Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-17, 15:27   #1681
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Bylam rano z Antosiem na pobraniu krwi u nas w przychodni (poprzednio robilam prywatnie gdzie indziej), masakra, jak bidulek plakal, trzymalam go na kolanach i az sie cala spocilam. Niby z paluszka, a tyle bylo placzu, nie wiem dlaczego, bo poprzednie 2 razy to ledwie zakwilil przy kluciu paluszka, pewnie pinda jedna mu za bardzo uciskala paluszki, bo krew nie chciala leciec.
Na 14.30 ide z Zuzia do naszej pediatry, to zapytam, czy sa juz wyniki, ale pewnie nie... strasznie sie boje, jakie wyjda...
Na pewno będzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zanim ponadrabiam muszę się pożalić Nie zaszczepiła nas! Morfologia idealna, mocz idealny, Tymek przybrał od ost. wizyty 300 g, więc też super, a ona że nie! Bo był lekki jak się urodził!
Ale najbardziej wkurzyło mnie, że zrobiły razem z pielęgniarką na nas wręcz nagonkę, że chcemy szczepienia bezpłatne. Ze narażamy dziecko, że będzie cierpiało, a przecież jesteśmy rodzicami i powinno nam zależeć. Tak się wściekłam, że o mało tam nie wybuchłam. Ale niestety ja przy obcych to jestem grzeczniutka aż do bólu i nic nie powiedziałam tylko słuchałam tego wszystkiego i tyle
Jak zobaczyła że wyniki są dobre a on zdrowy, to już nawet była gotowa go zaszczepić, ale spytała nas o te szczepionki właśnie - które chcemy. No i jak wyszło że refundowana, to powiedziała, że w takim razie to Tymek musi odczekać jeszcze 4 tygodnie!!!
Dacie wiare? Wtedy bedzie mu już 13 tydzien leciał a ona dopiero pierwsza dawke szczepień chce mu dać!

W koncu stwierdziła, po niezadowolonym mruczeniu mojego męża, że może go dziś na samą żółtaczkę zaszczepić. Tymek nie płakał przy wkłuciu, dopiero jak wyjęła igłę, to krzunął. I płakał przez dokładnie 1,5 minuty A ona od razu: "Widzi pani jaki to ból. A pani chce mu 3 razy tyle bólu zafundować! Proszę to jeszcze przemyśleć."

Bardzo, bardzo się do niej zraziłam dziś i szukam już innej przychodni. A na razie zapisałam nas na prywatną konsultację do pediatry, żeby powidział mi czy ta baba ma jakiekolwiek przesłanki żeby tak odwlekać szczepienie

I jeszcze a propos kłucia - mówi że ja go będę narażać na ból, a sama zleciła kolejną morfologię, choć już dwa badanie pod rząd wyszły w normie. I to jej nie przeszkadza, że się go kłuje. Jakby koniecznie chciała się czegoś w nim doszukać
dziwna ta kobieta:confuse d:

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Brumek
Zmień pediatrę ! można w ogóle czekać do 13tego tygodnia ?
Babolong pewnie ma jakąś kasiorę z tego, że ktoś bierze te skojarzone
mój pediatra powiedział, że mam się sama doszukać jakie szczepionki chce, on tylko preferuje aby nie brać 6w1,wspominał właśnie, żeby nie dawać jednej dawki więcej przeciw żółtaczce.

Zrobiłam sobie obiad:
pierś z kurczaka,marchewka, pietruszka korzeń,koperek + ryż.
Nawet dobre wyszło,ale takie lekkie za chwilę będę znowu głodna
Dzisiaj zakończenie aukcji Tako,trzymajcie kciuki aby poszedł wózek za dobre pieniądze już nie mogę się doczekać tego nowego
trzymam kciuki. Zjadłabym taki obiad. Ale pierś smażona, a nie gotowana. A Ty jaką jadłaś?

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

Ja to mam zas***ne szczęście poszłam na zakupy do Rossmana i sobie wychodzę z galerii i idę na podjazd dla wózków.. i co ? Idzie se starsza baba (widać że sucz z twarzy :P ) i mówie przepraszam a ona że ona pójdzie pierwsza to jej grzecznie powiedziałam, że od tego ma schody to mnie od zdzir zwyzywała I mnie w końcu puściła i drze morde " no idź" a ja specjalnie poszłam najwolniej jak umiałam ta mnie z tyłu bluzgała na co jej powiedziałam, żeby mnie nie oceniała swoją miarą, to się wściekła całkowicie I dalej jedzie po mnie, ja już nie wytrzymałam i powiedziałam, że szacunku wymaga, a piłuje ryja jak stara rura i poszłam. Ona się jeszcze darła za nami. Czy ja mam na czole napisane " pokłóć się ze mną" ?

I jeszcze jedna sprawa. Widziałam w rossmanie słoiczki z Babydream'a. I one tak jak i Hipp są Bio oraz że nie alergizują. Cena bardzo przystępna. Bo za 190ml jakoś 3,59. Czytam teraz w necie i bardzo dobre opinie mają. Dla zainteresowanych:
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4371212
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4523844
Ty się masz z tymi babsztylami.
Co za głupia śmierdząca psita niemyta
Szok. Co za ludzie.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Patik, Ty zdaje się 30.10 chrzcisz, tak? W co Sarę ubierasz? My chcemy tą datę zaklepać i trzeba się szykować. Ja myślałam o jakimś jasnym kombinezonie do kocioła... I nie myślę go zdejmować. Ja kto u Was w ogóle Dziewczyny jest? u nas pogoda już jesienna, około 0 stopni nawet bywa, a w kościele zimnota....

Buziaki!
mam problem z ubraniem, za chwilę w klubię wstawię zdjęcie w kombinezonie jasnym nad nim się zastanawiam..

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
My już po spacerze. Fajnie dziś na dworze. Właśnie Domek dosypia na balkonie a mama pije kawę i łuska orzechy laskowe (moje ostatnie uzależnienie )
ani jednego orzecha nie zjadłam w tym roku

Wróciłyśmy z długiego spacerku.
Od kilku dni mam mega apetyt
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 15:41   #1682
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

My tez wróciliśmy z długiego spacerku. Poszliśmy do UP i jestem juz oficjalnie bezrobotna Wróciłyśmy potem przez las. Agatka jechała z opszczoną budką i patrzyła na listki. Jak poszłyśmy przed 12 to wróciłyśmy o 14.40.
I tak natchnął mnie post Brumka - ja w macierzyństwie najbardziej kocham wspólne odkrywane świata. W lesie wzięłam Agatkę na ręce, żeby się przyjrzała listką i próbowała je złapać. Uwielbiam jak ma takie zainteresowane oczy

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 15:43   #1683
wodaqua
Zadomowienie

Żanetko, moja tak ostatnio bardzo lubi się potulic, nawet 45 min tak sobie siedzimy

Monia, ja też lubię A Tobie dziękuje jeszcze raz! Mam nadzieję, że krem pomógł Kindze

Patik, zaraz looknę... Sama mam mętlik w głowie
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 17:03   #1684
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik wziełam wrzuciłam na patelnie pierś pokrojona w kostkę, przyprawiłam vegeta+pieprz+ słodka papryka i się podsmażało w między czasie pokroiłam marchewkę i pietruszkę w talarki i wrzuciłam. Podsmażało się to trochę a potem podlałam 2 razy wodą aby warzywa jeszcze zmiękły no i żeby było choć ciut sosu.Na koniec posypałam koperkiem. Nie wytrzymałabym jeść same mięso gotowane wystarczy, że wczoraj podjadłam z korpusu trochę mięsa jak robiłam rosół.

W ogóle jakieś jaja: w Kolumbii baby jędza wszystko,czosnek,cebule, soczewice,groch itd i im nic nie jest ani dziecku a u Nas ?!
w ogóle tam od roczku już podają cebulę dziecku,a my sie zastanawiamy czy podać marchewkę czy jabłuszko

nie raz już mnie nerwica bierze jak mam tak myśleć co zjęśc,
a mam ochotę na pierogi np

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Wodauqa właśnie moja jakby mogła to też by tyle siedziała, ale biorę ją po 15stu minutach jak widzę, że doszła do mleka tłustego, bo będzie mi tak wisieć wiecznie i się nauczy że można sobie tak posiedzieć i podrzemać.Oj nie nie, jemy odbijamy i koniec a nie jemy,śpimy,odbijamy i tak w kółko.

Macie jakies fajne oferty pracy w Austrii w Wiedniu?
Jakieś cyrki wyszły z nową pracą mojego D,
chcą go tam na min 3 lata ! a miał jechać na 3 miesiące.
Absurd nie? chciał jechać na dłużej, nawet na stałe to nie,
a jak chce jechać na 3 miesiące dorobić się pewnej kwoty
to go chcą na 3 lata minimum...
Ach !

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

A u mnie łóżeczko działa cuda w dzień,
wcześniej Emi układałam w bujaku,
albo spała na rękach, a teraz śpi w łóżeczku
już prawie 2h

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 18:20   #1685
aania_20
Zakorzenienie

jakie tu pustki.....
Cytat:

Mamy piersiowe, czy Wasze dzieci też przysypiają przy karmieniu?
moja ostatnio sobie drzemki robi i mogłaby jeść w ten sposób 30 min, tzn z tego 15min jedzenia a 15min drzemki.Musze jej dyndać w budzi nakładką aby piła
zdarza się często

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
OMG my szczepimy bezpłatnymi i jakoś żyjemy. Agata popłacze, ale jest to minuta płaczu. A jak kogoś niestać to co jest złym rodzicem. Ja to sie ostatnio pyskata i wrogo nastawiona zrobiłam.
u nas to samo, chwila płaczu i spokój, nie żałuję że szczepimy refundowanymi

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 18:32   #1686
Shira_83
Zadomowienie

tak kochane babeczki
hmmm a gdzie się podziała moniczka123 czy jakoś tak?
już myślałam że zasypianie Crisa będzie pod takim samy tytułem jak cały dzień (czytaj) "matko będę wrzeszczał" ale nie padł przy pierwszym odłożeniu cud nad Wisłą a teraz mamusia Shira będzie oglądać bajeczkę "terra"
dobranoc

Zmalowana ty to masz cięty jęzor
Marinko kondolencję z powodu oszuszka
Stary 2011-10-17, 18:34   #1687
Vaniliova11
Zadomowienie

Brumek jak piszą dziewczyny zmień pediatre bo ta to zaszczepi Ci dziecko na 18 -ste urodziny

Karolinee u nas kocyk odpada bo nad ranem chłodno mamy w sypialni a Krystuś sie odkrywał , a kołderka większa i cięższa troche go przytrzymuje choć z początku to sie bałam że udusi sie pod nią

Aania no mam męża górnika ale jak go poznałam to był budowlańcem
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 18:34   #1688
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Okropne pustki

Agata juz wykompana, usypia w łóżeczku, co jakiś czas muszę wstać pomóc jej smoczka włożyć, bo wyjmuje próbuje włożyc, ale nie zawsze trafia.

I zrobił jej się chyba pieprzyk

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 18:52   #1689
kalinkap13
Rozeznanie

witam

dzis znowu caly dzien w rozjazdach-rano bylam z mlodym na pobraniu krwi i u lekarza, a potem szybko kawa, sniadanko i na zakupy wrocilismy chyba po 16

mozecie polecic jakis dobry nawilzacz...?

Cytat:
I znowu ma katar,
mimo że odciagam znowu jej harczy
moze za suche powietrze?

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
AAA i najważniejsze moje dziecko przewróciło sie z brzucha na plecki w szoku jestem
|Fifi tez ostatnio ciagle sie przewraca na plecki

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
avatek juz zmieniony ;D
sliczny

Marina omg! ja bym sie brzydzila i przede wszystkim bala weza

[QUOTE=madzia1k1;29998237]

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
i po chrzcinach!.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zanim ponadrabiam muszę się pożalić Nie zaszczepiła nas! Morfologia idealna, mocz idealny, Tymek przybrał od ost. wizyty 300 g, więc też super, a ona że nie! Bo był lekki jak się urodził!
no co za glupia menda! chyba bym nie wytrzymala i cos jej powiedziala
nie zacytowalo mi wczesniejszego-tez uwielbiam rozmowy z Fifim
i co do sikania - jak pupa ma sie powietrzyc, ojj tak

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Szymon dzisiaj kończy 12 tygodni!

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 19:01   #1690
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Aania no mam męża górnika ale jak go poznałam to był budowlańcem
No to pewnie też stresik masz, jakby nie było...

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
mozecie polecic jakis dobry nawilzacz...?

Ja kupiłam najzwyklejsze - w Biedronce po 9,90 za dwa Zawiesiłam na kaloryferach, wlałam wodę i gra

Eh... wreszcie usiadłam chwilę coś popracować... mały siedzi w leżaczku i rozrabia, ale przynajmniej sam się sobą zajmuje

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 19:13   #1691
jacieeeee
Wtajemniczenie

No! Dominik śpi, a ja na reszcie mogę odsapnąć
Tak więc znowu łuskam orzechy, ale tym razem piję herbatę z cytryną
Oczęta mi się zamykają. Pewnie zaraz padnę

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

A był tu poruszany dziś temat libido
Ja mam ogromne Normalnie aż mi wstyd TŻ przede mną ucieka

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 19:29   #1692
marzena_S
Zadomowienie

Hej dziewczynki
Czytam Was na bieżąco, ale Hania nie bardzo mi pozwala na odpisanie- dostała pleśniawek i jest strasznie marudna biedulka.
W weekend zrobiliśmy zimowe zakupy - kupiliśmy kombinezon , czapę i szalik. (zachęcona czapką Domka Natki wybrałam się do h&m)
Hania widać, że zachowuje się już jak prawdziwa kobieta, bo była bardzo spokojna na zakupach, a jak pokazaliśmy jej kombinezon to się wręcz do niego uśmiechała. (dołączam zdjęcia moich zdobyczy i Haniołka w czapie)

Tyle co pamiętam to AgaGuersney- trzymam mocno kciuki, żeby wyniki pokazały spadek bilirubiny u Antka.

Widzę, że sporo dziewczyn dopadło przeziębienie (Natka, Brumek, Scio ...), więc życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia.

Mam pytania:
1. Mamy których dzieci miały pleśniawki: Jak długo trzyma się to cholerstwo?
2. Co stosowałyście na pleśniawki?
My mamy Nystatyne- stosujemy od piątku i tak średnio widać poprawę...

Aaa.. W Biedronce jest promocja na chusteczki huggies (3pak za 9,99zł). Kupiliśmy na spróbowanie i są całkiem fajne.

Idę nadrabiać.

Iustyna, zmieniłaś avatar, a że w klubie jest on mniejszy niż na głównym forum to myślałam, że masz w nim statuetkę Oscara- a tu szok Aniołek Charliego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 (1).jpg (110,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (2).jpg (103,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 (3).jpg (81,5 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2011-10-17 o 19:38
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 19:31   #1693
jacieeeee
Wtajemniczenie

Marzena_S super zakupy i piękny Haniołek
A jaki Ty masz boski wypoczynek

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-17, 19:39   #1694
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Niestety nie jest dobrze... owszem bilirubina spadla ze 111 do 38, wiec tu jest ok, ale asat i alat sa podwyzszone... mamy skierowanie na cito do poradni hepatologicznej
Nadzieja w tym, ze taki poziom jest wynikiem przedluzonej zoltaczki...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 19:45   #1695
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Iustyna, zmieniłaś avatar, a że w klubie jest on mniejszy niż na głównym forum to myślałam, że masz w nim statuetkę Oscara- a tu szok Aniołek Charliego.
Aniołek Charliego -
Zgaduj dalej
Fakt, mało wyraźne, ale to nie aniołek Charliego
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 19:47   #1696
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety nie jest dobrze... owszem bilirubina spadla ze 111 do 38, wiec tu jest ok, ale asat i alat sa podwyzszone... mamy skierowanie na cito do poradni hepatologicznej
Ojej ... trzymam kciuki żeby wszystko było w porządeczku
Zmykam spać. Padam już.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Aniołek Charliego -
Zgaduj dalej
A to nie jest Beatrix Kiddo z Kill Bill ???

No teraz to już na bank spadam do wyra

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-17, 19:52   #1697
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Aniołek Charliego -
Zgaduj dalej
Kill Bill - Beatrix Kiddo czyli Uma Thurman

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 20:02   #1698
Natka_
Zakorzenienie

Hallo

za 5 m-cy Izy.
Nerolko dużo zdrówka.
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Natka ja bardzo bym chciała wrócić w góry. Niestety tam też domy drogie, a mój mąż jednak chyba woli tu gdzieś bliżej...
W ogóle to czuję się taka odizolowana od rodziny. Teraz jest pretekst, żeby nie jeździć tam - małe dziecko, przedtem była ciąża... Cieszę się, że oni o mnie nie zapomnieli i czasem ktoś jednak przyjedzie w odwiedziny...
A tak w ogóle to weekend beznadziejny miałam... Doła wielkiego...
Ojj Mój tata to góral z krwi i kości
A co to za dołek? A siooo!

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Oj zapomniałam i ja sie pochwalić:
Dominik dzisiaj kończy 3 miesiące

Marina ja bym chyba padła!

Cytat:
Hej dziewczynki
Czytam Was na bieżąco, ale Hania nie bardzo mi pozwala na odpisanie- dostała pleśniawek i jest strasznie marudna biedulka.
W weekend zrobiliśmy zimowe zakupy - kupiliśmy kombinezon , czapę i szalik. (zachęcona czapką Domka Natki wybrałam się do h&m)
Hania widać, że zachowuje się już jak prawdziwa kobieta, bo była bardzo spokojna na zakupach, a jak pokazaliśmy jej kombinezon to się wręcz do niego uśmiechała. (dołączam zdjęcia moich zdobyczy i Haniołka w czapie
Piękne zakupki Śliczny Haniołek

Brumku myślę, że powinnaś zmienić jak najszybciej pediatrę... Jakoś wszystkie dzieci z niską wagą urodzeniową są szczepionę, więc czemu Tymek ma nie być?! Nie widzę związku...
Przeciż teraz pięknie przybiera i morfologia ładna

Cytat:
Ojj Trzymam żeby było tak jak myślisz

Ja już się czuję bardzo dobrze Kataru brak, samopoczucie super.
Spędzamy sobie z Domikiem czas, grzecznego mam synka i kochanego. Rozmawiamy coraz więcej, buzia mu się nie zamyka Cały czas mnie zaczepia, a jak coś do niego mówię to zaraz "odpowida"
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 20:08   #1699
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
A to nie jest Beatrix Kiddo z Kill Bill ???
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Kill Bill - Beatrix Kiddo czyli Uma Thurman
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 20:11   #1700
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę.

Iza dziś o 15:25 skończyła 5 miesięcy!!!!

Ja nadal w łóżku a ból kości,mięsni i stawów jest okrutny,wyję z bólu.Powoli przechodzi ale mam antybiotyk i przeciwbólowe i lóżko.
dla Izuni A dla ciebie Nerola zdrówka

Witam wieczornie!
Od rana chciałam się przywitać, ale jak tylko się zalogowałam rano to Natan bardzo dobitnie zaczął domagać się noszenia, więc dałam spokój, a popołudniu padła mi bateria w lapku
Mały teraz śpi a babcia go pilnuje, więc mam chwilę dla siebie. Ale za niedługo mykam spać, bo zmęczona się czuję
Poradźcie mi co mogę kupić rocznemu brzdącowi za zabawkę - chcę zrobić kuzynki synkowi prezent, bo dostajemy po nim mnóstwo ciuszków

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Zrobiłam dziś Karlkowi różaną sesje
oto efekty.
co prawda jakosc kiepska ale mi się podoba

Niestety nie mam zadnego programu, a mozna by bylo je fajnie obrobic
Stary 2011-10-17, 20:11   #1701
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze nie znam się na tym w ogóle, mm nadzieję że wszystko będzie dobrze

Cytat:
Aniołek Charliego -
Zgaduj dalej
tak to Uma
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 20:21   #1702
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Marina Ja sprzedałam chustę za 140zł z przesyłką(poszła na drugi dzień od wystawienia), przesyłka kosztowała mnie 11 zł,bo poszła paczką.Zapakowałam w reklamówkę,owinęłam papierem i jeszcze folią.Na poczcie Ci powie czy możesz wysłać to jako paczka czy jako list polecony ekonomiczny.Jak dobrze zrozumiałam babkę która mi wysyłała, że gdybym miała paczkę owiniętą papierem to poszło by jako list i kosztowałaby o 3 zł mniej.Taki papier kosztuje grosze na poczcie.Mnie też chusta była nie potrzebna, miałam ją raz ubraną i jeszcze z misiem w środku
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wodaqua - a ja tam sie ciesze jak komuś moge cos podarować

zaneta - czesto podsypia jak je ale najada sie skubana bo cycki w 5 minut puste a wystarcza jej to na długo

libido=0 i u mnie niestety, ale nadal sa rzeczy ktore na mnie działają mam coś z ofiary wampira, lubie nadgryzanie

marina - http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm tu jest cennik poczty polskiej, sprawdz najpierw jaka duza ma byc przesylka, bo czasem mozna sie naciąć (wtedy potrafia wiecej liczyc)
Wymiary paczek pocztowych

MAKSIMUM
Suma długości i największego obwodu mierzonego w innym kierunku niż długość - 3000 mm (300 cm), przy czym największy wymiar nie może przekroczyć 1500 mm (150 cm)
MINIMUM
Wymiary strony adresowej nie mogą być mniejsze niż 90 x 140 mm, z tolerancją do 2 mm, a dla paczki pocztowej PLUS nie mogą być mniejsze niż 15 cm x 20 cm

Przy czym:
GABARYT A to paczki o wymiarach:
MINIMUM - wymiary strony adresowej nie mogą być mniejsze niż 90 x 140 mm, a dla paczki pocztowej PLUS nie mogą byc mniejsze niż 15 cm x 20 cm
MAKSIMUM - żaden z wymiarów nie może przekroczyć: długość 600 mm (60 cm), szerokość 500 mm (50 cm), wysokość 300 mm (30 cm).
GABARYT B to paczki o wymiarach:
MINIMUM - jeśli choć jeden z wymiarów przekracza długość 600 mm (60 cm), szerokość 500 mm (50 cm), wysokość 300 mm (30 cm),

pakujesz np. w folie bąbelkowa/reklamowke(nawet dwie!), zaklejasz tasma ile sie da i koperte/karton (karton potem np. szarym papierem, w papierniczym dostaniesz). od pani w okienku bierzesz blankiecik i wypisujesz jesli to paczka, na list nie trzeba z tego co wiem. chusta chyba sie zmiesci w koperte a3, ale moge sie mylić.

DZIĘKUJĘ WAM DOBRE KOBIETKI!
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
tak kochane babeczki
hmmm a gdzie się podziała moniczka123 czy jakoś tak?
już myślałam że zasypianie Crisa będzie pod takim samy tytułem jak cały dzień (czytaj) "matko będę wrzeszczał" ale nie padł przy pierwszym odłożeniu cud nad Wisłą a teraz mamusia Shira będzie oglądać bajeczkę "terra"
dobranoc

Zmalowana ty to masz cięty jęzor
Marinko kondolencję z powodu oszuszka
dzięki shirko. Ciekawe jak teraz wygląda na tym balkonie...bo on tam jeszcze jest w szmacie...
Dobranoc!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Okropne pustki

Agata juz wykompana, usypia w łóżeczku, co jakiś czas muszę wstać pomóc jej smoczka włożyć, bo wyjmuje próbuje włożyc, ale nie zawsze trafia.

I zrobił jej się chyba pieprzyk
O, kocham pieprzyki.
Sama jestem ,,popieprzona"

Cytat:
No! Dominik śpi, a ja na reszcie mogę odsapnąć
Tak więc znowu łuskam orzechy, ale tym razem piję herbatę z cytryną
Oczęta mi się zamykają. Pewnie zaraz padnę

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

A był tu poruszany dziś temat libido
Ja mam ogromne Normalnie aż mi wstyd TŻ przede mną ucieka
To zazdroszczę libido.
Mój to już za mną chodzi. A ja dalej nie mam ochoty nic a nic.
I ja też jż padam na pysk.

Cytat:
Ajjjj...Kochana będzie dobrze! - uwierz!
Anteczku mocne kciuki za Ciebie!

Ale miałam ubaw z małego teraz
Już jakiś czas temu wyczuł podłoże pod sobą jak leży, tj. że pod stópkami jest jakiś ,,grunt" i teraz tak się odpychał od materaca i nim tak rzucało. Co najlepsze przy każdym takim ,,skoku" śmiał się w głos
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 20:25   #1703
marzena_S
Zadomowienie

Iustyna, oj no przecież miałam na myśli Beatrix z Kill Billa, ale jak widać zgadywanka się podobała.

Brumek, ta pediatra faktycznie beznadziejna, a Ty dziewczyno nie bądź cicha i grzeczna tylko wal argumentami w głupie babsko - co jak co ale temat szczepień przecież nie jest Ci obcy.

Marina, widać, że Igorek nie tylko Tobie daje popalić- wąż aż samobójstwo popełnił. (przepraszam za czarny humor)

Aga, to na pewno ze względu na długo utrzymującą się żółtaczkę- trzymam kciuki za Antka.

Natka, Jacieee, dzięki za miłe słowa o Hani.
Stary 2011-10-17, 20:48   #1704
zanetaa88
Zakorzenienie

MarzenaS śliczne zakupki czapkę i szal widziałam gdzieś na allegro albo na szafka.pl Ja zamówiłam sobie taką sama tylko, że biała z czerwona kokardka do tego są rękawiczki i buciki,ale baba mi się coś nie odzywa żeby podać nr konta

Aga a co to jest to o czym piszesz? asal i alat ?

Natka
to moja ma takie etapy teraz, że sobie leży w bujaczku bierze rączki do buzi i prowadzi debaty a ile ma opowiadania dzisiaj jej robiłam inhalację nad rumiankiem to ona wyczaiła TV i głowę tak wysoko podnosiła żeby tylko zobaczyć co tam leci, musiałam zmienić miejsce bo z mojej inhalacji nic nie wychodziło

Zapisywałam przez kilka dni,
kiedy je, kiedy kupa, ile ma drzemki,
zobaczyć czy ma jakiś swoje pory
i co ? moja Emi ma w nosie jakieś tam swoje pory,
każdego dnia inaczej prosi o jedzenie itd.
Kocham ją zero organizacji, zdecydowanie po tatusiu to ma.
Wózek sprzedany

Stary 2011-10-17, 20:50   #1705
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Poradźcie mi co mogę kupić rocznemu brzdącowi za zabawkę - chcę zrobić kuzynki synkowi prezent, bo dostajemy po nim mnóstwo ciuszków
może taką fontannę piłeczek z playskool, cyrkowy pociąg z fisher price - Kuba dostał na roczek i był zachwycony (zobacz na all)? a jak nie to samochód chłopcy kochają samochody - każde

Cytat:
Iustyna, oj no przecież miałam na myśli Beatrix z Kill Billa, ale jak widać zgadywanka się podobała.
no wiem, wiem źle Ci klawiatura napisała po prostu się pomyliła
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-10-17, 20:54   #1706
pieleszka
Wtajemniczenie

nie bylo mnie raptem dwa dni i już tyle do nadrobienia - nie wiem czy dam radę przeczytałam dzisiejszy dzień żeby być w miarę w temacie i tak:
marzenko śliczny Haniołek
Brumku ja chyba zmieniłabym pediatrę...
AgaGuernsey za Antosia!!
no i więcej nie pamiętam z tego co chciałam napisać

a my weekend bardzo milo spędziliśmy. byliśmy w Poznaniu u znajomych, bo mąż wczoraj biegł w maratonie poznańskim. Hanulka była bardzo grzeczna w gościach - własnego dziecka nie poznawałam
jutro idziemy z Haneczką na szczepienie wiec prosimy o kciuki, coby za dużo płaczu nie było...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 20:54   #1707
zanetaa88
Zakorzenienie

Dobra uciekam spać,
Emi zasneła o 21:30,
udaje mi się ją przetrzymać
do tej pory, będę ją usypiała jak będę wracać z pracy,
a nie że ktoś to będzie robił za mnie

W ogóle jakoś mało piszecie !!!???!!!???!!!???!!!???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 20:55   #1708
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
a jaka płeć i do jakiej kwoty?

na pewno wszelkie książeczki mile widziane
z innych np:
garnuszek na klocuszek
mini kostka edukacyjna
muzyczny domek
stukacz z Ikei - ta kostka w którą wbija się młotkiem drewienka
albo jakiś stolik ...

Cytat:
Marina, widać, że Igorek nie tylko Tobie daje popalić- wąż aż samobójstwo popełnił. (przepraszam za czarny humor)

sorry ale też się uśmiałam

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-10-17 o 21:12
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 20:56   #1709
brumek
Zakorzenienie

Dziewczynki, miałam wszystkie Wasze posty pozaznaczane, ale w końcu postanowiłam ogólnie podziękować za rady i wsparcie, bo by mi strrrrasznie długaśny post wyszedł
Oczywiście przychodnię zmieniam!!! Tylko teraz szukam czegoś sensownego w pobliżu domu. Wszędzie niestety ten kłopot, ze lekarze są oblegani i ciężko się do nich umawiać
Na razie w środę idziemy do płatnego pediatry tak z ciekawości, żeby zobaczyć co on powie na teorie tej baby i czy znajdzie cokolwiek, co by przemawiało za odwlekaniem szczepienia.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Małemu robi się ciemieniucha - a już myślałam, że Nas to ominie
Ojej, to niefajnie Myślałam, że ciemieniuch już w takich dużych niemowlaczków sie nie pojawia... Że tylko u noworodków.

I gratki dla Szymka za skończone tygodnie

Cytat:
Mamy piersiowe, czy Wasze dzieci też przysypiają przy karmieniu?
moja ostatnio sobie drzemki robi i mogłaby jeść w ten sposób 30 min, tzn z tego 15min jedzenia a 15min drzemki.Musze jej dyndać w budzi nakładką aby piła
Mój od urodzenia tak ma, że czasem przysypia Na początku to prawie zawsze, teraz rzadziej, ale też się zdarza
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Brumek jak piszą dziewczyny zmień pediatre bo ta to zaszczepi Ci dziecko na 18 -ste urodziny
Weź, nie strasz

Cytat:
Widzę, że sporo dziewczyn dopadło przeziębienie (Natka, Brumek, Scio ...), więc życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia.
U mnie dizś niestety dużo gorzej Mam kaszel i taką okropną chrypę, że nawet nie mogę "pogruchać" do Tymka czułym głosem, tylko takim chropowatym basem

Cytat:
Aniołek Charliego -
Zgaduj dalej
Od razu widać że to Uma Po tym charakterystycznym żółtym tle poznałam

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Spędzamy sobie z Domikiem czas, grzecznego mam synka i kochanego. Rozmawiamy coraz więcej, buzia mu się nie zamyka Cały czas mnie zaczepia, a jak coś do niego mówię to zaraz "odpowida"
U nas dziś tak samo Cały dzień "przegadałąm" z Tymciem i bawiliśmy się. Dopiero teraz wiem, że mam cudownie pogodne dziecko, bo do tej pory był z reguły zmarszczony
I tez zaczął już sam jakby zaczepiać, żeby do niego gadać To absolutnie cudowne - takie rozmowy z ukochanym niemowlaczkiem

Aha - Tymcio (chyba ostatni nieszczepiony forumowicz ) kończy za 15 minut 8 tygodni
Stary 2011-10-17, 21:01   #1710
editka2022
Rozeznanie

Cytat:

Mam pytania:
1. Mamy których dzieci miały pleśniawki: Jak długo trzyma się to cholerstwo?
2. Co stosowałyście na pleśniawki? My mamy Nystatyne- stosujemy od piątku i tak średnio widać poprawę...
.
my mielismy na samym poczatku dostalismy na nie Flucorte i juz po 2 razach praktyczne niebylo

dzis kupilam taka sama czape,ale jeszcze przyduza

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

zaneta a ona harczy dlatego ze nosek zatkany czy poprostu w niej zesi,hacze?bo mojej tez harcze ale lekarka powiedziala,ze to od ulewania

Edytowane przez editka2022
Czas edycji: 2011-10-17 o 21:03
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości