Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-19, 20:10   #2251
Mirabelka7
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię, bo w moim przypadku babcia i mama męża po wiadomości o maleństwu powiedziały "fajnie" i zero dalszej reakcji: jedna poszła ryż gotować do obiady, a druga zaczęła bawić się z kicią.

U mnie podobnie zareagowali na wiadomość że będzie to syn ( w poprzedniej ciąży), bo tak do 7 miesiąca mówili nam lekarze, i nie raz teściu narzekał, że to nie będzie dziewczynka, że on chciał dać kolczyki (stare, poszarzałe), mi po prostu się płakać chciało bo nie dość, że 1szy wnuk to jeszcze wymagania i to nie w formie żartów a takie dobitne. urodziła się córka, kolczyków nie wziełam powiedziałam że nie będzie nosić wiszących bo sobie urwie...

Może teraz nam powie " no wiesz cieszymy się, ale szkoda że nie bliźniaki"
Stary 2011-10-19, 20:13   #2252
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka7 Pokaż wiadomość
U mnie podobnie zareagowali na wiadomość że będzie to syn ( w poprzedniej ciąży), bo tak do 7 miesiąca mówili nam lekarze, i nie raz teściu narzekał, że to nie będzie dziewczynka, że on chciał dać kolczyki (stare, poszarzałe), mi po prostu się płakać chciało bo nie dość, że 1szy wnuk to jeszcze wymagania i to nie w formie żartów a takie dobitne. urodziła się córka, kolczyków nie wziełam powiedziałam że nie będzie nosić wiszących bo sobie urwie...

Może teraz nam powie " no wiesz cieszymy się, ale szkoda że nie bliźniaki"
daj sobie spokój - nie daj się im. To Twoje dziecko.... my się z Tobą cieeszymy i to bardzo więc głowa do góry, ale już
niektórzy nie potrafia sie cieszyc szczesciem innych
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 20:20   #2253
sweetjoy
Raczkowanie

Mirabelka7 ja doskonale Cię rozumiem, bo przez to przechodziłam w poprzedniej ciąży. Nikt się nie interesował moim dzieckiem, ani tym jak się czuje, nawet nie wiedzieli kiedy miałam dokładny termin....Dla mnie najgorsze jednak jest porównywanie dzieci i ciągłe podgadywanie, ale to wszystko zależy od tego jakich masz teściów.... oby byli bardziej taktowni niż moi
sweetjoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 20:23   #2254
pestkaxx
Raczkowanie

Współczuje takich reakcji teściów, u mnie naszczęsie jest odwrotnie, wszyscy się cieszą tzn narazie moja mama wie, siostra ze szwagrem i teście i wszyscy się interesują. Mama pierwszy raz będzie babcią i już planuje jak to będzie zajmować się dzidzą to miłe
pestkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 20:26   #2255
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Cześć mamuśki,
muszę się Wam wyżalić bo chyba tylko Wy mnie zrozumiecie...
Przykro mi bo dzisiaj dowiedziałam się że brat małża będzie miał dzidzie, nie o dzidzie mi smutno, a o to, że nasze nie będzie już takim zaskoczeniem i niespodzianką. Cieszę się, że im się udało wkońcu bo długo się starali, ale jakoś to zakłuciło moje szczeście i nawet odechciało mi się mówić wszystkim. Czy ktoś wie o czym mówie? bo małż twierdzi, że zmyślam, a ja po prostu chciałam żeby dla wszystkich była to niespodzianka, a teraz już napewno nie będzie. czy to już moje humorki ciążowe dają się we znaki?

Wiesz co wydaje mi że Twoja ciąża i dzidziuś nie ma związku z ciążą brata a na pewno nie zmniejszy zaskoczenia ze ty też będziesz, raczej może zwiększyc zaskoczenie w rodzinie bo jak się dowiedzą o jednym to nie myślą ze jeszcze ktoś może być a tu niespodzianka nie powinnaś tak tego odbierac na pweno będą się cieszyc z Tobą.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 20:29   #2256
Mirabelka7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Mirabelka7 ja doskonale Cię rozumiem, bo przez to przechodziłam w poprzedniej ciąży. Nikt się nie interesował moim dzieckiem, ani tym jak się czuje, nawet nie wiedzieli kiedy miałam dokładny termin....Dla mnie najgorsze jednak jest porównywanie dzieci i ciągłe podgadywanie, ale to wszystko zależy od tego jakich masz teściów.... oby byli bardziej taktowni niż moi
no niestety chyba nie są....ale cóż teściów się nie wybiera....
Narazie nie mają do kogo porównywać, a nawet jeśli to będzie im ciężko bo Nadia zaczęła wszystko robić bardzo szybko (siadać, chodzić, wołać siku, mówić... - tak tak chwalę się), ale pewnie znajdą coś, np że ma mniej włosów czy coś.
Najgorsze jest to, że oni próbują stworzyć pozory normalności wydzwaniając 5 razy dziennie, ale odwiedzają nas raz na 2 miesiące (mają czas, i aż tak daleko nie jest ok 65 km)
także dziewczyny szanujcie swoje teściowe jeśli są normalne bo mnie moi strasznie smucą. oj ale smucę tutaj, wybaczcie, z reguły taka nie jestem, ale chyba jesienno ciążowa depresja mnie łapie
Stary 2011-10-19, 20:44   #2257
Timii
Rozeznanie

tak tak, o Ciebie pytalam kapukat . Galway ladne miasto, w Cork jeszcze nie bylam....
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 20:47   #2258
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Obecna ciąża planowana, termin na Dzień Matki
Mi też na ostatnim USG wychodził termin na Dzień Matki

Cytat:
Napisane przez pestkaxx Pokaż wiadomość
mam pytanie czy to normalne że często jestem głodna??kiedyś tak nie miałam, a teraz zjem i za godz znowu mam apetyt
Ja mam tak samo, z tym, że głód mnie łapie praktycznie dokładnie co 2 godz. Ale jak już złapie to jest masakra, muszę coś zjeść natychmiast, bo jak nie to mnie zaczyna mulić...

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
kapukat, giovaninna - ja tez nadaje z zielonej wyspy
A ja tam kiedyś też mieszkałam, oj to były czasy... No ale już wróciłam, ale Irlandia zawsze zostanie w moim sercu

Chyba dopadła mnie dziś ciążowa senność, bo odkąd wróciłam z pracy ok 17.00 to tak mi się chce spać, że zasypiam prawie na siedząco
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 20:49   #2259
kapukat
Zakorzenienie

no to może kiedyś będziesz świat jest mały nieprawdaż? ja osobiscie uwielbiam Galway nie lubię Cork...ale cóż, życie - czasami trzeba mieszkać tam gdzie nas zwieje.
Stary 2011-10-19, 20:50   #2260
Timii
Rozeznanie

Cytat:
no niestety chyba nie są....ale cóż teściów się nie wybiera....
Narazie nie mają do kogo porównywać, a nawet jeśli to będzie im ciężko bo Nadia zaczęła wszystko robić bardzo szybko (siadać, chodzić, wołać siku, mówić... - tak tak chwalę się), ale pewnie znajdą coś, np że ma mniej włosów czy coś.
Najgorsze jest to, że oni próbują stworzyć pozory normalności wydzwaniając 5 razy dziennie, ale odwiedzają nas raz na 2 miesiące (mają czas, i aż tak daleko nie jest ok 65 km)
także dziewczyny szanujcie swoje teściowe jeśli są normalne bo mnie moi strasznie smucą. oj ale smucę tutaj, wybaczcie, z reguły taka nie jestem, ale chyba jesienno ciążowa depresja mnie łapie
Nic sie nie martw Mirabelka, najwazniejsze ze Wy jestescie szczesliwi! poza tym dziecko to wielkie szczescie bez wzgledu na tesciow, ich odwiedziny i komentarze... jestem pewna ze kazda z nas ma swoje male badz duze rodzinne historie...
Stary 2011-10-19, 20:51   #2261
pestkaxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Mi też na ostatnim USG wychodził termin na Dzień Matki

Ja mam tak samo, z tym, że głód mnie łapie praktycznie dokładnie co 2 godz. Ale jak już złapie to jest masakra, muszę coś zjeść natychmiast, bo jak nie to mnie zaczyna mulić...

A ja tam kiedyś też mieszkałam, oj to były czasy... No ale już wróciłam, ale Irlandia zawsze zostanie w moim sercu

Chyba dopadła mnie dziś ciążowa senność, bo odkąd wróciłam z pracy ok 17.00 to tak mi się chce spać, że zasypiam prawie na siedząco

Ja mam dzis to samo jestem śpiąca i już od 18 leże w łózeczku grałam zmężem w literki a teraz poszedł oglądać mecz heh
pestkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 20:51   #2262
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
czasami trzeba mieszkać tam gdzie nas zwieje.
Dobrze powiedziane, przynajmniej jeśli chodzi o IRL
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 20:55   #2263
Timii
Rozeznanie

Cytat:
no to może kiedyś będziesz świat jest mały nieprawdaż? ja osobiscie uwielbiam Galway nie lubię Cork...ale cóż, życie - czasami trzeba mieszkać tam gdzie nas zwieje.
mam nadzieje ze nadrobimy zaleglosci ze zwiedzania jeszcze przed narodzinami maluszka jesli tylko pogoda na to pozwoli a Ty sie kuruj kochana, sama mam juz dosc bo gardlo mnie juz drugi tydzien pobolewa i nie ma sie za bardzo czym wspomoc . wszystkie domowe sposoby praktykuje i narazie jakos sie trzymam, oby nie bylo gorzej... no i nie pozwol zeby ta przeprowadzka cie bardzo zmeczyla bo wtedy organizm oslabiony i o infekcje jeszcze latwiej . dziewczyny dobrze radza - skup sie na najwazniejszych rzeczach, reszta moze poczekac
Stary 2011-10-19, 21:03   #2264
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze nadrobimy zaleglosci ze zwiedzania jeszcze przed narodzinami maluszka jesli tylko pogoda na to pozwoli a Ty sie kuruj kochana, sama mam juz dosc bo gardlo mnie juz drugi tydzien pobolewa i nie ma sie za bardzo czym wspomoc . wszystkie domowe sposoby praktykuje i narazie jakos sie trzymam, oby nie bylo gorzej... no i nie pozwol zeby ta przeprowadzka cie bardzo zmeczyla bo wtedy organizm oslabiony i o infekcje jeszcze latwiej . dziewczyny dobrze radza - skup sie na najwazniejszych rzeczach, reszta moze poczekac
ja ide do lekarza w piątek, bo od czterech dni się kuruję i nic, a boję się tego jak diabli....
a co z odwiedzinami - to czemu nie - jak tylko się rozgoszczę w nowym domu to i kawę i herbatę mam
Stary 2011-10-19, 21:38   #2265
zaaaabcia
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny .. ja nie mam dzisiaj zbyt dobrego nastroju ... dalejmam problem z tym moim ubezpieczeniem .. wizyta coraz blizej a ja dalej bez ....

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 21:48   #2266
kapukat
Zakorzenienie

Zaaabcia a jak dlugo to jeszcze będzie trwac?
Stary 2011-10-19, 21:52   #2267
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

zglaszam sie )
termin niby na 7 maja
w pn pierwsze usg- bedzie 12 tydzien
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 21:54   #2268
kapukat
Zakorzenienie

Witaj kolejna zaciążona jak samopoczucie?
Stary 2011-10-19, 21:55   #2269
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zaaabcia a jak dlugo to jeszcze będzie trwac?
w piatek mozliwe ze dadza mi znac ... ale co z tego jak dopiero od 1go grudnia by mi przyznali a ja juz 31go widze sie z pielegniarka a 9go listopada z ginem .. masakra ...

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
zglaszam sie )
termin niby na 7 maja
w pn pierwsze usg- bedzie 12 tydzien
witaj

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-10-19, 22:02   #2270
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

dziewczeta odrauz chcialam was przy okazji spytac czy ktos bedac juz w ponad 12 tygodniu dowiedzial sie dopiero teraz o niedoczynnosci tarczycy ??
sorki o to pytanie, ale sie bardzo martwie....

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Witaj kolejna zaciążona jak samopoczucie?
do tej pory bylo ok, ale badania mi wyslzy niezbyt ok ...
a tak poza tym to lekkie mdlosci, zawroty glowy i bardzoooo szybkie przybieranie na wadze
a jak u Was ? brzuzio juz cos rosnie :P? u mnie nic a nic \ (tzn swoj juz mam spozywczy duzy jesli ktos wie o co mi chodzi takze pewnie u mnie bedzie widac dosc pozno)
Stary 2011-10-19, 22:05   #2271
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczeta odrauz chcialam was przy okazji spytac czy ktos bedac juz w ponad 12 tygodniu dowiedzial sie dopiero teraz o niedoczynnosci tarczycy ??
sorki o to pytanie, ale sie bardzo martwie....
moja pani doktor powiedziała że nie dziwi się jak wyjdzie coś z tarczycą gdyż podczas ciąży wariują hormony i okazuje się że np miałaś już problemy ale się nie ujawniły.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:

do tej pory bylo ok, ale badania mi wyslzy niezbyt ok ...
a tak poza tym to lekkie mdlosci, zawroty glowy i bardzoooo szybkie przybieranie na wadze
a jak u Was ? brzuzio juz cos rosnie :P? u mnie nic a nic \ (tzn swoj juz mam spozywczy duzy jesli ktos wie o co mi chodzi takze pewnie u mnie bedzie widac dosc pozno)
co do brzusia ja mam jak balonik wystrzelony - aż się zdziwłam, bo podobno do końca trzeciego miesiąca nie widać, a mi wystrzelił na koniec trzeciego i powoli nie da się go ukryć... no cóż widocznie tak ma być.
a co do badań - nim dowiedziałam się o ciązy byłam faszerowana lekami na kamien w woreczku... i uslyszalam od lekarza ze nie powinien ten lek zaszkodzic...ale mysl o tym pozostala. 1 lisopada ide na usg to zobaczymy co bedzie widac
Stary 2011-10-19, 22:06   #2272
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
moja pani doktor powiedziała że nie dziwi się jak wyjdzie coś z tarczycą gdyż podczas ciąży wariują hormony i okazuje się że np miałaś już problemy ale się nie ujawniły.
czyli jeszcze badan nie mialas ?? no ja wlasnie dostalam badania i lekka zalamka, bo na necie takie rzeczy pisza, ze sozk;/ ze male jest prawdopodobienstwo urodzenia zdrowego dzidzi przy niedoczynnosci nieleczonej do 13 tygodnia bo wtedy dziecku jest najbardziej potrzebny ten hormon...
dlatego was pytam czy mialyscie to badanie wykonane ...
ja W pn dostane bardziej szczegolowe wyniki badan, jestem dobrej mysli
i o 11 w pn wielki dzien- pierwsze usg!
kapukat- to w ktorym jestes tyg, ze konczysz 3ci miesiac ?

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2011-10-19 o 22:08
Stary 2011-10-19, 22:13   #2273
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
czyli jeszcze badan nie mialas ?? no ja wlasnie dostalam badania i lekka zalamka, bo na necie takie rzeczy pisza, ze sozk;/ ze male jest prawdopodobienstwo urodzenia zdrowego dzidzi przy niedoczynnosci nieleczonej do 13 tygodnia bo wtedy dziecku jest najbardziej potrzebny ten hormon...
dlatego was pytam czy mialyscie to badanie wykonane ...
ja W pn dostane bardziej szczegolowe wyniki badan, jestem dobrej mysli
i o 11 w pn wielki dzien- pierwsze usg!
miałam podobno są w normie. Ale tu inaczej podchodzi się do ciąży - jakoś tak jak czytam dziewczyny w Polsce są badane, jak ginekolog się nimi zajmuje, ile wizyt mają to mi się oczy na ościerz otwierają - bo u nas to wizyty są rzadkie do 13 tygodnia w ogóle nie traktują tego jako ciąży - a co do tarczycy to jeszcze nie rozmawiałaś z lekarzem swoim jeszcze?
właśnie zaczynam dwunasty w tym tygodniu...

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

a tak w ogóle to już to kilka razy słyszałam - że kobietom w ciąży powinno się zabronić czytywać internet bo robią sobie krzywdę przez straszenie się czytając te wszystkie informacje
Stary 2011-10-19, 22:15   #2274
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
miałam podobno są w normie. Ale tu inaczej podchodzi się do ciąży - jakoś tak jak czytam dziewczyny w Polsce są badane, jak ginekolog się nimi zajmuje, ile wizyt mają to mi się oczy na ościerz otwierają - bo u nas to wizyty są rzadkie do 13 tygodnia w ogóle nie traktują tego jako ciąży - a co do tarczycy to jeszcze nie rozmawiałaś z lekarzem swoim jeszcze?
właśnie zaczynam dwunasty w tym tygodniu...
ok doczytalam skad jestes juz Galway- magiczne miejsce.... bylam tylko pare razy, mieszkalam 2 lata w Sligo
z lekarzem rozmawialam, poszlam po wyniki a on pojechal na wakacje
czekalam ponad miesiac na wyniki, pielegniarki nei chcialy mi ich wydac bo poowiedzialy, ze MAM CZEKAC JAK KAZDY....
dostalam je w piatek, okazalo sie ze norma dla babek w ciazy to 1.5, a ja mam 4,59, dostalam skierowanie do specjalisty, dopiero w pn mam do niej isc po szczeglolowe wyniki badan
jestem zrozpaczona, bo chce tego dziecka i nie chce zeby bylo chore...
cala noc nie spalam, postaram sie byc optymistka i doczekac jakos do tego pn, kiedy sie wiele rzeczy okaze
tak czy inaczej co 2 tyg mam miec badania, czas ciazy juz nie bedzie taki mily, bedzie okresem ciaglego stresu i niepewnosci
Stary 2011-10-19, 22:20   #2275
kapukat
Zakorzenienie

oj głowa do góry.... ja też się boję po lekach które dostawałam po tym jak przeczytałam że w pierwszych trzech misiącach dziecku wszystkie organy się budują - a ja do prawie końca 3 miesiąca nie wiedziałam że jestem w ciży i nie dość ze były tabletki to i papierosy bo bylam palaczem i czasami jakis alkohol.... Nie stresuj sie - po co - usmiechaj sie i dobrze czuj - bo to nasze mysli buduja nasza terazniejszosc - wiec nie smutaj - bedziesz pod opieka lekarza a jesli mi wiadomo to kilka dziewczyn tutaj ma cos z tarczyca sa w ciazy i idzie im znakommicie
Stary 2011-10-19, 22:26   #2276
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
oj głowa do góry.... ja też się boję po lekach które dostawałam po tym jak przeczytałam że w pierwszych trzech misiącach dziecku wszystkie organy się budują - a ja do prawie końca 3 miesiąca nie wiedziałam że jestem w ciży i nie dość ze były tabletki to i papierosy bo bylam palaczem i czasami jakis alkohol.... Nie stresuj sie - po co - usmiechaj sie i dobrze czuj - bo to nasze mysli buduja nasza terazniejszosc - wiec nie smutaj - bedziesz pod opieka lekarza a jesli mi wiadomo to kilka dziewczyn tutaj ma cos z tarczyca sa w ciazy i idzie im znakommicie

No ja mam nadzieje, ze obrze, ze przestalas palic u Ciebie etz bedzie ok a co do lekow to eh tez bym sie martwila, ale to juz nic nie da, musztarda po obiedzie;/
co do picia to chyba kazdy niewiadomy na pocztaku swojej ciazy popijal, ja tez i to sporo bo mialam wieczor panienski, pozniej slub a pozniej sie okazalo, ze bylam w ciazy
moze sie odezwa kolezanki z podobnymi problemami, bede zagladala na ten watek
no i ja czekam na swoj brzusio ;] codziennie patrze na niego, ale nie rosnie ;]
ale tak jak pisalam, nie naleze do najszczuplejszych i na szczuplych szybciej widac
nie moge sie doczekac usg
ide spac )
buzka
ps, w ktorym ejstes wkoncu tygodniu bo nie docczytalam ?
ok na pierwszej str wyszukalam i bedzie to 12 tydzien ': > ? 5 dni roznicy mamy

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2011-10-19 o 22:29
Stary 2011-10-19, 22:31   #2277
kapukat
Zakorzenienie

dobranoc i powodzenia na usg
Stary 2011-10-19, 22:36   #2278
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

a tak w ogóle to już to kilka razy słyszałam - że kobietom w ciąży powinno się zabronić czytywać internet bo robią sobie krzywdę przez straszenie się czytając te wszystkie informacje
dlatego ja wlasnie nie czytam nie ma sie co nakrecac.

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-10-19, 22:42   #2279
kapukat
Zakorzenienie

i bardzo dobrze robisz po co się denerwować jak można sobie spokojnie ciąże przebyć a dopytac o wszystko lekarza
Stary 2011-10-20, 07:32   #2280
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestkaxx Pokaż wiadomość
Co do zdrowej zywności to moja mama sama piecze chlebek razowy na zakwasie, ałaśnie dziś przyniosła mi cieplutkijajka mam od teściowej a kurczaki od znajomej z pracywiadomo i tak większoś zywności ma tyle chemi, że trudno tego uniknąć heh

Ja mam termin na 9 czerwca mam 31 lat i to moja wyczekana ciąża
Też mam termin na 9 czerwca i za 3 dni zamierzam upiec swój pierwszy chleb na naturalnym zakwasie

Cytat:

mam pytanie - jak to jest z głaskaniem brzucha? jedni twierdzą że jest to wskazane i przyjemnepo dla Kijanki - a drudzi że nie powinno się głaskać bo to powoduje skurcze i źle wpływa.....to jak?
Mi ginka w pierwszej ciąży chyba do 5 miesiąca nie kazała głaskać brzucha bo miałam 'twargnienia' brzucha i mogłam tym głaskaniem wywołać silne skurcze. Tylko, że ja chyba jestem taka skurczowa bo brzuch jak kamień miałam praktycznie odkąd się pojawił do samego końca.
Generalnie jak ciąża zagrożona to nie dotykać według mojego lekarza.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Edytowane przez martita_891
Czas edycji: 2011-10-20 o 08:13
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości