|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#44251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
A ananasa próbowałaś?
|
||
|
|
|
#44252 |
|
Zadomowienie
|
Tak, po ananasie rano mam odgniecioną sterczącą palmę nie do reanimacji...
Chyba po prostu muszę poczekac aż będą dłuższe żeby móc zrobic z nimi cokolwiek....
|
#44253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć najczęściej nic na noc z nimi nie robię, jak nie wiercę się bardzo w nocy, to rano zmaczam i reanimuje żelem i przeważnie jakoś to wygląda. |
|
|
|
|
#44254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#44255 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczeta,
staram sie podczytywac ale nie zawsze mi to wychodzi.Troche mialam zajec teraz (zajmuje sie podatkami i bylam zajeta rozliczeniami). Odnosnie wlosow- przyszedl nieunikniony dzien,w ktorym musialam wziasc w lapke nozyczki i podciac moja dolna warstwe,ktora tak juz odstawala od reszty,ze az zaklocala cala forme fryzury,w zwiazku z czym wlosy skrocily sie niemilosiernie ale za to,nabraly wiecej objetosci i nie wygladaja juz na takie cienkie i smetne. Pofarbowalam po raz drugi na kolor,ktory mial byc czerwnienia,niestety na koncu numeru farby,stala cyferka 4,co niestety oznacza miedziany odcien i sa coprawda czerwone ale z miedzianym polyskiem,co niezbyt mi sie podoba (szczegolnie jak x stron temu znow zobaczylam wlosy Benka!!!) ale nic to,ja na nie znajde sposob! ![]() Nastepnie -dzis kontaktowalam sie z Pania,ktora prowadzi u nas sprzedaz kosmetykow CJ itp.(pamietacie).Radzilam sie odnosnie mego zestawu,bo ewidentnie cos bylo na rzeczy,zamienial moje loki 3c w duzo wieksze loko-fale.I one tez sa piekne,bardzo mi sie podobaja;jednak ja zatesknilam za moimi drobnymi spiralkami.Probowalam dotrzec do sedna ale ten zestaw ,jak wtedy powiedziala Rybiorek,daje zawsze te same efekty,powtarzalnosc.Zauw azalam jedynie zmiane,kiedy zamiast odzywki do mycia,bralam np.jakis delikatny szampon. I moje przypuszczenia sie potwierdzily,mam przepielegnowane wlosy,w zwiazku z czym ,bardzo mieciutkie i bez tego efektu sprezynowania.Polecila mi Jessicurls,ktore jako jedyne maja produkty do lokow delikatnych i cienkich,bo jakims dziwnym cudem,moje wlosy zaczely teraz do takich nalezec.Wiele lat temu byly duzo grubsze ale moje cudowanie zostawilo na nich swoje pietno. Ogolnie jednak,rzecz biorac,jestem bardzo z nich zadowolona i tak zarazilam sie bakcylem,ze powaznie zaczynam przemysliwac wyjazd do PL-kurs fryzjerski i zajac sie kreconymi wlosami tu w DE,bo deficyt niesamowity.Duzo by pisac,temat rzeka...tutejsi fryzjerzy wolaja o pomste do nieba!Tym bardziej,ze moje terazniejsze zajecie jest nudne i nieciekawe a na kontakt z ludzmi i kreciolkami,to az mi slinka cieknie. Jak sobie tylko pomysle ilu kobietom,moglabym pokazac jaki potencjal tkwi w lokach...same wiecie )))
|
|
|
|
#44256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż zdjęcie po podcięciu
|
|
|
|
|
#44257 | |
|
Zadomowienie
|
Myszko, mam ogórka i pomidora (są zgodne z CG).
Pomidor jest cięższy i pasowało mi jak dodałam do niego oliwy i nakładałam przed myciem. Natomiast ogórek - to taka idealna odzywka ds jak dla mnie (chociaż już długo nie stosuję odzywek ds, ale jak mi sie kiedyś zachce to pewnie to będzie właśnie ogórek )Cytat:
Chociaż polecam Ci bardzo spróbować kiedyś umyć odżywką z makiem. Mnie ostatnio włosy się za szybko przetłuściły jak bs nałożyłam pokrzywę i chyba ją też zostawię sobie do mycia włosów. Jesli chciałabyś jeszcze popróbować z myciem odzywką, to można do niej dodać octu jabłkowego albo soku z cytryny - wzmacniają działanie myjące odżywki. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#44258 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Tak tak, już się zorientowałam ![]() Ale za to teraz mam cały blog w ulubionych i będę go śledzić ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
||
|
|
|
#44259 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chcialabym, by moje sianko zaczelo zmieniac sie w jakies sensowniejsze falki...
|
|
|
#44260 |
|
Zadomowienie
|
Z lekko wilgotnymi. Niestety moje włosy jak śpię w jakimś ułożeniu to tak zostają. Np, śpię na plecach = plaskacz z tyłu, śpię na boku = wyglądam jakby mi ktoś przejechał żelazkiem po jednej stronie, śpię w ananasie = mam palmę, a jak w chustce to cholera wie co.
Co śmieszne jak próbuję ułożyc włosy np temperaturą a nie długotrwałym formowaniem to natychmiast wracają do poprzedniego stanu. Tak więc jedynym sposobem np. na zakręcenie moich włosów jest spanie w wałkach. A jak je układam jak kręcone/fale po myciu to i tak się prostują zanim wyschną. Więc co bym nie robiła i tak wracam do punktu wyjścia czyli ni to prostych ni to fal. Żabkami, na mokro. Żabki takie małe plastikowe kolorowe z ząbkami. Ale jak chcesz zrobic coś z siankiem to nie polecam moich metod bo jak widac ich efektem jest jedno wielkie niewiadomoco.
|
#44261 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
marza mi sie takie wlosy, jak ma myszka2020
|
|
|
#44262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Miss, wydaje mi się, że masz problem podobny do mojego - włosy nie są elastyczne
Niestety nie mam pojęcia, co z tym robić, jakich składników w odżywkach szukać. Niby kolagen poprawia sprężystość, ale jakoś nie mam przekonania, że zadziała również na włosy...---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
|
|
#44263 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Dziękuję Wam za miłe słowa
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie w pracy nie grzeją, na dworze jest ciepłej (nie przesadzam, w szkole mam sine usta, na dworze wraca kolor). Chodzę w trzech swetrzyskach, dzieciaki też poubierane. Dziś miałam na sobie tyle warstw, że ciężko było mi się ruszać (a pod spodniami miałam bawełniane leginsy). Kaszel, który leczyłam bardzo długo, wrócił .
|
|||
|
|
|
#44264 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim zakręconym
Bywałam w waszym wątku i podczytywałam jak tylko pojawiła się u mnie myśl, by powrócić do moich fal. Mam do was parę pytań i baaardz, bardzo mocno proszę o odpowiedź, bo przeczytać te wszystkie wątki to nie sposób, a nie bardzo wiem od czego zacząć swoją pielegnację. Zacznę od tego, że kiedyś myślałam, że moje włosy są proste. Nie specjalnie je pielęgnowałam i wciąż wiązałam w kucyk. Po którejś wizycie u fryzjera zauważyłam, że włosy się falują i zachęcona podpowiedziami koleżanek nałożyłam piankę i wyszły cudne fale Czesałam się tak dłuższy czas, ale od tamtej pory minęło już sporo czasu, a moje włosy nie chcą się już kręcić są bardziej proste niż falowane. W sumie, sama nie wiem jakie włosy wolę u siebie Teraz bardzo pielęgnuję włosy i zapuszczam, ale chciałabym z czas powrócić do moich naturalnych fal... może nawet na stałe już i tutaj moje pytania: 1. Czy konieczne jest mycie odżywką? Nie przekonuje mnie to jakoś. od pewnego czasu myję włosy metodą OMO, ale nie zauważyłam, żeby przez to bardziej się falowały. 2.Czy do metody OMO muszę wybrać jakiś specjalny szampon? 3. Jakim szamponem i co jaki czas powinnam oczyścić włosy z silikonów? Nie zwracam uwagi na skład, bo się na nim nie znam, ale wybieram produkty polecane w wątkach na wizażu. 4. Czego używać do podkreślenia skrętu? Pianka i lakier odpada, gdyż nie chcę przesuszyć włosów. Zel lniany u mnie się nie sprawdził i dziwnie pachnie, więc też nie jestem do niego przekonana ![]() 5. Pamiętam, że moje włosy, za czasów falowania się, wyglądały ładnie tylko pierwszego dnia. Kolejnego, po nocy, niestety były wygniecione i wcale ładnie nie wyglądały. Czy macie na to jakiś sposób? Myję włosy co 2-3 dni i nie chce tego robić codziennie tylko po to by mieć ładny skręt. Pomóżcie i pokierujcie mnie trochę. Wiem, że pewnie większość informacji o które pytam, pojawiła się już tutaj, ale nie jestem w stanie przeczytać wszystkich części wątku. Jeśli znajdzie się osoba, która odpowie na moje pytania bez złośliwości to będę wdzięczną
|
|
|
|
#44265 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej pokręcone
![]() Ależ się wczoraj "zirytowałam"... No wściekłam się niezmiernie. A wszystko przez Was W wyniku tych przemyśleń siedzę teraz z turbanem na głowie z istnie wybuchową mieszanką ![]() - odżywka Garnier Avokado i Karite - odżywka Alterra morelowa - ok 10ml oleju kokosowego - ok 5ml oleju z orzechów włoskich - 15 kropli keratyny hydrolizowanej - 15 kropli d-pantenolu - łyżeczka octu jabłkowego Najpierw jeszcze umyłam podwójnie szamponem z SLS i cholera wie czym tam jeszcze, w efekcie były szorstkie jak papier ścierny Wymieszałam to wszystko w zlewce bagietką niczym chemik w laboratorium oł jee... Nałożyłam na umyte, wilgotne włosy, podgrzałam suszarką, założyłam czepek i zawinęłam szczelnie ręcznikiem - ciepełko ![]() Trzymajcie kciuki, zaraz idę to zmyć i nie mogę się doczekać efektu, mam nadzieję, że mi kłaki nie wypadną
|
|
|
#44266 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
A czy to jest Twój problem, nie wiem. Raz na kilka miesięcy zdarza mi się założyć czepek. Najczęściej po kąpieli owijam włosy zwykłą pieluchą tetrową i to mi wystarczy. Cytat:
|
||
|
|
|
#44267 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#44268 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Epopeja ![]() ALE. Wróć do pierwszego posta, Pigułka i FAQ odpowiedzą na większość Twoich pytań dokładnie, ja tylko napomknę. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bez silikonów, np Barwa ziołowa Cytat:
![]() Żel aloesowy też jest dobry (taki apteczny na skórę) lub odżywki bez spłukiwania. Lub balsam Nivea Flexible Care . Lub zielony krem do rąk z biedronki ![]() Cytat:
Ja lekko moczę końce, wcieram np odżywkę b/s i daję im wyschnąć samym. Po prawdzie co głowa to sposób |
|||||||
|
|
|
#44269 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Ci strasznie, bardzo miło się takie rzeczy czyta, nie wiedziałam, że moje włosy mogą się komuś tak podobać ![]() Cytat:
Może spróbujcie dziewczyny na elastyczność elastyny, na ZSK jest. Mi ogólnie takie elastyczne włosy robią oleje wielonienasycone (orzech włoski, konopny, kiełki pszenicy, lniany). Cytat:
A ja nieskromnie się pochwalę i napiszę, że dawno tak skręconych włosów nie miałam, to chyba naprawdę zasługa Słoneczka w brzuszku i oleju z kiełków pszenicy Szczegóły pielęgnacji w codzienniku --> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=831 |
|||||
|
|
|
#44270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno wyprobuje produkty, o ktorych naisalas i zobacze co sie u mnie sprawdzi jeszcze raz dziekuje za odpowiedz |
|
|
|
|
#44271 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Bardzo ją lubię. O tej porze roku wolę coś bardziej emolientowego, ale w lecie była idealna. Ja też, ja też mam Twój blog w ulubionych ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- magdaavon, witaj przejrzyj jeszcze wątek z listą kosmetyków analizowanych. Większość najpopularniejszych znajdziesz w Rossmanie |
||
|
|
|
#44272 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale może sama działałaby inaczej? Muszę zamówic następnym razem (a to już niedługo Twoje włosy pięknieją z dnia na dzień Jutro mam na 12 więc rano znów podejmę próbę ułożenia włosów tak żeby były fale. Mam w planach olejowanie olejem babassu, mycie BD, maskę bingo kaszmir i kolagen, odżywkę AP z proteinami mlecznymi, a do stylizacji piankę FC. A i odrobinkę serum silikonowego na końce (zdecydowanie silikony w czystej postaci i małej ilości służą moim końcówkom jako ochrona przed uszkodzeniami). Oby coś z tego było, bo jak nie to
|
|
#44273 |
|
Zakorzenienie
|
hej ho, hej ho, hej ho
![]() wylądowałam tu za zachętą Ajrisz Marty od dzisiaj miałam być kręconowłosa, ale jak na razie jestem karbowana na razie jeszcze nie ogarniam tego o czym piszecie, te wszystkie kosmetyki to dla mnie jakiś kosmos moja łazienkowa półka mimo, że cała zapchana różnego rodzaju piankami do włosów, lakierami, silikonami (tak, przyznaję się do tego, że grzeszę w ten sposób... ale nie znam innego sposobu na to by ujarzmić moje nierozgarnięte włosy), to wszystkie te kosmetyki są tych popularnych marek - Wella, Pantene, Dove. Olejku używam, ale tylko rycynowego, o tych Waszych jeszcze nie słyszałam
|
#44274 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przy okazji Twoje czarne loki są dla mnie niedoścignionym wzorem Cytat:
Od początku mojego CG Twoje zdjęcia przed i po z dziennika regeneracji są dla mnie ogromną motywacją. Niestety dla mnie raczej nieosiągalne, wydaje mi się, że mam całkiem inny typ włosów niż Twoje. No nic, pozostaje podziwiać ![]() ------------------------------------------ Melduję, że maska hand made zmyta, a włosy są nadal na swoim miejscu, schną podpięte dzisiaj nabytymi pelikanami ![]() Fotki postaram się zrobić jak wyschną, teraz nie mogę, bo jakieś zwierzę futerkowe śpi mi na kolanach
|
|
|
#44275 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A kochana suszysz naturalnie, czy suszarką z dyfuzorem? Bo powiem Ci, że u mnie dopiero dyfuzor zaczął działać cuda, inaczej skręt był sporo mniejszy. Cytat:
I witamy kolejną zakręconą Cytat:
![]() Kochana, ja też z początku nie spodziewałam się, że moje włosy będą tak wyglądać, kto wie, co będzie u Ciebie za jakiś czas |
||||
|
|
|
#44276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to ogólna kondycja włosów coraz lepsza, dzięki pielęgnacji. ![]() yoanka, piękne kociaki!
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-10-19 o 21:00 |
|
|
|
|
#44277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie Stąd będzie mi łatwiej i jest nas więcej ![]() Najpierw zajrzyj do pierwszego posta - jedne z pierwszych linków FAQ i Pigułkę proponuję przeczytać, lepiej zrozumiesz o czym tu piszemy ![]() Wyznajemy zasadę dogłębnej kompleksowej pielęgnacji, uczymy się obsługi naszych włosów na nowo Wspólnemi siłami udało nam się wyprowadzić na prostą (zakręconą ) wiele wysuszonych czupryn. Niczego nie ryzykujesz poza może pogłębieniem zakupoholizmu :PSama moge powiedzieć, że praktykuję metody tutejsze od ponad roku, mam super zdrowe włosy pomimo kosmicznej alergii ![]() Oczywiście sama jestem też dowodem, że metoda CG służy też włosom po trwałej ![]() O której masz zajęcia jutro? Obmyślimy szybko co zrobić rano. Myć nie powinnaś, żeby nie fundować włosom znowu huśtawki pH, ale spłukać wodą i nałożyć coś dobrego jak najbardziej Cytat:
Co masz w kuchni? Zazwyczaj kuchenne wystarczą Oliwa, winogronowy, lniany, kokosowyPrzeczytaj pigułkę i powiedz czy chcesz się w to bawić Na zachętę - moje zdjęcia 1 2 i 3 4 W razie pytań wal
|
||
|
|
|
#44278 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na razie, po miesiacu pielegnacji uzyskalam: 1. miekkie wlosy 2. piekny polysk 3. mniejsze przetluszczanie 4. takie samo wypadanie 5. 10x wiecej butelek i pudelek z odzywkami/maseczkami/olejami w lazience
|
|
|
#44279 |
|
Rozeznanie
|
Basiu, malgosiu, czy te właśnie Yes To miałyście?
Yes To Tomatoes Daily Volumizing Conditioner Yes to cucumbers, Color Care, Daily Makeover Conditioner (d/s) Yes to cucumbers, Color Care, Leave In Conditioner bo nie wiem, czy są może jeszcze jakieś inne ![]() takie leciutkie mi się wydają po składzie
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2011-10-19 o 21:38 |
|
|
|
#44280 | ||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Rzadko robię płukanki, nie mam nawyku. A szkoda. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja Mała gdzieś buszuje po mieszkaniu. Nie lubi leżeć na kolanach, co najwyżej na klawiaturze, bądź innym przedmiocie, który aktualnie jest mi potrzebny . Chodzi za mną jak piesek![]() Cytat:
Ok, wracam do pracy. Kończę robić Gunzburga moim dzieciom klasowym. Jeszcze tylko zrobić opis do tego. Ha i kolejny papier do kolekcji . Ale za to lepiej się potem pracuje i widać nad trzeba popracować.
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

Nie mówiąc już o tym, że zaczęłam do tego OCM i dbanie o paznokcie -szał
Po wstaniu moim oczom ukazał się wielki kołtun z tyłu głowy, szopa po bokach i przychlast na czubku
Oczywiście fal ani śladu, tylko jedno wielkie siano.

)))

Niestety nie mam pojęcia, co z tym robić, jakich składników w odżywkach szukać. Niby kolagen poprawia sprężystość, ale jakoś nie mam przekonania, że zadziała również na włosy...
są bardziej proste niż falowane. W sumie, sama nie wiem jakie włosy wolę u siebie
Dziękuję Ci strasznie, bardzo miło się takie rzeczy czyta, nie wiedziałam, że moje włosy mogą się komuś tak podobać
Od początku mojego CG Twoje zdjęcia przed i po z dziennika regeneracji są dla mnie ogromną motywacją. Niestety dla mnie raczej nieosiągalne, wydaje mi się, że mam całkiem inny typ włosów niż Twoje. No nic, pozostaje podziwiać ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)