|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#44221 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Umyłam wczoraj włosy szamponem z SLeS-em, a potem odżywką Joanną z serii Naturia (zieloną). Na to potem dałam żel lniany. Efekty, hmmm... Nic specjalnego. Po prostu nic. Dzisiaj może jeszcze dam jakąś odżywkę b/s pod żel lniany.
Ja też tylko takie jem. Nie widzę powodu by płacić za jajka kur, które były trzymane w koszmarnych warunkach.
|
#44222 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz pewnie się pobujam do Natury na drugi koniec świata i mi tam pani powie, że "było kilka ale przyszła jedna pani i wzięła wszystkie"... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do włosów to i tak niewiele Ci zostaje do poprawy w tym momencie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#44223 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wklejam moje zdjęcie z początków pielęgnacji(jakieś 3 miesiące pielęgnacji), skręcały się średnio i wcale specjalnie zachwycająco nie wyglądały ![]() http://imageshack.us/photo/my-images...4grudziep.jpg/ Cytat:
![]() Super Basiu, że już jest lepiej Cytat:
A ten taki rulonik jeden piękny tam z tyłu ![]() Cytat:
![]() Zaglądaj do nas częściej Basiu, jak dasz radę Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-10-18 o 22:00 |
||||
|
|
|
#44224 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
On to wie, a kiedy to mówi, zawsze zaprzeczam
![]() Cytat:
Cytat:
Pokażę Wam coś , ale tylko dziś, potem skasuję
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-10-18 o 22:20 |
||
|
|
|
#44225 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#44226 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaż, pokaż
![]() Śliczne zdjęcie z dzieciaczkami
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-10-18 o 22:08 |
|
|
|
#44227 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Pokazałam
![]() Więcej w albumie ![]() To moje kolejne miłości. WSZYSTKIE, bez wyjątku (oprócz koleżanki , trójka jest już Jej, a była moja).
|
|
|
|
#44228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#44229 |
|
Zakorzenienie
|
myszko ale zmiana
kolosalna we wszystkim
|
|
#44230 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#44231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różowy ma parafinę zaraz na początku, też wymaga SLS i może obciążać, ale zabezpieczy dobrze. Ma kilka dobrych rzeczy, wosk pszeczli, gliceryne, ale nie wiem czy będą działać zza parafinki. A zielony wcale nie taka śliczota jak zapamiętałam Też ciutek parafiny ale przodują kokos i shea! No i sprawdza się dobrze to mi wsjo rawno co we środku ![]() To ten trzeci miał alk! ;] Myszko ale różnica! Zdrowe już były ale skręt - niebo a ziemia!
|
|
|
|
|
#44232 |
|
ma zielone pojęcie
|
Chciałabym nałożyć jakąś treściwą odżywkę po myciu włosów Joanną zieloną... Może być maska Alterra aloes i granat? Czy szukać czegoś cięższego?
|
#44233 | |
|
Zadomowienie
|
Eloe, cieszę się bardzo, że mój sposób sprawdza się też u Ciebie
współczuję swędzenia, trzymam kciuki żeby szybko przeszłoU mnie swędzenie jest opanowane. Czasem się zdarzy, ale można to wytrzymać. W końcu udało mi się przestawić na mycie włosów wieczorem i poranną reanimację. Sporo czasu dzięki temu zyskuję ![]() Ale za to praktycznie wcale nie stosuję olejów. Coś za coś... Basiu, loki jak zawsze piękne Chciałam jeszcze cos napisać, ale zapomniałam ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
Od siebie mogę polecić odzywki do spłukiwania Yes To. Dla mnie są świetne Maski też mają, ale nigdy ich nie używałam.
|
|
|
|
|
#44234 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Skręt był ładny, mam nadzieję, że na sucho też włosy będą dobrze wyglądały.
|
|
#44235 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na takim zdjęciu komórką nie widać wszystkiego, ale dzięki Wam ![]() Uuuu dziewczyny, jak mnie to cieszy ![]() Cytat:
Żeby się trochę od końca odsunąć, mieć co robić? ![]() Cytat:
Cytat:
myszko, na prawdę fajna zmiana! ![]() ![]() (Myślę nad moim zestawem kosmetyków do włosów i chyba z grubsza wszystko już mam Pozostało tylko wprowadzać kombinacje, zmiany, ale to już nie będzie kupowanie "bo muszę"... bu )
|
||||
|
|
|
#44236 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Czy są jakieś delikatne szampony poza Hippem, BabyDreamem i Alterrą z jojobą? Czy np. żele pod prysznic Alterry są równie łagodne, co np. Hipp? Np. ten żel: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,42054,alterra-cremedusche-orange-vanille.html&next=1 i ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,42645,duschgel-pfirsich-litschi.html&next=1.
Cytat:
|
|
#44237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet mam wrażenie że za mało, dalej nie chcą olejów z kw tł jednonienasyconymi, a skóra kocha ![]() Dzięki tej lekkiej trw są w miarę podatne na układanie i szybciej schną, nie kuszące, 3h zamiast 6h? Ale mało kto ma za niską porowatość, raczej jest w drugą stronę ![]() Cytat:
Acz mało humektanta, pewnie lepiej na mokre ręce kłaśćCytat:
Spać!
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-10-19 o 07:41 |
|||
|
|
|
#44238 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
O matulu, ile postów przybyło
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() little.b.blue Dzięki Kolor to efekt radosnego mieszania różnych odcieni farb Elda w te wakacje. Ostatnim razem to była chyba Rubina z Basmą i odrobiną Chny Kiedy kupowałam farbki w kosmetycznym, sprzedawczyni słuchała ze zgrozą co zamierzam z nimi zrobić Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aacieeeeeeeeeeeee (mam w głowie zakodowany obraz brzydkich włosów i nie umiem u siebie zauważyć poprawy. no dobrze, połysk jakiś zauważyłam, ale poza tym nic...) Dzięki ![]() Mam fotkę z dzisiaj, ale baterie w aparacie padły a ładowarkę chyba pies zjadł Wczoraj przed pójściem spać rozkudłaczyłam włosy w drobny mak (pod pozorem masażu skalpu), dzisiaj wstałam z puszakiem, ale reanimacja żelem i mogłam wyjść do ludzi. Masz ci los, rano dziewczyny na pielęgnacyjnym kusiły olejkiem Sesa a wieczorem Ajrish kusi odżywką Artiste A mnie już paluszków nie starcza, żeby wszystkie mazidła do włosów policzyć
|
|
#44239 |
|
Zadomowienie
|
Dlaczego myjesz włosy drugi raz odzywką?
|
|
|
|
#44240 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dlatego, że potem mi się włosy lepiej układają. A samą odżywką nie dam rady myć, bo włosy mi się bardzo przetłuszczają. Jak łatwo się domyślić - nie chcę chodzić z tłustymi włosami na uczelnię
|
#44241 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kotek też super fajną miejscówkę sobie znalazł ![]() na pewno ktoś się polituje no bo przecież nie mamy za wiele tych kosmetyków Cytat:
i ten rulonik Cytat:
|
|
#44242 |
|
Rozeznanie
|
Czy mogę prosić o link do bloga Myszki z wpisem o olejach?
![]() Ktoś kiedyś wrzucił i sobie nie zapisałam
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#44243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- - - - - - - - - - - - - - - - Dziewczyny korzystała któraś z sauny na włosy? Warto się pisać na ten zabieg? Są jakieś skutki uboczne? Chodzi mi tu o saune, która ma do 40 C która wykonuje się w salonach fryzjerskich. Wydaje mi się że 40 stopni chyba nie powinno zaszkodzić włosom co?W końcu to nie jest aż taka wysoka temperatura jak w przypadku innych saun. Będziemy mieli na zajęciach robioną tylko trzeba przynieść swoje maski,odżywki... i stąd moje pytania.Pani na zajęciach mówiła też,że efekt utrzymuje się do kilku myć.Jak wtedy będą wyglądać włosy? tak jak przed zabiegiem czy gorzej? np: suche? Proszę was oporade
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-10-19 o 10:54 |
|
|
|
|
#44244 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam czasu zbytnio na rozwlekanie się, ale przeczytałam wszystko i po prostu muszę to napisać -
Basiu przepiękne loki! naprawdę cudowne
|
#44245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po czasie zauważyłam, że jest też post Myszki w FAQ
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#44246 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
A teraz dochodzę do łyżki żelu.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję ślicznie Jeszcze znajdzie się pewnie coś, co MUSISZ kupić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-10-19 o 13:43 |
|||||||
|
|
|
#44247 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu, cudowne masz loki! Takie grube
Myszko, przemiana niesamowita, czuję maksymalny wzrost motywacji do walki ![]() Dziękuję za wszystkie zachwyty nad moimi włosami Wiecie co, na obecną chwilę są 4 rzeczy, które moje włosy kochają - olejowanie, maski Bingo, płukanka lniana i to ukręcone serum keratynowe Ale niestety, przeziębiłam się, przypociłam w nocy i dziś spięte![]() Współlokatorka się ze mnie śmieje - głównie z moich turbanów do plunkingu i olejowania Nie mówiąc już o tym, że zaczęłam do tego OCM i dbanie o paznokcie -szał![]()
|
#44248 |
|
Zadomowienie
|
Założenie chustki na noc przypomniało mi dlaczego przestałam układac włosy jak kęcone
Po wstaniu moim oczom ukazał się wielki kołtun z tyłu głowy, szopa po bokach i przychlast na czubku Oczywiście fal ani śladu, tylko jedno wielkie siano.Mam ochotę wzorem starożytnych Egipcjan ogolic się na łyso i nosic perukę
|
#44249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#44250 |
|
Zakorzenienie
|
Swoje, cudze
![]() Isana z babassu mi podeszła wczoraj na pierwsze O ![]() Znaczy skalp nie marudzi ![]() Dzisiaj klecę emulsję na skalp Piszę bo zapomnę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

Najlepiej skład znajdź

Wstałam więc po 40 minutach przewracania się w łóżku przygotowana na gniazdo na głowie, a tu gładziutko 

kolosalna we wszystkim
Też ciutek parafiny ale przodują kokos i shea! No i sprawdza się dobrze to mi wsjo rawno co we środku 

współczuję swędzenia, trzymam kciuki żeby szybko przeszło

Oczywiście fal ani śladu, tylko jedno wielkie siano.