|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
U mnie podobnie zareagowali na wiadomość że będzie to syn ( w poprzedniej ciąży), bo tak do 7 miesiąca mówili nam lekarze, i nie raz teściu narzekał, że to nie będzie dziewczynka, że on chciał dać kolczyki (stare, poszarzałe), mi po prostu się płakać chciało bo nie dość, że 1szy wnuk to jeszcze wymagania i to nie w formie żartów a takie dobitne. urodziła się córka, kolczyków nie wziełam powiedziałam że nie będzie nosić wiszących bo sobie urwie... Może teraz nam powie " no wiesz cieszymy się, ale szkoda że nie bliźniaki"
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my się z Tobą cieeszymy i to bardzo więc głowa do góry, ale jużniektórzy nie potrafia sie cieszyc szczesciem innych |
|
|
|
|
#2253 |
|
Raczkowanie
|
Mirabelka7 ja doskonale Cię rozumiem, bo przez to przechodziłam w poprzedniej ciąży. Nikt się nie interesował moim dzieckiem, ani tym jak się czuje, nawet nie wiedzieli kiedy miałam dokładny termin....Dla mnie najgorsze jednak jest porównywanie dzieci i ciągłe podgadywanie, ale to wszystko zależy od tego jakich masz teściów.... oby byli bardziej taktowni niż moi
|
|
|
|
#2254 |
|
Raczkowanie
|
Współczuje takich reakcji teściów, u mnie naszczęsie jest odwrotnie, wszyscy się cieszą tzn narazie moja mama wie, siostra ze szwagrem i teście i wszyscy się interesują. Mama pierwszy raz będzie babcią i już planuje jak to będzie zajmować się dzidzą to miłe
|
#2255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz co wydaje mi że Twoja ciąża i dzidziuś nie ma związku z ciążą brata a na pewno nie zmniejszy zaskoczenia ze ty też będziesz, raczej może zwiększyc zaskoczenie w rodzinie bo jak się dowiedzą o jednym to nie myślą ze jeszcze ktoś może być a tu niespodzianka nie powinnaś tak tego odbierac na pweno będą się cieszyc z Tobą. |
|
|
|
|
#2256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Narazie nie mają do kogo porównywać, a nawet jeśli to będzie im ciężko bo Nadia zaczęła wszystko robić bardzo szybko (siadać, chodzić, wołać siku, mówić... - tak tak chwalę się ), ale pewnie znajdą coś, np że ma mniej włosów czy coś.Najgorsze jest to, że oni próbują stworzyć pozory normalności wydzwaniając 5 razy dziennie, ale odwiedzają nas raz na 2 miesiące (mają czas, i aż tak daleko nie jest ok 65 km) także dziewczyny szanujcie swoje teściowe jeśli są normalne bo mnie moi strasznie smucą. oj ale smucę tutaj, wybaczcie, z reguły taka nie jestem, ale chyba jesienno ciążowa depresja mnie łapie
|
|
#2257 |
|
Rozeznanie
|
tak tak, o Ciebie pytalam kapukat
. Galway ladne miasto, w Cork jeszcze nie bylam....
|
|
|
|
#2258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też na ostatnim USG wychodził termin na Dzień Matki
![]() Cytat:
![]() A ja tam kiedyś też mieszkałam, oj to były czasy... No ale już wróciłam, ale Irlandia zawsze zostanie w moim sercu Chyba dopadła mnie dziś ciążowa senność, bo odkąd wróciłam z pracy ok 17.00 to tak mi się chce spać, że zasypiam prawie na siedząco
|
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
no to może kiedyś będziesz
świat jest mały nieprawdaż? ja osobiscie uwielbiam Galway nie lubię Cork...ale cóż, życie - czasami trzeba mieszkać tam gdzie nas zwieje.
|
|
|
|
#2260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam dzis to samo jestem śpiąca i już od 18 leże w łózeczku grałam zmężem w literki a teraz poszedł oglądać mecz heh
|
|
#2262 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. wszystkie domowe sposoby praktykuje i narazie jakos sie trzymam, oby nie bylo gorzej... no i nie pozwol zeby ta przeprowadzka cie bardzo zmeczyla bo wtedy organizm oslabiony i o infekcje jeszcze latwiej . dziewczyny dobrze radza - skup sie na najwazniejszych rzeczach, reszta moze poczekac
|
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co z odwiedzinami - to czemu nie - jak tylko się rozgoszczę w nowym domu to i kawę i herbatę mam
|
|
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny .. ja nie mam dzisiaj zbyt dobrego nastroju ... dalejmam problem z tym moim ubezpieczeniem .. wizyta coraz blizej a ja dalej bez ....
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Zaaabcia a jak dlugo to jeszcze będzie trwac?
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
zglaszam sie
)termin niby na 7 maja w pn pierwsze usg- bedzie 12 tydzien
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj kolejna zaciążona
jak samopoczucie?
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
w piatek mozliwe ze dadza mi znac ... ale co z tego jak dopiero od 1go grudnia by mi przyznali a ja juz 31go widze sie z pielegniarka a 9go listopada z ginem .. masakra ...
![]() Cytat:
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczeta odrauz chcialam was przy okazji spytac czy ktos bedac juz w ponad 12 tygodniu dowiedzial sie dopiero teraz o niedoczynnosci tarczycy ??
sorki o to pytanie, ale sie bardzo martwie.... ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- do tej pory bylo ok, ale badania mi wyslzy niezbyt ok ... a tak poza tym to lekkie mdlosci, zawroty glowy i bardzoooo szybkie przybieranie na wadze a jak u Was ? brzuzio juz cos rosnie :P? u mnie nic a nic \ (tzn swoj juz mam spozywczy duzy jesli ktos wie o co mi chodzi takze pewnie u mnie bedzie widac dosc pozno)
|
#2271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
widocznie tak ma być.a co do badań - nim dowiedziałam się o ciązy byłam faszerowana lekami na kamien w woreczku... i uslyszalam od lekarza ze nie powinien ten lek zaszkodzic...ale mysl o tym pozostala. 1 lisopada ide na usg to zobaczymy co bedzie widac |
||
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego was pytam czy mialyscie to badanie wykonane ... ja W pn dostane bardziej szczegolowe wyniki badan, jestem dobrej mysli ![]() i o 11 w pn wielki dzien- pierwsze usg! kapukat- to w ktorym jestes tyg, ze konczysz 3ci miesiac ?
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2011-10-19 o 22:08 |
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie zaczynam dwunasty w tym tygodniu... ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- a tak w ogóle to już to kilka razy słyszałam - że kobietom w ciąży powinno się zabronić czytywać internet bo robią sobie krzywdę przez straszenie się czytając te wszystkie informacje |
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Galway- magiczne miejsce.... bylam tylko pare razy, mieszkalam 2 lata w Sligo ![]() z lekarzem rozmawialam, poszlam po wyniki a on pojechal na wakacje czekalam ponad miesiac na wyniki, pielegniarki nei chcialy mi ich wydac bo poowiedzialy, ze MAM CZEKAC JAK KAZDY.... dostalam je w piatek, okazalo sie ze norma dla babek w ciazy to 1.5, a ja mam 4,59, dostalam skierowanie do specjalisty, dopiero w pn mam do niej isc po szczeglolowe wyniki badan jestem zrozpaczona, bo chce tego dziecka i nie chce zeby bylo chore... cala noc nie spalam, postaram sie byc optymistka i doczekac jakos do tego pn, kiedy sie wiele rzeczy okaze tak czy inaczej co 2 tyg mam miec badania, czas ciazy juz nie bedzie taki mily, bedzie okresem ciaglego stresu i niepewnosci
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
oj głowa do góry.... ja też się boję po lekach które dostawałam po tym jak przeczytałam że w pierwszych trzech misiącach dziecku wszystkie organy się budują - a ja do prawie końca 3 miesiąca nie wiedziałam że jestem w ciży i nie dość ze były tabletki to i papierosy bo bylam palaczem i czasami jakis alkohol.... Nie stresuj sie - po co - usmiechaj sie i dobrze czuj - bo to nasze mysli buduja nasza terazniejszosc - wiec nie smutaj - bedziesz pod opieka lekarza a jesli mi wiadomo to kilka dziewczyn tutaj ma cos z tarczyca sa w ciazy i idzie im znakommicie
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja mam nadzieje, ze obrze, ze przestalas palic a co do lekow to eh tez bym sie martwila, ale to juz nic nie da, musztarda po obiedzie;/co do picia to chyba kazdy niewiadomy na pocztaku swojej ciazy popijal, ja tez i to sporo bo mialam wieczor panienski, pozniej slub a pozniej sie okazalo, ze bylam w ciazy ![]() moze sie odezwa kolezanki z podobnymi problemami, bede zagladala na ten watek ![]() no i ja czekam na swoj brzusio ;] codziennie patrze na niego, ale nie rosnie ;] ale tak jak pisalam, nie naleze do najszczuplejszych i na szczuplych szybciej widac ![]() nie moge sie doczekac usg ide spac )buzka ps, w ktorym ejstes wkoncu tygodniu bo nie docczytalam ?ok na pierwszej str wyszukalam i bedzie to 12 tydzien ': > ? 5 dni roznicy mamy
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2011-10-19 o 22:29 |
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc i powodzenia na usg
|
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma sie co nakrecac.
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
i bardzo dobrze robisz
po co się denerwować jak można sobie spokojnie ciąże przebyć a dopytac o wszystko lekarza
|
|
|
|
#2280 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Generalnie jak ciąża zagrożona to nie dotykać według mojego lekarza. Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-10-20 o 08:13 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

i zero dalszej reakcji: jedna poszła ryż gotować do obiady, a druga zaczęła bawić się z kicią.
my się z Tobą cieeszymy i to bardzo więc głowa do góry, ale już
), ale pewnie znajdą coś, np że ma mniej włosów czy coś.

No ale już wróciłam, ale Irlandia zawsze zostanie w moim sercu

. wszystkie domowe sposoby praktykuje i narazie jakos sie trzymam, oby nie bylo gorzej...

?
nie ma sie co nakrecac.