Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-17, 22:43   #4111
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Zosia, zgadzam sie z Monia co do Twojego tzta. To ze akurat z nim zaszlas w ciaze...no trudno,tak musialo byc. Nic sie nie dzieje bez przyczyny. Ale to, ze jest ojcem dziecka, nie znaczy, ze masz przy nim tkwic bez wzgledu na wszystko, skoro on nie dorosl jeszcze do tej roli. Jestes mloda,atrakcyjna,madra dziewczyna i nie musisz marnowac swojego zycia przy kims, kto Ciebie nie docenia i dla kogo wazniejsze jest chlanie po barach z kumplami, jaranie gandzi, czy zaopatrzenie sie w nowy sprzet snowboardowy, w momencie,kiedy ma dziecko w drodze. Nie musisz i nie powinnas rezygnowac z jego pomocy finansowej - sama sobie tego dziecka nie zrobilas, ale powinnas zrezygnowac ze zmartwien,jakich ten czlowiek Ci przysparza. Ja tez znam pelno dziewczat,ktore ulozyly sobie zycie pomimo dziciatka.

Monia, babeczka moze powinna sie doszkolic. Kochana, idz jutro do lekarza i nie zwracaj uwagi na zadna kolejke. Jak najszybciej musisz sie pozbyc tego paskudztwa.
A co do tz i humorow. No coz...nie powiem, zebym nie znala tego z autopsji I dobrze, ze mialas na tyle jajec, aby mu tak odpowiedziec! Zuch dziewczyna!
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
ech te szkolne przezycia, sama bym czasem wrocila do tych czasow te problemy zyciowe
i te proszenie o "chodzenie" i zrywanie za posrednictwem kumpla aaachhhhh
Cytat:
Napisane przez Kamciurka
kochana nikt jej nie powiedzial poki co o dolinowym pochodzeniu, ale pewnie nie chca jej robic przykrosci zreszta Mała Mi tez byla z doliny co prawda muminków, ale jak dolina to dolina co za roznica jaka
no, mala mi jeszcze miala takie male zle oczka i taka zlosnica, na pewno w jej rodzinie nie dzialo sie najlepiej...

a Nikoli za snickersy i obiad naleza sie gromkie

Cytat:
Napisane przez Kamciurka
dobrze, ze tatus Ci pokombinowal w pokoiku cos, nic nie poprawia humoru jak wicie gniazdka
no, fajnie tak poplanowac,pokombinowac.. .chociaz niesttey zdaje sobie sprawe z tego, ze moj Tato to czasem cos tak chlapnie, ja sie napale, a pozniej nic z tego nie ma
Moja Mama to juz sie ze mnie smieje, ze lykam, jak pelikan, dokladnie jak ona 30 lat temu No, ale nie omieszkam wykorzystac tutaj mojego Nietoperka i tego, ze Tato tak na niego/nia czeka , zeby dopiac swego...sasasasasa
Cytat:
Napisane przez Kamciurka
pisz prace pisz, im szybciej napiszesz tym szybciej zobacze Cie we Wro
i pojdziemy we czworke na jakis super mega ekstra dobry deser
Cytat:
Napisane przez Kamciurka
ojej, mi juz glowa puchnie od tego wszystkiego, mi wlasnie moj gin tez powiedzial, zeby lepiej profilaktycznie zalozyc, juz na poczatku ciazy mi to mowil, ze niczemu to nie szkodzi, a lepiej zapobiegac jak to on powiedzial zeby nam pani tej ciazy nie zgubila on te teksty to ma, ale lekarz dobry (Pearl to nie ten do ktorego Cie posylam )

a szkoda, bo ja lubie takich teksciarzy jakos znajduje z nimi wspolny jezyk

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
niestety wszystko co ciążowe jest takie drogie
faktycznie, koszmarnie drogie
za kazdym razem, jak kupuje cos ciazowego, to wkurzam sie, ze jestem skazana na producentow, ktorzy wykorzystuja fakt, ze kobieta w ciazy ponarzeka, pomarudzi, ale tak czy siak musi cos kupic, bo w koncu w czyms chodzic musi
zwykle wykorzystywanie sytuacji

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A to akurat byłoby wskazane, chętnie się z Wami spotkam,choćbyście nawet miały mnie pobić i przykuć do łóżka
Ty niegrzeczna sssfffinko, Ty
a Ty, a Ty !!!

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie!!
Muszę się pochwalić nowymi wieściami. Będzie CHŁOPCZYK !!!!

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 22:45   #4112
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:

Cieszę się bardzo , ale troszkę mi smutno bo miałam nadzieje, że bedzie dziewczynka bo już mam synka.

Synuś w brzusiu zdrowiutki. Wszystko ok!! 430g w 21 tg
Gratuluję

Cytat:
ja jak teraz byłam na zwol. przez ponad tydzień wysyłając maila na temat mojego zwolnienia do szefowej w odpowiedzi otrzymałam jedynie zdanie: CO SIĘ STAŁO?? Kur.wa mać a to się stało że jestem w ciąży i mogę się źle czuć a wysyłanie takiego pojedynczego pytania bez dodania czegokolowek w stylu 'szybkiego powrotu do zdrowia' tak mnie pod.kur..w że szok więc teraz ZAWSZE źle się czuję i tyle, niech spadają, siedze robię a i tak nic z tego nie ma, wokół wszyscy awansują a ja siedzę w miejscu i nic z tego nie mam bo wiecznie coś wytyka... więc pier.dzieli mnie to i chwila moment i znikam, ale też nie będę wypruwać sobie żył

może być ogólnie sporo usterek, a to okleina na rogu na włosek się trzymała więc mały rożek odpadł przy montażu nim zdążyliśmy podkleić a to tylna pilśnia pęknięta niby nie widać bo akurat półka idzie ale wkurzają mnie takie niedoróbki nie wspomnę że tż męczył się z komodą przez kilka godz bo przymocowane przez producenta prowadnice szuflad miały wkręty z takimi głowkami że kołeczko zawadzało i płynne wysuwanie szuflady nie było możliwe i kombinował z innymi wkrętami przez kilka h starajac się coś dobrać nie jest perfekcyjnie, no ale efekt końcowy nie jest taki zły

gratuluję!!!!

he he teraz to już odwalają żenadę z tzw. lokowaniem produktu, pojawiają się takie 'super' firmy jak Kr.uk (od pożyczek ) czy dziś hit - producent blach dachowych

No dlatego ja się nie chcę tłumaczyć, bo co bym nie powiedziała będzie źle a na końcu i tak pewnie dostanę kopniaka w tyłek

A te mebelki to chyba jednak bym chciała bez usterek, w końcu nowe są Ale jak mówisz, że bardzo nie widać , to ok Grunt, że się dobrze prezentują

Idę spać bo padam Dobranoc

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 22:47   #4113
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
he he teraz to już odwalają żenadę z tzw. lokowaniem produktu, pojawiają się takie 'super' firmy jak Kr.uk (od pożyczek ) czy dziś hit - producent blach dachowych
to chodzi o reklame ???
wlasnie nigdy nie wiedzialam, o co chodzi z tym lokowaniem produktu

Stary 2011-10-17, 22:48   #4114
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Ty niegrzeczna sssfffinko, Ty
a Ty, a Ty !!!

Stary 2011-10-17, 22:50   #4115
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
a mowila, ze niby libido spadlo

Stary 2011-10-18, 01:10   #4116
pearpearl
Wtajemniczenie

Skonczylam poprawiac drugi rozdzial pracy. Padam na twarz, a brzucho boli i twardy jak skala. Masakra. Ja nie wiem, jak ja sie obronie

Dobranoc, Kochane

Stary 2011-10-18, 07:52   #4117
kropeczka1984
Rozeznanie

Agawoo skoro uważasz, że i tak nie będą w stosunku do Ciebie fair, to ja też bym nie była i nie czekałabym do listopada. Nie raz czytałam na innych forach, że dziewczyny pracowały nawet do ostatniego dnia przed porodem, a potem okazało się, że nie mają do czego wracać :/
Najbardziej wkurza mnie to, że tacy "szefowie" przecież sami mają żony, siostry, znajome, które są w ciąży i im mogą współczuć złego samopoczucia, a pracownicę trakturę jak jakiegoś robota...

Angelika_26 gratuluję synusia

Cytat:
Skonczylam poprawiac drugi rozdzial pracy. Padam na twarz, a brzucho boli i twardy jak skala. Masakra. Ja nie wiem, jak ja sie obronie

Dobranoc, Kochane
Super Teraz została Ci już końcówka, więc będzie z górki A obronisz się szybciej niż myślisz, bo Cię dziecko zmobilizuje

Ja dzisiaj u Was z rana, bo Mąż wstawał wcześniej na angielski. Niedługo jadę na miasto, bo w końcu okazało się, że tej znajomej synkowie nie lubią puzzli A ja wczoraj 2h siedziałam i szukałam na allegro Za to siostra zmusiła ją do gadania (ona jest skromną dziewczyną i raczej wstydziła się powiedzieć, co by chciała w zamian za wyprawkę) i mam kupić piżamki
Pooglądam może jeszcze jakieś płaszczyki, podjadę do biedronki po chusteczki huggies i jeszcze lumpeksior muszę odwiedzić i kupić coś Maluchowi
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 08:22   #4118
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

od razu przepraszam, bo nie nadrabiałam, weekend zalatany bo siostra przyleciała na 3 dni. Wczoraj pojechali i wieczorem nie miałam już sił.

Więc nie wiem co się dzieje, ale potem nadrobię..

napiszę tylko, że byłam wczoraj u lekarza, mały rośnie jak na drożdżach. Z OM był 28t3d a z USG 30t6d i mały ważył całe 1440g
Więc albo będzie duży, albo urodzi się wcześniej. Chociaż lekarz zaznaczał, że im później tym błąd pomiaru jest większy, więc nie sugerować się tym aż tak bardzo. Chociaż sam przyznał, że niezły z niego klocek

Wyniki wszystkie mam ok, pobrał cytologię. W środku wszystko gra
Tylko mam się oszczędzać, bo ostatnio dużo chodzę i coś robię i od tego mogę być te skurcze. No i zaraz jadę do niego do szpitala po skierowanie do neurologa albo ortopedy bo stwierdził, że to drętwienie może wyglądać na zespół cieśni nadgarstka i lepiej żeby to ktoś zobaczył.

Aaa, udało mi się kupić w hurtowni kocyk, o taki http://allegro.pl/cieply-koc-bobas-k...880003217.html z tygryskiem za 15zł
Dziewczyny z okolic, w Akpolu są fajne promocje czasem, warto przeglądać gazetkę (jest na stronie też ;-)
Stary 2011-10-18, 08:29   #4119
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja wszystkie Wasze rady biorę sobie do serca,ale ciężko mi go od tak zostawić. Tymbardziej, że bardzo pomaga mojej rodzinie i wcześniej też pomagał nie chcąc niczego w zamian.

Wbrew pozorom to bardzo dobry chłopak, uczynny i w ogóle, ale wychowany w innym świecie niż ja, ma inne nawyki, inny styl bycia. Nie chce go bronić, chociaż to tak wygląda, chce Wam tylko uświadomić, że mi jest ciężko go zostawić. Przez długi czas było ok i nie chce przez ten incydent się kłócić, z resztą ja wcześniej też nie byłam wobec niego święta.

Wczoraj byłam u niego, poważnie zapytałam gdzie ja mam mieszkać, przecież dziecko się urodzi zaraz, trzeba powoli miejsce przygotowywać, jakiś kącik, a ja nawet nie wiem gdzie. Powiedział, że u niego, mówił tak jakby mu zależało, opowiadał gdzie postawimy łózeczko, gdzie komode itd., ale ja sama w głebi czuję , że sama nie wiem czego chcę na prawde. U siebie w domu czułabym się bezpiecznie ,jednak u tż-ta są lepsze warunki.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 08:55   #4120
n1kotynka
Zadomowienie

Helloł

Nooo powiem Wam, że nadrobić was to nie lada wyzwanie! a jeden dzień mnie nie było bo jeździłam i szukałam samochodu

Cytat:
najgorsze, ze nie wiem, kiedy sie uczyc... tz ciagle mnie namawia, jak tylko jestem w Wawie, zebym to ja prowadzila, ale nie wiem, kiedy bedzie lepszy/gorszy moment
teraz, kiedy niby nie wolno sie stresowac, bo dzidzia to odczuwa, czy juz jak dzidzia bedzie na swiecie - przeciez wtedy bede sie bala razy 1000, nie o mnie, tylko wlasnie o dzidziola
jak będziesz zmuszona do jazdy to pojedziesz ja tak miałam jak zaczełam pracować w wawie i musiałam się przemieszczać to nie było zmiłuj i trzeba było jeździć ale co się upociłam na początku to moje
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dzieki Nikotynko za rady sprobuje z tym mleczkiem
ono jest takie słodko - miętowe w smaku ale do przejścia no i zawsze do usług
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
no wiec jestesmy
tak jak przypuszczalam okazalo sie, ze strach ma wielkie oczy. Ogolnie jest zadowolona, szkola fajna kolezanki tez z jedna bedzie chodzila i wracala ze szkoly bo mieszka blok obok miala troche szczescia, bo chodzi do 6 B a ponoc w 6A dziewczyny zlosliwe i dwoch nauczycieli takie kosy, ale grunt, ze to nie u niej.
suuuper gratulacje dla córci
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Nikotynka jakiegoś konkretnego szukacie?
szukamy samochodu pojemnego z dużym bagażnikiem w kombii lub suv, bo pies będzie eksmitowany do bagażnika no i dobrze by było, żeby bagażnik był na tyle duży aby go podzielić i połowa była dla psa a połowa na wózek ale ciężko... rozglądamy się za używkami a marek i modeli mamy tyle na oku że szok i się nie możemy określić
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/baby-raj-2-element...844371988.html
Tu jest akurat 2-elementowa pościel, ale ten sprzedawca ma duży wybór i więcej elementowych
Ja ostatnio nie mogłam wyjechać w lewo... Jakoś cały czas ktoś jechał z prawej lub z lewej. Za mną utworzył się już sznureczek samochodów Skręciłam w prawo i pojechałam inną drogą do domu Trzeba sobie jakoś radzić
aaaa Kochana jesteś bo ten sprzedawca ma super wzory i upatrzyłam sobie ze 3 komplety i są w dobrej cenie i są białe baranki baaaardzo Ci dziękuje aaaaa poprawiłaś mi humor z rana
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ja byłam dziś u gina i mam założony pessar.
Gin był w szoku, zresztą ja też, bo w piątek szyjka miała 25mm a dziś już tylko 20!!! I zaznaczam że cały weekend bardzo się oszczędzałam i naprawdę duzo leżałam. Mam typową niewydolność szyjki. A dzidzia duża i mocno uciska.
Samo założenie trwało może z minutkę, nieprzyjemne ale niebolesne. Fenoterol mam brać już 4razy na dobę, dodatkowo dostalam antybiotyk na te baterie w pochwie :/ no i oczywiście mam leżeć.
Cudnie jest.
witaj w klubie
mi szyjka w 2 dni poszła o ponad 1 cm ;/ Duzo dostałaś Fenoterolu ;/ mój powiedział, żeby brać doraźnie bo ma dużo skutków ubocznych ;/
Cytat:

A jeszcze chcialam sie pochwalic, ze dzisiaj razem z Tata zrobilismy male przemeblowanie w moim pokoju (tzn ja stalam i mowilam,a Tato zasuwal) i Tato stwierdzil, ze Nietoperek to chyba dobry pretekst do tego, zeby odmalowac sciany i juz znalezlismy komode i szawke nocna, napisalismy do firmy meblarskiej i jak beda pasowaly do mojego lozka, to zamawiamy Do tego tz zamontuje dodatkowe polki w szafie na ubranka swoje i potomka i przwierci w szafie i w scianie dziury i pociagnie kable od tv. Troche mi sie humor poprawil, jak tak zaczelam sobie wyobrazac, co gdzie bedzie stalo.
A najlepsze jest to,ze jeszcze bede musiala przemyslec i urzadzic mieszkanko w Wawie, wiec przyjemnosc razy dwa

Tylko oczywiscie przez to postep w mojej pracy magisterskiej dzisiaj rowny jest zeru
super uwielbiam urządzać mieszkania to szukanie mebli, dekorowanie, przestawianie ich aahhhh
i do pracy pisania marsz!! swoją drogą nie napisałaś kiedy się bronisz???
Cytat:

ja mam listę na dwie strony

super, że możecie tak, nam sie jakoś nie udaje nie zaglądać w ogóle

oo to tak jak my - radzę wam zamawiać bo na nią się czeka ok. 8tyg
my skorzystaliśmy z dni otwartych w jednym ze sklepów - prowadzi tez sprzedaż internetową i dostaniemy parę gratisów. Zamawialiśmy we wrześniu i będzie jakoś na koniec listopada dopiero

ale miałam zmarnowane pół niedzieli bo się nasłuchałam od tżta jakie to badziewie i że trzeba było to czy tamto łącznie z kategorycznym żądaniem żeby inne kupić a te wystawić na all

bardzo ładne dresiki
odpoczywaj kochana
Zuzia staramy się być tylko razem w weekendy bo w środku tygodnia to się myśli o pracy i o codziennych obowiązkach a tak to w sobote jestesmy w łóżku do południa i jemy w nim śniadanie :
gdzie zamówiłaś wózek? jak możesz podeślij linka to też będę zamawiać a jaki model wybraliście? bo ja chyba chciałabym Mistral a jeszcze ma przekładaną rączkę Znajomi nam polecali ten model na 3 kołach i jeszcze teutonię fun system też miała koleżanka i tez była mega zadowolona. Tylko chcę znaleźć jakąs promocję na te wózki bo one są w reg cenie dość drogie ;/

aa i listę też muszę zrobić bo jeszcze nie mam co i gdzie chcę kupić i za ile ( miałam taką do ślubu i się super sprawdziło )

a ze skręcaniem mebli to ja już się boję, bo tz to taki średnio techniczny jest
Cytat:

Dobranoc, Kochane
odpoczywajj!!!!! obronisz się każdy się broni przecież bez nerwów
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:00   #4121
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Agawoo skoro uważasz, że i tak nie będą w stosunku do Ciebie fair, to ja też bym nie była i nie czekałabym do listopada. Nie raz czytałam na innych forach, że dziewczyny pracowały nawet do ostatniego dnia przed porodem, a potem okazało się, że nie mają do czego wracać :/
Najbardziej wkurza mnie to, że tacy "szefowie" przecież sami mają żony, siostry, znajome, które są w ciąży i im mogą współczuć złego samopoczucia, a pracownicę trakturę jak jakiegoś robota...

Angelika_26 gratuluję synusia

Super Teraz została Ci już końcówka, więc będzie z górki A obronisz się szybciej niż myślisz, bo Cię dziecko zmobilizuje

Ja dzisiaj u Was z rana, bo Mąż wstawał wcześniej na angielski. Niedługo jadę na miasto, bo w końcu okazało się, że tej znajomej synkowie nie lubią puzzli A ja wczoraj 2h siedziałam i szukałam na allegro Za to siostra zmusiła ją do gadania (ona jest skromną dziewczyną i raczej wstydziła się powiedzieć, co by chciała w zamian za wyprawkę) i mam kupić piżamki
Pooglądam może jeszcze jakieś płaszczyki, podjadę do biedronki po chusteczki huggies i jeszcze lumpeksior muszę odwiedzić i kupić coś Maluchowi
uff dobrze, że wiesz co kupić
ja kupiłam ostatnio płaszczyk na allegro, przyszedł wczoraj i się załamałam bo wyglądam w nim jak słoń nie wiem gdzie podziała się moja talia oby wróciła po porodzie
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

od razu przepraszam, bo nie nadrabiałam, weekend zalatany bo siostra przyleciała na 3 dni. Wczoraj pojechali i wieczorem nie miałam już sił.

napiszę tylko, że byłam wczoraj u lekarza, mały rośnie jak na drożdżach. Z OM był 28t3d a z USG 30t6d i mały ważył całe 1440g
Więc albo będzie duży, albo urodzi się wcześniej. Chociaż lekarz zaznaczał, że im później tym błąd pomiaru jest większy, więc nie sugerować się tym aż tak bardzo. Chociaż sam przyznał, że niezły z niego klocek

Tylko mam się oszczędzać, bo ostatnio dużo chodzę i coś robię i od tego mogę być te skurcze. No i zaraz jadę do niego do szpitala po skierowanie do neurologa albo ortopedy bo stwierdził, że to drętwienie może wyglądać na zespół cieśni nadgarstka i lepiej żeby to ktoś zobaczył.

Aaa, udało mi się kupić w hurtowni kocyk, o taki http://allegro.pl/cieply-koc-bobas-k...880003217.html z tygryskiem za 15zł
Dziewczyny z okolic, w Akpolu są fajne promocje czasem, warto przeglądać gazetkę (jest na stronie też ;-)
spory maluszek spory ale gratki za udaną wizytę nam ostatnio na szkole rodzenia mówili, że dzieci tak rosną przez witaminy, które bierzemy i położna kazała odstawic, bo potem rodzą się dzieci z wagą 4 500
Stary 2011-10-18, 09:12   #4122
likas
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
Ala konczy w tym tygodniu 4 lata i w sobotę mam gości. Chciałabym zrobić jakies fajne sałatki ale nie mam pomysłu, napewno zrobie gyrosową (bo TŻ przepada) i szukam jakichś innych ale oryginalnych.
Pomóżcie pleeeseeee
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:19   #4123
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
to chodzi o reklame ???
wlasnie nigdy nie wiedzialam, o co chodzi z tym lokowaniem produktu
product placement swoją drogą tłumaczenie jest do du.pki

Cytat:
Dzień dobry!

super, że wszystko ok z dzidziusiem ale duż chłopczyk z niego ja za nieco ponad tydzień dowiem się jaki klocuszek sie odzywa w moim brzuszku

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Zuzia staramy się być tylko razem w weekendy bo w środku tygodnia to się myśli o pracy i o codziennych obowiązkach a tak to w sobote jestesmy w łóżku do południa i jemy w nim śniadanie :
gdzie zamówiłaś wózek? jak możesz podeślij linka to też będę zamawiać a jaki model wybraliście? bo ja chyba chciałabym Mistral a jeszcze ma przekładaną rączkę Znajomi nam polecali ten model na 3 kołach i jeszcze teutonię fun system też miała koleżanka i tez była mega zadowolona. Tylko chcę znaleźć jakąs promocję na te wózki bo one są w reg cenie dość drogie ;/
tutaj:

http://www.piotruspan.com.pl/

Mają tam sporo modeli na stanie, od ręki, można pojechać pomacać, pani doradzi. Naprawde fajna obsługa.
My wybraliśmy model Cosmo.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 09:51   #4124
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
product placement swoją drogą tłumaczenie jest do du.pki

super, że wszystko ok z dzidziusiem ale duż chłopczyk z niego ja za nieco ponad tydzień dowiem się jaki klocuszek sie odzywa w moim brzuszku

tutaj:

http://www.piotruspan.com.pl/

Mają tam sporo modeli na stanie, od ręki, można pojechać pomacać, pani doradzi. Naprawde fajna obsługa.
My wybraliśmy model Cosmo.
dziieeeeekiiiii
Stary 2011-10-18, 09:56   #4125
likas
Raczkowanie

Na TVN zaczyna się rozmowa o traumatycznych porodach, zobaczymy...
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:12   #4126
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Na TVN zaczyna się rozmowa o traumatycznych porodach, zobaczymy...
nic ciekawego nie powiedzieli ostatnio wszystkie tematy po łebkach
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:26   #4127
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
a mowila, ze niby libido spadlo

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ja wszystkie Wasze rady biorę sobie do serca,ale ciężko mi go od tak zostawić. Tymbardziej, że bardzo pomaga mojej rodzinie i wcześniej też pomagał nie chcąc niczego w zamian.

Wbrew pozorom to bardzo dobry chłopak, uczynny i w ogóle, ale wychowany w innym świecie niż ja, ma inne nawyki, inny styl bycia. Nie chce go bronić, chociaż to tak wygląda, chce Wam tylko uświadomić, że mi jest ciężko go zostawić. Przez długi czas było ok i nie chce przez ten incydent się kłócić, z resztą ja wcześniej też nie byłam wobec niego święta.

Wczoraj byłam u niego, poważnie zapytałam gdzie ja mam mieszkać, przecież dziecko się urodzi zaraz, trzeba powoli miejsce przygotowywać, jakiś kącik, a ja nawet nie wiem gdzie. Powiedział, że u niego, mówił tak jakby mu zależało, opowiadał gdzie postawimy łózeczko, gdzie komode itd., ale ja sama w głebi czuję , że sama nie wiem czego chcę na prawde. U siebie w domu czułabym się bezpiecznie ,jednak u tż-ta są lepsze warunki.
Zoska, a TZ nie może jakoś tego kacika dla dziecka pomóc Ci urządzić u Ciebie? Jeśli będziesz się czuła bezpieczniej, to chyba lepiej zostać u Ciebie ... Nie wiem sama ci Ci doradzić ....
A dogadujesz się z rodzicami Tzta na tyle, żeby u nich mieszkać? Na ile komfortowo będziesz się tam czuła?

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Ala konczy w tym tygodniu 4 lata i w sobotę mam gości. Chciałabym zrobić jakies fajne sałatki ale nie mam pomysłu, napewno zrobie gyrosową (bo TŻ przepada) i szukam jakichś innych ale oryginalnych.
Pomóżcie pleeeseeee
Likas, nie mam pojęcia ...
Ja osobiście robię najczęściej trzy: gyrosa, warstwową z tuńczyka, i sałatkę z makaronu ryżowego.

Nie przywitałam się :/ Przepraszam

Witajcie dziewczynki

Stary 2011-10-18, 10:34   #4128
zoskasamoska
Wtajemniczenie

agawoo sprawa wygląda tak, że TŻ już wprawdzie mieszka sam. Ojciec mieszka ze swoją kobietą, jego mama mieszka w Niemczech, więc bylibyśmy tam we trójkę, od czasu do czasu przyjeżdza jego ojciec, ale nie mieszka już tam.

U TŻ-ta miałabym swobodę, ale jednak mama to mama i wiem, że bardzo by mi pomogła.

U siebie mieszkałabym z mamą i siostrą.
Stary 2011-10-18, 10:38   #4129
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry

Ja jeszcze u rodzicow, w ogole nie moge sie tu wyspac;/ ale bylam zobaczyc u nas w domku i juz sa sliczne podłogi, tylko ze smierdzi caly czas lakierem;/

Zoska moim zdaniem oniekad sama nie wiesz co chcesz, nie jestes konsekwentna w tym co mowisz, a Twoj tz to wykorzystuje. Uwazam ze jak sobie tak naprawde nie dacie szansy i nie sprobujecie stworzyc rodziny to sie nie dowiesz gdzie bedzie dla Was najlepiej. Rozumiem ze Tobie trudno go zostawic, ale dlaczego np nie wynajmniecie mieszkania - kawalerki np i nie zamieszkacie razem. Z tego co pamietam Twoj tż dobrze sobie radzi i nie powinno byc problemu w kwestii finansów.
edit doczytalam. W tej sytuacji ja bym na probe wyprowadzila sie do Tz, a mama jak to mama jak bedziesz potrzebowała pomocy to Ci jej udzieli niezależnie gdzie bedziesz.
Jakby sie cos działo, zawsze masz gdzie wracac
Mysle ze nawet jak zostaniesz u siebie, albo bedziecie mieszkac z Jego rodzicami to sie nie dotrzecie bo zawsze bedzie ktos trzeci. A tak moze tz zrozumie jak wyglada dorosłe zycie

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-10-18 o 10:40
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:38   #4130
czubasek20
Zakorzenienie

Czesc mamusie i brzusie

Miałam dziś piękny sen : urodziłam dziewczynkę i miała takie sliczne czarne loczki a teściowej sniło się że urodziłam chłopczyka

wczoraj wieczorem pociekło mi coś z piersi, coś takiego przezroczystego, słodkiego i tłustego. Co to może być ?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:40   #4131
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Haniula my mamy dla siebie całe mieszkanie (tż ojciec zajmuje dół domu, ale go i tak nigdy nie ma, a dla nas jest góra) Tż je cały czas remontuje od kąd się dowiedział,że jestem w ciązy, wszystko jest, umeblowane też, ale czy ja mam się w to pakować? Mieszkanie nie jest żadnym problemem, nie musimy za nie płacić i w ogóle..

Już też tak myślałam, zobaczę jego zachowanie po porodzie i wtedy z nim ewentualnie zamieszkam.
Stary 2011-10-18, 10:43   #4132
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:

Cieszę się bardzo , ale troszkę mi smutno bo miałam nadzieje, że bedzie dziewczynka bo już mam synka.

Synuś w brzusiu zdrowiutki. Wszystko ok!! 430g w 21 tg
Gratuluję Synusia ja znowu na odwrót, czułam, że będzie dziewczynka i jest, a bardzo chciałam chłopca. Dopiero jutro idę na połówkowe, myślę, że mój lekarz potwierdzi płeć, bo znam ją od soboty, od innego lekarza, który badał mnie w szpitalu. Niestety moje maleństwo w ogóle się nie rusza, ale ponoć wszystko jest dobrze. Jest mała, 330g i tak ułożona, że powiedzieli, że możliwe że nie czuć ruchów. Chociaż wcześniej czułam

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:48   #4133
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Gratuluję Synusia ja znowu na odwrót, czułam, że będzie dziewczynka i jest, a bardzo chciałam chłopca. Dopiero jutro idę na połówkowe, myślę, że mój lekarz potwierdzi płeć, bo znam ją od soboty, od innego lekarza, który badał mnie w szpitalu. Niestety moje maleństwo w ogóle się nie rusza, ale ponoć wszystko jest dobrze. Jest mała, 330g i tak ułożona, że powiedzieli, że możliwe że nie czuć ruchów. Chociaż wcześniej czułam

Nie jest taka malutka, moja znajoma ma termin na ten sam dzień co ja, mają mieć synka który w 20 tygodniu ważył 370g kiedy moja Hania tylko 270.

Imię już wybrane?

Mamusie z Łodzi i okolic. Do jakich lekarzy chodzicie, bo ja zmieniłam własnie swoją skierniewicką ginekolog na Łodzką i zastanawiam się czy któraś z Was do niej nie chodzi

Cytat:

Już też tak myślałam, zobaczę jego zachowanie po porodzie i wtedy z nim ewentualnie zamieszkam.

a mi się wydaje że powinnas się przeprowadzić do niego już teraz. Będzie musiał się Tobą opiekować i byś miała go trochę pod kontrolą. Już przed porodem byś powprowadzała jakies zasady które mają obowiązywać w waszym wspólnym życiu, bo człowiek nie przestawi sie z dnia na dzień a po porodzie możesz być wykończona i dziecko będzie pochłaniało całą Twoją uwagę. Więc dopoki dzidziolek grzecznie się przygotowuje w brzuchu, Ty pomóz swojemy Tz dorosnąć do roli ojca. No a po porodzie niech jak najwięcej zajmuje sie dzidziolkiem wtedy nie będzie miał już sił na piwo.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-10-18 o 10:56
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:53   #4134
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Nie jest taka malutka, moja znajoma ma termin na ten sam dzień co ja, mają mieć synka który w 20 tygodniu ważył 370g kiedy moja Hania tylko 270.

Imię już wybrane?
Tak, pisałam już, ale chyba przeoczyłaś. Też ma być Hania Najbardziej mnie niepokoi ten brak ruchów od czwartku i właśnie dlatego pojechałam do szpitala. Ale skoro powiedzieli, że jest dobrze, to muszę się tego trzymać

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 11:00   #4135
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
gratulacje!!!!

Cytat:
obronisz się, zobaczysz, dzidziol da Ci tę siłę i będzie git
a masz juz jakis wyznaczony termin obrony?

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Pomóżcie pleeeseeee
u mnie ostatnio furrore zrobila sałatka z tortelini:

opakowanie tortellini (ja robilam z farszem mięsnym pikantnym)
zielony ogórek pokrojony w kostkę , z wydrążonymy miąższem
puszka kukurydzy odsączona z zalewy
2 pęczki szczypiorku posiekane
25dkg szynki konserwowej pociętej dowolnie
25dkg startego Żółtego sera
1 łyża majonezu ,
1 łyżka jogurtu , sól , pieprz do smaku

wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku , odstawić do "przegryzienia" min 2h

no i od lat na każdą imprezę musi byc u nas tzw. BOMBA JAJECZNA czyli -jajka 10szt,
-1 pęczek szczypiorku,
-1 pęczek rzodkiewki,
-majonez, pieprz, sól

skladniki drobno pokroić, wymieszać i doprawić

Cytat:
Czesc mamusie i brzusie

Miałam dziś piękny sen : urodziłam dziewczynkę i miała takie sliczne czarne loczki a teściowej sniło się że urodziłam chłopczyka

wczoraj wieczorem pociekło mi coś z piersi, coś takiego przezroczystego, słodkiego i tłustego. Co to może być ?
piękny sen a wyciek z piersi w ciązy to normalka, to siara, piersi poprostu przygotowują się do karmienia
http://ciazaporod.pl/ciaza_ciaza_dol...ykul,4493.html
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 11:07   #4136
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Ja marzyłam o córci, ale widocznie nie jest mi to pisane. Zobaczymy czy za 4tyg sie potwierdzi płeć, chociaż nie chce sobie robić nadziei. Jestem skazana na męskie towarzystwo. Termin mi się przesunął na 21 lutego. Z drugiej strony to fajnie ze chłopiec bo dużo zaoszczedze. Zabawki są , ubranek też się nie pozbyłam Wszystko leży w piwnicy. Właśnie musze je przynieść i zobaczyć co wszystko z nimi dobrze. hmm Ciesze sie ze chlopczyk ale jednak troszkę mi smutno. Musze sie oswoić z tą myślą.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 11:10   #4137
anankee
Rozeznanie

nikotynka, ja w pierwszej ciąży też brałam fenoterol w dawce 4x1, tylko że wtedy problemy z szyjką zaczęły się od 33 tc, a teraz już od 25......
i wtedy leżałam cały czas w szpitalu, nie miałam krążka, a dzięki tym 3 tygodniom w szpitalu i potem 2 w domu i lekom dotrwałam do 38 tygodnia (3 dni po odstawieniu leków mi wody chlupnęły

a twoja szyjka jaką miała długość jak ci krążek założyli? bierzesz też jakieś globulki dopochwowe (ja mam gyno femidazol)? I jak ci lekarz powiedział, jaki tryb zycia masz teraz prowadzić? Możesz trochę chodzić (tyle co po domu, czy jakieś spacery), czy w ogóle?
Miałaś już kontrolną wizytę? Bo ja mam tydzień po założeniu krążka się zgłosić w poniedziałek. I pilnuj żeby ci lekarz często robił wymazy z pochwy na bakterie, bo podczas porodu sn mogą być groźne dla dziecka

Emi!

Edytowane przez anankee
Czas edycji: 2011-10-18 o 11:11
anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 11:15   #4138
kamciurka
Zakorzenienie

dzien dobry
Cytat:

i te proszenie o "chodzenie" i zrywanie za posrednictwem kumpla aaachhhhh

no, mala mi jeszcze miala takie male zle oczka i taka zlosnica, na pewno w jej rodzinie nie dzialo sie najlepiej...

a Nikoli za snickersy i obiad naleza sie gromkie

[COLOR=Silver] i pojdziemy we czworke na jakis super mega ekstra dobry deser

a dziekuje w imieniu Nikoli za brawa
no jakis pyszny deserek, ale w 6 (nie zapominaj o naszych lozyskach ) musimy byc dla nich mile
Cytat:

Dobranoc, Kochane
no gratulacje
Cytat:

ale klocuszek faktycznie, dobrze, ze wszystko ok
Cytat:

Zoska ja bym sprobowala, potem bedziesz zalowac, a w razie czego bedziesz miala dodatkowy argument by odejsc na zawsze, oczywiscie jak sie nie sprawdzi, a moze chlopak jak bedzie mial cie na codzien to cos zrozumie, no sama nie wiem
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

suuuper gratulacje dla córci
dzieki
Cytat:

a mi się wydaje że powinnas się przeprowadzić do niego już teraz. Będzie musiał się Tobą opiekować i byś miała go trochę pod kontrolą. Już przed porodem byś powprowadzała jakies zasady które mają obowiązywać w waszym wspólnym życiu, bo człowiek nie przestawi sie z dnia na dzień a po porodzie możesz być wykończona i dziecko będzie pochłaniało całą Twoją uwagę. Więc dopoki dzidziolek grzecznie się przygotowuje w brzuchu, Ty pomóz swojemy Tz dorosnąć do roli ojca. No a po porodzie niech jak najwięcej zajmuje sie dzidziolkiem wtedy nie będzie miał już sił na piwo.

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 11:27   #4139
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

no wlasnie o to mi chodzilo. Nie liczylabym na to ze po porodzie on sie nagle zmieni, ale skoro Tobie Zosiu na nim zależy to zrob wszystko co mozliwe aby Wam sie udalo.On musi sie prygotowac do roli glowy rodziny-ojca, ale zyjac tak jak w obecnej chwili to napewno mu sie nie uda
Masz gdzie wracac, jakby sie nie udało, a po porodzie mama napewno Tobie pomoze niezaleznie od tego gdzie bedziesz mieszkac.
Macie warunki, tylko musicue oboje sprobowac stworzyc rodzine

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-10-18 o 11:28
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 11:30   #4140
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki

Dzisiaj już wolne Nie mam dzisiaj żadnych konkretnych planów to pewnie trochę poleniuchuję Wstawiłam tylko pranie, pomyłam naczynia no i obiadek zrobi, dziś warzywa na patelnię z kurczakiem i do tego grzanki czosnkowe...mniam.

Moja mała znowu zmieniła położenie, teraz jak by na ukos leży, bo kopie mnie pod prawym żebrem(obstawiam ze to raczki) i na dole po lewej stronie, ostatnio miała nóżki na samym dole to pewnie właśnie nózki są

Lecę Was ponadrabiać.....
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości