|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Witam kochane
![]() my juz na szczęście w domku. Było ciężko ale Kala była bardzo dzielna.Zabieg zniosła ładnie, najgorsze jednak dla mnie jako mamy było patrzenie na nią jak dostała znieczulenie, została przebrana w szpitalną koszulkę, założyłam jej czepek i...odpłynęła. Jak wieźliśmy ją na salę operacyjną to się popłakała. Kala leżała na łóżeczku taka biedna, obojętna, bezbronna...miałam ochotę ją zabrać i uciekać, strasznie się bałam, że mogę jej już nie zobaczyć....to było okropne uczucie - nigdy więcej subtelle ja też tak robię z wózkiem. Najpierw Mała ubieram (bez kurtki, czapki itp.) wkładam do huśtawki albo łóżeczka i lecę na dół z wózkiem. Za chwile jestem w doku kończę ubierać Małą i idziemy na spacerek ![]() morda, subtelle głosiki oddane i tez prosimy o mały rewanżyk ![]() http://www.bebiko.pl/home/konkurs/ga...kreslenie/1617 zresztą wszystkie Was prosimy o głosy ![]() buziaki i dziękujemy za kciukasy
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
n.ik.a dobrze, że się dobrze skończyło
![]() kwartalinka no być może to lęk separacyjny Co do ruchliwości to ja jestem wykończona, bo ciągle tylko Leonka zabieram od kabli, kantów itp. zaczynam czuć sie przy nim jak babinka Ile takie małe dziecko ma energii....![]() Dzisiaj byliśmy na szczepieniu na meningokoki i już mamy je z głowy Leoś waży 8800, ale doznałam szoku, bo przyszła dziewczyna z dzieckiem i gadała z koleżanką. Dziecko 2 razy takie jak Leoś prawie, ale z twarzy niemowlak....i mówi kobieta, że waży ponad 12 kg dziecko....to ja sobie pomyślałam, że to już sporo starsze....2-latki tyle ważą....a ona, że on ma 10 miesięcy.... A ja nadal chora, przyszła faza wypluwania płuc, więc teraz już musi być tylko lepiej
|
|
|
|
#3843 |
|
Zadomowienie
|
Tity kuruj się kochana
Leoś ładnie waży a tamto dziecko to chyba jakiś mały żarłok. Mojej mamy sąsiadka urodziła córkę dwa dni po mnie i jej Mała waży ponad 9 kg (lekarka na kontrolnym badaniu kazała jej ją troszkę odchudzić, bo taki kwadracik z główką). Moja Kalinka przy niej to mikrusek bo ma 6950 g.
|
|
#3844 | ||
|
Raczkowanie
|
nika dobrze ze wszystko sie ok skonczyło, współczuję tych przezyc, ja tez nie chciałabym ogladac swojego dziecka w takiej sytuacji,
Cytat:
tylko boję sie zeby nie zaszkodzic, nie wiem moze sie do lek. wybierzemy i podpytam![]() zdecydowałas sie tez na wychowawczy? Cytat:
![]() mojego tż kuzynka tez tak utuczyła swojego synka jak miał wlasnie ok 10 m-cy tez tyle wazył, jakis koszmar po prostu. lek. kazał jej przystopowac troche z jedzonkiem dla małego i zalecił dietę, ale ona i tak to olała
|
|
#3845 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
ja dziś cały dzień zalatana byłam. rano okurzyłam mieszkanie, pościerałam kurze, pomyłam gary, upiekłam ciasto a później wpadła moja koleżanka z pracy. przynajmniej miałam z kim pogadać, hehe później 2h łaziłam po dworze, przewiało mnie równo takie wiatrzycho. a Mateusz spał sobie w najlepsze pod cieplutkim kocykiem no i pojechaliśmy dziś do CH i kupiliśmy kombinezon zimowy dla Matiego. udało nam się kupić fajny z cocodrillo w promocji. jestem baaardzo zadowolona Cytat:
sto lat ![]() Cytat:
za ząbka i za MAMA ![]() Mateusz też lubi dynię, a dynię z indykiem pochłania w expresowym tempie ![]() Cytat:
![]() ja też mam problem z tymi nakrętkami. jakby trochę za małe były i nie dokręcały się do końca Cytat:
ona już rozm.80 nosi? Cytat:
Cytat:
dla Kalinkia jak przetrwała tą głodówkę? ja dziś też zostawiłam Mateusza w łóżeczku i poleciałam ze stelażem na dół a później Matiego wpakowałam do gondoli i zniosłam. jakoś mało poręczny ten mój wózek żeby za jednym razem go znieść a moje dziecko jeszcze nie śpi, masakra. nie wiem co mu się porobiło, oczy jak 5 zł i bawić się chce. Mąż poszedł go usypiać bo ja już padam na pyszczek zajrzę jutro. spokojnej nocy wszystkim |
||||||
|
|
|
#3846 |
|
Zadomowienie
|
marta_27 nie było źle
Kala ostatnie jedzonko miała o 4. Zrobiłam jej 120 mm bo bałam się, że Mała po piersi szybciej będzie głodna. Miałam rację, bo wytrzymała spokojnie do 10, choć już po 7 zaczęła marudzić. Udało się ją jednak zagadać zabawić . Potem całe te przygotowania, zakrapianie oczka, zakładanie wenflonu itp. zajęły troszkę Małą i odwróciły jej uwagę...największy płacz był po zabiegu i wybudzeniu. Nie dało jej się uspokoić, była okropnie głodna, słaba i to ja dobijało...musiała wytrzymać godz. było cięzko ale wpadłam na pomysł i podałam jej pustą butelkę. Mała z tą butlą w buzi i bujaniem na rekach w końcu zasnęła i dałysmy radę
|
|
#3847 | ||
|
Rozeznanie
|
pierś z kurczaka
marchewka pietruszka, seler łyżka ugotowanego ryżu 1 łyż. masla ogórek kiszony Należy osobno ugotować pierś z kurczaka i umyte warzywa (marchew, pietruszkę seler, ziemniaki), ogórka kiszonego obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, dodajemy do gotujących się warzyw. Gdy warzywa są już miękkie dodajemy łyżkę ugotowanego wcześniej ryżu i łyżeczkę masła. Smacznego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja po całym dniu intensywnej pracy dopiero teraz zasiadłam na chwilkę przy kompie. Lenka rano chyba wyczuła moje obawy, że na cały dzień wychodzę i popłakała się zawodząc "mama", aż od drzwi się wróciłam do niej i też łezka mi poleciała.......... Na szczęście potem już cały dzień dobrze było. Jeszcze 2 dni do weekendu mam takie intensywne....... Aaaaaa i gratuluję ząbków Krzysiowi i Lence Tajki raczkowania ![]() No i ada oby wszystko się udało na chrzcinach!!
|
|
#3848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękujemy wszystkim za głosiki nika,subtelle - zagłosowane my dzisiaj poszukiwaliśmy kombinezonu ale już przebrane w sklepach i nic nie kupiłam mała spała mi w dzień 2x po 30 minut. Padła po 20. Kupiłam jej kubek niekapek Tommee Tippee i tak gryzie ten ustnik że aż trzeszczy. Trochę popiła ale mniej niż z butli. Myśli, że to zabawka
|
|
#3849 | |||||||||||
|
Raczkowanie
|
a ja, jak to ostatnio bywa najczęściej, zasnęłam z Małą po kąpieli
![]() no ale obudziłam się i doczytałam ja też nie lubię być sama z dzieckiem przez cały dzień opieka nad takim brzdącem potrafi wykończyć człowieka Cytat:
za gratulacje dziękujemy i trzymamy żeby chrzciny się udałyoczywiście z niecierpliwością oczekujemy na fotki Cytat:
u mnie z wózkiem też jeszcze w porządku nie jest i zamierzam jeszcze raz go oddać do naprawy ale już rozmawiałam z facetem, że co to za polityka zostaję wtedy bez wózka, a z takim małych dzieckiem jest to uciążliwe i zaproponował, że dostanę zastępczy Cytat:
dla Filipka za kolejnego ząbka i raczkowanieCytat:
oczywiście będziemy czekać na fotki z imprezy, obie wersje kolorystyczne bardzo mi się podobają pomarańczowy to mój ulubiony kolor a ostatnio przypadł mi do gustu fiolet, Izabela to Twoja sprawka? ![]() Cytat:
dla Lili za pierwszego ząbkaCytat:
oj tak energię to niespożytą mają maluchy Łucja dziś pod wieczór masakrycznie była zmęczona, widać było że już nie ma siły się wspinać ale i tak to robiła, tylko z płaczem ![]() aaaaa i gratulacje dla Lenki za raczkowanie a zdjęcia jak zwykle super Cytat:
fajnie, że jesteście już w domku a w konkursie zagłosowane ![]() Cytat:
![]() waży bardzo ładnie ale te 12 kg w 10 miesiącu to mnie powaliło ![]() a dla Ciebie zdrówka Cytat:
tylko na krócej niż zwykle czytaj: nie na pół dnia a ze spaceru rezygnowałam tylko na początku jak katar był duży a na dworze np. mocno wiałoja już jestem na wychowawczym od początku miesiąca ![]() do pracy wracam od kwietnia Cytat:
![]() pokaż jaki kombinezon bo też szukam dla Małej ![]() Cytat:
no dobra kobietki lecę spać dobranoc
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękujemy wszystkim za buziaki i gratulacje
Kasienka gratuluję ząbka ! Ciężko było przeoczyć tą wiadomość ![]() Nika nie za bardzo dotarłam do tego jaki zabieg miała Kalinka, ale strasznie współczuję, dobrze, że już wszystko za Wami nas czeka podcinanie wędzidełek też na narkozie i bronię się przed tym rękami i nogami, szukam u wszystkich laryngologów w mieście informacji....U nas w ogóle hit i mega psikus Filipek miał potwierdzoną skazę białkową i prawdopodobieństwo nietolerancji laktozy, wczoraj odebraliśmy badania alergiczne a tu... nie jest kompletnie na nic uczulony przy każdym alergenie 0,00 był przebadany pod kątem 20 alergenów, nawet babka mu zrobiła wziewne skoro na pokarmowe nie ma kompletnie nic, a tu wszędzie brak alergii powinnam się cieszyć, a teraz się zastanawiam w takim razie na co mu jeszcze wywala czasem uczulenie?! Zrobić kobiecie dobrze a i tak będzie szukać problemu ...
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
szymelka oj ja też płaczę jak na uczelnię jadę...
mimo, że bardzo dobrze mi takie wyjazdy robią psychicznie No, ale uczelnia to nie praca, bo tylko od czasu do czasu...Dzisiaj Leoś obudził się w nocy o 3.30, wzięłam go na karmienie i w sekundzie padłam. Zaczęło mi się śnić, że nie pamiętam, że go odkładałam, ale tak sobie tłumaczyłam, że przecież zawsze go odkładam, więc pewnie jest w łóżeczku i za chwilę usłyszałam stękanie i poczułam rozpychanie się Leoś sobie 1,5 h pospał z nami i rozłożył się w poprzek
|
|
|
|
#3852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiście zdjęcia będa pomądrze sie trochę taraz(wyraże swoje zdanie ) takie małe dzieci tzn miesięczne czy kilku letnie nie powinny miec diety..one same wiedza ile mogą zjeść czy ile zmieszczą.. no chyba że rodzic wpycha na siłe i w ogóle to inna sprawa.. ![]() pisałam już że mój syn (ten duzy) urodził się z średnią wagą(3600) po 4 tygodniach ważył już 6kg prawie a na 7 tygodni podwoił masę ur. przybierał w zawrotnym tempie .. na rok miał ok 14 kg.. musiałabym dokładniej spr w ksiązeczce bo nie pamiętam ![]() ale ok. 14 kg.. no i zaczął chodzic .. nie widać było u niego tuszy.. karmiony był do sześciu miesięcy piersią tylko.. ( to chyba już dieta) ![]() potem jeszcze coś tam dojadał ..a piersią karmiłam go ponad 2 lata ![]() potem to już tylko.. biegał... skakał.. latał po szafkach he he no nie miał czasu jeść ![]() lekarza pytałam co i dlaczego tak przybiera .. to odp. ze widocznie będzie duuuży.. i tak jest ( nie gruby tylko duży.. ponad 183 i 80kg a ma skończone 14 lat) i cały czas rośnie .. waga stoi..przystojniak się robi ![]() takie malutkie dzieci szykują mase ciała na zaś.. niektóre po prostu potrzebuja wiecej jeść.. nie wyobrażam sobie głodzić dziecko i nie dać mu jeść bo jest tłuściutkie czy co ![]() wiktorek jutro skończy 6 mięsięcy jest na piersi i czasem mu daję jakieś owocki z bobowity.. waży 8900 ale nie wygląda na grubaska ![]() pojutrze dam mu pierwszy obiadek ![]() kochane dziękuję wszystkim za życzenia powodzenia na chrzcinach nika wzruszyłam się czytając co przeszła Twoja maleńka dobrze że macie to już za sobą ludziuu kiedy będę na bierzaco lece ... zajrze moze później |
|
|
|
|
#3853 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
wczoraj w moje dziecko drugie życie wstąpiło po kąpieli. zamiast spać od 20 to zaczął się śmiać, przekręcać na brzuszek, później zrobił wielką kupę, zrobiłam mu jeszcze 100 mm, zjadł i zasnął w końcu. o 22:30 !!! masakra. ja się położyłam zaraz po nim i zasnęłam w sekundę Cytat:
cieszę się bardzo że dałyście radę i że już w domu jesteście.Cytat:
![]() no chyba tak zrobię z tym wózkiem bo przecież czym na spacery będziemy jeździć, a na takich flakach i pompowaniu to długo nie pojeździmy ja jak Mateusz miał katar to normalnie na spacery wychodziliśmy, ale nic oprócz kataru nie było kombinezon taki kupiliśmy http://sklep.coccodrillo.pl/index.ph...OMBINEZON.html dla dziewczynek było więcej fajnych kombinezonów. widziałam jakieś w smyku i 5-10-15. nie wiem dokładnie jak wyglądały bo tylko okiem rzuciłam na szybko ![]() Cytat:
![]() Mateuszowi wyskoczyła krostka na policzku. wygląda jak taka czerwona plamka. i nie wiem teraz czy go coś ugryzło czy to uczulenie jakieś. od soboty dostaje kaszę mannę a przedwczoraj podałam mu indyka z dynią, a indyka wcześniej nie jadł. może to od tego mam nadzieję że to jednak ugryzienie
|
|||
|
|
|
#3854 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Boję się, bo grzyby ciężkostrawne... ale teraz to już chyba bardziej wymyślam, niż faktycznie mam powód do obaw. Maksio jest już duży, przerabialiśmy już kapuśniak i nic się nie działo, więc czas i na grzyby ![]() Cytat:
widzieć takie bezbronne maleństwo zupełnie ubezwłasnowolnione i odpływające i jeszcze oddać je w takiej chwili w obce ręce- koszmar... ale już po wszystkim! I tak jak mówisz- oby nigdy więcej! Dziękujemy za głosiki, oczywiście klikamy rownież ![]() Cytat:
Cytat:
ale chodzi mi o to, że Mały nie podnosi mi główki z leżenia na pleckach a chyba już powinien... Poza tym to jestem spokojna, o siadanie też. Przyjdzie czas ![]() Tylko pełna podziwu i zaskoczenia czytam o umiejętnościach Waszych Maluszków, niektóre widzę już wstają przy meblach, w łóżeczku!Szok! Ale wiem , nic na siłę. Cytat:
w każdym razie super, że alergie wykluczono! ![]() Dziewczyny, dzisiaj Maksio został pierwszy raz z teściową u nas w mieszkaniu. Zawsze zawożę go do moich rodziców w drodze do pracy, ale dziś i jutro zostaje z teściową. Chyba jestem okropną synową, ale myślami jestem w domu... Jej, czy tylko ja mam takie ograniczone zaufanie jeśli chodzi o dziecko do teściowej??? aż mi wstyd, bo naprawdę nie mam nic kobiecie do zarzucenia...ale jakoś z mamą łatwiej mi go zostawić...![]() Wczoraj moje dziecko zaczęło pełzać Zostawiliśmy Małego na macie, a sami zabraliśmy się za szamanie obiadku i w pewnym momencie patrzymy a Maksio koło nas Chyba sam był zaskoczony, bo spojrzał na nas i nie bardzo ogarniał, jak to jest,że nagle jesteśmy bliżej ile było radości!!!!Aha, nie wiem czy ktoś już pisał, ale w Polo Markecie jest tydzień Maluszka - np promocja na Pampersy Sleep&Play - 38 zł , zupki, kaszki, mleczko - wszystko taniej. Ja dziś jadę zrobić zapasy słoiczkowe. Któraś z Was pytała mnie ostatnio czy sama gotuję krem z dyni- ale już nie wiem, która. Nie, kupuję gotowy Gerbera. Dobra, kawa wypita- trzeba się zabrać do pracy ech, niech już będzie 15 i pojadę do Małego... ![]() I proszę ponownie o kliknięcie na Terrorystę mojego :0 http://www.bebiko.pl/home/konkurs/ga...kreslenie/1879
...Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka... ...Pure Happiness... Edytowane przez subtelle Czas edycji: 2011-10-21 o 11:26 |
|||||
|
|
|
#3855 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie w kolejny pochmurny dzień!
nocka okropna, mała spała z nami juz od 23 bo co chwila budziła sie z płaczem. od 1 do 3 w ogóle nie spała:/ wstałysmy 6.30 mała dalej kaszle :/ Cytat:
Ja tez wyłam jak bóbr jak bylimsy z małą na płukaniu kanalików, ona darła sie jak szalona, a my musieliśmy stać za drzwiami i słuchać ![]() Cytat:
Lena tez leci do kablów jak szalona :/a tamto dziecko faktycznie sporo waży. moja chrzesnica ma 2,5 roku i waży ok.13 kg ![]() a z kaszką dałaś mi do myślenia bo faktycznie godzine-półtorej po niej ciagnie cyca zeby pójść spac |
||
|
|
|
#3856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jak leży na plecach i mu ręce dajesz to się podciąga? przekręca się z pleców na brzuszek? a ile on m-cy? przepraszam ale nie pamiętam ![]() ja jak czytam że niektóre dzieci młodsze od Mateusza siadają, raczkują, wstają albo mówią już mama to też się zaczynam zastanawiać i w szoku jestem że taka różnica jest. wiem, że z Matim wszystko ok bo jesteśmy pod kontrolą neurologa i rehabilitanta i że ze względu na obciążenia będzie trochę wolniej do wszystkiego dochodził, ale czasem i tak się martwię. ale przynajmniej zęby już ma, hehe co do zostawiania Mateusza z teściową to mam tak samo. wiem, że go kocha i krzywdy mu nie zrobi ale bezpieczniej się czuję jak zostaje z moją mamą. moja teściowa boi się troszkę z takim maluchem zostawać, ja o tym wiem i pewnie stąd moje obawy |
|
|
|
|
#3857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ada- powodzenia ![]() Cytat:
za pelzanie![]() Slicny Maksio ![]() U nas nocka ok Lena zasnela o 20.30 ale przebudizla sie na 3 sekundy o 21.20 pozniej wstala o 8.10
|
|
#3858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My nadal bezzębni ![]() Dziewczyny, gdyby któraś z Was miała ochotę na naklejkę do autka z rysunkiem Mleczki - "brzdąc w aucie" lub inną to tu można jeszcze darmowo zamówić : http://moto.aviva.pl/naklejki/index.php
|
|
#3859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za linka, świetne te naklejki, właśnie zamówiłam
|
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ma takie suche krostki koło uszka, a po tej trzydniówce miał znów suchą skórę na uszku i za uszkiem... Dziś dałam mu trochę jogurtu, zobaczymy reakcję ![]() Maksio jest genialny
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
właśnie słyszałam w DDTVN że jak w pierwszej ciąży zostawimy coś w szpitalu to na pewno powrócimy tam w kolejnej ciąży....
- ja zostawiłam w lodówce na patologii pojemnik z kanapką Nocka tragiczna, dziecko mi się ciągle budziło i odkrywało. Cała zimna, ale nadal kołdrę ściągała właśnie piję kawkę i myślę za co się zabrać... potem was poczytam buziaki, miłego dnia prosimy http://www.bebiko.pl/home/konkurs/ga...zkrabomi%C5%82
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3863 | |||||
|
Raczkowanie
|
hej. witam sie i ja z poranną kawką
dzieki dziewczyny za odpow. ad.kataru. dzisiaj i tak raczej na spacer nie pójdziemy, od rana pada, ciemno i paskudnie ale moze do Ikei sie przejedziemy, musze jakies pojemniki na zabawki kupic bo tyle się juz tego uzbierało, ze nie mam gdzie trzymac Cytat:
tez mam ten niekapek, na razie słuzy tylko do gryzienia , ale moje dziecko nienawidzi pic herbatki, soczków, wody, jak wezmie łyk z butelki to jest cudCytat:
![]() myslałam ze wracasz do pracy, bo chyba pisałas ze planujesz na pół etatu, ale moze nie doczytałam ![]() Cytat:
ja ci sie nie dziwię z tą tesciową, ja tez bardziej mojej mamie ufam, a w domu to ja tesciowej bym samej nie zostawiła, ale bym miała przekopane szafy itp. ona jak ja jestem w domu to mi zagląda we wszystkie kąty a co by było jak bym ją zostawiła![]() sliczny chłopak moje dziecko znowu zamienia sie w noworodka, od 3 dni budzi sie co 3 godz. w nocy, idzie spac ok. 20 i później co 3 godz. pobudki, nie da sie go oszukac, wodą, herbatką itp. chce cyca i koniec ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
ja pastę do zębów
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba sporo z nas wróci jeszcze na porodówkę
|
#3866 | |
|
Wtajemniczenie
|
nika cieszę się,że już jesteście po.Kalinka była dzielna!Nie wyobrażam sobie co musiałaś przejść patrząc na swoje bezbrone dziecko...Oby takie sytuacje omijały nasze dzieci!
Cytat:
Moja siostra urodziła dużego chłopca 4200g,bardzo duzo przybierał,w ciągu miesiąca nawet 2kg,karmi go piersią,teraz skrócia mu czas karmienia,żeby troche mniej jadł.Nie wydaje mi sie,żeby go przekarmiała,on po prostu potrzebował tyle jedzenia.Wszelkie próby zmniejszenia go kończyły sie płaczem,a nawet histerią. Teraz waży więcej niz Lila,a ma 4 miesięcy mniej Przybiera juz duzo mniej,myslę że poprostu taka jego uroda.Rodzice są wysocy,pewnie będzie miał ok.2 m wysokości po tacie.Dziewczynyw Intermarche jest promocja-butelka Tommee Tippee 150 ml z czarną podziałką + 1 gratis za 19,99.Kupujemy z siostrą to sie podzielimy po 1
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-10-20 o 11:41 |
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łoooooooo masz. no jakies żarty, zeby szafki przegladała???
|
|
|
|
|
#3868 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że niejedna tak robi... obawiam się, że moja też. Przy nas nic nie ruszy, ale kiedyś została z Małym na 2 h a potem przy jakiejś rozmowie wygadała się , że "tam w szafie masz coś tam.."
. No i zonk.
|
#3869 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Nie bijcie, ale nie nadrobię nie wiem co się podziało ale od paru dni nie mam czasu na internet. Dawid się uspokoił, skok chyba za nami, ale ciągle go trzeba pilnować, bo pełza z zawrotną szybkością i oczywiście łapie to co nie trzeba i włazi w różne dziwne miejsca Do tego 3 razy dziennie przygotowuję mu jakieś posiłki, niby to tylko pare minut, ale czas zabiera, no i wzięłam się za mieszkanie wreszcie. Straszna ze mnie bałaganiara i do tej pory kilka dni rozwalałam, a potem miałam kosmiczną ilośc sprzątania. A teraz staram się każdego dnia sprzątać ![]() Wszystkim dzieciaczkom gratulujemy skończonych miesiecy, ząbków i nowych umiejętności ![]() Dawidek bardzo dziękuje za gratulacje z okazji pół roczku Dziś wreszcie udało nam się złapać siuśki do badania, ale była tego malutka ilość, bo mały wywrócił się z woreczkiem na brzuch i sporo się wylało na łóżko po południu będą wyniki, mam nadzieję, że wszystko ok.W przyszłym tygodniu idziemy do kontroli, kurcze oby przybrał ładnie rano je sporo kleiku z owocami, po południu obiadek i potem spory deser z owoców. Tylko, że nie smakują mu moje zupki nie chce ich jeść, a ze słoiczka zje wszystko ze smakiem ![]() Widziałam, że pisałyście o wychowawczym, ja też będę od 5 listopada, wracam do pracy 7 maja. Ale tak jak Maggoll mam nadzieję, że po nowym roku uda mi się zmienić pracę, bo do starej nie chcę wracać. No i ja też zostanę na utrzymaniu męża choć udało nam się trochę kasy odłożyć, tak że na każdy miesiąc bedzie ok. 3/4 mojej dotychczasowej pensji. A mój mąż teraz wiecznie nadgodziny bierze, żeby więcej kasy dostać, a ja siedzę od 7 do 18 albo 19 z małym.No i tyle mojego pisania, bo jakiś ch.am obudził mi małego domofonem
|
|
|
|
#3870 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej witajcie, juz Was nadrobiłam.
U nas juz po chorobie. Mamy skierowanie na IGe czy jak tam się to pisze na niet. mleka krowiego i jakoś tak boję sie tego pobierania krwi, narazie jesteśmy po ostatnim szczepieniu więc czekamy .Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super że sie nie potwierdziły ![]() Cytat:
A co do teściowej - lubię i ufam ale... ja nawet TŻtowi patrzę na ręce co robi bo wydaje mi się że ja robię wszystko przy małej najlepiej a on za dużo kaszy manne wsypie itd.
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

Ile takie małe dziecko ma energii....

tylko boję sie zeby nie zaszkodzic, nie wiem moze sie do lek. wybierzemy i podpytam

żeby chrzciny się udały
zostaję wtedy bez wózka, a z takim małych dzieckiem jest to uciążliwe i zaproponował, że dostanę zastępczy