Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1477 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-19, 21:46   #44281
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Basiu, malgosiu, czy te właśnie Yes To miałyście?
Yes To Tomatoes Daily Volumizing Conditioner
Yes to cucumbers, Color Care, Daily Makeover Conditioner (d/s)
Yes to cucumbers, Color Care, Leave In Conditioner

bo nie wiem, czy są może jeszcze jakieś inne
takie leciutkie mi się wydają po składzie
Ani jedną ani drugą. Moja ma troszkę inny skład. Dopiero teraz zwróciłam na to uwagę (nazwa Yes to cucumbers color care conditioner)

edycja: czemu zdjęcia się obracają? Ze względu na wielkość?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-10-19 21.43.11.jpg (115,7 KB, 10 załadowań)

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 21:49   #44282
MgielkaM
Zakorzenienie

Poczytałam Was dziewczyny, ale cytować nie bede.
Super włoski Basiu, Myszko - różnica ogromna.
Witam nowe zakręcone
A ja jutro będę mniej lub bardziej prostowlosa, bo na uczelni chcą koniecznie zobaczyć proste dla porównania. (i tak wiem, ze w kręconych lepiej, ale niech tam )

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 21:52   #44283
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:

Yes to cucumbers, Color Care, Daily Makeover Conditioner - tę na pewno
Yes To Tomatoes Daily Volumizing Conditioner - natomiast co do pomidora to ni jestem pewna, bo odżywkę dostałam od Rybiorki i trafiła do mnie nie w oryginalnym opakowaniu; dlatego nie jestem w stanie powiedzieć, czy mam dokładnie tę samą odzywkę, co podała Eloe w analizie*

* Na stronie Yes To sa podane składy produktów i część z nich ma skład USA i skład 'International' - trochę różnią się między sobą. Wydaje mi się, że spotkałam się jeszcze z innym składem - chyba na forum Naturally Curly wspominano coś o tym, że w ogóle składy YEs TO się zmieniają.

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
U mnie w pracy nie grzeją, na dworze jest ciepłej (nie przesadzam, w szkole mam sine usta, na dworze wraca kolor). Chodzę w trzech swetrzyskach, dzieciaki też poubierane. Dziś miałam na sobie tyle warstw, że ciężko było mi się ruszać (a pod spodniami miałam bawełniane leginsy). Kaszel, który leczyłam bardzo długo, wrócił.
Basiu, poniżej pewnej temperatury nie można pracować
Takie rzeczy mówią na szkoleniach BHP. Nie pamiętam, ile to dokładnie przy pracy siedzącej, ale kojarzy mi się, że niecałe 20 stopni.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 21:58   #44284
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
=

To dokładnie jak moje włosy. Uwielbiają takie składniki jak Twoje. Zauważyłam, że zawsze dodajesz coś do odżywek.
Zawsze coś daję Głównie oleje i jakiś jeden humektant, wtedy jakoś lepiej się skręcają.

Cytat:
Napisane przez Elaen Pokaż wiadomość
Jestes dla mnie niedoscignionym wzorem..Fasolki to ja raczej juz miec nie bede, no ale idac Twoim wzorem z sianka jakas polfalka chociaz wyjdzie?
na razie, po miesiacu pielegnacji uzyskalam:
1. miekkie wlosy
2. piekny polysk
3. mniejsze przetluszczanie
4. takie samo wypadanie
5. 10x wiecej butelek i pudelek z odzywkami/maseczkami/olejami w lazience
Podoba mi się ostatni punkt Kochana, cierpliwości, obserwuj, próbuj, co włoski lubią, czego nie, powoli i do celu, a będzie pięknie
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 22:01   #44285
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Y
Basiu, poniżej pewnej temperatury nie można pracować
Takie rzeczy mówią na szkoleniach BHP. Nie pamiętam, ile to dokładnie przy pracy siedzącej, ale kojarzy mi się, że niecałe 20 stopni.
Małgosiu, znasz od podszewki moje miejsce pracy. Wiesz jak bywa. Podobno utrudnienia z włączeniem ogrzewania są poza szkołą. Ehhh....
p.s. czy moja praca jest siedząca? hmm, powiedziałabym, że raczej biegająco-chodząco-klecząco-czasem leżąco-siedząca (na dywanie)

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-10-19 o 22:03
Stary 2011-10-19, 22:03   #44286
Helge Wodnica
Raczkowanie

Ależ piękne loki tutaj widzę. Przeglądalam wątek tylko pobieżnie, ale napewno poczytam jak tylko znajdę czas.

U mnie dziś było minimum.
Mycie Naturia bawełna/mak. Spłukanie przegotowaną wodą. Stylizacja żel lniany. Wsio.

Jak im daję same smakołyki, to nie chcą. To teraz dostały sucharek.
Pogłodzę je trochę

Ktoś zachwalał Naturię bawełna/mak do mycia, chyba Rybiotek i Ajrisz?
To jestem kolejną polecającą. Najbardziej ulubiona z wszystkich dotychczas testowanych.

Z zakupem Joasiek to istny horror. Tanie, dobre, a w żadnym rosku i naturze kupić nie mogę. Za pierwszym razem udało mi się kupić w spożywczaku, u mnie we wsi, za jedyne 3,20zł. Szukałam, szukałam, i znalazłam! W maciumeńkim sklepiczku wszystkie Joaśki, do wyboru do koloru. Nawet Jantara mieli. Nie mieli masek Bingo. Zrobiłam zapas. Jak się płaci 3,30zł, to można szaleć.

Zaczęłam drugi miesiąc picia drożdzy, i idzie mi lepiej niż picie skrzypu z pokrzywą. Do tego Omega 3,6,9, vit. B comp., vit. A+E. Po miesiącu widzę zdecydowane ograniczenie wypadania włosów. Przy myciu wyłazi mi tylko 1/5 włosów co przedtem.

Skalp lubi, bardzo lubi, żel aloesowy Gorvity. Skóra, rozkosznie nawilżona. Co za ulga!

W sobotę idę do fryzjera
Zażyczyłam sobie "cieniowanie, bez suszenia". Co dziwne nawet tak wpisała, ale oczywiście ze zdziwieniem: "Ale tak z mokrymi? Zimno jest." Na co odpaliłam, "Berecik sobie nałożę"
Tak naprawdę, niemogę się doczekać. Muszę zrobić porządek na głowie.
Stary 2011-10-19, 22:08   #44287
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
U mnie w pracy nie grzeją, na dworze jest ciepłej (nie przesadzam, w szkole mam sine usta, na dworze wraca kolor). Chodzę w trzech swetrzyskach, dzieciaki też poubierane. Dziś miałam na sobie tyle warstw, że ciężko było mi się ruszać (a pod spodniami miałam bawełniane leginsy). Kaszel, który leczyłam bardzo długo, wrócił.
Faktycznie piękne masz włoski
U mnie też nie grzeją ...ale nawet grzejniki za wiele nie pomagają...już od kilku tygodni śmigam w co najmniej 3 warstwach a prezes w krótkim rękawie jak na niego patrzę to mi jeszcze zimniej...no, ale nie wymyślam, bo 20 facetów też narzeka, że zimno - nie uroiłam sobie [L4 i antybiotyków w lutym też nie...]. Także współczuję, bo wiem co to za męka...
Żeby nie było tak całkiem OT...w dobę naskrobałyście 3 strony trzeba było nadrabiać wczoraj...widzę nowe twarze, piękne włoski, lubię tu zaglądać bardzo wrzucam też 'słit fotki' z przymierzalni sprzed kilku dni doba po myciu, podobały mi się, takie romantyczne fale kolor przekłamany, są ciemniejsze dużo.
Aaa, mamunia powiedziała mi wczoraj, że mam dużo zdrowsze włosy - wymacała je, przegląd zrobiła i się podobają fajnie, miło tak.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00918.jpg (101,2 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00919.jpg (68,2 KB, 40 załadowań)

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-10-19 o 22:11
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 22:18   #44288
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
wrzucam też 'słit fotki' z przymierzalni sprzed kilku dni doba po myciu, podobały mi się, takie romantyczne fale kolor przekłamany, są ciemniejsze dużo.
Oh, baaaardzo "słit". A jakie długaśne.

Jak patrzę na Wasze rosnące włosy, obiecuję, że nie tknę nożyczek, w ostatnim roku ciągle wpadały mi w łapki. Teraz jest lepiej, rosną, a nożyczki wyniosłam z łazienki

Stary 2011-10-19, 22:22   #44289
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Oh, baaaardzo "słit". A jakie długaśne.

Jak patrzę na Wasze rosnące włosy, obiecuję, że nie tknę nożyczek, w ostatnim roku ciągle wpadały mi w łapki. Teraz jest lepiej, rosną, a nożyczki wyniosłam z łazienki
Zapuszczę jeszcze trochę, zobaczymy jak się będą zachowywać jestem ciekawa bardzo. Podcięcie jednak potrzebne [w przeciągu kilku dni kupię nożyczki i będę ciąć końcówki], bo kształt całkiem do bani...chcę mieć "U"
Jak zapuścisz swoje to już w ogóle będzie miazga nie dotykaj nożyczek

Stary 2011-10-19, 22:37   #44290
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Jaki boski kociak Zakochałam się, też marzy mi się kotek, zwłaszcza po oglądnięciu Twojego i Basi

Kochana, ja też z początku nie spodziewałam się, że moje włosy będą tak wyglądać, kto wie, co będzie u Ciebie za jakiś czas
Święte słowa, bo w sumie z naszymi włosami to nic nigdy do końca nie wiadomo Jest nadzieja

Uwielbiam koty, nie mogłabym żyć bez nich. Na studiach wytrzymałam 3,5 roku bez futrzaków, aż nie wytrzymałam i pojawiła się Ziuta

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość

yoanka, piękne kociaki!
Kociaki to dzieci z roku 2009, 5 ich było, poszły na Allegro i przez inne serwisy ogłoszeniowe. Niestety już więcej małych nie będzie... Ale rui też nie

Cytat:

Ja miałam marchewkową Yes to Carrots. Hair&Scalp. Moisturizing Mud Mask

z tym, że moja miała w składzie Dimeticon na 1000% A poza tym bardzo fajna, polecam, na Allegro 35zł

Cytat:
Tak, po zimnej wodzie łuski się domykają i włoski błyszczą. Po płukance tym bardziej.
Rzadko robię płukanki, nie mam nawyku. A szkoda.

loki dziękują

Super

Nie mogę się doczekać.

Jak można mieć tak piękne kociaki. Mogłabym na nie patrzeć bez końca.

Moja Mała gdzieś buszuje po mieszkaniu. Nie lubi leżeć na kolanach, co najwyżej na klawiaturze, bądź innym przedmiocie, który aktualnie jest mi potrzebny. Chodzi za mną jak piesek
Ja robię ostatnio płukankę octową, bo przyniosłam ocet i miskę do łazienki. A że są po niej takie lśniące to jakoś o niej pamiętam

Kociaki były rozkoszne, a już szczególnie jak ok 4-5 nad ranem się budziły i bawiły się w ganianego po całej sypialni, czyli gonitwy po łóżku i takie tam kocięce walki Ale i tak szkoda że Ziuta już więcej kociaków nie będzie miała. Za to ostatnio z niej się menda zrobiła i co kilka dni sika na pościel bądź kanapę. Od dziś przed wyjściem zakrywamy łóżko gazetami.

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Yes to cucumbers, Color Care, Daily Makeover Conditioner - tę na pewno
Yes To Tomatoes Daily Volumizing Conditioner - natomiast co do pomidora to ni jestem pewna, bo odżywkę dostałam od Rybiorki i trafiła do mnie nie w oryginalnym opakowaniu; dlatego nie jestem w stanie powiedzieć, czy mam dokładnie tę samą odzywkę, co podała Eloe w analizie*

* Na stronie Yes To sa podane składy produktów i część z nich ma skład USA i skład 'International' - trochę różnią się między sobą. Wydaje mi się, że spotkałam się jeszcze z innym składem - chyba na forum Naturally Curly wspominano coś o tym, że w ogóle składy YEs TO się zmieniają.
A no właśnie, stąd moja wersja maski z dimethiconem.
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,
pierdłem, rzygłem i wyszłem

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
yoanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 22:50   #44291
karolowanka
Rozeznanie

Cytat:
Jakiego tam sianka Kochana Wklejam moje zdjęcie z początków pielęgnacji(jakieś 3 miesiące pielęgnacji), skręcały się średnio i wcale specjalnie zachwycająco nie wyglądały
http://imageshack.us/photo/my-images...4grudziep.jpg/
rzeczywiście, różnica ogromna. Porównując z nowymi zdjęciami z codziennika (wczoraj się zachwycałam, a dzisiaj nawet nie wiem, co napisac - cudne!) można by powiedziec niebo a ziemia

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dlatego, że potem mi się włosy lepiej układają. A samą odżywką nie dam rady myć, bo włosy mi się bardzo przetłuszczają. Jak łatwo się domyślić - nie chcę chodzić z tłustymi włosami na uczelnię
moje włosy też szybko się przetłuszczają - kiedyś już wieczorem (po niecaej dobie) były nieświeże i musiałam myc. Po prostu musisz przeczekac ten adaptacyjny okres. Spróbuj OMO - mi bardzo pomaga, stosuję przemiennie z myciem odżywką i ich stan się poprawia.

Cytat:
Założenie chustki na noc przypomniało mi dlaczego przestałam układac włosy jak kęcone Po wstaniu moim oczom ukazał się wielki kołtun z tyłu głowy, szopa po bokach i przychlast na czubku Oczywiście fal ani śladu, tylko jedno wielkie siano.

Mam ochotę wzorem starożytnych Egipcjan ogolic się na łyso i nosic perukę
dla mnie też chustka jest nietrafionym pomysłem nie przejmuj się, każda głowa (a raczej włosy ) woli co innego. Nie załamuj się, loki wymagają pracy, ale efekt w przyszłości będzie niesamowity. Próbowałaś przerzucac włosy przez łóżko?

Cytat:
Napisane przez magdaavon Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim zakręconym
Bywałam w waszym wątku i podczytywałam jak tylko pojawiła się u mnie myśl, by powrócić do moich fal.
Mam do was parę pytań i baaardz, bardzo mocno proszę o odpowiedź, bo przeczytać te wszystkie wątki to nie sposób, a nie bardzo wiem od czego zacząć swoją pielegnację.
Zacznę od tego, że kiedyś myślałam, że moje włosy są proste. Nie specjalnie je pielęgnowałam i wciąż wiązałam w kucyk.
Po którejś wizycie u fryzjera zauważyłam, że włosy się falują i zachęcona podpowiedziami koleżanek nałożyłam piankę i wyszły cudne fale
Czesałam się tak dłuższy czas, ale od tamtej pory minęło już sporo czasu, a moje włosy nie chcą się już kręcić są bardziej proste niż falowane. W sumie, sama nie wiem jakie włosy wolę u siebie
Teraz bardzo pielęgnuję włosy i zapuszczam, ale chciałabym z czas powrócić do moich naturalnych fal... może nawet na stałe już
o proszę, jaka podobna historia Powodzenia w dbaniu o falki

Cytat:

Żeby nie było tak całkiem OT...w dobę naskrobałyście 3 strony trzeba było nadrabiać wczoraj...widzę nowe twarze, piękne włoski, lubię tu zaglądać bardzo wrzucam też 'słit fotki' z przymierzalni sprzed kilku dni doba po myciu, podobały mi się, takie romantyczne fale kolor przekłamany, są ciemniejsze dużo.
Aaa, mamunia powiedziała mi wczoraj, że mam dużo zdrowsze włosy - wymacała je, przegląd zrobiła i się podobają fajnie, miło tak.
baardzo słit mi też się podobają, romantyczne, grube, śliiczne

A u moich włosów generalnie nic nowego Dziś po raz pierwszy udało mi się zmyc olej rycynowy szamponem bez slsu, ale skręt nadal bez szału. Zastanawiam się czy to czasem nie efekt ogólnej kondycji orgnizmu - ostatnio jestem trochę przemęczona, mam sporo do zrobienia i sypiam bardzo niewiele - pewnie z włosami jest jak z cerą i pogarszają się w takich sytuacjach ;/

Trzymajcie się ciepło!

Edytowane przez karolowanka
Czas edycji: 2011-10-19 o 22:53
karolowanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 22:51   #44292
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Ahh zapomniałabym...

Chwilo - trwaj Otóż z czystym sumieniem stwierdzam, że moje włosy były głodne i potrzebowały długiego, ciepłego posiłku, a nie tylko szybkich przekąsek w biegu.

Po dzisiejszej miksturze pt.: Maska Na Bogato mam skręt 2 razy mocniejszy niż przed ostatnie 2 miesiące i wróciły pionowe rulony z tyłu - moje kochaniutkie, gdzieście były jak was nie było

A tukany do podpinania włosów to genialny wynalazek, żabki nie przynosiły u mnie efektów, a dzisiaj kupiłam tukany i jestem zachwycona efektem - patrz załącznik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 19 października - maska na bogato.jpg (99,5 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 19 października - tukany.jpg (95,2 KB, 59 załadowań)
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,
pierdłem, rzygłem i wyszłem

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA

Edytowane przez yoanka85
Czas edycji: 2011-10-19 o 22:55
yoanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 22:52   #44293
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Raczej zmienić warunki wyjściowe.
Dzięki tej lekkiej trw są w miarę podatne na układanie i szybciej schną, nie kuszące, 3h zamiast 6h?
Jasne, że kuszące, nie dziwię się. Kiedyś miałam/wydawało mi się że miałam podobny problem. Schły pół dnia, prostowanie lub kręcenie było bez sensu - zaraz wracały do naturalnego/byle jakiego stanu, brr. Po paru farbowaniach i okazyjnym prostowaniu "problem" zniknął
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta
U mnie się sprawdza Acz mało humektanta, pewnie lepiej na mokre ręce kłaść
Żebym jeszcze miała gdzieś Biedronkę w miarę po drodze...

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
my z siostrą ponarzekałyśmy i pewnie dlatego taka propozycja ze strony mamy. Może ty też tak zrób na pewno ktoś się polituje
Jeszcze mnie siostra z nowymi włosami nie widziała, a ona zawsze była za kręconymi, liczę na nią

Cytat:

Jeszcze znajdzie się pewnie coś, co MUSISZ kupić

Są jeszcze paluszki u nóżek
Właśnie! już liczę na palcach u stóp te wszystkie kosmetyki, ale MUSZĘ! jakieś oleje z nasyconymi i wielonienasyconymi spróbować... No a przecież samych olejów nie zamówię, nie?
Codziennie to ładniej u Ciebie myszko

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
zajac sie kreconymi wlosami tu w DE,bo deficyt niesamowity.Duzo by pisac,temat rzeka...tutejsi fryzjerzy wolaja o pomste do nieba!
Wydaje mi się, że w Polce też tak jest niestety. Ile dziewczyn tutaj rozpacza po wizycie u fryzjera? Mam wizję sieci salonów fryzjerskich dla fal/kręconych, z sensownymi fryzjerami...czyż nie miałyby się z czego utrzymać?

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
Niestety dla mnie raczej nieosiągalne, wydaje mi się, że mam całkiem inny typ włosów niż Twoje. No nic, pozostaje podziwiać
Cytat:
Kochana, ja też z początku nie spodziewałam się, że moje włosy będą tak wyglądać, kto wie, co będzie u Ciebie za jakiś czas
Ja też, miesiąc temu byłam przekonana, że najwyżej końcówki mi się trochę podkręcą jak o nie zadbam. Teraz się w lustrze nie poznaję po każdym myciu

Cytat:
Fotki postaram się zrobić jak wyschną, teraz nie mogę, bo jakieś zwierzę futerkowe śpi mi na kolanach
Łaaaaaaaaa Jak mi się kota chce, od zawsze,zazdrość mnie zżera, że możecie sobie pozwolić

Cytat:
Napisane przez Helge Wodnica Pokaż wiadomość
Jak im daję same smakołyki, to nie chcą. To teraz dostały sucharek.
Pogłodzę je trochę
Brutalne

Cytat:
Z zakupem Joasiek to istny horror.
Taaak... teżnigdy ich znaleźć nie mogę jak potrzebuję, a potem idę po jedzenie, jak wczoraj, a tam stos wszystkich kolorów

Cytat:
Napisane przez DMkAnia
'słit fotki' z przymierzalni sprzed kilku dni
Słit słit

Coś mi dzisiejsze mycie nie wyszło. Przedostatni zestaw 'na bogato' to chyba jednak było to...
Siano z zamiarem poplątania, jutro będzie kicha
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 22:58   #44294
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Fotki postaram się zrobić jak wyschną, teraz nie mogę, bo jakieś zwierzę futerkowe śpi mi na kolanach

Cytat:
Napisane przez karolowanka Pokaż wiadomość
moje włosy też szybko się przetłuszczają - kiedyś już wieczorem (po niecaej dobie) były nieświeże i musiałam myc. Po prostu musisz przeczekac ten adaptacyjny okres. Spróbuj OMO - mi bardzo pomaga, stosuję przemiennie z myciem odżywką i ich stan się poprawia.
U mnie mycie odżywką nie zmniejszyło przetłuszczania się włosów. Już kiedyś przez dłuższy czas myłam włosy odżywką (balsamy Mrs.Potter's, Hegron, Gloria) i niewiele to zmieniło. Odżywką też musiałam myć codziennie. Aż w końcu musiałam umyć włosy szamponem.
Za to po Hegronie to od razu miałam tłuste strąki.

Cytat:
Ahh zapomniałabym...

Chwilo - trwaj Otóż z czystym sumieniem stwierdzam, że moje włosy były głodne i potrzebowały długiego, ciepłego posiłku, a nie tylko szybkich przekąsek w biegu.

Po dzisiejszej miksturze pt.: Maska Na Bogato mam skręt 2 razy mocniejszy niż przed ostatnie 2 miesiące i wróciły pionowe rulony z tyłu - moje kochaniutkie, gdzieście były jak was nie było
Świetne włosy
Stary 2011-10-19, 22:59   #44295
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
(...)
A tukany do podpinania włosów to genialny wynalazek, żabki nie przynosiły u mnie efektów, a dzisiaj kupiłam tukany i jestem zachwycona efektem - patrz załącznik
Ja też, ja też, bosko

Stary 2011-10-19, 23:30   #44296
karolowanka
Rozeznanie

Cytat:
Ahh zapomniałabym...

ja też jestem zachwycona cuudowne włosy!

Cytat:

U mnie mycie odżywką nie zmniejszyło przetłuszczania się włosów. Już kiedyś przez dłuższy czas myłam włosy odżywką (balsamy Mrs.Potter's, Hegron, Gloria) i niewiele to zmieniło. Odżywką też musiałam myć codziennie. Aż w końcu musiałam umyć włosy szamponem.
Za to po Hegronie to od razu miałam tłuste strąki.
czyli potwierdza się teza, że każde włosy wolą coś innego. Pozostaje mi tylko trzymac kciuki, żeby wraz z pielęgnacją i odżywianiem, problem przetłuszczania zmniejszał się
karolowanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 23:54   #44297
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, mamunia powiedziała mi wczoraj, że mam dużo zdrowsze włosy - wymacała je, przegląd zrobiła i się podobają fajnie, miło tak
Heh jak nawet mama atestuje to już nie ma innej opcji
To TWOJE???

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 23:55   #44298
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
czyli potwierdza się teza, że każde włosy wolą coś innego. Pozostaje mi tylko trzymac kciuki, żeby wraz z pielęgnacją i odżywianiem, problem przetłuszczania zmniejszał się
Dbam o włosy, odżywiam je... Zresztą od dawna. Włosy są w dobrym stanie. A przetłuszczają mi się od zawsze. Także mała szansa, że coś się w tej kwestii zmieni, niestety...
Ale nie poddaję się Co jakiś czas rzucam się na kolejny specyfik, który ma zmniejszać przetłuszczanie włosów...
Stary 2011-10-20, 00:02   #44299
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Suuper

Stary 2011-10-20, 00:14   #44300
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
za to my wierzymy i jesteśmy z Tobą w tym kryzysie
dziękuję
obkupiłam się w odżywki na allegro i jutro będzie mycie i pewnie wrócę do falo-loków, bo po dwóch myciach na prosto już mi ich brak..
a kupiłam 1L Kallosa waniliowego (ma Dimethicon, ale na zimę chyba może być), 1L mojego kochanego Kallosa Serical Latte, 1L Scandic Line cocomask (te 3 do mycia ) i na dokładkę 0,5 L Bingo z masłem shea i algami
jak szaleć to szaleć
Stary 2011-10-20, 08:16   #44301
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Uwielbiam koty, nie mogłabym żyć bez nich. Na studiach wytrzymałam 3,5 roku bez futrzaków, aż nie wytrzymałam i pojawiła się Ziuta
Ja też nie wytrzymałabym bez kota. Na chwilę obecną mam 3 sztuki które właśnie siedzą mi na kołdrze i skrzeczą o śniadanie
Ziuta śliczna
Włosy też masz super
Cytat:
dla mnie też chustka jest nietrafionym pomysłem nie przejmuj się, każda głowa (a raczej włosy ) woli co innego. Nie załamuj się, loki wymagają pracy, ale efekt w przyszłości będzie niesamowity. Próbowałaś przerzucac włosy przez łóżko?
Cóż, to już piąty miesiąc mojej pielęgnacji, próbowałam już wszystkiego co znalazłam w wątku Przerzucac próbowałam ale mam za krótkie włosy więc się zwinęły w gniazdo Jedyną moją nadzieją jest to że jak urosną to będą sie zachowywac lepiej, ponoc lekkie fale tak mają.

Demka, śliczne te twoje faloloki I długośc do pozazdroszczenia...

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-10-20 o 08:57
Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 08:36   #44302
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:

wrzucam też 'słit fotki' z przymierzalni sprzed kilku dni
sliczne są... i w sumie nie odrazu po myciu tylko pozniej... chcialabym zeby moje tak się zachowywały..

Cytat:
jak ślicznie... a powiedz jak wyglądają te twoje tukany?

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
dziękuję
obkupiłam się w odżywki na allegro
no poszlalas nie ma co heheh

A ja dzisiaj przedobrzyłam przy myciu trochę bo dodałam do bingo z shea olej.. i miałam tłuste przy głowie... no to co zrobiłam! pod kran nie poszlam na wyklad z rana.. bo chcialam dzisiaj ladnie wygladac - koniecznie! Szarża ludzi bedzie moje wlosy ogladac dzisiaj (proste co prawda ale i tak) i z TZ się umówiłam na wieczór... Po prostu dzis jest ten dzien kiedy potrzebowałam nawet z prostymi wyglądac super...
no to teraz deszcz zaczal padac
jak na złość

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 08:47   #44303
tekila901
Zakorzenienie

cześć
obudziłam się rano z sianem na głowie zajęcia mam o 14, mogę włosy mimo wszystko umyć i zostawić do wyschnięcia?
próbowałam je podpinać żabkami - małe żabki są zbyt małe, a duże w większej ilości prezentują się śmiesznie.
Stary 2011-10-20, 08:54   #44304
pati_bc
Rozeznanie

Cześć Dziewczęta
Jejku jak dawno mnie tutaj nie było. Przepraszam Was za moją nieobecność. Ostatnio na nic nie mam czasu Aż już mnie to wkurza
A najbardziej fakt, że nie mam czasu dla Zakręconego Forum. To boli najbardziej
Nie wiem czy uda mi się Was nadrobić. Tyle stron naskrobałyście ale byłoby dziwne gdyby tak się nie stało
Zajrzałam do codziennika i widziałam piękne włosy Ag Rafki, Myszki, Mgiełki, Ajrisz i romantyczne fale DMki Widziałam też nowe włoski, które serdecznie witam Na pewno było też jeszcze wiele innych pięknych zdjęć, do których postaram się poślinić jak najszybciej
Moje włoski są ostatnio bardzo grzeczne. Po krótkim romansie z silikonami, stwierdziłam że to jednak nie dla mnie. Byłam po tym jednym razie co prawda zadowolona z efektu ale już po drugim mi się nie podobało i chyba siadło na psychikę Wiedziałam, że mam to "coś" na głowie i po prostu musiałam to zmyć. Od tamtej pory już nie romansuje z nimi i wcale tego nie żałuję bo jakoś sobie radzę z nimi bez wspomagaczy
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 08:58   #44305
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Ślicznie, zwłaszcza, że doba po umyciu Lubię też takie romantyczne falki Komplement od mamy bardzo miły, zawsze to tak przyjemniej, że ktoś z bliskiego otoczenia zauważa różnicę.

Cytat:
Święte słowa, bo w sumie z naszymi włosami to nic nigdy do końca nie wiadomo Jest nadzieja

Ja robię ostatnio płukankę octową, bo przyniosłam ocet i miskę do łazienki. A że są po niej takie lśniące to jakoś o niej pamiętam
Ja mam cały czas ocet i taki stary, litrowy czajniczek w łazience, żeby nie zapominać o płukankach

Cytat:
rzeczywiście, różnica ogromna. Porównując z nowymi zdjęciami z codziennika (wczoraj się zachwycałam, a dzisiaj nawet nie wiem, co napisac - cudne!) można by powiedziec niebo a ziemia

A u moich włosów generalnie nic nowego Dziś po raz pierwszy udało mi się zmyc olej rycynowy szamponem bez slsu, ale skręt nadal bez szału. Zastanawiam się czy to czasem nie efekt ogólnej kondycji orgnizmu - ostatnio jestem trochę przemęczona, mam sporo do zrobienia i sypiam bardzo niewiele - pewnie z włosami jest jak z cerą i pogarszają się w takich sytuacjach ;/

Trzymajcie się ciepło!

Pamiętam, jak Basia pisała, że jej włoski też nie miały się zbyt dobrze, jak miała problemy, teraz Basia zmieniła nastawienie, a cudowne włoski wklejała kilka stron temu

Cytat:
Ahh zapomniałabym...

Jakie piękne rulony z tyłu Cudne, cudne I faktycznie - nie ma przyklapu, są takie uniesione

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość

Właśnie! już liczę na palcach u stóp te wszystkie kosmetyki, ale MUSZĘ! jakieś oleje z nasyconymi i wielonienasyconymi spróbować... No a przecież samych olejów nie zamówię, nie?
Codziennie to ładniej u Ciebie myszko

Ja też, miesiąc temu byłam przekonana, że najwyżej końcówki mi się trochę podkręcą jak o nie zadbam. Teraz się w lustrze nie poznaję po każdym myciu

Coś mi dzisiejsze mycie nie wyszło. Przedostatni zestaw 'na bogato' to chyba jednak było to...
Siano z zamiarem poplątania, jutro będzie kicha

Może nie będzie tak źle kochana, może coś żelem poprawisz W najgorszym wypadku zepniesz

Cytat:
Dbam o włosy, odżywiam je... Zresztą od dawna. Włosy są w dobrym stanie. A przetłuszczają mi się od zawsze. Także mała szansa, że coś się w tej kwestii zmieni, niestety...
Ale nie poddaję się Co jakiś czas rzucam się na kolejny specyfik, który ma zmniejszać przetłuszczanie włosów...
Może już takie są i nie ma co z tym na siłę walczyć Choć próbować można coś kombinować

Cytat:
dziękuję
obkupiłam się w odżywki na allegro i jutro będzie mycie i pewnie wrócę do falo-loków, bo po dwóch myciach na prosto już mi ich brak..
a kupiłam 1L Kallosa waniliowego (ma Dimethicon, ale na zimę chyba może być), 1L mojego kochanego Kallosa Serical Latte, 1L Scandic Line cocomask (te 3 do mycia ) i na dokładkę 0,5 L Bingo z masłem shea i algami
jak szaleć to szaleć
Zakupowe szaleństwo Brakuje mi zapachu kallosa, jako maska się nie spisał, ale czasem nim myłam.

Cytat:
Ja też nie wytrzymałabym bez kota. Na chwilę obecną mam 3 sztuki które właśnie siedzą mi na kołdrze i skrzeczą o śniadanie
Ziuta śliczna

Cóż, to już piąty miesiąc mojej pielęgnacji, próbowałam już wszystkiego co znalazłam w wątku Przerzucac próbowałam ale mam za krótkie włosy więc się zwinęły w gniazdo Jedyną moją nadzieją jest to że jak urosną to będą sie zachowywac lepiej, ponoc lekkie fale tak mają.
Kochana - to na pocieszenie - z początku, jak miałam krótsze, a dokładniej jak ciachnęłam jakieś 15-20 cm zniszczonych końców, to też nie miałam co z nimi robić na drugi dzień - przerzucić nie było co, w ananasie czy pieluszce bezkształtne coś i po prostu na drugi dzień spinałam.

Teraz można albo przerzucić przez łóżko (i jeśli się nie wiercę, to wyglądają fajnie, zwłaszcza, jak przerzucę z nieodgniecionym żelem i odgniotę rano), albo w ananasa czy pieluszkę i rano reanimacja żelem na wilgotne włosy. Dziś nawet nie zawijałam ani nie robiłam ananasa, starałam się nie wiercić i reanimowałam wilgotne żelem, z 3 minutki podsuszyłam i jest ok

Dzień dobry Lokaski
Ale dziś szaro-buro i pada.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 08:59   #44306
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
cześć
obudziłam się rano z sianem na głowie zajęcia mam o 14, mogę włosy mimo wszystko umyć i zostawić do wyschnięcia?
próbowałam je podpinać żabkami - małe żabki są zbyt małe, a duże w większej ilości prezentują się śmiesznie.
Przecież nigdzie z tym nie wychodzisz, może byc śmiesznie

Chyba zakupię sobie tukany, może chociaż przychlastu nie będzie

Myszko, bardzo mnie pocieszyłaś Szkoda że na długośc trzeba tyle czekac, ale co tam, dam radę

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-10-20 o 09:01
Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 09:11   #44307
Ag Rafka
Rozeznanie

Cześć lokaski z rana. Znów nie mam czasu na cytowanie, czytam z doskoku. Jak zwykle z wywalonym jęzorem obejrzałam zdjęcia.
Basiu, po prostu oczu oderwać nie można!
Myszko, piękniejesz w oczach cała, nie tylko włosy!
Yoanka, cudne włosy po obiadku i prześliczne koty-i mama i dzieci, szkoda,że już nie bedzie kociaków, ale rozumiem, jak uciążliwa może być ruja.
DMka, fajne te romantico waves. Ale nie poznałabym, ze to Twoje.
Pati, a my tu tęsknimy. Malinki też dawno nie było, ze nie wspomnę o Rybiorku, ona chyba ma odwyk od nas...

Moje dziś po kokosie na 3h wczoraj, myciu hegronem nieco lepiej niż ostatnio. Ale do ideału im daleko. Daleko im nawet do tego co pokazały na początku września, a potem przyszedł kryzys i jakby jeszcze nie minął...ale ileż to może trwać... w FAQ było, że ok. 2 tyg. Może u mnie juz tak zostanie...po prostu średnio.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02939.jpg (44,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02942.jpg (32,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02938.jpg (41,4 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-10-20 o 09:13
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 09:30   #44308
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
cześć
Coś zrobiłaś do tej pory? Np płukanie i odżywka?
Daj zdjęcie najlepiej
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Jejku jak dawno mnie tutaj nie było. Przepraszam Was za moją nieobecność. Ostatnio na nic nie mam czasu Aż już mnie to wkurza
Witaj z powrotem
Cytat:
Wiedziałam, że mam to "coś" na głowie i po prostu musiałam to zmyć. Od tamtej pory już nie romansuje z nimi i wcale tego nie żałuję bo jakoś sobie radzę z nimi bez wspomagaczy
Haha miałam tak na początku :P Lekarka zmusiła mnie do leku z silikonem, wróciłam do domu i przeryczałam pół dnia Gupek

Na Podkarpaciu też masakra ;]

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-10-20 o 09:39
Stary 2011-10-20, 09:32   #44309
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Słit słit

Cytat:
Heh jak nawet mama atestuje to już nie ma innej opcji
To TWOJE???
Nie poznałaś?

Cytat:
jak szaleć to szaleć
Łohoooo...Bingo mi się marzy, ale nie spotkałam jeszcze

Cytat:
Demka, śliczne te twoje faloloki I długośc do pozazdroszczenia...
Rosną sobie, więc im w tym nie przeszkadzam

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
sliczne są... i w sumie nie odrazu po myciu tylko pozniej... chcialabym zeby moje tak się zachowywały..

jak ślicznie... a powiedz jak wyglądają te twoje tukany?
Ale one nie zachowują się tak zawsze
Poprosimy zdjęcie tukanów

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Zajrzałam do codziennika i widziałam piękne włosy Ag Rafki, Myszki, Mgiełki, Ajrisz i romantyczne fale DMki Widziałam też nowe włoski, które serdecznie witam Na pewno było też jeszcze wiele innych pięknych zdjęć, do których postaram się poślinić jak najszybciej
No właśnie, może ja też mam fale a nie loki, co dziewczyny?

Cytat:
Żabki wypniesz przecież jak włosy wyschną

Cytat:
Ślicznie, zwłaszcza, że doba po umyciu Lubię też takie romantyczne falki Komplement od mamy bardzo miły, zawsze to tak przyjemniej, że ktoś z bliskiego otoczenia zauważa różnicę.
Pierwszego dnia bywają loki, drugiego fale a trzeciego byłyby prawie proste zapewne

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
DMka, fajne te romantico waves. Ale nie poznałabym, ze to Twoje.
Pati, a my tu tęsknimy. Malinki też dawno nie było, ze nie wspomnę o Rybiorku, ona chyba ma odwyk od nas...

Moje dziś po kokosie na 3h wczoraj, myciu hegronem nieco lepiej niż ostatnio. Ale do ideału im daleko. Daleko im nawet do tego co pokazały na początku września, a potem przyszedł kryzys i jakby jeszcze nie minął...ale ileż to może trwać... w FAQ było, że ok. 2 tyg. Może u mnie juz tak zostanie...po prostu średnio.
No tak, inne miejsce, inne światło i tylko aparat w telefonie kom., ehh...
Ale bredzisz, jak to średnio? Chyba mi się nie wydaje, że one falują coraz wyżej
Malina, Rybiorek, Bernadka, Ewelka, Kropcia
i jeszcze inne piękne włoski...ale my pamiętamy o nich i w końcu zajrzą

Stary 2011-10-20, 09:42   #44310
pati_bc
Rozeznanie

Nadrobiłam Nie pytajcie jak bo sama nie wiem ale się udało
Wiedziałam, że będę się ślinić i miałam rację

Basia Twoje loki
Małgosia cudo
eiri co za blask
Malinka ślicznie
Yoanka85 rulony mnie urzekły

Anwen witam moją inspiratorkę od której wszystko się zaczęło

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
pati_bc zauważyłam że bardzo mi służy odżywka Isany z jedwabiem. A że mamy podobne włosy to zapytanko - próbowałaś? Jeśli tak to jak wrażenia? Jeśli nie to spróbuj koniecznie!
Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje. Miałam ją kiedyś już w dłoni i nie wiem dlaczego jej nie kupiłam. Ale skoro ją mi polecasz to kupię ją przy najbliższej okazji W ogóle dzięki za info

Twoje włoski są piękne I nie wiem gdzie ich jest mniej

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Cześć lokaski z rana..
Też za Wami tęsknie... Właśnie widziałam, że Rybiorek coś się nie odzywa. Brakuje mi jej tutaj

Cytat:
Twoje włosy są miodem dla moich oczu

Tak mi się przypomniało. Pewnie już wiecie ale napiszę Chyba przedwczoraj, Zajrzałam do Natury a tam odżywki Artiste. Od razu zakupiłam aby przetestować Użyłam i jestem zadowolona
Tak w ogóle to moje włoski coś ostatnio mają tendencję do zakręconych końcówek a bardziej prostej/trochę falowanej góry Kiedy zobaczyłam zdjęcia Little od razu mi się skojarzyły z moimi chociaż długością moje nie grzeszą

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Witaj z powrotem
Haha miałam tak na początku :P Lekarka zmusiła mnie do leku z silikonem, wróciłam do domu i przeryczałam pół dnia Gupek

Aż tak mocno nie reagowałam na mój romans ale było mi z nim źle. Musiałam go zakończyć dla własnego zdrowia psychicznego

Cytat:
No właśnie, może ja też mam fale a nie loki, co dziewczyny?
Masz loki i fale
Też na początku nie poznałam Twoich włosków. Urosły
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości