|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Oby jak najszybciej
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2402 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Ja podobno jak miałam ponad 2 miesiące to przesypiałam 10 godzin w nocy. Mam nadzieje że to prawda i Mój też taki będzie =)
|
|
|
|
#2403 |
|
Przyczajenie
|
DzastaW a jak twoj maluch ma na imie???
|
|
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
Czarek
|
|
|
|
#2405 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2406 |
|
Zadomowienie
|
Mój się uparł na te imię i już było wiadomo że synek będzie się tak nazywał (nawet jeszcze nie byłam wtedy w ciąży) =) he he
Mi te imię nie pasowało i nadal nie pasuje oficjalna wersja, dlatego cały czas zdrabniam to imię =) ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- idę na spacer z Młodym =) |
|
|
|
#2407 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A te czopki to na co są?
|
|
#2409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja sie witam poniedzialkowo Martusiaa dobrze ze juz jestes Ja dzisiaj padne na twarz, Miki dawal takie koncerty od rana skubany ze gdyby ktos mnie zapytal wczoraj jak mam na imie to bym sie chyba zastanowila; ok 2 nad ranem nie mialam sily wstac do niego i Ł musial bo autentycznie bylam wykonczona, jeszcze krwawienie mi sie nasililo i poplamilam lozko najchetniej bym sobie zaaplikowala tampona![]() teraz Mikulencja sobie chrapoli w nosidelku i odsypia caly wczorajszy dzien, ranek i noc a ja musze poogarniac troche rzeczy, ehh ![]() Zapomnialabym-macie pozdrowienia od Asi bo przed chwila z Nia rozmawialam
|
|
|
#2410 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2411 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ja dziś miałam pod rząd 4 przebiórki...kupka...jesz cze jedna kupka po jedzonku...siusiu podczas przebierania kupki na wszystko wokół i na koniec dopiero ostał się 4 papmers ....pewno do następnego karmienia ufff ale za to idzie mi to coraz sprawniej i mała się tak nie denerwuje no cóż trening czyni mistrza![]() Cytat:
no mąż niby jest na urlopie ale dziś np z rana pojechał do firmy, potem na zakupy i sprawy urzędowe pozałatwiać i tak mu zejdzie do 15 pewno... (więc różnie z tym bywa ale pomoc i tak nieoceniona )Cytat:
ja przez babę z noworodków to na 3 dzień po cc wyszłam do domu choć mogłam zostać jeszcze dzień ...uratowałam sobie cycka, laktację i dziecko przed ostrym odparzeniem ehhh długo by pisać Cytat:
gratulacje Marcelek mega chłopaczek
|
|
|
#2412 | |||
|
Zadomowienie
|
ale mam głodomora
![]() normalnie najlepiej to mu dawać butlę co 1,5h... też macie takie głodne dzieci? Cytat:
![]() to ja idę z nadzieją, że mi coś doradzi a ona mi takie "mądrości" sprzedaje Cytat:
współczuję, bo u mnie to samo, zwłaszcza wieczorami... ![]() niby bąki są, kupy też a jakiś taki marudny i płaczliwy... ehh... mi już sił brakuje i idę na wizytę do lekarza, bo już sama nie wiem o co chodzi z tą kolką ![]() Cytat:
oby te kolkowe miesiące minęły jak najszybciej...Stokrotka za udany spacerek...Acelinka zazdroszczę nocnego spania... brawa dla Natalki, że daje mamie pospać i za pisanie pracy ![]() no i najważniejsze AA2 gratulacje ![]()
|
|
#2413 |
|
Rozeznanie
|
aa Małgosia1983 zielona kupka z tego co kojarzę jest okej jeśli karmisz piersią, gdyby były jakieś śluzy galaretki i bardzo ciemna kupka to wtedy może być coś nie tak z jelitkami a tak zielenina jest oki raczej
no i ssawka zaraz będzie wszczynać alarm... pa
|
|
#2414 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle to naszą położną wcięło..miala się pokazać i ślad po niej zaginął... O widzisz dobrze wiedzieć, ze jest coś takiego Cytat:
I dziekujemy za pozdrowienia i pozdrawiamy również
|
|
#2415 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2416 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mój dziś wrócił do pracy dwa tygodnie urlopu miał... Damy radę ![]() Karmie piersią i mm..Zobacze czy jeszcze będa takie...bo to nawet kupa ie byla tylko zielone coś co wsiąkło w pampersa i zostawiło zielony kolor na pieluszce... Ale dziekuję za odpowiedź I tak pójdę do lekarza po koniec tygodnia bo coś mi się to moje dziecko nie podoba... Poszłabym na spacer ale żal mi go teraz budzić bo się męczyl biedny całą noc i poranek... Może po nastepnym karmieniu sie uda...
|
|
#2418 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
on po poltorej godz juz ssie piąstke bo jest glodny, wtedy zapodaje mu wody z cukrem i w miare sie uspokaja![]() Cytat:
Cytat:
tu czas plynie tak milo ze nawet jak czlowiek ma skurcze i zaraz bedzie rodzic to siedzi na wizazu![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Jezuuu zwariuje z tym krwawieniem!!!
|
|
|
#2419 |
|
Raczkowanie
|
Czesc mamcie
![]() korzystam z chwili kiedy Majka spi.... o jak to fajnie, ze czlowiek nie jest sam z tymi wszystkimi dylematami. Dlatego staram sie czytac Was od "deski do deski". Za malo sie udzielam jakos, ale i to sie zmieni - mam nadzieje! Moje malenstwo konczy dzis dwa tygodnie. Co mnie cieszy - ladnie tyje. Juz przekroczyla wage z porodu (bylo 3840, dzisiaj po wazeniu przez polozna 3960 g). Kamien spadl mi z serca, bo myslalam, ze za malo mam pokarmu - mala co jakas godzine, poltorej chce jesc. Juz sie balam, bo te moje cycki to takie rodzynki male... ale widocznie starcza...Tylko te czestotliwosci mnie troszke dobijaja ![]() Noce przesypia ladnie, budzimy sie co prawda ze 3, 4 razy, ale spimy ladnie dalej. Ostatnie 4 noce rzuca sie niemilosiernie przez sen, wywija nogami, rekami, sapie, charczy, ale nie placze, nie budzi sie....Polozna twierdzi - nic zlego sie nie dzieje....No mam nadzieje ![]() Wiecie dziewczyny jak mozna dziecie do smoczka przyzwyczaic?? Moja poki co nie chce, a probowalam, bo podejrzewam, ze ona te moje biedne cycki tez jako srodek uspokajajacy wykorzystuje...co mi sie nie podoba ![]() w zalaczniki fotka Majki z sesji szpitalnej, 2 dni po porodzie.... A pozatym docieramy sie - jak zapewne Wy wszystkie (rozpakowane)z Waszymi malenstwami Juz sobie zycia bez niej nie wyobrazam buziaczki dla was!!
|
#2420 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
laktator mam z tomme tippee ja po 5 minutach sie zniechecam i go odkładam moze musze dłuzej pompowac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2421 |
|
Rozeznanie
|
Czesć kochane
Na wstępie GRATULACJE dla nowych mam cheakyrockchick eveline22, justii19, archinta, rabarbar83, OrangeJuice, Aiszka22, irmith, malamutka, anuska_s, Martusiaaa21, Ulcia2512 Bardzo wam wszystkim dziękuję za życzonka jesteście kochane. Dzisiaj robię kolejne podejście do napisania co u nas…i nie wiem czy i tym razem się uda. Młody non stop chce cyca do tego się nie najada i zazwyczaj wieczorem musimy dokarmić go MM bo inaczej nie zaśnie a po MM odpływa i mogę zasnąć na mniej więcej 3 godz. Mam do was pytanie apropo pępuszka …kikut odpadł nam przed wczoraj ale z pępuszka leci krew tzn. podczas przewijania zauważyłam że ma zaschniętą krew wewnątrz i troszkę na zewnątrz pępuszka. Czy to jest normalne? ![]() Co do porodu…hmmm to wybaczcie ale nie będę opisywać, bo było strasznie łącznie z zanikaniem akcji tętna u młodego i leukocytozą u mnie, ze względu na zbyt długie trzymanie mnie z sączącymi się wodami płodowymi (17 godz. w tym 10 godz. ze skurczami co 3 min nie powodującymi rozwieranie się szyjki).Jednak wiem jedno…dla tej małej istotki Wybaczcie, że was nie nadrobie ale nie mam jak
Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-10-17 o 13:20 |
|
|
|
#2422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie smaruję , wydają się mniejsze ![]() Cytat:
ledwo usiadłam a mój mały koncert daje bo chce amu ![]() Lulla- ale to krwawienie to aż dziwne, że takie duże ?? Konsultowałaś to z kimś? |
||
|
|
|
#2423 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
bardzo się za Wami stęskniłam ma chwilkę czasu to postaram się opisać mój poród![]() Więc tak jak pisałam, ok. 14tej zaczęły mi odchodzić wody, zadzwoniłam po męża, zjedliśmy obiad, wykąpałam się i pojechaliśmy ![]() Na Izbie Przyjęć pierwsza ulga, bo były wolne sale do porodu rodzinnego, a bardzo mi na tym zależało pojechaliśmy na salę, przebrałam się, pierwsze badanie przez położna: szyjka skrócona, ale delikatnie i rozwarcie tylko na 1cm zrobili mi lewatywe, dali jakieś kroplówki i czekanie. Do 21ej sobie chodziłam i się nic nie działo, nadal brak skurczy nadal rozwarcie na 1cm, więc załamana Kazali się wykąpać, ogolila mnie delikatnie i dali jakieś oksytocynę na wywołanie skurczy, po jakimś czasie zaczęło się coś dziać, ale pomalutku, co godzinę prawie ktg, później chodzenie, skakanie na piłce i tak w kółko. Koło 23ej dali mi jakieś leki żebym trochę odpoczęła, kazali się trochę przespać żebym miała siły, i znów ktg, coś się ruszyło, znowu chodzenie no i się zaczęło na dobre, skurcze, bóle krzyża i rozwarcie się zwiększalo, później jakoś w miarę szybko szło, nagle słyszę 6cm rozwarcia, bóle krzyża się nasilały-tutaj pomoc męża nieoceniona w masowaniu, nawet już mnie tak brzuch nie bolał tylko krzyż później juz było 8cm i jeszcze trochę i 10cm no to zabieramy się do parcia, to juz poszło szybko, wydaje mi się ze chwila troche na takim krzeselku posiedziałam i parłam, a później na łóżko, kilka razy i słyszę, ze przy tym skurczu rodzimy zostałam przecięta i pyk mały wyskoczył zaczał płakać więc mega ulga niesamowite uczucie bardzo dużo dało mi oddychanie przeponą w chwilach mega bólu, maz też ze mną oddychał, później pomagał w parciu i pępowinę przeciął Oboje jesteśmy zakochani w małym Później rodzenie łożyska co też cięzko niestety szło. Zostawili nas na dwie godziny, ale kurcze nikt nie pokazał jak małego przystawić do cyca, a poza tym nie miałam mleka No i niestety w szpitalu cały czas karmiłam butlą. Ogólnie mieliśmy bardzo miłą i fajną obsługe. Bardzo kompetentna położna, lekarz młody i sympatyczny ![]() Wczoraj wyszliśmy do domu i uczymy się siebie mały załapał cyca, mleko się pokazalo Ale na razie mało leci, więc pije raz z butli raz z cyca![]() To chyba tyle Ciekawe czy ktoś doczyta taki wywód![]() Jestem ciekawa co tam u Was pomału postaram się nadrobić![]() I GRATULUJĘ KOLEJNYM MAMUŚKOM I ZA POZOSTAŁE BRZUCHATKI![]() OGÓLNIE BYŁO CIĘŻKO, ALE NAPRAWDĘ WARTO, GDY MOŻNA PRZYTULIĆ TAKIEGO KOCHANEGO SZKRABA
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-10-17 o 13:23 |
|
|
|
#2424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz już ok. Też nie ogarniam jeszcze wszystkiego. Ale na to potrzeba czasu. Wciaż się uczymy macierzyństwa i tak już będzie do końca A jaki powinien być średni przyrost wagi na tydzień? Wiecie może? Zapomniałam zapytać pediatry
|
|
#2426 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
napady na płacz godzinami ma może ze 2x w tygodniu, a codziennie właśnie sobie tak popłakuje po 10min, czasem 3min a czasem i pół h... i u mnie to też wygląda na jakieś skurcze brzuszka, bo widzę że go męczy a za moment przestaje i całkiem inne dziecko jest... sama nie wiem już co to jest dlatego idę do lekarza... Cytat:
|
|
#2427 | ||
|
Zadomowienie
|
jest aż tak źle?
Cytat:
ainam ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ile tego podajecie? I w jakich proporcjach? ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Kurde to mój trochę za dużo przybrał...chociaż pediatra nic nie mówiła...że za dużo... Urodzeniową miał 4350, po wypisie mial 4170 a teraz 4800 To chyba za dużo nie?
|
|
#2429 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a dwa-we wtorek beda 4 tyg od cc; dziwne jest to ze wszystko ladnie zanikalo, byl juz jasnorozowy sluz i nagle dzien czy dwa dni pozniej takie krwawienie, no wczoraj juz bylo tego troszke i w nocy tez, teraz udalo mi sie wziac prysznic i leci jakby mniej ale nadal kolorystycznie to jest zywo czerwona krew, hmm tak mysle sobie czy to tak ma byc do tego 6 tyg pologu czy nie..Cytat:
a najwazniejsze ze mialas fajna obsluge, naprawde.Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mu tak zapodaje wlasnie ok poltorej godz po jedzeniu bo musza minac min 3 godz w karmieniu mm zeby te male jelitka zdazyly to wszystko przetrawic
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

(więc różnie z tym bywa ale pomoc i tak nieoceniona 

. Więc może to coś innego?
za udany spacerek...
klask i: