|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Nie wiem ile obecnie, ale w 22tc prawie 600g
![]()
#4532 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
czesc mamunie
![]() dziękuję za kciuki odnosnie moich badań ![]() jakas dzisiaj zdechła jestem...moze to ciśnienie Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wczoraj poszłam z mama do sklepu dzieciecego, upatrzylysmy troszke rzeczy ale kupujemy w listopadzie ![]() Cytat:
![]() co innego jak ktos jest juz chory na cukrzyce to wiadomo,z e słodyczy jesc nie wolno.. Cytat:
![]() a co do cytryny to tez czytałam rózne opinie własnie... ja nie dodawałam bo nie mialam potrzeby ja nie wiem teraz....moj w 20 ty wazył 335 g...teraz mamy usg dopiero 8.11 wiec zobaczymy czkeam na tz, zje obiadek i jedziemy do tesciów wiec pewnie wieczorem zajrze albo i nie.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tydzien temu, czyli to był 28 tc mała ważyła 940g, teraz pewnie juz ma ponad kilo... Cytat:
![]() a ja dzisiaj na obiad w wersji "na winie" hi hi czyli z resztek co się nawinie w lodówce zrobiłam zapiekankę i teraz czeka, ale to będzie dopiero pod wieczor, bo męzuś dzisiaj późno wraca ok 19, a teraz zrobilam sobie jajeczniczkę z cebulką ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuchy! Od wtorku nie miałam dla Was czasu. Taki tydzień zakręcony, że zero wolnego czasu. Podczytałam trochę, ale nie dam rady cytować wszystkiego.
Pamiętam, że Karinio pytała o szczepionki w UK na grypę. Ja nie pozwoliłam się zaszczepić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
Czubasku o burakach tez slyszalam
![]() ![]() w szpitalu mialam 9,6 i chcieli mnie zostawic ![]() ![]() witam nową mamusie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale mnie dzis boli krzyz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Współczuje.... może rozciąganie by pomogło.
![]() |
#4537 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
u mnie wynik po wypiciu glukozy był niższy niż przed, diabetolog powiedział że nie mam się czym martwić i żebym za miesiąc powtórzyła badanie. powtórzyli mi w szpitalu i było wszystko w normie więc może kochana się przejdź do specjalisty jeszcze z tym? Anemią się nie przejmuj połowa jak nie więcej ciężarnych ja ma -ja też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i pytałam od czego zależy dawka - powiedziała, że albo wskazania medyczne albo nawyk lekarza ![]() Mam nadzieję, że dam radę, najwyżej będę tam stałą klientką:P Musiałam się położyć, bo me dziecię tak wariowało, że nie mogłam wysiedzieć ![]() ![]() i cały czas mnie maluda smyra w lewy bok, obstawiam rączkę ![]()
![]() |
#4539 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co do ubezpieczenia nie musi być bo nawet bez tego muszą cię przyjać bo kobiecie w ciązy przysługuje opieka zdrowotna jak i poród -darmowy ja w tamtym roku jak poroniłam trafiłam do szpital anie miałam ubezpieczenia i tylko mnie straszyli na wyjsciu ze mam dowieśc ubezp. bo inaczej przyślą mi koszty z apobyt - i nic nier przysłali bo jest prawo takei ze kobieta w ciazy ma prawo do darmowego leczenia więc tym się nie ma co martwić przecież was ze szpirala nei wyrzucą ani nie mogą nei przyjac ze nie macie ze sobą ubezpieczenia na to macie 7 dni na dostarczenie lub może ktoś dowieść ja w tamtym roku jak krwawiłam i pojechałam do spzitala to zapomniałam dowodu bo przełożyłam go do innego portfela to też mnie przyjeli poprosili tylko by ktoś go dowiózł ![]() mój tydzień temu (30tc) miał już 1300g a tak w ogóle to dzień dobry mamuśki !!!! dziś byłam w aptece po kolejny syrop bo tamten nei pomagał , bez zmian kaszel nadal męczy że się duszę powiedziałam chłopakowi w aptece ze mi lekarz przepisał drosetux ale mi nei pomaga więc stwierdził ze nic dziwnego bo to jest syrop homeopatyczny nie bardzo działający juz na tak poważny kaszel polecił mi inny specjalny dla kobiet w ciąży Prenalen - nie pachnie zbyt ładnie smak jako taki ale nie ważne najważniejsze by działał a przeważnie jest tak ż ete nie dobre sie sprawdzają działają a te dobre to sa do niczego bo ten drosetux nie powiem jest przepyszny ![]() a naprawdę już mam dość niebawem będzie 2 tyg jak mnie ten kaszel męczy juz jestem nim zmęczona do tego doszła krew z nosa organizm już jest osłabiony pewnie dziewczyny mam do was pytanie te co robiły glukoze bo ja pierwszą miałam w 14tyg ciązy robioną i miałam wynik w mmol podany na czczo wartość 3,89-5,84 ja miałam 5,20 po wypiciu glukozy (50 i po godzinie)wartość do 7,8 ja miałam 9,20 niby nie miałam cukrzycy -tak lekarz powiedział - ze to są wyniki podawane normalnie dla ludzi a nie kobiet w ciąży a kobieta w ciazy zawsze ma troszke cukier podniesiony teraz niebawem robiłam i już mam wyniki podane w mg wiec niewiemjak to się odnosi do mmol ale mam tak wartośc od 70-100 ja na czczo miałam 100 natomist po wypiciu (75 i po 2 godz). miałam 123 i ta sama śpiewka że tu nie podają wartości dla kobiet w ciaży wiec nie jest źle jakie wy miałyście wyniki??
![]() |
#4540 |
Zadomowienie
|
moj juz 1500g
![]() na obiad wlasnie zjadlam spagetti ![]() przepraszam ze nie odpisuje nic o szpitalach ale jak czytam to modle sie zeby mnie to nie spotkalo;( a ciuszki jak sie zbiore na fotke to pochwale ![]() narazie udaje biedronke ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Monia ja mialam te prenalen i na kaszel tez nie pomogl;( ogolnie na przeziebienie tak a na kaszel troche ten drosetux pomogl ale tez ze 3 tyg sie myczylam :/
#4541 |
Zadomowienie
|
kurcze wy wszystkie już po glukozie a mój gin ani słowa o tym
![]() chyba zrobię na własną rękę skoro to takie niedrogie a w poniedziałek i tak muszę iśc na mocz i morfo
#4542 |
Wtajemniczenie
|
Hajo
![]() Wiem, że do chrztu jeszcze daleko, ale zapraszacie siostry i braci swoich rodziców i ich dzieci? Czyli wujków, ciotki i kuzynostwo? Ja jak zwykle mam wojne z mamą na ten temat, bo ona sobie jednej ciotki nie życzy, bo obie się nie lubią. |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zadomowienie
|
dziewczyny wy cos pisałyście kiedys na temat tego wózka bolder http://www.bobowozki.com.pl/product_...1&%3CosCsid%3E ?
bo patrze sobie a on ma wszystko co chcemy tylko tańszy o 1000zł od maxi cosi mura4 ![]()
#4544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4546 |
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj u lekarza i bardzo się cieszę ,że zrezygnowałam z tamtego pacana na rzecz tego
![]() ![]() Mój Bartuś waży około 1800 w 29 tyg - trochę dużo chyba co nie -ale lekarz stwierdził,że dobrze ![]() Wszystko jest dobrze,szyjka bez zmian 36 mm i brak rozwarcia. Lekarz pytał czy miałam te badania na glukozę- no i ja oczywiście nie miałam-poprzedni lekarz nic nawet nie wspominał,więc dostałam skierowanie i szybko w poniedziałek mam iśc zrobic to badanie bo 29 tydzień to i tak pózno.Do tego badania krwi i moczu. Kupiłam 3 kaftaniki,2 pajacyki i śpioszki i 2 pary skarpetek. Byłam też w tym sklepie "U Kubusia" i jak narazie stawiam na 2 wóznki Tutek Grander lub Tako Jumper są one bardzo podobne do siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Raczkowanie
|
Mój tuptuś w poniedziałek na usg ważył 430g w 21 tyg.
Witam nową mamusie ![]() Ja oczywiście siedzę w pracy , ale zaraz zamykam i jade do mojego synusia, bo bidulek chory, kaszle . Dziś rano zadzwonili z przedszkola , żeby go zabrać bo za bardzo kaszle. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na pewno lekarz już ci nie pozwoli wrócić do pracy tym bardziej ze z Ciebie taki pracuś. Do szpitala idziesz na dłużej ?? Wczoraj zakupiłam kombinezonik dla tuptusia na allegro ![]() ooo tak -> http://allegro.pl/super-kombinezon-w...887090701.html i taką pakę ciuszków -> http://allegro.pl/0-3-6-m-mega-paka-...870690948.html
![]() |
#4550 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też tak myślalam. Z moimi kuzynami nawet nie jestem taka zżyta, z resztą jeden kuzyn bierze teraz ślub, a zaprosił tylko moich rodziców. U tż-ta oni od dziecka wszyscy razem sie trzymaja, pomimo tego, że daleko mieszkają to są jak taka prawdziwa rodzina. Tż zaprasza siostre i brata swojego ojca, a ja nie widze takiej potrzeby.. no i sama nie wiem, bo od tż-ta będzie tyle ludzi, a u mnie jedynie najbliżsi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój długo nic nie mówił, ale zapowiedział, że trzeba będzie nadrobić teraz badania ![]() Cytat:
![]() Tylko nasi rodzice, rodzeństwo + chrzestni Maluszka. Chociaż byłam kiedyś na chrzcinach wielkości małego wesela ![]() Cytat:
![]() A jak cenowo wyglądają wózki w tym sklepie?
![]() |
#4552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i w 25 tc: 90-131-76 mg/dl i powiedzieli ze wyniki super dobre, a bardzo się bałam, bo w pierwszej ciąży miałam cukrzyce i teraz było duże prawdopodobieństwo... Cytat:
![]() ![]() Agawoo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Raczkowanie
|
Ja zrobiłam bez skierowania, oczywiście płaciłam.
#4555 |
Rozeznanie
|
Neska22 Super,ze wszystko ok!!I nie musisz brac antybiotyku.
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Agatek ,fajnie,ze jestes juz z nami! Brakowala Ciebie i Twojego poczucia humoru. ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Na chrzest zapraszam tylko najblizsza rodzine:rodzenstwo(chrzes tni),rodzicow i chyba dziadkow.
Filipek juz z nami!!! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ewula83 Czas edycji: 2011-10-21 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie to lekarz ma wiedzieć, co robi a nie my ![]() Ja już myślałam, że będę miała kurczaka w niedzielę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A najgorsze, że ktoś dostał Twoje dobre wyniki i myśli, że jest wszystko ok, a tu jednak nie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i jest jeden pozytyw z Twojego pójścia do szpitala - w końcu odpoczniesz ![]() A ja od rana dzisiaj sprzątałam i jakoś tak chyba włączył mi się syndrom wicia gniazda ![]() ![]() ![]() ![]() Ale sprzątania do tej pory nie skończyłam. Zostało mi tylko starcie kurzu w biurka, przy którym siedzę, odkurzenie i umycie podłogi w pokoju, ale ciężko mi się zebrać... Za to miałam dzisiaj pyszne śniadanko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do chrztu, to u mojej siostry była najbliższa rodzina z uwzględnieniem rodzeństwa rodziców, więc u nas też tak pewnie będzie. Tak więc z mojej strony będzie full ludzi ale od Męża będą chyba tylko rodzice i siostra ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2011-10-21 o 15:02 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zadomowienie
|
jednak pędzę na tą glukozę w przyszłym tyg przecież nie zbankrutuję na tym badaniu
jestem nie lada zmartwiona bo mi też od kilku dni strasznie twardnie i pobolewa brzuch ![]()
#4558 |
Rozeznanie
|
agacia ja nie jestem pewna bo lekarzem nie jestem, ale luteina to jest przecież hormon progesteron na podtrzymanie ciąży, na skurcze i twardnienia brzucha to sie raczej bierze nospe, buscopan, czy tak jak ja fenoterol
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dostałam ją ze względu na plamienie i bóle brzucha
![]() |
#4560 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co Wy z tymi burakami?? Czytałam z rok temu w gazecie, że BURAKI NIE ZAWIERAJĄ ŻELAZA! A sporo witaminy C! (udowodnili naukowo) i ja się pytałam lekarza mojego o te buraki jak miałam dużą anemię rok temu i powiedział mi to samo co wyczytałam w gazecie. Że nie mam słuchać babcinych sposobów, bo buraki nie zawierają żadnego żelaza
![]() ![]() Aaa niedawno wróciłam z rynku- kupiłam 2x staniki do karmienia! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.