|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
wpadłam tylko powiedziec dobranoc....chociaz nie wiem kiedy u nas spanie nastąpi bo młoda teraz chrapie i pewnie do karmienia sie obudzi koło 23...
|
|
|
|
#2793 | ||||
|
kosmitka
|
Cudo
![]() Czyli jest nas więcej. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A dzieci robią w pieluszki nawet dłużej , niech robią, byleby nie płakały i nie wisiały na rękach.Dobrze, że Piotruś grzeczny. Cytat:
Cotka odważna jesteś z tym jedzeniem, jak ja Ci zazdroszczę spokojnego Filipka. Mój po kapuście zrobiłby pewnie taką scenę, jakiej jeszcze nie widziałam. I coś miałam jeszcze napisać, ale ręce mi mdleją ze zmęczenia. Kolorowych.
|
|
|
#2794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To moze zostaw tatusia na 1 dzień z synkiem- odciągnij pokarm i sajonara.. zobaczymy co powie ![]() Cytat:
![]() no szczerze współczuję Cytat:
|
|||
|
|
|
#2795 |
|
kosmitka
|
Archi baby blues, ja wyłam jak przeczytałam tutaj tytuł wątku, i to w głos
. Jak mąż zrobił mi napis z kolorowych literek przez pół salonu: Witamy w domu Franka i mamę! - to płakałam kilka dni.Mija .
|
|
#2796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym Go za grzecznego nie uznała- ale przy Twoim to nie mam co marudzić...Śpij dobrze ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2797 |
|
kosmitka
|
Jakoś chyba 2 -3 tygodnie mnie trzymało
.
|
|
#2798 |
|
Wtajemniczenie
|
My po wizycie.....
![]() Lekarz powiedzial ze mala jest zdrowiutka.....poprosilis my nawet o USG i zrobil...nerki, jelitka, brzuszek wszystko w porzadku..... .....Moja jak sie urodzila to ma pod cycuszkiem pekniete naczynko....jedna lekarka powiedziala ze to pewnie zniknie a ten lekarz powiedzial zeby obserwowac bo sie moze zrobic zbyt duze i trzeba bedzie wyciac.... ......jestem juz spokojna .....choc TZ twierdzi ze pewnie jak mala znowu bedzie plakac to ja znowu wymysle ze cos nie tak z nia.... no ale taki urok matki....
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
No ciekawe jak to bedzie u mnie
![]() Moj maly tez kimnął- po kopieli i przytuleniu do mego biustu of kors Czas na szybką kolację i lulu- mam nadzieje,ze zasnę- jakoś czesto jak wiem ,ze powinnam pospac to wlasnie mimo zmeczenia nie moge ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Co do uroku matki.. mój jak grymasi to zaraz mysle ze cos źle zjadlam i mu zaszkodzilo- jak spi ładnie- ponad 3,5 h to juz mam stresa ze czemu tak dlugo
|
|
|
|
|
#2800 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewcczyny pytanie na szybko: czy można jeść arbuza karmiac piersią? bo własnie zjadłam trochę, a mąż się mnie pyta czy moge??
to idę Was nadrobić
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Ojjjjejciu
![]() A z tyłu rogal motherhood czy mnie wzrok myli? ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
trzeba obserować
|
|
|
|
|
#2802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wlasnie od 3 dni nie czuje..... ....caly czas chce na rekach......---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Mam jeszcze pytanie dot tego lania wosku.....bo moja kolezanka tez to robila tylko ze to musialo byc robione swiecona gromnica... to jak to niby musi byc??? Zwykly wosk czy taki swiecony....??
|
|
#2803 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aż się rozczuliłam![]() Cytat:
słodziak Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ach my kobiety inasze hormonki
|
|
|
#2804 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
masakra ...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
śliczna królewna śliczniutka Cytat:
![]() ja Wam muszę się pożalić kurcze dziś po pierwszym szczepieniu jesteśmy ale ... na wizycie przez szczepieniem pediatra stw ze mały ma za nioskie napiecie miesniowe m.in. za mało/słabo podnosi główke i dał nam skierowanie do neurologa a bartka dopuscił tylko na jedna szczepionke - wzw.mówił żeby sie nie schizować, ze 20% dzieci to ma ale lepiej zeby specjalista go ocenil. ja oczywiście prawie już tam płakałam. w zasadzie to gdyby nie tż to wyszłabym z tamtąd ciemna bo nie kodowałam już później jak mówił jak mam dalej postępować z tym szczepieniem i lekarzem ... wieć poszliśmy na to szczepienie wzw. jedno wkłucie. kazałam tz trzymac bartka bo czulam ze sie rozkleje no wiec tz go na kolanka ja kucnelam ko ło nich i złapałam bartka za raczkę i jak dostał ta igłę w nunię i po chwili się rozpłakał z ta minką z tymi usteczkami wykrzywionymi to dostalam takich emocji że 1. tez mialam łzy w oczach, udało mi się je powstrzymac jedynie dlatego ze nie chcialam sobie narobić przypału w przychpodni 2. zachciało mi się zapalic papierosa ![]() po wyjsciu z przychodni oczywiście zaczelam ryczec, powiedzialam ze na szczepienie wiecej nie ide za duzo mnie to chyba kosztuje, to było jedno kłocie a co jak jest wiecej... mysle teraz o skojarzonychno ale najpierw ten neurolog ... oczywiście nie wiem po co- weszlam na neta, przejrzalam kilka artykulow i tylko jeden byl pocieszający, reszta robi wkrętke, wolałam tego nie czytac dalej i dokładniej się nie wgłębiac bo chyba bym zwariowała. ogólnie to mam dołka przez to napięcie mięśniowe, pewnie skończy się jakimiś rehabilitacjami, jejku oddałabym i zrobiłabym wszystko zeby bartek byl zdrowy, kurcze mam nadzieję ze to nic powaznego sie rozpisalam. musialam.
|
||||||||
|
|
|
#2805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie czytaj na necie
|
|
|
#2806 |
|
Rozeznanie
|
dzięki martusia
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, ten zestaw jest na tablicy, zaraz poszukam. Myślisz, że to opłacalne?
A co do dalszego ciągu twojego postu, o kurka. Też bym się przeraziła. Myślę, że wszystko będzie ok. Chłopcy przeważnie wszystko później robią Mój tato to w ogóle np. gadał od 4 roku życia dopiero Ej, miałyście może w szpitalu pobieraną krew- chyba na choroby dziedziczne albo coś podobnego? Tzn ja tak przeżywałam tę żółtaczkę że jak babka mi o tym mówila to właśnie ryczałam i nie pamiętam dokładnie o co chodziło ?
|
|
|
|
#2808 |
|
Wtajemniczenie
|
A oto Bartuś
|
|
#2809 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra zmykam bo moje dziecię się budzi, więc trzeba przewinąć i dać cyca
mam nadzieje, ze później będzie dalej kimał![]() kolorowych mamuśki
|
|
#2810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rzeczywiscie bartek slabiutko dzwiga ta glowke, placze przy tym i wogole nie lubi na brzuchu lezec. znowu jak go biore tak do siebie, na rekach jakby w pion to odpycha ten łebek tak jakby właśnie miał siłe. nie wiem kurde, no nie da sie nie myslec i wyobrażać czarnych scenariuszy - przynajmniej w moim przypadku ![]() tak, myślę, że się opłaca właśnie ten zestaw, zainteresowałaś mnie ![]() no no pobierali bartkowi to krew z piętki z tego co pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- kurcze marta nie zajarzyłam że my bartki mamy obie tylko Two chyba Bartłomiej jest, dobrze kojarze ??super fotka, chyba masz jakiś konkretny aparat, czarno białe zdjęcie mają swój klimat ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- aha no ale lipa Cotka z tymi butelkami, na tablicy tylko lokalnie sprzedaja ? a na all nie chce mi się teraz szukać ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- a nieee... to jest chyba jakoś powiązane |
|
|
|
|
#2812 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za jaką cene go wychaczyłaś?Kochany Filipek , dla niegoCytat:
za poprawe ![]() codziennie czasowo to różnie wygląda, czasem godzinka a czasem trzy ![]() a dzisiaj pierwszy raz na spacer nie wyszłam z Natalcią, wyrodna matka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas nie było ani kwiatów, ani prezentów, ani wyjątkowych przywitań w domu Cytat:
![]() Cytat:
nie czytaj nic w necie bo ![]() ja też na szczepieniu miałam łezki w oczach, ale wytrzymałam ![]() Cytat:
i tak jak mówisz jak coś będzie nie teges to wyślą list.Pamiętam jak położna na sr mówiła, żeby nie panikować jak przyślą że badanie trzeba pwtórzyć bo to nie znaczy że wyniki są złe tylko że coś nie wyszło i dlatego trzeba jeszcze raz ![]() słodziak! Moje dzieci śpią od dawna a ja zamiast od razu wziąć się do pisania pracy to prawie godzine siedziałam w łazience - peeling, maseczka i gorrrąca kąpiel, tego mi było trzeba ![]() a teraz się biore za pisanie pracy bo jutro seminarium i musze oddać ten rozdział metodologiczny
|
|||||||
|
|
|
#2813 | |
|
Rozeznanie
|
nie, nie pamietam
Cytat:
kurcze jak to dobrze że ja szkołe już mam za soba, teraz biorę się za prawko - moja zmora i porażka życiowa
|
|
|
|
|
#2814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2815 |
|
Rozeznanie
|
Lulla dzięki
a nie wiem co będzie w sobotę bo wypuszczam się z chaty na wieczór z koleżankami, tzn chyba będzie ogień
|
|
|
|
#2816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znalazłam jeszcze takie info:
https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgd9bgm22r.png Edytowane przez AneczkaJ Czas edycji: 2011-10-21 o 00:11 |
|
|
|
|
#2817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Cytat:
Poza tym ja to przed ciaza od swieta tylko wiec dam rade tym bardziej jak mysle o tacie .... Cytat:
|
|||
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja niunia drzemie trzymając mnie za palec |
|
|
|
|
#2819 | ||
|
kosmitka
|
MoniaZ najważniejsze, że niunia zdrowa, szkoda tylko, że jest z tych placzliwych, Oby do 3 miesiąca
Cytat:
, typowy facet . Cytat:
Jaki słodziak, i te usteczka U nas łobuz nie spał od 4, teraz padł. Ja się wykończę .
|
|
|
#2820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ta sprawa z policja..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

Dzis nawet mialam mysli, raptem po 10 dniach z dzieckiem po drugiej stronie- ze to wszytko zdecydowanie za dlugo trwa( konkretnie przeraziło mnie, po lekturze ksiazki, ze dzieci w pieluszki robia nawet do 2 roku zycia
) ech , nie zla matka jestem....

.....
......

to jak to niby musi byc??? Zwykly wosk czy taki swiecony....??

za poprawe