|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Zosia, zgadzam sie z Monia co do Twojego tzta. To ze akurat z nim zaszlas w ciaze...no trudno,tak musialo byc. Nic sie nie dzieje bez przyczyny. Ale to, ze jest ojcem dziecka, nie znaczy, ze masz przy nim tkwic bez wzgledu na wszystko, skoro on nie dorosl jeszcze do tej roli. Jestes mloda,atrakcyjna,madra dziewczyna i nie musisz marnowac swojego zycia przy kims, kto Ciebie nie docenia i dla kogo wazniejsze jest chlanie po barach z kumplami, jaranie gandzi, czy zaopatrzenie sie w nowy sprzet snowboardowy, w momencie,kiedy ma dziecko w drodze. Nie musisz i nie powinnas rezygnowac z jego pomocy finansowej - sama sobie tego dziecka nie zrobilas, ale powinnas zrezygnowac ze zmartwien,jakich ten czlowiek Ci przysparza. Ja tez znam pelno dziewczat,ktore ulozyly sobie zycie pomimo dziciatka.
Monia, babeczka moze powinna sie doszkolic . Kochana, idz jutro do lekarza i nie zwracaj uwagi na zadna kolejke. Jak najszybciej musisz sie pozbyc tego paskudztwa.A co do tz i humorow. No coz...nie powiem, zebym nie znala tego z autopsji I dobrze, ze mialas na tyle jajec , aby mu tak odpowiedziec! Zuch dziewczyna! Cytat:
![]() Cytat:
a Nikoli za snickersy i obiad naleza sie gromkie ![]() Cytat:
Moja Mama to juz sie ze mnie smieje, ze lykam, jak pelikan, dokladnie jak ona 30 lat temu No, ale nie omieszkam wykorzystac tutaj mojego Nietoperka i tego, ze Tato tak na niego/nia czeka , zeby dopiac swego...sasasasasa ![]() Cytat:
na jakis super mega ekstra dobry deser ![]() ![]() ![]() Cytat:
a szkoda, bo ja lubie takich teksciarzy jakos znajduje z nimi wspolny jezyk faktycznie, koszmarnie drogie za kazdym razem, jak kupuje cos ciazowego, to wkurzam sie, ze jestem skazana na producentow, ktorzy wykorzystuja fakt, ze kobieta w ciazy ponarzeka, pomarudzi, ale tak czy siak musi cos kupic, bo w koncu w czyms chodzic musi zwykle wykorzystywanie sytuacji Cytat:
a Ty, a Ty !!! ![]() Cytat:
|
|
#4112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() Cytat:
No dlatego ja się nie chcę tłumaczyć, bo co bym nie powiedziała będzie źle a na końcu i tak pewnie dostanę kopniaka w tyłek A te mebelki to chyba jednak bym chciała bez usterek, w końcu nowe są Ale jak mówisz, że bardzo nie widać , to ok Grunt, że się dobrze prezentują Idę spać bo padam Dobranoc
|
|
|
#4113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie nigdy nie wiedzialam, o co chodzi z tym lokowaniem produktu
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4116 |
|
Wtajemniczenie
|
Skonczylam poprawiac drugi rozdzial pracy. Padam na twarz, a brzucho boli i twardy jak skala. Masakra. Ja nie wiem, jak ja sie obronie
![]() Dobranoc, Kochane
|
#4117 | |
|
Rozeznanie
|
Agawoo skoro uważasz, że i tak nie będą w stosunku do Ciebie fair, to ja też bym nie była i nie czekałabym do listopada. Nie raz czytałam na innych forach, że dziewczyny pracowały nawet do ostatniego dnia przed porodem, a potem okazało się, że nie mają do czego wracać :/
Najbardziej wkurza mnie to, że tacy "szefowie" przecież sami mają żony, siostry, znajome, które są w ciąży i im mogą współczuć złego samopoczucia, a pracownicę trakturę jak jakiegoś robota... Angelika_26 gratuluję synusia ![]() Cytat:
Teraz została Ci już końcówka, więc będzie z górki A obronisz się szybciej niż myślisz, bo Cię dziecko zmobilizuje ![]() Ja dzisiaj u Was z rana, bo Mąż wstawał wcześniej na angielski. Niedługo jadę na miasto, bo w końcu okazało się, że tej znajomej synkowie nie lubią puzzli A ja wczoraj 2h siedziałam i szukałam na allegro Za to siostra zmusiła ją do gadania (ona jest skromną dziewczyną i raczej wstydziła się powiedzieć, co by chciała w zamian za wyprawkę) i mam kupić piżamki ![]() Pooglądam może jeszcze jakieś płaszczyki, podjadę do biedronki po chusteczki huggies i jeszcze lumpeksior muszę odwiedzić i kupić coś Maluchowi
|
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
od razu przepraszam, bo nie nadrabiałam, weekend zalatany bo siostra przyleciała na 3 dni. Wczoraj pojechali i wieczorem nie miałam już sił. Więc nie wiem co się dzieje, ale potem nadrobię.. napiszę tylko, że byłam wczoraj u lekarza, mały rośnie jak na drożdżach. Z OM był 28t3d a z USG 30t6d i mały ważył całe 1440g ![]() Więc albo będzie duży, albo urodzi się wcześniej. Chociaż lekarz zaznaczał, że im później tym błąd pomiaru jest większy, więc nie sugerować się tym aż tak bardzo. Chociaż sam przyznał, że niezły z niego klocek ![]() Wyniki wszystkie mam ok, pobrał cytologię. W środku wszystko gra Tylko mam się oszczędzać, bo ostatnio dużo chodzę i coś robię i od tego mogę być te skurcze. No i zaraz jadę do niego do szpitala po skierowanie do neurologa albo ortopedy bo stwierdził, że to drętwienie może wyglądać na zespół cieśni nadgarstka i lepiej żeby to ktoś zobaczył. Aaa, udało mi się kupić w hurtowni kocyk, o taki http://allegro.pl/cieply-koc-bobas-k...880003217.html z tygryskiem za 15zł ![]() Dziewczyny z okolic, w Akpolu są fajne promocje czasem, warto przeglądać gazetkę |
|
|
|
#4119 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wszystkie Wasze rady biorę sobie do serca,ale ciężko mi go od tak zostawić. Tymbardziej, że bardzo pomaga mojej rodzinie i wcześniej też pomagał nie chcąc niczego w zamian.
Wbrew pozorom to bardzo dobry chłopak, uczynny i w ogóle, ale wychowany w innym świecie niż ja, ma inne nawyki, inny styl bycia. Nie chce go bronić, chociaż to tak wygląda, chce Wam tylko uświadomić, że mi jest ciężko go zostawić. Przez długi czas było ok i nie chce przez ten incydent się kłócić, z resztą ja wcześniej też nie byłam wobec niego święta. Wczoraj byłam u niego, poważnie zapytałam gdzie ja mam mieszkać, przecież dziecko się urodzi zaraz, trzeba powoli miejsce przygotowywać, jakiś kącik, a ja nawet nie wiem gdzie. Powiedział, że u niego, mówił tak jakby mu zależało, opowiadał gdzie postawimy łózeczko, gdzie komode itd., ale ja sama w głebi czuję , że sama nie wiem czego chcę na prawde. U siebie w domu czułabym się bezpiecznie ,jednak u tż-ta są lepsze warunki. |
|
|
|
#4120 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Helloł
Nooo powiem Wam, że nadrobić was to nie lada wyzwanie! a jeden dzień mnie nie było bo jeździłam i szukałam samochodu ![]() Cytat:
ja tak miałam jak zaczełam pracować w wawie i musiałam się przemieszczać to nie było zmiłuj i trzeba było jeździć ale co się upociłam na początku to moje ono jest takie słodko - miętowe w smaku ale do przejścia no i zawsze do usług Cytat:
![]() szukamy samochodu pojemnego z dużym bagażnikiem w kombii lub suv, bo pies będzie eksmitowany do bagażnika no i dobrze by było, żeby bagażnik był na tyle duży aby go podzielić i połowa była dla psa a połowa na wózek ale ciężko... rozglądamy się za używkami a marek i modeli mamy tyle na oku że szok i się nie możemy określić Cytat:
i są białe baranki Cytat:
![]() mi szyjka w 2 dni poszła o ponad 1 cm ;/ Duzo dostałaś Fenoterolu ;/ mój powiedział, żeby brać doraźnie bo ma dużo skutków ubocznych ;/ Cytat:
to szukanie mebli, dekorowanie, przestawianie ich aahhhhi do pracy pisania marsz!! swoją drogą nie napisałaś kiedy się bronisz??? Cytat:
:gdzie zamówiłaś wózek? jak możesz podeślij linka to też będę zamawiać Znajomi nam polecali ten model na 3 kołach i jeszcze teutonię fun system też miała koleżanka i tez była mega zadowolona. Tylko chcę znaleźć jakąs promocję na te wózki bo one są w reg cenie dość drogie ;/aa i listę też muszę zrobić bo jeszcze nie mam co i gdzie chcę kupić i za ile ( miałam taką do ślubu i się super sprawdziło ) a ze skręcaniem mebli to ja już się boję, bo tz to taki średnio techniczny jest Cytat:
bez nerwów
|
|||||||
|
|
|
#4121 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kupiłam ostatnio płaszczyk na allegro, przyszedł wczoraj i się załamałam bo wyglądam w nim jak słoń nie wiem gdzie podziała się moja talia oby wróciła po porodzie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4122 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Ala konczy w tym tygodniu 4 lata i w sobotę mam gości. Chciałabym zrobić jakies fajne sałatki ale nie mam pomysłu, napewno zrobie gyrosową (bo TŻ przepada) i szukam jakichś innych ale oryginalnych. Pomóżcie pleeeseeee
|
|
|
|
#4123 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swoją drogą tłumaczenie jest do du.pki Cytat:
![]() Cytat:
http://www.piotruspan.com.pl/ Mają tam sporo modeli na stanie, od ręki, można pojechać pomacać, pani doradzi. Naprawde fajna obsługa. My wybraliśmy model Cosmo.
|
|
|
#4124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4125 |
|
Raczkowanie
|
Na TVN zaczyna się rozmowa o traumatycznych porodach, zobaczymy...
|
|
|
|
#4126 |
|
Zadomowienie
|
nic ciekawego nie powiedzieli ostatnio wszystkie tematy po łebkach
![]() ![]()
|
#4127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dogadujesz się z rodzicami Tzta na tyle, żeby u nich mieszkać? Na ile komfortowo będziesz się tam czuła? Cytat:
Ja osobiście robię najczęściej trzy: gyrosa, warstwową z tuńczyka, i sałatkę z makaronu ryżowego. Nie przywitałam się :/ Przepraszam Witajcie dziewczynki
|
|
|
#4128 |
|
Wtajemniczenie
|
agawoo sprawa wygląda tak, że TŻ już wprawdzie mieszka sam. Ojciec mieszka ze swoją kobietą, jego mama mieszka w Niemczech, więc bylibyśmy tam we trójkę, od czasu do czasu przyjeżdza jego ojciec, ale nie mieszka już tam.
U TŻ-ta miałabym swobodę, ale jednak mama to mama i wiem, że bardzo by mi pomogła. U siebie mieszkałabym z mamą i siostrą. |
|
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Ja jeszcze u rodzicow, w ogole nie moge sie tu wyspac;/ ale bylam zobaczyc u nas w domku i juz sa sliczne podłogi, tylko ze smierdzi caly czas lakierem;/ Zoska moim zdaniem oniekad sama nie wiesz co chcesz, nie jestes konsekwentna w tym co mowisz, a Twoj tz to wykorzystuje. Uwazam ze jak sobie tak naprawde nie dacie szansy i nie sprobujecie stworzyc rodziny to sie nie dowiesz gdzie bedzie dla Was najlepiej. Rozumiem ze Tobie trudno go zostawic, ale dlaczego np nie wynajmniecie mieszkania - kawalerki np i nie zamieszkacie razem. Z tego co pamietam Twoj tż dobrze sobie radzi i nie powinno byc problemu w kwestii finansów. edit doczytalam. W tej sytuacji ja bym na probe wyprowadzila sie do Tz, a mama jak to mama jak bedziesz potrzebowała pomocy to Ci jej udzieli niezależnie gdzie bedziesz. Jakby sie cos działo, zawsze masz gdzie wracac ![]() Mysle ze nawet jak zostaniesz u siebie, albo bedziecie mieszkac z Jego rodzicami to sie nie dotrzecie bo zawsze bedzie ktos trzeci. A tak moze tz zrozumie jak wyglada dorosłe zycie
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-10-18 o 10:40 |
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie i brzusie
![]() Miałam dziś piękny sen : urodziłam dziewczynkę i miała takie sliczne czarne loczki ![]() wczoraj wieczorem pociekło mi coś z piersi, coś takiego przezroczystego, słodkiego i tłustego. Co to może być ? |
|
|
|
#4131 |
|
Wtajemniczenie
|
Haniula my mamy dla siebie całe mieszkanie (tż ojciec zajmuje dół domu, ale go i tak nigdy nie ma, a dla nas jest góra) Tż je cały czas remontuje od kąd się dowiedział,że jestem w ciązy, wszystko jest, umeblowane też, ale czy ja mam się w to pakować? Mieszkanie nie jest żadnym problemem, nie musimy za nie płacić i w ogóle..
Już też tak myślałam, zobaczę jego zachowanie po porodzie i wtedy z nim ewentualnie zamieszkam. |
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znowu na odwrót, czułam, że będzie dziewczynka i jest, a bardzo chciałam chłopca. Dopiero jutro idę na połówkowe, myślę, że mój lekarz potwierdzi płeć, bo znam ją od soboty, od innego lekarza, który badał mnie w szpitalu. Niestety moje maleństwo w ogóle się nie rusza, ale ponoć wszystko jest dobrze. Jest mała, 330g i tak ułożona, że powiedzieli, że możliwe że nie czuć ruchów. Chociaż wcześniej czułam
|
|
#4133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest taka malutka , moja znajoma ma termin na ten sam dzień co ja, mają mieć synka który w 20 tygodniu ważył 370g kiedy moja Hania tylko 270.Imię już wybrane? Mamusie z Łodzi i okolic. Do jakich lekarzy chodzicie, bo ja zmieniłam własnie swoją skierniewicką ginekolog na Łodzką i zastanawiam się czy któraś z Was do niej nie chodzi ![]() Cytat:
a mi się wydaje że powinnas się przeprowadzić do niego już teraz. Będzie musiał się Tobą opiekować i byś miała go trochę pod kontrolą. Już przed porodem byś powprowadzała jakies zasady które mają obowiązywać w waszym wspólnym życiu, bo człowiek nie przestawi sie z dnia na dzień a po porodzie możesz być wykończona i dziecko będzie pochłaniało całą Twoją uwagę. Więc dopoki dzidziolek grzecznie się przygotowuje w brzuchu, Ty pomóz swojemy Tz dorosnąć do roli ojca. No a po porodzie niech jak najwięcej zajmuje sie dzidziolkiem wtedy nie będzie miał już sił na piwo. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-10-18 o 10:56 |
||
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej mnie niepokoi ten brak ruchów od czwartku i właśnie dlatego pojechałam do szpitala. Ale skoro powiedzieli, że jest dobrze, to muszę się tego trzymać
|
|
#4135 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a masz juz jakis wyznaczony termin obrony? Cytat:
opakowanie tortellini (ja robilam z farszem mięsnym pikantnym) zielony ogórek pokrojony w kostkę , z wydrążonymy miąższem puszka kukurydzy odsączona z zalewy 2 pęczki szczypiorku posiekane 25dkg szynki konserwowej pociętej dowolnie 25dkg startego Żółtego sera 1 łyża majonezu , 1 łyżka jogurtu , sól , pieprz do smaku wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku , odstawić do "przegryzienia" min 2h no i od lat na każdą imprezę musi byc u nas tzw. BOMBA JAJECZNA czyli -jajka 10szt, -1 pęczek szczypiorku, -1 pęczek rzodkiewki, -majonez, pieprz, sól skladniki drobno pokroić, wymieszać i doprawić ![]() Cytat:
a wyciek z piersi w ciązy to normalka, to siara, piersi poprostu przygotowują się do karmienia http://ciazaporod.pl/ciaza_ciaza_dol...ykul,4493.html |
||||
|
|
|
#4136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4137 |
|
Rozeznanie
|
nikotynka, ja w pierwszej ciąży też brałam fenoterol w dawce 4x1, tylko że wtedy problemy z szyjką zaczęły się od 33 tc, a teraz już od 25......
i wtedy leżałam cały czas w szpitalu, nie miałam krążka, a dzięki tym 3 tygodniom w szpitalu i potem 2 w domu i lekom dotrwałam do 38 tygodnia (3 dni po odstawieniu leków mi wody chlupnęły ![]() a twoja szyjka jaką miała długość jak ci krążek założyli? bierzesz też jakieś globulki dopochwowe (ja mam gyno femidazol)? I jak ci lekarz powiedział, jaki tryb zycia masz teraz prowadzić? Możesz trochę chodzić (tyle co po domu, czy jakieś spacery), czy w ogóle? Miałaś już kontrolną wizytę? Bo ja mam tydzień po założeniu krążka się zgłosić w poniedziałek. I pilnuj żeby ci lekarz często robił wymazy z pochwy na bakterie, bo podczas porodu sn mogą być groźne dla dziecka Edytowane przez anankee Czas edycji: 2011-10-18 o 11:11 |
|
|
|
#4138 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
a dziekuje w imieniu Nikoli za brawa ![]() no jakis pyszny deserek, ale w 6 (nie zapominaj o naszych lozyskach ) musimy byc dla nich mile ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzieki ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz gdzie wracac, jakby sie nie udało, a po porodzie mama napewno Tobie pomoze niezaleznie od tego gdzie bedziesz mieszkac. Macie warunki, tylko musicue oboje sprobowac stworzyc rodzine
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-10-18 o 11:28 |
|
|
|
|
#4140 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Dzisiaj już wolne Wstawiłam tylko pranie, pomyłam naczynia no i obiadek zrobi, dziś warzywa na patelnię z kurczakiem i do tego grzanki czosnkowe...mniam.Moja mała znowu zmieniła położenie, teraz jak by na ukos leży, bo kopie mnie pod prawym żebrem(obstawiam ze to raczki) i na dole po lewej stronie, ostatnio miała nóżki na samym dole to pewnie właśnie nózki są ![]() Lecę Was ponadrabiać.....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

. Kochana, idz jutro do lekarza i nie zwracaj uwagi na zadna kolejke. Jak najszybciej musisz sie pozbyc tego paskudztwa.
I dobrze, ze mialas na tyle jajec
, aby mu tak odpowiedziec! Zuch dziewczyna! 

na jakis super mega ekstra dobry deser 
on te teksty to ma, ale lekarz dobry (Pearl to nie ten do ktorego Cie posylam

nie wspomnę że tż męczył się z komodą przez kilka godz bo przymocowane przez producenta prowadnice szuflad miały wkręty z takimi głowkami że kołeczko zawadzało i płynne wysuwanie szuflady nie było możliwe i kombinował z innymi wkrętami przez kilka h starajac się coś dobrać
Dobranoc 

oby wróciła po porodzie