Koko-loki układamy i o ślubach wciąż gadamy-PM 2012 cz.XII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-18, 11:49   #4201
Magdzia0108
Zadomowienie

Dot.: Koko-loki układamy i o ślubach wciąż gadamy-PM 2012 cz.XII

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
A nie możesz zmienić promotora?

Dobra, ja tu z ślubnym tematem -a dokładnie to z makijażem ślubnym. Pani przesłała mi kilka zdjęć wykonanych makijaży i się na nią zdecyduję.
Na chwilę umieszczę jej prace i potem je usunę. Oglądajcie, oceniajcie i wyrażajcie sowje opinie
A i okazało się, ze na jednym ze zdjęć jest moja sąsiadka.
Trochę dziwnie wyszła ta ostatnia pm, chyba źle dopasowany makijaż.

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 11:51   #4202
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patiss89 Pokaż wiadomość
Ja chciałabym mieć makijaż w tym stylu....
ładny makijaż, ale mi na 100% nie będzie pasował. Mam szaroniebieski kolor oczu i bardzo jasną karnację, więc u mnie to odpada.
Kosmetyczka napisała, że w najbliższym czasie na stronie pokaże więcej swoich prac. Zobaczę co i jak i będę do niej dzwonić i rezerwować termin
Stary 2011-10-18, 11:52   #4203
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

witam zza biurka

tak, w całości

Odebrałam wyniki badań i uwaga....jestem gotowa na dzidziusia, wszystko w normie, przeciwciała odpowiednie są, zakażeń nie ma i nie było No to teraz zostaje najprzyjemniejsza część roboty - starania o fasolkę

Tym optymistycznym akcentem wracam do pracy, miłego dnia

gratulacje Kochana, życzę powodzenia w staraniach i jako służba zdrowia przypominam o kwasie foliowym dla Ciebie i TŻ i odpowiedniej diecie

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 11:53   #4204
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Trochę dziwnie wyszła ta ostatnia pm, chyba źle dopasowany makijaż.
zgadzam się z Tobą - ostatnia PMka wygląda jakby nie miała makijażu albo makijaż został zrobiony wiele godzin wcześniej niż zostało zrobione zdjęcie.
Stary 2011-10-18, 12:00   #4205
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fraise Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Ciekawe, czy ktoś mnie jeszcze pamięta...

U nas wielkie zmiany... Zostałam słomianą wdową, mój TŻ wyjechał zagranicę, gdzie dostał propozycję pracy. Nie wiem, czy nasz ślub w 2012 wyjdzie. Niczego nie planujemy. Jeśli wyjdzie to pewnie wszystko będzie przygotowywane w miesiąc albo dwa .
A ja oddałam się pracy i nie mam czasu na forumowanie . Postaram się troszkę poczytać, co u kogo się zmieniło/wydarzyło .

Do zobaczenia!
Pamiętamy pamiętamy czasem sobie myśle gdzie się podziałaś mam nadzieję że wyjdzie wam ślub w 2012
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 12:08   #4206
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Może tym razem ta propozycja na pierwszy taniec będzie przeze mnie trafiona, co myślicie?? ----> http://karolinkaaa1495.wrzuta.pl/aud...elny___ja_i_ty
O, zacytowało mi się jeszcze raz to samo zamiast Twoje późniejsze pytanie. No więc to nie jest oryginał, wszystko, co śpiewa Hania Stach jest ściągane z zagranicznych filmów i przerabiane Głównie z HSM, tutaj masz oryginalne wykonanie tej piosenki: http://www.youtube.com/watch?v=RZ9fY...eature=related

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Chatko TY we mnie zwątpilas?? mam czas do kwietnia zeby Go przekonac (bo kamerzysta to ojciec naszego fotografa), choc On powiedzial, ze zgadza sie na wszystko tylko nie na kamere bo sie bedzie stresowal. I zaden argument nie dociera, dlatego tamten post byl taki smutasny, bo mi normalnie czasami rece opadają
Tak, ja MEA CULPA! Kajam się Ale więcej się to już nie powtórzy! Powiedz Mu, że w takim razie jak nie będzie kamery, to Ty się będziesz stresowała, że nic nie zapamiętasz z wesela i będziesz miała całe zepsute, bo potem nic nie będziesz mogła na płycie obejrzeć

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Dziękuję za rady i wezmę je sobie do serca Moja promotor jest starą, wiekową, pomyloną torbą, która była już moją recenzentką i zadała mi pytanie z kosmosu, do tego stwierdziła: "jestem zażenowana ilością błędów graficznych w Pani pracy" bo sobie pomyliła moją i koleżanki pracę i jak ja mam u Niej pisać magisterkę W czwartek idę do Niej na pierwsze spotkanie i modlę się, żeby zaakceptowała temat...
Wczoraj (poniedziałek) byłam u ginekologa, ale tylko po receptę, bo mam @ i że było bardzo mało ludzi to postanowiłam Go tak wstępnie zapytać, co i jak z tabsami i fasolką. No i tak, jak Chatka radziła, muszę odstawić tabsy w maju, żeby po ślubie móc już się starać, ale przez te dwa miesiące bardzo uważać, bo stres i marzenie o ciąży do ślubu dają często zupełnie inne efekty - gin się przejął i mówił spośród swoich przypadków o ciążach zakończonych poronieniem właśnie z powodu stresu przedślubnego... Na następnej wizycie powie mi szczegóły przygotowań do ciąży i o ważnych rzeczach z tym związanych i już się tej wizyty nie mogę doczekać Jest tylko jeden, istotny problem - jeśli nie dostanę umowy na stałe (ciągle umowa-zlecenie) to na dziecko będziemy musieli zaczekać A swojej pracy z każdym dniem nienawidzę coraz bardziej (nie będę już zaśmiecać wątku i się rozpisywać)..
W takim razie 3mam kciuki, żeby z promotorką dało się dogadać, no i żeby sprawa z pracą nie stała na przeszkodzie w tworzeniu fasolki

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na chwilkę się przywitać i zaraz lecę na dworzec złapać pociąg do Wrocławia

Trzymajcie żebym dużo zdjęć przywiozła
3mamy, 3mamy i to wcale nie jest takie bezinteresowne

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
ale miałam sen.... Dzień ślubu, a suknia niepoprawiona, nie mam butów, nie mam welonu, nie mam podwiązki. TŻ nie przywiózł mi bukietu, spóźniliśmy się na własny ślub. Tragedia
A chociaż doszło do ślubu? czy rzekłaś dumnie: bukietu nie ma, ślubu nie będzie?

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Ze ślubnych spraw jeszcze, to w sobotę ćwiczyliśmy z TŻ nasz taniec. Byliśmy obydwoje zniechęceni po ostatnich próbach, ale powiem Wam, że poszło nam tym razem fajnie i takim sposobem mamy juz układ na 2 minuty piosenki i około 2 min nam zostały. Jak już będzie całość, to potem będziemy to szlifować i takim sposobem później będziemy czuć sie coraz pewniej w tym naszym pierwszym tańcu, co mam nadzieje spowoduje, że nie będziemy sie tak stresować

Ostatnio tez oglądaliśmy obrączki na internecie np z apartu i dosyc tanie nam się wydały, bo te co nam sie podobały to kosztowały od 2 tys do 2,7 tys. Powiedzcie mi, czy ja dobrze rozumuję, że jest to cena za parę czy za jedna obrączkę?
Świetnie, że Wam się już coraz lepiej udaje - na ślubie będziecie już pewnie mieli do perfekcji doprowadzony Też już bym chciała zacząć ćwiczyć, ale wszystko jeszcze trochę musi poczekać...

A co do obrączek, to chyba za parę.

Cytat:
Napisane przez Malenka321 Pokaż wiadomość
p[oradźcie!!!!!!!1
http://www.proart-studio.com.pl/fotografia-slubna.php

co o tym sądzicie??
Szczerze, to mi się średnio podobają te zdjęcia. Ale jeśli Tobie się podobają, to cena jest przyzwoita.

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Tak, na szczęście trochę się już nazbierało załatwionych spraw, chociaż do końca roku coraz bliżej. A potem to dopiero się zacznie ;-) Pozytywne szaleństwo.
W kwestii domku i naszej przeprowadzki, to mamy szczerą nadzieję, że nastąpi w ostatnim tygodniu października. Za tydzień będzie montowany piec grzewczy i grzejniki, max. 2 dni roboty, na koniec tego tygodnia ma być skończona ta nasza nieszczęsna kuchnia, której od lipca nie potrafią skończyć, a potem jeszcze tylko kwestia 2 dni na założenie internetu i się przeprowadzamy. Powiem Ci, że strasznie denerwuje takie czekanie.
I sprawdza się u nas dokładnie to, co pisałaś niedawno Nenie - przy dłuższym stażu związku oddzielnie mieszkanie rodzi już pewne frustracje i niesamowicie irytuje.
Co do promotora Twojego TŻ, to w głowie mi się nie mieści takie podejście. Aczkolwiek wiem, że się tacy zdarzają... Moja siostra do tej pory męczy się w Wawie z obroną licencjatu, bo też jej się trafił podobnego pokroju promotorzyna,,, Ręce opadają. Z takim to trzeba chyba ostro, jak mówi, żeby coś poprawić, to niech TŻ mu powie, że poprawił już wszystko co mógł, uważa pracę zakończoną ze swojej strony i czeka na wyznaczenie terminu obrony. A swoją drogą niezły ch.u.j. z tego promotora, jak nawet nie zajrzał do pracy i nie dał konkretnych wskazówek odnośnie tego, co ma poprawić. Dla mnie takie zachowanie promotora jest niedopuszczalne, na moich studiach nie spotkałam się z czymś takim.
Trzymam mocno kciuki za pozytywne zakończenie tej sprawy, obyście jak najszybciej mogli cieszyć się przygotowaniami bez psychicznych balastów z uczelni!
Co do zamawiania ciast i tortu to nie wiem dokładnie kiedy trzeba to załatwiać, ale w moim kalendarzu przygotowań mam to wpisane na kwiecień. Po Nowym Roku zadzwonię jeszcze do cukierni i się dokładnie dowiem o terminy,
E, no to jest szansa, że do końca października się wprowadzicie Już niedługo, coraz bliżej i będziecie mieli siebie na co dzień
Mi też się w głowie nie mieści takie podejście promotora i też się u siebie z tym nigdy nie spotkałam. Ale to jest właśnie efekt studiów zaocznych na Wacie. podobno wykładowcy dostali zaoczne studia bez wlasnej zgody, przymuszono ich niejako i teraz się na zaocznych studentach mszczą i ich olewają na całej linii. TŻ mówił, że były takie momenty na Jego studiach, gdzie ludzie potrafili wyjść w środku zajęć i już nie wrócić. Do tej pory z Jego roku chyba jedna osoba się obroniła (taka, która miała tylko studia zaoczne, nie pracowała w tygodniu), a chyba tylko 3 osoby mają absolutorium. Więc widać jak na dłoni, jak to wygląda.

Cytat:

U nas wielkie zmiany... Zostałam słomianą wdową, mój TŻ wyjechał zagranicę, gdzie dostał propozycję pracy. Nie wiem, czy nasz ślub w 2012 wyjdzie. Niczego nie planujemy. Jeśli wyjdzie to pewnie wszystko będzie przygotowywane w miesiąc albo dwa .
A ja oddałam się pracy i nie mam czasu na forumowanie . Postaram się troszkę poczytać, co u kogo się zmieniło/wydarzyło .
No co Ty, naprawdę?? A jaką pracę dostał i gdzie? Ożesz kurczaki, ale się porobiło... Mam nadzieję, że jednak będziesz PMką 2012, tak mówi transparent na zdjęciu i tak ma być Eh, a chociaż dobrze płacą Mu w tej robocie? I może czasem przyjeżdżać czy to gdzieś bardzo daleko?

nena, to fantastycznie Teraz fasoleczka może rozkwitać, kiedy tylko Jej pozwolisz

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-10-18 o 12:09
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 12:11   #4207
melod_y
Zakorzenienie

W sumie to czekałam aż atmosfera na wątku będzie w miarę czysta więc jestem

Co do spraw ślubnych

(nie chce zapeszac ) Bedziemy z TŻ szukać w Krakowie mieszkania.
I mam takie pytanie do dziewczyn które mają, wynajmują, spłacają mieszkanie jak to z tym jest. Bo nie mam zielonego pojęcia.
Czy lepiej wynajmować? Czy może lepszą opcją jest kredyt i po kilku latach sprzedaż tego mieszkania? Zaznaczam że nie chcemy mieszkać tam więcej niż 5 lat.
No i jak jest z ceną. CZy media-prąd, gaz, woda to są rachunki osobne czy może wchodzą pod jakis ogólny dodatkowy czynsz? sory za zagmatwania ale nie znam się na tym, ja dziewczyna ze wsi

Pozdrawiam!

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 12:17   #4208
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

Co do spraw ślubnych

I mam takie pytanie do dziewczyn które mają, wynajmują, spłacają mieszkanie jak to z tym jest. Bo nie mam zielonego pojęcia.
Czy lepiej wynajmować? Czy może lepszą opcją jest kredyt i po kilku latach sprzedaż tego mieszkania? Zaznaczam że nie chcemy mieszkać tam więcej niż 5 lat.
No i jak jest z ceną. CZy media-prąd, gaz, woda to są rachunki osobne czy może wchodzą pod jakis ogólny dodatkowy czynsz? sory za zagmatwania ale nie znam się na tym, ja dziewczyna ze wsi

Pozdrawiam!
Przede wszystkim trzeba porównać ceny wynajmu w mieście do tego ile byście musieli włożyć w kupno mieszkania i mieszkanie tam 5lat.

Co do rachunków to u moich rodziców w czynsz wchodzi woda ogrzewanie. A gaz prąd jest oddzielnie płacony co 3msc.

A np u TŻ gaz jest w czynszu bo w u niego w bloku nie ma liczników

Stary 2011-10-18, 12:22   #4209
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Pod kancelarią byłam, nic nie załatwiłam.... Tyle bab tam stało w moherowych beretach, ze mi sie odechciało, a poza nie miałam czasu na czekanie, bo siostrzenicą się zajmowałam do południa. Ale co się odwlecze... jutro mam drugie podejście

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Gosza kiedy znowu sie wybeirasz na salony?
Jutro idę do dermy na zabieg, więc myślę, że jak mi się wszystko ładnie zagoi to znowu w przyszłym tygodniu pójdę, albo i w sobotę

Cytat:
Napisane przez Malenka321 Pokaż wiadomość
[/COLOR]p[oradźcie!!!!!!!1
http://www.proart-studio.com.pl/fotografia-slubna.php

co o tym sądzicie??
Dla mnie ok. Ja mam takie zboczenie, że zawsze na początek sprawdzam zdjęcia nie z pleneru, a z wesela. I jeśli podobają mi się foty z wesela to oglądam dalej. No i obejrzałam resztę.

Cytat:
Odebrałam wyniki badań i uwaga....jestem gotowa na dzidziusia, wszystko w normie, przeciwciała odpowiednie są, zakażeń nie ma i nie było No to teraz zostaje najprzyjemniejsza część roboty - starania o fasolkę

Tym optymistycznym akcentem wracam do pracy, miłego dnia
No to bardzo ładnie
Ale tam się nie przemęczajcie za bardzo teraz, zostawcie sobie na coś po ślubie

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 12:23   #4210
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

A chociaż doszło do ślubu? czy rzekłaś dumnie: bukietu nie ma, ślubu nie będzie?
chyba doszło, bo jakiś lokal weselny mi się śnił

ale jaklepsze było, jak szliśmy z TŻ do kościoła i po drodze był jakiś sklep z dodatkami ślubnymi. I była podwiązka za ponad 20 zł a wyglądała strasznie i był welon- taki z weluru
Stary 2011-10-18, 12:30   #4211
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do spraw ślubnych

Pozdrawiam!
Wszystko zależy od tego jak duże mieszkanie chcecie wynajmować i w jakiej okolicy Ceny wahają się od 300-600 zł/ za pokój (oznacza, ze się ma współlokatorów) od 1000 zł do nieskończoności jesli chodzi o wynajem mieszkania. najczęściej są to ceny około 1500 zł za mieszkanie 2 pokojowe. Ja się spotkałam z tym, że cena podana w ogłoszeniu stanowi tylko cene wynajmu i wszystkie opłaty za mieszkanie trzeba do tego doliczyć (czynsz, wodę, gaz prąd itp.) Czasem się zdarza, że w cenie podanej w ogłoszeniu wliczony jest czynsz i trzeba doliczyć opłaty za wodę, gaz, prąd itp.
Ogólnie rzecz biorąc wynajem mieszkania wychodzi mniej więcej tyle samo co spłacanie kredytu.
Jednak na Waszym miejscu nie pchałabym się w kredyt, tym bardziej, ze nie chcecie się zadomowić w Krk na stałe, lecz tylko na kilka lat. Później ze sprzedażą mieszkania z kredytem możecie mieć problem. Z tego co wiem, to nie ma zbyt wielu chętnych na spłacanie po kiś kredytu.
Stary 2011-10-18, 12:30   #4212
kilianna
Zakorzenienie

Nena, gratuluję! Ja też bym chciała zacząć się starać jeszcze przed ślubem, tzn nie tyle co bym chciala, ale muszę, bo mam bardzo poważne problemy zdrowotne i nie wiadomo, czy w ogóle będę mogła mieć dzieci możliwe, że czeka nas in vitro, lekarze straszą, że mamy jak najprędzej się starać o dzidzię, bo może za rok, dwa nie będe już w stanie.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 12:36   #4213
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Dziewczyny czy orientujecie się może gdzie w Warszawie można zrobić obrączki z własnego złota? Mama i teściowa nas obdarowały i wydaje mi się, że w zupełności wystarczy to co mamy na zrobienie nowych

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2011-10-18, 12:37   #4214
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
W takim razie 3mam kciuki, żeby z promotorką dało się dogadać, no i żeby sprawa z pracą nie stała na przeszkodzie w tworzeniu fasolki
Dziękuję Zaczynam się o to modlić... A jeśli dostanę umowę na stałe i oznajmię szefowi, że jestem w ciąży to on mnie zamorduje

Cytat:
Aż dziwne, że nie możesz zmienić promotora. Trzymam kciuki, aby wszystko bez większych problemów przeszło.
Dziękuję Nie mam na kogo zmienić, bo mam pracę z literatury, a dwaj pozostali promotorzy są z języka...

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Nena, gratuluję! Ja też bym chciała zacząć się starać jeszcze przed ślubem, tzn nie tyle co bym chciala, ale muszę, bo mam bardzo poważne problemy zdrowotne i nie wiadomo, czy w ogóle będę mogła mieć dzieci możliwe, że czeka nas in vitro, lekarze straszą, że mamy jak najprędzej się starać o dzidzię, bo może za rok, dwa nie będe już w stanie.
To w takim razie bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki, aby się udało...
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 12:39   #4215
MARGIDA
Wtajemniczenie

coś specjalnego dla Kindziulindzi

http://demotywatory.pl/3504840/Ale-masz-orzeszk
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 12:41   #4216
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
To gratuluję to teraz rzeczywiście tylko ta przyjemna część została

Cytat:

Do zobaczenia!
Witaj no ja niestety Ci nie pamiętam ale za to młao Cie poznać trzymamy żeby jednak doszło do ślubu w 2012

Cytat:
Śliczny ten makijaż... pozwolisz że zapiszę

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
O tym mówiłam tylko ciekawe jak to w rzeczywistości wyjdzie
No trzeba próbować
Ja dzis zaopatrzylam się w fioletowy karton kalkę techniczną, wstążeczkę, klej i bedę starał sie zrobic krzesełka... zobaczymy jak mi wyjdzie jak bedę miała to sie pochwalę

Cytat:
Trzemamy żeby wszystko sie udało i nie było żadnych problemów z poczęciem dzidziusia

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 12:42   #4217
(kicia)
Zakorzenienie

Dobra laseczki lecę się przygotować i jadę po TŻ do pracy a potem do jego chrzestnej jedziemy. Miłego popołudnia

Stary 2011-10-18, 12:42   #4218
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy orientujecie się może gdzie w Warszawie można zrobić obrączki z własnego złota? Mama i teściowa nas obdarowały i wydaje mi się, że w zupełności wystarczy to co mamy na zrobienie nowych
Seagirl wspominała kiedyś o jubilerze w Wawie chyba ze 2 watki temu. może napisz do niej PW.

Cytat:
trzymam kciuki, żeby fasolka zakiełkowała
Stary 2011-10-18, 12:44   #4219
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Przede wszystkim trzeba porównać ceny wynajmu w mieście do tego ile byście musieli włożyć w kupno mieszkania i mieszkanie tam 5lat.

Co do rachunków to u moich rodziców w czynsz wchodzi woda ogrzewanie. A gaz prąd jest oddzielnie płacony co 3msc.

A np u TŻ gaz jest w czynszu bo w u niego w bloku nie ma liczników
no wlasnie kalkulujemy i liczac średnią 2 tysiace za mieszkanie po 5 latach wychodzi 125 tysiecy. wiec nie wiem czy znajdziemy tak tanie mieszkanie w krakowie na wlasność :P niby są ale 1 pokoj

Cytat:
Wszystko zależy od tego jak duże mieszkanie chcecie wynajmować i w jakiej okolicy Ceny wahają się od 300-600 zł/ za pokój (oznacza, ze się ma współlokatorów) od 1000 zł do nieskończoności jesli chodzi o wynajem mieszkania. najczęściej są to ceny około 1500 zł za mieszkanie 2 pokojowe. Ja się spotkałam z tym, że cena podana w ogłoszeniu stanowi tylko cene wynajmu i wszystkie opłaty za mieszkanie trzeba do tego doliczyć (czynsz, wodę, gaz prąd itp.) Czasem się zdarza, że w cenie podanej w ogłoszeniu wliczony jest czynsz i trzeba doliczyć opłaty za wodę, gaz, prąd itp.
Ogólnie rzecz biorąc wynajem mieszkania wychodzi mniej więcej tyle samo co spłacanie kredytu.
Jednak na Waszym miejscu nie pchałabym się w kredyt, tym bardziej, ze nie chcecie się zadomowić w Krk na stałe, lecz tylko na kilka lat. Później ze sprzedażą mieszkania z kredytem możecie mieć problem. Z tego co wiem, to nie ma zbyt wielu chętnych na spłacanie po kiś kredytu.
no wlasnie boje sie o ten kredyt. tym bardziej że jeśli pozniej bedziemy chciec się budować- to na pewno będziemy chcieć kolejny kredyt. i za dużo by było już tego niestety... :/
a 25 tysiecy na rok w kieszeni mieszkając u siebie w domu na oddzielnym pietrze to tez nie mało..

Stary 2011-10-18, 12:44   #4220
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Zaczynam się o to modlić... A jeśli dostanę umowę na stałe i oznajmię szefowi, że jestem w ciąży to on mnie zamorduje

Dziękuję Nie mam na kogo zmienić, bo mam pracę z literatury, a dwaj pozostali promotorzy są z języka...

Zamordować to Cię nie zamorduje, ale na pewno szczęśliwy to on nie będzie. U mnie jest trochę inaczej. Pomimo, że mam umowę o pracę, to po macierzyńskim mogę nie mieć po prostu gdzie wracać tj. nie będzie dla mnie zleceń. Dlatego też zaraz po ślubie idę na podyplomówkę i podszkolę się z języków (chciałabym wrócić do niemieckiego, ale coś mi się wydaje, że będzie trudno...)

Z tematyki ślubnej. Szukałam w necie jakiś płaszczyków/ zakietów do kościoła. Niestety nic mi się nie podoba i poza tym jest tego tak mało jak kot napłakał....
Stary 2011-10-18, 12:44   #4221
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
z eby sie udalo!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 12:48   #4222
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo serdecznie gratuluję I chyba też się przejdę na takie badania
przejdż, przejdź zwłaszcza, jeśli chcecie rozpocząć starania o maluszka, jakoś niedługo po ślubie

Cytat:
śliczny, planujesz fiolet jako kolor przewodni?

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
Nena 1984
Gratulacje!!! Ja dopiero ide do lekarza w przyszłym tygodniu ale u mnie tak różowo nie będzie (odstawione w maju tabsy zasiały spustoszenie w moim organiźmie...). Marzy mi się taki wynik jak Tobie ale jako że bobaska nie planuję przez najbliższe 4 lata - mam jeszcze sporo czasu żeby sie podratować!
spokojnie, organizm się jeszcze wyreguluje. Ja 8 lat brałam tabsy i wszystko wróciło do normy

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
gratulacje Kochana, życzę powodzenia w staraniach i jako służba zdrowia przypominam o kwasie foliowym dla Ciebie i TŻ i odpowiedniej diecie
kwas foliowy dla Tżta też?? przepraszam, ale nie jestem zbyt wyedukowana w temacie

Cytat:

Pozdrawiam!
wiesz co na temat krakowa to co nieco wiem, bo Tż ma tam mieszkanie kupione jeszcze w czasach studenckich i powiem tak - najem tam jest strasznie drogi (np. w porównaniu do innych części Polski). Tz wynajmuje studentom całe mieszkanie (a ma ono tylko 2 pokoje - niecałe 45 metrów) za 1.600 zł miesięcznie plus opłaty. Czyli od osoby wychodzi 400 zł sam czynsz. Opłaty są duże, bo to stare budownictwo - kamienica i dużo płaci się za ogrzewanie. Jeśli chcielibyście wynajmować, nie zależy wam na lokalizacji w centrum, to wybierzcie mieszkania z dużej płyty - są tańsze niż kamienice i najem mieszkań z nowego budownictwa

Cytat:
oj biedna, trzymam kciuki, żeby starania były owocne

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 12:50   #4223
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie kalkulujemy i liczac średnią 2 tysiace za mieszkanie po 5 latach wychodzi 125 tysiecy. wiec nie wiem czy znajdziemy tak tanie mieszkanie w krakowie na wlasność :P niby są ale 1 pokoj

no wlasnie boje sie o ten kredyt. tym bardziej że jeśli pozniej bedziemy chciec się budować- to na pewno będziemy chcieć kolejny kredyt. i za dużo by było już tego niestety... :/
a 25 tysiecy na rok w kieszeni mieszkając u siebie w domu na oddzielnym pietrze to tez nie mało..
jeśli to naprawdę ma być tylko na 5 lat, to nie bierzcie kredytu. Poszukajcie w miarę tanich mieszkań pod wynajem i przemęczcie się przez ten okres. Tym bardziej, że macie w planach budowę domu (jak dobrze zrozumiałam).
Stary 2011-10-18, 12:54   #4224
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:

a ja trzymam kciuki byś dostała umowę na stałe!

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
coś specjalnego dla Kindziulindzi

http://demotywatory.pl/3504840/Ale-masz-orzeszk
hehehe jaki fajny wiewiór ja lubię wiewiórki, zawsze jak w parku widze jakąś, to mówię do TŻ, że chcę taką na urodziny

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
No trzeba próbować
Ja dzis zaopatrzylam się w fioletowy karton kalkę techniczną, wstążeczkę, klej i bedę starał sie zrobic krzesełka... zobaczymy jak mi wyjdzie jak bedę miała to sie pochwalę

Trzemamy żeby wszystko sie udało i nie było żadnych problemów z poczęciem dzidziusia
dziękuję ślicznie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Dobra laseczki lecę się przygotować i jadę po TŻ do pracy a potem do jego chrzestnej jedziemy. Miłego popołudnia
wzajemnie
Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki, żeby fasolka zakiełkowała
dziękuję ślicznie

Cytat:

no wlasnie niestety z tymi kredytami tak jest. My też mamy co do kredytów dużo wątpliwości ,bo nie chcielibyśmy mieć dom w przyszłości, ale na razie nie zamierzamy się budowac, bo nie wiemy co dalej z pracą, a mieszkania zawsze łatwiej się pozbyć. Dom raczej przywiązuje. Najlepsze rozwiązanie to mieszkanie i w międzyczasie budowa domu, ale skąd to mieszkanie wziąć tak, żeby kredytu nie brać? ech... my od jakiegoś czasu gramy już nawet w totka, licząc, że coś się trafi

Cytat:
Zamordować to Cię nie zamorduje, ale na pewno szczęśliwy to on nie będzie. U mnie jest trochę inaczej. Pomimo, że mam umowę o pracę, to po macierzyńskim mogę nie mieć po prostu gdzie wracać tj. nie będzie dla mnie zleceń. Dlatego też zaraz po ślubie idę na podyplomówkę i podszkolę się z języków (chciałabym wrócić do niemieckiego, ale coś mi się wydaje, że będzie trudno...)

Z tematyki ślubnej. Szukałam w necie jakiś płaszczyków/ zakietów do kościoła. Niestety nic mi się nie podoba i poza tym jest tego tak mało jak kot napłakał....
też zerkałam i też nic nie znalazłam

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
z eby sie udalo!
dziękuję!
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 12:56   #4225
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
kwas foliowy dla Tżta też?? przepraszam, ale nie jestem zbyt wyedukowana w temacie

http://facet.dlastudenta.pl/artykul/...kow,20528.html

osobiście rozmawiałam na temat kwasu foliowego z moja gin (też planujemy dzidziusia do pół roku po ślubie) i nakazała łykanie kwasu nam obojgu

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2011-10-18, 12:57   #4226
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
przejdż, przejdź zwłaszcza, jeśli chcecie rozpocząć starania o maluszka, jakoś niedługo po ślubie

śliczny, planujesz fiolet jako kolor przewodni?

spokojnie, organizm się jeszcze wyreguluje. Ja 8 lat brałam tabsy i wszystko wróciło do normy

wiesz co na temat krakowa to co nieco wiem, bo Tż ma tam mieszkanie kupione jeszcze w czasach studenckich i powiem tak - najem tam jest strasznie drogi (np. w porównaniu do innych części Polski). Tz wynajmuje studentom całe mieszkanie (a ma ono tylko 2 pokoje - niecałe 45 metrów) za 1.600 zł miesięcznie plus opłaty. Czyli od osoby wychodzi 400 zł sam czynsz. Opłaty są duże, bo to stare budownictwo - kamienica i dużo płaci się za ogrzewanie. Jeśli chcielibyście wynajmować, nie zależy wam na lokalizacji w centrum, to wybierzcie mieszkania z dużej płyty - są tańsze niż kamienice i najem mieszkań z nowego budownictwa

oj biedna, trzymam kciuki, żeby starania były owocne
to racja - kamienice wychodzą drogo. Znajomy mieszkał w mieszkaniu ogrzewanym piecem elektrycznym. Na wiosnę (po okresie grzewczym) przyszło mu ponad 1,5 tys.zł dopłaty. Co do mieszkań w blokach z wielkiej płyty, to też trzeba się zorientować ile wynosi czynsz za mieszkanie. U mnie jest on bardzo duży i niewiele mogę z nim zrobić. Czasem warto popatrzeć za mieszkaniem w nowym budownictwie. Mój TŻ na studiach wynajmował nowe mieszkanie, umeblowane, w dobrze skomunikowanej dzielnicy za niecałe 1200 zł za mieszkanie. Oczywiście plus opłaty, ale na 4 osoby nie było tego dużo. Niestety musiał się z niego wynieść bo córka właściciela zdała maturę i dostała się do Krk na studia.
Stary 2011-10-18, 13:02   #4227
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
to racja - kamienice wychodzą drogo. Znajomy mieszkał w mieszkaniu ogrzewanym piecem elektrycznym. Na wiosnę (po okresie grzewczym) przyszło mu ponad 1,5 tys.zł dopłaty. Co do mieszkań w blokach z wielkiej płyty, to też trzeba się zorientować ile wynosi czynsz za mieszkanie. U mnie jest on bardzo duży i niewiele mogę z nim zrobić. Czasem warto popatrzeć za mieszkaniem w nowym budownictwie. Mój TŻ na studiach wynajmował nowe mieszkanie, umeblowane, w dobrze skomunikowanej dzielnicy za niecałe 1200 zł za mieszkanie. Oczywiście plus opłaty, ale na 4 osoby nie było tego dużo. Niestety musiał się z niego wynieść bo córka właściciela zdała maturę i dostała się do Krk na studia.
to ja się wypowiem jako mieszkanka bloku w wielkiej płyty u nas czynsz jest niziutki bo jedyne 315zł i w to wchodzi już ogrzewanie no ale wiecie gdzie ja mieszkam, w Krakowie pewnie wychodzi ten czynsz drożej

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 13:04   #4228
melod_y
Zakorzenienie

no własnie masakra z tymi mieszkaniami.
Do centrum krakowa w sumie tez nie mam się co pchać bo TŻ bedzie miał zly dojazd do pracy i będzie spędzać w samochodzie dużo czasu.
Dom bedziemy budować na 100%. no tylko mieszkając u mnie (moi rodzice sa spoko, nie wtrącają się, piętro mamy cale swoje+kuchnia+lazienka i 3 pokoje, Nie mam co narzekać, ale wiadomo że na swoim troche lepiej bo nikt Ci na ręce nie patrzy ale z drugiej strony mieszkając u siebie szybciej byśmy sie wybudowali )

Za 1,5 roku ja bedę robić magisterke w Krakowie, TŻ teraz będzie kończyc studia no i tak czy inaczej na weekendy będziemy wynajmować tam mieszkanie. sama nie wiem.

Musimy sobie to jeszcze przedyskutować. Dzięki za odpowiedzi

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-10-18 o 13:06
Stary 2011-10-18, 13:11   #4229
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:

Do zobaczenia!
mam nadzieje, że wszystko pójdzie po twojej myśli

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Malenka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 13:12   #4230
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
no własnie masakra z tymi mieszkaniami.
Do centrum krakowa w sumie tez nie mam się co pchać bo TŻ bedzie miał zly dojazd do pracy i będzie spędzać w samochodzie dużo czasu.
Dom bedziemy budować na 100%. no tylko mieszkając u mnie (moi rodzice sa spoko, nie wtrącają się, piętro mamy cale swoje+kuchnia+lazienka i 3 pokoje, Nie mam co narzekać, ale wiadomo że na swoim troche lepiej bo nikt Ci na ręce nie patrzy ale z drugiej strony mieszkając u siebie szybciej byśmy sie wybudowali )

Za 1,5 roku ja bedę robić magisterke w Krakowie, TŻ teraz będzie kończyc studia no i tak czy inaczej na weekendy będziemy wynajmować tam mieszkanie. sama nie wiem.

Musimy sobie to jeszcze przedyskutować. Dzięki za odpowiedzi
wynajmowanie na weekendy to tak jak wynajmowanie na cały miesiąc. No może trochę taniej wychodzi, ale niewiele.
Czy można spytać jakie okolice Krk Wam by najbardziej pasowały? Bo cena w dużej mierze też od tego zależy :/

madzia - u mnie mega duży jest fundusz remontowy (ponad 100 zł), co za tym idzie czynsz jest wysoki. Do czynszu u mnie doliczają wodę, centralne ogrzewanie, wywóz śmieci i chyba tyle. Ostatnio mi wyliczyli, że czynsz wynosi prawie 500 zł... do tego dochodzą opłaty za prąd, gaz, internet i tv... a i cena czynszu zależy ile osób zostało zgłoszonych do spółdzielni. U nas są dwie i niektóre opłaty przeliczają nam razy 2

Edytowane przez jagata
Czas edycji: 2011-10-18 o 13:13
jagata jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości