|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#44131 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Dziewczyny, może jakies rady ?
warto w ogóle walczyć? Są w strasznym stanie? dziękuje
|
|
|
|
#44132 | ||||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
A gdzie indziej mogę?
Cytat:
Tak to jedynie Jantar mi pasował A i tak nie przez cały rok.Podobnie genialnie z powodu wielu wnikających kwasów tłuszczowych. Zastosowałam po raz pierwszy i na włosy wyłącznie. Cytat:
Czy jestem zadowolona? Nie bardzo. Ale wina może leżeć tez po stronie Pilowaxa aloesowego, którym myłam. Jest lekki. I żrący ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Można tez rozjaśniać pasemkami jak Caskada. Dobra pielęgnacja pozwoli zniwelować zniszczenia. Chodzi tez o to, by nie farbować każdorazowo całości, ale cały włos raz w jego życiu, dlatego robisz pasemko, potem odrost, potem pasemko. warto więc poszperać w profilu Caskady, by zobaczyć, co dokładnie robi. Warto też pomyśleć o hennie, jeśli chciałabyś ocieplić naturalny kolor albo się zrudzić. Cytat:
A co konkretnie chciałabyś wdrożyć? Cytat:
![]() Ale skalp wciąż swędzi... Człowiek to jest dziwny, wie, że gorący olej parzy, ale łapy wkłada ![]() Cytat:
I dylatacji więcej Cytat:
Gdyby "rozruszanie łuski" dawało taki efekt jaki założyłaś, to encanto i trwała nie miałyby sensu. Tak myślę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Możliwe, że podczas mycia sama splątujesz włosy. Po rozczesaniu z odżywką dobrze jest tylko delikatnie "wygładzić" włosy, by ich dodatkowo nie poplątać. Resztę zrobi odpowiedni strumień wody. A może idzie Ci o włosy, które unoszą się "poplątane" na karku tuż po myciu? Cytat:
sama ostatnio używałam (mama zakupiła skuszona nazwą ), ale u mnie szału nie robi. My się z silikonem nie lubić.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zakładanie czapki też - kupiłam kaszkiety ![]() Spanie... tu jeszcze nie znalazłam remedium. Chyba włosy rządzą światem mym Cytat:
|
|
#44133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#44134 |
|
Rozeznanie
|
AjriszMarta - dzięki
Yarrowia - masz świetny kolor
Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski. instagram||blog Edytowane przez mayletka Czas edycji: 2011-10-17 o 15:08 |
|
|
|
#44135 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po myciu
i jak zwykle - dluzsza, spodnia warstwa - grzeczne ruloniki, krotka, wierzchnia warstwa - pierdzielniczek. Susze spiete spinka-grzebykiem w ramach eksperymentu. Karmilam je Biowaxem dzisiaj, zielonym a noc spedzily w oleju migdalowym. Tu juz zimno na potege, i chyba zaczne packac wiecej olei, i wyciagne jakis silikon do uzywania. Kaloryfery grzeja porzadnie...trzeba znalezc nawilzaczyk powietrza. Czy ktos mi podpowie, gdzie moge znalezc opis wiazania chustki na noc? Ja tez chce wyprobowac...TZ chyba padnie .
|
|
|
|
#44136 |
|
Zadomowienie
|
beautystyleandme ja też mam problem z odrostami
dobijają mnie już, ale nie mam co z nimi zrobić za bardzo dodatkowo mam kolejny problem strasznie niszczą mi się końcówki, są porozdwajane, kruszą się, łamią w połowie długości. nie wiem czemu
|
|
#44137 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że za jakiś czas będę mogła pochwalić się efektami ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#44138 |
|
Zadomowienie
|
ale mam też odwieczny problem z suchością, no i niszczą się strasznie
|
|
#44139 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny! Długo mnie tu u Was nie było, głównie z braku czasu ale też nieskromnie sobie myślałam, że dam radę sama
W ramach przypomnienia się: dbam o włosy od maja b.r. aktualnie używam: mycie O - isana różowa M - Alterra Dusch - Sampoo Parfumfrei O - alterra morela+pszenica (ją zazwyczaj zostawiam na nie krócej niż godz.) jako b/s Joanna mleko i miód lub ziaja jojoba ostatnio do b/s dodaję hydrolatu aloesowego. Mniej więcej raz w tygodniu na noc nakładam olej z pestek winogron, czasem w połączeniu z kremem kokosowym z biedronki, i mniej więcej raz w tygodniu od miesiąca nakładam na godzinę odżywkę Isana tą różową z ok.20 kroplami keratyny hydrolizowanej. Nie powiem, że efektów nie ma ale do Waszych to mi baaardzo daleko. Nawet nowe tutaj dziewczyny mają w lepszym stanie włosy niż moje, często na ulicy widzę loki lepsze niż moje a wątpię żeby te wszystkie dziewczyny słyszały o olejowaniu, spinkowaniu czy ploppingu Dodaję kilka zdjęć, może niezbyt wyraźne bo ich głównym obiektem nie były włosy, ale mam nadzieję, że coś zobaczycie i doradzicie. 1. Wielkanoc tego roku - zanim trafiłam tutaj ![]() 2. Koniec września - ranek po wieczornym myciu 3. Ten sam dzień co zdjęcie 2, popołudnie. Na zdjęciu 3 widać, że włosy po kilku godzinach są ble, a drugiego dnia już tylko do związania się nadają. Masakra Pozdrawiam Was serdecznie P.S. jeszcze chciałam dodać: czemu moje włosy "nie umią" tak: http://www.mydevacurl.com/curly_life...ransformations
Edytowane przez doti8 Czas edycji: 2011-10-17 o 18:17 Powód: dopiski |
|
|
|
#44140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny zaraz ci tu doradzą ![]() Cytat:
Hehe a propo moich włosów to ostatnie mycie bardzo fajnie mi wyszło klikPrzód moze beż rewelacji ale tył mi sie podoba bardzo. I patrząc na to zdjęcie to wcale mojemu tyłowi niewiele trzeba kształtowania u fryzjera (boję się, że zrobię gorzej niż jest.... )
|
|
#44141 | |||||
|
Zadomowienie
|
...a potem musiałam spiąć włosy na laborki i odzyskał pion
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oj, dziękuję, ale to niekoniecznie mój kolor, kamerka mocno przekłamuje.. Cytat:
![]() Mgiełko, nie widzę różnicy między tyłem i przodem, cudnie! Pognałam dziś po biedronkowy krem do rąk i znalazłam BeBeauty z masłem shea ale w innym opakowaniu W kartonie gdzie były te kolorowe zostały tylko różowe..Nie mogę nigdzie znaleźć składu zielonego, on też ma silikony?
Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2011-10-17 o 18:45 |
|||||
|
|
|
#44142 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#44143 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() spokojnie, zaraz się na bak wypowiedzą ;( nie przepuscimy takiemu potencjałowi. Czytałas pigułkę i FAQ na początku wątku? Bo od tego tzreba zacząc jeżeli myślisz o przejściu na pielęgnację CG. Jest tam sporo wiedzy... na początku poczujesz się zagubiona, ale spokojnie - da się to opanować. Potem tutaj już możesz zadawac konkretne pytania, bo niestety bez wiedzy z pigułki i FAQ to nawet nie będziesz wiedziała o co miałabyś pytać. ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
|
|
#44144 |
|
Raczkowanie
|
Ajrisz właśnie że mam włosy cienkie i to bardzo! Wogóle są w opłakanym stanie. Załączam zdjęcie sprzed 8 tygodni, nie zmieniły sie wcale, tyle że są ciut dłuższe, w skręcie sięgają do dolnej linii stanika. Wiem że powinnam je podciąć, ale tak bardzo nie chcę mieć krótkich, że tego nie zrobię, choćbym miała z takimi krzywo ściętymi chodzić
![]() Milena798 nie mierzyłam włosów przed, ale po odroście widzę, że urosły, myślę że ok. 4cm, w skręcie jest to szerokość zapięcia stanika, czyli ok. 2,5cm czyli by wyszło 2 na miesiąc... chyba więc trochę przyspieszył |
|
|
|
#44145 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję wam;*
A wzdychaj, wzdychaj! W końcu to, że zaszła taka zmiana to też twoja zasługa. Więc są też w 50% twoje;P
|
|
#44146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Od czego zacząć,? co robić? ![]()
|
|
|
|
|
#44147 |
|
Zakorzenienie
|
Nie możesz nic z tego nie wiedziec.
Cg wiesz na czym polega - mniej lub bardziej unikamy oblepiaczy (silikonów, polimerów itp). Nie dość, że pokaże to prawdziwy stan włosa, oczyści go przez co dobroci którymi będziesz je karmić dotrą do włosa, no i może wspomóc skręt. Po twoich włosach widać ze się falują, może nawet będą się kręcić. Pierwsze o co dziewczyny zapytają to czego używasz? Na pewno nie ominą cie mniejsze lub większe zakupy, na szczęście podstawowe zestawy pielęgnacyjne są dość tanie i z czasem będziesz uzupełniać to czego będzie brakować. Ja nie jestem ekspertką i ciągle dziewczyny tutaj to mój autorytet, ale ja na początku kupiłam szampon z SLS o najprostszym składzie żeby oczyścić włosy na wstępie. (Joanna Naturia z pokrzywą w moim wypadku). Chciałam zacząć od mycia metoda OMO więc kupiłam Isanę babassu odżywkę, Alterrę morelową odzywkę i alterre migdał szampon (mógłby być lżejszy niż ten, Hipp, Babydream). Teraz tak, jesteś uczuleniowcem, jakieś problemu ze skórą głowy? Ugotowałam żel lniany do stylizacji. To były moje początki. Lista produktów CG jest w Pigułce. z czasem zaczęły się eksperymenty, mycie odżywką, żele sklepowe do stylizacji, plunkingi, harmonijkowanie, olejowanie, maski własnej roboty na noc. A co robić, czytac Pigułkę i FAQ do skutku bo tam jest napisane w sumie to co każda z nas ci tutaj powie. Każda z nas swoją wiedzę czerpała właśnie z tego postu (podstawową wiedze przynajmniej) p.s dziewczyn*y* poprawiajcie jakby coś, bo mi do naszych GURU dużo brakuje
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-10-17 o 22:25 |
|
|
|
#44148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis sie zawiaze. Tak ogolnie to dzis mam wlosy inaczej upiete i podoba mi sie. Moze wreszcie przestane maltretowac koncowki zabkami. Moja spinka do tej pory sie nie sprawdzala, bo jest za duza - zsuwala sie z wlosow. Dzis jednak sie trzyma, co oznacza ze mam wiecej wlosow |
|
|
|
|
#44149 |
|
Raczkowanie
|
Mgiełko może guru nie jesteś ale ja właśnie zainspirowana Twoim opisem pielęgnacji z 16.10. zafundowałam moim włosom małe "spa"
|
|
|
|
#44150 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam bardzo, że się ostatnio prawie wcale nie odzywam, ale zaliczenie na zliczeniu jedzie i zaliczeniem pogania.
Eloe, masz rację, że prostowanie się fal jest o tyle fajne że można miec odmianę bez niszczenia włosów, ale dla mnie odmianą są fale Dzisiaj siedziałam w szkole i słuchałam narzekań koleżanki (wyglądającej jak miotła) jak to ona ma przerąbane bo musi codziennie prostowac włosy i że nie ma takich gładkich jak moje i że to niesprawiedliwe. Oczywiście twierdziła że kręcone włosy to zło i największy możliwy kataklizm. Powiedziałam jej, że jakby zaczęła o nie dbac to miałaby piękne loki (bo miałaby, od razu widac, aż mnie z zazdrosci wykręca) to stwierdziła że przecież dba (tak, odżywka raz na tydzień i codzienne prostowanie) i chyba się obraziła bo uznała, że ją krytykuję. Moje próby nawracania kręconych póki co na nic się zdają. Ale nie będę się poddawac! ![]() Zaolejuję się dzisiaj jojobą, a jutro maska Bingo z kaszmirem i kolagenem. Kochana mama była w Tesco i mi kupiła więc obawiam się że akcja denko trochę się odsunie
|
#44151 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#44152 |
|
Zadomowienie
|
zdziwiłam się właśnie, niektóre pasemka zwinęły mi się w spiralki takie jak od lokówki tylko drobniejsze...
dała bym fotkę, ale chyba nie wyjdzie w wieczornym świetle,,,;/
|
|
|
|
#44153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaznaczam : STARAM SIĘ Do mycia stosuję ziaja szampon figowy ( z SLS) . Używam olei: oliwa z oliwek, rycynowy i kokosowy, WAX'a z L'botica, Joanna z apteczki babuni - odżywka d/s-jajeczna, mypa z masłem shea, garnier odżywka jajeczna oraz czasami odżywka b/s ziaja mięta (zawiera podobno lekki slikon)PS: nie jestem uczuleniowcem
Edytowane przez KaRaa xD Czas edycji: 2011-10-17 o 20:17 |
|
|
|
|
#44154 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mierzyłam, bo do akwarium parametrów potrzebowałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję lokaski za miłe słowa Sonia - witaj Eloe - faktycznie trochę baby hair mi narosło, a nic nie wcieram teraz, jedynie pokrzywę i skrzyp piję ![]() Właśnie dosycham, ale wydaje mi się, że będzie ładnie, była makadamia na 24 godziny, potem mycie pottersem aloesowym, alterra z keratyną i aloesem na godzinkę pod czepek, płukanka octowa, joasia len i rumianek i żel bielenda bardzo mocny. Odgniotę na noc i będę spać w pieluszce, zobaczymy, co będzie rano
|
|||||||
|
|
|
#44155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- pewnie, że warto! już są piękne |
|
|
|
|
#44156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze włoskom się spodoba. U mnie olej przed myciem ma chyba zbawienny wpływ. Jutro tez planuje tylko znów przetestuję inny olej ![]() Cytat:
![]() A co do koleżanki to ja jeszcze nie próbowałam nawracac kręconowłosych, za mało jeszcze wiem. Ale dziele się wiedza jak ktoś zapyta co robię z włosami... a jak jeszcze doda "aleee masz paznokcie" a ja się rozkręcę na temat lakierów - to całkiem patrzą na mnie jakbym się z choinki urwała ![]() Cytat:
Tylko teraz ja juz troche nie bardzo pomogę, poszukaj sobie tych rzeczy swoich w wątku analiz i zobaczysz czy sa ok czy nie do końca. Na pewno dziewczyny Maype lubią. Co do babuni jajecznej to zdaje sie komus przetłuszczała, ale sama się nie wypowiem bo nie znam jej. WAXy sa różne i chyba różnie w ich składach z silikonami, na pewno Biowaxy jedne zgodne z CG inne nie. Oleje oczywiście na plus bardzo. Służy ci bardziej oliwa czy bardziej kokos? Jakie efekty po nich. Bo to dwa baaardzo różne oleje. Kokos wnika i u mnie np potrafi zrobić puszaka.. Próbowałaś myć odzywką? Może ten szampon zwłaszcza z SLS przy kazdym myciu to niepotrzebnie drażni? Włosy skłonne do przetłuszczania? Niestety autorytet ze mnie kiepski, ale myślę, ze dziewczyny zaraz się odezwą i może coś więcej doradzą.
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-10-17 o 22:47 |
|||
|
|
|
#44157 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj wieczorem umyłam włosy slesem, wtarłam swoją odżywkę, następnie żel lniany i poszłam spać. Dziś rano reanimowałam loki odrobiną joanny z lnem i żelu lnianego. Efekt po całym dniu wygląda tak jak na zdjęciu. Ta moja samoróbka chyba prostuje trochę loki, ale za to nieźle sobie radzi z nawilżeniem, bo łaziłam na wietrze a nie ma za bardzo puchu.
|
#44158 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko dziekuje
![]() a teraz dobranoc dziewczyny
|
#44159 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A próbowałaś może zabezpieczać czymś końcówki? Może jakiś olej, albo silikon? Cytat:
Cytat:
to wyjdzie włosom na dobre A właśnie- czy wy też macie takie baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo miękkie włosy po alterrze morelowej? Ogólnie po wyschnięciu była superlekkość u mnie, i chyba gorszy skręt przez to. Mam wrażenie,że moje włosy nie są takie typowo "suche"...Związałam je na noc w chustę i przeraziłam się tym, co ujrzałam rano...Wszystko poodginane masakrycznie, choć żelu nałożyłam dość sporo. Ale zmoczyłam je za pomocą arafatki, ugniotłam i dałam odżywki, zrobiły się już ładne. Czyli- zdecydowanie jestem na NIE, jeśli chodzi o jakieś związywanie włosów na noc, bo one ogólnie strasznie mi się odgniatają(taki typ). Myszko Ja sobie schnę, potem fotnę efekty i jak będą fajne to wrzucę. Spadam zrobić ostatnie zadanko z matmy. Dobranoc ED: Eiri, co za blask! Bardzo ładne falki
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2011-10-17 o 22:52 |
|||||
|
|
|
#44160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Dzięki, dzięki Ten połysk to chyba jedyne moje osiągnięcie na razie
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

warto w ogóle walczyć? Są w strasznym stanie?

Tak to jedynie Jantar mi pasował
A i tak nie przez cały rok.

), ale u mnie szału nie robi. My się z silikonem nie lubić.

dobijają mnie już, ale nie mam co z nimi zrobić za bardzo 

W kartonie gdzie były te kolorowe zostały tylko różowe..Nie mogę nigdzie znaleźć składu zielonego, on też ma silikony?

to wyjdzie włosom na dobre