|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Monia ...współczuję, aż same mi łzy napłynęly jak to przeczytałam ;(
Jesteś bardzo dzielna
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Aga gratki dla Amelki za miesiąc
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dość, że mąż wkurza to i Staś rozrabia. Ach Ci faceci! Ale z tym marudzeniem może to związane ze zmianą pogody? Moja też wczoraj marudziła cały dzień i nie spała. Wieczorem 2h kwękania i co chwile płacz. Dałam jej wkońcu 5 kropel sab simlpex i usnęła w 5 min, po czym spała 4,5 h!! |
|
|
|
|
#2584 |
|
Rozeznanie
|
karmienie piersią to masakra
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
Płakać mi się chce ... tak to szybko zleciało ... A pamiętam jak cieszyłam się z narodzin Franka, Natalki, Twojego Stasia...- naszych pierwszych forumowych Słoneczek, a już moja Amelia taka "duża". Leci ten czas jak szalony! A nie wspomnę o tym jak pamiętam doskonale II krechy (nadal mam testy schowane) i ta reklama Calzedoni... No aż się łezka kręci..
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej maminki...
Ja dzisiaj jakis lepszy humorek mam wiec sie odezwe ![]() Tak przegladam liste i naprawde zostalam ostatnia oprocz Madzi co ma termin na przyszly miesiac... Wydaje mi sie ze reszta to chyba juz wszystkie urodzily tylko sie nie odzywaja Takze prosze na mnie czekac i za duzo tu nie pisac zebym zdazyla sie rozpakowac zanim sie przeniesiemy na odchowalnie wszystkie Karla....Gratuluje... !!!! Tak podejrzewalam ze u Ciebie to juz tez po wszystkim... :roz a:Cytat:
![]() Teraz sie nawet pytalam lekarki czy mnie zbada a ona mi ze po co... Jak jest rozwarcie to zaczne rodzic i tyle a jak nie ma to tez nie jest problem jak narazie... ![]() Ok... Spadam chyba na jakies zakupy bo nie mam co robic....
|
|
|
|
|
#2587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
Co do karmienia piersia.... To ja kochane na miejscu wszystkich meczacych sie mamus zaczelabym dokarmiac mm i juz... Mam doswiadczenie ze karmilam Alana i tez mi to nie szlo sprawnie przez dlugi okres czasu (prawie 2 miechy) ale sie zaparlam ze musze karmic i juz... potem tez czesto odciagalam bo maly nie chcial z piersi... Za nic nie chcialam mu dac mm bo sobie wmowilam ze bede wyrodna matka itd... No jakas glupia bylam
I tyle co sie przy tym nameczylam i co z tego mam... ALan ma astme i non stop chory ![]() Takze teraz mam zamiar karmic piersia ale jak bede sie tak meczyc to dam mm ......... Tyle dzieciakow moich znajomych na samym mm od poczatku i zdrowe dzieciaki takze...... ![]() Nie meczcie sie dziewczyny Jak komus idzie karmienie i czerpie z tego przyjemnosc to owszem... Ale jak ma sie meczyc i mama i dziecko to ja jestem nawet przeciw...
|
|
|
|
#2590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monia ![]() Natalka właśnie zrobiła kupe po same łopatki jakby tego było mało rozebrałam ją, ogarnęłam chusteczkami tą najwiekszą kupe i tak leżała na przewijaku - patrze i zstanawiam sie co tak na nim mokro, a moje dziecie pstanowiło się wysiusiać no i musiałam ją wykąpać, patrzała na mnie dziwnie co ja jej robie w środku dnia
|
||
|
|
|
#2591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. przecina z jednej strony slupelek a z drugiej pociaga i ladnie wychodzi.lezalam i czekalam na bol, szarpniecie, zacisnelam zeby-a polozna do mnie z tekstem-czemu nie wstaje z lozka, bo ona juz wyciagnela![]() GRATULACJE DLA GOSI I KARLI ![]() Nie dam rady siedziec na wizazu, co odloze do lozeczka to juz wlancza syrene moze pozniej uda mi sie nadrobic.wybaczcie
|
|
#2592 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wspólczucie, ja mało karmie ale karmię i zobaczę jak działa ten enzym, czy rozkłąda laktozę w moim mleku i jak mała to zniesie. obawiam się, że tez to się skończy na przerwaniu karmienia piersią
|
|
#2593 |
|
KWC
|
Moniu, wydaje mi się, że Twoje dziecko przeżywa ten trudny etap 'skoku rozwojowego'. Bardzo Ci współczuję, na pewno jesteście wszyscy troje wykończeni.
Myślę (mam nadzieję), że za dzień lub dwa będzie już lepiej. A wszystkie mamy karmiące piersią podziwiam i zazdroszczę wytrwałości. Ja się poddałam za szybko. |
|
|
|
#2594 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i tez podpinam sie pod szacun dla mam karmiacych piersiaCytat:
Cytat:
|
|
|
#2595 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry kochane...
u mnie nocka dzisiaj taka sobie, mały po 6 takiego beka z wrzaskiem odstawił, że poryczałam się razem z nim... ehh... aż szkoda gadać... czekam tylko do piątku na wizytę u lekarza i wmawiam sobie, że jakoś muszę do tego piątku dotrwać... widzę, że sama nie jestem z tym problem... ancia, żeby Franuś się poprawił i dał mamie odpocząć trochę no i żeby wyniki były ok ![]() Cytat:
agnieszka za 1 miesiąc ![]() no i nagadaj mężowi, ze ma Ci pomagać, bo jak nie to ![]() Karla gratulacje
|
|
#2596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze że mieszkam na uboczu...moja czasem tak wrzeszczeć zaczyna z chwilą otwarcia oczu czy robienia kupki że normalnie ludzie mogli by pomyśleć że tu dziecko ze skóry obdzierają....ehhh jednego dnia spokojnie sobie leży i czeka na rozwój wydarzeń a następnego od razu wrzaski ...nie nadążam ![]() padła ufff wypadało by zjeść śniadanie ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- KarlaM gratuluje no to zmykam
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wieści od Asi:
Marcelek niestety zmaga sie z żółtaczką, jest naświetlany i do soboty ma antybiotyk. Asieńka nie ma narazie pojęcia kiedy ich puszczą do domu, ale ma nadzieje że w niedziele. Napisała też że jak ich nie wypiszą w niedziele to chyba zrobi to na własne żądanie bo ma już dość ![]() Kurcze kolejny maluszek z żółtaczką oby szybko naświetlania i antybiotyk pomogły i puścili ich do domku
|
|
|
|
#2598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzeba myć i przebierać nieraz 2 razy, a dziś kupa Amelii aż nogawką pociekła ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2599 |
|
Rozeznanie
|
Ameleczko Agniesiowa
![]() MoniaZ8 jejku mi też łzy w oczach stanęły i gardło ścisnęło. ja wystarczy że wyobraże sobie minkę bartka z usteczkami wykrzywionymi w dół to serce mi mięknie i wiotczeje, nie wiem jak to opisać ... współczuję bardzo , tak jak piszą dziewczyny zapewne przejdzie na dniach malutkiej, trzymamy kciuki gratulujemy chłopa ![]() Lulla no dzięki ![]() widzę że karuzela rainforest robi furorę hehe my jutro pierwsze szczepionki ... ciekawe, ciekawe ... |
|
|
|
#2600 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
i trzymamy kciuki za szczepienia, żeby obyło się bez płaczu |
|
|
|
#2602 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje Wam dziewczyny..... ja juz glupia jestem....kolki raczej nie bo teraz nawet rano placze.... ...moze to ten skok...tez nie wiemznowu plakala i to bardzo...ja nie wiem czy tak ma byc.///w sumie niemowlaki najwiecej placza przez pierwsze 3 miesace....
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2604 | ||||
|
Zakorzenienie
|
robie drugie pranie ciuszków Olgi i tetrówek...kto by pomyslał, ze takie małe az tyle brudzi
![]() dla Amelki z okazji miesiąca Cytat:
a ze pieluszki te new born są na nią lekko duze to sik się lubi wylać bokiem albo nogawką na świeżo ubranego pajaca ![]() Cytat:
zasnela w koncu po 1,5 h stękania. A ja juz nic nie jem co mogłoby jej szkodzić...Cytat:
oby szybko przeszło ucałuj ją od nas zeby przeszło bezboleśnie---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a masz z pampersa new born? Bo mąż je ostatnio kupił i są okropne, właśnie często przeciekają. Premium care są o niebo lepsze! |
|
|
|
|
#2606 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lullaby tu masz linka.... http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html Moja poki co usnela....po dlugiej walce.... ...jest ciezko...ale wiem ze to minie....Trzymam kciuki za maluszka Asi....oby zoltaczka szybko minela.....
|
|
#2607 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz nie wiem czy on częściej się do tego nie pcha. Kilka razy nawet chciałam przejąc sterty to mnie nie dopuścił Cytat:
.Cytat:
aż mi lepiej jakoś na duchu bo ty, Natalka czy Acelinki to takie wzory karmienia piersią Tzn. przybierają wasze maluszki, macie masę mleczka, ale nie pamiętałam, że musisz wstawać co godzinę...Też czasami myśle, żeby w ogóle zrezygnować już z karmienia- ale chwilę później mam wyrzuty jak widzę jak je butle, albo rozczulam się jak widzę go przy cycku - kórego traktuje jak cały swój świat ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moj w dzień je co godzine, tak było od początku nie ukrywałam tego, czasem mu się zdarzyło co dwie lub co półtorej. w nocy śpi różnie, napewno więcej niż kiedyś, to samo w dzień śpi więcej niż kiedyś, alle... no własnie, ma dwa pierwsze ciągi co 2 godziny w nocy, a potem co godzinę... czyli nie zdążę zasnąć a już wstaję .. i tak już 8 tygodni chce go więcej nakarmić w nocy, rozbudzam, to ten otworzy oczka w 5 zł i bawi się sutkiem, albo zasypia na kamień i nie da rady mu sutka zasadzić.tak mu dobrze coo godzine jeść a ja mu tak daje bo inaczej drze się w niebogłosy i przy cycku jest spokojny teraz leży w leżaczku i się wpatruje oczętami co ta matka na niego pisze
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu ja wiem, ze nie ukrywałas, to ja przeoczyłam.
Moj mnie rozsmiesza przy jedzeniu, jak odbija sie nozkami, bawi raczkami, naciaga sutka, ha ha, niesamowite jak szybko sie dzieci rozwijaja ja wcoraj po karmieniu prawie non stop tez poległam i dałam mm- mimo ze 3 dni mial byc sam cyc wiele kobiet wspomaga sie mm na wieczor i noc-ja tez jak bym dala rade tylko cycem w dzien to bym chyba dokarmiala w noc. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-19 o 15:10 |
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
lulka - pisałam Ci na gg, że pisze z innego lapsa, bo ten na którym zawsze pisałam zabrał mąż do pracy. I dostał jakąś Twoją wiadomość na tamtego lapsa i wie, że na niego "psiocze"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Jesteś bardzo dzielna 

HANIA

:roz a:

kwiaciarnie mamy pod nosem, też mnie wkurr cały czas że się nie udzielał i miałam jakieś pretensje i żale o WSZYSTKO, płakałam prawie codziennie. W końcu wymusiłam bransoletkę z apartu

dla Amelki z okazji miesiąca
aż mi lepiej jakoś na duchu bo ty, Natalka czy Acelinki to takie wzory karmienia piersią