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-17, 10:25   #691
joanaros
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Ja kiedyś już pisałam że mam znajoma która paliła w ciąży i dziecko urodziło się z guzem. Potem zaszła w drugą ciaże i tez paliła. Także są ludzie i ludzie. Dla mnie to szok
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:30   #692
julliczka
Rozeznanie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja między łopatkami Takie trzy czy cztery kreski. I to zrobiło się tak nagle, w pięć minut pomiędzy przymierzaniem bluzek. Wtedy były fioletowe, teraz już są w kolorze skóry i ledwo wyczuwalne
Kolana, okolice kostek... Dojrzewanie pod tym względem mnie nie oszczędziło ale są białe i naprawdę wisi mi to, czy ktoś je widzi czy nie. Prawie wszyscy mają rozstępy
No prawie wszyscy, nawet mój brat z tego powodu cierpi też hehehe, wściekły jest, że mu się pojawiło ale u niego to słabo widać. Mój kumpel też ma, ostatnio nawet u TŻta wypatrzyłam na pośladkach ale takie słabo widoczne, a może mi się wydawało Ja to bym się nie wstydziła, gdyby faktycznie nie rzucały się w oczy, nawet jak zdjęcie robię to sie tak uwidaczniają że masakra.. też miałam fazy drastycznych zmian wagi, ale ja nigdy się nie odchudzałam, wręcz przeciwnie, próbowałam tyć. Jak już dobrze wyglądałam, to było wielkie bum w moim życiu i stresy, nerwy i waga drastycznie spadła. Przez pewien czas byłam kościotrupem, nie mogłam na siebie patrzeć, na zdjęcia sprzed kilku lat jak oglądam to współczuję sobie za tamte czasy

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:32   #693
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Ja kiedyś już pisałam że mam znajoma która paliła w ciąży i dziecko urodziło się z guzem. Potem zaszła w drugą ciaże i tez paliła. Także są ludzie i ludzie. Dla mnie to szok
Dla mnie to tez szok, tez znam takie co palily i potrafia powiedziec ze : ja to trzy ciaze palilam a dzieci zdrowe!
Bo tez ja nie wiem co sobie myslaly bo to ze ma 2 raczki, 2 nozki i wszytskie organy to nie znaczy ze zdrowe nie?
A np to ze ciezej sie koncentruje w szkole, czesciej przeziebione, astma itd to wina dziecka a nie matki! A pozatym to nawet jesli wszytsko jest naprawde ok i wyniki w szkole zadowalajace to mozna sobie zawsze pomyslec a moze bez papierosa byloby o wiele lepiej!
szkoda gadac

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:34   #694
koniakonia
Zakorzenienie

Ja też mam rozstępy, głównie na brzuchu i udach , no i na bimbałkach , bo mam rozmiar K, a przy karmieniu to już nawet nie wiem jaki miałam , ale duże były strasznie , jak wykarmie planowaną trojkę to bimbały chyba kolanami będę podbijać i nosić na plecach
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:36   #695
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dla mnie to tez szok, tez znam takie co palily i potrafia powiedziec ze : ja to trzy ciaze palilam a dzieci zdrowe!
Bo tez ja nie wiem co sobie myslaly bo to ze ma 2 raczki, 2 nozki i wszytskie organy to nie znaczy ze zdrowe nie?
A np to ze ciezej sie koncentruje w szkole, czesciej przeziebione, astma itd to wina dziecka a nie matki! A pozatym to nawet jesli wszytsko jest naprawde ok i wyniki w szkole zadowalajace to mozna sobie zawsze pomyslec a moze bez papierosa byloby o wiele lepiej!
szkoda gadac
Po prostu szkoda słów. Ja omijam szerokim łukiem palaczy, jak ktoś na ulicy blisko pali czy coś to oczywiście bardzo okazuję niechęć do tej osoby. Na przestankach palą, a nie można przecież, to macham ręką przed nosem pokazując osobie, że jest feee ale co tam nawet się nie przejmą. W domu zakaz palenia, ale tylko ojciec TŻ pali i całe szczęscie nie pali w domu, tylko na zewnątrz albo w drugim garażu, ale mam tak czuły nos, że jak w pierwszym przy domowym garażu zapali i mimo zamkniętych drzwi i tak czuję i sie wkurzam, bo cały ten smród idzie na górę do nas

I pomyśleć że kiedyś byłam nałogowym palaczem

nasza kruszynka już z nami

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2011-10-17 o 10:39
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:36   #696
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze czasami jak się dziecko urodzi zdrowe to mówią takie mamy ,że nic się nie stało, a potem jak dziecko ma z 3 lata i astmę to się dziwią , ale połączenia nie widzą z tym co robiły w ciązy

Ja popalałam przed ciążą, TŻ palił dużo, ja rzuciłam bez problemu , bo ja byłam z tych palaczy weekednowo-piwnych;a TŻ rzucił jak wróciłam z Mała do domu i tak się trzyma już 20 miesięcy.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-10-17 o 10:40
Stary 2011-10-17, 10:37   #697
alamig
Zakorzenienie

Hejka
Nie było mnie 4 dni i musiałam dziś nadrabiać 20 stron
My weekend spędziliśmy w Zakopanem ze znajomymi. Było super, jednak wczoraj po powrocie wylądowałam w szpitalu na dyżurze z plamieniami i boleściami. Na szczęście z Maleństwem jest wszystko ok, ale mam nakaz leżenia przynajmniej przez tydzień. To dla mnie wyjątkowo wyraźny znak, że czas iść na zwolnienie i generalnie zwolnić tempo

PS. Żółte kiwi ja kupuję w Lidlu i wcale nie jest takie drogie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 10:39   #698
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Dziewczyny odnosnie golenia operowanych m-sc, sa nowe doniesienia ktore wprowadza sie wlasnie na oddzialach chirurgicznych i m.in. u mnie na neurochirurgii nie goli sie juz w calosci pola operacyjnego.
U mnie operuje sie mozgi wiec do golenia byla zawsze cala glowa, w tej chwili lekarze nie pozwalaja nam golic calej glowy (chyba ze na zyczenie pacjenta), to lekarze gola sobie czesc pola operacyjnego, czyli czesc wlosow,bo okazuje sie jednak ze wlosy sa bariera ochronna i dzieki temu ze nie goli sie wlosow jest duzo mniej zakazen rany pooperacyjnej.
Moze sie to wydawac dziwne i my tez nie moglysmy sie przestawic, bo wydawalo nam sie ze potem ta rana operacyjna i te wlosy wsrod rany, gdzies tam posklejane z krwia i opatrunkiem, a jednak statystycznie wychodzi na to ze takjest zdrowiej.

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Co do golenia się , to obecne badania mówią, że przed zabiegami nie powinno się golić. Ale w Polsce , nikt tych najnowszych badań nie czyta
a jednak sie czyta
przynajmniej Ci lekarze ktorzy ciagle sie doksztalcaja wprowadzaja u nas takie nowosci
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
zartuje
wiem, ze mialam duzy brzuch, wiele osob mnie pytalo, czy jestem pewna, ze to nie blizniaki
ale z drugiej strony gdzie to 4 kg dziecko mialo sie zmiescic, dodatkowo przy moim obwodzie bioder 88 cm... w sumie obawialam sie, czy nie jestem za waska, zeby rodzic naturalnie, ale bylo ok, no moze poza malym szczegolem, ze podczas porodu lub schodzenia sie miednicy cos mi przeskoczylo w jednym biodrze i przez 2 tyg sie prawie ruszyc nie moglam
no 4 kg to sporo
a nie mierzono Ci szerokosci bioder przed porodem taka specjalna miarka?
Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć jeśli mogę

Mam na imię Iwona, mam 36 lat i mieszkam w Poznaniu. Obecnie jestem w 16 tc i jak na razie termin mam na 5 kwietnia.

Już raz byłam w ciąży ( w tym roku zresztą) , niestety przestała się rozwijać w 9 tygodniu

Teraz jestem na L-4 i podczytuję Was od początku. Stwierdziłam więc, że nie będę anonimowa i do Was dołączę.

życzę Wam miłego słonecznego dnia
witaj teraz na pewno bedzie dobrze gratulacje!
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Aguśka podlgladnelam zdjecia na mailu,alez Twoj synek slicznym maluszkiem byl zreszta teraz tez przystojniacha...A Ty TAKA szczupla, matko zazdroszczeDD
dziekujemy
ale wszystkie maluszki sa cudne, a ja kochana tez bylam w szoku ze tak szybko mi zszedl brzuszek bo przeciez zaraz po porodzie wygladalam jakbym byla w 3 m-cu conajmniej
jednak poprzez odciaganie mleczka szybciej kurczyla sie macica i mysle ze dzieki temu tak szybko to ze mnie zeszlo.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:39   #699
karolca
Zakorzenienie

Juliczka, doskonale rozumiem. U mnie z wagą było dokładnie tak samo

A jeśli chodzi o palenie w mojej obecności... Kiedyś siostra zaczęła palić papierosa za papierosem. I miała głęboko gdzieś, jak wyganiałam ją na balkon palić, bo truje mnie i dziecko. Wzruszyła ramiona, więc ubrałam się i poszłam do domu. U mnie w domu też nie potrafi uszanować, że się nie pali i paraduje dumnie z fajką po całym mieszkaniu. Wszyscy wiedzą, że mogą wyjść na balkon. I z balkonu korzystają. Lub otwierają okno w kuchni, zamykają drzwi i tam sobie kopcą robiąc mi porzadek

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:43   #700
emigra
Zakorzenienie

Jak ostatnio bylam u ginka i czekalam prawie h w poczekalni to byly takie dwie polki co sobie rozmawialy o ciazach - jedna niewiele po 30, niedawno urodzila corke, druga juz chyba pod 60 nawet, miala dwoch synow. I tak sobie gadaja i gadaja i nagle ta stara mowi ze ona to obu synow urodzila za wczesnie, bo na poczatku 8 miesiaca i obaj byli bardzo mali - ok 2 kg zaledwie. Po chwili dodala ''Ale ja cala ciaze palilam normalnie, wiec nie wiem. Moze mialo to jakis wplyw co?''

Bardziej od glupoty irytuje mnie chyba niedoinformowanie ludzi .... ja zanim zaszlam w ciaze staralam sie dowiedziec wszystkiego co powinnam, czego nie, co mnie czeka i na wszystko decydowalam sie samowolnie. Jak powoluje czlowieka na ten swiat to nie chce od samego poczatku rujnowac mu zycia, obojetnie czy papierosem czy alkoholem - bedzie chcial to bedzie palic i pic, ale teraz nie powie mi czy chce czy nie

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Juliczka, doskonale rozumiem. U mnie z wagą było dokładnie tak samo

A jeśli chodzi o palenie w mojej obecności... Kiedyś siostra zaczęła palić papierosa za papierosem. I miała głęboko gdzieś, jak wyganiałam ją na balkon palić, bo truje mnie i dziecko. Wzruszyła ramiona, więc ubrałam się i poszłam do domu. U mnie w domu też nie potrafi uszanować, że się nie pali i paraduje dumnie z fajką po całym mieszkaniu. Wszyscy wiedzą, że mogą wyjść na balkon. I z balkonu korzystają. Lub otwierają okno w kuchni, zamykają drzwi i tam sobie kopcą robiąc mi porzadek
ja teraz mam balkon i nikt mi w domu nie ma prawa palic - albo na balkon, albo niech idzie do siebie kopcic
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:43   #701
iw32
Rozeznanie

Cytat:
to dlatego, ze jestes dosc nowa na forum... wyrobisz jeszcze troche wiadomosci i bedzie ok

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

heh... ja kocham Poznan, piekne miasto, piekne wspomnienia, spedzone dziecinstwo, fantastyczne studia ... ale co zrobic, jestem niespokojny duch, nie udalo mi sie tam usiedziec dluzej

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

najadlam sie pierniczkow i mi niedobrze
do tego malenstwo bombarduje moj pecherz... buuu...
No widzisz Gucia, Ciebie z Poznania wywiało do Bremen a ja przed Poznaniem mieszkałam ok. 100 km od Ciebie w Hamburgu
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 10:44   #702
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się śpi coraz gorzej. Jest mi zwyczajnie duszno, mimo że mamy nocna temperaturę ustawiona na 18 stopni
ja mam tak samo w nocy sie budzę i spać nie mogę później rano nie mogę wstać i jeszcze skurcze mnie łapią w nocy
Stary 2011-10-17, 10:46   #703
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Hejka
My weekend spędziliśmy w Zakopanem ze znajomymi. Było super, jednak wczoraj po powrocie wylądowałam w szpitalu na dyżurze z plamieniami i boleściami. Na szczęście z Maleństwem jest wszystko ok, ale mam nakaz leżenia przynajmniej przez tydzień. To dla mnie wyjątkowo wyraźny znak, że czas iść na zwolnienie i generalnie zwolnić tempo
to teraz ladnie poleguj i odpoczywaj
SZYMONEK

Stary 2011-10-17, 10:47   #704
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Ja jutro zaczne 15 tydzien i mam 3,5 kg na plusie. Tak samo jak Ty schudlam przed zajsciem w ciaze i teraz mam zamiar duzo nie przytyc, ale apetyt dopisuje plus dziewczyny tutaj lubia gotowac wiec czasami ciezko sie upilnowac
No ale odchudzac sie bedziemy po porodzie, pociesza mnie to ze cala wiosna i lato przed nami i mozna duzo z wozkiem spacerowac z korzyscia dla dzidziusiow i dl nas!
Dokad sie wyprowadzacie konkretnie jesli mozna spytac?

Karolca dla glupich snow!

poznan tez lubie, ale w samym centrum z malym dzieckiem to bym nie chciala, wole katy poznanskie na odleglosc taksowki
Desia, my obecnie mieszkamy na Piątkowie, czyli prawie na obrzeżach (blisko Moraska). Pobędziemy tu jeszcze z miesiąc, dwa a potem mam nadzieję, że umeblujemy już nasz domek i wyprowadzamy się na osiedle Zmysłowo przy Rokietnicy (blisko Kiekrza). Będę co prawda mieć dość daleko do pracy bo pracuję na Dębcu ale jakoś damy radę Ważne , że będę miała cztery razy więcej metrów niż tutaj
Stary 2011-10-17, 10:51   #705
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja mam tak samo w nocy sie budzę i spać nie mogę później rano nie mogę wstać i jeszcze skurcze mnie łapią w nocy

O kurka skurcze no właśnie mi przypomniałaś,muszę się w magnez zaopatrzyć , bo kurna czasem jak mnie złapało to aż ryczałam, choć ja na ból dość wytrzymała jestem
Stary 2011-10-17, 10:54   #706
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

wiem, ze mialam duzy brzuch, wiele osob mnie pytalo, czy jestem pewna, ze to nie blizniaki
ale z drugiej strony gdzie to 4 kg dziecko mialo sie zmiescic, dodatkowo przy moim obwodzie bioder 88 cm... w sumie obawialam sie, czy nie jestem za waska, zeby rodzic naturalnie, ale bylo ok, no moze poza malym szczegolem, ze podczas porodu lub schodzenia sie miednicy cos mi przeskoczylo w jednym biodrze i przez 2 tyg sie prawie ruszyc nie moglam
Gucia! Kurcze, ja tez mam wąskie biodra i strasznie się boję, żeby nie mieć cesarki. Nie chcę jak cholera. Wolę naturalnie.
Pytałam ostatnio lekarza to mówił że myśli że nie będzie to konieczne, no chyba że dziecko będzie duże.. 4 kg to sporo, super że CI się udało
A dużo przytyłaś w pierwszej ciąży?

Swoja droga to jestem ciekawa ile będzie ważyła ta moja dzidzia - ja jestem niska, ale mój mąż wysoki
Stary 2011-10-17, 10:55   #707
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka

alamig dobrze ze sie dobrze skonczylo, a wiesz co bylo przyczyna? za duzo chodzenia czy cos innego, przepraszam za ciekaowsc

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:03   #708
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
O kurka skurcze no właśnie mi przypomniałaś,muszę się w magnez zaopatrzyć , bo kurna czasem jak mnie złapało to aż ryczałam, choć ja na ból dość wytrzymała jestem
o ja nie przypominajcie,bo mi tak łyde wykrecilo dwa dni temu,ze myslalam,ze sobie odgryze cała noge. Jak to diabelsko boli
Rzucalam sie po lozku jak opętana,a jeszcze mielismy gosci w pokoju obok,wiec nawet pokrzyczec nie bardzo moglam pobudzilabym wszystkich

emigra kwestia palenia to chyba cos czego wlasnie wiele osob nie rozumie. Pomijam fakt,ze mi to smierdzi na km i nie jestem w stanie przebywac w towarzystwie takiej osoby, skonczywszy na tym,ze nie chce narazac dziecka. Kurcze czemu niektorzy nie potrafia tego uszanowac tylko wlasnie tak bagatelizuja pt "ciaza to nie choroba" itp. Ja wszystko rozumiem, nikt nie robi z siebie obloznie chorej...ale proponowanie alkoholu/papierosow...jest nie na miejscu,a juz sie z tym spotkalam "to co teraz to nawet na piwo nie pojdziesz?" ,a owszem moge isc,ale ja wypije sok i nie zamierzam sie z tego powodu zle czuc. Jesli ktos ma z tym problem to juz Jego sprawa

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Hejka

kurcze to uwazaj na siebie i tj nalezy,prosze lezec bez szalenstw.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:04   #709
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

witam odespalam noc, wizyte mam na 13 30 wiec zaraz sie ide umyc ubrac i na busa ! dam znac co i jak jak przyjade -szkoda ze mojej przychodni nie ma hot spota bylabym na bierzaco z wami ;]

rzymam kciuki za inne wizyty ;]

co do plci to powiem ze ja chce wiedziec,maż nie wiec 4 listopada musze pani doktor powiedziec zeby nie mowila co bedziemy mieli tylko pooglada apozniej mi powie na ucho hihi ;] maz bedzie mial niepsodzianke. Misie wydaje ze bedzie dziewczynka bo clakiem inna jest ta ciąża od porpzendiej za duzo problemow mam i zdrowotnych i ze skora ;/ moj gin powie chyba ze do wariatkowa mnie trzeba mam wizyty raz w meisacu a i tak chodze czesniej niz musze bo zawsze cos mi sie wydarzy ;/

dobra uciekam i prosze mocno o kciuki !!!!

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:10   #710
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć jeśli mogę

Mam na imię Iwona, mam 36 lat i mieszkam w Poznaniu. Obecnie jestem w 16 tc i jak na razie termin mam na 5 kwietnia.

Już raz byłam w ciąży ( w tym roku zresztą) , niestety przestała się rozwijać w 9 tygodniu

Teraz jestem na L-4 i podczytuję Was od początku. Stwierdziłam więc, że nie będę anonimowa i do Was dołączę.

życzę Wam miłego słonecznego dnia
Witaj Iwona, fajnie ze jest ans coraz wiecej

Nie macie litosci, od rana 4 strony do nadrobienia!
Ja dzis jestem dumna i blada z siebie - wstalam o 7 i przed praca pojechalam na basen, po ponad 3 miesiacach zalegania na kanapie. Od razu mi sie humor poprawil, bo obiecalam sobie byc aktywna w ciazy. Podczas plywania probowalam sobie wyobrazic jak to bedzie tak balastowac na powierzchni wody z duzym brzuchem Wprawdzie ciezko bedzie w zimie sie tak zrywac z rana i wskakiwac do zimnego basenu, ale mam bojowy nastroj. Anagat, teraz twoja kolej zaczac sezon basenowy

Edytowane przez Zia_
Czas edycji: 2011-10-17 o 11:12
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:16   #711
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Witaj Iwona, fajnie ze jest ans coraz wiecej

Nie macie litosci, od rana 4 strony do nadrobienia!
Ja dzis jestem dumna i blada z siebie - wstalam o 7 i przed praca pojechalam na basen, po ponad 3 miesiacach zalegania na kanapie. Od razu mi sie humor poprawil, bo obiecalam sobie byc aktywna w ciazy. Podczas plywania probowalam sobie wyobrazic jak to bedzie tak balastowac na powierzchni wody z duzym brzuchem Wprawdzie ciezko bedzie w zimie sie tak zrywac z rana i wskakiwac do zimnego basenu, ale mam bojowy nastroj. Anagat, teraz twoja kolej zaczac sezon basenowy
Gratuluję determinacji Ja pływać nie umiem, ale chodzę na aqua aerobik. Polecam
Stary 2011-10-17, 11:24   #712
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
alamig dobrze ze sie dobrze skonczylo, a wiesz co bylo przyczyna? za duzo chodzenia czy cos innego, przepraszam za ciekaowsc
Ciężko stwierdzić co było przyczyną. Wyszło, że to co mnie boli, to ten jajnik, na którym mam cystę. Wcześniej miała 4x4cm, teraz niby się zmniejszyła do 2,8cm, ale boli bardzo przy naciśnięciu. Lekarz zbadał mi szyjkę bo też mnie bolała przy chodzeniu i powiedział, że niby długość mieści się w normie, ale mam uważać. Zwiększył mi dawkę luteiny i do tego mam łykać magnez. No i nospa, jeśli by bardzo bolało. Dziś już plamienie prawie znikło i mam nadzieję, że teraz już będzie dobrze.

Generalnie tak na przyszłość, jeśli tylko będzie Was coś niepokoić, to polecam zgłosić się na dyżur do szpitala. My jak pojechaliśmy (niedziela ok. godz. 17) lekarz od razu mnie przyjął, zbadał, zrobił USG (dopochwowo i przez brzuszek).
Trzeba mieć ze sobą dowód osobisty i kartę ciąży.
Stary 2011-10-17, 11:25   #713
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

Koniecznie muszę poszukać, mam nadzieję, że odróżnię!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 11:25   #714
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Kurcze kompletnie nie mam dzis pomyslu na obiad a i wogole checi....
SZYMONEK

Stary 2011-10-17, 11:29   #715
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Desia, my obecnie mieszkamy na Piątkowie, czyli prawie na obrzeżach (blisko Moraska). Pobędziemy tu jeszcze z miesiąc, dwa a potem mam nadzieję, że umeblujemy już nasz domek i wyprowadzamy się na osiedle Zmysłowo przy Rokietnicy (blisko Kiekrza). Będę co prawda mieć dość daleko do pracy bo pracuję na Dębcu ale jakoś damy radę Ważne , że będę miała cztery razy więcej metrów niż tutaj
A my wynajelismy juz domek w Dabrowce do wrzesnia 2012 a potem zobaczymy. Jesli zostajemy w kraju to bedziemy sie za czyms wlasnym rozgladac. Dabrowka mi bardzo pasuje, to osiedle Linea tam gdzie wynajelismy jest swietne, ma plac zabaw , tereny gdzie mozna spacerowac przy czym do samego poznania bliziutko i rowniez do rodzinki - siostra w Dabrowie a mama w buku, tak ze zabi skok

Oj Zia na basenik to ja tez sie wybieram (ale jak sojka za morze)

Gizmiatko, oczywiscie trzymam mocno kciuki!

Mravka to ja akurat mam inaczej, gdybym przy mojej rodzinie lub znajpmych zapalila lub napila sie alkoholu w ciazy to chyba by mnie zlinczowali (slusznie zreszta)

Alamig oszczedzaj sie, mam nadzieje ze szybciutko Ci przejdzie i bedzie znowu w porzadku!

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-17, 11:33   #716
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Gdy tylko pomyślę o robieniu czegokolwiek innego niz kanapki to mi niedobrze (
czuję się źle
Stary 2011-10-17, 11:36   #717
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia, obejrzałam sobie zdjęcia. Jakie Sandra ma wielkie oczy Fajniutka jest
dziekuje

Cytat:
Ja przez jeden dzień przytyłam kilogram. Nie wiem jak to możliwe
zatrzymanie wody
codzienne wahania wagi moga nawet do 2 kg byc

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

I co przeszedł taki jeżyk? nic nie marudzili w szpitalu? Ja też nie chcę na zupełne zero;/
;/
przeszedl, tylko, ze ja rodzilam w Niemczech w bardzo dobrym szpitalu, gdzie tez ciecie krocza robia tylko jesli zachodzi taka potrzeba... i mnie sie udalo bez

Cytat:
Jaką ulgą jest to, że moim jedynym nałogiem są słodycze

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
sama palilam kiedys przez 7 lat, a teraz tak mnie wkurza jak ktos pali w miejscach publicznych , bo mijasz ta osobe i wchodzisz w chmure dymu....powinny byc mandaty jak nic, wczoraj jak przechodzilam kolo takiego goscia co palil....to az mialam ochote mu wyrwac tego papierosa z reki, bo przechodzisz obok takiego a on ci jeszcze dmuchnie prosto tym dymem...nie cierpie!!!
taaa
a jeszcze drazni mnie to, jak na przystanku stanie sobie taka osobka tak, ze wiatr niesie wszystko w strone innych
generalnie wkurza mnie ta cala gadanina o tolerancji palaczy... ok jak sobie ktos chce palic to niech pali, ale niech do choinki toleruje to, ze ja jestem osoba niepalaca i mnie dym drazni

Cytat:
Gucia ale pieknie wygladalas pod koniec ciazy, a brzuch wcale nie wielki tylko sliczny! A corunia cudenko, te oczy!
dziekowac

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja też mam rozstępy, głównie na brzuchu i udach , no i na bimbałkach , bo mam rozmiar K, a przy karmieniu to już nawet nie wiem jaki miałam , ale duże były strasznie , jak wykarmie planowaną trojkę to bimbały chyba kolanami będę podbijać i nosić na plecach

przepraszam
no i chyba wspolczuje rozmiaru

Cytat:
no 4 kg to sporo
a nie mierzono Ci szerokosci bioder przed porodem taka specjalna miarka?
nie mierzyli... najwidoczniej nie podpadalam

Cytat:
No widzisz Gucia, Ciebie z Poznania wywiało do Bremen a ja przed Poznaniem mieszkałam ok. 100 km od Ciebie w Hamburgu
fajno
ja generalnie przebylam Niemcy doslownie wzdluz i wszerz, bo bylam w Offenburgu (zachod), pod Dreznem, nad Jeziorem Bodenskim, w Heidelbergu i teraz tutaj

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Gucia! Kurcze, ja tez mam wąskie biodra i strasznie się boję, żeby nie mieć cesarki. Nie chcę jak cholera. Wolę naturalnie.
Pytałam ostatnio lekarza to mówił że myśli że nie będzie to konieczne, no chyba że dziecko będzie duże.. 4 kg to sporo, super że CI się udało
A dużo przytyłaś w pierwszej ciąży?
w sumie wszyscy byli zaskoczeni, ze mala taka duza byla... ale jednak natura tak wyksztalcila kobiete, zeby ta jednak dala rade

co do bioder, to zawsze mozesz poprosic o zmierzenie... ja nawet nie pytalam, bo jak juz pisalam, najwidoczniej nie podpadalam

a przytyc to do porodu szlam z 18 kg na plusie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 11:41   #718
Madziara 26
Rozeznanie

Witaj iw32 jesteśmy w podobnych sytuacjach ja też straciłam dzidzie w tym roku w maju a teraz tak jak ty jestem w 16 tc.
Ja co do palena to dziwny ze mnie palacz ja palilam tylko na zjazdach albo na imprezach a tak to zero nawet mnie to drażni jak ktoś palil przy mnie, a teraz to poprostu jak czuję to mi sie niedobrze robi.
Właśnie piekę ciasto do wizyty jeszcze sporo czasu więc musze zabic czas zeby sie nie stresować.

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:43   #719
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
witam odespalam noc, wizyte mam na 13 30 wiec zaraz sie ide umyc ubrac i na busa ! dam znac co i jak jak przyjade -szkoda ze mojej przychodni nie ma hot spota bylabym na bierzaco z wami ;]

rzymam kciuki za inne wizyty ;]

co do plci to powiem ze ja chce wiedziec,maż nie wiec 4 listopada musze pani doktor powiedziec zeby nie mowila co bedziemy mieli tylko pooglada apozniej mi powie na ucho hihi ;] maz bedzie mial niepsodzianke. Misie wydaje ze bedzie dziewczynka bo clakiem inna jest ta ciąża od porpzendiej za duzo problemow mam i zdrowotnych i ze skora ;/ moj gin powie chyba ze do wariatkowa mnie trzeba mam wizyty raz w meisacu a i tak chodze czesniej niz musze bo zawsze cos mi sie wydarzy ;/

dobra uciekam i prosze mocno o kciuki !!!!
moj tez chcial niespodzianke, ale nie wytrzymal
Cytat:
witaj w klubie ... maz chcial salatke, ale ja nie mam na nia wcale ochoty.... no nic, jeszcze cos pomysle
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:45   #720
desia888
Wtajemniczenie

Gucia w szwecji tez bez potrzeby nie nacinaja, generalnie to oni wogole nie nacinaja, ja peklam i zroslo sie pieknie. No ale znowu : co kraj to obyczaj
Ale z drgiej strony to slyszalam ze w Polsce kobiety sa ncinane profilaktycznie wszystkie jak leci, troche mnie to przeraza bo niektore nie pekaja wiec po co nacinac?

Viki 28.04.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości