|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co za głupia śmierdząca psita niemyta ![]() Szok. Co za ludzie. Cytat:
Cytat:
![]() Wróciłyśmy z długiego spacerku. Od kilku dni mam mega apetyt ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
My tez wróciliśmy z długiego spacerku. Poszliśmy do UP i jestem juz oficjalnie bezrobotna
![]() I tak natchnął mnie post Brumka - ja w macierzyństwie najbardziej kocham wspólne odkrywane świata. W lesie wzięłam Agatkę na ręce, żeby się przyjrzała listką i próbowała je złapać. Uwielbiam jak ma takie zainteresowane oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zadomowienie
|
Żanetko, moja tak ostatnio bardzo lubi się potulic, nawet 45 min tak sobie siedzimy
![]() Monia, ja też lubię ![]() ![]() Patik, zaraz looknę... Sama mam mętlik w głowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
Patik wziełam wrzuciłam na patelnie pierś pokrojona w kostkę, przyprawiłam vegeta+pieprz+ słodka papryka i się podsmażało w między czasie pokroiłam marchewkę i pietruszkę w talarki i wrzuciłam. Podsmażało się to trochę a potem podlałam 2 razy wodą aby warzywa jeszcze zmiękły no i żeby było choć ciut sosu.Na koniec posypałam koperkiem. Nie wytrzymałabym jeść same mięso gotowane
![]() W ogóle jakieś jaja: w Kolumbii baby jędza wszystko,czosnek,cebule, soczewice,groch itd i im nic nie jest ani dziecku ![]() w ogóle tam od roczku już podają cebulę dziecku,a my sie zastanawiamy czy podać marchewkę czy jabłuszko ![]() nie raz już mnie nerwica bierze jak mam tak myśleć co zjęśc, a mam ochotę na pierogi np ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Wodauqa właśnie moja jakby mogła to też by tyle siedziała, ale biorę ją po 15stu minutach jak widzę, że doszła do mleka tłustego, bo będzie mi tak wisieć wiecznie i się nauczy że można sobie tak posiedzieć i podrzemać.Oj nie nie, jemy odbijamy i koniec a nie jemy,śpimy,odbijamy i tak w kółko. Macie jakies fajne oferty pracy w Austrii w Wiedniu? Jakieś cyrki wyszły z nową pracą mojego D, chcą go tam na min 3 lata ! a miał jechać na 3 miesiące. Absurd nie? chciał jechać na dłużej, nawet na stałe to nie, a jak chce jechać na 3 miesiące dorobić się pewnej kwoty to go chcą na 3 lata minimum... Ach ! ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- A u mnie łóżeczko działa cuda w dzień, wcześniej Emi układałam w bujaku, albo spała na rękach, a teraz śpi w łóżeczku już prawie 2h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Zakorzenienie
|
jakie tu pustki.....
![]() Cytat:
![]() u nas to samo, chwila płaczu i spokój, nie żałuję że szczepimy refundowanymi
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zadomowienie
|
tak kochane babeczki
![]() hmmm a gdzie się podziała moniczka123 czy jakoś tak? już myślałam że zasypianie Crisa będzie pod takim samy tytułem jak cały dzień (czytaj) "matko będę wrzeszczał" ale nie padł przy pierwszym odłożeniu cud nad Wisłą ![]() ![]() dobranoc Zmalowana ty to masz cięty jęzor ![]() Marinko kondolencję z powodu oszuszka ![]()
#1687 |
Zadomowienie
|
Brumek jak piszą dziewczyny zmień pediatre bo ta to zaszczepi Ci dziecko na 18 -ste urodziny
![]() Karolinee u nas kocyk odpada bo nad ranem chłodno mamy w sypialni a Krystuś sie odkrywał , a kołderka większa i cięższa troche go przytrzymuje ![]() ![]() Aania no mam męża górnika ale jak go poznałam to był budowlańcem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
Okropne pustki
![]() Agata juz wykompana, usypia w łóżeczku, co jakiś czas muszę wstać pomóc jej smoczka włożyć, bo wyjmuje próbuje włożyc, ale nie zawsze trafia. I zrobił jej się chyba pieprzyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | ||
Rozeznanie
|
witam
![]() dzis znowu caly dzien w rozjazdach-rano bylam z mlodym na pobraniu krwi i u lekarza, a potem szybko kawa, sniadanko i na zakupy ![]() mozecie polecic jakis dobry nawilzacz...? moze za suche powietrze? Cytat:
![]() ![]() sliczny ![]() Marina omg! ja bym sie brzydzila i przede wszystkim bala weza ![]() [QUOTE=madzia1k1;29998237] ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nie zacytowalo mi wczesniejszego-tez uwielbiam rozmowy z Fifim ![]() i co do sikania - jak pupa ma sie powietrzyc, ojj tak ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
No to pewnie też stresik masz, jakby nie było...
![]() Ja kupiłam najzwyklejsze - w Biedronce po 9,90 za dwa ![]() ![]() Eh... wreszcie usiadłam chwilę coś popracować... mały siedzi w leżaczku i rozrabia, ale przynajmniej sam się sobą zajmuje ![]()
![]() |
#1691 |
Wtajemniczenie
|
No! Dominik śpi, a ja na reszcie mogę odsapnąć
![]() Tak więc znowu łuskam orzechy, ale tym razem piję herbatę z cytryną ![]() Oczęta mi się zamykają. Pewnie zaraz padnę ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- A był tu poruszany dziś temat libido ![]() Ja mam ogromne ![]() ![]() ![]()
#1692 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Czytam Was na bieżąco, ale Hania nie bardzo mi pozwala na odpisanie- dostała pleśniawek i jest strasznie marudna biedulka. ![]() W weekend zrobiliśmy zimowe zakupy - kupiliśmy kombinezon , czapę i szalik. ![]() Hania widać, że zachowuje się już jak prawdziwa kobieta, bo była bardzo spokojna na zakupach, a jak pokazaliśmy jej kombinezon to się wręcz do niego uśmiechała. ![]() Tyle co pamiętam to AgaGuersney- trzymam mocno kciuki, żeby wyniki pokazały spadek bilirubiny u Antka. ![]() Widzę, że sporo dziewczyn dopadło przeziębienie (Natka, Brumek, Scio ...), więc życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia. ![]() Mam pytania: 1. Mamy których dzieci miały pleśniawki: Jak długo trzyma się to cholerstwo? 2. Co stosowałyście na pleśniawki? My mamy Nystatyne- stosujemy od piątku i tak średnio widać poprawę... Aaa.. W Biedronce jest promocja na chusteczki huggies (3pak za 9,99zł). Kupiliśmy na spróbowanie i są całkiem fajne. ![]() Idę nadrabiać. ![]() Iustyna, zmieniłaś avatar, a że w klubie jest on mniejszy niż na głównym forum to myślałam, że masz w nim statuetkę Oscara- a tu szok Aniołek Charliego. ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-10-17 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Wtajemniczenie
|
Marzena_S super zakupy i piękny Haniołek
![]() A jaki Ty masz boski wypoczynek ![]()
#1694 |
Wtajemniczenie
|
Niestety nie jest dobrze... owszem bilirubina spadla ze 111 do 38, wiec tu jest ok, ale asat i alat sa podwyzszone... mamy skierowanie na cito do poradni hepatologicznej
![]() Nadzieja w tym, ze taki poziom jest wynikiem przedluzonej zoltaczki... |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zgaduj dalej ![]() Fakt, mało wyraźne, ale to nie aniołek Charliego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zmykam spać. Padam już. ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() No teraz to już na bank spadam do wyra ![]()
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
Kill Bill - Beatrix Kiddo czyli Uma Thurman
#1698 | ||||
Zakorzenienie
|
Hallo
![]() ![]() ![]() Nerolko dużo zdrówka. Cytat:
![]() ![]() A co to za dołek? A siooo! Cytat:
![]() Marina ja bym chyba padła! Cytat:
![]() ![]() Brumku myślę, że powinnaś zmienić jak najszybciej pediatrę... Jakoś wszystkie dzieci z niską wagą urodzeniową są szczepionę, więc czemu Tymek ma nie być?! Nie widzę związku... Przeciż teraz pięknie przybiera i morfologia ładna ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja już się czuję bardzo dobrze ![]() Spędzamy sobie z Domikiem czas, grzecznego mam synka i kochanego. Rozmawiamy coraz więcej, buzia mu się nie zamyka ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1700 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam wieczornie! Od rana chciałam się przywitać, ale jak tylko się zalogowałam rano to Natan bardzo dobitnie zaczął domagać się noszenia, więc dałam spokój, a popołudniu padła mi bateria w lapku ![]() Mały teraz śpi a babcia go pilnuje, więc mam chwilę dla siebie. Ale za niedługo mykam spać, bo zmęczona się czuję ![]() Poradźcie mi co mogę kupić rocznemu brzdącowi za zabawkę - chcę zrobić kuzynki synkowi prezent, bo dostajemy po nim mnóstwo ciuszków ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1701 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1702 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
DZIĘKUJĘ WAM DOBRE KOBIETKI! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobranoc! Cytat:
Sama jestem ,,popieprzona" ![]() ![]() Cytat:
Mój to już za mną chodzi. A ja dalej nie mam ochoty nic a nic. I ja też jż padam na pysk. Cytat:
Anteczku mocne kciuki za Ciebie! Ale miałam ubaw z małego teraz ![]() Już jakiś czas temu wyczuł podłoże pod sobą jak leży, tj. że pod stópkami jest jakiś ,,grunt" i teraz tak się odpychał od materaca i nim tak rzucało. Co najlepsze przy każdym takim ,,skoku" śmiał się w głos ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zadomowienie
|
Iustyna, oj no przecież miałam na myśli Beatrix z Kill Billa
![]() ![]() Brumek, ta pediatra faktycznie beznadziejna, a Ty dziewczyno nie bądź cicha i grzeczna tylko wal argumentami w głupie babsko ![]() ![]() Marina, widać, że Igorek nie tylko Tobie daje popalić- wąż aż samobójstwo popełnił. ![]() ![]() Aga, to na pewno ze względu na długo utrzymującą się żółtaczkę- trzymam kciuki za Antka. ![]() Natka, Jacieee, dzięki za miłe słowa o Hani. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
MarzenaS śliczne zakupki
![]() ![]() Aga a co to jest to o czym piszesz? asal i alat ? ![]() ![]() Natka to moja ma takie etapy teraz, że sobie leży w bujaczku bierze rączki do buzi i prowadzi debaty ![]() ![]() ![]() Zapisywałam przez kilka dni, kiedy je, kiedy kupa, ile ma drzemki, zobaczyć czy ma jakiś swoje pory i co ? moja Emi ma w nosie jakieś tam swoje pory, każdego dnia inaczej prosi o jedzenie itd. Kocham ją ![]() Wózek sprzedany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Wtajemniczenie
|
nie bylo mnie raptem dwa dni i już tyle do nadrobienia - nie wiem czy dam radę
![]() marzenko śliczny Haniołek ![]() Brumku ja chyba zmieniłabym pediatrę... AgaGuernsey ![]() no i więcej nie pamiętam z tego co chciałam napisać a my weekend bardzo milo spędziliśmy. byliśmy w Poznaniu u znajomych, bo mąż wczoraj biegł w maratonie poznańskim. Hanulka była bardzo grzeczna w gościach - własnego dziecka nie poznawałam ![]() jutro idziemy z Haneczką na szczepienie wiec prosimy o kciuki, coby za dużo płaczu nie było... |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
Dobra uciekam spać,
Emi zasneła o 21:30, udaje mi się ją przetrzymać do tej pory, będę ją usypiała jak będę wracać z pracy, a nie że ktoś to będzie robił za mnie ![]() W ogóle jakoś mało piszecie !!!???!!!???!!!???!!!??? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno wszelkie książeczki mile widziane ![]() z innych np: garnuszek na klocuszek mini kostka edukacyjna muzyczny domek stukacz z Ikei - ta kostka w którą wbija się młotkiem drewienka albo jakiś stolik ... Cytat:
![]() sorry ale też się uśmiałam ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-10-17 o 21:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |||||
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, miałam wszystkie Wasze posty pozaznaczane, ale w końcu postanowiłam ogólnie podziękować za rady i wsparcie, bo by mi strrrrasznie długaśny post wyszedł
![]() Oczywiście przychodnię zmieniam!!! Tylko teraz szukam czegoś sensownego w pobliżu domu. Wszędzie niestety ten kłopot, ze lekarze są oblegani i ciężko się do nich umawiać ![]() Na razie w środę idziemy do płatnego pediatry tak z ciekawości, żeby zobaczyć co on powie na teorie tej baby i czy znajdzie cokolwiek, co by przemawiało za odwlekaniem szczepienia. Ojej, to niefajnie ![]() I gratki dla Szymka za skończone tygodnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I tez zaczął już sam jakby zaczepiać, żeby do niego gadać ![]() ![]() Aha - Tymcio (chyba ostatni nieszczepiony forumowicz ![]() ![]()
![]() |
#1710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dzis kupilam taka sama czape,ale jeszcze przyduza ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- zaneta a ona harczy dlatego ze nosek zatkany czy poprostu w niej zesi,hacze?bo mojej tez harcze ale lekarka powiedziala,ze to od ulewania Edytowane przez editka2022 Czas edycji: 2011-10-17 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.