Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-19, 23:10   #2671
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
a mój śpi od 22ej więc może jeszcze troszkę da mamusi odpocząć, bo coś wieczorem był marudny i ciężko bylo z usypianiemmężow i chwilę poryczał na rękach i zaraz oddał, bo ja to lepiej zrobię
Aaa szczesciaro, to zycze Tobie i mam nadz ze sobie teraz odpoczniesz bo wiesz, on pewnie myslal ze dzidzi chce do mamy
Stary 2011-10-19, 23:23   #2672
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

a ja Wam jeszcze nie napisałam najlepszego...
tż jednak w sobote musi iść do pracy i od razu jak mu o tym powiedzieli to zadzwonił do swojej mamy czy zostanie z natalką i jak ja mam teraz im powiedzieć że wolałabym ją zawieźc np. do mojej bratowej? Przecież sie obrażą tż by jeszcze zrozumiała ale teściowa gotowa się śmiertelnie obrazić znając ją

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-10-19 o 23:26
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 23:24   #2673
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

mój tez awentowego nie lubi a wszedzie go dawali w gratisie tzn w tych pudełkach co dawali przy wypisie, przy laktatorze... a maly nie chce i koniec.

lulla chyba faktycznie jestem dla niego wielkim smokiem

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 23:27   #2674
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Aaa szczesciaro, to zycze Tobie i mam nadz ze sobie teraz odpoczniesz bo wiesz, on pewnie myslal ze dzidzi chce do mamy
no na pewno
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
tż jednak w sobote musi iść do pracy i od razu jak mu o tym powiedzieli to zadzwonił do swojej mamy czy zostanie z natalką i jak ja mam teraz im powiedzieć że wolałabym ją zawieźc np. do mojej bratowej? Przecież sie obrażą tż by jeszcze zrozumiała ale teściowa gotowa się śmiertelnie obrazić znając ją
Acelinko zostaw teściowej, niech ma chrzest bojowy

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 23:27   #2675
acelinka
Zakorzenienie

natka, kto by nie chciał mieć takiego smoczka a w ogóle Filipek jakiś smoczek ssie? Bo natalka na chwile i ten aventowski i taki z canpolu uspokajacz też tylko na chwile, to już woli swoją piąstke ssać

martusiu, nie chodzi o nią, chodzi o mnie - nie będe się czuła spokojnie zostawiając z nią dziecko chociaż teoretycznie wychowała czwórke swoich to nie powinnam mieć obaw, ale mam jakąś niechęć do niej jako babci po tym jak w ciąży nawet się nie interesowała moim stanem, a teraz też już od chrzcin 3 tygodnie prawie i nawet nie zadzwoniła spytać jak tam wnuczka ogólnie to ona mi się wydaja taka jakaś nieporadna przy dziecku najlepiej by nosiła cały czas, jak płacze to nosić no bo jak inaczej i oczywiście jej teoria - BO ONA MA KOLKI, ona chyba nie wie jak kolki wyglądają, jak już natalka zaśnie to dalej ją nosi - BO JAK ODŁOŻE TO SIE OBUDZI

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-10-19 o 23:34
Stary 2011-10-19, 23:29   #2676
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dobra zmykam, póki mały jeszcze śpi

kolorowych snów Mamuśki

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 23:40   #2677
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze ale przeciez masz prawo decydowac z kim zostanie malutka prawda? mozesz delikatnie powiedziec tesciowej ze bylas juz wczesniej umowiona z bratowa i tyle

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
mój tez awentowego nie lubi a wszedzie go dawali w gratisie tzn w tych pudełkach co dawali przy wypisie, przy laktatorze... a maly nie chce i koniec.

Ty sie nie smiej, Miki tak traktowal moje cycorki, po prostu smoczencje i tyle

Cytat:
no na pewno

Acelinko zostaw teściowej, niech ma chrzest bojowy
Gdzie bedzie lepiej jak nie u mamy

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
natka, kto by nie chciał mieć takiego smoczka a w ogóle Filipek jakiś smoczek ssie? Bo natalka na chwile i ten aventowski i taki z canpolu uspokajacz też tylko na chwile, to już woli swoją piąstke ssać

martusiu, nie chodzi o nią, chodzi o mnie - nie będe się czuła spokojnie zostawiając z nią dziecko chociaż teoretycznie wychowała czwórke swoich to nie powinnam mieć obaw, ale mam jakąś niechęć do niej jako babci po tym jak w ciąży nawet się nie interesowała moim stanem, a teraz też już od chrzcin 3 tygodnie prawie i nawet nie zadzwoniła spytać jak tam wnuczka ogólnie to ona mi się wydaja taka jakaś nieporadna przy dziecku najlepiej by nosiła cały czas, jak płacze to nosić no bo jak inaczej i oczywiście jej teoria - BO ONA MA KOLKI, ona chyba nie wie jak kolki wyglądają, jak już natalka zaśnie to dalej ją nosi - BO JAK ODŁOŻE TO SIE OBUDZI
Spoko, moja przyszla tesciowa ostatnio nam powiedziala ze mleko jest jałowe dlatego Miki jest glodny kurcze no sa jakies wytyczne chyba, miarki itd rozmieszczone poszczegolnie dla przedzialu wiekowego maluszkow, wiadomo ze takie mleko trzeba odmierzac, ze nie mozna karmic na żądanie mm bo jelitka musza miec czas zeby to strawic ale mleko jest jalowe..

Edytowane przez lullaby_ml
Czas edycji: 2011-10-19 o 23:44
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 23:57   #2678
acelinka
Zakorzenienie

teściowe to temat rzeka tż jej powiedział że właśnie sie dowiedział o tym że nie dostanie wolnego i czy może przyjechać, więc teraz już sie nie wymigam w żaden taktowny sposób. Z drugiej storny wiem ze musze sie przyzwyczaić ze nati z nią zostaje bo jak chce wrócić do pracy kiedy to teściowa jest jedyną opcją, no oprócz niani ale jak zatrudnimy nianie to mi sie do pracy nie opłaca iść

No nic będe musiała przeżyć jakoś. Mam tylko nadzieje że tż skończy w sobote jak najszybciej

i widzisz, natalka ma kolki a Wy jałowe mleko mm
Stary 2011-10-20, 00:17   #2679
stokrotka_
Zadomowienie

Miałam nadrabiać...ale nie da rady

o kupkach...wykrakałam sobie.odkąd zapytałam..to Sara już 3 zrobiła

a wogóle moje dziecię nie śpi od 17...jest po 23... a ona ma się super guga sobie ,ogląda wszystko dookoła..nasłuchuje... i walczy z sobą by nie usnąć ..

ciekawe która pierwsza z nas odpadnie

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 00:34   #2680
acelinka
Zakorzenienie

jak te dzieciaczki takie aktywne w nocy to mogłoby za mnie prace magisterską napisac ja bym chętnie poszła spać

ciekawe jak jutro będe wyglądać i ile mi natalka da rano pospać póki co walcze, tzn. szczerze powiem że po prostu daje jedną wielką ścieme w rozdziale metodologicznym - po prostu przerabiam troszke ten rozdział z mojej pracy licencjackiej, co bym nie miała plagiatu samej siebie, bo nie widze sensu pisania tego wszystkiego jeszcze raz skoro dokładnie musze to samo w nim napisać
Stary 2011-10-20, 02:01   #2681
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Co za dzień co za noc
Podsumowując, mały od 12 spał tyle co przy cyckach czyli max 30 min.Czyli cały dzień przekarmiłam. Teraz daliśmy mu mm więc powoli odpływa. Jestem padnięta .

Kolorowych

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 02:02   #2682
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

A moje dziecie zjadlo przez ostatnio dobe tylko 330 ml a to chyba dlatego ze ten cholerny proszek dawalam do mleka i pewnie jej nie smakowalo i bylo tez zageste. Teraz wrabala 80 ml i to w takim tempie jak blyskawica

Stokrotko mala usnela czy dalej sobie gugacie

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-10-20 o 05:13
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 04:42   #2683
stokrotka_
Zadomowienie

Usnela...a raczej odpadla...sama w koszu swoim, hehe.
wlasnie wstala...ale przebralam ja,pojadla 10min niecale i juz kimac zaczyna
wiec idziemy spac dalej

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2011-10-20, 05:10   #2684
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Ja sie nie moge doczekac kiedy moje dziecie przespi cala noc bez pobudki.... Ciekawe kiedy to nastapi
Stary 2011-10-20, 08:12   #2685
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Ja sie nie moge doczekac kiedy moje dziecie przespi cala noc bez pobudki.... Ciekawe kiedy to nastapi
Chyba wszystkie na to czekamy z utęsknieniem

My już śpimy. Nocka ładna spałyśmy od 23 do 4.40 potem jedzonko i spanie do 6.45 i czuwanie. Teraz się karmimy po raz drugi i mam nadzieję że się moja kruszynka zlituje nad mamą i uśnie choć na chwilę żeby mama śniadanie zjadła spokojnie.

Mam nadzieję że dzisiaj pogoda dopisze i w końcu pójdziemy na spacer. Wczoraj padało cały dzień więc się w domu kisiłyśmy. Tylko wieczorem wyskoczyliśmy na zakupy to się mała choć chwilę przewietrzyła

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 08:51   #2686
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzińdybry

Cytat:
o matko, rozumiem Cię. ja teraz to tylko z małżem moge małą zostawić. chciał żebyśmy w niedzielę wyszli na takie spotkanie ważne ale powiedziałam, ze ja nie idę. nie zostawię małej z kimkolwiek ( no bo moja siostra nie przyjedzie). wkurza mnie, ze kto nie przyjdzie np teściów, teść, szwagierka a mała zapłacze to od razu hasło na pewno głodna jest. a ja odróżniam płacz mojego dziecka, wiem kiedy głodne.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

no fakt, chyba takie nieudane, ze jako gratisy dają. Moja Niunia lubi ten z tommee tippee 0+, faktycznie wyglądają te smoczki jak piers, usteczka tak szeroko otwarte jak do cysia, polecam.

Cytat:

Spoko, moja przyszla tesciowa ostatnio nam powiedziala ze mleko jest jałowe dlatego Miki jest glodny kurcze no sa jakies wytyczne chyba, miarki itd rozmieszczone poszczegolnie dla przedzialu wiekowego maluszkow, wiadomo ze takie mleko trzeba odmierzac, ze nie mozna karmic na żądanie mm bo jelitka musza miec czas zeby to strawic ale mleko jest jalowe..

spoko teściowa mojej siostry jak ta się odwracała to dosypywała dwie dodatkowe miarki, bo wg niej mleko było takie jałowe

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 09:34   #2687
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
ja tez czekam na ta chwile ale dzis mała nawet tak nie marudzila w nocy wiec mozna powiedziec ze sie wyspalam

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Chyba wszystkie na to czekamy z utęsknieniem

My już śpimy. Nocka ładna spałyśmy od 23 do 4.40 potem jedzonko i spanie do 6.45 i czuwanie. Teraz się karmimy po raz drugi i mam nadzieję że się moja kruszynka zlituje nad mamą i uśnie choć na chwilę żeby mama śniadanie zjadła spokojnie.

Mam nadzieję że dzisiaj pogoda dopisze i w końcu pójdziemy na spacer. Wczoraj padało cały dzień więc się w domu kisiłyśmy. Tylko wieczorem wyskoczyliśmy na zakupy to się mała choć chwilę przewietrzyła
no to trzymam kciuki zeby mała dała mamie zjesc sniadanko

u nas dzis deszczowo a my na bioderka dzisiaj
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dzińdybry

o matko, rozumiem Cię. ja teraz to tylko z małżem moge małą zostawić. chciał żebyśmy w niedzielę wyszli na takie spotkanie ważne ale powiedziałam, ze ja nie idę. nie zostawię małej z kimkolwiek ( no bo moja siostra nie przyjedzie). wkurza mnie, ze kto nie przyjdzie np teściów, teść, szwagierka a mała zapłacze to od razu hasło na pewno głodna jest. a ja odróżniam płacz mojego dziecka, wiem kiedy głodne.

no fakt, chyba takie nieudane, ze jako gratisy dają. Moja Niunia lubi ten z tommee tippee 0+, faktycznie wyglądają te smoczki jak piers, usteczka tak szeroko otwarte jak do cysia, polecam.

spoko teściowa mojej siostry jak ta się odwracała to dosypywała dwie dodatkowe miarki, bo wg niej mleko było takie jałowe
tez mam smoka z TT ten czasami ssie ale ogolnie to malo smoka jej dajemy bo najlepszy do usypiania i uspokajania jest tatus on na reke do malej u mnie nie chce spac a u taty odpływa

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 09:42   #2688
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
teściowe to temat rzeka tż jej powiedział że właśnie sie dowiedział o tym że nie dostanie wolnego i czy może przyjechać, więc teraz już sie nie wymigam w żaden taktowny sposób. Z drugiej storny wiem ze musze sie przyzwyczaić ze nati z nią zostaje bo jak chce wrócić do pracy kiedy to teściowa jest jedyną opcją, no oprócz niani ale jak zatrudnimy nianie to mi sie do pracy nie opłaca iść

No nic będe musiała przeżyć jakoś. Mam tylko nadzieje że tż skończy w sobote jak najszybciej

i widzisz, natalka ma kolki a Wy jałowe mleko mm

Cytat:
dzińdybry

O ja pierdziu

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Dzien dobry w ogole mamusie chcialam sie pochwalic ze nasz synek zaczyna coraz wiecej sie usmiechac, niesamowite, pewnie nie robi tego jeszcze do konca swiadomie ale kurcze, wyglada jakby naprawde czail o co chodzi
Stary 2011-10-20, 09:42   #2689
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ja tez czekam na ta chwile ale dzis mała nawet tak nie marudzila w nocy wiec mozna powiedziec ze sie wyspalam

no to trzymam kciuki zeby mała dała mamie zjesc sniadanko

u nas dzis deszczowo a my na bioderka dzisiaj

tez mam smoka z TT ten czasami ssie ale ogolnie to malo smoka jej dajemy bo najlepszy do usypiania i uspokajania jest tatus on na reke do malej u mnie nie chce spac a u taty odpływa
za bioderka

a nie nie, ja pisałam o smoczku od butelki,. taki smoczek do ciumkania z TT jej nie odpowiada, tu akurat woli aventowy ale tylko na dworze, w domu mowy o tym nie ma, nie da się oszukać.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-10-20, 09:43   #2690
anciaahk
kosmitka

Cytat:
oj szalone mamuśki jesteśmy, ja ostatnio miałam wyrzuty sumienia i przeżywałam, że nie chce mi się iść małą na dwór. wariatka ze mnie. ale sumienie się uspokoiło jak mąż wrócił wcześniej i zabrał niunię na spacer.
Jest nas więcej.
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Ancia z tym naciąganiem sprawdza się czy dziecko nie jest przełamane, czy z kręgosłupem wszystko ok.
No póki co u mnie się nie schodzi, więc nie wiem, czy przełamane czy nie.
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
moje śpi w łóżeczku od samego początku... noc w noc... w ciągu dnia czasem przysypia w wózku, ale staram się go kłaść jak to tylko możliwe żeby wyuczyć w nim spanie w swoim łóżeczku... nic szczególnego nie robiłam i nie robię
Zainspirowałaś mnie i teraz będę go kładła wyłącznie w łóżeczku, może to pomoże.
Cytat:
jejciu anciu .. no co będzie nic nie będzie wypije mm i już, krzywda na pewno mu się nie stanie na prawde
na pewno będziesz tęsknić kochana, ale musisz sobie wbic do główki że i Tobie i Franiowi jeden dzień odpoczynku od siebie dobrze zrobi

teraz ja się czuje dziwnie jak wyrodna matka że bez wyrzutów sumienia zostawiam Natalke na cały dzień, albo czasami daje ją mamie na chwile żeby coś porobić
Dzięki Acelinko , jakaś przewrażliwiona jestem.
Ja najdłużej poza pogrzebem zostawiłam Frania raz dla mamy na 2 godziny i potem nie mogłam się go naprzytulać, nie wiem jak cały dzień przeżyję.
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ja Ci się wcale nie dziwię... Sama jestem nerwus i byle co doprowadza mnie do płaczu, a co dopiero płaczące dziecko, któremu nie wiem jak pomóc... Staram się ze wszystkich sił trzymać emocje na uwięzi, ale to strasznie trudne. Muszę również zaopatrzyć się w melisę
A. Ja dokarmiam mm małego od samego początku. Np. wczoraj w nocy dostawał 3x butlę, w ciągu dnia też się zdarzy 2 razy. Pomimo tego mały ssie cycka aż mu się uszy trzęsa. Jak coś nie wychodzi to jeszcze raz powoli cierpliwie. Kochana jeśli dostanie butle 2 dni pod rząd myślę, że nie oduczy się ssania piersi. Mój np. nie potrafi ssać smoczka z aventu Nie pasuje mu i koniec.
Dziekuję za odpowiedzi. Uspokoiłaś mnie
Dzięki Małgosiu . A smoczka aventu mój też nie ssie, pasuje mu wyłącznie MAM perfect.
Cytat:
a i gdzieś była mowa o zgadze. i własnie zdałam sobie sprawę, jakie to jest mega super uczucie, że ona juz mnie nie dręczy a w lodówce zapas mleka na zgagę
To fakt, dziwne uczucie jak z chwilą proodu wszystkie dolegliwości minęły jak ręką odjął.
Cytat:
Miałam właśnie pytać jak teściowa. Moja wpada maksymalnie raz w tygodniu i z mostu stwierdza słysząc płacz Franka, że głodny albo ma kolkę. Liczę do 10 i milczę.
Cytat:
najlepiej by nosiła cały czas, jak płacze to nosić no bo jak inaczej i oczywiście jej teoria - BO ONA MA KOLKI, ona chyba nie wie jak kolki wyglądają, jak już natalka zaśnie to dalej ją nosi - BO JAK ODŁOŻE TO SIE OBUDZI
A co robić jak płacze? Też się czasem boję odkładać , ale mój naprawdę się budzi.

Walczyłam w nocy o spanie w łóżeczku, póki co 1:0 dla mnie, spał do 4.30. O 4,30 przekazałam tatusiowi to już było lulanie i spanie w naszym łóżku. Teraz znowu położyłam w łóżeczku - suszarka + owieczka i śpi już 10 minut .

Słuchajcie chyba sama popełniłam błąd- nosząc go jak płakał, lulając, kładąc z nami spać. Ale to po części z wygody, bo go to szybciej uspokajało. Do tego w swoim łóżeczku spał wyłącznie w nocy, to jak się miał do niego przyzwyczaić, bo w dzień był ze mną na dole, tam ma łóżeczko turystyczne - może to za dużo bodźców dla takiego maluszka, musi wiedzieć, że ma 1 łóżeczko w którym śpi. Chodziło o to, by nie latać po schodach do niego na gorę, a może właśnie źle zrobiłam.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 09:52   #2691
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Jest nas więcej.

No póki co u mnie się nie schodzi, więc nie wiem, czy przełamane czy nie.

Zainspirowałaś mnie i teraz będę go kładła wyłącznie w łóżeczku, może to pomoże.

Dzięki Acelinko , jakaś przewrażliwiona jestem.
Ja najdłużej poza pogrzebem zostawiłam Frania raz dla mamy na 2 godziny i potem nie mogłam się go naprzytulać, nie wiem jak cały dzień przeżyję.

Dzięki Małgosiu . A smoczka aventu mój też nie ssie, pasuje mu wyłącznie MAM perfect.

To fakt, dziwne uczucie jak z chwilą proodu wszystkie dolegliwości minęły jak ręką odjął.

Miałam właśnie pytać jak teściowa. Moja wpada maksymalnie raz w tygodniu i z mostu stwierdza słysząc płacz Franka, że głodny albo ma kolkę. Liczę do 10 i milczę.

A co robić jak płacze? Też się czasem boję odkładać , ale mój naprawdę się budzi.

Walczyłam w nocy o spanie w łóżeczku, póki co 1:0 dla mnie, spał do 4.30. O 4,30 przekazałam tatusiowi to już było lulanie i spanie w naszym łóżku. Teraz znowu położyłam w łóżeczku - suszarka + owieczka i śpi już 10 minut .

Słuchajcie chyba sama popełniłam błąd- nosząc go jak płakał, lulając, kładąc z nami spać. Ale to po części z wygody, bo go to szybciej uspokajało. Do tego w swoim łóżeczku spał wyłącznie w nocy, to jak się miał do niego przyzwyczaić, bo w dzień był ze mną na dole, tam ma łóżeczko turystyczne - może to za dużo bodźców dla takiego maluszka, musi wiedzieć, że ma 1 łóżeczko w którym śpi. Chodziło o to, by nie latać po schodach do niego na gorę, a może właśnie źle zrobiłam.

Ja robilam to samo na poczatku, malo tego-niepedagogicznie bralismy go na noc do lozka przez pierwszy tydz kiedy bylismy juz w domu, ale jakos przestawil sie szybko na lozeczko, sęk w tym ze na rekach zasypia od razu i sie uspokaja, odkladany do lozeczka jest wrzask, chociaz jak jest padniety to dla niego zadna roznica gdzie i u kogo spi co noc byly krzyki i placz jak sie kladlismy z Ł a Miki byl w lozeczku i raz, drugi Ł stwierdzil ze trzeba go troszke oduczyc tego ze wiecznie jest na rekach bo malutki sie wycwanil i dalismy sobie i jemu 3 min, po 3 min po prostu zasnal, oczywiscie mowilismy do niego zeby wiedzial ze jestesmy obok i zeby czul ze go nie zostawilismy samego ale nie podchodzilismy i sie uspokoil. moze sprobuj w ten sposob? w ciagu dnia oczywiscie Miki ma mnie do dyspozycji all the time i go lulam, nosze, obcalowuje itd ale ma wiedziec ze noc jest do spania i chociaz odstawia czasami cyrki to jest to w mniejszej czestotliwosci

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

i chcialam sie pochwalic ze nasze dziecię ma juz miesiac
Stary 2011-10-20, 09:57   #2692
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =)
na tvn jest o mitach wychowywania dzieci

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:17   #2693
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ale mi sie chce spac w ciazy nie moglam spac bo bezssennosc a teraz nie moge spac bo mam żywy budzil w sypialni
Stary 2011-10-20, 10:17   #2694
spray
KWC

Cytat:

no fakt, chyba takie nieudane, ze jako gratisy dają. Moja Niunia lubi ten z tommee tippee 0+, faktycznie wyglądają te smoczki jak piers, usteczka tak szeroko otwarte jak do cysia, polecam

a ja tam mam same aventowe i oboje z Erykiem je lubimy. Mam jeszcze taki z Nuk'a ale ma taki długi 'sut' do ssania, że mi się dziecko dławi.

Boże, mogła dziecku nerki rozwalić tymi gratisowymi miarkami Durna baba jakaś.

Lulla, jeszcze raz brawa za ukończone 4 tygodnie

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-10-20 o 10:21
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:22   #2695
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

no mogła, nie mówiąc u utuczeniu, siostra szybko to dojrzała i wylewała mleko, no i kłótnie z teściową. a to ta sama teściowa, która budziła moją siostrę jak ta była w ciąży o 6ej rano na śniadanie bo uwaga "dziecko zagłodzi" mówiła, zjesz śniadanie możesz i do 12ej spać

Stary 2011-10-20, 10:26   #2696
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
a ja tam mam same aventowe i oboje z Erykiem je lubimy. Mam jeszcze taki z Nuk'a ale ma taki długi 'sut' do ssania, że mi się dziecko dławi.

Boże, mogła dziecku nerki rozwalić tymi gratisowymi miarkami Durna baba jakaś.

Lulla, jeszcze raz brawa za ukończone 4 tygodnie
dziekuje co do smokow ja tez uzywam aventowych, mam dwie butelki z aventu i smoczki z tej firmy i sa super chociaz korzystam tez na zmiane bo jedna butelke ze smokiem mam z canpola i malemu tez podchodzi

Cytat:
no mogła, nie mówiąc u utuczeniu, siostra szybko to dojrzała i wylewała mleko, no i kłótnie z teściową. a to ta sama teściowa, która budziła moją siostrę jak ta była w ciąży o 6ej rano na śniadanie bo uwaga "dziecko zagłodzi" mówiła, zjesz śniadanie możesz i do 12ej spać
ja bym chyba ta tesciowa zabila, no przeciez mogla wyrzadzic mu krzywde!
Stary 2011-10-20, 10:28   #2697
stokrotka_
Zadomowienie

Stary 2011-10-20, 10:38   #2698
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

Elo

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Co tu tak cicho? dziewczyny ja was widze..
Stary 2011-10-20, 10:45   #2699
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Co tu tak cicho? dziewczyny ja was widze..
Ja wcinałam chrupki i karmiłam Młodego =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:45   #2700
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzieci posnęły to i cichooooo

aha, zapomniałam wam npisać - wczoraj włączyłam małej z easysleep na uśnięcie szum fal. i tak siedzę sobie, słuchamy tego morza, mała śpi jednym okiem, patrze a małż totalnie odpłynął i śpi. potem pyta mnie, a co to za fajne dźwięki puszczałaś tak dobrze sie spało

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-10-20 o 10:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości