|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
A mi płukanie solą zawsze pomaga. Owszem, można podrażnić jak się płucze za często lub za mocnym roztworem soli.
|
|
|
|
#1352 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
syrop z cebuli
też pomaga przynajmniej mnie zawsze pomagał i nie pic nic gorącego tylko ciepłe bo gorące też gardło podrażnia przynajmniej moje ja już po cięciu właśnie umyłam włosy(zawsze po wizycie u fryzjera myję włosy![]() ) teraz suszenie i do mamy na kawe jak zrobie foto to wrzucę
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry dziewczyny
![]() Ja dziś miałam bezsenną noc, wstawałam kilka razy a budziłam sie chyba ze 100...dosłownie! nie mogłam się ułożyć...teraz boli mnie głowa ![]() Jesli chodzi o ból gardła mnie trzyma już drugi tydzień...tzn. został lekki ból, chrypka i katar! Cieszę się, że po wizytach wszystko jest dobrze z Waszymi dzidziami Ja mam wizytę we wtorek! i pewnie znów od rana bedzie stres na maxa!Ale jutro czeka mnie wyprawa po komody do dzieciowego pokoju... http://allegro.pl/show_item.php?item=1867933226 http://allegro.pl/przewijak-drewnian...874406141.html Co myślicie??
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-10-20 o 10:08 |
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o ból gardła, to kiedyś spóźniał mi się @ i myślałam, że jestem w ciąży. Byłam u lekarza i dostałam paracetamol 1 tabletka co 8h i przeszło po kilku dniach.
Madziara 26 widać w 16/17tc brzuszki stoją w miejscu ![]() Dziś na 12.35 mam wizytę...dostanę ochrzan, bo mimo, że jem dużo to i tak moja waga stoi w miejscu (bo pewnie dlatego, że nie jem słodyczy) ...chyba napcham coś do kieszeni ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Mi też ostatnio śpi się SUPER, ale to chyba przez psa, bo jak patrzę na tego leniucha to oczy zamykają mi się same z rana .
|
|
|
|
#1356 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, załamana jestem
odebrałam wyniki moczu. leukocyty- zasłaniają pole widzenia, bakterie-liczne, białko -ślad, nabłonki-liczne... a do lekarza dopiero jutro o 15 idę... myślicie , że takie złe wyniki siuśków nie zagrażają Maluszkowi ????
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aalegna, wygrzewaj sie zeby chorobsko szybko odpuscilo Anagat, to okropne ze sie nie udalo znalezc przepisow na te dyzury. Wprost nie do uwierzenia ze system moze zmuszac ciezarne do takiej pracy bez rzadnej ochrony. Ja juz od godziny w pracy, ale ciagle w stanie pol-uspienia porannego
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Rozeznanie
|
negila super wieści
co dogardła to ja zawsze płucze wodą z solą albo wodą z woda utlenioną. A tantum verde są tez do ssania i są smaczne. no i do wyrka oczywiście. A na noc mleko z masłem i miodem ![]() Agabi nie martw się napewno coś gin na to poradzi.
25.06.2010 ; 1.05.2011 mama aniołka Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku. http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png Edytowane przez Madziara 26 Czas edycji: 2011-10-20 o 10:26 |
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jeszcze na gardło pomaga chodzenie i spanie w szaliku
|
|
|
|
#1360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A okazja lotu do francji po urodzeniu malenstwa moze sie juz tak szybko nie pojawic
|
|
#1361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, aż wkońcu obudziłam się nad ranem z silnym bólem nerek i 40st gorączki, dali mi antybiotyk, który nic nie pomógł(gorączka zniknęła, a badania zrobiły się fatalne) i wylądowałam w 36tc w szpitalu na zakażenie całych dróg moczowych. Powinnien przypisać Furaginę raczej powinno można ją brać w II trym Mi bardzo pomógł Monural ( saszetka do picia) utrzymuje się w nerkach 2 doby i zwalcza wszystkie bakterie ( ale to na recepte) ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Jeszcze dodam, że problemy z pęcherzem zaczęły się w okolicach 13 tc i tak mnie leczyli całą ciążę ![]() na szczęście dziecku nic nie było urodził się zdrowy maluszek , także jeszcze nie ma się czym martwić
|
|
|
#1362 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A filmik to taka swietna pamiatka, ja tez juz chce, a jeszcze ponad miesiac ![]() Szkoda ze niw bylo widac dokladniej czy chlopak czy nie. A jest wogole jakas mamusia , ktora nie chce znac plci? ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
Fajna fryzurka! Bardzo odwazna, ale mysle ze bedzie Ci pasowac Koniecznie wklej zdjecie jak wrocisz!
|
|
#1363 |
|
Rozeznanie
|
Madziara, Roksape- dzięki za słowa otuchy
ja też łykałam urosept, i identycznie jak u Ciebie Roksape, wyniki się pogorszyły. znacznie te białko mnie przeraża...
|
|
|
|
#1364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.we-dwoje.pl/co;wolno;jesc...ykul,1603.html Tutaj pisza troszke o jedzeniu generalnie i min o lososiu. A tak wogole ciekawe jakie jest ryzyko zarazenia taka listeria ![]() Zna ktos kogos kto przeszedl to? ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Kamien z serca
|
|
#1365 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej hej.. obudziłam się parę minuy przed 10
. Czoło znów boli, czyli chyba nadal zatkane zatoki mnie trzymają. anagat trzymam kciuki, żeby wszystko szło po Twojej myśli. Cytat:
Grono chłopaków na forum się powiększa ![]() Cytat:
a jak powiedziałam ginowi, że ryb nie jem to wcale się nie przejął, więc na pewno nie zaszkodzimy maluszkom. Desia fajny brzuszek ![]() Furczak super, że z dzidzią ok, fajne przedstawienie Wam dała ![]() Cytat:
negila to spokojna głowa, ach te laboratoria, jeszcze tylko strachu narobią, nie powinnaś płacić jak błąd wyszedł z ich winy. agabi nie martw się na zapas. Ok, zmykam robić sobie śniadanko, jakoś wcześniej mi się nie chciało jeść dziś omlet śniadaniowy z dżemem
|
|||
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przewijak fajna sprawa, nie trzeba się nachylać do przewijania, ubierania itd, a kręgosłup potrafi doskwierać, bo przecież karmi się czasem w różnych pozycjach itd.Ja akurat mam przewijak montowany na komodę.Nie wiem czy na przewijak bedzie Ci wygodnie kłaść wanienkę, bo gdzieś Bobasa po kąpaniu będziesz musiała położyć, a pod przewiajkiem bedziesz mieć wszystkie sprzęty pod ręką( oliwki, pieluszki itp.) więc wtedy by się przydał, a na nim będzie wanienka.No chyba ,że ktoś Ci szybko to wanienkę zabierze.Ogólnie dobrze jak od wanienki do miejsca gdzie się kładzie dziecko po wyjęciu z kąpieli jest blisko, bo jak to jest oddalone do siebie to moczy się podłogę , no a przede wszystkim człowiek czuję się pewniej jak nie musi mokrego noworodka nosić przez pół pokoju .Przepraszam za wywód, ale mam nadzieję,że mogę pomóc, a takie są moje obserwacje. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Negiela super wieści, dużo zdrówka życzę , za taką pomyłkę to bym ich chyba mały dym słowny sprawiła ale najważniejsze,że jest ok.
|
|
|
|
|
#1367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A cos takiego co znalazlas to ja tez o czyms takim mysle, takie jak to pierwsze. Swietne to! Fajnie masz z zakupami, ja jeszcze troche musze poczekac az do kraju wroce
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę,że nie jest aż tak tragicznie, na bank lekarz sobie z tym poradzi.Ja miałam takie wyniki w pierwszej ciąży, miałam do tego krwinki czerwone jeszcze.Dostałam skierowanie do urologa.W ciązy niestety nasz słabe punkty potrafią dać znać o sobie, a już zakażenia układu moczowego to często się zdarza.Trzymam kciuki ,żeby szybko bakterie poszły w ch...kę.
|
|
|
|
#1369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
muszę przestać myśleć o tym i się stresować. idę do fryzjera |
|
|
|
|
#1370 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Tylko Ty stracilas duzo krwi wiec czulas sie jeszcze gorzej, u mnie znow nie mial kto pomoc przy karmieniu, bo odwiedzin na salach nie bylo, a polozne byly bardzo zagonione i nie mialy czasu. A ja tez najgorzej wspominam ten okres po porodzie, myslalam ze jak urodze, to juz bedzie po wszystkim, a tak naprawde to polog byl dla mnie najgorszy. Tez w domu mam wanne i tak samo jak Ty sie mylam. I depreche tez mialam, a jeszcze ja nasililo to ze mialam te zaparcia w domu przez ta rane w kroczu. No i ze nie wstydze sie meza poprosilam go o lewatywe zeby mi zrobil, ale w wc na kleczaco bylo mi nie wygodnie, wiec wymyslilam sobie pozycje lezaca i w duzym pokoju lezalam a ten robil mi lewatywe i nagle wstalam bo czulam ze nie utrzymam juz plynu i nie utrzymalam i polecialo troche na podloge:/ Potem ze lzami w oczach sprzatalam to wszystko co nabrudzilam, maz mi pomagal ale ja mialam takiego dola tak mi bylo przy nim glupio, mimo iz pocieszal ze nic sie nie stalo, ale ja juz sobie wmowilam ze na pewno znajdzie sobie kochanke bo co mu z takiej rozczochranej mamuski ktora nie zdazyla do kibelka i tylko jeczy no powiem ze ciezko to przechodzilam, ryczalam i ryczalam ze teraz to na pewno mnie juz nie bedzie chcial Dodatkowo nie radzilam sobie z karmieniem, maly nie umial uchwycic brodawki, plakalam z bolu z powodu guzkow ktore od zbyt duzej ilosci mleczka sie robily i mialam dola ze nie umiem wlasnego dziecka wykarmic...Mam nadzieje ze teraz nauczona poprzednim doswiadczeniem bedzie inaczej![]() Cytat:
Cytat:
To cudowne wiesci! A w laboratorium bym tego tak nie zostawila kochana o nie! Po pierwsze ile nerwow Ci przysporzyli, tego sie nie wroci, bo domyslam sie jakiego stresa mialas.... a poza tym jak bym nie placila ich wina ich pomylka, absolutnie bym nie placila albo upominala sie o zwrot kosztow. A jak nie, to na Twoim m-scu bym im powiedziala, ze zrobisz im taka renome ze im sie odechce. Cytat:
chyba zadowolona jestes co?![]() Cytat:
![]() No i wtedy to ten stojak zbedny jest, tylko miejsce zajmuje. Ja mialam takie rozwiazanie, ze jak Filip byl malusi to w zwyklej dzieciecej wanience na stoliku kapalismy a potem jak juz byl wiekszy to wanienke wkladalam do wanny bo baaardzo chlapal raczkami i nozkami wiec tylko wchodzila w gre lazienka A przewijak mialam taki na lozeczko nakladany. Bardzo fajna opcja.Cytat:
|
|
#1371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak już będziesz PO wizycie, koniecznie pochwal się efektem końcowym ![]() Cytat:
Witamina C z naturalnych źródeł Czosnek, cebula, miód. Cytat:
Moja koleżanka miała ciągle jakieś bakterie w moczu i nie mogli jej wyleczyć, dopiero w szpitalu sobie poradzili. Trzymam kciuki aby lekarz znalazł dobry lek, który Ci pomoże bez konieczności odwiedzania szpitala. Będzie dobrze, główka do góry Po tych rozmowach o porodach i wyprawkach do szpitala miałam głupie sny. Że zaczynałam rodzić, że musiałam się spakować i w ogóle jakieś głupoty. Potem śniło mi się, że jakiejś koleżanki facet (chyba?) wyjeżdża z kraju na zawsze i nie wiadomo kiedy się zobaczą a mają małe dziecko. I poszłam do kościoła, do księdza... spowiadałam się, prosiłam go o modlitwę aby oni się szybko spotkać. Bez sensu to było
|
|
#1372 |
|
Rozeznanie
|
agabi białkiem się nie martw śladowe ilości to nie jest dużo myśle ze furagin taki lek ziolowy był ale nie wiem czy go w ciąży mozna zreszta zobaczysz co Ci gin powie ja sie tez stresowalam ze mam leukocyty a on mi mowi ze tyle to moze byc miałam 25 a norma do 20 było. A białko miałam i miec bede ze względu na chore nerki byle by tylko kolosalnie nie urosło
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisac,że śladowe białko to jest malusio, ja miałam więcej. A nie byłaś przeziębiona ostatnio? Jak sobie nie poradzą proste sposoby z bakteriami to pewnie mocz pójdzie na posiew i wtedy mogą być potrzebne antybiotyki. Ale pewnie w Twoim przypadku tak nie będzie , za to trzymamy kciuki
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-10-20 o 11:24 |
|
|
|
#1374 |
|
Rozeznanie
|
aguśkaa,karolca-
mam nadzieję, że to tylko przejściowa infekcja, że leki szybko pomogą i obejdzie się bez szpitala tak się zapatrzyłam na fryzurki, które wstawiła tutaj cziqua,tak mi się podobająże chyba zmałpuję i też coś podobnego na głowie sobie dzisiaj zafunduję madziara- ten furagin- bardzo skuteczny jest -to prawda, ale ja go kiedyś łykałam i źle go znosiłam...chyba na antybiotyku się skończy jednak koniakonia- byłam przeziębiona ,ale jakieś dwa tyg temu...może coś do tej pory we mnie siedzi, wirusisko jakieś??? zobaczymy co mój mądry p.doktor jutro powie Edytowane przez agabi Czas edycji: 2011-10-20 o 11:30 |
|
|
|
#1375 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do tych sprzętów to wg mnie trochę zajmują zbędnie miejsce, jak napisała Aguśka z powodzeniem zwykle wykorzystywane są przewijaki nakładane na coś, na łóżko, łóżeczko, zwykłą komodę, a wanienkę też w sumie można umieścić wszędzie. Więc jeśli wg Ciebie te rzeczy ułatwią Ci życie to pewnie kupuj ale jak dla mnie to trochę strata kasiory ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że Ty szybciutko poprawisz wyniki i jednak bez tego antybiotyku No i w ogóle to dzień dobry, a raczej u mnie marny... Chandra jesienna mnie dopada chyba
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - kupcie sobie suszoną żurawinę i trzeba ją jeść. Jest całkiem smaczna. A ochroni układ moczowy przed infekcjami i pomoże zwalczyć te, które już są.
|
#1377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Im więcej witaminy C będzie utrzymywać się w moczu tym lepiej. Ona zakawasza mocz zabija bakterie i nie daje im możliwości rozmnożenia. Nauczona doświadczeniem sama teraz pilnuję pęcherza jak oka w głowie
|
|
|
#1379 |
|
Rozeznanie
|
Desia, do sprawdzania wzrostu i wagi dziecka polecam tą stronkę
http://dziecisawazne.pl/jak-duze-jest-twoje-dziecko/ Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2011-10-20 o 12:08 |
|
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

też pomaga przynajmniej mnie zawsze pomagał
i nie pic nic gorącego tylko ciepłe bo gorące też gardło podrażnia przynajmniej moje

...chyba napcham coś do kieszeni

, aż wkońcu obudziłam się nad ranem z silnym bólem nerek i 40st gorączki, dali mi antybiotyk, który nic nie pomógł(gorączka zniknęła, a badania zrobiły się fatalne) i wylądowałam w 36tc w szpitalu na zakażenie całych dróg moczowych. 

te białko mnie przeraża...