|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#44281 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
. Moja ma troszkę inny skład. Dopiero teraz zwróciłam na to uwagę (nazwa Yes to cucumbers color care conditioner)edycja: czemu zdjęcia się obracają? Ze względu na wielkość? |
|
|
|
|
#44282 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam Was dziewczyny, ale cytować nie bede.
Super włoski Basiu, Myszko - różnica ogromna. Witam nowe zakręcone ![]() A ja jutro będę mniej lub bardziej prostowlosa, bo na uczelni chcą koniecznie zobaczyć proste dla porównania. (i tak wiem, ze w kręconych lepiej, ale niech tam )
|
#44283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Yes To Tomatoes Daily Volumizing Conditioner - natomiast co do pomidora to ni jestem pewna, bo odżywkę dostałam od Rybiorki i trafiła do mnie nie w oryginalnym opakowaniu; dlatego nie jestem w stanie powiedzieć, czy mam dokładnie tę samą odzywkę, co podała Eloe w analizie* * Na stronie Yes To sa podane składy produktów i część z nich ma skład USA i skład 'International' - trochę różnią się między sobą. Wydaje mi się, że spotkałam się jeszcze z innym składem - chyba na forum Naturally Curly wspominano coś o tym, że w ogóle składy YEs TO się zmieniają. Cytat:
Takie rzeczy mówią na szkoleniach BHP. Nie pamiętam, ile to dokładnie przy pracy siedzącej, ale kojarzy mi się, że niecałe 20 stopni. |
||
|
|
|
#44284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana, cierpliwości, obserwuj, próbuj, co włoski lubią, czego nie, powoli i do celu, a będzie pięknie |
||
|
|
|
#44285 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Wiesz jak bywa. Podobno utrudnienia z włączeniem ogrzewania są poza szkołą . Ehhh....p.s. czy moja praca jest siedząca? hmm, powiedziałabym, że raczej biegająco-chodząco-klecząco-czasem leżąco-siedząca (na dywanie) ![]() Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-10-19 o 22:03 |
|
|
|
|
#44286 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dziś było minimum. Mycie Naturia bawełna/mak. Spłukanie przegotowaną wodą. Stylizacja żel lniany. Wsio. Jak im daję same smakołyki, to nie chcą. To teraz dostały sucharek. Pogłodzę je trochę ![]() Ktoś zachwalał Naturię bawełna/mak do mycia, chyba Rybiotek i Ajrisz? To jestem kolejną polecającą. Najbardziej ulubiona z wszystkich dotychczas testowanych. Z zakupem Joasiek to istny horror. Tanie, dobre, a w żadnym rosku i naturze kupić nie mogę. Za pierwszym razem udało mi się kupić w spożywczaku, u mnie we wsi, za jedyne 3,20zł. Szukałam, szukałam, i znalazłam! W maciumeńkim sklepiczku wszystkie Joaśki, do wyboru do koloru. Nawet Jantara mieli. Nie mieli masek Bingo. Zrobiłam zapas. Jak się płaci 3,30zł, to można szaleć.![]() Zaczęłam drugi miesiąc picia drożdzy, i idzie mi lepiej niż picie skrzypu z pokrzywą. Do tego Omega 3,6,9, vit. B comp., vit. A+E. Po miesiącu widzę zdecydowane ograniczenie wypadania włosów. Przy myciu wyłazi mi tylko 1/5 włosów co przedtem. Skalp lubi, bardzo lubi, żel aloesowy Gorvity. Skóra, rozkosznie nawilżona. Co za ulga! W sobotę idę do fryzjera ![]() Zażyczyłam sobie "cieniowanie, bez suszenia". Co dziwne nawet tak wpisała, ale oczywiście ze zdziwieniem: "Ale tak z mokrymi? Zimno jest." Na co odpaliłam, "Berecik sobie nałożę" ![]() Tak naprawdę, niemogę się doczekać. Muszę zrobić porządek na głowie.
|
#44287 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
U mnie też nie grzeją ...ale nawet grzejniki za wiele nie pomagają...już od kilku tygodni śmigam w co najmniej 3 warstwach a prezes w krótkim rękawie jak na niego patrzę to mi jeszcze zimniej...no, ale nie wymyślam, bo 20 facetów też narzeka, że zimno - nie uroiłam sobie [L4 i antybiotyków w lutym też nie...]. Także współczuję, bo wiem co to za męka...Żeby nie było tak całkiem OT...w dobę naskrobałyście 3 strony doba po myciu, podobały mi się, takie romantyczne fale kolor przekłamany, są ciemniejsze dużo.Aaa, mamunia powiedziała mi wczoraj, że mam dużo zdrowsze włosy - wymacała je, przegląd zrobiła i się podobają fajnie, miło tak.Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-10-19 o 22:11 |
|
|
|
|
#44288 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Jak patrzę na Wasze rosnące włosy, obiecuję, że nie tknę nożyczek , w ostatnim roku ciągle wpadały mi w łapki. Teraz jest lepiej, rosną, a nożyczki wyniosłam z łazienki
|
|
|
|
|
#44289 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
jestem ciekawa bardzo. Podcięcie jednak potrzebne [w przeciągu kilku dni kupię nożyczki i będę ciąć końcówki], bo kształt całkiem do bani...chcę mieć "U" ![]() Jak zapuścisz swoje to już w ogóle będzie miazga nie dotykaj nożyczek
|
|
|
|
|
#44290 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest nadzieja ![]() Uwielbiam koty, nie mogłabym żyć bez nich. Na studiach wytrzymałam 3,5 roku bez futrzaków, aż nie wytrzymałam i pojawiła się Ziuta Kociaki to dzieci z roku 2009, 5 ich było, poszły na Allegro i przez inne serwisy ogłoszeniowe. Niestety już więcej małych nie będzie... Ale rui też nie ![]() Cytat:
z tym, że moja miała w składzie Dimeticon na 1000% A poza tym bardzo fajna, polecam, na Allegro 35zł Cytat:
![]() Kociaki były rozkoszne, a już szczególnie jak ok 4-5 nad ranem się budziły i bawiły się w ganianego po całej sypialni, czyli gonitwy po łóżku i takie tam kocięce walki Cytat:
|
|
|
#44291 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie przejmuj się, każda głowa (a raczej włosy ) woli co innego. Nie załamuj się, loki wymagają pracy, ale efekt w przyszłości będzie niesamowity. Próbowałaś przerzucac włosy przez łóżko?Cytat:
Powodzenia w dbaniu o falki ![]() Cytat:
mi też się podobają, romantyczne, grube, śliiczne ![]() A u moich włosów generalnie nic nowego Dziś po raz pierwszy udało mi się zmyc olej rycynowy szamponem bez slsu, ale skręt nadal bez szału. Zastanawiam się czy to czasem nie efekt ogólnej kondycji orgnizmu - ostatnio jestem trochę przemęczona, mam sporo do zrobienia i sypiam bardzo niewiele - pewnie z włosami jest jak z cerą i pogarszają się w takich sytuacjach ;/ Trzymajcie się ciepło! Edytowane przez karolowanka Czas edycji: 2011-10-19 o 22:53 |
|||||
|
|
|
#44292 | ||
|
Rozeznanie
|
Ahh zapomniałabym...
Chwilo - trwaj Otóż z czystym sumieniem stwierdzam, że moje włosy były głodne i potrzebowały długiego, ciepłego posiłku, a nie tylko szybkich przekąsek w biegu. Po dzisiejszej miksturze pt.: Maska Na Bogato mam skręt 2 razy mocniejszy niż przed ostatnie 2 miesiące i wróciły pionowe rulony z tyłu - moje kochaniutkie, gdzieście były jak was nie było A tukany do podpinania włosów to genialny wynalazek, żabki nie przynosiły u mnie efektów, a dzisiaj kupiłam tukany i jestem zachwycona efektem - patrz załącznik
ZUMBA ![]() Edytowane przez yoanka85 Czas edycji: 2011-10-19 o 22:55 |
||
|
|
|
#44293 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Codziennie to ładniej u Ciebie myszko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak mi się kota chce, od zawsze,zazdrość mnie zżera, że możecie sobie pozwolić Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Coś mi dzisiejsze mycie nie wyszło. Przedostatni zestaw 'na bogato' to chyba jednak było to... Siano z zamiarem poplątania, jutro będzie kicha
|
|||||||||||
|
|
|
#44294 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Za to po Hegronie to od razu miałam tłuste strąki. Cytat:
|
|
#44295 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#44296 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cuudowne włosy!Cytat:
|
||
|
|
|
#44297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To TWOJE??? |
|
|
|
|
#44298 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale nie poddaję się Co jakiś czas rzucam się na kolejny specyfik, który ma zmniejszać przetłuszczanie włosów...
|
|
#44299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#44300 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
![]() obkupiłam się w odżywki na allegro i jutro będzie mycie i pewnie wrócę do falo-loków, bo po dwóch myciach na prosto już mi ich brak.. ![]() a kupiłam 1L Kallosa waniliowego (ma Dimethicon, ale na zimę chyba może być), 1L mojego kochanego Kallosa Serical Latte, 1L Scandic Line cocomask (te 3 do mycia ) i na dokładkę 0,5 L Bingo z masłem shea i algamijak szaleć to szaleć
|
|
|
|
#44301 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ziuta śliczna ![]() Włosy też masz super ![]() Cytat:
Jedyną moją nadzieją jest to że jak urosną to będą sie zachowywac lepiej, ponoc lekkie fale tak mają.Demka, śliczne te twoje faloloki
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-10-20 o 08:57 |
||
|
|
|
#44302 | |
|
Zakorzenienie
|
sliczne są... i w sumie nie odrazu po myciu tylko pozniej... chcialabym zeby moje tak się zachowywały..
Cytat:
no poszlalas nie ma co hehehA ja dzisiaj przedobrzyłam przy myciu trochę bo dodałam do bingo z shea olej.. i miałam tłuste przy głowie... no to co zrobiłam! pod kran nie poszlam na wyklad z rana.. bo chcialam dzisiaj ladnie wygladac - koniecznie! Szarża ludzi bedzie moje wlosy ogladac dzisiaj (proste co prawda ale i tak) i z TZ się umówiłam na wieczór... Po prostu dzis jest ten dzien kiedy potrzebowałam nawet z prostymi wyglądac super... no to teraz deszcz zaczal padac ![]() jak na złość
|
|
#44303 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() obudziłam się rano z sianem na głowie zajęcia mam o 14, mogę włosy mimo wszystko umyć i zostawić do wyschnięcia? próbowałam je podpinać żabkami - małe żabki są zbyt małe, a duże w większej ilości prezentują się śmiesznie.
|
#44304 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczęta
Jejku jak dawno mnie tutaj nie było. Przepraszam Was za moją nieobecność. Ostatnio na nic nie mam czasu Aż już mnie to wkurzaA najbardziej fakt, że nie mam czasu dla Zakręconego Forum. To boli najbardziej ![]() Nie wiem czy uda mi się Was nadrobić. Tyle stron naskrobałyście ale byłoby dziwne gdyby tak się nie stało ![]() Zajrzałam do codziennika i widziałam piękne włosy Ag Rafki, Myszki, Mgiełki, Ajrisz i romantyczne fale DMki Widziałam też nowe włoski, które serdecznie witam Na pewno było też jeszcze wiele innych pięknych zdjęć, do których postaram się poślinić jak najszybciej![]() Moje włoski są ostatnio bardzo grzeczne. Po krótkim romansie z silikonami, stwierdziłam że to jednak nie dla mnie. Byłam po tym jednym razie co prawda zadowolona z efektu ale już po drugim mi się nie podobało i chyba siadło na psychikę Wiedziałam, że mam to "coś" na głowie i po prostu musiałam to zmyć. Od tamtej pory już nie romansuje z nimi i wcale tego nie żałuję bo jakoś sobie radzę z nimi bez wspomagaczy
|
|
|
|
#44305 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię też takie romantyczne falki Cytat:
Cytat:
Pamiętam, jak Basia pisała, że jej włoski też nie miały się zbyt dobrze, jak miała problemy, teraz Basia zmieniła nastawienie, a cudowne włoski wklejała kilka stron temu ![]() Cytat:
Cudne, cudne I faktycznie - nie ma przyklapu, są takie uniesione Cytat:
Może nie będzie tak źle kochana, może coś żelem poprawisz W najgorszym wypadku zepniesz Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz można albo przerzucić przez łóżko (i jeśli się nie wiercę, to wyglądają fajnie, zwłaszcza, jak przerzucę z nieodgniecionym żelem i odgniotę rano), albo w ananasa czy pieluszkę i rano reanimacja żelem na wilgotne włosy. Dziś nawet nie zawijałam ani nie robiłam ananasa, starałam się nie wiercić i reanimowałam wilgotne żelem, z 3 minutki podsuszyłam i jest ok Dzień dobry Lokaski Ale dziś szaro-buro i pada. |
||||||||
|
|
|
#44306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba zakupię sobie tukany, może chociaż przychlastu nie będzie Myszko, bardzo mnie pocieszyłaś Szkoda że na długośc trzeba tyle czekac, ale co tam, dam radę
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-10-20 o 09:01 |
|
|
|
|
#44307 |
|
Rozeznanie
|
Cześć lokaski z rana. Znów nie mam czasu na cytowanie, czytam z doskoku. Jak zwykle z wywalonym jęzorem obejrzałam zdjęcia.
Basiu, po prostu oczu oderwać nie można! Myszko, piękniejesz w oczach cała, nie tylko włosy! Yoanka, cudne włosy po obiadku i prześliczne koty-i mama i dzieci, szkoda,że już nie bedzie kociaków, ale rozumiem, jak uciążliwa może być ruja. DMka, fajne te romantico waves. Ale nie poznałabym, ze to Twoje. Pati, a my tu tęsknimy. Malinki też dawno nie było, ze nie wspomnę o Rybiorku, ona chyba ma odwyk od nas... Moje dziś po kokosie na 3h wczoraj, myciu hegronem nieco lepiej niż ostatnio. Ale do ideału im daleko. Daleko im nawet do tego co pokazały na początku września, a potem przyszedł kryzys i jakby jeszcze nie minął...ale ileż to może trwać... w FAQ było, że ok. 2 tyg. Może u mnie juz tak zostanie...po prostu średnio.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-10-20 o 09:13 |
|
|
|
#44308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj zdjęcie najlepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gupek ![]() Na Podkarpaciu też masakra ;] Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-10-20 o 09:39 |
|||
|
|
|
#44309 | ||||||
|
Strażnik Wizażu
|
![]() Nie poznałaś? Łohoooo...Bingo mi się marzy, ale nie spotkałam jeszcze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poprosimy zdjęcie tukanów Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale bredzisz, jak to średnio? Chyba mi się nie wydaje, że one falują coraz wyżej Malina, Rybiorek, Bernadka, Ewelka, Kropcia i jeszcze inne piękne włoski...ale my pamiętamy o nich i w końcu zajrzą
|
||||||
|
|
|
#44310 | ||||
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam
Nie pytajcie jak bo sama nie wiem ale się udało![]() Wiedziałam, że będę się ślinić i miałam rację ![]() Basia ![]() Małgosia cudo eiri co za blask Malinka ślicznie Yoanka85 rulony mnie urzekły Anwen witam moją inspiratorkę od której wszystko się zaczęło ![]() Cytat:
W ogóle dzięki za info![]() Twoje włoski są piękne Cytat:
Cytat:
Tak mi się przypomniało. Pewnie już wiecie ale napiszę Chyba przedwczoraj, Zajrzałam do Natury a tam odżywki Artiste. Od razu zakupiłam aby przetestować Użyłam i jestem zadowolona![]() Tak w ogóle to moje włoski coś ostatnio mają tendencję do zakręconych końcówek a bardziej prostej/trochę falowanej góry Kiedy zobaczyłam zdjęcia Little od razu mi się skojarzyły z moimi chociaż długością moje nie grzeszą---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() Aż tak mocno nie reagowałam na mój romans ale było mi z nim źle. Musiałam go zakończyć dla własnego zdrowia psychicznego ![]() Masz loki i fale ![]() Też na początku nie poznałam Twoich włosków. Urosły
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

.
Kochana, cierpliwości, obserwuj, próbuj, co włoski lubią, czego nie, powoli i do celu, a będzie pięknie 
Za pierwszym razem udało mi się kupić w spożywczaku, u mnie we wsi, za jedyne 3,20zł. Szukałam, szukałam, i znalazłam! W maciumeńkim sklepiczku wszystkie Joaśki, do wyboru do koloru.
jak na niego patrzę to mi jeszcze zimniej...no, ale nie wymyślam, bo 20 facetów też narzeka, że zimno - nie uroiłam sobie [L4 i antybiotyków w lutym też nie...]. Także współczuję, bo wiem co to za męka...

nie dotykaj nożyczek 
Jest nadzieja
Oczywiście fal ani śladu, tylko jedno wielkie siano.
są bardziej proste niż falowane. W sumie, sama nie wiem jakie włosy wolę u siebie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za to my wierzymy i jesteśmy z Tobą w tym kryzysie
Aż już mnie to wkurza