|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Ja też się golę...o matko! Nigdy w życiu nie chciałabym chodzić z bobrem
|
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
Zariah i przede wszystkim taka poleczka kosztuje grosze
![]() Wiem ze kiedys byly na all jakos do 30 zl nie pamietam dokladnie ale ja w sklepie wiekszym kupowalam i tam chyba 20 zl. Wiec naprawde wydatek maly ![]() Rokspace dalas mi nadzieje Wiesz powiem Ci ze lezka sie zakrecila bo bardzo marzylam zawsze, ale potem myslalam ze tak ma byc i ja glupia powinnam sie cieszyc ze zdrowe a nie wymyslac
|
#1533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
|
|
#1534 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
teraz mnóstwo dziewczyn ma dzieciaki tóż przed 40 moja ciocia urodzila synka w wieku 42 lat (wpadka po latach ) Cytat:
|
|||
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
A propos niespodzianek .... to na innym forum był przypadek dziewczyny , ktora przy porodzie się dowiedziała ,że......są bliźnięta i to nie było 10 lat temu , a cos koło 3 temu
, ponoć ojciec dzieci , choć był przy porodzie mówił w "szoku" ze to pomyłka , bo miało byc jedno
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także w bardziej zaawansowanej ciąży wszystko może się zmienić I pewnie zdrowie dzieczaczka na 1-ym miejscu
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teściowa też urodziła 10-te dziecko w wieku 40 lat
![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- A i w końcu dostałam swoje wyniki krwi i badań genetycznych |
|
|
|
#1538 |
|
Rozeznanie
|
Zariah, tikki , problem w tym, że jak urodzę pierwsze dziecko to będę mieć już 37 lat a drugie..... ? Z pracy by mnie chyba wywalili
|
|
|
|
#1539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zanim wrócisz z macierzyńskiego i przejdziesz na wychowawczy to lada moment i znowu będziesz rodzić
Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2011-10-20 o 19:09 |
|
|
|
|
#1540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja dla wyrownania statystyki musze miec dziewczynke ![]()
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam brata i zawsze podobala mi sie opcja mama tata syn i corka ![]() Moze dlatego tak o tym marzylam. Poza tym moj maz ma brata i wiem jacy oni razem potrafia byc niepowazni, wiec tego tez sie obawiam. No i syn jednak wbrew temu co sie mowi, ze synek jest mamusi, ja tego nie potwierdze. U nas na razie jest tak, ze maly tuli sie do mnie owszem, lubimy sie razem tak popiescic ale jednak idzie do meza jak ten robi meskie rzeczy i widze ze go to strasznie ciagnie, jak wiercenie, stukanie mlotkiem itd... Ja tez go wolam jak robie np placuszki wtedy z wielka checia mi pomaga cos tam zamieszac, wlac itd ale jednak to facet Poza tym chlopcow sie trudniej wychowuje i to wiem od wielu moich kolezanek. Corki nie zawsze bo sa wyjatki ale sa grzeczniejsze jednak.
|
|
#1542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1544 |
|
Rozeznanie
|
cziqua ja zamiast papagaji przeczytałam papageja hahaha
A wogóle was na chwile zostawic to mam do nadrabiania 2h znowu
|
#1545 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tesciowa byla dobra
![]() mojego meza (pierwszego syna) urodzila w wieku 39 lat a jego brata (drugiego syna) jak miala 45 lat. To jest dopiero jazda
|
#1547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I zgadzam sie w 100% ze na nasze chodniki/werpety, nawet w miastach tylko takie kola sie nadaja (Te z Was, ktore decyduja sie na inne kola, nie bijcie )Kazdy i tak zrobi jak bedzie chcial
|
|
#1548 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I też mieszkamy na wsi to synek z tatą to by tylko Orał i siał i pach pachy ( traktory) i bam bamy ( kombajny) oglądali by na You Tube Teraz ja muszę mu włączać takie filmiki, bo męża od 2 miesięcy nie ma i zawsze do niego szedł bardziej I nie nazywał mnie Mamusia tak jak teraz to robi tylko był Tatuś, Mama ew. Mamocha ![]() No i fakt faktem chłopaki to ciężki orzech do zgryzienia jeśli chodzi o wychowanie, taki się prędzej mamie postawi albo lepiej niczego się nie boi czy huknie czy zabroni to potrafi się wcale nie przejmować. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#1549 |
|
Wtajemniczenie
|
No to prawda, u nas tez nie ma dziur!
Tylko takie wysokie strasznie krawezniki sa ![]() U Was tez? Mi to akurat wisi bo glebokim bede i tak w PL jezdzic
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Desia u mnie na każdym kroku są zjazdy dla wózków . Poza przejściami dla pieszych nie zamierzam chodzić
|
|
|
|
|
#1551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozatym jest bardzo grzeczny, tak mi sie wydaje przynajmniej A wogole to zawsze mie sie wydawalo wlasnie ze dziewczyny w okresie dojrzewania potrafia dac popalic! Z opoweisci ktore ja slyszalam plus z mojego domu mam zakodowane ze dziewczyny 14-15-16 letnie to czyste szalenstwo hormonow! Chlopcy dojrzewaja jakos spokojniej. Tikki to u nas nie wszedzie jest tak pieknie niestety!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-10-20 o 20:05 |
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się urodziły
|
|
|
|
|
#1553 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
No tak człowiek wraca z uczelni i musi nadrabiać
ale miło czyta się, lubię nasz wątek Cytat:
ja u siebie w pokoju mam jeden, piękny, duży, fioletowy ale też coś czuję, że niedługo opadnie i trzeba będzie go ratować zmianami temperatury - to zawsze działa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje! Cytat:
![]() Cytat:
ale jednak z dłuższą przerwą głównie ze względów stabilizacyjno-ekonomicznych... No, ale zobaczymy jak to wyjdzie, na razie mam taki plan.Cytat:
też jestem od tego uzależniona i nie wiem jak wytrzymam, no ale ta moja gin mnie ciągle opierdziela za to Cytat:
i to dzieci są zdrowiutkie i żadnych problemów z nimi nie ma, choć nie da się ukryć, że wpadkowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak leżała jeszcze w pieluchach i miała mokro to ja podobno krzyczałam: "Mamo, ciotka się zeszczała!" krąży taka rodzinna legenda. W ogóle śmiesznie jest jak laska młodsza ode mnie mówi do mojej mamy na Ty lub siostrzyczko Takie to historyje rodzinne, ale widzę, że nie tylko u mnie
|
|
#1554 |
|
Zadomowienie
|
uciekam do wyrka
mąż mi powiedział że bardziej mu się podobałam w długich włosach a ja mu na to że on też bardziej mi się podobał jak nie pił piwaważne że ja się czuję rewelacyjnie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1557 |
|
Rozeznanie
|
O rrraju - co ja dziś przeżyłam, pyszne pierogi z jagodami chciały mnie zabić
. pojechałam na miasto i coś mnie zemdliło, to zawracałam do domu, ale nie dałam rady, zatrzymałam się na jakiejś osiedlowej uliczce, wyszarpałam reklamówkę i zwróciłam kilka pierożków w samochodzie Ściskało mnie jeszcze w brzuchu, złapałam chwilę wytchnienia i ruszyłam do domu a w zasadzie do łazienki i tam już rozwolnienie, w pocie czoła, ledwo na siedząco, myślałam, że zejdę z tego świata jak już oddałam co miałam oddać, położyłam się i tak leżałam dwie godziny, nie miałam siły się podnieść. Jeju jak się bałam, że coś złego się dzieje, że te bóle brzucha niekoniecznie mogą być od jelit..takiego miałam stracha, że nie macie pojęcia. Ale nic, nie ma plamień, w zasadzie wreszcie się całkiem wypróżniłam. Ale sama nie wiem czy pójść do lekarza, bo się boję, że może jednak coś mi zaszkodziło? Chociaż teraz nic się nie dzieje, tyle, że nie mam chęci już nic jeść jak na razie. TŻ w trasie, więc przez telefon mnie wspierał i podsumował "no to maluch nie lubi pierogów z jagodami" ![]() --- a propos bliźniaków - ojciec TŻ chciał żebyśmy bliźniaki mieli, jak wróciliśmy z usg to zapytał czy bliźniaki będą Całe szczęście nie - ja podziwiam mamy, które rodzą bliźniaki i więcej dzieci za jednym zamachem. Nie wyobrażam sobie ogarnąć jednego maluszka, a co dopiero kilka naraz
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2011-10-20 o 20:33 |
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mała kolek nie miała, no ale jak to się mówi, strzeżonego Pan Bóg strzeże a że gazowane to dla żołądka niezdrowe to tak dla siebie sobie można odpuścić ![]() no ale czasem ma się chęć na piwko to można sobie wygazować i wypic troszkę
|
|
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

Wiesz powiem Ci ze lezka sie zakrecila bo bardzo marzylam zawsze, ale potem myslalam ze tak ma byc i ja glupia powinnam sie cieszyc ze zdrowe a nie wymyslac

)
ale też coś czuję, że niedługo opadnie i trzeba będzie go ratować zmianami temperatury - to zawsze działa 

Ściskało mnie jeszcze w brzuchu, złapałam chwilę wytchnienia i ruszyłam do domu a w zasadzie do łazienki i tam już rozwolnienie, w pocie czoła, ledwo na siedząco, myślałam, że zejdę z tego świata