Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-17, 11:36   #2401
ainam
Przyczajenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Potem dolaczysz do tych rozmow o kupkach
Oby jak najszybciej

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
ma to po mamie, bo Ja podobno byłam bardzo grzecznym dzieckiem =) he he
Oby moj maly nie odziedziczyl tego po mnie bo ja w dzien bylam slodkim aniolkiem a w nocy dawalam koncerty
ainam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:38   #2402
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez ainam Pokaż wiadomość
Oby moj maly nie odziedziczyl tego po mnie bo ja w dzien bylam slodkim aniolkiem a w nocy dawalam koncerty
Ja podobno jak miałam ponad 2 miesiące to przesypiałam 10 godzin w nocy. Mam nadzieje że to prawda i Mój też taki będzie =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 11:43   #2403
ainam
Przyczajenie

DzastaW a jak twoj maluch ma na imie???
Stary 2011-10-17, 11:44   #2404
DzastaW
Zadomowienie

Czarek

Stary 2011-10-17, 11:47   #2405
ainam
Przyczajenie

Cytat:
Czarek
Mój mąż strasznie chcial tak dac naszemu maluchowi
Stary 2011-10-17, 11:53   #2406
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Mój mąż strasznie chcial tak dac naszemu maluchowi
Mój się uparł na te imię i już było wiadomo że synek będzie się tak nazywał (nawet jeszcze nie byłam wtedy w ciąży) =) he he
Mi te imię nie pasowało i nadal nie pasuje oficjalna wersja, dlatego cały czas zdrabniam to imię =)

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

idę na spacer z Młodym =)

Stary 2011-10-17, 11:55   #2407
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Małgosiu ja nie pomogę, nie znam się.
Co do spania chciałabym wiedzieć, jak nauczyć spania Franka w łóżeczku a nie na rękach w ciągu dnia.
Ja mojego odkładam, czekam aż zacznie się wybudzać, w pół śpiącego biorę znowu na ręce, uśnie i znowu do łóżeczka...trzeba nieziemskiej cierpliwości, ale mój za którymś razem załapie.

Cytat:
Witam wszystkie.....

Dziewczyny dobijcie mnie prosze....
Moja ksiezniczka obudzila sie dzisiaj o 6 z placzem.....i jestem pewna ze to cos z gazami.....bo puszczala sobie baczki i plakala przy tym....dalam jej sabsimplex i przeszlo....ale po 8 znowu to samo....robila sie czerwona i puszczala baczki.....Dodam ze uzywam mleka Comfort ale i tak chyba nie pomaga
Wczoraj na wieczor to samo...ale myslalam ze to kolka bo zawsze o tej samej porze no ale rano mnie to zdziwilo
Ktora mamuska ma te czopki Viburcol N ?
Uzywalyscie je?? Zastanawiam sie czy nie kupic i ulzyc malej bo za niedlugo bedzie sie meczyc caly dzien....
Jutro co prawda mam wizyte ze soba i zamierzam sie zapytac o mala ale wiem ze nic jej nie przepisza....bo stwierdza ze trzeba to przetrwac
Też pomyślałam, że może siłuje się z kupką.
A te czopki to na co są?
Stary 2011-10-17, 11:57   #2408
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Też pomyślałam, że może siłuje się z kupką.
A te czopki to na co są?

na kolki, zabkowanie, stany niepokoju u niemowlat...
Stary 2011-10-17, 12:00   #2409
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
mam wiadoość!!!!Asia urodziła)) mąż napisał tylko tyle że mały jest na świecie waży 4380 i ma 60 cm

---------- Dopisano o 03:53 ---------- Poprzedni post napisano o 03:49 ----------

Heheheh spóźnilam się minutę z wiadomością ale to dlatego że moja Lenka opija przyścieki Marcela na świat)
Ja tez sie spoznilam, juz mialam wejsc wczoraj wieczorem na wizaz ale Miki odstawial cyrki i nie dalam rady

Cytat:

Dziewczyny znowu mam pytanie:

Oprócz wysypki w jaki sposób może objawiać się skaza białkowa?
Stefek od 2 dni ma na czole taką jakby szorstką wysypkę, zaczerwienioną. Nie są to wyodrębnione krostki tak jak potówki. Ma to tylko na czole.
Od dwóch nocy jest marudny i nie chce spać.
Czy to może być skaza?
Malgos- http://parenting.pl/portal/skaza-bialkowa-u-dzieci

Cytat:
Witam wszystkie mamusie !!!

Szczerze powiem ze jestem tu pierwszy raz, poniewaz postanowilam sobie umilic oczekiwanie na mojego maluszka...
i zaluje ze tak pozno tu zajrzalam (tp. 19.10) bo bardzo mi sie u was podoba.

Pozdrawiam wszystkie mamusie, te rozpakowane i te jeszcze nie.

Przyznam ze nie moge sie juz doczekac
No szkoda ze wczesniej nie dolaczylas

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
kochane pamiętam jak położna w sr mówia, że jak dzieciątko tak płacze a my nie wiemy dlaczego to mogą to być albo kolki albo infekcja dróg moczowych więc nim będziemy podawac jakieś specyfiki na kolke to lepiej zrobić badanie moczu, więc może zróbcie? Skoro podejrzewacie ze to nie kolki, to może to

witamy
lepiej późno niż wcale napisz nam coś o sobie i dzidziolku

Laski, nie umiem się skupic jestem beznadziejna
Nie jestes, cos Ty, przesylam mnostwo pozytywnych fluidkow

A ja sie witam poniedzialkowo
Martusiaa dobrze ze juz jestes

Ja dzisiaj padne na twarz, Miki dawal takie koncerty od rana skubany ze gdyby ktos mnie zapytal wczoraj jak mam na imie to bym sie chyba zastanowila; ok 2 nad ranem nie mialam sily wstac do niego i Ł musial bo autentycznie bylam wykonczona, jeszcze krwawienie mi sie nasililo i poplamilam lozko najchetniej bym sobie zaaplikowala tampona
teraz Mikulencja sobie chrapoli w nosidelku i odsypia caly wczorajszy dzien, ranek i noc a ja musze poogarniac troche rzeczy, ehh

Zapomnialabym-macie pozdrowienia od Asi bo przed chwila z Nia rozmawialam
Stary 2011-10-17, 12:00   #2410
ainam
Przyczajenie

Cytat:
idę na spacer z Młodym =)
Milego spaceru
Stary 2011-10-17, 12:22   #2411
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
strzelił takie kupsko, niemal cały w nim był no a na koniec, podczas przebierania, chyba żeby pokazać jak bardzo się cieszy, że pozbył się takiego balastu, puścił mamie cudowną fontannę[/COLOR] Uśmiechnął się z miną "Miłej niedzieli mama"
małgosiu
to ja dziś miałam pod rząd 4 przebiórki...kupka...jesz cze jedna kupka po jedzonku...siusiu podczas przebierania kupki na wszystko wokół i na koniec dopiero ostał się 4 papmers ....pewno do następnego karmienia ufff ale za to idzie mi to coraz sprawniej i mała się tak nie denerwuje no cóż trening czyni mistrza

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
no to mój też mi niedzielną fontanne urządził

czeeee- u nas tez walka
zazdrosze ze bedziesz z mezem caly tydz- ja tylko jeszcze jutro

archi nasze dzieciaczki tego samego dnia będą obchodzić urodzinki dziś tydzień
no mąż niby jest na urlopie ale dziś np z rana pojechał do firmy, potem na zakupy i sprawy urzędowe pozałatwiać i tak mu zejdzie do 15 pewno... (więc różnie z tym bywa ale pomoc i tak nieoceniona )

Cytat:

Rabarbar witaj!!! Mężulka w domu zazdroszczę!
witaj Franio ma już dwa miesiące

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
W pierwszym dniu były takie niezbyt położne

później postaram się napisać wrażenia z porodu Buziaki
witaj w domku
ja przez babę z noworodków to na 3 dzień po cc wyszłam do domu choć mogłam zostać jeszcze dzień ...uratowałam sobie cycka, laktację i dziecko przed ostrym odparzeniem ehhh długo by pisać

Cytat:
O 23.05 OTRZYMAŁAM WIADOMOŚĆ OD AA2

Marcel nareszcie z nami 4380 i 60 cm jest kochany narazie go nie mam bo jest na noworodkach cudo moje
gratulacje Marcelek mega chłopaczek
Stary 2011-10-17, 12:24   #2412
thelilah
Zadomowienie

ale mam głodomora
normalnie najlepiej to mu dawać butlę co 1,5h...
też macie takie głodne dzieci?

Cytat:
Witam wszystkie.....

Dziewczyny dobijcie mnie prosze....
Moja ksiezniczka obudzila sie dzisiaj o 6 z placzem.....i jestem pewna ze to cos z gazami.....bo puszczala sobie baczki i plakala przy tym....dalam jej sabsimplex i przeszlo....ale po 8 znowu to samo....robila sie czerwona i puszczala baczki.....Dodam ze uzywam mleka Comfort ale i tak chyba nie pomaga
Wczoraj na wieczor to samo...ale myslalam ze to kolka bo zawsze o tej samej porze no ale rano mnie to zdziwilo
Ktora mamuska ma te czopki Viburcol N ?
Uzywalyscie je?? Zastanawiam sie czy nie kupic i ulzyc malej bo za niedlugo bedzie sie meczyc caly dzien....
Jutro co prawda mam wizyte ze soba i zamierzam sie zapytac o mala ale wiem ze nic jej nie przepisza....bo stwierdza ze trzeba to przetrwac
skąd ja to znam... jak powiedziałam mojej gp o kolkach to powiedziała, żeby się zmieniać jak dziecko płacze żeby jedna osoba wciąż płaczu nie słuchała... no myślałam, że jej
to ja idę z nadzieją, że mi coś doradzi a ona mi takie "mądrości" sprzedaje

Cytat:
Od 2 dni wieczorami wyje, drze się okropnie, więc chyba te kolki ma mocniejsze, nie wiem.
Dziękuję że pytasz, ja dochodzę do siebie, już codziennie lepiej.

Monia wspołczuję, mam to samo,mój robi się czerwony od płaczu, ale nie wiem, czy to bąki.
Na logikę - skoro puszcza bączki i robi kupkę to chyba brzuszek nie powinien jej boleć, bo niby boli wtedy, gdy nie idą bączki . Więc może to coś innego?
Mój też drze się mimo że zrobi kupkę lub puści bąka, więc nie wiem, czy ta kolka trzyma mimo bączków.
dobrze, że z Tobą coraz lepiej...
współczuję, bo u mnie to samo, zwłaszcza wieczorami...
niby bąki są, kupy też a jakiś taki marudny i płaczliwy... ehh... mi już sił brakuje i idę na wizytę do lekarza, bo już sama nie wiem o co chodzi z tą kolką

Cytat:
Moja nawet czasami przy jedzeniu robi sie czerwona i za chwile ida baczki.... nie chce zeby mi sie meczyla ....ide dzisiaj kupic herbatke rumiankowa,....moze pomoze....
U Ciebie widze to samo.....cos mi sie wydaje ze to nie kolka.....
Tobie też oby te kolkowe miesiące minęły jak najszybciej...

Stokrotka za udany spacerek...

Acelinka zazdroszczę nocnego spania... brawa dla Natalki, że daje mamie pospać i za pisanie pracy

no i najważniejsze

AA2 gratulacje
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 12:25   #2413
rabarbar83
Rozeznanie

aa Małgosia1983 zielona kupka z tego co kojarzę jest okej jeśli karmisz piersią, gdyby były jakieś śluzy galaretki i bardzo ciemna kupka to wtedy może być coś nie tak z jelitkami a tak zielenina jest oki raczej

no i ssawka zaraz będzie wszczynać alarm...
pa
Stary 2011-10-17, 12:26   #2414
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
U nas przed wczo. było coś zielonego- mi przypominało z wyglądu glona bo to nie była taka zwykła kupa tylko w innym kolorze.
Ale było tego malusio i nastepne kupki juz ok- maż gdzies na necie znalazl, ze to jeszcze tak po płynach owodniowych moze byc. Dzis bedzie u nas polozna srod. to zapytam.
Bardzo możliwe, tylko, że u nas Stefek ma skończone 2 tygodnie to chyba już te wszystkie plyny sobie odeszły
W ogóle to naszą położną wcięło..miala się pokazać i ślad po niej zaginął...

Cytat:
na kolki, zabkowanie, stany niepokoju u niemowlat...
O widzisz dobrze wiedzieć, ze jest coś takiego

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Malgos- http://parenting.pl/portal/skaza-bialkowa-u-dzieci

Zapomnialabym-macie pozdrowienia od Asi bo przed chwila z Nia rozmawialam
Dziękuję
I dziekujemy za pozdrowienia i pozdrawiamy również
Stary 2011-10-17, 12:27   #2415
ainam
Przyczajenie

Cytat:

No szkoda ze wczesniej nie dolaczylas
Tez zaluje no ale trudno mam nadzieje ze szybciej mi tu z wami czas upłynie na oczekiwaniu
Stary 2011-10-17, 12:34   #2416
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
małgosiu
to ja dziś miałam pod rząd 4 przebiórki...kupka...jesz cze jedna kupka po jedzonku...siusiu podczas przebierania kupki na wszystko wokół i na koniec dopiero ostał się 4 papmers ....pewno do następnego karmienia ufff ale za to idzie mi to coraz sprawniej i mała się tak nie denerwuje no cóż trening czyni mistrza

no mąż niby jest na urlopie ale dziś np z rana pojechał do firmy, potem na zakupy i sprawy urzędowe pozałatwiać i tak mu zejdzie do 15 pewno... (więc różnie z tym bywa ale pomoc i tak nieoceniona )
Cytat:
aa Małgosia1983 zielona kupka z tego co kojarzę jest okej jeśli karmisz piersią, gdyby były jakieś śluzy galaretki i bardzo ciemna kupka to wtedy może być coś nie tak z jelitkami a tak zielenina jest oki raczej

no i ssawka zaraz będzie wszczynać alarm...
pa
A my mamy i tak się cieszymy z tych kupek
Mój dziś wrócił do pracy dwa tygodnie urlopu miał... Damy radę
Karmie piersią i mm..Zobacze czy jeszcze będa takie...bo to nawet kupa ie byla tylko zielone coś co wsiąkło w pampersa i zostawiło zielony kolor na pieluszce... Ale dziekuję za odpowiedź
I tak pójdę do lekarza po koniec tygodnia bo coś mi się to moje dziecko nie podoba...

Poszłabym na spacer ale żal mi go teraz budzić bo się męczyl biedny całą noc i poranek...
Może po nastepnym karmieniu sie uda...
Stary 2011-10-17, 12:36   #2417
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość

skąd ja to znam... jak powiedziałam mojej gp o kolkach to powiedziała, żeby się zmieniać jak dziecko płacze żeby jedna osoba wciąż płaczu nie słuchała... no myślałam, że jej

Tylko ze moja nie placze godzinami...max moze cos ok 15 minut....i poplakuje jak jej baczki odchodza
Stary 2011-10-17, 12:53   #2418
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
witaj w domku
ja przez babę z noworodków to na 3 dzień po cc wyszłam do domu choć mogłam zostać jeszcze dzień ...uratowałam sobie cycka, laktację i dziecko przed ostrym odparzeniem ehhh długo by pisać
Ehh, czyli u Ciebie tez bylo srednio z poloznymi..gdzie my zyjemy powiedz mi kochana

Cytat:
ale mam głodomora
normalnie najlepiej to mu dawać butlę co 1,5h...
też macie takie głodne dzieci?

dobrze, że z Tobą coraz lepiej...
współczuję, bo u mnie to samo, zwłaszcza wieczorami...
niby bąki są, kupy też a jakiś taki marudny i płaczliwy... ehh... mi już sił brakuje i idę na wizytę do lekarza, bo już sama nie wiem o co chodzi z tą kolką

Tobie też oby te kolkowe miesiące minęły jak najszybciej...

Stokrotka za udany spacerek...

Acelinka zazdroszczę nocnego spania... brawa dla Natalki, że daje mamie pospać i za pisanie pracy

no i najważniejsze

AA2 gratulacje
Ja mam jamochlona a nie glodomora bo glodomor to subtelne okreslenie na naszego synka on po poltorej godz juz ssie piąstke bo jest glodny, wtedy zapodaje mu wody z cukrem i w miare sie uspokaja

Cytat:
Bardzo możliwe, tylko, że u nas Stefek ma skończone 2 tygodnie to chyba już te wszystkie plyny sobie odeszły
W ogóle to naszą położną wcięło..miala się pokazać i ślad po niej zaginął...

O widzisz dobrze wiedzieć, ze jest coś takiego

Dziękuję
I dziekujemy za pozdrowienia i pozdrawiamy również
a jak sie czujesz w ogole? przepraszam jesli nie odpisalam wczesniej na ktoregos posta, po prostu momentami nie ogarniam jeszcze wszytskiego

Cytat:
Tez zaluje no ale trudno mam nadzieje ze szybciej mi tu z wami czas upłynie na oczekiwaniu
A to to napewno tu czas plynie tak milo ze nawet jak czlowiek ma skurcze i zaraz bedzie rodzic to siedzi na wizazu

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Jezuuu zwariuje z tym krwawieniem!!!
Stary 2011-10-17, 12:54   #2419
Ellabailasola
Raczkowanie

Czesc mamcie

korzystam z chwili kiedy Majka spi....

o jak to fajnie, ze czlowiek nie jest sam z tymi wszystkimi dylematami.
Dlatego staram sie czytac Was od "deski do deski".
Za malo sie udzielam jakos, ale i to sie zmieni - mam nadzieje!

Moje malenstwo konczy dzis dwa tygodnie. Co mnie cieszy - ladnie tyje. Juz przekroczyla wage z porodu (bylo 3840, dzisiaj po wazeniu przez polozna 3960 g). Kamien spadl mi z serca, bo myslalam, ze za malo mam pokarmu - mala co jakas godzine, poltorej chce jesc. Juz sie balam, bo te moje cycki to takie rodzynki male...
ale widocznie starcza...Tylko te czestotliwosci mnie troszke dobijaja

Noce przesypia ladnie, budzimy sie co prawda ze 3, 4 razy, ale spimy ladnie dalej. Ostatnie 4 noce rzuca sie niemilosiernie przez sen, wywija nogami, rekami, sapie, charczy, ale nie placze, nie budzi sie....Polozna twierdzi - nic zlego sie nie dzieje....No mam nadzieje

Wiecie dziewczyny jak mozna dziecie do smoczka przyzwyczaic?? Moja poki co nie chce, a probowalam, bo podejrzewam, ze ona te moje biedne cycki tez jako srodek uspokajajacy wykorzystuje...co mi sie nie podoba
w zalaczniki fotka Majki z sesji szpitalnej, 2 dni po porodzie....

A pozatym docieramy sie - jak zapewne Wy wszystkie (rozpakowane)z Waszymi malenstwami

Juz sobie zycia bez niej nie wyobrazam

buziaczki dla was!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 03.jpg (80,7 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Maja.jpg (26,2 KB, 67 załadowań)
Stary 2011-10-17, 13:01   #2420
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej! Niestety katarek rozwinął się pełną parą się rozwinął i średnio się wyspaliśmy

też dostałam tą świetną wiadomość ale jeszcze raz GRATULUJĘ!!!

To się teraz naraziłaś
Powodzenia w pisaniu

Ja odciągam tylko jeśli muszę gdzieś iść na dłużej
A jaki masz laktator? Czasami jest tak, że nic nie chce lecieć a po dłuższym pompowaniu jednak się rozrusza i leci
no to trzymam kciuki zeby katarek sybko sobie poszedł

laktator mam z tomme tippee ja po 5 minutach sie zniechecam i go odkładam moze musze dłuzej pompowac
Cytat:
Od 2 dni wieczorami wyje, drze się okropnie, więc chyba te kolki ma mocniejsze, nie wiem.
Dziękuję że pytasz, ja dochodzę do siebie, już codziennie lepiej.

Monia wspołczuję, mam to samo,mój robi się czerwony od płaczu, ale nie wiem, czy to bąki.
Na logikę - skoro puszcza bączki i robi kupkę to chyba brzuszek nie powinien jej boleć, bo niby boli wtedy, gdy nie idą bączki . Więc może to coś innego?
Mój też drze się mimo że zrobi kupkę lub puści bąka, więc nie wiem, czy ta kolka trzyma mimo bączków.
moja tez sie robi czerwona prezy sie i jak masuje jej brzuszek to przechodzi czasami jak ja pomasuje to baczki puszcza
Cytat:
Macie problemy z bolącymi sutkami? Bo Mi jeden przy karmieniu mega piecze i jakby ktoś go nakłuwał
tez tak mialam i to jest od tego ze dziecko jest zle przystawione musisz mu wiecej otoczki do buzi wepchnac zeby ladnie ssał i powinno byc juz dobrze
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
czesc mamuski

my od soboty z fabim w domu. uczymy sie siebie nawzajem. wlasnie pisze jedna reka, bo na drugiej fabian kima
odezwe sie jak troszke to juz ogarne
dziekujemy za wszystkie kciuki i gartki
my tez gratulujmy nowych dzidziusiów
witamy

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 13:15   #2421
bruma
Rozeznanie

Czesć kochane
Na wstępie GRATULACJE dla nowych mam
cheakyrockchick
eveline22, justii19, archinta, rabarbar83, OrangeJuice, Aiszka22, irmith, malamutka, anuska_s, Martusiaaa21, Ulcia2512

Bardzo wam wszystkim dziękuję za życzonka jesteście kochane.

Dzisiaj robię kolejne podejście do napisania co u nas…i nie wiem czy i tym razem się uda. Młody non stop chce cyca do tego się nie najada i zazwyczaj wieczorem musimy dokarmić go MM bo inaczej nie zaśnie a po MM odpływa i mogę zasnąć na mniej więcej 3 godz.

Mam do was pytanie apropo pępuszka …kikut odpadł nam przed wczoraj ale z pępuszka leci krew tzn. podczas przewijania zauważyłam że ma zaschniętą krew wewnątrz i troszkę na zewnątrz pępuszka. Czy to jest normalne?

Co do porodu…hmmm to wybaczcie ale nie będę opisywać, bo było strasznie łącznie z zanikaniem akcji tętna u młodego i leukocytozą u mnie, ze względu na zbyt długie trzymanie mnie z sączącymi się wodami płodowymi (17 godz. w tym 10 godz. ze skurczami co 3 min nie powodującymi rozwieranie się szyjki).

Jednak wiem jedno…dla tej małej istotki , która właśnie leży sobie u mnie na piersi a ja jedną ręką próbuję coś wam naskrobać, to WARTO w 200 procentach!!! Ta kruszynka jest warta każdego bólu i każdego poświęcenia!

Wybaczcie, że was nie nadrobie ale nie mam jak

Edytowane przez bruma
Czas edycji: 2011-10-17 o 13:20
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 13:19   #2422
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
kurcze dziewczny, nie chce mi sie tego pisać! wkurzam sie najbardziej na to ze przypisy musze robić z indeksami i na dole, a w licenacjackiej pisałam w nawiasach i to było dużo wygodniejsze.

cotka, przejrzałam kilka stron wstecz i widziałam te chrostki Filipka, mnie się wydaje ze to potówki może spróbuj posmarować sudocremem? U Natalki ładnie po nim znikają
a Filipek to przystojniak, jakie ma piękne oczęta
Dziękujemy Własnie smaruję , wydają się mniejsze
Cytat:
O 23.05 OTRZYMAŁAM WIADOMOŚĆ OD AA2

Marcel nareszcie z nami 4380 i 60 cm jest kochany narazie go nie mam bo jest na noworodkach cudo moje

klask i:

I zalaczam nie takie małe cudo
Gratuluję !!

ledwo usiadłam a mój mały koncert daje bo chce amu

Lulla
- ale to krwawienie to aż dziwne, że takie duże ?? Konsultowałaś to z kimś?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 13:21   #2423
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hej kochane bardzo się za Wami stęskniłam ma chwilkę czasu to postaram się opisać mój poród

Więc tak jak pisałam, ok. 14tej zaczęły mi odchodzić wody, zadzwoniłam po męża, zjedliśmy obiad, wykąpałam się i pojechaliśmy

Na Izbie Przyjęć pierwsza ulga, bo były wolne sale do porodu rodzinnego, a bardzo mi na tym zależało pojechaliśmy na salę, przebrałam się, pierwsze badanie przez położna: szyjka skrócona, ale delikatnie i rozwarcie tylko na 1cm zrobili mi lewatywe, dali jakieś kroplówki i czekanie. Do 21ej sobie chodziłam i się nic nie działo, nadal brak skurczy nadal rozwarcie na 1cm, więc załamana Kazali się wykąpać, ogolila mnie delikatnie i dali jakieś oksytocynę na wywołanie skurczy, po jakimś czasie zaczęło się coś dziać, ale pomalutku, co godzinę prawie ktg, później chodzenie, skakanie na piłce i tak w kółko. Koło 23ej dali mi jakieś leki żebym trochę odpoczęła, kazali się trochę przespać żebym miała siły, i znów ktg, coś się ruszyło, znowu chodzenie no i się zaczęło na dobre, skurcze, bóle krzyża i rozwarcie się zwiększalo, później jakoś w miarę szybko szło, nagle słyszę 6cm rozwarcia, bóle krzyża się nasilały-tutaj pomoc męża nieoceniona w masowaniu, nawet już mnie tak brzuch nie bolał tylko krzyż później juz było 8cm i jeszcze trochę i 10cmno to zabieramy się do parcia, to juz poszło szybko, wydaje mi się ze chwila troche na takim krzeselku posiedziałam i parłam, a później na łóżko, kilka razy i słyszę, ze przy tym skurczu rodzimy zostałam przecięta i pyk mały wyskoczył zaczał płakać więc mega ulga niesamowite uczuciebardzo dużo dało mi oddychanie przeponą w chwilach mega bólu, maz też ze mną oddychał, później pomagał w parciu i pępowinę przeciął Oboje jesteśmy zakochani w małym Później rodzenie łożyska co też cięzko niestety szło. Zostawili nas na dwie godziny, ale kurcze nikt nie pokazał jak małego przystawić do cyca, a poza tym nie miałam mleka No i niestety w szpitalu cały czas karmiłam butlą.
Ogólnie mieliśmy bardzo miłą i fajną obsługe. Bardzo kompetentna położna, lekarz młody i sympatyczny
Wczoraj wyszliśmy do domu i uczymy się siebie mały załapał cyca, mleko się pokazalo Ale na razie mało leci, więc pije raz z butli raz z cyca

To chyba tyle Ciekawe czy ktoś doczyta taki wywód

Jestem ciekawa co tam u Was pomału postaram się nadrobić

I GRATULUJĘ KOLEJNYM MAMUŚKOM I ZA POZOSTAŁE BRZUCHATKI

OGÓLNIE BYŁO CIĘŻKO, ALE NAPRAWDĘ WARTO, GDY MOŻNA PRZYTULIĆ TAKIEGO KOCHANEGO SZKRABA

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-10-17 o 13:23
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 13:22   #2424
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dziękujemy Własnie smaruję , wydają się mniejsze

Gratuluję !!

ledwo usiadłam a mój mały koncert daje bo chce amu

Lulla
GRATULACJE dla nowej mamusi
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 13:27   #2425
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam jamochlona a nie glodomora bo glodomor to subtelne okreslenie na naszego synka on po poltorej godz juz ssie piąstke bo jest glodny, wtedy zapodaje mu wody z cukrem i w miare sie uspokaja

a jak sie czujesz w ogole? przepraszam jesli nie odpisalam wczesniej na ktoregos posta, po prostu momentami nie ogarniam jeszcze wszytskiego
No to dołączamy do kolejnych wiecznie głodnych. Stefek po butli mm też jest głodny po 1,5h

Teraz już ok. Też nie ogarniam jeszcze wszystkiego. Ale na to potrzeba czasu. Wciaż się uczymy macierzyństwa i tak już będzie do końca

A jaki powinien być średni przyrost wagi na tydzień? Wiecie może? Zapomniałam zapytać pediatry
Stary 2011-10-17, 13:27   #2426
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Tylko ze moja nie placze godzinami...max moze cos ok 15 minut....i poplakuje jak jej baczki odchodza
no to tak jak u mnie Monia.
napady na płacz godzinami ma może ze 2x w tygodniu, a codziennie właśnie sobie tak popłakuje po 10min, czasem 3min a czasem i pół h...
i u mnie to też wygląda na jakieś skurcze brzuszka, bo widzę że go męczy a za moment przestaje i całkiem inne dziecko jest... sama nie wiem już co to jest dlatego idę do lekarza...

Cytat:
muszę spróbować z tą wodą, bo jak tak dalej pójdzie to mój klocuszek będzie ważył niedługo z 10kg
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 13:39   #2427
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Jezuuu zwariuje z tym krwawieniem!!!
jest aż tak źle?

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Czesc mamcie

Moje malenstwo konczy dzis dwa tygodnie. Co mnie cieszy - ladnie tyje. Juz przekroczyla wage z porodu (bylo 3840, dzisiaj po wazeniu przez polozna 3960 g). Kamien spadl mi z serca, bo myslalam, ze za malo mam pokarmu - mala co jakas godzine, poltorej chce jesc. Juz sie balam, bo te moje cycki to takie rodzynki male...

Noce przesypia ladnie, budzimy sie co prawda ze 3, 4 razy, ale spimy ladnie dalej. Ostatnie 4 noce rzuca sie niemilosiernie przez sen, wywija nogami, rekami, sapie, charczy, ale nie placze, nie budzi sie....Polozna twierdzi - nic zlego sie nie dzieje....No mam nadzieje

Wiecie dziewczyny jak mozna dziecie do smoczka przyzwyczaic?? Moja poki co nie chce, a probowalam, bo podejrzewam, ze ona te moje biedne cycki tez jako srodek uspokajajacy wykorzystuje...co mi sie nie podoba

A pozatym docieramy sie - jak zapewne Wy wszystkie (rozpakowane)z Waszymi malenstwami

buziaczki dla was!!
sliczna

ainam
pierwszy dzieciaczek?

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
No to dołączamy do kolejnych wiecznie głodnych. Stefek po butli mm też jest głodny po 1,5h

Teraz już ok. Też nie ogarniam jeszcze wszystkiego. Ale na to potrzeba czasu. Wciaż się uczymy macierzyństwa i tak już będzie do końca

A jaki powinien być średni przyrost wagi na tydzień? Wiecie może?
Zapomniałam zapytać pediatry
200gram

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 13:43   #2428
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
muszę spróbować z tą wodą, bo jak tak dalej pójdzie to mój klocuszek będzie ważył niedługo z 10kg
Ja też
Ile tego podajecie? I w jakich proporcjach?

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

200gram

Kurde to mój trochę za dużo przybrał...chociaż pediatra nic nie mówiła...że za dużo...
Urodzeniową miał 4350, po wypisie mial 4170 a teraz 4800 To chyba za dużo nie?
Stary 2011-10-17, 13:48   #2429
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Czesc mamcie

buziaczki dla was!!
Aaaaa, jakie cudenko

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Lulla
Konsultowalam z paroma dziewczynami i teoretycznie to chyba nic zlego skoro nie mam goraczki ani mnie nie boli, nie pojde teraz do gin bo raz ze krwawie i ciezko by bylo z tym usiedziec na tym fotelu a dwa-we wtorek beda 4 tyg od cc; dziwne jest to ze wszystko ladnie zanikalo, byl juz jasnorozowy sluz i nagle dzien czy dwa dni pozniej takie krwawienie, no wczoraj juz bylo tego troszke i w nocy tez, teraz udalo mi sie wziac prysznic i leci jakby mniej ale nadal kolorystycznie to jest zywo czerwona krew, hmm tak mysle sobie czy to tak ma byc do tego 6 tyg pologu czy nie..

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

Więc tak jak pisałam, ok. 14tej zaczęły mi odchodzić wody, zadzwoniłam po męża, zjedliśmy obiad, wykąpałam się i pojechaliśmy

Na Izbie Przyjęć pierwsza ulga, bo były wolne sale do porodu rodzinnego, a bardzo mi na tym zależało pojechaliśmy na salę, przebrałam się, pierwsze badanie przez położna: szyjka skrócona, ale delikatnie i rozwarcie tylko na 1cm zrobili mi lewatywe, dali jakieś kroplówki i czekanie. Do 21ej sobie chodziłam i się nic nie działo, nadal brak skurczy nadal rozwarcie na 1cm, więc załamana Kazali się wykąpać, ogolila mnie delikatnie i dali jakieś oksytocynę na wywołanie skurczy, po jakimś czasie zaczęło się coś dziać, ale pomalutku, co godzinę prawie ktg, później chodzenie, skakanie na piłce i tak w kółko. Koło 23ej dali mi jakieś leki żebym trochę odpoczęła, kazali się trochę przespać żebym miała siły, i znów ktg, coś się ruszyło, znowu chodzenie no i się zaczęło na dobre, skurcze, bóle krzyża i rozwarcie się zwiększalo, później jakoś w miarę szybko szło, nagle słyszę 6cm rozwarcia, bóle krzyża się nasilały-tutaj pomoc męża nieoceniona w masowaniu, nawet już mnie tak brzuch nie bolał tylko krzyż później juz było 8cm i jeszcze trochę i 10cmno to zabieramy się do parcia, to juz poszło szybko, wydaje mi się ze chwila troche na takim krzeselku posiedziałam i parłam, a później na łóżko, kilka razy i słyszę, ze przy tym skurczu rodzimy zostałam przecięta i pyk mały wyskoczył zaczał płakać więc mega ulga niesamowite uczuciebardzo dużo dało mi oddychanie przeponą w chwilach mega bólu, maz też ze mną oddychał, później pomagał w parciu i pępowinę przeciął Oboje jesteśmy zakochani w małym Później rodzenie łożyska co też cięzko niestety szło. Zostawili nas na dwie godziny, ale kurcze nikt nie pokazał jak małego przystawić do cyca, a poza tym nie miałam mleka No i niestety w szpitalu cały czas karmiłam butlą.
Ogólnie mieliśmy bardzo miłą i fajną obsługe. Bardzo kompetentna położna, lekarz młody i sympatyczny
Wczoraj wyszliśmy do domu i uczymy się siebie mały załapał cyca, mleko się pokazalo Ale na razie mało leci, więc pije raz z butli raz z cyca

To chyba tyle Ciekawe czy ktoś doczyta taki wywód
Łooo, ale porod! ale dobrze ze dali Ci cos na wywolanie skurczy, zazdroszcze ze rodzilas sn.. co do tego 6cm rozwarcia-chyba wtedy jest najwiekszy kryzys podobno w bolu, heh, ja myslalam ze umre a najwazniejsze ze mialas fajna obsluge, naprawde.

Cytat:

A jaki powinien być średni przyrost wagi na tydzień? Wiecie może? Zapomniałam zapytać pediatry
Polozna mi mowila ze 20 gram na dzien podobno

Cytat:
no to tak jak u mnie Monia.
napady na płacz godzinami ma może ze 2x w tygodniu, a codziennie właśnie sobie tak popłakuje po 10min, czasem 3min a czasem i pół h...
i u mnie to też wygląda na jakieś skurcze brzuszka, bo widzę że go męczy a za moment przestaje i całkiem inne dziecko jest... sama nie wiem już co to jest dlatego idę do lekarza...

Taaaa, ja sie smieje ze synek niedlugo gabarytowo przescignie swoich paromiesiecznych rowiesnikow z sasiedztwa jak tak dalej pojdzie
Stary 2011-10-17, 13:51   #2430
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też
Ile tego podajecie? I w jakich proporcjach?

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Kurde to mój trochę za dużo przybrał...chociaż pediatra nic nie mówiła...że za dużo...
Urodzeniową miał 4350, po wypisie mial 4170 a teraz 4800 To chyba za dużo nie?
Plaska łyżeczke cukru rozpuszczamy w 100 ml przegotowanej lekko cieplej wodzie i viola ja mu tak zapodaje wlasnie ok poltorej godz po jedzeniu bo musza minac min 3 godz w karmieniu mm zeby te male jelitka zdazyly to wszystko przetrawic

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości