|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4442 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Jutro na 9 jadę do ginekologa do Leszna,trochę się stresuje co z tą szyjką moją no ale cieszę się ,że zobaczę na usg mojego Bartusia
![]() Potem wybieram się do sklepu "U KUbusia"mam zamiar wybrac tam wózek no i pewnie kupię jakieś ciuszki albo pierdołki dla maluszka... |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczne ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4444 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a własnie na dniach wybierałam się do teściów żeby przejrzeć te ubranka, a tu niespodzianka ![]() a w szafie takim ciuszkom nic się nie stanie jak polezą... Cytat:
![]() ale powiem Wam, ze przy Idze w pierwszych dwóch dobach po powrocie ze szpitala bardzo mi się przydała, bo mała była bardzo głodna, ja produkowałam za mało pokarmu, zresztą ja mam starsznie płaskie sutki i Iga nie bardzo umiała je złapać i się przy tym wkurzała i bo jej nie leciało, ja wykończona i zestresowana... mąż poleciał do sklepu po mleko bebilon chyba i podałam jej kilka razy mleczko sztuczne, Iga sie uspokoiła, bo w końcu się najadła i miała więcej cierpliwości zeby ssac ode mnie i potem jakoś poszło.... Cytat:
![]() a z tym smoczkiem to wszystko pięknie ładnie jjak dzieciak spokojny, ale większość raczej ma bardzo silny odruch ssania i żeby mieć chwilę spokoju, a nie cały czas wiszącego wampirka na cycu to smok nie zaszkodzi... najgorzej jak dzieci, które mają już pełne uzębienie i np. śpią ze smokiem.... Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Zakorzenienie
|
ahhh 3 ząbki czosnku za mną!!!!!!
![]() ![]() ciekawe jak tam dziecko to przezyje ![]() miałam w pokoju laskę (tą co miała 19 lat) i mówimy jej, że cesarkę będzie miała, a ona tam wypytuje położną ile to trwa itp... a ja dopowiadam "no wiesz, muszą Ci z powrotem włożyć serce, pęcherz, itp.."a ona takie przerażenie w oczach... "weź mnie nie wkurzaj" ![]() Wczoraj oglądamy tap madl z innymi i mówię, że coś mnie 'jajca' bolą i muszę iść po nospę do siostry, a te się śmieją kurka ![]() Poducha co przyjechała JEST MEGA ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4446 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Wczoraj byłam u gina - tyle się naczytałam u Was o problemach z szyjką, że lekarka musiała mnie długo przekonywać że na pewno wszystko jest w porządku i mam się niestresować bez potrzeby. I przeszłam glukozę, paskudne to było a po wypiciu myślałam, że zemdleję tak mi wszystko wirowało... I przyszły dwie kolejne paczki z allegoro ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/cieply-koc-bobas-w...880000927.html http://allegro.pl/kolorowe-rekawiczk...877982702.html http://allegro.pl/carter-s-carters-b...864312967.html (zarówno na 62 jak i 68) http://allegro.pl/carter-s-carters-b...862540954.html (zarówno na 62 jak i 68) http://allegro.pl/pieluchy-biale-tet...862540921.html - pieluszki super, grube i na pierwszy dotyk porządne ale jeszcze nie prałam. W najbliższym czasie dojdą jeszcze: http://allegro.pl/spiochy-spioszki-p...880879787.html http://allegro.pl/hit-kaftan-kaftani...877392885.html http://allegro.pl/koszulka-kaftan-wi...874646411.html http://allegro.pl/ladny-kaftanik-kaf...861920644.html http://allegro.pl/spioszki-spiochy-p...858597287.html http://allegro.pl/skarpety-skarpetki...831995514.html http://allegro.pl/rekawiczki-lapki-n...829863604.html. Jak już pooglądam i "pomacam" to zdam relację ![]() Mój plan zakupowy wygląda tak: X - ubranka, kocyki itp XI - akcesoria tj. butelki, smoczki, przewijaki, podgrzewacze, art. kosmetyczne itp XII - łóżeczko + pościel itp. Na dzień dzisiejszy mam już prawie wszystkie ubranka, brak tylko pieluch flanelowych i dresiku ale może w pon na lumpach uda się ładny dresik upolować. Myślicie, że tyle na początek wystarczy: pieluchy tetrowe - szt. 10 śliniaczek - szt. 2 ciepła kurteczka - szt. 1 ciepłe długie spodenki - szt.2 ocieplane spodenki na szelkach - szt.1 ciepła bluza - szt.2 ciepłe śpiochy + kaftanik - szt.1 body długi rękaw - szt.11 (4x56, 6x62, 1x68) body krótki rękaw - szt. 14 (9x56, 4x62, 1x68) pajacyk - szt.7 (2x56, 5x62) kaftanik - szt.9 (4x56, 4x62,1x68) cieniutkie spodenki (bawełna) - szt.1 cieniutka czapeczka (po kąpieli) szt. 4 czapeczka wiosenna - szt.2 czapeczka letnia - szt.2 skarpetki (w tym 2 pary zimowe) - szt.12 kombinezon zimowy polarowy - szt.1 śpiochy - szt.5 (4x62, 1x68) półśpiochy - szt.3 niedrapki - szt.1 ciepły komplet spodnie + kurtka - szt.1 komplet: rękawiczki, czapka, szalik zimowe - szt.1 komplet: koszula + jeansy (3-6 m-cy) - szt.1 komplet: bluzka + kamizelka + jeansy (3-6 m-cy) - szt.1 buciki niemowlęce - szt.1 Większość ubranek dostałam troszkę kupiłam i taki oto zestawik wyszedł ![]() Aha bym zapomniała u nas z teściami raczek ok, co prawda teściowa chciała wnuczkę bo ma dwóch synów ale będzie musiał wystarczyć wnuk ![]() ![]() Uff napisałam się ogromnie, chyba powinnam skrobać coś częściej a mniej ![]() ![]()
![]() |
#4447 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale chyba faktycznie przełożę pranie i prasowanie docelowe na koniec/listopada grudnia, bo potem może już brakować sił... Agatek super, że wróciłaś ![]() ![]() Najgorsze w wylądowaniu w szpitalu jest, oprócz strachu o własne dziecko, to ile się można nasłuchać od innych :/ A co do "ciekawszych przypadków" to znajoma mi mówiła, że była na sali z dziewczyna (matką 2 dzieci), która trafiła do szpitala, bo miesiączki nie miała 2 lub 3 miesiące. Nie pomyślała o tym, że można zrobić test ciążowy ![]() ![]() Co do butelek, to kupię jedną na wszelki wypadek, bo chcę karmić piersią. Smoczek też kupię jeden, ale nie chcę go używać, bo boję się o krzywy zgryz i oduczanie potem od smoka. Sama miałam krzywe zęby, dopiero zdjęłam aparat, więc zrobię wszystko, żeby mojemu Dziecku to oszczędzić ![]() Co do ubranek, to na razie będę kupowała to co akurat się fajnego trafi w lumpeksie. Jak uznam, że będzie mi czegoś brakowało, to kupię nowe, a jak będzie za dużo, to też się nie zmarnuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4449 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
Zmykam, bo mąż zaraz będzie... nareszcie
![]() Jutro badania krwi ![]() ![]() paaa ![]()
#4451 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja już w domku po pracy, nie czuję się najlepiej ![]() Jakieś przeziębienie mnie chyba dopadło, cały dzień bolało mnie gardło, jakoś taka rozbita jestem ![]() Zaraz się czymś nafaszeruję, tylko czekam na Tzta, żbyśmy zjedli obiadek ![]() I jeszcze tak jak wam wczoraj pisałam - dotarła i do mnie ta paskudna pogoda ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do obijania się - oj, chciałabym ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że możesz liczyć na teściową ![]() ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-20 o 17:11 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wszystkie robiliście to usg połówkowe??? , bo ja zaczynam panikować. jestem w 23 tygodniu a go nie zrobiłam, bo leżałam w szpitalu potem slub i całe to zamieszanie z nim związane. W 20 tyg w szpitalu miałam robione usg ale było sprawdzone serduszko, przepływy, stopień dojrzałości łożyska, i mam jeszcze takie coś wpisane BPD, HC, AC, FL,FW, średnia biomeryczna.
Cytat:
![]() ![]() Ja jak byłam w szpitalu to leżałam z kobietkami które były po 35 tyg ciazy. Najlepsze było jak stawały we trzy koło łózka i wzdychały ,,że niedługo swoje stopy zobaczą'' Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-10-20 o 17:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Uff, odnalazłam moją grupę krwi! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4454 |
Raczkowanie
|
PRZEPIS NA KURCZAKA
![]() ![]() ![]() Kurczaka bardzo starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego. Dodajemy goździki, cynamon, skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy szklanką wina białego, szklanką wina czerwonego, dodając 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml smirnoffa, 50 ml białego rumu 150 ml tequli - obowiązkowo!!!! Potrawy nie musimy nawet poddawać obróbce cieplnej. Kurczaka wypierdalamy bo jest zbędny. Natomiast... Sos! Sos jest za✂✂✂isty... Palce lizać! ps. Kurczak musi być martwy, bo inaczej bydlę sos wychleje!!! SMACZNEGO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie moja gin kazała nosić to zaświadczenie o grupie krwi razem z kartą ciąży... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nam padło wczoraj sprzęgło w samochodzie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak na razie to moje są płaskie i małe, tak jakby nie były gotowe na karmienie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oż to bestia z tego kuraka ![]()
![]() |
#4458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żey wszystko było dobrze ![]() Cytat:
![]() I trzymam kciuki za glukozę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki
![]() ![]() ![]() kochana, szkoda ze jeszcze bedziesz musiala tam wrocic, wiem jak nieciekawie jest na patologii ![]() ![]() Odnosnie prania, to ja w worek prozniowy nie włoze:niee: w zeszlym roku tak schowałam swoje zimowe swetry- fakt niektóre grube wełniane, ale wyprane świeze pachnące i napewno całkiem suche, a w tym roku jak wyjęłam to smród straszny ![]() ![]() stwierdziłam ze jak przyjdą mebelki to powoli wypiore te wieksze 3-6 msc i malutkie wyjściowki typu jeansy sweterki a bielizne ta co bezpośrenio przy ciałku bedzie zostawie chyba na styczen ![]() A pierzecie kocyki? Bo mi sie wydaje, nie trzeba no i ze zrobią sie brzydkie po praniu - szczegolnie taki akrylowy milusi ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy inny wyprałabym bez zastanowienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zadomowienie
|
czesc mamusie
![]() Agatku dobrze ze jestes ![]() ![]() bylam u szwagierki i dostalam spiworek do wozka calkiem nowy ![]() idem spac dobrej nocki ![]()
#4463 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja znajoma nie prała i małej nic nie było, ale nie wiem sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i najchętniej wyprałabym ten kocyk, co by ładnie pachniał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zadomowienie
|
moja szwagierka tez mi dzis powiedziala ze te ciuszki co uzywala 1 tydzien to miala po poprzednim dziecku wiec wyprane, ale potem jak cos dostala to juz tylko metke odrywala i tyle;p
#4467 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kochana uważaj na siebie bardzo Cię proszę, wiesz ja też tak goniłam i w ogóle chociaz miałam skurcze (stwierdziłam że nie wolno też przeginać w drugą stronę) i co i wylądowałam w szpitalu...tyle ile strachu się najadłam to moje i broń Boże Ci nie życzę, ale dzięki temu zwolniłam tempo.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja na szczęście trafiłam na bardzo fajne dziewczyny, obydwie miłay termin porodu na "prawie" już i robiły przysiady spacerowały łaziły po schodach i w ogóle ile się uśmiałam z nimi to szok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja skonczyłam prasować dzisiaj ![]() ![]() ![]() za pierwszym razem jak robiłam glukoze to miałam wynik po2h niższy od tego na czczo i to jest źle, teraz jak robiłam to na czczo wyszło ok3.4 a 2h po 4.8 i to jest ok (nie mam norm tyle wypisali na wypisie ze szpitala) Cytat:
![]() ![]() mi nic pielęgniarki nie mówiły o oryginale ![]() ale miałaś przygody na sali ![]()
![]() |
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4469 |
Zadomowienie
|
czubasku ja tez miałam połówkowe myślę że każda z nas miała a to co piszesz to wygląda na połówkowe
![]() idę się położyć, Lilka puka i stuka puścimy sobie Ratatuja i lulanko ![]()
#4470 |
Zakorzenienie
|
Laski...
moje badanie moczu dzis wyszło IDEALNE.....jeszcze czekam na posiew do pn ale w badaniu ogolnym bakterii ni ma... prawdopodobnie podmienili mi próbke w labie.... no i nie muszę brac antybiotyku....dobrze ze gin nie kazała go zaczynac poki nie powtórze badań... tak własnie podejrzany byl ten brak bólu i w ogole...a wynik byl przeciez masakryczny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.