|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
|
|
|
|
|
#2463 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wszystko bedzie dobrze |
|
|
|
|
#2464 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki
![]() Podczytuję Was od kilku dni, ale jakoś nie mogę się wbić, bo i z czym ![]() Siedzę chora w domu, na antybiotyku, dzisiaj byłam u laryngologa bo jest masakra- mówić nie mogę, spać nie mogę, cały czas strasznie suchy kaszel mnie męczy Piękna Cytat:
![]() Fajnie, że już masz już jak tutaj zaglądać Cytat:
![]() I faktycznie cudo Cytat:
Fajnie, że Wam docieranie się ładnie wychodzi Cytat:
Bardzo fajny opis, super że już jesteś z nami ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
A poród, poza końcówką, faktycznie lajtowy sie wydaje... ![]() Dziękuję, przyda się |
|||||
|
|
|
#2465 |
|
kosmitka
|
Madzialena współczuję. Kuruj się biedaczku!
Ja tu chyba nie będę wchodzić, bo albo sobie wkręcę infekcję układu moczowego (która jest dla nas bardzo niebezpieczna) albo teraz skazę białkową, bo Frankowi łuszczą się brwi. Przy skazie tez sie tak drze?
|
|
#2466 |
|
Wtajemniczenie
|
Asik jak super
![]() tak myslę sobie ze niedawno zaczynałysmy pisać na forum i drżałyśmy o nasze brzuszki a tu już tyyyyle dzieciaczków
|
|
|
|
#2467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() madzialena życzymy Ci z Kają zdrówka |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Ty to jesteś prawdziwa Matka - Polka - szkoda, ze nie mieszkamy blizej - wpadałabym na korepetycje
![]() Cytat:
Nie stresuj się Była dziś u nas położna środowiskowa- początkowo wydawała mi się bardzo retro- ale w sumie była ok. Ściągnęła mi szwy, zważyła maluszka- wychodzi, że od wyjścia ze szpitala- od piątku- przybrał 185g Pytałam o te zielone dziwne kupki- środowiskowa stwierdziła, ze to od brokułów Z kolei moja położna co ja przy porodzie miałam powiedziała, że to kał przejściowy jeszcze- czyli to co mąż na necie wyczytał.Kurcze- jestem skonana, powinnam chyba się położyć, ale jakoś mam ochotę na chwilę "normalności" - tv i te sprawy
|
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mojego brzdąca cały czas się luszczy ta nieszczęsna skórka na brwiach, nawet myślałam że to ciemieniucha jest, wydrapuje mu to lekko
|
|
|
#2470 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ze mną na porodówce leżała dziewczyna z którą utrzymuje kontakt, to jej mała Zosia non stop spała i mało przybierała na wadze przez żóltaczkę. Też jej robili badania dodatkowe. Teraz są już w domu i mają się super - mala dalej taki aniołek Główka do góry - bedzie dobrze Po spacerze napoiłam tym Stefka. Wyżłopał 90ml i po 30 minutach już szukał cycka ![]() Właśnie piszecie dwie łyżeczki na 100ml, ale to na raz? Bo mój to miał "ot tak" Cytat:
Cytat:
I znajdź coś pozytywnego: jak mówić nie możesz - zawsze możesz pisać - z nami ![]() Cytat:
Byliśmy na tym spacerze. Pierwszy raz sami. Spacerowaliśmy godzinkę bo było już po 16 i troszkę już chłodno. "Operacja wózek" udana
|
|
#2471 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
ja jak zwykle nadrabiam na raty... większość dnia poza domem..a jak wracamy to mała nie śpi i ciężko pisaćtylko czytam na bieżąco
Cytat:
no i gratuluje PIOTRUSIA Cytat:
GRATULACJE OGROMNE... ALE DUŻY SYNUŚ!!! Cytat:
Cytat:
będzie dobrze a Sara mając 2 tyg zaczęła z nami jeździć po okolicy ![]() Cytat:
a może ma to o czym pisały dziewczyny niedawno? http://pl.wikipedia.org/wiki/Dyschezja_niemowl%C4%99ca Cytat:
szczęśliwego rozwiązania i dołącz do nas na dłużej Cytat:
Cytat:
nie nadrabiaj tylko pisz ile dasz radę.jeśli chodzi o pępuszek to jeśli się nic nie paprze (taka maź klejąca) to raczej ok.psikaj i przecieraj spiirytusem tym specjalnym ![]() Cytat:
wzruszyłam się kolejny raz....
|
|
#2472 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- A w ogóle to dzisiaj cały dzień jestem sama, jakieś to przygnębiające. Byliśmy w dzień z Frankiem u dziadka zapalić świeczkę. Małż pojechał po auto, w sumie dobrze, bo już myślałam, że nic nie kupimy, ale wróci późno. Mnie czeka więc chrzest w postaci wykąpania Franka - pierwszy raz będę musiała dać radę sama. Przygotowałam w sumie wszystko i mam nadzieję jakoś to ogarnąć. Pipa w sumie jestem, mogłam poprosić, by ktoś do mnie przyszedł, ale chyba liczyłam, że szybciej wróci. Przepraszam, że tak się dzisiaj tylko żalę, ale jakoś wszystko jest takie o.
|
|
|
#2473 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2474 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
małej zbliża się pora drzemki- to przebieram ,ubieram już tak wyjściowo i dostawiam do cyca. po odbiciu jak się ciut rozbudza szybciorek czapeczka i jakaś kurteczka(bluzeczka) i jeśli jest zła..to na chwilę do cyca uspokaja się i usypia..i do wózka i w drogę. albo z płaczem wychodzimy..ale jak przekroczymy próg i znajdziemy sie na dworze to usypia i tak Cytat:
ale kawy trochę się boję...skusiłam się na latte raz było ok. chodzi o kofeine.. jakoś się zastanawiam czy jak pije kawę czy colę to nie "pomagam małej nie spać" Cytat:
Cytat:
wiadomo jak to się mierzy .błedy są. nie martw się ![]() Cytat:
i smarowałam dwa razy kremen oiliotum. minęło i nie wraca.Cytat:
Cytat:
Cytat:
spróbuj kremikiem oilatum i przemywaj to przegotowaną wodą.. u nas pomogło a co do reszty ... i kciukasy za kąpiel
|
|
#2475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
teraz to już jestem chyba pewna że to skaza, wczoraj zjadłam sera na domowej pizzy no i już dziś reweolucja pieluszkowa, w postaci wylewającej się rzadkiej kupy, przebierałam małego dzis w sumie 3 razy... do tego niespokojny był trochę , krostki się nasiliły ehhhh podłamuje mnie to..
|
|
|
#2476 |
|
Zadomowienie
|
kellyssss gdzie jesteś?? jak tam??
kurcze Małgosia... u Nas pomogło. jeśli to skaza to może idź szybciej do lekarza.coś doradzi może.. a co do bycia samej... jak mąż w pracy to tylko koleżanka na spacer.. a tak to rodzinki to nie mam.znajomi w pracy... ale damy radę...w kupie raźniej nawet tej wirtualnej
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-10-17 o 20:34 |
|
|
|
#2477 |
|
kosmitka
|
Małgosia, ja zwykle też całymi dniami sama, nawet w weekendy, ale wieczorkiem już mąż jest, a dzisiaj będzie po 22. Samej ciężko, też czasem łapię doły i smuty. Facetom jednak świat się nie zmienił, mają dalej swoją pracę, swój czas. Nam się wszystko przewróciło do góry nogami
, my musimy być silne i dzielne. Jakoś to tak dziwnie poukładane.Jesz pizzę?? ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Stokrotka - jest nas więcej, w "kupie" raźniej .
|
|
#2478 |
|
Rozeznanie
|
Hello
Nie nadrabiam - wiem że zrozumiecie ![]() Z Zuzką już w domu, ale jest ciężko. Mała istny diabeł, a ja mam problemy z raną po cięciu (wg lekarzy ładnie się goi i nie ma się czym martwić - jakaś tylko bakteria jest w ranie Aa2 gratulacje za te 2w1 trzymam ![]() Poród... Wybaczcie ale nigdy Wam tego nie opiszę Chyba że wszystkie już urodzimy. Bo u mnie to jak w jakimś filmie akcji z lekkim dreszczykiem ![]() Mogę jedynie powiedzieć, że moje wzruszenie po wyciągnięciu małej nie do opisania. A Zuzia tak wrzeszczała, że aż lekarz szyjący prosił ją o spokój bo nie mógł się skupić ![]() I wstyd się przyznać, ale do mnie nadal nie dociera, że Zuzia to moja... Jakoś mam wrażenie, że moje dziecko to nadal u mnie w brzuszku siedzi (pewnie przez ten nadal duży brzuch Za to możemy się pochwalić super akcją laktacyjną i cudownym karmieniem Zuzia od razu wiedziała o co chodzi, sutków nie gryzie tylko ładnie chwyta i ciągnie Odruch ssania ma bardzo silny, aż tak, że dziś zakup skoczków i stąd chwila czasu na wizaż ![]() Baaardzo się za Wami stęskniłam ![]() Jutro mam zdjęcie szwów. Trzymajcie kciuki, żeby rana się jakoś ładnie zrosła ![]() A teraz muszę uciekać. Zaczyna się akcja kąpiel
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wyprasowałam tonę ciuszków, przewinęłam wielkiego kupala , oczywiście nie obeszło się bez atrakcji, ponieważ jak go odłożyłam go ( na szczęście na ceratce do przewijania) to usłyszałam tylko dziwny dźwięk- ja patrzę a ten mały urwis obciurał z fonanny dół od karuzelki
Teraz mały śpi więc szybciochem nadrabiam.I jak czytam jak u was ładnie idzie to karmienie piersią to znowu zła jestem na siebie. Bo wiem, ze w tym złym ssaniu Filipa jest duuużo mojej winy. malamutka- fajnie że już jesteście, współczuje z blizną, ale myślę że będzie ok niedługo A to twoje zdjęcie z maluszkiem pokazywała Agnyska? Jak tak to podziwiam urodę- szczególnie że zdjęcie poporodowe prawie ![]() Archi- Tak ładnie przybiera na cycu? Ale jestem zazdrosna |
|
|
|
#2480 |
|
Rozeznanie
|
Cotka co do karmienia piersią, to wiele jest czynników. Niektóre dzieci nie potrafią ssać albo chwytać i trzeba ich tego nauczyć. Ja miałam to szczęście, że moja położna ze szkoły rodzenia akurat miała dyżur na połogu i to ona mnie przewoziła z sali operacyjnej na pooperacyjną. Przywiozła od razu małą, zrobiła zdjęcie (które umieściła Agnyska
- więc zdjęcie poporodowe) wybrała numer na moim tel do rodziców i tża i trzymała tel mi przy uchu, bo ja nie miałam siły go utrzymać Jestem jej potwornie wdzięczna. No i Zuzę mi do cyca przystawiła. I tak długo przystawiała, aż mała załapała o co kaman Więc całą brudną robotę odstawiła za mnie Aż się zastanawiam co jej kupić, bo póki co dostała tylko jakieś słodkości od moich rodziców.Ja jakieś akurat szczęście miałam do tych początków z Zuzią. Bo potem jak ta położna skończyła dyżur, to wymieniła ją taka inna, ale też super. Pomogła mi małą utulić, znaleźć dogodną pozycję do karmienia itd. Inne laski nie miały takiego szczęścia. W pokoju miałam dwie takie, które trafiły na potworne zmiany położnych, które tylko przychodziły, chwytały je za piersi, ściskały i twierdziły, że mają przystawiać do piersi i tyle. A one biedne nie wiedziały jak, męczyły się z tymi dzieciakami itd. Nawet już twierdziły że nie będą karmić piersią bo się do tego nie nadają i codziennie błagały położne o mieszankę dla dziecka. I dopiero 3go dnia ich pobytu znów dyżur miała ta fajna położna co u mnie w nocy i okazało się, że w ciągu 10min nauczyła obie dziewczyny karmienia piersią, ruszyły z laktacją i dzieci od razu były spokojniejsze Mówię wam - największy skarb, to trafić na super położną
|
|
|
|
#2481 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Madzialena, dużo zdrowia!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To mojemu się ostatnio codziennie zdarza ![]() 2. Na śpiocha Cytat:
Cytat:
Irmith Tylko ta sytuacja mrożąca krew w żyłach ![]() Jesssuuu, odpisywałam Wam chyba 4 godziny Dzieć maruda daje czadu, dziś kompletnie odmawia zostania samemu, przy mamie śpi cudnie, inaczej nie chce, zaraz się budzi. Samotna noc przed nami, więc śpię dziś z nim
|
|
#2482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pizze jem bo sama robiłam , więc dałam do niej co moge jeść, no i też ser .... ehhhhh Cytat:
jezusie od 19-45 walczyłam ze swoim dzieckiem i spaniem ![]() sama klękłam przy tym na chwilępadam na pyszczek
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-10-17 o 22:10 |
||
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
ano właśnie, ja nie trafiłam na żadną super położną,wszystkie ograniczały się tylko do bezceremonialnego ściskania cycków i chrzanienia:,,przystawiać ":/Efekt taki,że strasznie się zniechęciłam do karmienia piersią, teraz daję cycka tylko jak mała jest bardzo marudna między karmieniami-autentycznie tego nie lubię:/Ściaam co mogę laktatorem i w zależności od ilości w butelce,daję tylko moje mleko lub mieszam z mm.Zamierzam tak dotrwać do 3- m-ca, a potem zobaczymy, ale zostawię już chyba tylko mm.
|
|
|
|
#2484 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Naprawdę Cytat:
Ale nie smutaj się, pomyśl ze Franek jest przeszczęśliwy z mamusią właśnie I mam nadzieję, że kąpiel się udała? Cytat:
Szczęściara z Ciebie, że na takie położne trafiłaś. Też tak chcę ![]() Skoro lekarze mówią, że nie ma sie co martwic raną, to nie ma sie co martwić, trzymam kciuki żeby szybciutko sie zagoiło. A to co pogrubiłam- ![]()
|
|||
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
I ja też niestety nie trafiłam na fajne położne- tzn ta co przyjmowała mój poród była extra ale widziałam ją tylko wtedy . Co gorsze przez problemy z piersią ( brałam na to antybiotyki w czasie ciąży) karmiłam tylko jedną- którą już po pierwszym przystawieniu zaraz po porodzie mały poorał. Później wielce mądra przystawiałam go do sutka w nakładkach mega pytko. Poraniłam sobie sutki fest. Po 2 dniach walki poprosiłam sama o pomoc, to przyszła babka z łachą, złapała małego w beciku tak, że aż zbladłam, dała mi go do piersi, ale zupełnie nie pokazała jak przystawić. Później prosiłam jeszcze kilka razy, zaciskając zęby z bólu i byłam przekonana, że jest ok. Później u doradcy okazało się że mały łapie za płytko. Generalnie straszna lipa, że nie trafiłam na kogoś kto się zna na początku. Bo na pewno sama sobie utrudniłam dalszą współpracę kapturkami na sutki, płytkim przystawianiem itp.
Po wizycie u doradcy było ok a teraz znowu komedia. Jeszcze sprawę utrudniają miękkie cycki. W efekcie mały sobie puszcza cycka, znowu go łapie, przysypia i zjada 90ml mm a moja laktacja chyba słabnie... jak dotrwam do 3 miesięcy to cud będzie. Dlatego tak zazdroszczę tym karmiącym bez problemu albo i prawie bez problemu
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-17 o 22:33 |
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
witaj w klubie:/W szpitalu tylko sprawdzały z łaską po poproszeniu czy dobrze przystawiam, twierdziły, że tak,a położna środowiskowa powiedziała, że jednak źle to robiłam:/Teraz to duuupa, bo Julcia nie chce dobrze (głęboko)chwytać,przyzwyc zaiła się płytko i mimo prób nie chce inaczej,nawet jak czasem jej się zdarzy to i tak się,,poprawia"i znów łapie płytko:/Trudno zostanie butelka i już
No i dodatkowy błąd w podejściu personelu zauważyłam-po porodzie byłam do rana na patologii ciąży i myślałam,że dziecko mi przywiozą na salę z rana, czekałam, czękałam i nic, więc w końcu sama poszłam na noworodkowy sprawdzić o co kaman(może jakieś badania,szczepienia czy coś)-okazało się, że mogłam dziecko dawno zabrać,ale oczywiście nikt nic nie powiedział w myśl zasady-,,domyśl się sama",no i oczywiście do tego czasy Julka już dostawała mm z butli i ot-takie wspieranie karmienia piersią, a potem wielkie:,,przystawiać",śm iechu warte:/
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Przy sapce wyciąga z noska resztki pokarmu - to właśnie one powodują trudności w oddychaniu...
Edytowane przez kotek81 Czas edycji: 2011-10-17 o 23:18 |
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem....
![]() Nie rodze W piatek tp... a tu wielka kupa.... Nic mnie nie bieze oprocz tego ze wykonczona jestem fizycznie.. Alan choruje od 2 tyg... antybiotyki itd....Jutro mam wizyte w szpitalu wreszcie z lekarzem.... ![]() Ponoc mnie zbadaja od spodu... ciekawa jestem![]() Sorki kochane ze sie nie odzywam ale nie mam za bardzo co pisac... Tak tutaj zrobilo sie bardzo dzieciowo a mi smutno ze moja kruszynka dalej w brzuchu siedzi. A wasze malenstwa sa boskie... Kolejnym mamusia gratuluje ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Moje dziecko już nie śpi, a raczej próbuję je uśpić. Noc przespana po butli bardzo ładnie, od 23.20 do 5.20 Zuzia od dwóch dni zajada się swoimi piąstkami i zaczęła się przy tym ślinić tak jakby ją dziąsła swędziały. Ktoś wie o co chodzi na zęby przecież za wcześnieDzisiaj idziemy na szczepienie, zdecydowałam się na 5 w 1, mam nadzieję że jakoś to przeżyjemy obie, proszę o kciuki ![]() Gratulacje dla nowych mamusiek, tak niewiele zostało oczekujących mam, nie długo odchowalnia nas czeka Miłego dzionka dziewczyny, bo ja pewnie tylko jak zwykle będę czytała, odpisywaniem jest mega problem u mnie niestety także wybaczcie że zawsze tak ni z gruszki ni z pietruszki się pojawiam |
|
|
|
#2490 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak bardzo chciałam karmic tylko piersia ale moje dziecko głodne i zaczeło sie dokarmianie teraz moja laktacja chyba słabnie coraz mniej mleka a ja dzis znowu dola przez to łapie jak tak dalej bedzie to chyba nawet do tych 3 miesiecy nie dotrwam i wydaje mi sie ze moje mleko jest malowartosciowe...![]() dzis walczymy z tym karmieniem wiec prosze trzymajcie kciuki zebym miała wiecej mleczka i zeby moje dziecko głodne nie chodziło ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

Bo kaloryfer wyłączony , nie wiem czemu ona taka wysoka. Ja to bym chciała jeszcze cieplej jako straszny zmarźluch, nie wiem jak my się z Fifim dogadamy 

Powiedzcie czy to możliwe, żeby w kilka dni obwód głowki powiększył się o 3 cm?????? W szpitalu wypisali nas z wynikiem 32cm, a dzisiaj wyszło 35

teraz chwilowo śpi więc postanowiłam wpaść. Jakieś fotki wrzucę jak coś zrobimy fajnego.

Naprawdę 
klask i: