|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
hello..
Ancia-jak przeziebienie lepiej?Jak pierwsza samodzielna kąpiel Franka? Madzialena-zyczę zdrówka Cotka-jak krostki Filipa, dalej takie same? Archi- jak Twoje samopoczucie, lepiej już?Jak Wam nocki mijają? Cytat:
.Trudno.Najważniejsze jednak że mamy swoje pociechy przy sobie ![]() Cytat:
![]() pochwaliłam synka,że przespał raz w nocy całe 3 godziny, to znowu mu się poprzestawiało i od 3-6 na ranem nie śpi wogóle , chodze jak zombi akurat usnął, więc i ja uciekam do łóżka---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
za szczepienie![]() .. a ile Wasza szczepionka kosztuje?? my chyba też zdecydujemy się na taka, na dniach czeka nas też szczepienie+pneumokoki Tusia- głowa do góry ,będzie dobrze u mnie walka zakończyła się zanikiem pokarmu, trudno, ale jak masz pokarm to próbuj!trzymam za Was kciuki
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
znowu samotny dzień, od karmienia, po zabawę, płacz, przewijanie pieluchy i odrobina snu..
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2495 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
Nie było mnie 2 dni a tu tyle zaległości, nadrabiam na raty, bo pewnie by mi cytaty poucinało ![]() Cytat:
, i spania Sary 4 h , mój na spacerze teraz max 2 godz, a w domu to w ogóle ostatnio śpi po max 30 min?![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Hej Martusiaaa Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale grzeczna ta Twoja Natalka, też bym tak chciała, mój tylko rano po cycku trochę pośpi i później trichę po południa i na tym koniec, wieczorami nie śpi, tylko ciągle jest marudny, płacze, jęczy, ciągle tylko na rękach a i najgorsze w nocy mu się poprzestawiało i nie chce spać , zarsze po cycku usypiał i było git, a teraz przyśnie, to go odkładam do łóżka, tzn naszego bo śpi z nami, a i tak robi oczy jak 5 zł i koniec spania o 3 rano jakby poleżał spokojnie to jeszcze pół biedy ale zaczyna się ryk
|
|
#2496 | |
|
Zadomowienie
|
..juz pospane
![]() Cytat:
mnie tez to przygnebia, sama swiadomosc ze duzymi krokami zbliza sie zima i wtedy juz doopa zazdraszczam maminkom z miasteczek, nawet do spozywczego wyjsc, to jakies oderwanie od pieluch ![]() .. nie ma jak mieszkac pod lasem na zadupiu ![]() Martunia-dziekuje, my placimy 2razy wiecej, bierzemy 6w1, w piatek szczepienie. Minio-jakbym o swoim dziecku czytala, nocno-imprezowe mamy dzieciaki
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-10-18 o 09:39 |
|
|
|
|
#2497 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, ale się tu dzieje
ja mam braki w kontakcie z forum, bo tata mój przyjechał w odwiedziny i tak głupio było przed kompem siedzieć.gratuluję kolejnym Mamusiom aha, dziewczynki któraś pytała o DELICOL, który daję małej. to jest enzym laktaza do strawienia laktozy z mleka, wydaje się, że działa. mała jak nic ma nietolerancję laktozy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak naprawdę moją jedyną zaufaną osobą jest moja siostra ( ale mieszka daleko ) tylko jej rady ( akurat dobre) mnie nie denerwują.tylko ona mogłaby być u mnie cały czas, ale nie ma możliwości....creszta mnie denerwuje . także dla mnie wielkie szczęście jak jesteśmy sobie we dwie , mamy swój plan dnia i jest super. po tylu latach pracy zawodowej z radością od nie odpoczywam, nie brakuje mi innego życia, nie mam ochoty na wyjścia bez małej. a sadziłam, ze będzie mnie to dołować, jednak siebie nie znałam. ogólnie zmieniłam się po porodzie, serio![]() Cytat:
aha, dziewczynki po CC karmiące piersią - czy wy miałyście po porodzie ten słynny NAWAŁ pokarmu???? bo ja nieeeeee..... nie wiem dlaczego mi się ta laktacja nie rozhulała ![]() trochę się rozpisałam, sorki
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2498 |
|
Zadomowienie
|
Indygo-ja juz nie karmiaca,ale nawal nie byl jakis duzy,moze dlatego,ze scigalam laktatorem.
|
#2499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aha, to może ja swojego nie zauważyłam dz
|
|
#2500 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ancia
Okazalo się, ze to co myślałam, że jest wysypką na czole Stefka, to nic innego jak taka gruba skóra która się zaczeła łuszczyć po smarowaniu oliwką i kremami. Trzeba to przemywać, smarować i powinno zejść Ja też przemywam wacikiem takim dużym jak do demakijażu, to ładnie ściąga tą złuszczającą się skórę. Oj tak - mój Stefek je więcej Nie zaprzeczę 4800 w 2 tygodniu Cytat:
Kurde Agnyś ja się ciesze, że ładnie przybral, ale żeby to nie poszło daleko dalej, bo taki spaślaczek jakby się zrobil to nie za zdrowo chyba co? Cytat:
Zdrówka dla Alana
|
|
#2501 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wracamy to zaraz po przekroczeniu progu mieszkania znów jest alarm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ogólnie też jem wszystko i jest ok ![]() Cytat:
![]() ja też jem pizze i to nawet taką z pizzeri a nie swoją wystarczy tylko odpowiednio dodatki dobrać nie szaleć z jakims ekstra ostrym i już ![]() Cytat:
też tak myśle że jak ni protestuje to jest ok a ja się czuje jak wyrodna matka że Natalka nie śpi z nami w łóżku Cytat:
za szczepienieJa też nie wiem o co chodzi z tymi piąstkami i śliną, nati robi tak samo ale niech sobie robi jak lubi ![]() Cytat:
![]() z tym karmieniem dobrze mąż mówi, mów że karmisz piersia i niech się odczępią
|
|||||||||
|
|
|
#2502 | |
|
Rozeznanie
|
Madzialena nie stresuj się
Nie napisałam, że było strasznie ciężko tylko że jak z filmu akcji z dreszczykiem Bo naprawdę bardzo dużo się działo. Wtedy się czułam jak na planie filmowym (jako przypadkowy widz) a teraz jak o tym myślę to nadal nie mogę uwierzyć że te wszystkie rzeczy przydarzyły się mi i na moich oczach Niestety opowieść nie wszystkie etapy ma z happy endem, więc poczekam na zdanie relacji jak wszystkie już będziemy miały swoje pociechy na kolanach ![]() Cytat:
Zuzia broniła się rękami i nogami by nie wyjść z brzucha, ale w końcu dali radę i od razu krzyk Do tego od razu na lekarza poszła smółka i mocz . Pani doktor po umyciu małej zapytała lekarzy czy może mi położyć Zuzię przy buzi, co następnie uczyniła. Mała obśliniła mnie po policzku, a ja ryczałam jak bóbr ![]() Indygo u mnie też jakoś nawału nie odczułam i nie odczuwam by miał nadejść. chyba że to było to jak mi w szpitalu tak leciało, że koszule do pasa w mleku ciągle były bo wkładki nie wytrzymywały. Ale póki co nadal tak się zdarza ![]() Zbieram się do szpitala na zdjęcie szwów... Trzymajcie kciuki. Wydaje mi się że dziś po tym antybiotyku rana wygląda ciut lepiej. A tym które jeszcze nie rodziły - naprawdę z całego serduszka życzę, by trafiły na super położne, dla których opieka nad noworodkiem i pomoc jego matce to misja a nie odpękanie kolejnej sztuki jak w pracy na akord... |
|
|
|
|
#2503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie taka sytuacja tez ciężka do pogodzenia- całą ciążę spędziłam sama, teraz znów tak będzie ![]() TZ sie zlitował i do konca tyg. chyba zostanie w domu- znaczy się stwierdził co ma być z praca to będzie... bo szefu w ogóle nie jest wyrozumiały... ech. Jeszcze nam probl. finansowe są potrzebne... Cytat:
I widzę, że u Ciebie w ww. aspektach podobnie jak u mnie ![]() Mam nadzieję,że ze szwami wszytsko bedzie git Mowisz? A ile powinni przybierac? 2x podaliśmy mu mm- w dwie pierwsze noce bo moje piersi jeszcze słabo przędły z laktacją. Od niedzieli tylko biust ![]() A powiedzcie czy każda z was miała jakiś spektakularny nawał mleka???? Bo ja już 8 doba po cc i nic takiego nie mam Po prostu mleko lepiej cieknie ale nie mam jakis mega nabrzmiałych piersi- po karmieniu tez nie czuje by byly nie wiadomo jak lzejsze![]() Cytat:
dz, że pytasz Spray- jak tam u Was? Ile Eryczek już waży? |
|||
|
|
|
#2504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sobie zaraz poczytam o ty katarku a i jeszcze jedno mój syn prawie wcale nie ulewa (do 4 tygodni troszkę ulewał), raz czy dwa zdarzyły się wymioty ale takie potężne, a tak spokój, więc skąd te resztki pokarmu, z przełykania ? Sama nie wiem.. Cytat:
![]() co jedynie mogę na podwórze wyjść, albo po drodze na widok ciekawskich sąsiadów i pytania "czy karmie piersią" "za dobrze wyglądam po ciąży, bo schudłam" no coment normalnie Staś ma najgorzej w nocy jak śpi, no krztusi się dusi, wybudza, masakra, a wdzień jest ok, zapuszczam mu wodę morską (mam suchow domu) i jest w miarę. Cytat:
![]() w dzień jest w miarę, troszkę zacieknę, ale dalej pieluchę tetrową musze nosić dziś po raz kolejny nauka ssania smoka... odpusciłam sobie na jakiś czas, ale dziś wróciłam, bo synek zrobił sobie 24 godziny smoczek z mojego sutka. Do spania tylko pierś, do uspokajania pierś, przebudzi się w nocy , pociągnie dwa razy i śpi jak zabity następną godzine czy dwie.. śpi narazie ze smoczkiem i przy Bachu z karuzeli
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-10-18 o 11:06 |
|||
|
|
|
#2505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej Marcia... Moja tez wklada sobie piasteczki do buzi i slini sie duzo ponoc zaczely pracowac slinianki ( czy jak to tam sie pisze )...to jest normalne....Jak po szczepieniu...??
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
No jestes dziwna
ja sobie nie wyobrazam bycia same z malym- znacz sie na 2-3 h bylam z nim sama ale caly dzien ![]() Tesciowa i szwagirke w potylice i niech sie wala na ryj ![]() Moja tesciowa wczoraj lekko rozczarowana ze nie chce karmic przy niej jak byla polozna srodowiskowa... ze niby to takie piekne naturalne.... juz mialam jej powiedziec , ze sex tez, ale jakos z jej synem tego nie robimy przed nia! No to widze ze nurtuje nas te same pyt... ale u Ciebie mleko slabo cieknie- tak samo jak tuz po porodzie? Bo u mnie leci chyba całiem calkiem- ale to tak bardzo stopniowo narastalo Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-10-18 o 11:09 |
|
|
|
#2507 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry mamusie
Cytat:
ja idę, bo u mnie kontrolna wizyta po 2tyg wyglądała jak wyglądała, dlatego wolę iść do konkretnego lekarza, żeby zobaczył małego i skontrolował wszystko a przy okazji zapytam o co chodzi z tym brzuszkiem Cytat:
jeszcze troszkę i będziesz miała Kiarę przy sobie Cytat:
![]() nie martw się tym ni z gruszki ni z pietruszki, ja też podczytuję kiedy mogę a odpisuję w miarę możliwości i mam nadzieję, że dziewczyny nie mają tego za złe ![]() a u mnie sukces, moje dziecię w nocy przespało uwaga uwaga 2h i 45min
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzia się bardzo denerwuje jak jej piąstka wyleci z buzi i nie może wtedy dziąsełek masować. Wczoraj wcinała męża palucha |
|
|
|
|
#2509 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiesz nie to, ze słabo bo jak mała je to leci i buzia pełna, ale ogólnie go za mało. opróżni dwie piersi do cna, zaśnie po 20 minutach pobudka, a z piersi nic nie leci a mała głodna i jak jej nie dokarmić.
|
|
#2510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do spania dzidzi-nasze znowu dalo nam popalic dzisiaj, walcze z nim od samego rana i dopiero teraz udalo mi sie go ululac, skubany chce zeby go nosic caly czas, wtedy byloby po jego mysli![]() Cytat:
|
|
|
#2511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Daj jej smoczek...mojej pomoglo....polubila lateksowy...
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2513 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale nie zawsze tak jest, nie wiem od czego to zależy, ale wkurzam się ,że musi to tak męczyć nasze dzieciaczki![]() Cytat:
a i kazała przed badaniem przez parę dni po kąpieli smarować siusiaczka maścią clotrimazol Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2514 |
|
Rozeznanie
|
GRATULACJE
dziewczyny zanim Was nadrobię - poza dźwiękami suszarek itd - moj usypia pięknie przy szumie fal z easysleep ale tez przy tej piosence http://www.youtube.com/watch?v=HfH9i-C9ico myslalam ze to skutek tego ze czesto jej sluchalam w ciąży ale w sumie ona taka kolysankowa, może którejś mamusi to pomoże poza tym mój bartek urodził się jako 13 mam nadzieję że na przekór będzie szczęśliwą trzynastką ![]() Małgosia - jak się sprawdza karuzela? dostałaś już ją ? ja też na taką czekam |
|
|
|
#2515 | |||
|
Zadomowienie
|
Mamalutka-teraz synka widzialam, ale nie dali mi go,jak mnie zszywali, tylko pokazali na sekundke i od razu na oddzial noworodkow.Z cora mialam szybka akcje na porodowce,nie zdazyliby wkuc sie w kregoslup,wiec dostalam narkoze i wszystko przespalam.
Cytat:
licze ze z czasem malemu wszystko sie jakos ulozy.Czasami przez pare dni jest super, do czasu jak znowu cos mu sie poprzestawia i nie spi w nocy.Cytat:
Cytat:
Lulla- bo na raczkach najlepiej skubane takie male, a swoje wiedza mojego jak tylko odkladam oczy jak 5zl i syrena
|
|
#2516 |
|
Rozeznanie
|
Napisane przez archinta
No jestes dziwna ja sobie nie wyobrazam bycia same z malym- znacz sie na 2-3 h bylam z nim sama ale caly dzien ![]() Tesciowa i szwagirke w potylice i niech sie wala na ryj ![]() racja ![]() Moja tesciowa wczoraj lekko rozczarowana ze nie chce karmic przy niej jak byla polozna srodowiskowa... ze niby to takie piekne naturalne.... juz mialam jej powiedziec , ze sex tez, ale jakos z jej synem tego nie robimy przed nia! umarłam trzeba było to powiedzieć ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- yhm, spoko, fajnie było na wizażu przez te pięć minut ![]() bartek się budzi |
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aktualnie borykamy się z paskudnym gęstym katarem - fridą to bym się zajechała chyba a katarkiem w 10 sekund oczyszczam dokładnie nosek - no i przyda się jeszcze na ładnych kilka miesięcy bo dopiero 2 latek (mniej więcej) umie porządnie nosek wydmuchać |
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Szymek ma okropniasty katarek, a do tego zaczyna znowu mu ropieć oczko Nocka była w miarę znośna, ale od rana śpi tylko na rękach i jest okropnie marudny Strasznie mi go żal ![]() Z tego co doczytałam to ja miałam taki mały, maluteńki nawał w 8 dobie ale na brak pokarmu nie mogę narzekać Trzymam kciuki za wszystkie walczące z laktacją![]() Odnośnie widzenia dzieci przy cc to ja widziałam i słyszałam małego jak go wyciągnęli, a potem już jak był umyty i pomierzony to był ze mną na sali przez cały czas jak mnie szyli |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

co do skojarzen seksualnych-to bylaby ostatnia rzecz o ktorej myslalam w trakcie porodu, bo bol byl taki ze w ogole sie nie myslalo
fajnie ze juz jestescie, wrzuc jakies fotencje co?
a z tym lozyskiem, hmm, mialabym chyba juz gdzies czy Ł zobaczy to co mialby zobaczyc, ja w ogole strasznie zazdroszcze dziewczynom ktore rodzily do konca sn, tego cieplego cialka na brzuchu tuz po porodzie, ze mna byl tez tż ale przy cc wiadomo ze juz nie i dzidzi tez nie zobaczylam
ale porod mialas naprawde fajny
.Trudno.
, chodze jak zombi
na zęby przecież za wcześnie
za szczepienie

, i spania Sary 4 h
, mój na spacerze teraz max 2 godz, a w domu to w ogóle ostatnio śpi po max 30 min?
, a od 2 dni, to i w ciągu dnia tak się zachowuje, nic mu wtedy nie pasuje, w ogóle bardzo marudny się zrobił, mało śpi
klask i:

) tylko jej rady ( akurat dobre) mnie nie denerwują.tylko ona mogłaby być u mnie cały czas, ale nie ma możliwości....creszta mnie denerwuje 

trzeba było to powiedzieć