Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 23:11   #2131
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Także nie będę się martwiła

A jeszcze mam jedno pytanie
Podaję małemu od 8 doby życia witaminy K+D w kapsułkach. 25 października mały kończy 3 m-ce i po ukończeniu 3 m-ca mam podawać już tylko witaminę D - jednak kupiłam mu 3 opakowania na całe 3 m-ce po 30 kapsułek, a jako, że podaję od 8 doby to już zostaje 7 kapsułek i przyznam się, że kilka razy zapomniałam mu podać to zostaje mi jakoś ponad 10 kapsułek. I tu moje pytanie mogę podać małemu jeszcze te 10 kapsułek K+D po skończonym 3 m-cu, czy już od 26 października podawać samą witaminę D?
Czy witaminę D podaje się zarówno u dzieci karmionych piersią jak i dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym? Bo nie wiem jak długo będę jeszcze karmiła, a chciałabym kupić od razu z 2-3 opakowania.
kid dawalabym do konca. dziecko to nie zegarek
d jest w MM wiec nie kupuj za duzo. poza tym lekarka moze kazac podawac np. co drugi dzien i co wtedy? bedziesz miala za duzo...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 23:18   #2132
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

dobry wieczór

Jacieeee, za 12 tygodni!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY!
Co to znaczy jak moja Emi wiecznie mieli językiem,
jakby jakiś kawałek czegoś został, jakby miała gumę
i ślini się przy tym jak wariatka.
Mój tak samo ma

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
pozwolić dziecku płakać czy nosić i uspokajać?
Ja bym nie potrafiła zostawić do wypłakania się...
czasem widać że kombinuje i chce żeby go wziąć, ale wtedy jakoś go zajmuję. Natomiast przy ewidentnym płaczu biorę na ręce.
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sara skończyła dzisiaj 3 miesiące!!!!
Pamiętam jak czekałam na ten dzień z utęsknieniem. I oto nastał
klask i:
Cytat:

Teraz ja mam pytanie do mam karmiących piersią
:
Jakie wasze dzieci robią kupki?
Mój generalnie zielone i dość twarde, troszkę się męczy, ale to wina żelaza które mu podaję.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No coś Ty Głupolku Ja też miałam wątpliwości czy nosić, czy nie nosić. Ale zasięgnęłam paru opinii (tak jak Ty ) i zaczęłam więcej przytulać Domka. Co nie znaczy, że robię to za każdym razem jak zaczyna kwilić. Nie chcę go nauczyć, że płacz powoduje od razu branie na ręce, bo potem będzie wymuszał. Jak widzę, że "wymyśla" z nudów to staram się go inaczej zająć. A jak noszę, to do momentu ochłonięcia i odkładam od razu próbując zająć jego uwagę czymś innym niż moje ręce

dokładnie
Wczoraj tak było - mały siedział w leżaczku, zaczął już mocno marudzić - ewidentnie chciał na ręce. No ale jęczał, a my z mamą wybuchnęłyśmy śmiechem. Mocno się chłopak zdziwił Próbował jeszcze kilka razy - zaczynał jęki i patrzył na naszą reakcję. A że tak śmiesznie zawodził to miałyśmy ubaw, więc w końcu skapitulował i sam się zaczął śmiać

Cytat:
DZIEWCZYNY!?
Czy ma znaczenie, że na becikowe podałam moje konto z moimi danymi a wniosek złożył mąż?! Mąż mówi, że mogli nie wysłać kasiory przez toale mam potwierdzenie, że becikowe przyznane,tylko kasy brak a już miesiąc minął
Nie powinno mieć znaczenia, myślę że przeleją bez problemu.

DaKaro, Lilka, Natka, dziękuję za kciuki
Niestety...szczepienia nie było, więc poproszę o nie jeszcze raz w poniedziałek, bo na wtedy przełożyłam.
Okazało się w południe że muszę jechać po TŻa, a lekarka była po południu. Nie było szans zdążyć.
Mały został z mamą a ja pojechałam. Zrobiłam po południu prawie 500 km..

Wy tak o duchach.....brrrr....dobr ze że TŻ wrócił do domu to przynajmniej nie będę się bała spać

Ale żeby nie było to też dorzucę swoje - dwa lata temu zginął nasz sąsiad. Wyszedł z domu, i ślad zaginął. Znaleźli ciało 2 dni później. Wieczorem przed znalezieniem przyjaciółki szły do domu - musiały przejść blisko cmentarza. Na środku drogi przeszła przed nimi biała postać - w zasadzie przefrunęła nad drogą. Rano sąsiada znaleźli... stwierdzili że pewnie szedł się wtedy położyć...

Dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 23:18   #2133
zanka205
Zakorzenienie

Madziulka nie kupuj dużo opakowań
poproś pediatrę o receptę na Devikap http://www.gieldamamy.pl/p12318-DEVI...a-D3-10-ml.php
daję się kropelkę na dzień albo co dwa dni, zależy
w każdym razie starcza na baaaaardzo długo
a kosztuje około 3,50 zł

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 23:21   #2134
brumek
Zakorzenienie

Dziewczyny, ten przyrząd gimnastyczny, który tak polecacie to ten: http://allegro.pl/playskool-przyrzad...84102194.html?

Ile za niego płaciłyście?

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Wczoraj tak było - mały siedział w leżaczku, zaczął już mocno marudzić - ewidentnie chciał na ręce. No ale jęczał, a my z mamą wybuchnęłyśmy śmiechem. Mocno się chłopak zdziwił Próbował jeszcze kilka razy - zaczynał jęki i patrzył na naszą reakcję. A że tak śmiesznie zawodził to miałyśmy ubaw, więc w końcu skapitulował i sam się zaczął śmiać

Niestety...szczepienia nie było, więc poproszę o nie jeszcze raz w poniedziałek, bo na wtedy przełożyłam.
Okazało się w południe że muszę jechać po TŻa, a lekarka była po południu. Nie było szans zdążyć.
Co do pierwszej części to HAHAHA Czyli potwierdza się, że śmiech jest lekarstwem na wszystko

A co do szczepień, to może i dobrze, bo ja dopiero wieczorem przeczytałąm Twoją prośbę o kciuki i było już za późno. A tak to będe mogła od rana w poniedziałek mocno ściskać
Stary 2011-10-21, 23:27   #2135
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumek ten (też oglądałam wczoraj tę aukcję, ale kupiłam z innej - z przesyłką 54zł wyszło)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 23:28   #2136
aania_20
Zakorzenienie

Babonik, to nie Twoja wina!! Dobrze że tak się tylko skończyło, zobaczysz że za jakiś czas będziecie się śmiać z tego a Nadinka jeszcze będzie się blizną chwalić Dzielną masz córę!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A co do szczepień, to może i dobrze, bo ja dopiero wieczorem przeczytałąm Twoją prośbę o kciuki i było już za późno. A tak to będe mogła od rana w poniedziałek mocno ściskać
Dziękuję

Zmykam do męża ...wreszcie..

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 23:28   #2137
meszsares
Zadomowienie

ojej, ale pozno...
to krotko bedzie:
Babonik - wiem co to znaczy to uczucie niedpoilnowania dziecka. Moja wczoraj poslizgnela sie w wannie i upadla - a ja wiedzialam, ze kiedys to nastapi i jak sie stalo to czulam sie jak wyrodna matka..
Carmela - za zalegly urlop musza wyplacic, o dodatkowy macierzynski trzeba pisac (bo sie nalezy) i to chyba wlasnie do ZUSu - dowiadywalas sie juz? daj znac co powiedzieli.
Telik - NOSIC NOSIC NOSIC - jak dziecko placze to daje sygnal, ze jest nieszczesliwe i potrzebuje mamy. Brak reakcji bylby okrutny...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 23:30   #2138
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek ten (też oglądałam wczoraj tę aukcję, ale kupiłam z innej - z przesyłką 54zł wyszło)
Używany kupiłaś? Bo ja to jestem taki cykor, co to się wszelkich używanych rzeczy boi Ale jak tak patrzę na Wasze zdobycze, to kusi mnie, że w końcu spróbowac coś takiego upolować
Stary 2011-10-21, 23:38   #2139
iustyna1
Wtajemniczenie

Używany , tylko nie wybrałam tej aukcji co pokazywałaś, bo nie było zdjęć rzeczywistych sprzedawanego przedmiotu. Tylko dlatego. Ja ostatnio tylko kupuję używane, bo z kasą musimy uważać .

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Tak spojrzałam, to sprzedający na tej aukcji, co wkleiłaś ma same pozytywy i ogólnie najlepsze oceny.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-10-21, 23:42   #2140
DaKaro
Zadomowienie

Aaniu 500km? Wow, prawdziwy rajdowiec z Ciebie.

Brumek Tymek calkowicie Ci sie rozbudza? Jakie metody stosujesz, zeby nie zasnal przy U? Moja Malwinke kiedys 15min. budzilam i sie nie dala. Obudzila sie sama po pol godziny od moich staran.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dakaro - jeszcze w łonie matki dzieci mają fazę rem(snu z marzeniami sennymi)
A jednak cos im sie sni . Wiedzialam, ze bedziesz znala odpowiedz na moje pytanie.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 23:58   #2141
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Używany , tylko nie wybrałam tej aukcji co pokazywałaś, bo nie było zdjęć rzeczywistych sprzedawanego przedmiotu. Tylko dlatego. Ja ostatnio tylko kupuję używane, bo z kasą musimy uważać .

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Tak spojrzałam, to sprzedający na tej aukcji, co wkleiłaś ma same pozytywy i ogólnie najlepsze oceny.
No to raz kozie śmierć - kupuję

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Brumek Tymek calkowicie Ci sie rozbudza? Jakie metody stosujesz, zeby nie zasnal przy U? Moja Malwinke kiedys 15min. budzilam i sie nie dala. Obudzila sie sama po pol godziny od moich staran.
Wiesz co, teraz nie mam już problemów z budzeniem go. Budzi się całkowicie i je aktywnie, nie przysypia. Na szczęście potem od razu zasypia
No i może w tym wybudzaniu pomaga to, że go najpierw przewijam. W trakcie tej czynności zawsze mi przytomnieje

Na początku, jak miał tydzień-dwa i chciałam go budzić na karmienie to było ciężko. Oboje z mężem go torturowaliśmy: łaskotaliśmy, turlaliśmy, dmuchaliśmy, nawet rozbieraliśmy do golaska i nic Dlatego przestałam w końcu i dawałam mu spać po te 7-8 godzin. Ale teraz jednak postanowiłam trochę go pomęczyć i tak na próbę ze dwa tygodnie budzić, żeby zobaczyć czy ma to wpływ na jego przybieranie na wadze

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Kupiłam
Stary 2011-10-22, 08:30   #2142
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień doberek.

Baby to są jednak głupie Najpierw siedzi taka z mężem do 3, popija whisky a potem się dziwi, że o 7.40 jak Dzieć wstaje to jest nieprzytomna
A tak poza tym to wygadaliśmy się za wszystkie czasy. Mieliśmy filmy pooglądać, a nawet na telewizor nie zerkaliśmy Tylko wymienialiśmy się pomysłami na wychowanie Dominika i wspominaliśmy swoje własne dzieciństwo. Faaajnie było
Tylko, że TŻ teraz dosypia a ja się bujam z Maluszkiem

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 08:45   #2143
JustPi
Rozeznanie

cześć mamusie
normalnie aż mi głupio po takiej przerwie pisac.....
ostatnio jakoś na wszystko brak czasu i niestety na wizaż też, najpierw dwa tygodnie nad morzem u teściów (szkoda było siedzieć w domu, bo pogoda była super jak na wrzesień/październik to podobno było więcej słońca niż w wakacje ) a ostatni tydzień to się bujam w domu z chorą ekipą: Majka poszła do przedszkola i oczywiście coś przywlekła i teraz wszyscy chorzy ja jakoś zwalczam, zresztą nie mam wyjścia, bo na leżenie w łóżku i tak nie mam szansy, najgorzej, że Hania też się zaraziła i teraz prycha i kicha w związku z tym musieliśmy przełożyć szczepienie, ehhhhh oby Majka wyzdrowiała i do przedszkola poszła to troche odetchnę

zupełnie bym zapomniałą Hania dziś kończy 3 miesiące zupełnie nie wiem kiedy to zleciało

oczywiście mam masakryczne zaległości zobaczę chociaż co tam w klubie słychać

jacieeeee takie wieczorki są superanckie, wczoraj drinka to tylko powąchać sobie mogłam, tż popijał ale jeszcze trochę i sobie odbiję, choc pewnie szybko mnie zetnie....

piękne słońce na dworze i lekko mroźne powietrze, uwielbiam taką pogodę a tu trzeba kisić ogóra w domu, jak dzieciaki chore
miłego dzionka mamusie
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 09:23   #2144
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej mamusie
własnie mój milky prince zasnął po jedzonku i 1,5 godzinnej aktywności
bosko sie śmieje i bawi

uwielbiam takie poranki

Ah i najważniesze
Jaś przekręcił się z brzuszka na plecki
rosne z dumy

a co do maty i karuzeli to totalnie jeszce nie jest zainteresowany
spojrzy na zabawki przez kilka sekund i odwraca główke
myślę że przyjdzie jeszce jego czas.

zmykam poprasować, głowę suszyć, sprzątać itp póki słonko moje śpi
Stary 2011-10-22, 09:26   #2145
83monia
Zakorzenienie

u mnie dzieci drugi dzien spia do 8:20 i byloby super gdyby nie wariactwa budowlancow pod naszym oknem od 8... wczoraj tez sobie wieczorek z mezem zrobilismy - piwko (karmi), popcorn, nowa gierka. do polnocy dalismy rade, mala zjadla i spala prawie do 5 rano. super!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 09:28   #2146
agadus
Wtajemniczenie

dobry
ja już nadrogiłam późno wieczorne rozmowy, i chyba i ja sie skuszę na ta zabawkę, ten przyrząd gimnastyczny,u nas noc ok
a jak karmiłam Nati w nocy to sobie myslalam o tych rozmowach o duchach, i w glowie mi siedzi jak któraś pisała, że sama kołyska się ruszała, to takie wręcz namacalne było, i później troszkę się bałam, no ale i tak musiałam po ciemku do wc iść

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Babonik będzie dobrze

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 09:36   #2147
Kajool
Zadomowienie

urabia czyli cwiczy jezyk i pracuje slinka. co do polskich znakow, no coz nie bede mogla zadowolic cie nimi, gdyz pisze z komorki. poztym dla mnie lepszy brak polskich znakow niz nagminne bledy ortograficzne.
co do konta i wniosku, to ma to znaczenie. moj tz. tez skladajac wniosek podal moje konto, to babki sie pytaly czy jest pelnomocnikiem do konta.

teliku jezeli definicja wyrodnej matki jest placz dziecka to chyba wszystkie nimi jestesmy. to przeciez normalne , ze czujesz sie zmeczona
Stary 2011-10-22, 09:44   #2148
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Kochane ale wszystkie kupujecie ten stojaczek z playskool czy jakieś inne też rekomendujecie??
Stary 2011-10-22, 09:48   #2149
Vaniliova11
Zadomowienie

Witamy z Krystusiem sobotnio

Nocka tradycyjnie tylko coś wieczorem meczy brzuszek wczoraj zaaplikowałam espumisan i pomogło

JustPi Brumek dla Waszych dzieciaczków
Jacieee ja ostatnio tez byłam na siebie zła bo potrzyłam do 2 na film a potem ciężko zasnąć a jak synek sie obudził rano to mamuśka nieprzytomna
Babonik u nas w rodzinie niedawno był wypadek że dziecko oparzyło sie gorącą kawą i niestety musiał być przeszczep skóry
Ja jako dziecko chyba spokojna byłam bo zadnych wypadków nie pamiętam jedynie poobijane kolana
Dziubek ja bym w życiu do kina na horror nie poszła
W historie o duchach nie wierze ale poczytać lubie
Sygine tatuaż męża pięęęęęęęęęęęękny
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 10:12   #2150
agadus
Wtajemniczenie

ja tam w duchy wierze, kiedyś sceptycznie na to wszystko patrzyłam, dopóki mnie to osobiście nie dotknęło
ja moja rodzina pochodzimy ze śląska, dokładnie z zagłębia dąbrowa górnicza, sosnowiec, i moja babcia kiedys przychodziła( przyjeżdzała) do nas na zimę, później mój brat sie tam przeniósł s babcia na stałe zamieszkała z nami,i tu umarła, ( w szpitalu) pogotowię ją zabrało, bardzo byłam z nią związana, dużo moich tajemnic zabrała do grobu, miała swój pokój, po pogrzebie posprzątała z mama w pokoju babci i pokój zamknęłyśmy, nikt tam nie wchodził, pewnego razy wchodzimy do tego pokoju z tata i widać jakby ktos siedział na wersalce( sofie) i to w tym miejscu gdzie babcia zawsze siadała, ale nic wyrównałam narzutkę i zamknelismy drzwi, wieczorem jak był u mnie przyszły mąż(narzeczony)ok godz. 23 drzwi do mojego pokoju były zamknięte leżelismy sobie na łóżku twarzą do drzwi i nagle zobaczyłam jak jakaś biała postasć tak jakby z pokoju babci przechodziła do kuchni, ( babcia miała białą długą koszulę nocna, i często w nocy do wc stawała) jak sie mogłam przestraszyć, całą noc nie spałam, nie bałam sie babci tylko tego co widziałam,i po tym co noc przez pół roku babcia śniła mi sie i pyała co u nas słychać, a w śnie wiedziałam że babcia nie zyje, później w kokoju znowy widziałam miejsce na wersalce odgniecione, tata mówił, że babcia przyszła, a óźniej specjanie szłam do pokoju babci, zamykałam sie w pokoju i oglądałam pamiatki po babci, ja to przeżyłam i w to wierzę, może to się smieszne wydawać ale ja w to wierzę

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 10:17   #2151
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziekuje za odp. w sprwie placzu przez sen
pisze 1 reką

Cytat:
U mnie to samo,
tyle dobrego że jak widza że Emi sama się sobą zajmuje,
wcina swoje dłonie to sami wiedzą, że jej mają nie brać.

Jak bąki Dominika?

Karolineee jak tam karmienie małej? dalej tak wymyśla?

Patik
pytałaś o te witaminki ? cebion multi, na co w ogóle są?

Wodauqa jak kręgosłup?

DZIEWCZYNY!?
Czy ma znaczenie, że na becikowe podałam moje konto z moimi danymi a wniosek złożył mąż?! Mąż mówi, że mogli nie wysłać kasiory przez toale mam potwierdzenie, że becikowe przyznane,tylko kasy brak a już miesiąc minął
ja skladalam, podałam konto meza do ktorego nie mam uprwnien i nie bylo problemu

moj mąż ma dzis 32 urodziny wiec dzis rodzinny dzien

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 10:43   #2152
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Co to znaczy jak moja Emi wiecznie mieli językiem,
jakby jakiś kawałek czegoś został, jakby miała gumę
i ślini się przy tym jak wariatka.
Patryk tak samo

Cytat:
Moi rodzice w rocznicę śmierci mojej babci stali w kuchni i o niej rozmawiali. Po chwili wyskoczył talerz z suszarki i rozbił się na podłodze. Mój tata skomentował:" O mama przyszła ".

Druga moja babcia (bardzo wierząca i dobra osoba) wracała kiedyś nocą z cmentarza drogą przez pole. W pewnym momencie obejrzała się i zobaczyła za sobą mężczyznę w kapeluszu i czarnym płaszczu. Przeżegnała się i postać znikła, rozsypała się w proch. Ale do dzisiaj powtarza, że bać to powinnam się żywych nie umarłych.

Ja i mama mamy tak, że jak śnią nam się zęby to zawsze dzieje się coś złego...
Ja też tak uważam.
A z tymi snami o zębach, to moja mama też tak ma...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Lilka Agata pierwszego i drugiego zjadła po ćwierć słoiczka, trzeciego pół, czwartego troche mniej jak połowe. Od wczoraj pije marchewkowy soczek.

Wkurzyła mnie teściowa. Mama moja tez czasem mi coś doradza, ale nie czuje się jakby podwarzała moje matczyne kompetencje, teściowa robi to nagminnie, takim tonem jakby byla jakąś nianią nie matką :/

Mnie też bardzo drażnią rady teściowej...

Cytat:
mam pytanie:
mam wrażenie że trochę rozpieszczamy Jasia pod względem noszenia
rzadko sie zdarza że możemy zjesc spokojnie kolacje kiedy on nie śpi
zazwyczaj pozwalamy mu sobie popłakać ale dziś tak biedny sie zanosił że żadne z nas nie miało sumienia żeby tak płakał, takie sytuacje zdarzają sie coraz częściej

pozwolić dziecku płakać czy nosić i uspokajać?
Ja próbuję zagadać, a jak nie pomaga, to biorę na ręce... Mam teściów za ścianą i oni zaraz przylatują, a ile razy mam ich wyrzucać z pokoju w ich własnym mieszkaniu? Tylko dodatkowy stres dla mnie i małego...

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:

Teraz ja mam pytanie do mam karmiących piersią
:
Jakie wasze dzieci robią kupki?
Szymon cały czas robił żółtą kupkę z białymi grudkami, konsystencja jajecznicy ( przepraszam za szczegółowy opis ) - od kilku dni, może tygodnia robi żółte kupki, bez grudek, takie bardziej jednolite. I nie wiem co o tym myśleć? Mama mówi mi, że kupki zmieniają się na zęby, a ja już się oczywiście martwię...
U nas też są różne, ale to raczej zależy od tego, co ja zjem...

Cytat:
No coś Ty Głupolku Ja też miałam wątpliwości czy nosić, czy nie nosić. Ale zasięgnęłam paru opinii (tak jak Ty ) i zaczęłam więcej przytulać Domka. Co nie znaczy, że robię to za każdym razem jak zaczyna kwilić. Nie chcę go nauczyć, że płacz powoduje od razu branie na ręce, bo potem będzie wymuszał. Jak widzę, że "wymyśla" z nudów to staram się go inaczej zająć. A jak noszę, to do momentu ochłonięcia i odkładam od razu próbując zająć jego uwagę czymś innym niż moje ręce
No i nie pozwalam brać go na ręce stęsknionym babciom i ciociom jak leży grzecznie. Ku niezadowoleniu tych ostatnich
Tez jestem przeciwna, co bardzo oburza niektórych. A Mały szybko załapał, co to ręce, bo czasem zaczyna płakac, gdy go odkładam, ale jak już zagadam do niego, to jest ok.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 10:52   #2153
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

P.S. Wiecie co mnie denerwuje? Gdy moja babcia przychodzi i mówi: "ona znowu śpi"-była u góry w odstępach dwu-godzinnych, kiedy Malwinka akurat ucinała drzemkę po jedzeniu, albo "już nie chce jeść"-gdy dziecko na chwilę puściło U, żeby sobie odpocząć. Czemu ludzie tak się wtrącają? Kocham babcię, ale nie lubię, gdy ktoś na chwilkę zajrzy do nas i wie wszystko najlepiej. A dzisiaj przeszła samą siebie-powiedziała do mamy, żebym zjadła bigosu, bo już mogę...Ale 3 tygodnie temu, to była u góry 3 razy, żebym gruszek nie jadła, bo widziała, że kupiłam...Wygodnie mi u rodziców, ale chcę już mieszkać tylko z mężem i Malwinką, już niedługo...
Zostajecie w PL,czy wyjeżdżacie?

Cytat:
Dzięki dziewczyny Także nie będę się martwiła

A jeszcze mam jedno pytanie
Podaję małemu od 8 doby życia witaminy K+D w kapsułkach. 25 października mały kończy 3 m-ce i po ukończeniu 3 m-ca mam podawać już tylko witaminę D - jednak kupiłam mu 3 opakowania na całe 3 m-ce po 30 kapsułek, a jako, że podaję od 8 doby to już zostaje 7 kapsułek i przyznam się, że kilka razy zapomniałam mu podać to zostaje mi jakoś ponad 10 kapsułek. I tu moje pytanie mogę podać małemu jeszcze te 10 kapsułek K+D po skończonym 3 m-cu, czy już od 26 października podawać samą witaminę D?
Czy witaminę D podaje się zarówno u dzieci karmionych piersią jak i dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym? Bo nie wiem jak długo będę jeszcze karmiła, a chciałabym kupić od razu z 2-3 opakowania.
A to się potem witaminę D podaję?!

Cytat:
Dzień doberek.

Baby to są jednak głupie Najpierw siedzi taka z mężem do 3, popija whisky a potem się dziwi, że o 7.40 jak Dzieć wstaje to jest nieprzytomna
A tak poza tym to wygadaliśmy się za wszystkie czasy. Mieliśmy filmy pooglądać, a nawet na telewizor nie zerkaliśmy Tylko wymienialiśmy się pomysłami na wychowanie Dominika i wspominaliśmy swoje własne dzieciństwo. Faaajnie było
Tylko, że TŻ teraz dosypia a ja się bujam z Maluszkiem
Heheh my też wspominaliśmy dzieciństwo

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
urabia czyli cwiczy jezyk i pracuje slinka. co do polskich znakow, no coz nie bede mogla zadowolic cie nimi, gdyz pisze z komorki. poztym dla mnie lepszy brak polskich znakow niz nagminne bledy ortograficzne.
co do konta i wniosku, to ma to znaczenie. moj tz. tez skladajac wniosek podal moje konto, to babki sie pytaly czy jest pelnomocnikiem do konta.

teliku jezeli definicja wyrodnej matki jest placz dziecka to chyba wszystkie nimi jestesmy. to przeciez normalne , ze czujesz sie zmeczona
Tak myślałam, że z komórki piszesz.
Maż jest pełnomocnikiem konta.

Cytat:
Kochane ale wszystkie kupujecie ten stojaczek z playskool czy jakieś inne też rekomendujecie??
Ja nie kupuje.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 10:59   #2154
DaKaro
Zadomowienie

Dzien dobry. U nas kolejna ladna noc.

Agadus wierze w takie sytuacje, musi byc jakies zycie pozagrobowe, zbyt wiele osob doswiadczylo zjawisk paranormalnych.

Jacieee zazdroszcze wieczoru z mezem. Tesknie juz za moim okropnie...

Scio najlepsze zyczenia dla meza. Co mu kupilas ?

Brumek brawa za Tymkowe 2 miesiace . (Malwinka konczy jutro).

JustPi pojawiaj sie czesciej. Rowniez za 3 miesiace Hani.

Malwinka
Stary 2011-10-22, 11:07   #2155
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
ja tam w duchy wierze, kiedyś sceptycznie na to wszystko patrzyłam, dopóki mnie to osobiście nie dotknęło
ja moja rodzina pochodzimy ze śląska, dokładnie z zagłębia dąbrowa górnicza, sosnowiec, i moja babcia kiedys przychodziła( przyjeżdzała) do nas na zimę, później mój brat sie tam przeniósł s babcia na stałe zamieszkała z nami,i tu umarła, ( w szpitalu) pogotowię ją zabrało, bardzo byłam z nią związana, dużo moich tajemnic zabrała do grobu, miała swój pokój, po pogrzebie posprzątała z mama w pokoju babci i pokój zamknęłyśmy, nikt tam nie wchodził, pewnego razy wchodzimy do tego pokoju z tata i widać jakby ktos siedział na wersalce( sofie) i to w tym miejscu gdzie babcia zawsze siadała, ale nic wyrównałam narzutkę i zamknelismy drzwi, wieczorem jak był u mnie przyszły mąż(narzeczony)ok godz. 23 drzwi do mojego pokoju były zamknięte leżelismy sobie na łóżku twarzą do drzwi i nagle zobaczyłam jak jakaś biała postasć tak jakby z pokoju babci przechodziła do kuchni, ( babcia miała białą długą koszulę nocna, i często w nocy do wc stawała) jak sie mogłam przestraszyć, całą noc nie spałam, nie bałam sie babci tylko tego co widziałam,i po tym co noc przez pół roku babcia śniła mi sie i pyała co u nas słychać, a w śnie wiedziałam że babcia nie zyje, później w kokoju znowy widziałam miejsce na wersalce odgniecione, tata mówił, że babcia przyszła, a óźniej specjanie szłam do pokoju babci, zamykałam sie w pokoju i oglądałam pamiatki po babci, ja to przeżyłam i w to wierzę, może to się smieszne wydawać ale ja w to wierzę
Jak ja się o duchach nasłuchałam,tez nie mogłam spać....
Stary 2011-10-22, 11:07   #2156
DaKaro
Zadomowienie

Zaneta maz nadal za granica, jeszcze sie nie zwolnil. W planach mamy budowe domu, wiec raczej zostaniemy w PL. Mamy czas na podjecie decyzji do maja.

Malwinka
Stary 2011-10-22, 11:08   #2157
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Mój rekord noszenia Igora łącznie na rękach to 5,5 godz ! ( bo było darcie cały czas, i podkreślam, bez położenia go ) a waży już z 9.300.
Nie było wyjścia.
Podziwiam!

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
zupełnie bym zapomniałą Hania dziś kończy 3 miesiące zupełnie nie wiem kiedy to zleciało

Cytat:
Hej mamusie
własnie mój milky prince zasnął po jedzonku i 1,5 godzinnej aktywności
bosko sie śmieje i bawi

uwielbiam takie poranki

Ah i najważniesze
rosne z dumy

a co do maty i karuzeli to totalnie jeszce nie jest zainteresowany
spojrzy na zabawki przez kilka sekund i odwraca główke
myślę że przyjdzie jeszce jego czas.

zmykam poprasować, głowę suszyć, sprzątać itp póki słonko moje śpi
dla Jasia. Na resztę przyjdzie czas

Cytat:
Wszystkiego naj dla mężą!
Mój miał wczoraj urodziny

Cytat:
Ja nie mam...

Baboniku głowa do góry! Nie uchronisz dziecka przed wszystkim! A rana sie zagoi!

Nie było mnie trochę, ale już jestem. Dzieć wrócił do dawnej formy. Nie wiem, czy wtedy ta pietruszka zaszkodziła czy nie, ale zdenerwował mnie fakt, że t. bez mojej wiedzy ją dałą. Umawiałysmy się inaczej, ale widać, ile znaczy moje zdanie...
We czwartek mąż miał nieplanowane wolne i sam rano zaproponował, żebyśmy jechali do moich rodziców Odwiedziliśmy jeszcze mojego dziadka i akurat była tam moja kuzynka ze swoim synkiem młodszym od mojego o 3 tygodnie. Ale nieskromnie powiem, że Patryk fajniejszy Bardzo towarzyski był i do wszystkich zagadywał Na tym etapie widać różnice tych kilku tygodni. Mały dobrze zniósł trasę (100 km) - praktycznie prawie przespał Trochę zmieniliśmy otoczenie na te kilkanaście godzin.
A wczoraj moje dziecko zasnęło na spacerze i spało 4 godziny! Sama go budziłam na jedzenie i trochę się wystraszyłam, że w nocy nie pośpi, ale spał nawet nieźle

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2011-10-22 o 11:10
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-22, 11:27   #2158
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
cze
Brawo

Cytat:
Ah i najważniesze
rosne z dumy
Wow, ale zdolniacha Tymek jeszcze nie potrafi.
Ja też już rano zaliczyłam przygodę z deską i żelazkiem, korzystając z tego, że moi chłopcy spali

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
JustPi Brumek dla Waszych dzieciaczków
Dziękuję

Cytat:
To sto lat!!!

Cytat:

Brumek brawa za Tymkowe 2 miesiace . (Malwinka konczy jutro).
Dziękuję

A my w sumie dopiero co wstalismy tzn ja trochę wcześniej żeby sobi poprasować, ale Tymek tuż przed 11, a mąż dopiero przed sekundą Teraz się karmimy, a potem pod prysznic i na 13 przychodzą dziadkowie Tymka. W sumie tak nagle wyszło, bo rodzice męża spytali wczoraj czy mogądo niego wpaść z zaległym prezentem urodzinowym (a we wlasciwym dniu nie przyszli, bo Radwańska grała mecz i woleli ją oglądać ), a moja mama też wczoraj spytala czy moze do Tymkana drugą miesięcznicę przyjechać na moment
Stary 2011-10-22, 11:33   #2159
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Aaaa
dzisiaj teść mi wyskoczył że, kozę trzeba kupic a ja nie do końca jestem przekonana... one maja skazę białkowa.... i jak zacznie się od nowa jazda z kolkami i etc to chyba oddam dzieci tatusiowi i pójdę spać do innego pokoju. Bo oni chca zaoszczędzi na dzieciach ech
Stary 2011-10-22, 11:46   #2160
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień doberek.

Ja codziennie siedzę do 1.00-2.00 a rano wyglądam jak zwłoki . Ale nie potrafię się wcześniej położyć

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
co do polskich znakow, no coz nie bede mogla zadowolic cie nimi, gdyz pisze z komorki. poztym dla mnie lepszy brak polskich znakow niz nagminne bledy ortograficzne.
święta prawda. Wiadomo, że każdemu się mogą zdarzyć ale nagminne aż bolą w oczy .

Cytat:
Wszystkie kupujemy ten sam... To chyba wina Carmeli Ona była pierwsza.

Cytat:
Najlepszego dla męża

No i najlepszego dla Tymka Brumkowego za 2 miesiące

Wy już o duchach przestańcie, bo ja 50 m od domu mam w lesie stary niemiecki albo żydowski cmentarz. Nawet nie wiem jaki. Jeden sąsiad ma na niego widok z okna, jakieś 10 m od granicy działki jest .

Ps. jak mi moi teście działają na nerwy

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Aaaa
dzisiaj teść mi wyskoczył że, kozę trzeba kupic a ja nie do końca jestem przekonana... one maja skazę białkowa.... i jak zacznie się od nowa jazda z kolkami i etc to chyba oddam dzieci tatusiowi i pójdę spać do innego pokoju. Bo oni chca zaoszczędzi na dzieciach ech
Możesz napisać w jakim sensie chcą zaoszczędzić? Nie zrozumiałam.

Bo teraz i tak nie dasz im mleka koziego, do 2 lat powinny pić mm i dopiero potem można wprowadzić krowie. Więc o jaką oszczędność teściowi chodzi?

Aaa i większość dzieci wyrasta ze skazy, Kuba wyrósł w okolicach roku.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości