|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
to rzeczywiście nieciekawa sytuacja,Zuzia też na pewno,źle się z tym czuje dziecko wyczuwa takie rzeczy a ta córka niani,to ona tak zawsze,czy teraz coś się Jej odwidziało,wcześniej ładnie się bawiły? ![]() Trzymam za szybkie znalezienie,dobrej niani ![]() |
|
|
|
|
#3422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, jutro Małża z Kubą na poszukiwania wyślę ![]() Lipiec 2012 ![]() ![]() Cytat:
, trzymam kciuki za owocne poszukiwania ![]() Kolorowych snów
|
|
|
#3423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak nie popieram kupowania podrobek perfum, kopiowania fimow itp tak samo nie popieram sprzedawania zwierzat, ktore sa "rodowodowe", ale" nie maja papierow". Uwazam, ze zwierzeta, ktore nie sa przeznaczone do rozrodu powinne byc sterylizowane, aby uniknac problemu niechcianych, niekochaych zwierzat, a takze aby uchronic zwierzeta przed czesto wystepujacymi nowotworami narzadow rodnych. Pseudohodowcy nie hoduja zwierzat z milosci, tylko dla zysku, krzyzujac osobniki jakiekolwiek, kiedykolwiek, czesto kilka razy w roku, nie dbaja o wlasciwa opieke weterenaryjna, odpowiednie warunki itp itd, zwierzeta takie nie sa czyste genetycznie, czesto maja ukryte wady, choruja itp. Poza tym sprzedaja np "kota brytyjskiego", ktory nie moze byc tak nazwany, poniewaz nie ma papieru= rodowodu - wprowadzaja kupujacego blad (tak samo ja moglabym sprzedac na All spodnie z bazarku typu no-name jako spodnie z Next). IMO jezeli kot wygladajacy na kota brytyjskiego ma kotki z innym kotem, ktory wyglada na brytyjskiego i wlasciciel chcialby zapewnic tym kotkom opieke, to jezeli nie zadbal wczesniej o to, aby koty nieprzeznaczone do rozrodu nie mialy wiecej dzieci -powinien zapewnic tym kotkom odpowiedzialnych opiekunow, ktorzy beda kochac kotki i o nie dbac. Jestesmy odpowiedzialni za zwierzeta, ktore sa pod nasza opieka i jezeli cos zaniedbalismy, to powinnismy poniesc konsekwencje. Dla mnie oznacza to, ze wlasciel powinien poszukac nowych opiekunow, jezeli sam nie moze zatrzymac kotkow i oddac je za darmo osobie/rodzinie, ktora bedzie tego kotka kochala, ew prosic o symboliczny datek na rzecz schroniska dla zwierzat itp. Oburza mnie wiec, ze ktos wystawia "persa", ktory persem nie jest- jako "persa" na All (BWT co bezdusznosc sprzedawac zwierzeta na All!), mowi mi to tylko jedno- wlasciciel robi to bezprawnie, bo prawdziwi hodowcy, ktorzy musza spelnic wiele warunkow, aby prowadzic hodowle, ponosza ogromne koszty, obwarowani sa wieloma warunkami, aby dopuscic zwierzeta do rozrodu- nie moga wystawiac zwierzat na tego typu portalach. Tego pseudohodowcy nie obchodzi do jakich rak trafi zwierze, byle pieniadze zasilily konto, a tu chodzi o zwerze- zywe, czujace, potrzebujace opieki. Kupujac zwierzeta od pseudohodowcow, ktorzy kieruja sie zyskiem, a nie miloscia do zwierzat- popieramy ich dzialalnosc. Podobnie, gdy wiedzac o zrodle pochodzenia kupujemy podrobki perfum, kopiowane CD, filmy itp. Podsumowujac: kota z rodowodem sie kupuje, kazdego innego adoptuje. W to wierze i o to walcze, takze pomagajac w schronisku. Cytat:
|
|
#3424 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
trzymam kciuki za kasie
![]() aby poszlo jej tak fajnie jak za pierwszym razem
|
|
#3425 |
|
Zadomowienie
|
Mariola ale czemu bezduszność sprzedawać kota na allegro , przecierz oni go nie wysyłają pocztą, my sami jedziemy po odbiór....Nigdy bym nie pomyslala żeby zwierze wysyłać pocztą
![]() Kot którego bierzemy nie jest z kazirodczego rozrodu, bo kot pochodzi z miejscowosci w której ja mieszkam a kotka od tych państwa. Uwazam że trochę przesadzacie, narzucacie swoje zdanie -niedługo wyjdzie że jestem bez serca bo biore kota z pseudo hodowli... A jakby tej osobie tak zależało na kasie to napewno nie zeszła by tyle z ceny - 100 zł kosztowały pewnie same szczepienia, odrobaczenia itp to ile oni na tym zarobia 100 zl
Edytowane przez WrednaAfrodyta Czas edycji: 2011-10-18 o 23:06 |
|
|
|
#3426 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() spoko zrobisz jak chcesz kazda z nas wyrazila tylko swoje zdanie, chyba mozemy prawda? czy mamy przytaknac jesli nam sie to nie podoba? koniec dyskusji z mojej strony
|
|
|
#3427 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście że możecie , ale to było tak drążone że poczułam że cos mi się narzuca. Mówię tylko jak się poczułam
|
|
#3428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
yyyy wróciłam ... wiem, ze to było miesiąc temu, ale od razu napiszę, że wszystkim dziękuję za dobre rady ![]() nareszcie mam swojego laptopa Cytat:
![]() ... i jak pięknie mówi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kasiu dzisiaj już spadam spać, ale wrócę jutro rano z kawą ![]() dobranoc |
||||
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam za literowki, ale klawiatura mi szwankuje.
TUTAJ ciekawy link o sterylizacji, ktory porusza wszystkie kwestie, ktorych nie nie napisalam powyzej, bo temat jest gleboki i szeroki. Dodam tylko, ze czesto kotki, ktore kupujemy od pseudohodowcow, wlasnie te, ktore moga byc chore, z ukrytmi wadami, defektami zasilaja rzesze bezdomnych kotow lub schroniska, poniewaz maly, mily kotek staje sie duzym kotem z wieloma problemami, wymagajacymi duzych nakladow finansowych, opieki weterenaryjnej, leczenia, a wlascicielow na to nie stac lub nie maja ochoty opiekowac sie takim kotem. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Nie wzielam tego przeciez doslownie, ze wysla kota w paczce , to podpadaloby pod znecanie sie nad zwierzeciem![]() Nie zal mi ich, ze poniesli koszty - to ich obowiazek. Ja rowniez chodze z moimi leciwymi kotami do weterenarza, kupuje im odpowiednia, dobrogatunkowa karme, szczepie itd itp. Taki moj obowiazek jako wlasciela wobec zywej istoty zaleznej ode mnie i obowiazek kazdej innej osoby, ktora posiada zwierzeta. Widzisz, kieruje sie inna filozofia zyciowa, podejsciem do zwierzat, stad moze sie nie rozumiemy. 100 zl to tez zysk. Powtarzam IMO osoba, ktora kocha koty je sterylizuje, jest swiadoma pewnych rzeczy, a jezeli zdarzylo jej sie zaniedbanie, to szuka opiekunow dla kociakow i bierze odowiedzialnosc za swoje postepowanie. Nie, nie narzucam ci niczego- twoja wola. Nie potepiam tez ciebie, ale to, co chesz zrobic z powodow, o ktorych pisalam, dlatego wyrazilam moje zdanie. Przykro mi, ze poczulas sie napadnieta, czy osaczona, prosilam tylko o zastanowienie sie, wgryzienie sie w temat, bo sprawa jest o duzo glebsza, niz sie to z pozoru wydaje. Sama zaczelas koci temat, wiec kiedy podnioslas kwestie kupna "persa" na Allegro mialam sie nie odezwac, nie podzielic swoja wiedza, doswiadczeniem w tej sprawie? To byloby wobec ciebie uczciwsze? Mialam nic nie pisac, bo moglabys ewentualnie czuc sie urazona? Mozemy tylko cmokac sie i glaskac po glowkach w tym watku, czy jak? Ty mialas swoje zdanie i je wyrazilas, a ja swoje i bardzo sie z tego ciesze, bo jezeli chociaz jedna osoba po przeczytaniu moich postow zastanowi sie nad tematem, to uwazam, ze odnioslam sukces. EOT ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:20 ---------- Zapomnialam wczesniej napisac- Kamilko, trzymam kciuki za Ciebie, napisz kiedy bedziesz znala date urodzin Twojego Dziecka
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-10-19 o 01:14 |
|
|
|
|
#3430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj kocha, kocha , a Bartuś?Musisz ![]() Cytat:
, ja kota ani psa na razie nie planuję, ale ile się dowiedziałam
|
|
|
#3431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe ciekawe czy już po ![]() Cytat:
![]() najlepiej by było, ale kto ma na to czas ![]() Cześć Sylka ![]() a tego to nie wiem, akurat Twojej czapki nie widziałam ![]() Gorgulku trzymam kciuki za rozwiązanie pozytywne kwestii Niani...stytuacja rzeczywiście nieciekawa ja chyba jutro pojadę do Rodziców wtedy wpadnę do sklepu Róży...cały czas ten haiem mnie kusi![]() zdjęcia z wesela poprosimy ![]() Dzień dobry ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Mariolka...zgadzam się z Tobą w 100% i podpisuję wszystkimi kończynami P.S. jak wiadomo popyt nakręca podaż, gdyby chętnych nie było to i pseudohodowle by przestały istnieć
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-10-19 o 08:22 |
||
|
|
|
#3432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli data ważności długa A Ty już nie przepraszaj,tylko pisz z nami ![]() Dzień dobry Ola masz jakieś wieści od Kasi? ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Karo witaj
|
|
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję , poszukam jeszcze Cześć Karo
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny moje kochane
![]()
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Idę. Na rower, do zajezdni i do bażanta też
|
|
#3436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale nam słodzisz z samego rana
|
|
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
a to to co?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- a jak! tak na dobry dzień
|
#3438 |
|
Ola-Unhola
|
![]() sylko, ja taki pracownik fizyczny chyba jestem hehe ![]() Jak popatrze to tapeta u dzieci - ja, malowanie u dzieci - ja łózko pietrowe skręcałam - ja meble w sypialni skręcałam - ja przedpokoj malowałam - ja salon malowałam - ja wszelkie naprawy, poprawki i przemeblowania - ja Ja tylko nie wierce wiertarką .. To tak skromnie z rana ![]() Ten mój Mąz ma ze mną chyba za dobrze ![]() Aniu, no nareszcie... ![]() :cmok :Co do ogłaszania sprzedazy kotów na allegro. Ja to traktuję jako ogłoszenie. Dla mnie nic w tym złego. Po to sa różne takie portale. Kiedyś gazety teraz inne media. A jak ktoś pisze oddam kota (w domysle dachowca) w dobre rece za 1 zł na takich portalach, to jakoś nikt nie protestuje... ![]() Już się nie wtrącam.eot Pije kawkę, kto mi potowarzyszy? ![]() Nie mam żadnych nowych wieści od Kasi.
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kafelki przycinałam![]() P.S. kawkę już wypiłam...ale mam red bulla
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-10-19 o 09:28 |
|
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
milego dnia Aniu, witaj zgubo ![]() Czekam na wiadomosci o Kasi ![]() Dzis mam duzo pracy, a jeszcze przyjda fachmani od gazu... Bede jednak podczytywac.
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, że powodem tego jest akcja która się tak szybko rozkręciła, że nie zdążyła dobiec do kompa Ola i Karo ale z Was robotne kobiety Gdybym nie była w ciąży to pewnie też bym machała pędzlem itd. bo już pasuje a nie ma kto mąż nie ma zbytnio czasu a ja siedzę w domu i czas marnotrawie bo tak szaleć nie mogę... ehhh...Idę sprzątać |
|
|
|
#3442 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
zaraz wybywam do sklepu z moim terrorystą ... wiec kawę wypije jak wróce ![]() Cytat:
... do sklepu jedziemy właśnie "tupem" - tak mówi na rowerek ![]() będą ... tylko nie wiem kiedy bo na kompie nie mam ani jednego ... muszę przegrać od mamy /jak mi się zmieszczą, bo miejsca na dysku tez nie mam / postaram się być z Wami na bieżąco Cytat:
ja ostatnio malowałam sama w kuchni, bo meble mieli przyjechać montować to mi wszyscy po głowie stukali ... i troszkę płytki fugowałam ... i ścianę szpachlowałam ... to dlatego czasu nie miałam na wizaż ![]() hmmm u nas? Bartosz coraz więcej mówi, zaczyna sklecać dłuzsze zdania ... ale nie tak jak Kubuś ... od soboty nie śpi w dzień i to mnie troszke przeraża /3 godziny to było coś, a teraz nie mogę się wyrobić z wszystkim/ Domek już prawie prawie gotowy, ale na zimę zostajemy jeszcze u rodziców ... brakuje nam kilku rzeczy i paru sprzętów, no i sypialnia jeszcze goła ... tak więc przeprowadzka na wiosnę ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
... gratuluję kochana ... za sprzątaniem tez nie szalej
|
|||
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
No taki ptak
![]() Cytat:
, ja sobie bardzo chwalę, że można gdzieś dalej iść, teraz w "moim" warzywniaku jest remont, więc muszę chodzić dalej i bez rowerka to nie wiem, ile by nam to zajęło, a tak raz-dwa i jesteśmy z powrotem ![]() , no Kubuś się rozkręcił ![]() Czyli co, spał 3 godziny, a teraz nie chce w ogóle? A było to poprzedzone jakimiś problemami z zasypianiem na drzemkę? Będzie piękna wiosna ![]() *** Kuba wrócił ze spaceru cały w skowronkach. Byliśmy też na pętli tramwajowej i tam jeden pan motorniczy zawołał Go, wziął na kolana, pozwolił wciskać dzwonek, zamykać i otwierać drzwi i poprowadzić tramwaj Jeny, jaki Kubuś był szczęśliwy, powiedział panu do widzenia, podziękował z uściskiem dłoni, a potem w drodze powrotnej o niczym innym nie mówił, tylko, że prowadził niebieski tramwaj ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Powiem Wam jeszcze, że moje dziecko wczoraj po raz pierwszy wykazało się asertywnością - po fryzjerze pojechaliśmy co CH, a tam wiadomo atobus na pieniążka - Kubuś wrzucił monetę, jedzie sobie, jedzie, podchodzi jakiś starszy chłopczyk i pyta, czy może wsiąść, a Kubuś po raz pierwszy w życiu się nie zgodził - z uzasadnieniem - "bo jedzie". Jak autobus się zatrzymał, to Kubuś zaczął wołać "chłopcik, psińdź" (tłum. przyjdź )
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-10-19 o 11:52 |
|
|
|
|
#3444 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny, czy któraś z Was ma listwy przysufitowe ze styropianu?
Są też z poliuretanowe, ale są droższe. O to mi chodzi Jak się sprawują te styropianowe? Pomalowałam starymi farbami próbki w sypialni i chyba bedziemy wybierac między białą czekolada a caffe latte. Obie duluxa. Choć powiem Wam, ze ten lateksowy nobiles naprawdę jest świetny. Po 1 razie extra kryje, szybko schnie, nie ma smug. Może jeszcze się przyjrzę jesieni kamionkowej od nich, ale nie wiem czy nie za jasna
|
#3445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to wiem..a gdzie jest? ![]() ![]() Super tramwajowa przygoda ![]() a jeśli chodzi o asertywność to Zu nigdy nie miała z tym problemu ![]() Cytat:
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bój się, bój No super ![]() A Kuba tak, więc się cieszę
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zu potrafi też nakrzyczeć na chłopaka o głowę większego, bo jej np. w kolejkę na zjeżdżalni wszedł ![]() "- puk, puk - kto tam? - na pewno nie weekend..."
|
|
#3448 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No tak, to rzeczywiście jesteś kiepskim doradcą
|
|
#3449 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tym bardziej z całym szacunkiem dla Ciebie Wczoraj się rozkręcało,dzisiaj spokój,coś to dziwne troszkę ![]() No nic trzymam dalej.Cytat:
I wzajemnie Cytat:
![]() Mojemu Bartoszowi,też co raz dłużej idzie zasypianie na południową drzemkę mam nadzieję,że to nie jest wstęp,do nie spania wogóle ![]() Super ![]() Cytat:
![]() Nie dziwię się,że Kubuś uszczęśliwiony,prowadzić tramwaj,nie byle co ![]() ![]() Cytat:
Ale u mnie wieje .
|
|||||
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie cytuje bo niewygodnie w łóżku Dziękuje za kciuki ![]() Wredna pewnie że mozesz miec inne zdanie.Nigdzie nie napisalam,ze nie Maariolko Svi-ja miałam sprawny porod? 27h i vacum-tego mi zyczysz? oj oj Kobietki ja tu przyjechalam na obserwacje a nie z akcja porodowa tak wiec Blaneczka jeszcze w brzuszku ![]() To mi sie wydaje ze jestem po terminie,a dla nich jeszcze jescze jest czas. Tu mnie monitoruja,4xktg,usg ,kontrola cisnienia etc uciekam,ktg do mnie jedzie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

to rzeczywiście nieciekawa sytuacja,Zuzia też na pewno,źle się z tym czuje
dziecko wyczuwa takie rzeczy
a ta córka niani,to ona tak zawsze,czy teraz coś się Jej odwidziało,wcześniej ładnie się bawiły? 
za szybkie znalezienie,dobrej niani 

zdecydowałam się na ten żurawinowy i ten Vital C
, jutro Małża z Kubą na poszukiwania wyślę 

.
najpierw pasowałoby oblukać wszystkie sklepy,a dopiero potem uderzyć na zakupy 
NIE LUBIĘ TROLLI

tym bardziej
z całym szacunkiem dla Ciebie
mam nadzieję,że to nie jest wstęp,do nie spania wogóle