|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
mam 2 pasy na brzuch, ale nie lubię w tym chodzić
![]()
#1652 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Monia super, ze chrzciny sie udaly!
Mamad i Madzik brawa dla dzieciaczkow za wiek! Marina ale mialas z tym wezem, ja to bym chyba na zawal zeszla. Zanka fajnie mimo wszystko, ze waga sama leci w dol. U mnie stagnacja, doszlo do pewnego momentu i ani drgnie, no chyba ze sobie za bardzo pozwalam, to idzie w gore. Wiem, ze bez diety reszty nie zrzuce, ale dieta dopiero po skonczeniu karmienia... Bylam rano z Antosiem na pobraniu krwi u nas w przychodni (poprzednio robilam prywatnie gdzie indziej), masakra, jak bidulek plakal, trzymalam go na kolanach i az sie cala spocilam. Niby z paluszka, a tyle bylo placzu, nie wiem dlaczego, bo poprzednie 2 razy to ledwie zakwilil przy kluciu paluszka, pewnie pinda jedna mu za bardzo uciskala paluszki, bo krew nie chciala leciec. Na 14.30 ide z Zuzia do naszej pediatry, to zapytam, czy sa juz wyniki, ale pewnie nie... strasznie sie boje, jakie wyjda... Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2011-10-17 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 |
Zakorzenienie
|
ma to samo tylko wyzsza jestem i bardzoej dsie to w oczy rzuca. jeszcze przez biust i troche masywniejsze ramiona wygladam jak pływaczka...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Podczytuje , ale brak czasu na udzielanie sie ![]() Wczoraj zalatwilismy chrzciny , ![]() Chrzciny beda 6.11 . W sobote jade na zakupy , Bo nie mam co na siebie wlozyc, bylismy w ostatnia sobote tez w centrum handlowym I wiecie co jestem jakas dziwna , dziecko spalo jak aniolek , a ja nie moglam sie skoncentrowac na zakupach , jakas obojetna bylam , tz stwierdzil ze chyba musze wyluzowac , Bo nie moge przestac myslec o mojej kruszynce ,nawetjak mam ja przy sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Zadomowienie
|
Hej
U nas nocka ok Krystus spał od 22 do 8 ![]() Marina wąż wyskakujący w nocy z akwarium ło matko ![]() Zanetaa Aania ja też nie chciałam męża górnika ![]() Karolinee Krystuś też łaził po łóżeczku nawet zdarzyło sie że główke miał tam gdzie powinny być nóżki ![]() ![]() Nerolka ![]() Bartesa fajna sesja ![]() ![]() Monia ![]() Chorującym zdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Rozeznanie
|
Wy piszecie ze teges z Tz, ze macie ochote. Kurde a u mnie libido ponizej kreski , masakra , Tz sie wkurza na mnie , Bo ja wogole nie moge sie skupic, przytylam sie ale na nice wiecej nie mam ochoty.slyszlam ze moze byc dlatego ze karmie piersia, no I jeszcze te cialo cholerne nie doszlo do siebie.
A wiecie ze Tz zaproponowal drugie , bo powiedzial ze ostatnio dlugo sie stralismy. Narazie jeszcze nie jestem gotowa , musze wrocic fizycznie do stanu przed ciaza , no I psychicznie nie jestem jeszcze gotowa , chociaz czasami wyobrazam sobie ze jestem w ciazy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zanim ponadrabiam muszę się pożalić
![]() ![]() Ale najbardziej wkurzyło mnie, że zrobiły razem z pielęgniarką na nas wręcz nagonkę, że chcemy szczepienia bezpłatne. Ze narażamy dziecko, że będzie cierpiało, a przecież jesteśmy rodzicami i powinno nam zależeć. Tak się wściekłam, że o mało tam nie wybuchłam. Ale niestety ja przy obcych to jestem grzeczniutka aż do bólu i nic nie powiedziałam tylko słuchałam tego wszystkiego i tyle ![]() Jak zobaczyła że wyniki są dobre a on zdrowy, to już nawet była gotowa go zaszczepić, ale spytała nas o te szczepionki właśnie - które chcemy. No i jak wyszło że refundowana, to powiedziała, że w takim razie to Tymek musi odczekać jeszcze 4 tygodnie!!! Dacie wiare? Wtedy bedzie mu już 13 tydzien leciał a ona dopiero pierwsza dawke szczepień chce mu dać! W koncu stwierdziła, po niezadowolonym mruczeniu mojego męża, że może go dziś na samą żółtaczkę zaszczepić. Tymek nie płakał przy wkłuciu, dopiero jak wyjęła igłę, to krzunął. I płakał przez dokładnie 1,5 minuty ![]() Bardzo, bardzo się do niej zraziłam dziś i szukam już innej przychodni. A na razie zapisałam nas na prywatną konsultację do pediatry, żeby powidział mi czy ta baba ma jakiekolwiek przesłanki żeby tak odwlekać szczepienie ![]() I jeszcze a propos kłucia - mówi że ja go będę narażać na ból, a sama zleciła kolejną morfologię, choć już dwa badanie pod rząd wyszły w normie. I to jej nie przeszkadza, że się go kłuje. Jakby koniecznie chciała się czegoś w nim doszukać ![]()
![]() |
#1658 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ma to po mnie) Cytat:
![]() no to masz juz super rozmownego mężczyznę w domu, mój tez uwielbia jak po nim powtarzam dzwieki które sam wydaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monia ![]() ![]() Brunetka ![]() ![]() u nas masakra, Szymek troszke kaszle i kicha i w sumie jak ma dobry nastrój to nie wygląda na chorego ale jest taki marudny że szok !!!!!!! no i trochę mniej je, kombinuje przy jedzeniu znowu a siedze z nim juz 6 dzień w domu i czuję sie jak więzień ![]() warto poczytać (znalazła to Zmalowana) http://www.emetro.pl/emetro/1,85648,...elniaczem.html http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,...niemowlat.html Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-10-17 o 12:29 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Rozeznanie
|
A no I jeszcze mialam sie wyzalic. Mieszkamy na pierwszym pietrze ,jak dziecko mi zasypia na spacerze , biore sama gondole na gore a stelarz zaostawiam na dole , tylko co to bedzie jak Sophie przybedzie jeszcze ze dwa kg , cholera przeciez ja ja za chiny nie wniose, jak juz teraz sie obi jam o sciany , jak pijana
|
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Wtajemniczenie
|
no co za babsztyl, może ona ma jakieś benefity z tego tytułu że recepte wypiszę lub namówi na płatna szczepionkę
ale żeby aż tyle czekać naszczepienie?? idz do innego lekarza, coś tu nie pasi mi z tymi szczepieniami ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- amoja Nati właśnie leży sobie w łóżeczku i bawi się rączkami, ale tak świadomie, oglada paznokcie i łączy dłonie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | ||
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() bylismy w trójeczkę na dłuugim spacerku, Filipa uśpiłam a Lilka dalej spaceruje na tarasie ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-10-17 o 12:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Zakorzenienie
|
Brumek
![]() Zmień pediatrę ! można w ogóle czekać do 13tego tygodnia ? ![]() Babolong pewnie ma jakąś kasiorę z tego, że ktoś bierze te skojarzone ![]() mój pediatra powiedział, że mam się sama doszukać jakie szczepionki chce, on tylko preferuje aby nie brać 6w1,wspominał właśnie, żeby nie dawać jednej dawki więcej przeciw żółtaczce. Zrobiłam sobie obiad: pierś z kurczaka,marchewka, pietruszka korzeń,koperek + ryż. Nawet dobre wyszło,ale takie lekkie za chwilę będę znowu głodna ![]() Dzisiaj zakończenie aukcji Tako,trzymajcie kciuki aby poszedł wózek za dobre pieniądze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1666 | ||
Zadomowienie
|
Bry!
![]() Cytat:
![]() kiedyś cię za to dziecię pozwie do sądu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ojj mój Cris dziś ma dzień pod tytułem "będę płakał bo wszytko jest do bani" (nawet rączki mamy shiry ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1667 | ||
Zakorzenienie
|
monia grtuluję udanych chrzcin
![]() zanka pięknie Ci waga spada ![]() Ja teraz też szybciej wracam do formy. dziś waga pokazała 54,8kg ![]() Cytat:
![]() jak pojadę z dzieciakami to tylko się na nich patrzę czy wszystko w porządku, czy nie płaczą i nie mogę się skupić na zakupach jak pojadę bez nich to w ogóle nie mam weny na zakupy i spieszy mi się do domu ![]() Cytat:
to jest niedopuszczalne zeby zdrowe dziecko nie było szczepione tyle tygodni! co ona sobie myśli ta baba??!? też bym czym prędzej zmieniła przychodnie.. a te teksty o płatnych szczepionkach to juz w ogóle masakra, więcej bym tam nie poszła ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-10-17 o 12:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Refundacja moje maja szczepione refundowane bo nas nie stac po prostu... i to razy2 a co do Tymkowej wagi, kiedys nie szcepili dzieci jak miały mniej jak 5 kilo, mama mi mówiła... może jakies stare pogląDY CZY CO ![]()
![]() |
#1669 | ||
Zakorzenienie
|
No i pewnie masz
![]() ![]() Brumek, co za durna baba!! Zmień jak najszybciej! Głupie gadanie że za lekki... a za tekst o szczepionce chyba bym jej powiedziała co o niej myślę.... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1670 |
Zakorzenienie
|
Mi codziennie, na 2 piętro
![]() ![]() ![]() Ja to mam zas***ne szczęście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha i brumku zmieniaj przychodnie, chcą Cię naciągnąć. Ja bym jej powiedziała tak, że by mi nigdy dziecka już nie zaszczepiła pewnie ![]() I jeszcze jedna sprawa. Widziałam w rossmanie słoiczki z Babydream'a. I one tak jak i Hipp są Bio oraz że nie alergizują. Cena bardzo przystępna. Bo za 190ml jakoś 3,59. Czytam teraz w necie i bardzo dobre opinie mają. Dla zainteresowanych: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4371212 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4523844
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-10-17 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z odbijaniem u Nas też kiepsko - bardzo długo muszę czekać. Czasami nie odbije mu się wcale, bo uśnie i wtedy odkładam go do łóżeczka bez odbicia... Na szczęście nie ma problemów brzuszkowych i nie ulewa. Odpukać! Cytat:
Często wietrzę na zmianę pomieszczenia. Cytat:
Cytat:
![]() Ja zawsze zmieniałam pampka w nocy, ale od kilku dni zmieniam co drugie karmienie, bo zasypiam na stojąco. Chyba już też wyglądam jak zombi. Muszę chyba to przeczekać. Dziewczyny pomocy! Małemu robi się ciemieniucha - a już myślałam, że Nas to ominie ![]() Któraś z Was polecała jakiś dobry krem tylko nie pamiętam nazwy ( wodaqua chyba ). Mama podpowiedziała mi, że ona mi smarowała masełkiem i wyczesywała grzebyczkiem, później myła mi główkę wodą z mydełkiem. Co myślicie? Szymon dzisiaj kończy 12 tygodni!
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-10-17 o 13:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
ja taka madra a sama tak nie robilam bo mi meza szkoda bylo (no i cycki nie wyrabialy...). minie... kiedys! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
BAN stały
|
Dziewczyny a macie któraś sprawdzony przepis na sajgonki??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kobietki!
Przede wszystkim MONIA! Gdzie Ty? ![]() ![]() ![]() Nie trzeba było ![]() No, to żyję, cyce już w normie, choć zaguzowane, ale u mnie tak już jest. Kolejny raz dziękuję za słowa zrozumienia i pocieszenia wszytkim je wyrażającym. Nie wymieniam Was z imienia/nicku, bo jeszcze nawet nie doczytałam do końca, wybaczcie. Patik, Ty zdaje się 30.10 chrzcisz, tak? W co Sarę ubierasz? My chcemy tą datę zaklepać i trzeba się szykować. Ja myślałam o jakimś jasnym kombinezonie do kocioła... I nie myślę go zdejmować. Ja kto u Was w ogóle Dziewczyny jest? u nas pogoda już jesienna, około 0 stopni nawet bywa, a w kościele zimnota.... Za 2 tyg mamy kolejne szczepienie i mam coraz większego stresa. Tak mi małej szkoda, że zastanawiamy się nad skojarzonymi szczepionkami. Wtedy jeszcze była taka malutka Zosieńka, niekumata, a teraz... Śmieje się, zaczepia, tak ufnie patrzy...Jakoś nie mam serca słuchać jej płaczu... Nigdy bym siebie o to nie podejrzewała, że tak zmięknę... ![]() Jejku, może dzisiaj Was wreszcie dogonię.... Buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Wtajemniczenie
|
My już po spacerze. Fajnie dziś na dworze. Właśnie Domek dosypia na balkonie a mama pije kawę i łuska orzechy laskowe (moje ostatnie uzależnienie
![]() Brumek co za lekarz ![]() Madziulka ja pampera zmieniam tylko raz w nocy i starcza. Tylko nie wiem jak często u Was jest koopa, no bo wtedy trzeba ![]()
#1676 |
Zakorzenienie
|
A Ja wózek już zapakowałam,
więc dzisiaj nici z spaceru. Byłam w sumie już z rana w mieście, odebrać paczkę ![]() Mamy piersiowe, czy Wasze dzieci też przysypiają przy karmieniu? moja ostatnio sobie drzemki robi i mogłaby jeść w ten sposób 30 min, tzn z tego 15min jedzenia a 15min drzemki.Musze jej dyndać w budzi nakładką aby piła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1677 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet się nielubię już przytulać. A z języczkiem całowałam się sto lat temu! ( już kiedyś o tym pisałąm ![]() Cytat:
Ja na pewno zmieniłabym taką pediatrę. Zmalowana ja też w rossie byłam. I chciałam kupić marchewkę z bobowity, i nie było tylko inne gruszki, morele itp. Więc poszłam do tesco i kupiłam marchewkę. A to dużo dalej i teraz ledwo zipię. I jeszcze do skarbówki po drodze. Uff odchodziłam się. Ale mam schiza, patrze na podłogę czasem, czy mój drugi wąż nie wyskoczył. Aha i założyłam W KOŃCU konto bankowe. I sprzedaję chustę Nati. Już idzie powyżej 10o zł cena! ![]() Fajne są chusty, ale nie dla mnie. Nie mam cierpliwości do wiązania, dużo jeżdżę autem i nie bardzo jest praktyczna w takich okolicznościach. dziewczyny pytanie z serii debilnych : ( bo pierwszy raz sprzedaję na all) jak już ktoś wygra, to jak ją spakować, znaczy w co? I co powiedzieć na poczcie? ![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-10-17 o 14:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1678 |
Zakorzenienie
|
Marina Ja sprzedałam chustę za 140zł z przesyłką(poszła na drugi dzień od wystawienia), przesyłka kosztowała mnie 11 zł,bo poszła paczką.Zapakowałam w reklamówkę,owinęłam papierem i jeszcze folią.Na poczcie Ci powie czy możesz wysłać to jako paczka czy jako list polecony ekonomiczny.Jak dobrze zrozumiałam babkę która mi wysyłała, że gdybym miała paczkę owiniętą papierem to poszło by jako list i kosztowałaby o 3 zł mniej.Taki papier kosztuje grosze na poczcie.Mnie też chusta była nie potrzebna, miałam ją raz ubraną i jeszcze z misiem w środku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 |
Zakorzenienie
|
wodaqua - a ja tam sie ciesze jak komuś moge cos podarować
![]() zaneta - czesto podsypia jak je ale najada sie skubana bo cycki w 5 minut puste a wystarcza jej to na długo libido=0 i u mnie niestety, ale nadal sa rzeczy ktore na mnie działają mam coś z ofiary wampira, lubie nadgryzanie marina - http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm tu jest cennik poczty polskiej, sprawdz najpierw jaka duza ma byc przesylka, bo czasem mozna sie naciąć (wtedy potrafia wiecej liczyc) Wymiary paczek pocztowych MAKSIMUM Suma długości i największego obwodu mierzonego w innym kierunku niż długość - 3000 mm (300 cm), przy czym największy wymiar nie może przekroczyć 1500 mm (150 cm) MINIMUM Wymiary strony adresowej nie mogą być mniejsze niż 90 x 140 mm, z tolerancją do 2 mm, a dla paczki pocztowej PLUS nie mogą być mniejsze niż 15 cm x 20 cm Przy czym: GABARYT A to paczki o wymiarach: MINIMUM - wymiary strony adresowej nie mogą być mniejsze niż 90 x 140 mm, a dla paczki pocztowej PLUS nie mogą byc mniejsze niż 15 cm x 20 cm MAKSIMUM - żaden z wymiarów nie może przekroczyć: długość 600 mm (60 cm), szerokość 500 mm (50 cm), wysokość 300 mm (30 cm). GABARYT B to paczki o wymiarach: MINIMUM - jeśli choć jeden z wymiarów przekracza długość 600 mm (60 cm), szerokość 500 mm (50 cm), wysokość 300 mm (30 cm), pakujesz np. w folie bąbelkowa/reklamowke(nawet dwie!), zaklejasz tasma ile sie da i koperte/karton (karton potem np. szarym papierem, w papierniczym dostaniesz). od pani w okienku bierzesz blankiecik i wypisujesz jesli to paczka, na list nie trzeba z tego co wiem. chusta chyba sie zmiesci w koperte a3, ale moge sie mylić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zmalowana skąd ja to znam ![]() ![]() Na ciemienicuhe polecam krem z AA u nas w 3 dni załatwij ciemieniuche. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.