Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-17, 21:08   #1711
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

2. Co stosowałyście na pleśniawki?
My mamy Nystatyne- stosujemy od piątku i tak średnio widać poprawę...
Ja Aphtin (Aftin)- dość szybko po tym zeszły

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Niestety nie jest dobrze... owszem bilirubina spadla ze 111 do 38, wiec tu jest ok, ale asat i alat sa podwyzszone... mamy skierowanie na cito do poradni hepatologicznej
Nadzieja w tym, ze taki poziom jest wynikiem przedluzonej zoltaczki...
oj...to trzymam kciuki żeby to taki powód był!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Aga a co to jest to o czym piszesz? asal i alat ?

Gratulacje za wózek
ja nie Aga, ale odpowiem - aminotransferazy, enzymy obecne m.in w wątrobie, ich poziom wskazuje na to czy wątroba działa jak należy.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
jutro idziemy z Haneczką na szczepienie wiec prosimy o kciuki, coby za dużo płaczu nie było...

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

U mnie dizś niestety dużo gorzej Mam kaszel i taką okropną chrypę, że nawet nie mogę "pogruchać" do Tymka czułym głosem, tylko takim chropowatym basem

Aha - Tymcio (chyba ostatni nieszczepiony forumowicz ) kończy za 15 minut 8 tygodni

:brawa: za 8 tygodni!
A Ty zdrowiej

Zmykam do spania
Dobrej nocy!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 21:09   #1712
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Chrzciny beda 6.11 . W sobote jade na zakupy , Bo nie mam co na siebie wlozyc, bylismy w ostatnia sobote tez w centrum handlowym I wiecie co jestem jakas dziwna , dziecko spalo jak aniolek , a ja nie moglam sie skoncentrowac na zakupach , jakas obojetna bylam , tz stwierdzil ze chyba musze wyluzowac , Bo nie moge przestac myslec o mojej kruszynce ,nawetjak mam ja przy sobie
Hahaha Mam tak samo odkąd jest Tymek Wcześniej ciuchowo-kosmetykowa zakupoholiczka, a teraz odwalam zakupy, żeby szybciej do domu

Cytat:
A no I jeszcze mialam sie wyzalic. Mieszkamy na pierwszym pietrze ,jak dziecko mi zasypia na spacerze , biore sama gondole na gore a stelarz zaostawiam na dole , tylko co to bedzie jak Sophie przybedzie jeszcze ze dwa kg , cholera przeciez ja ja za chiny nie wniose, jak juz teraz sie obi jam o sciany , jak pijana
U mnie tak samo: I pietro, windy brak i trzeba zasuwać z tymi ciężarami A jak jeszcze zakupy zrobię i są w tym wózku, to czasem na 4 razy latam w tą i z powrotem

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Brumek szybko usłyszysz nowe dźwięki, więc radości będzie jeszcze więcej
No właśnie od tygodnia mniej więcej Tymek codziennie pokazuje mi jakąś nową umiejętność Nie mogę wyjść z podziwu, jak błyskawicznie się rozwija i że to widać gołym okiem

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
i po chrzcinach!
Monia - fanie że chrzciny sie udały i macie to już za sobą To teraz Kinia zmieni się już na stałe w aniołeczka, skoro ją wodą święconą pokropili

A jeszcze wracając do naszej nieszczęsnej wizyty u lekarki - tę jedną szczepionkę - WZW - Tymek zniósł rewelacyjnie. Nic a nic nie zareagował na to Tzn zapłakał przez minutę, ale potem żadnego odreagowywania nie było. Cały dzień był pogodny i wesoły (chyba jak nigdy dotąd, ładnie jadł, teraz poszedł szybko spać jak zwykle). Trafił mi się chłopak na skwał

Boże dziewczyny, czy to normalne że ja pękam z dumy z powodu Tymka? Że zachwyca mnie wszystko co robi? WIem, wiem, normalne, tez tak macie, co ?
Stary 2011-10-17, 21:13   #1713
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Boże dziewczyny, czy to normalne że ja pękam z dumy z powodu Tymka? Że zachwyca mnie wszystko co robi? WIem, wiem, normalne, tez tak macie, co ?
Normalne
Też tak mam, wszystko mnie cieszy, każda nowa umiejętność, choćby to że wyciąga rączki jak się schylę i mnie dotyka po twarzy

A teraz to już naprawdę uciekam, dobranoc!

Stary 2011-10-17, 21:18   #1714
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

Aha - Tymcio (chyba ostatni nieszczepiony forumowicz ) kończy za 15 minut 8 tygodni

Ja Zuziaka pierwszy raz też szczepiłam jak miała 8 tygodni, bo jej pediatra był na urlopie. Szukaj nowego lekarza, oj szukaj Dla mnie to nie do pojęcia, że lekarz może rodzicom takie pogawędki urządzać Ja też z natury grzeczna do obcych, więc pewnie nic bym nie odpowiedziała.

Ciekawa jestem, czy mój pediatra by coś powiedział, gdybym wybrała zwykłe szczepienia. Jedno co wiem, to nie jest zwolennikiem żłobków, ale jak Kubie musiał wystawić zaświadczenie, że jest zdrowy, to nie zrobił nam wykładu. Kuba pochodził 5 tygodni z czego 3 spędził w domu + 2 razy zapalenie oskrzeli, angina itp.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Monia - fanie że chrzciny sie udały i macie to już za sobą To teraz Kinia zmieni się już na stałe w aniołeczka, skoro ją wodą święconą pokropili
To moja przez rok będzie diabełek, bo pokropią ją wodą święconą dokładnie tydzień przed roczkiem

Ps. ZDRÓWKA
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 21:30   #1715
Natka_
Zakorzenienie

Na ciemieniuszkę nam pomogła Mustela. Domek nie miał jakiejś dużej, ale miał a teraz czysto.

Cytat:
Natka to moja ma takie etapy teraz, że sobie leży w bujaczku bierze rączki do buzi i prowadzi debaty a ile ma opowiadania dzisiaj jej robiłam inhalację nad rumiankiem to ona wyczaiła TV i głowę tak wysoko podnosiła żeby tylko zobaczyć co tam leci, musiałam zmienić miejsce bo z mojej inhalacji nic nie wychodziło
Domek też uwielbia TV, a już w ogóle szaleństwo jak leci mecz (zielona trawka i e sprawy)

Cytat:
jutro idziemy z Haneczką na szczepienie wiec prosimy o kciuki, coby za dużo płaczu nie było...

Cytat:
U mnie dizś niestety dużo gorzej Mam kaszel i taką okropną chrypę, że nawet nie mogę "pogruchać" do Tymka czułym głosem, tylko takim chropowatym basem
U nas dziś tak samo Cały dzień "przegadałąm" z Tymciem i bawiliśmy się. Dopiero teraz wiem, że mam cudownie pogodne dziecko, bo do tej pory był z reguły zmarszczony
I tez zaczął już sam jakby zaczepiać, żeby do niego gadać To absolutnie cudowne - takie rozmowy z ukochanym niemowlaczkiem

Ojj kuruj się szybciutko. Spróbuj może syrop Prenalen? Mi chyba właśnie on pomógł.
dla 8 tygodniowego pięknookiego Tymka!

Cytat:
Normalne. ja też wariuję
Mnie zachwycają nawet bączki, kupki...

Dziewczyny ja też na pierwszym piętrze mieszkam a wnoszę Domka w gondoli, pełno zakupów... Nanosimy się oj nanosimy

Moje dwa dziubuszki śpią.
Mój Domuś pierwszy raz od tygodnia zasnął bez kolek, chyba Esputicon wkońcu mu pomógł
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 21:53   #1716
DaKaro
Zadomowienie

AgaG dobrze, ze obnizyl sie poziom bilirubiny, na pewno wszystkie badania beda w normie .

Witam po mega zabieganym dniu. Od rana na nogach, zalatwialam z tata rozne sprawy urzedowe, mama zostala z Malwinka. Teraz, po przelamaniu sie mamy wzgledem butelki moge wszedzie wychodzic (oczywiscie w granicach rozsadku ). Od dzisiaj zaczelam walke z moim malo jedrnym cialem, musze doprowadzic sie do stanu sprzed ciazy. Na wage nie narzekam, tylko 2kg na + mi zostaly, ale skora mi sie nie podoba, jest malo elastyczna. Na szczescie rozstepow nie mam. Jutro ide na aerobik, mam nadzieje, ze bedzie fajnie .

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-10-17 o 21:55
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 22:14   #1717
madziaranew
Rozeznanie

[QUOTE=Marina1;30003844]U mnie IDENTYCZNIE!!!
Nawet się nielubię już przytulać.
A z języczkiem całowałam się sto lat temu! ( już kiedyś o tym pisałąm)

Przytulanie jest ok tylko gorzej jak sie tz rozkreca.

Zacytowalam Wasze posty I pozarlo

A co do wnoszenia dziecka w gondoli , no to wlasnie podonie jak u Brumka tez zawsze jakies zakupy I tez kilka razy schodze:brzydal
Tz spi na sofie , Sophie w lozeczku , a ja jakos nie moge sie zebrac do spania

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

A I kupilam mojej kruszynce taki kombinezon
http://www.debenhams.com/webapp/wcs/...mb=Home%7EKids
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 04:43   #1718
agni82
Zadomowienie

Cytat:
A no I jeszcze mialam sie wyzalic. Mieszkamy na pierwszym pietrze ,jak dziecko mi zasypia na spacerze , biore sama gondole na gore a stelarz zaostawiam na dole , tylko co to bedzie jak Sophie przybedzie jeszcze ze dwa kg , cholera przeciez ja ja za chiny nie wniose, jak juz teraz sie obi jam o sciany , jak pijana
no mój Emil ma cos lekko ponad 6kg i my mieszkamy w basemencie i też mi ciężko wnosic i znosic wózek i zakupy.a on ma dopiero 2 miesiące.

a ja na czwartek juz umówioną wizytę z fizjoterapeutą. . Od noszenia go i przybierania złej postawy podczas karmienia nawabiłam się okropnego bólu pleców z prawej strony zwłaszcza. na szczęście ubezpieczenie pokryje serię masaży+ podpytam o jakieś cwiczenia..

Cytat:
Dziewczyny, zanim ponadrabiam muszę się pożalić Nie zaszczepiła nas! Morfologia idealna, mocz idealny, Tymek przybrał od ost. wizyty 300 g, więc też super, a ona że nie! Bo był lekki jak się urodził!
no tak jawne naciąganie. Wiecie tu nawet nie ma takiego podziału na płatne i niepłatne. nikt o tym nie mówi. są szczepienia refundowane przez NFZ i tyle. nikt nie wnika czy jest coś innego. nikt nie namawia i nie ocenia. namawiają tylko na szczepienie BCG zanim dziecko skończy roczek, bo jest bezpłatne. potem niestety kosztuje. i tyle. a u was patrzę przeboje i niepotrzebne stresy.

Cytat:

odebrać paczkę

Mamy piersiowe, czy Wasze dzieci też przysypiają przy karmieniu?
moja ostatnio sobie drzemki robi i mogłaby jeść w ten sposób 30 min, tzn z tego 15min jedzenia a 15min drzemki.Musze jej dyndać w budzi nakładką aby piła
oj tak przeważnie przy karmieniu zasypia i tak drzemie sobie z pół godzinki, czasem więcej.

Cytat:

W ogóle jakoś mało piszecie !!!???!!!???!!!???!!!???
ale dużo czytamy. Emil chce ciągle uwagi, choc i tak potrafi się już dłużej sobą zając. wczoraj jechaliśmy metrem i tak wszystko oglądał i tak się wychylał, że musiałam go troszkę wypiac z nosidełka, żeby mógł popatrzec przez okno. ludzie się śmiali, bo minę miał nieziemską, a poza tym wyglądał przeuroczo w kompleciku od tesciowej (pistacjowy sweterek i do tego czapeczka, w której mój T. twierdzi, że Emil wygląda jak Dalajlama). więc ochów i achów w pociągu było co nie miara.

teraz coś co mnie niepokoi:
ściągnęłam wczoraj 180 ml mleka i tyle podałam Emilowi - zjadł wszystko. szok.nie wiem czy nie za dużo?
myslałam, że w związku z tym pośpi sobie dłużej, a tu guzik. 4 godziny i potem znów, co 15-2 godziny.dlaczego?????? nie powinien już przesypiac dłużej:confused :

i ulewał tez dużo, więc może się przejadł, ale to po co tyle jadł?
już sama nie wiem co mam robic? może rzeczywiście za radą ginekolog powinnam dac mu MM?:c onfused:jak myślicie?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 06:53   #1719
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzień dobry. U nas nocka jakzwykle od 20 do 6.30 Agata spała.Zjadła, strzelła kupsko, pogadałyśmy chwile i znów śpi.

Ja musze jakiegos gina poszukac, bo jak zwykle po antybiotykach jakies cholerstwo mi się przyplątało, a do mojej nie chce isc bo raz, ze szkoda mi kasy, a dwa do niej długie terminy, więc musze znalezc kogos kto przyjmuje na nfz i od reki

Zaneta pytałam jaki wózek teraz kupujesz
Ja z Tako jestem zadowolona, ciężki jest jak cholera, ale znoszę gondole z Agatą, a jak wracam zostawiam wózek na dole, Agate w jedną rękę, zakupy w drugą i dobrze mi się nim jeździ po lesie. Ale potrzebuje lekkiej spacerówki, składanej jak parasolka, co by na wiosne byc bardziej mobilną, bo my z Agatą sporo komunikacją jeździmy (pociągiem, busem) na razie w chuście, ale potem wolałabym zamienne wózek

Agat dojadła wczoraj dynie, załapała już, że na łyżeczce jest jedzonko, bootwiera buzie, jeszcze nie bardzo wie co z językiem
śmialiśmy się wczoraj z M. ze u nas nic sie nie marnuje. Mleko dopija nasza kotka a i dynia z ziemniakami bardzo jej smakowała co dla nasjakims szokiem było, bo toz to obrzydliwe

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 06:59   #1720
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry
Witam po w miarę przespanej nocy Co prawda dwie pobudki - o 2 i o 5,30, ale na kilka minut i zaraz zasypiał

Stary 2011-10-18, 07:14   #1721
youyou
Zakorzenienie

dzien dobry , witam znad porannej kawki

Filip znowu nie dał nam dziś pospać, płakał i jęczał przez te cholerne trójki. Trzy już mu się przebiły i się wyrzynają, jeszcze ostatnia się przebija.
MAsakra, to najbardziej bolące zęby, wcześniej tak nie cierpiał
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 07:41   #1722
Marina1
Zakorzenienie

hello!
miłego dzionka!
spadam z małym do mamy
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 07:45   #1723
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam się i ja.
Dominik wstał o 6.40, poleżeliśmy w łóżku do 8.00 Teraz mama pije kawę, a Dzieć ucina sobie drzemkę.
Pobudki o 1.30 i 5.30

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 08:13   #1724
karolinee1983
Zadomowienie

I ja jestem u nas nocka ok - pobudka o 4, a później o 7 (tzn. ja od 6.20 i tak już nie spałam bo tż do pracy wstawał ). Maja w końcu nie robiła obrotów w łóżeczku, może dlatego, że zamontowałam ochraniacze i pewnie poczuła się jak w swojej ukochanej gondoli, gdzie z każdej strony pozasłaniana jest

Śnił mi się dziś dziubek spotkałam ja w sklepie z odzieżą dziecięcą i była znowu w ciąży. Miała ogromny brzuch i marudziła, że jej się nie podoba, na to ja ją pocieszyłam: "Ale buzię masz ładną"

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Karolinee u nas kocyk odpada bo nad ranem chłodno mamy w sypialni a Krystuś sie odkrywał , a kołderka większa i cięższa troche go przytrzymuje choć z początku to sie bałam że udusi sie pod nią
No ja też mam dla małej kołdrę ciężką i jakaś taka duża mi się wydaje, więc na noc dałam dwa kocyki

Cytat:
Hej dziewczynki
Czytam Was na bieżąco, ale Hania nie bardzo mi pozwala na odpisanie- dostała pleśniawek i jest strasznie marudna biedulka.
W weekend zrobiliśmy zimowe zakupy - kupiliśmy kombinezon , czapę i szalik. (zachęcona czapką Domka Natki wybrałam się do h&m)
Hania widać, że zachowuje się już jak prawdziwa kobieta, bo była bardzo spokojna na zakupach, a jak pokazaliśmy jej kombinezon to się wręcz do niego uśmiechała. (dołączam zdjęcia moich zdobyczy i Haniołka w czapie)

Tyle co pamiętam to AgaGuersney- trzymam mocno kciuki, żeby wyniki pokazały spadek bilirubiny u Antka.

Widzę, że sporo dziewczyn dopadło przeziębienie (Natka, Brumek, Scio ...), więc życzę Wam szybkiego powrotu do zdrowia.

Mam pytania:
1. Mamy których dzieci miały pleśniawki: Jak długo trzyma się to cholerstwo?

Aaa.. W Biedronce jest promocja na chusteczki huggies (3pak za 9,99zł). Kupiliśmy na spróbowanie i są całkiem fajne.

Idę nadrabiać.

Iustyna, zmieniłaś avatar, a że w klubie jest on mniejszy niż na głównym forum to myślałam, że masz w nim statuetkę Oscara- a tu szok Aniołek Charliego.
Fajne zakupki i Haniołek śliczny

Cytat:
Niestety nie jest dobrze... owszem bilirubina spadla ze 111 do 38, wiec tu jest ok, ale asat i alat sa podwyzszone... mamy skierowanie na cito do poradni hepatologicznej

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Domek też uwielbia TV, a już w ogóle szaleństwo jak leci mecz (zielona trawka i e sprawy)
Chyba większość dzieci lubi moja też gałki wybałusza jak tele widzi

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 08:17   #1725
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Śnił mi się dziś dziubek spotkałam ja w sklepie z odzieżą dziecięcą i była znowu w ciąży. Miała ogromny brzuch i marudziła, że jej się nie podoba, na to ja ją pocieszyłam: "Ale buzię masz ładną"
Hehe. Mnie też się niedawno śniła Ta Nasza Dziubek coś w sobie ma

Dominik 29.07.2011r

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 08:23   #1726
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość

zaneta a ona harczy dlatego ze nosek zatkany czy poprostu w niej zesi,hacze?bo mojej tez harcze ale lekarka powiedziala,ze to od ulewania
Podkreślone nie rozumiem
Czy Ja wiem czy zatkany, jak psikam jej woda morską,
to w sumie wodę morską odciągam i czasem jakiś glutek biały,
albo zielony. Najbardziej harczy w nocy,tak jakby jej flegma gdzieś siadła,mimo że odciągnę przed spaniem.

Sama nie wiem

Cytat:

Pewnie, że normalne.
Ja cieszę się nawet z tego, że Emi zrobi koope
A dumna jestem kiedy z dnia na dzień pokaże swoją nową nabytą umiejęność, nawet inne AGuu jest fajne

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Moja wczoraj oglądała Bolka i Lolka

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

ściągnęłam wczoraj 180 ml mleka i tyle podałam Emilowi - zjadł wszystko. szok.nie wiem czy nie za dużo?
myslałam, że w związku z tym pośpi sobie dłużej, a tu guzik. 4 godziny i potem znów, co 15-2 godziny.dlaczego?????? nie powinien już przesypiac dłużej

już sama nie wiem co mam robic? może rzeczywiście za radą ginekolog powinnam dac mu MM?jak myślicie?
Wiesz co jak podawałam Emi z butli, z jakiejś tam przyczyny - nie pamiętam, to jak na jej czas wypijała 140ml i też ulewała.Dziecko nie zna umiaru, przynajmniej moja, mogłaby jeść jeść i jeść i siedzieć przy okazji przy piersi, kiedy widzę że się denerwuje i coś majaczy to ją odciągam, jeżeli to jest chwilę od zaczęcia karmienia - odbijam, mogło być tak że potem jakbyś podała 180ml to by zjadł z tego np tylko 120ml.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Zaneta pytałam jaki wózek teraz kupujesz
Ja z Tako jestem zadowolona, ciężki jest jak cholera, ale znoszę gondole z Agatą, a jak wracam zostawiam wózek na dole, Agate w jedną rękę, zakupy w drugą i dobrze mi się nim jeździ po lesie. Ale potrzebuje lekkiej spacerówki, składanej jak parasolka, co by na wiosne byc bardziej mobilną, bo my z Agatą sporo komunikacją jeździmy (pociągiem, busem) na razie w chuście, ale potem wolałabym zamienne wózek
Tak Tako zdecydowanie za ciężki.
Robiłam tak samo jak TY,choć wczoraj nie chciało mi się tak robić i ostatni raz wzięłam go w całości i wniosłam

Kupuje ten -> wózek wybrałam gondolkę większą, nie brałam spacerówki bo mi się nie podobają, a wiem że jak będzie wiosna to nie będę chciała takiej masywanej jak przy Tako.tylko taką lekką właśnie i ładną

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam się i ja.
Dominik wstał o 6.40, poleżeliśmy w łóżku do 8.00 Teraz mama pije kawę, a Dzieć ucina sobie drzemkę.
Pobudki o 1.30 i 5.30
Moja dzisiaj niby spała,
ale wierciła się okropnie.
Już o 24 domagała się smoka,
potem wstawałam o 2 i 3,
o 3 dopiero zaczęła jeść.
Nie wiem czy jej zimno było,
czy za suche powietrze,ale mamy 21 stopni.
Czy te harczenie.
Nie wiem

Mój D raczej wraca w środę,
jest załamany
tak bardzo chce iść do pracy,
a tu zawsze pod górkę...
Nic kolejny miesiąc tylko z macierzyńskiego będziemy żyć
Wysłałam totka,
może się uda

MAMY KARMIĄCE BUTLĄ:
tak się zastanawiałam dzisiaj w nocy jak Wy sobie to organizujecie z jedzeniem, moja ma tak, że jak wstanie to już musi mieć pierś bo jak nie to taki RYK, że każdego obudzi.Jak przejdę na MM to będzie porażka życia, bo za nim się mleko zrobi to przecież, ona nerwicy dostanie...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 08:34   #1727
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

MAMY KARMIĄCE BUTLĄ:
tak się zastanawiałam dzisiaj w nocy jak Wy sobie to organizujecie z jedzeniem, moja ma tak, że jak wstanie to już musi mieć pierś bo jak nie to taki RYK, że każdego obudzi.Jak przejdę na MM to będzie porażka życia, bo za nim się mleko zrobi to przecież, ona nerwicy dostanie...
Hmm ja wiem Jak Dominik zaczyna się wiercić i otwierać ślipia to najpierw daję smoka (tak było dziś koło 12) i sprawdzam czy jest szansa, że zaśnie Jak idzie spać to ja tyż, a jak nie to lecę szybko do kuchni, nalewam wodę do butelki (z termosu) wsypuję mleko, dodaję kropli i mieszam. Jak trza to studzę, jak nie trza nie studzę i pędzę z powrotem do Domka Przeważnie coś tam pojęczy, ale rzadko płacze.
Chyba, że po moim powrocie zamiast dać mu jeść, zaczynam zmianę pampersa - to wtedy się wkurza
Bardzo szczegółowy opis

Tylko on jak widzę, że zaczyna się wiercić, to nie jest do końca jeszcze wybudzony no bo śpi dalej ze mną, to może trochę szybciej zauważam, że księciuniu wstał, niż jakby był w łóżeczku. Właśnie się zastanawiam jak to będzie jak będzie w łóżeczku. Pewnie obudzi mnie dopiero jego dziki ryk

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-10-18, 08:44   #1728
Shira_83
Zadomowienie

joł

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
DZIĘKUJĘ WAM DOBRE KOBIETKI!

dzięki shirko. Ciekawe jak teraz wygląda na tym balkonie...bo on tam jeszcze jest w szmacie...
fujjj
Cytat:
nie bylo mnie raptem dwa dni i już tyle do nadrobienia - nie wiem czy dam radę przeczytałam dzisiejszy dzień żeby być w miarę w temacie i tak:
marzenko śliczny Haniołek
Brumku ja chyba zmieniłabym pediatrę...
AgaGuernsey za Antosia!!
no i więcej nie pamiętam z tego co chciałam napisać

a my weekend bardzo milo spędziliśmy. byliśmy w Poznaniu u znajomych, bo mąż wczoraj biegł w maratonie poznańskim. Hanulka była bardzo grzeczna w gościach - własnego dziecka nie poznawałam
mocne trzymamy ach te szczepienia

Cytat:

ojj tak mi na głowę padło uwielbiam małego za nim w ogień bym skoczyła
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam po w miarę przespanej nocy Co prawda dwie pobudki - o 2 i o 5,30, ale na kilka minut i zaraz zasypiał
to prawie jak u nas tylko zamist o 2 o o 24 i potem o 5.15 i dosypianie do 7 a potem już oczka jak mleczna krowa

Cytat:

MAMY KARMIĄCE BUTLĄ:

ja mam wodę w termosie i jak się mały powoli wybudza coś tam mlaśnie poruszy się itd a zbliża się czas że wiem że wybudza go pusty brzuszek to ruszam doppe to kuchni szykuje mleczko do styropianu wkładam i czekam na pełny zew mojego okruszka zwykle nie zdąży się włączyć syrena

a my mamy sukces bo zwykle moje dzieciątko wstawało 3 razy na jedzenie koło 12 potem 3 potem 5-6 a teraz o raz mniej od 12 do 5 rano wytrzyma czasem muszę nim troszkę pobujać zaśnie i dośpi ładnie teraz jeszcze fajnie by było przeciągnąć chociaż do 6
Stary 2011-10-18, 08:45   #1729
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Witam mamusie

U nas najlepsza noc od niepamiętamkiedy

Sarenka zasneła przed 19 bez mycia , wstała na jedzenie ok 23 to wzieliśmy ją do wiadra, troche zabawy+jedzenie i spała do 4:30, a później do ok.8. Ja już o 7 byłam wyspana, chyba z przyzwyczajenia, że o 6 mam fundowane pobudki

Teraz po jedzeniu i zabawie śpi dalej, psy też śpia, czyli jest spokój

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 08:45   #1730
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Hmm ja wiem Jak Dominik zaczyna się wiercić i otwierać ślipia to najpierw daję smoka (tak było dziś koło 12) i sprawdzam czy jest szansa, że zaśnie Jak idzie spać to ja tyż, a jak nie to lecę szybko do kuchni, nalewam wodę do butelki (z termosu) wsypuję mleko, dodaję kropli i mieszam. Jak trza to studzę, jak nie trza nie studzę i pędzę z powrotem do Domka Przeważnie coś tam pojęczy, ale rzadko płacze.
Chyba, że po moim powrocie zamiast dać mu jeść, zaczynam zmianę pampersa - to wtedy się wkurza
Bardzo szczegółowy opis

Tylko on jak widzę, że zaczyna się wiercić, to nie jest do końca jeszcze wybudzony no bo śpi dalej ze mną, to może trochę szybciej zauważam, że księciuniu wstał, niż jakby był w łóżeczku. Właśnie się zastanawiam jak to będzie jak będzie w łóżeczku. Pewnie obudzi mnie dopiero jego dziki ryk

mój śpi w łóżeczku usłyszysz spokojnie
Stary 2011-10-18, 08:47   #1731
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo szczegółowy opis

Moja właśnie też się wkurza przy zmianie pampera
a nigdy tak nie było, zmieniłam pampers dopiero potem zjadła,
a teraz muszę najpierw dać jeść zmienić pampers i ponownie dać jeść.
Zmieniam pampersa jak czuje, że ma dużo nalane.Koopy bardzo rzadko robi w nocy,prawie w ogóle.

Dzisiaj się prawie całą noc wierciła,
nie mam zielonego pojęcia dlaczego

Ania
jak Adaś reagował w nocy na to, że tatusia nie ma ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 08:50   #1732
Natka_
Zakorzenienie

Hej mamuśki

Domek dalej śpi, a ja już wyspana oglądam DDTVN

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
myslałam, że w związku z tym pośpi sobie dłużej, a tu guzik. 4 godziny i potem znów, co 15-2 godziny.dlaczego?????? nie powinien już przesypiac dłużej:confused :

już sama nie wiem co mam robic? może rzeczywiście za radą ginekolog powinnam dac mu MM?:c onfused:jak myślicie?
Spokojnie, mój też tyle wcinał. Dzieci nie mają umiaru, jak mu dalej leci to tyle zje a reszte uleje...
Ja bym nie przechodziła na MM, skoro masz pokarm. Oczywiście to tylko Twoja decyzja, zrobisz i tak jak uważasz.
To że Emil tyle wstaje w nocy-widocznie tyle potrzebuje.
Moni Artur też tak wstawał długo.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Filip znowu nie dał nam dziś pospać, płakał i jęczał przez te cholerne trójki. Trzy już mu się przebiły i się wyrzynają, jeszcze ostatnia się przebija.
MAsakra, to najbardziej bolące zęby, wcześniej tak nie cierpiał
Biedny Filipek Niech szybko się wyrznie ta ostatnia trójeczka
Stary 2011-10-18, 08:51   #1733
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie się zastanawiam jak to będzie jak będzie w łóżeczku. Pewnie obudzi mnie dopiero jego dziki ryk
A ja chyba zapomniałam się pochwalić, że Sara śpi już jakiś czas sama u siebie w pokoju.
Od czasu jak zrobila się mocno kontaktowa, zaczeła sie rozgladac i wszystkim interesowac, co chwile wybudzala sie u nas w sypialni. Ato psy ziewały głośno, a to co sie tam pukneło. U siebie w pokoju jest spokojniejsza i nic jej nie przeszkadza. Ja odpalam AngelCare i wiem co u niej sie dzieje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 09:06   #1734
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

MAMY KARMIĄCE BUTLĄ:
[/I]
Ja mam podgrzewacz, przed moim spaniem grzeje wodę, wstawiam w podgrzewacz i potem wsypuje tylko mleko, które mam odmierzone w specjalnym pojemniczku do mleka. Jak mała się zaczyna już roić w łóżeczku, a zazwyczaj jest to o tej samej porze to wstaje wyjmuje wodę z podgrzewacza i wsypuje mleko. Dopiero przy mieszaniu włącza się jej syrena, ale ja od razu wkładam jej butelkę do buzi i je
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:13   #1735
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
a jaka płeć i do jakiej kwoty?

na pewno wszelkie książeczki mile widziane
z innych np:
garnuszek na klocuszek
mini kostka edukacyjna
muzyczny domek
stukacz z Ikei - ta kostka w którą wbija się młotkiem drewienka
albo jakiś stolik ...
chłopak

A tak w ogóle to witam
Ale mieliśmy cudowną noc - nie chwaląc - Natan spał 21-1.30, 1.45-5.30 i później do 8 Fajnie by było jakby już tak zostało

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
MAMY KARMIĄCE BUTLĄ:
[/I]
Mój od samego początku musiał mieć mleko na już a jak nie to była wielka złość i ryk W dzień to luz - musiał czekać a wodę w podgrzewaczu gzaliśmy, ale w nocy żeby domu nie pobudzić i okolicznych sąsiadów, to mamy po prostu przygotowany termos z ciepłą wodą Więc jak zaczyna się wiercić to wstaję i tylko wlewam wodę do butli (jak trzeba dolewam zimną), dodaję mleko, mieszam i już Wilk syty i owca cała hehe
Stary 2011-10-18, 09:18   #1736
Natka_
Zakorzenienie

Ja jak musiałam małego karmić swoim zagęszczonym mlekiem z butelki to była masakra.
Zanim podgrzałam i zagęściłam to Domin był już całkiem rozbudzony i niecierpliwy, później ciężko było mu zasnąc A ja musiałam jeszcze odciągnąć, umyć itd... Trwało to wszystko łącznie 1,5h nie mniej,
A tak to słyszę jak w łóżeczku zaczyna mlaskać i ssać kciuka, wtedy wstaję biorę go do łóżka (on się nie budzi) daję pierś, wcina, odbijam (albo i nie) wkładam do łóżeczka i śpimy dalej- całość trwa 10 min.
Pampersa w nocy w ogóle nie zmieniam, bo Domek nie sika w nocy, Dopiero rano po 8 zmieniam, bo wtedy sika. Kupki nie robi w nocy już od dawna.
Stary 2011-10-18, 09:26   #1737
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
MAMY KARMIĄCE BUTLĄ:
[/I]
Ja daje smoczka, biegnę do kuchni, gdzie już mam przygotowane butelki z odmierzoną ilością wody. Podgrzewam wodę na mleko w mikrofalówce (u mnie to jakieś 30 sekund), wracam, robię mleko, przewijam małego (i tu jest czasem wielki placz) i dopiero karmie Wcześniej męczyłąm się z podgrzewaczem ale za długo schodziło
Stary 2011-10-18, 09:37   #1738
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Mam pytania:
1. Mamy których dzieci miały pleśniawki: Jak długo trzyma się to cholerstwo?

Aaa.. W Biedronce jest promocja na chusteczki huggies (3pak za 9,99zł). Kupiliśmy na spróbowanie i są całkiem fajne.
my na pleśniawki stosowali to co Ty.
Pomogło dosyć szybko.
Chusteczki zakupiłam, 2 opakowania. Promocja niezła, jeszcze nie próbowałam. Zapas chusteczek mam na parę miesięcy, ostatnio zaopatrzyłam się w cleanic kindii dzidziuś, też były w promo w makro.
Śliczne zakupy. Czapa Hani pasuje

Cytat:
dobrze będzie, inaczej nie myśl. Pewnie jest tak z powodu przedłużającej się żółtaczki. kiedy idziecie do poradni?

Cytat:
Podkreślone nie rozumiem

Mój D raczej wraca w środę,
jest załamany
tak bardzo chce iść do pracy,
a tu zawsze pod górkę...
Nic kolejny miesiąc tylko z macierzyńskiego będziemy żyć
Wysłałam totka,
może się uda

MAMY KARMIĄCE BUTLĄ:
to podkreślone rozszyfruję zanim editka wróci:
RZĘSI I CHARCZY. Chyba o to jej chodziło..

Ja robię podobnie jak jaciee. Słyszę że coś zaczyna mruczeć, wstaję, patrzę what time o'clock jak mija 3,5-4h od poprzedniego jedzenia daję smoka i idę robić mleko. Woda w termosie. Jak wrócę i jeszcze nie kwęka zmieniam pampka, jak kwęka odwrotna kolejność-karmienie-pampek.

Coś nie wyszło D z pracą? a miało być tak pięknie..
Szuka nowej? kurcze ciężkie czasy z pracą nastały..

Nie zaznaczyło mi wszystkich postów

Carmela za samodzielne spanie Sary w pokoju.

U nas pobudek chyba z 5 naliczyłam, w tym 2 na amu, pozostałę na smoka.
Od 6 już na nogach-obydwie, a tatusiem na czele. Ale ja już przyzwyczajona do takiej godziny
U mnie sprawa utrudniona, bo muszę się ewakuować z sypialni i przejść cały przedpokój wejść do pokoju Sary i podać smoka.
Czasami tak 5 razy wstaję w ciągu pół godziny.
Ale nie wyobrażam sobie z kolei gdyby łóżeczko stało u nas w sypialni. Zero spania by było, słyszałabym każdy jej ruch i kwilenie.

Nie pisałam, ale od tygodnia moje dziecko jest aniołkiem.
Płacze tylko ja chce iść na drzemkę, albo robi się głodna.
Potrafi się sama zająć sobą, gotuje ze mną obiadki w kuchni na leżaczku, gadamy sobie. Mimo że za dużo nie śpi w dzień, potrafię się ze wszystkim w domu obrobić i mieć chwilę odpoczynku, czy czas dla Was.
Jest super. Oby tak dalej. Chyba stała się dorosłym niemowlakiem

Coś chciałam napisać...
aaa naliczyłam się 18 szalików u siebie w szafie - odświeżam tzn piorę przed zimą.
Pralka mi chyba odmówi posłuszeństwa, codziennie minimum 1 pranie włączam.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:38   #1739
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Ja daje smoczka, biegnę do kuchni, gdzie już mam przygotowane butelki z odmierzoną ilością wody. Podgrzewam wodę na mleko w mikrofalówce (u mnie to jakieś 30 sekund), wracam, robię mleko, przewijam małego (i tu jest czasem wielki placz) i dopiero karmie Wcześniej męczyłąm się z podgrzewaczem ale za długo schodziło
Jeśli mogę się wtrącić w sprawę podgrzewacza, to polecam taki z termostatem. Ja taki mam i woda jest super, jak zaczyna stygnąć to zaraz się włącza i grzeje. Obecnie nie wyobrażam sobie życia bez podgrzewacza
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:44   #1740
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Podgrzewam wodę na mleko w mikrofalówce (u mnie to jakieś 30 sekund), wracam, robię mleko, przewijam małego (i tu jest czasem wielki placz) i dopiero karmie Wcześniej męczyłąm się z podgrzewaczem ale za długo schodziło

Mamy identyczny plan działnia, ja też szykuje juz wieczorem butelki z woda,wstawiam do mikrofali na 30 sekund, wsypuje mleko i gotowe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości