|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Ja kiedyś już pisałam że mam znajoma która paliła w ciąży i dziecko urodziło się z guzem. Potem zaszła w drugą ciaże i tez paliła. Także są ludzie i ludzie. Dla mnie to szok
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo tez ja nie wiem co sobie myslaly ![]() A np to ze ciezej sie koncentruje w szkole, czesciej przeziebione, astma itd to wina dziecka a nie matki! A pozatym to nawet jesli wszytsko jest naprawde ok i wyniki w szkole zadowalajace to mozna sobie zawsze pomyslec a moze bez papierosa byloby o wiele lepiej! szkoda gadac ![]()
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam rozstępy, głównie na brzuchu i udach , no i na bimbałkach , bo mam rozmiar K, a przy karmieniu to już nawet nie wiem jaki miałam , ale duże były
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I pomyśleć że kiedyś byłam nałogowym palaczem ![]() Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-10-17 o 10:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja popalałam przed ciążą, TŻ palił dużo, ja rzuciłam bez problemu , bo ja byłam z tych palaczy weekednowo-piwnych;a TŻ rzucił jak wróciłam z Mała do domu i tak się trzyma już 20 miesięcy. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-10-17 o 10:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Nie było mnie 4 dni i musiałam dziś nadrabiać 20 stron ![]() My weekend spędziliśmy w Zakopanem ze znajomymi. Było super, jednak wczoraj po powrocie wylądowałam w szpitalu na dyżurze z plamieniami i boleściami. Na szczęście z Maleństwem jest wszystko ok, ale mam nakaz leżenia przynajmniej przez tydzień. To dla mnie wyjątkowo wyraźny znak, że czas iść na zwolnienie i generalnie zwolnić tempo ![]() PS. Żółte kiwi ja kupuję w Lidlu i wcale nie jest takie drogie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziewczyny odnosnie golenia operowanych m-sc, sa nowe doniesienia ktore wprowadza sie wlasnie na oddzialach chirurgicznych i m.in. u mnie na neurochirurgii nie goli sie juz w calosci pola operacyjnego. U mnie operuje sie mozgi wiec do golenia byla zawsze cala glowa, w tej chwili lekarze nie pozwalaja nam golic calej glowy (chyba ze na zyczenie pacjenta), to lekarze gola sobie czesc pola operacyjnego, czyli czesc wlosow,bo okazuje sie jednak ze wlosy sa bariera ochronna i dzieki temu ze nie goli sie wlosow jest duzo mniej zakazen rany pooperacyjnej. Moze sie to wydawac dziwne i my tez nie moglysmy sie przestawic, bo wydawalo nam sie ze potem ta rana operacyjna i te wlosy wsrod rany, gdzies tam posklejane z krwia i opatrunkiem, a jednak statystycznie wychodzi na to ze takjest zdrowiej. ![]() Cytat:
![]() przynajmniej Ci lekarze ktorzy ciagle sie doksztalcaja wprowadzaja u nas takie nowosci ![]() Cytat:
![]() a nie mierzono Ci szerokosci bioder przed porodem taka specjalna miarka? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale wszystkie maluszki sa cudne, a ja kochana tez bylam w szoku ze tak szybko mi zszedl brzuszek bo przeciez zaraz po porodzie wygladalam jakbym byla w 3 m-cu conajmniej ![]() jednak poprzez odciaganie mleczka szybciej kurczyla sie macica i mysle ze dzieki temu tak szybko to ze mnie zeszlo. ![]()
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
Juliczka, doskonale rozumiem. U mnie z wagą było dokładnie tak samo
![]() A jeśli chodzi o palenie w mojej obecności... Kiedyś siostra zaczęła palić papierosa za papierosem. I miała głęboko gdzieś, jak wyganiałam ją na balkon palić, bo truje mnie i dziecko. Wzruszyła ramiona, więc ubrałam się i poszłam do domu. U mnie w domu też nie potrafi uszanować, że się nie pali i paraduje dumnie z fajką po całym mieszkaniu. Wszyscy wiedzą, że mogą wyjść na balkon. I z balkonu korzystają. Lub otwierają okno w kuchni, zamykają drzwi i tam sobie kopcą robiąc mi porzadek ![]()
#700 | |
Zakorzenienie
|
Jak ostatnio bylam u ginka i czekalam prawie h w poczekalni to byly takie dwie polki co sobie rozmawialy o ciazach - jedna niewiele po 30, niedawno urodzila corke, druga juz chyba pod 60 nawet, miala dwoch synow. I tak sobie gadaja i gadaja i nagle ta stara mowi ze ona to obu synow urodzila za wczesnie, bo na poczatku 8 miesiaca i obaj byli bardzo mali - ok 2 kg zaledwie. Po chwili dodala ''Ale ja cala ciaze palilam normalnie, wiec nie wiem. Moze mialo to jakis wplyw co?''
Bardziej od glupoty irytuje mnie chyba niedoinformowanie ludzi .... ja zanim zaszlam w ciaze staralam sie dowiedziec wszystkiego co powinnam, czego nie, co mnie czeka i na wszystko decydowalam sie samowolnie. Jak powoluje czlowieka na ten swiat to nie chce od samego poczatku rujnowac mu zycia, obojetnie czy papierosem czy alkoholem - bedzie chcial to bedzie palic i pic, ale teraz nie powie mi czy chce czy nie ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#704 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurka skurcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam ostatnio lekarza to mówił że myśli że nie będzie to konieczne, no chyba że dziecko będzie duże.. 4 kg to sporo, super że CI się udało ![]() A dużo przytyłaś w pierwszej ciąży? Swoja droga to jestem ciekawa ile będzie ważyła ta moja dzidzia - ja jestem niska, ale mój mąż wysoki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzucalam sie po lozku jak opętana,a jeszcze mielismy gosci w pokoju obok,wiec nawet pokrzyczec nie bardzo moglam ![]() emigra kwestia palenia to chyba cos czego wlasnie wiele osob nie rozumie. Pomijam fakt,ze mi to smierdzi na km i nie jestem w stanie przebywac w towarzystwie takiej osoby, skonczywszy na tym,ze nie chce narazac dziecka. Kurcze czemu niektorzy nie potrafia tego uszanowac tylko wlasnie tak bagatelizuja pt "ciaza to nie choroba" itp. Ja wszystko rozumiem, nikt nie robi z siebie obloznie chorej...ale proponowanie alkoholu/papierosow...jest nie na miejscu,a juz sie z tym spotkalam "to co teraz to nawet na piwo nie pojdziesz?" ,a owszem moge isc,ale ja wypije sok i nie zamierzam sie z tego powodu zle czuc. Jesli ktos ma z tym problem to juz Jego sprawa ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
witam odespalam noc, wizyte mam na 13 30 wiec zaraz sie ide umyc ubrac i na busa ! dam znac co i jak jak przyjade -szkoda ze mojej przychodni nie ma hot spota bylabym na bierzaco z wami ;]
rzymam kciuki za inne wizyty ;] co do plci to powiem ze ja chce wiedziec,maż nie wiec 4 listopada musze pani doktor powiedziec zeby nie mowila co bedziemy mieli tylko pooglada apozniej mi powie na ucho hihi ;] maz bedzie mial niepsodzianke. Misie wydaje ze bedzie dziewczynka bo clakiem inna jest ta ciąża od porpzendiej za duzo problemow mam i zdrowotnych i ze skora ;/ moj gin powie chyba ze do wariatkowa mnie trzeba mam wizyty raz w meisacu a i tak chodze czesniej niz musze bo zawsze cos mi sie wydarzy ;/ dobra uciekam i prosze mocno o kciuki !!!!
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie macie litosci, od rana 4 strony do nadrobienia! Ja dzis jestem dumna i blada z siebie - wstalam o 7 i przed praca pojechalam na basen, po ponad 3 miesiacach zalegania na kanapie. Od razu mi sie humor poprawil, bo obiecalam sobie byc aktywna w ciazy. Podczas plywania probowalam sobie wyobrazic jak to bedzie tak balastowac na powierzchni wody z duzym brzuchem ![]() ![]() Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2011-10-17 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie tak na przyszłość, jeśli tylko będzie Was coś niepokoić, to polecam zgłosić się na dyżur do szpitala. My jak pojechaliśmy (niedziela ok. godz. 17) lekarz od razu mnie przyjął, zbadał, zrobił USG (dopochwowo i przez brzuszek). Trzeba mieć ze sobą dowód osobisty i kartę ciąży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Kurcze kompletnie nie mam dzis pomyslu na obiad a i wogole checi....
![]()
#715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oj Zia na basenik to ja tez sie wybieram (ale jak sojka za morze) Gizmiatko, oczywiscie trzymam mocno kciuki! Mravka to ja akurat mam inaczej, gdybym przy mojej rodzinie lub znajpmych zapalila lub napila sie alkoholu w ciazy to chyba by mnie zlinczowali (slusznie zreszta) Alamig oszczedzaj sie, mam nadzieje ze szybciutko Ci przejdzie i bedzie znowu w porzadku! ![]()
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czuję się źle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zatrzymanie wody codzienne wahania wagi moga nawet do 2 kg byc ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a jeszcze drazni mnie to, jak na przystanku stanie sobie taka osobka tak, ze wiatr niesie wszystko w strone innych ![]() generalnie wkurza mnie ta cala gadanina o tolerancji palaczy... ok jak sobie ktos chce palic to niech pali, ale niech do choinki toleruje to, ze ja jestem osoba niepalaca i mnie dym drazni Cytat:
![]() Cytat:
![]() przepraszam ![]() no i chyba wspolczuje rozmiaru ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja generalnie przebylam Niemcy doslownie wzdluz i wszerz, bo bylam w Offenburgu (zachod), pod Dreznem, nad Jeziorem Bodenskim, w Heidelbergu i teraz tutaj ![]() Cytat:
co do bioder, to zawsze mozesz poprosic o zmierzenie... ja nawet nie pytalam, bo jak juz pisalam, najwidoczniej nie podpadalam a przytyc to do porodu szlam z 18 kg na plusie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Rozeznanie
|
Witaj iw32 jesteśmy w podobnych sytuacjach ja też straciłam dzidzie w tym roku w maju a teraz tak jak ty jestem w 16 tc.
![]() Ja co do palena to dziwny ze mnie palacz ja palilam tylko na zjazdach albo na imprezach a tak to zero nawet mnie to drażni jak ktoś palil przy mnie, a teraz to poprostu jak czuję to mi sie niedobrze robi. Właśnie piekę ciasto do wizyty jeszcze sporo czasu więc musze zabic czas zeby sie nie stresować.
#719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Wtajemniczenie
|
Gucia w szwecji tez bez potrzeby nie nacinaja, generalnie to oni wogole nie nacinaja, ja peklam i zroslo sie pieknie. No ale znowu : co kraj to obyczaj
Ale z drgiej strony to slyszalam ze w Polsce kobiety sa ncinane profilaktycznie wszystkie jak leci, troche mnie to przeraza bo niektore nie pekaja wiec po co nacinac? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.