Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-18, 22:15   #3421
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Sylko, muszę szukać nowej bo Zuzia i córka niani nie dogadują się. Nie chcą się bawić, szarpią się i krzyczą na siebie. Córka niani wtedy zalewa się łzami i chce cały dzień siedzieć u Niej na rękach. A jak zapuka Małż rano do drzwi to ta Mała od razu woła, żeby Mama schowała Jej zabawki bo Zuzia Jej zabierze. Nie ma sensu, żeby męczyły się wszystkie
Opiekunki potrzebuję do końca grudnia, no tak do połowy powiedzmy. Później Zuzia idzie do przedszkola. Teraz nie mogą bo nie skończyła 2,5 roku i boją się kontroli z kuratorium.

Idę już, dobranoc
to rzeczywiście nieciekawa sytuacja,Zuzia też na pewno,źle się z tym czuje dziecko wyczuwa takie rzeczy a ta córka niani,to ona tak zawsze,czy teraz coś się Jej odwidziało,wcześniej ładnie się bawiły?
Trzymam za szybkie znalezienie,dobrej niani

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 22:39   #3422
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Kasia napisała, ze nie odpala kompa,spaceruje, czop powoli odchodzi i 3cm rozwarcia.
Na bieżąco bedzie informowała
O!

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
zdecydowałam się na ten żurawinowy i ten Vital C
Racja
A na tym swoim,jak długą masz datę ważności

Też czekam,żeby zobaczyć
Ja też chcę ten Vital , jutro Małża z Kubą na poszukiwania wyślę

Lipiec 2012

Cytat:
Sylko, muszę szukać nowej bo Zuzia i córka niani nie dogadują się. Nie chcą się bawić, szarpią się i krzyczą na siebie. Córka niani wtedy zalewa się łzami i chce cały dzień siedzieć u Niej na rękach. A jak zapuka Małż rano do drzwi to ta Mała od razu woła, żeby Mama schowała Jej zabawki bo Zuzia Jej zabierze. Nie ma sensu, żeby męczyły się wszystkie
Opiekunki potrzebuję do końca grudnia, no tak do połowy powiedzmy. Później Zuzia idzie do przedszkola. Teraz nie mogą bo nie skończyła 2,5 roku i boją się kontroli z kuratorium.
No kurczę, szkoda , trzymam kciuki za owocne poszukiwania

Kolorowych snów

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 22:44   #3423
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem jak działają pseudohodowle. Tylko każda z Was podkreśla, że lepiej takiego nie brać. Wniosek jest taki, że jeśli tych kotów nikt nie kupi to też mogą zostać wyrzucone czy zabite.
I z jednej strony napędza się ludziom biznes a z drugiej strony te koty też chcą być kochane.
Chetnie odpowiem, poniewaz pomagam od 3 lat w schronisku dla zwierzat i wiem, jak wyglada sprawa od wewnatrz.
Tak samo jak nie popieram kupowania podrobek perfum, kopiowania fimow itp tak samo nie popieram sprzedawania zwierzat, ktore sa "rodowodowe", ale" nie maja papierow". Uwazam, ze zwierzeta, ktore nie sa przeznaczone do rozrodu powinne byc sterylizowane, aby uniknac problemu niechcianych, niekochaych zwierzat, a takze aby uchronic zwierzeta przed czesto wystepujacymi nowotworami narzadow rodnych. Pseudohodowcy nie hoduja zwierzat z milosci, tylko dla zysku, krzyzujac osobniki jakiekolwiek, kiedykolwiek, czesto kilka razy w roku, nie dbaja o wlasciwa opieke weterenaryjna, odpowiednie warunki itp itd, zwierzeta takie nie sa czyste genetycznie, czesto maja ukryte wady, choruja itp. Poza tym sprzedaja np "kota brytyjskiego", ktory nie moze byc tak nazwany, poniewaz nie ma papieru= rodowodu - wprowadzaja kupujacego blad (tak samo ja moglabym sprzedac na All spodnie z bazarku typu no-name jako spodnie z Next). IMO jezeli kot wygladajacy na kota brytyjskiego ma kotki z innym kotem, ktory wyglada na brytyjskiego i wlasciciel chcialby zapewnic tym kotkom opieke, to jezeli nie zadbal wczesniej o to, aby koty nieprzeznaczone do rozrodu nie mialy wiecej dzieci -powinien zapewnic tym kotkom odpowiedzialnych opiekunow, ktorzy beda kochac kotki i o nie dbac. Jestesmy odpowiedzialni za zwierzeta, ktore sa pod nasza opieka i jezeli cos zaniedbalismy, to powinnismy poniesc konsekwencje. Dla mnie oznacza to, ze wlasciel powinien poszukac nowych opiekunow, jezeli sam nie moze zatrzymac kotkow i oddac je za darmo osobie/rodzinie, ktora bedzie tego kotka kochala, ew prosic o symboliczny datek na rzecz schroniska dla zwierzat itp.
Oburza mnie wiec, ze ktos wystawia "persa", ktory persem nie jest- jako "persa" na All (BWT co bezdusznosc sprzedawac zwierzeta na All!), mowi mi to tylko jedno- wlasciciel robi to bezprawnie, bo prawdziwi hodowcy, ktorzy musza spelnic wiele warunkow, aby prowadzic hodowle, ponosza ogromne koszty, obwarowani sa wieloma warunkami, aby dopuscic zwierzeta do rozrodu- nie moga wystawiac zwierzat na tego typu portalach. Tego pseudohodowcy nie obchodzi do jakich rak trafi zwierze, byle pieniadze zasilily konto, a tu chodzi o zwerze- zywe, czujace, potrzebujace opieki.
Kupujac zwierzeta od pseudohodowcow, ktorzy kieruja sie zyskiem, a nie miloscia do zwierzat- popieramy ich dzialalnosc. Podobnie, gdy wiedzac o zrodle pochodzenia kupujemy podrobki perfum, kopiowane CD, filmy itp.

Podsumowujac: kota z rodowodem sie kupuje, kazdego innego adoptuje. W to wierze i o to walcze, takze pomagajac w schronisku.

Cytat:
Kasia napisała, ze nie odpala kompa,spaceruje, czop powoli odchodzi i 3cm rozwarcia.

Stary 2011-10-18, 23:00   #3424
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

trzymam kciuki za kasie
aby poszlo jej tak fajnie jak za pierwszym razem
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 23:04   #3425
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Mariola ale czemu bezduszność sprzedawać kota na allegro , przecierz oni go nie wysyłają pocztą, my sami jedziemy po odbiór....Nigdy bym nie pomyslala żeby zwierze wysyłać pocztą

Kot którego bierzemy nie jest z kazirodczego rozrodu, bo kot pochodzi z miejscowosci w której ja mieszkam a kotka od tych państwa. Uwazam że trochę przesadzacie, narzucacie swoje zdanie -niedługo wyjdzie że jestem bez serca bo biore kota z pseudo hodowli... A jakby tej osobie tak zależało na kasie to napewno nie zeszła by tyle z ceny - 100 zł kosztowały pewnie same szczepienia, odrobaczenia itp to ile oni na tym zarobia 100 zl

Edytowane przez WrednaAfrodyta
Czas edycji: 2011-10-18 o 23:06
WrednaAfrodyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 23:08   #3426
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Mariola ale czemu bezduszność sprzedawać kota na allegro , przecierz oni go nie wysyłają pocztą, my sami jedziemy po odbiór....Nigdy bym nie pomyslala żeby zwierze wysyłać pocztą

Kot którego bierzemy nie jest z kazirodczego rozrodu, bo kot pochodzi z miejscowosci w której ja mieszkam a kotka od tych państwa. Uwazam że trochę przesadzacie, narzucacie swoje zdanie -niedługo wyjdzie że jestem bez serca bo biore kota z pseudo hodowli... A jakby tej osobie tak zależało na kasie to napewno nie zeszła by tyle z ceny - 100 zł kosztowały pewnie same szczepienia, odrobaczenia itp to ile oni na tym zarobia 100 zl
i to swiadczy o tym, ze nie sa spokrewnione?

spoko zrobisz jak chcesz
kazda z nas wyrazila tylko swoje zdanie, chyba mozemy prawda? czy mamy przytaknac jesli nam sie to nie podoba?
koniec dyskusji z mojej strony
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 23:11   #3427
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Oczywiście że możecie , ale to było tak drążone że poczułam że cos mi się narzuca. Mówię tylko jak się poczułam
Stary 2011-10-18, 23:43   #3428
Ania0104
Zakorzenienie

yyyy wróciłam ... wiem, ze to było miesiąc temu, ale od razu napiszę, że wszystkim dziękuję za dobre rady na weselu byłam w sukience zielonej, a potem przebrałam się w tą w rózowe kwiatki

nareszcie mam swojego laptopa 60 zł kosztowała naprawa a ja od roku meczyłam się bez niego
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
U nas o 9-ej były 2 stopnie, a Kuba na rower i na rower , ubrałam ciepło, no i pojeździł
Dziś rano stwierdził, że chce dotknąć księżyca, powiedziałam Mu, że to będzie raczej trudne , na co On do mnie "A może jednak kiedyś się uda"
Kubuś naprawdę kocha ten rower

... i jak pięknie mówi
Cytat:
wzięłam Ibuprom zatoki i 2 tabletki Rutinoscorbinu
Mam nadzieję,że szybko przejdzie .
sylko zdrówka życzę
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Wszystko w porządku jest. Gim powiedział że mogę czuć się słabo bo i ciśnienie mam też dość niskie. Za 2 tyg idę na ostatnią wizytę i zadecyduje w który dzień dokładnie będzie rozwiązanie. Narazie podane mam 3 wstępne daty: 4,7,9 listopad....
Aż mi się dziwnie zrobiło jak już wiem kiedy koniec....
koniec zbliza się wielkimi krokami ...
Cytat:
Ja tylko na moment, bo sprzatam po malowaniu (tak Karo, wykorzystałam jesień nobilesa do przedpokoju - jest super )

wiedziałam kiedy wrócić :O ... dzisiaj przyśniło mi się, ze w ciąży jestem i jakoś tak o Kasi pomyslałam, że Ona już pewnie po porodzie ...
Kasiu

dzisiaj już spadam spać, ale wrócę jutro rano z kawą ... mogę

dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 01:16   #3429
mariolasl
Zakorzenienie

Przepraszam za literowki, ale klawiatura mi szwankuje.

TUTAJ ciekawy link o sterylizacji, ktory porusza wszystkie kwestie, ktorych nie nie napisalam powyzej, bo temat jest gleboki i szeroki.
Dodam tylko, ze czesto kotki, ktore kupujemy od pseudohodowcow, wlasnie te, ktore moga byc chore, z ukrytmi wadami, defektami zasilaja rzesze bezdomnych kotow lub schroniska, poniewaz maly, mily kotek staje sie duzym kotem z wieloma problemami, wymagajacymi duzych nakladow finansowych, opieki weterenaryjnej, leczenia, a wlascicielow na to nie stac lub nie maja ochoty opiekowac sie takim kotem.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość

Bezdusznosc, bo traktuje sie zywe, czujace, chcace byc kochanym jak towar i wystawia sie je na sprzedaz pomiedzy majtkami, kosmetykami i czym tam jeszcze.
Nie wzielam tego przeciez doslownie, ze wysla kota w paczce , to podpadaloby pod znecanie sie nad zwierzeciem
Nie zal mi ich, ze poniesli koszty - to ich obowiazek. Ja rowniez chodze z moimi leciwymi kotami do weterenarza, kupuje im odpowiednia, dobrogatunkowa karme, szczepie itd itp. Taki moj obowiazek jako wlasciela wobec zywej istoty zaleznej ode mnie i obowiazek kazdej innej osoby, ktora posiada zwierzeta.
Widzisz, kieruje sie inna filozofia zyciowa, podejsciem do zwierzat, stad moze sie nie rozumiemy.
100 zl to tez zysk. Powtarzam IMO osoba, ktora kocha koty je sterylizuje, jest swiadoma pewnych rzeczy, a jezeli zdarzylo jej sie zaniedbanie, to szuka opiekunow dla kociakow i bierze odowiedzialnosc za swoje postepowanie.

Nie, nie narzucam ci niczego- twoja wola. Nie potepiam tez ciebie, ale to, co chesz zrobic z powodow, o ktorych pisalam, dlatego wyrazilam moje zdanie.
Przykro mi, ze poczulas sie napadnieta, czy osaczona, prosilam tylko o zastanowienie sie, wgryzienie sie w temat, bo sprawa jest o duzo glebsza, niz sie to z pozoru wydaje.
Sama zaczelas koci temat, wiec kiedy podnioslas kwestie kupna "persa" na Allegro mialam sie nie odezwac, nie podzielic swoja wiedza, doswiadczeniem w tej sprawie? To byloby wobec ciebie uczciwsze? Mialam nic nie pisac, bo moglabys ewentualnie czuc sie urazona? Mozemy tylko cmokac sie i glaskac po glowkach w tym watku, czy jak?
Ty mialas swoje zdanie i je wyrazilas, a ja swoje i bardzo sie z tego ciesze, bo jezeli chociaz jedna osoba po przeczytaniu moich postow zastanowi sie nad tematem, to uwazam, ze odnioslam sukces.
EOT

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:20 ----------

Zapomnialam wczesniej napisac- Kamilko, trzymam kciuki za Ciebie, napisz kiedy bedziesz znala date urodzin Twojego Dziecka

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2011-10-19 o 01:14
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 08:15   #3430
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

(...)
Kubuś naprawdę kocha ten rower

... i jak pięknie mówi
(...)
dzisiaj już spadam spać, ale wrócę jutro rano z kawą ... mogę

Oj kocha, kocha , a Bartuś?

Musisz

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Ty mialas swoje zdanie i je wyrazilas, a ja swoje i bardzo sie z tego ciesze, bo jezeli chociaz jedna osoba po przeczytaniu moich postow zastanowi sie nad tematem, to uwazam, ze odnioslam sukces.
EOT
No to odniosłaś , ja kota ani psa na razie nie planuję, ale ile się dowiedziałam

H. MacLeod

.
Stary 2011-10-19, 08:19   #3431
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tylko na moment, bo sprzatam po malowaniu (tak Karo, wykorzystałam jesień nobilesa do przedpokoju - jest super )

super

hehehe ciekawe czy już po

Cytat:
Zu od razu wiedziała,że 104 będzie za duża

Chyba wszędzie i ze wszystkim tak jest najpierw pasowałoby oblukać wszystkie sklepy,a dopiero potem uderzyć na zakupy
hehehe coś w tym jest

najlepiej by było, ale kto ma na to czas

Cześć Sylka

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
czyli jednak nie przeplacilam
a tego to nie wiem, akurat Twojej czapki nie widziałam

Gorgulku trzymam kciuki za rozwiązanie pozytywne kwestii Niani...stytuacja rzeczywiście nieciekawa

Cytat:
ja chyba jutro pojadę do Rodziców wtedy wpadnę do sklepu Róży...cały czas ten haiem mnie kusi

Cytat:

zdjęcia z wesela poprosimy

Dzień dobry

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Mariolka...zgadzam się z Tobą w 100% i podpisuję wszystkimi kończynami
P.S. jak wiadomo popyt nakręca podaż, gdyby chętnych nie było to i pseudohodowle by przestały istnieć

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2011-10-19 o 08:22
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 08:24   #3432
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Lipiec 2012
Jakby co,to mogę jeszcze zweryfikować zamówienie i zamówić dla Ciebie

czyli data ważności długa

Cytat:

sylko zdrówka życzę

A Ty już nie przepraszaj,tylko pisz z nami

Dzień dobry

Ola masz jakieś wieści od Kasi?

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Karo witaj

Stary 2011-10-19, 08:28   #3433
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby co,to mogę jeszcze zweryfikować zamówienie i zamówić dla Ciebie

Dziękuję , ale to bez sensu, bo będziesz musiała do mnie wysłać , poszukam jeszcze

Cześć Karo

H. MacLeod

.
Stary 2011-10-19, 08:33   #3434
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Karo witaj
Cytat:
Cześć Karo
Cześć Dziewczyny moje kochane
Stary 2011-10-19, 08:46   #3435
Miramej
Zakorzenienie

Idę. Na rower, do zajezdni i do bażanta też

H. MacLeod

.
Stary 2011-10-19, 08:52   #3436
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękuję , ale to bez sensu, bo będziesz musiała do mnie wysłać , poszukam jeszcze
Wiem ale gdybyś bardzo chciała

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny moje kochane
Ale nam słodzisz z samego rana

Stary 2011-10-19, 08:55   #3437
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Idę. Na rower, do zajezdni i do bażanta też
a to to co?

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Ale nam słodzisz z samego rana
a jak! tak na dobry dzień
Stary 2011-10-19, 09:23   #3438
UnholyOne
Ola-Unhola

sylko, ja taki pracownik fizyczny chyba jestem hehe
Jak popatrze to
tapeta u dzieci - ja,
malowanie u dzieci - ja
łózko pietrowe skręcałam - ja
meble w sypialni skręcałam - ja
przedpokoj malowałam - ja
salon malowałam - ja
wszelkie naprawy, poprawki i przemeblowania - ja
Ja tylko nie wierce wiertarką
..
To tak skromnie z rana
Ten mój Mąz ma ze mną chyba za dobrze

Aniu, no nareszcie...:cmok :

Co do ogłaszania sprzedazy kotów na allegro. Ja to traktuję jako ogłoszenie. Dla mnie nic w tym złego. Po to sa różne takie portale. Kiedyś gazety teraz inne media.
A jak ktoś pisze oddam kota (w domysle dachowca) w dobre rece za 1 zł na takich portalach, to jakoś nikt nie protestuje...
Już się nie wtrącam.eot

Pije kawkę, kto mi potowarzyszy?

Nie mam żadnych nowych wieści od Kasi.
Stary 2011-10-19, 09:27   #3439
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Jak popatrze to
tapeta u dzieci - ja,
malowanie u dzieci - ja
salon malowałam - ja
..
mam to samo...u siebie to nawet ścianę sama murowałam i wiertarką też wiercę i kafelki przycinałam

P.S. kawkę już wypiłam...ale mam red bulla

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2011-10-19 o 09:28
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 10:02   #3440
mariolasl
Zakorzenienie

milego dnia

Aniu, witaj zgubo . Opowiadaj, co tam u was

Czekam na wiadomosci o Kasi
Dzis mam duzo pracy, a jeszcze przyjda fachmani od gazu... Bede jednak podczytywac.

Stary 2011-10-19, 10:07   #3441
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Kasia miała pisać na bieżąco i brak wieści Mam nadzieje, że powodem tego jest akcja która się tak szybko rozkręciła, że nie zdążyła dobiec do kompa

Ola i Karo ale z Was robotne kobiety Gdybym nie była w ciąży to pewnie też bym machała pędzlem itd. bo już pasuje a nie ma kto mąż nie ma zbytnio czasu a ja siedzę w domu i czas marnotrawie bo tak szaleć nie mogę... ehhh...

Idę sprzątać
Stary 2011-10-19, 11:17   #3442
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

zaraz wybywam do sklepu z moim terrorystą ... wiec kawę wypije jak wróce
Cytat:
Oj kocha, kocha , a Bartuś?

No to odniosłaś , ja kota ani psa na razie nie planuję, ale ile się dowiedziałam
Bartuś lubi baaaardzo ... do sklepu jedziemy właśnie "tupem" - tak mówi na rowerek

Cytat:
zdjęcia z wesela poprosimy
będą ... tylko nie wiem kiedy bo na kompie nie mam ani jednego ... muszę przegrać od mamy /jak mi się zmieszczą, bo miejsca na dysku tez nie mam /
Cytat:
A Ty już nie przepraszaj,tylko pisz z nami
postaram się być z Wami na bieżąco
Cytat:

Jak popatrze to
tapeta u dzieci - ja,
malowanie u dzieci - ja
salon malowałam - ja
..
To tak skromnie z rana

Aniu, no nareszcie...:cmok :
niezła jesteś
ja ostatnio malowałam sama w kuchni, bo meble mieli przyjechać montować to mi wszyscy po głowie stukali ... i troszkę płytki fugowałam ... i ścianę szpachlowałam ... to dlatego czasu nie miałam na wizaż
Cytat:
Aniu, witaj zgubo . Opowiadaj, co tam u was

hmmm u nas? Bartosz coraz więcej mówi, zaczyna sklecać dłuzsze zdania ... ale nie tak jak Kubuś ... od soboty nie śpi w dzień i to mnie troszke przeraża /3 godziny to było coś, a teraz nie mogę się wyrobić z wszystkim/
Domek już prawie prawie gotowy, ale na zimę zostajemy jeszcze u rodziców ... brakuje nam kilku rzeczy i paru sprzętów, no i sypialnia jeszcze goła ... tak więc przeprowadzka na wiosnę

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Ola i Karo ale z Was robotne kobiety Gdybym nie była w ciąży to pewnie też bym machała pędzlem itd. bo już pasuje a nie ma kto mąż nie ma zbytnio czasu a ja siedzę w domu i czas marnotrawie bo tak szaleć nie mogę... ehhh...

Idę sprzątać
ada ja chyba coś przegapiłam ... gratuluję kochana
... za sprzątaniem tez nie szalej

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:59   #3443
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
a to to co?
No taki ptak

Cytat:

Cytat:
Bartuś lubi baaaardzo ... do sklepu jedziemy właśnie "tupem" - tak mówi na rowerek
(...)
hmmm u nas? Bartosz coraz więcej mówi, zaczyna sklecać dłuzsze zdania ... ale nie tak jak Kubuś ... od soboty nie śpi w dzień i to mnie troszke przeraża /3 godziny to było coś, a teraz nie mogę się wyrobić z wszystkim/
Domek już prawie prawie gotowy, ale na zimę zostajemy jeszcze u rodziców ... brakuje nam kilku rzeczy i paru sprzętów, no i sypialnia jeszcze goła ... tak więc przeprowadzka na wiosnę
, ja sobie bardzo chwalę, że można gdzieś dalej iść, teraz w "moim" warzywniaku jest remont, więc muszę chodzić dalej i bez rowerka to nie wiem, ile by nam to zajęło, a tak raz-dwa i jesteśmy z powrotem

, no Kubuś się rozkręcił , jeszcze jak tylko zacznie mówić o sobie w 1. osobie, to będzie super
Czyli co, spał 3 godziny, a teraz nie chce w ogóle? A było to poprzedzone jakimiś problemami z zasypianiem na drzemkę?
Będzie piękna wiosna

Kuba wrócił ze spaceru cały w skowronkach. Byliśmy też na pętli tramwajowej i tam jeden pan motorniczy zawołał Go, wziął na kolana, pozwolił wciskać dzwonek, zamykać i otwierać drzwi i poprowadzić tramwaj Jeny, jaki Kubuś był szczęśliwy, powiedział panu do widzenia, podziękował z uściskiem dłoni, a potem w drodze powrotnej o niczym innym nie mówił, tylko, że prowadził niebieski tramwaj

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Powiem Wam jeszcze, że moje dziecko wczoraj po raz pierwszy wykazało się asertywnością - po fryzjerze pojechaliśmy co CH, a tam wiadomo atobus na pieniążka - Kubuś wrzucił monetę, jedzie sobie, jedzie, podchodzi jakiś starszy chłopczyk i pyta, czy może wsiąść, a Kubuś po raz pierwszy w życiu się nie zgodził - z uzasadnieniem - "bo jedzie". Jak autobus się zatrzymał, to Kubuś zaczął wołać "chłopcik, psińdź" (tłum. przyjdź )

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2011-10-19 o 11:52
Stary 2011-10-19, 12:23   #3444
UnholyOne
Ola-Unhola

Dziewczyny, czy któraś z Was ma listwy przysufitowe ze styropianu?
Są też z poliuretanowe, ale są droższe.
O to mi chodzi
Jak się sprawują te styropianowe?

Pomalowałam starymi farbami próbki w sypialni i chyba bedziemy wybierac między białą czekolada a caffe latte. Obie duluxa. Choć powiem Wam, ze ten lateksowy nobiles naprawdę jest świetny. Po 1 razie extra kryje, szybko schnie, nie ma smug. Może jeszcze się przyjrzę jesieni kamionkowej od nich, ale nie wiem czy nie za jasna
Stary 2011-10-19, 12:28   #3445
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
uwielbiam wszelkie prace ręczne

Cytat:
Dzis mam duzo pracy, a jeszcze przyjda fachmani od gazu... Bede jednak podczytywac.
spokojnej pracy

Cytat:
No taki ptak

to wiem..a gdzie jest?

Super tramwajowa przygoda
a jeśli chodzi o asertywność to Zu nigdy nie miała z tym problemu

Cytat:
O to mi chodzi
mi się one kompletnie nie podobają, kojarzą mi się ze starymi czasami, nie zrobiłabym więc jestem kiepskim doradcą
Stary 2011-10-19, 12:30   #3446
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
to wiem..a gdzie jest?

W centrum ogrodniczym

Bój się, bój

No super
A Kuba tak, więc się cieszę

H. MacLeod

.
Stary 2011-10-19, 12:40   #3447
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
W centrum ogrodniczym

Bój się, bój

No super
A Kuba tak, więc się cieszę
aaaaa tero rozumiem

Zu potrafi też nakrzyczeć na chłopaka o głowę większego, bo jej np. w kolejkę na zjeżdżalni wszedł

"- puk, puk
- kto tam?
- na pewno nie weekend..."
Stary 2011-10-19, 12:44   #3448
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
uwielbiam wszelkie prace ręczne

spokojnej pracy

to wiem..a gdzie jest?

mi się one kompletnie nie podobają, kojarzą mi się ze starymi czasami, nie zrobiłabym więc jestem kiepskim doradcą

No tak, to rzeczywiście jesteś kiepskim doradcą
Stary 2011-10-19, 12:48   #3449
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak popatrze to
tapeta u dzieci - ja,
malowanie u dzieci - ja
salon malowałam - ja
..
To tak skromnie z rana

Nie mam żadnych nowych wieści od Kasi.
tym bardziej znam dużo kobiet,które zajmują się czasem,typowo męskimi zajęciami ale nie wiem,czy u Wszystkich,wygląda to później fachowo z całym szacunkiem dla Ciebie

Wczoraj się rozkręcało,dzisiaj spokój,coś to dziwne troszkę
No nic trzymam dalej.

Cytat:
mam to samo...u siebie to nawet ścianę sama murowałam i wiertarką też wiercę i kafelki przycinałam

Następna

Cytat:

milego dnia

I wzajemnie

Cytat:
postaram się być z Wami na bieżąco

Już nie powiem,że trzymam Cię za słowo

Mojemu Bartoszowi,też co raz dłużej idzie zasypianie na południową drzemkę mam nadzieję,że to nie jest wstęp,do nie spania wogóle

Super nie ma to,jak u siebie

Cytat:
No taki ptak

Kuba wrócił ze spaceru cały w skowronkach. Byliśmy też na pętli tramwajowej i tam jeden pan motorniczy zawołał Go, wziął na kolana, pozwolił wciskać dzwonek, zamykać i otwierać drzwi i poprowadzić tramwaj Jeny, jaki Kubuś był szczęśliwy, powiedział panu do widzenia, podziękował z uściskiem dłoni, a potem w drodze powrotnej o niczym innym nie mówił, tylko, że prowadził niebieski tramwaj

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Powiem Wam jeszcze, że moje dziecko wczoraj po raz pierwszy wykazało się asertywnością - po fryzjerze pojechaliśmy co CH, a tam wiadomo atobus na pieniążka - Kubuś wrzucił monetę, jedzie sobie, jedzie, podchodzi jakiś starszy chłopczyk i pyta, czy może wsiąść, a Kubuś po raz pierwszy w życiu się nie zgodził - z uzasadnieniem - "bo jedzie". Jak autobus się zatrzymał, to Kubuś zaczął wołać "chłopcik, psińdź" (tłum. przyjdź )
Myślałam,że to jakiś sklep

Nie dziwię się,że Kubuś uszczęśliwiony,prowadzić tramwaj,nie byle co

Cytat:
O to mi chodzi
Ja .

Ale u mnie wieje .

Stary 2011-10-19, 13:18   #3450
katarzynka00
Zakorzenienie

hej
nie cytuje bo niewygodnie w łóżku
Dziękuje za kciuki
Wredna pewnie że mozesz miec inne zdanie.Nigdzie nie napisalam,ze nie
Maariolko za twoja wypowiedz.Popieram.

Svi-ja miałam sprawny porod? 27h i vacum-tego mi zyczysz? oj oj

Kobietki ja tu przyjechalam na obserwacje a nie z akcja porodowa tak wiec Blaneczka jeszcze w brzuszku
To mi sie wydaje ze jestem po terminie,a dla nich jeszcze jescze jest czas.
Tu mnie monitoruja,4xktg,usg ,kontrola cisnienia etc
uciekam,ktg do mnie jedzie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości