|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
witam mamcie wyspane i niewyspane
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a moja Niunia od wczoraj zachwyca się karuzelką i nawet do niej gada ![]() Cytat:
ale cudna Cytat:
miss. powiedz mi ile jednorazowo je twój Tomcio i na ile mu to starcza? tzn jak długo spi? moja ostatnio "szaleje" zjada 100 ml i budzi sie co dwie godziny, albo zjada 50 i co godzinę muszę ją odkarmiać. w ogóle mam wrażenie, ze enfamil o-lac jej nie leży:/ wkurza sieprzy butli, wyginac, meczy, złości ech... Cytat:
|
|
#2822 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Hello mamuśki
Jak wy to robicie, że tak aktywnie udzielacie się na forum? Ja to ledwo znajduje czas na mycie ![]() Ciagle jest cos do roboty... choc i tak mała grzeczna GRATULACJE DLA NOWYCH MAM
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko z czasem jak dzidzi sobie unormuje godziny spania albo godziny bez placzu
|
|
|
#2824 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
. Pospał 10 minut i znów wstał, znów go uspałam i zobaczymy, ile teraz pośpi .Na cycku dzisiaj co 1,5 godziny. Coraz częściej skłaniam się ku mm chociaż na noc, może postaram się przetrwać do 3 miesiąca, ale potem nie wiem. Mmadzia mój Franio też główki nie unosi jak leży na brzuskzu, nic pediatra nie komentował. Kiedyś więcej unosił, teraz jest większy leniuszek.
|
|
|
#2825 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki karmiące MM powiedzcie mi ile jednorazowo jedza wasze dzieciatka?i na ile im to starcza? tzn jak długo spią? moja ostatnio "szaleje" zjada 100 ml i budzi sie co dwie godziny, albo zjada 50 i co godzinę muszę ją odkarmiać. w ogóle mam wrażenie, ze enfamil o-lac jej nie leży:/ wkurza sie przy butli, wyginac, meczy, złości ech...
|
#2826 | ||
|
KWC
|
Cytat:
![]() Eryk w zasadzie domaga się jedzenia co dwie godziny. Do przedwczoraj zjadał 75ml, od wczoraj wciąga 90ml i zasypia, ale czas przerwy mu się nie zmienił, po 2h jest wrzask i takie przyssanie do smoczka jakby się w Etiopii chował. Cytat:
Fakt, ten Comfort, jak spróbowałam, niedobry. Gorzki jakiś. Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-10-21 o 10:37 |
||
|
|
|
#2827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to witam w klubie
|
|
#2828 | ||||
|
Zadomowienie
|
helloo..
Natka-jak oczka Szymona, lepiej juz,my sie prawie tydzien meczylismy,ale juz przeszlo. Cytat:
".Może to głupie co napisze,ale chociaż od 6 tygodni chodze niewyspana, walczyłam z cycami,laktatorem, bólem brzuszka i mam na bierząco ryk głodnego Głodomorra-to wiem,że później będzie mi tego brakować jak będzie już duży, a malizną będzie tylko na fotkach i we wspomnieniach ![]() Cytat:
Trzeba byc dobrej mysli!!! Cytat:
) o wyjściu nie ma mowy, ale dobre i to![]() Cytat:
|
|
#2829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"maz daje bukiet" - pomarzyć sobie mogę, a wie jak kocham kwiaty... Więc gratuluję męża ![]() Wogóle to w temacie mężów - ja już mojemu nie mam siły tłumaczyć... Ja swoje, on swoje. Obiecywał, że będzie wracał wcześniej, ale doopa. Ciągle wraca później niż zwykle. Więc jak wraca to mała śpi po całym dniu, budzi się na kąpanie to mąż przygotowuje wanienkę i podczas kąpieli trzyma jej główkę, potem ja ją ubieram, karmię i albo zasypia u mnie, albo mąż ją bierze na chwilę. I tyle pomaga mi mąż. W ciąży przytulać się nie chciał, bo może coś się stać. O pocałunki i jakiekolwiek czułości też musiałam się "prosić". Teraz niby był już drugi-pierwszy raz, ale ja chciałabym ciut więcej. Więc z chłopa ja też nie mam pociechy. A najgorsze, że już nie mam siły się kłócić i tłumaczyć. Bo ani prośbą, ani groźbą nie działa. Więc zamykam się w sobie, czuje coraz więcej urazy i widzę jak się od niego oddalam... To chyba gorsze niż kłótnie... ![]() Cytat:
![]() Monia ja topiłam normalną świeczkę, ale można zaliczyć chyba że jest święcona, bo to z wizyty księdza w domu- kolędy ![]() Cytat:
Kotuś - wg mnie to ten lekarz ciut na wyrost dał Ci to skierowanie. Sprawdź, ale nie panikuj. Ja wierzę, że będzie dobrze, bo przecież MUSI BYĆ DOBRZE!! a są jakieś wyspane??
|
|||
|
|
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
to i my dolaczymy
![]() zapisuje codziennie ile zjada bo malo cos przybiera na wadze. wczoraj jadl 9-ej-75ml 12.30-45ml 14,45-70ml 16.00-50ml 17-18ej-50ml 19-ej-50ml 21-35ml 23.45-80ml 3.15-65ml 5.20-30ml 06.30-40ml 8.35-40ml ...nie wiem czy akurat tak powinien jesc jak dla mnie za czesto je w maych ilosciach, bede na szczepeieniu w pon to zapytamsie pediatry co z tym karmieniem zrobic ![]() Agus-mamy tego samego meza??Wiem jak się czujesz:przytulam: taka walka z wiatrakami.. Jak przyjechałam ze szpitala, to pomagał, interesował się nawet czy dałam rade coś w ciągu dnia zjeść, teraz jak pies Pawłowa ma zakodowane, jak wraca do domu, to jeszcze butów nie sciągnie już piwo w ręce i tv , jak podam małego to chwile pobawi, nakarmi, tak,ze w tym czasie jestem w stanie zrobic córce kolacje i pościelić na noc łóżko.Jak wczoraj zwróciłam uwage,że mógłby się zainteresować i zapytać nawet czy pomóc mi w obowiązkach domowych, to odp."sama mówiłaś że Marcel dzisiaj ładnie spał i dużo posprzątałaś, wiec po co mam sprzatać?" O łóżkowych sprawach w ciąży miałam podobnie, teraz to wogóle nic a nic, jak można mieć siły jak wszystko na mojej głowie i w nocy padam jak mucha..Takie to durne ..
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-10-21 o 10:52 |
|
|
|
#2831 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Dziekuje wszystkim za slowa otuchy.... A teraz wiem czemu moje dziecie nawet rano plakalo i nie chcialo jesc.....bo ma katar !!!!!! Ale ze mnie matka
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie jest poprawa już nawet. Nie było ryku wieczornego (normalnie od około 17-18 do 22 płacz non stop i ręce nawet nie pomagały), trochę spał w tym czasie, jak zjadł po 21 to potem dopiero o 2, a normalnie to co 3 godziny równiutko alarm na jedzenie.
Zobaczymy jak będzie przez najbliższe dni ![]() Cytat:
Z tego co czytałam nie powinno się dawać dziecku mm częściej niż co 3 godziny, bo to jest czas odpowiedni do strawienia wszystkiego, może spróbuj zwiększyć mu porcję Tom wcześniej jadł 90ml, ale właśnie coraz częściej chciał jeść i dlatego zwiększyłam porcję
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skomplikowane te dzieci. bo ja juz kombinuje ze mleko za mało kaloryczne jest dla agatki
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest chyba męczące takie dawanie co chwilę mleka i dla Ciebie i dla niego jednak
|
|
#2835 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy daje mu troche wody i zalezy-raz potrafi wciagnac cala butle a innym razem wypije "tylko" 40 ml i sie uspokaja i to mu wystarcza; generalnie karmie go co min 3 godz, czasami sie uda co 3,5, czasami co 4 i wtedy wypija albo 100 albo 120 ml ale zazwyczaj 120 karmie Bebilon Nutricia.Cytat:
Cytat:
gruszka nic nie daje, odciagam frida, co prawda babolki sie zatrzymuja w nosku ale o wiele latwiej mi jest je wyciagac patyczkiem wtedy bo nie sa juz tak gleboko; katarek tez wychodzi, moze sprobuj tym..?---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Przed chwila wyjechala ode mnie polozna. Jezeli jesczze raz uslysze ze jestem zbyt przewrazliwiona i ona musi mnie ustawiac do pionu to jej strzele w pysk, przysiegam
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam notesik i od wyjścia ze szpitala zapisuję codziennie
Mam tabelkę i kolumny DATA POSIŁKI KUPA SEN Jedzenie Tomka przez ostatnią dobę wczoraj 6:35 120ml 9:15 120 ml 12:10 120 ml 15:20 120 ml 18:20 120 ml (pierwsza porcja Bebilonu Pepti) 21:20 120 ml 2:10 120 ml 5 120 ml 7:50 120 ml i teraz powinien niedługo jeść, ale śpi
|
#2837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marcel nie moze na jeść się od razu bo męczy się przy jedzeniu oddychając tylko jedną dziurką w nosie i chyba dlatego je tak na raty. Spróbuje dzisiaj go przetrzymać i nie dawać mu mleka częściejniż co 2,5 godziny, a jak będzie wołał to podam mu herbate. Troszke przez to się pomęczymy,ale może wtedy zacznie jeść w większych ilościach i częściej..albo..zapcham mojemu dziecku żołądek herbatką i mało dzisiaj zje cholercia..można zgłupieć i bądź tu człowieku mądry
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
kapka ja mojemu piwa nie każe pić, ale czasem otworzy szybko i głupio się pyta: to co mam teraz wylać jak otworzyłem?? Choć odpukać zdarzyło się już to b. dawno. Twój przed tv, a mój przed internet i tylko samochody ciężarowe... I ciągle ten temat, bo jest kierowcą i z ojcem prowadzą firmę. Nawet przez sen gada o ciężarówkach. Zwariować można. Ja już naprawdę mam tego wszystkiego dość i się duszę. Co z tego, że przyjdzie i się pyta czy może jechać w trasę skoro jak powiem NIE to i tak pojedzie, bo przecież "od jutra ceny drożeją i muszę jechać". Tylko, że te ceny drożeją cały czas i to mam wrazenie jedna i ta sama wymówka.
sorry że tak się żale, ale naprawdę nie mam komu się wygadać... |
|
|
|
#2839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a położnej kto, jak kto ale ona cie do pionu ustawiac nie będzie![]() a czemu ten bebilon akurat? czytam ze i laktozy nie ma i ze jest produktem specjalistycznym czekaj ja o bebilonie nutrition poczytałam
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-10-21 o 11:11 |
||
|
|
|
#2840 | ||||
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() Wyspane? Dopczytałam, że nie bardzo.. ja nawet dość dzisiaj. Pobudka co 2-3 godz, ale po karmieniu szybciutko zasypiał ![]() Cytat:
Cytat:
Z naczynkiem też napewno będzie ok Cytat:
![]() Cytat:
Danika śliczna dziewczynka z Olgi ![]() Martusia Bartuś też cudny Apropo teściowych: jak Kuba był mały to mieszkaliśmy u niej i przy każdym karmieniu nie mogła pojąć dlaczego mu tego mleka nie POSŁODZĘ ![]() Kapka malibu .. mm.. zazdroszczę ![]() Monia u nas też katar niestety . Pryskam wodą morską, odciągam, smaruję maścią majerankową a od wczoraj daję juwit ( wit C w kropelkach). Zdrówka dla Was! Miss współczuję skazy, ale jak już wiadomo co jest to i zaradzić lepiej Lullaby ja też fridą odciągam. Dużo lepiej sprawdza się niż gruszka! Agnieszka Edytowane przez beti801 Czas edycji: 2011-10-21 o 11:10 |
||||
|
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2842 |
|
kosmitka
|
Kapka strasznie współczuję Tobie i maluszkowi, czemu on biedny tak się musi męczyć
, nawet jedzenie nie jest proste.A skąd mam wiedzieć, ile tego mm podać dla Franka gdybym chciała np. na noc, żeby spał dłużej niż 1,5h .Aha bo dzisiaj Franio kończy 2 miesiące!!! Jak ten czas leci! ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Aga te chłopy są straszne. Mój do tej pory obrażony, za to wszystko.
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak będziemy na szczepieniu to dopytam
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2845 | |
|
KWC
|
Cytat:
a jeśli chodzi o pomoc TŻ to chyba faceci generalnie się lenią. To ja ścielę nasze łóżko, sprzątam, zmywam, piorę, robię dziecku mleko, przewijam, karmię... Małż ogranicza się do poprzytulania synka i robienia mi ewentualnych uwag typu: "butelka jest pod złym kątem" - jak karmię albo "pospiesz się" jak Eryk się pruje, a ja się miotam w kuchni z robieniem porcji Czasem coś go tknie i zrobi coś dodatkowo, a mnie się wtedy zdaje, że mam złotego męża |
|
|
|
|
#2846 |
|
kosmitka
|
Lulla a jaką wodę dajesz - słodzoną czy normalną przegotowaną? czym słodzisz i ile tej wody? Może mojemu też podam,żeby nie wisiał co 1,5 h lub co 1 h na cycku?
|
|
#2847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żal się.. sama to teraz robie![]() mój uważa,ze po całym ciężkim dniu piwo mu się należy, już przestałam się o to kłócić bo efekt był taki sam, teraz mi zalezy by nie otwierał przy córce, tylko jak pójdzie spać,ale i taki argument do niego nie przemawiaja ..mi sie wydaje,że ojcostwo troszke przerasta tz-ów, chociaż są niby na to przygotowani, to jednak z czasem wyłazi ten strach ze skóry i uciekają od obowiązków bo się boją tej odpowiedzialności.Z drugiej strony zachowują się jak z epoki kamieniołomów: maja potomstwo, wiec muszą zadbac o byt rodzinie i uciekają w prace. jakiś wątek psychologiczny mi się wlączył
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Sora, bebilon pepto a nie pepco
|
|
#2849 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =)
widzę że znów narzekanie na facetów, nie będę się przyłączać do tego bo nie wiem czy mam powody do narzekania =) he he. Mam pytanie do mamuś, które miały kreskę na brzuchu w czasie ciąży: po jakim czasie Wam zeszła? Bo Ja ją nadal mam (myślałam że zniknie po paru dniach, maksimum dwóch tygodniach) |
|
|
|
#2850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przegotowana, na 100 ml wody plaska lyzeczke cukru ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

po wyjsciu z przychodni oczywiście zaczelam ryczec, powiedzialam ze na szczepienie wiecej nie ide 

, jak podam małego to chwile pobawi, nakarmi, tak,ze w tym czasie jestem w stanie zrobic córce kolacje i pościelić na noc łóżko.Jak wczoraj zwróciłam uwage,że mógłby się zainteresować i zapytać nawet czy pomóc mi w obowiązkach domowych, to odp."sama mówiłaś że Marcel dzisiaj ładnie spał i dużo posprzątałaś, wiec po co mam sprzatać?" O łóżkowych sprawach w ciąży miałam podobnie, teraz to wogóle nic a nic, jak można mieć siły jak wszystko na mojej głowie i w nocy padam jak mucha..Takie to durne ..

gruszka nic nie daje, odciagam frida, co prawda babolki sie zatrzymuja w nosku ale o wiele latwiej mi jest je wyciagac patyczkiem wtedy bo nie sa juz tak gleboko; katarek tez wychodzi, moze sprobuj tym..?
i bądź tu człowieku mądry
żal się.. sama to teraz robie